საქართველოს სსრ-ის სახალხო არტისტების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
ნავიგაციაზე გადასვლა ძიებაზე გადასვლა

წოდება „საქართველოს სსრ-ის სახალხო არტისტი“ დაწესდა 1936 წლის 27 მაისს. ქვემოთ მოყვანილია საქართველოს სსრ-ის სახალხო არტისტების სია წლების მიხედვით.

Oxygen480-mimetypes-signature.svg ამ სტატიას ამჟამად აქტიურად არედაქტირებს Irmaguru.

გთხოვთ, ნუ შეიტანთ მასში ცვლილებებს, სანამ ეს განცხადება არ გაქრება. წინააღმდეგ შემთხვევაში, შესაძლოა, მოხდეს რედაქტირების კონფლიქტი.
ეს შეტყობინება სტატიაში მხოლოდ ერთი კვირის განმავლობაში შეიძლება დარჩეს.


თარგის ჩასმის თარიღი: 2022-08-4.


მიმდინარეობს სტატიის აქტიური დამუშავება.


მომხმარებლის სახელის და თარიღის ავტომატურად მისათითებლად, გამოიყენეთ თარგი {{subst:მუშავდება}}

1920-იანი წლები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1922[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1923[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1924[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1925[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1926[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1929[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1930-იანი წლები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1930[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1931[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1932[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1933[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1934[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1939[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1940-იანი წლები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1940[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • დოდო ანთაძე (1900-1978), თეატრის მსახიობი, რეჟისორი (შემდგომში სსრკ სახალხო არტისტი — 1971 წ.)
  • იუზა ზარდაშვილი (1883-1943) თეატრის მსახიობი

1941[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • ისააკ ალიხანიანი (1876-1946), თეატრის მსახიობი, რეჟისორი
  • დავით ანდღულაძე (1895-1973), ოპერის მომღერალი (დრამატული ტენორი) (შემდგომში სსრკ სახალხო არტისტი — 1950 წ.)
  • არტემ ბეროიანი (1878-1962), თეატრისა და კინოს მსახიობი
  • ნატო ვაჩნაძე (1904-1953), თეატრის მსახიობი
  • ევგენი ვრონსკი (1883-1942), ოპერის მომღერალი (ლირიკული ბარიტონი), მასწავლებელი
  • ელენე გვარამაძე (1913-1991), ბალეტის მოცეკვავე
  • ნატალია ჯავახიშვილი (1882-1950), თეატრის მსახიობი
  • ნიკოლოზ ქუმსიაშვილი (1892-1942), ოპერის მომღერალი (დრამატული ტენორი)
  • დიმიტრი მჟავია (1896-1965), თეატრის მსახიობი
  • ვიქტორ ნინიძე (1888 —? ), თეატრის მსახიობი და რეჟისორი
  • პავლე ფრანგიშვილი (1897-1966), რეჟისორი და თეატრის მსახიობი
  • ალექსანდრე თაყაიშვილი (1895-1959), თეატრის რეჟისორი
  • ვახტანგ ჭაბუკიანი (1910-1992), ბალეტის მოცეკვავე, ქორეოგრაფი (შემდგომში სსრკ სახალხო არტისტი — 1950 წ.)

1942[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1943[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1946[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • მარია ბეროიანი (1892-1960), თეატრის მსახიობი
  • მიხეილ გელოვანი (1892/1893-1956), თეატრის მსახიობი (შემდგომში სსრკ სახალხო არტისტი — 1950 წ.)
  • სერგო ზაქარიაძე (1909-1971), თეატრის მსახიობი (შემდგომში სსრკ სახალხო არტისტი — 1958 წ.)
  • პიერ კობახიძე (1907-1963), თეატრის მსახიობი
  • ანატოლი სმირანინი (1892-1971), თეატრის მსახიობი
  • ეკატერინა სოხაძე (1907-1984), ოპერის მომღერალი (სოპრანო)

1947[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • ელიზავეტა გოსტენინა (1904-1988), ოპერის მომღერალი (სოპრანო)
  • გევორგ პირუმიანი (1880-1954), თეატრის მსახიობი

1948[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • ნინო რამიშვილი (1910-2000 წწ.), მოცეკვავე, ქორეოგრაფი (შემდგომში სსრკ სახალხო არტისტი — 1963 წ.)
  • ილიკო სუხიშვილი (1907-1985), მოცეკვავე, ქორეოგრაფი (შემდგომში სსრკ სახალხო არტისტი — 1958 წ.)

1949[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1950-იანი წლები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1950[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • თამარ აბაშიძე (1892-1960), თეატრის მსახიობი
  • ეკატერინა ამირეჯიბი (1889-1975), თეატრისა და კინოს მსახიობი
  • ვასილ ბალანჩივაძე (1867-1951), თეატრის მსახიობი
  • ნიკოლოზ ბელაქნელი (1897-1978), ოპერის მომღერალი (დრამატული ტენორი)
  • ნიკო გვარაძე (1883-1960), თეატრის მსახიობი
  • ზაქარია გომელაური (1890-1964), თეატრის მსახიობი
  • მედეა ჯაფარიძე (1923-1994), თეატრის მსახიობი
  • ოდისეი დიმიტრიადი (1908-2005), დირიჟორი (მოგვიანებით სსრკ სახალხო არტისტი — 1958 წ.)
  • ელენე დონაური (1890-1955), თეატრის მსახიობი
  • ბათუ კრავეიშვილი (1914-1970), ოპერის მომღერალი (ბარიტონი)
  • ნინა ლაფაჩი (1908-1992), თეატრის მსახიობი
  • არტემ ლუსინიანი (1910-1963), თეატრის მსახიობი
  • კონსტანტინე მიუფკე (1903-1968), თეატრისა და კინოს მსახიობი
  • გიორგი საღარაძე, (1906-1986), თეატრისა და კინოს მსახიობი
  • სესილია თაყაიშვილი (1906-1984), თეატრის მსახიობი (შემდგომში სსრკ სახალხო არტისტი — 1966 წ.)
  • ალექსანდრა თოიძე (1907-1985), თეატრისა და კინოს მსახიობი

1951[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • ლევონ ალავერდიანი (1887-1963), თეატრის მსახიობი

1953[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • ვასო გოძიაშვილი (1905-1976), თეატრისა და კინოს მსახიობი (შემდგომში სსრკ სახალხო არტისტი - 1958 წ.)

1954[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • აზიზ აგრბა (1912-1991), თეატრის მსახიობი და რეჟისორი
  • კონსტანტინე დობჟინსკი (1989-1966), თეატრის მსახიობი
  • ალექსანდრე ზაგორსკი (1884-1965), თეატრის მსახიობი
  • დანიილ სლავინი (1907-1979), თეატრის მსახიობი
  • ნინა ჩაბიევა (1908-? ), თეატრის მსახიობი

1955[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1956[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1957[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • ანდრია ბალანჩივაძე (1905-1992), კომპოზიტორი (შემდგომში სსრკ სახალხო არტისტი - 1968 წ.)
  • ზინაიდა გაგლოევა (1915-1987), თეატრის მსახიობი
  • სოფია ჯატიევა (1896-? ), თეატრის მსახიობი
  • აკაკი მგელაძე (1912-1985), თეატრის მსახიობი
  • ნუნუ თეთრაძე (1911-1986), თეატრის მსახიობი
  • იოსებ ცხვირაშვილი (1910-? ), თეატრის მსახიობი

1958[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • რაზანბეი აგრბა (1913-1980), თეატრის მსახიობი
  • არტაშეს ამირბეკიანი (1905-1974), თეატრისა და კინოს მსახიობი
  • ლეილა გოცირიძე (1924-1997), საოპერო მომღერალი (მეცო-სოპრანო)
  • ალექსანდრე გომელაური (1907-1966 წწ.), თეატრის მსახიობი
  • გრიგორი გრიგორაშვილი, (1905-1962), ოპერის მომღერალი (ბასი)
  • კოტე დაუშვილი (1909-1980), თეატრისა და კინოს მსახიობი
  • სიკო დოლიძე (1903-1983), კინორეჟისორი (შემდგომში სსრკ სახალხო არტისტი — 1965 წ.)
  • მინადორა ზუხბა, (1909-1998), თეატრის მსახიობი
  • ვასო ყუშიტაშვილი (1894-1962), თეატრის რეჟისორი
  • დიდიმ მირცხულავა (1912-1997), დირიჟორი
  • მარია მოძორიანი (1904-1972), თეატრის მსახიობი
  • შალვა მშველიძე (1904-1984), კომპოზიტორი
  • ალექსანდრე ომიაძე (1904-1972), თეატრის მსახიობი
  • ლეონ ჭედია (1903-1990), თეატრის მსახიობი და რეჟისორი
  • მიხეილ ჩუბინიძე (1910-2006), თეატრისა და კინოს მსახიობი (შემდგომში სსრკ სახალხო არტისტი — 1982 წ.)
  • არჩილ ჩხარტიშვილი (1905-1980), თეატრის რეჟისორი (შემდგომში სსრკ სახალხო არტისტი — 1968 წ.)

1959[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • ივანე (ვანო) ნინუა, (1908-1980), თეატრის მსახიობი

1960-იანი წლები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1960[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1961[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1962[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • გიორგი დარახველიძე (1914-1982), ბალეტის მოცეკვავე და თეატრის მასწავლებელი
  • აკაკი ფაღავა (1887-1962), რეჟისორი, პედაგოგი და თეატრმცოდნე
  • იონა ტუსკია (1901-1963), კომპოზიტორი და მასწავლებელი

1963[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1964[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • ვენერა აკოფიანი (1904-1988), თეატრის მსახიობი
  • თენგიზ მუშკუდიანი (დ. 1927), ოპერის მომღერალი (ბასი)
  • ნიკოლოზ სანიშვილი (1902-1995), კინორეჟისორი

1965[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • ლეილა აბაშიძე (1929-2018), თეატრისა და კინოს მსახიობი
  • შოთა აღსაბაძე (1896-1966), რეჟისორი, პედაგოგი, მსახიობი
  • მედეა ამირანაშვილი (დ. 1930), ოპერის მომღერალი (ლირიკული სოპრანო. შემდგომში სსრკ სახალხო არტისტი — 1976 წ.)
  • ნოდარ ანდღულაძე (1927-2013), ოპერის მომღერალი (ტენორი)
  • მიხეილ ვაშაძე (1908-1996), მსახიობი
  • სტეფანე ჯაფარიძე (1902-1979), თეატრის მსახიობი
  • ბუხუტი ზაქარიაძე (1913−1988), მსახიობი
  • მიხეილ კალატოზიშვილი (1903−1973), კინორეჟისორი (მოგვიანებით სსრკ სახალხო არტისტი — 1969 წ.)
  • ვლადიმერ კანდელაკი (1908-1994), მომღერალი, თეატრის რეჟისორი (მოგვიანებით სსრკ სახალხო არტისტი — 1970 წ.)
  • ირაკლი კანდელაკი (1901-1970), დოკუმენტური კინოს რეჟისორი
  • მიხეილ ყვარელაშვილი (1906-1984), ოპერის მომღერალი (ლირიკული ტენორი), მასწავლებელი
  • გრიგოლ კოსტავა (1907-1979), თეატრის მსახიობი
  • ვახტანგ ფალიაშვილი (1919-1980), დირიჟორი
  • შოთა პირველი (1914-1986), თეატრის მსახიობი
  • მავრ პიასეცკი (1910-1979), თეატრის მსახიობი, რეჟისორი
  • შოთა ხაჯალია (1917-1991), თეატრის მსახიობი
  • შალვა ხერხეულიძე (1908-1993), მსახიობი
  • დუდუხანა წეროძე (1918-2000), თეატრის მსახიობი
  • ელენე ჩოხელი, (1914-1991 წწ.), თეატრისა და კინოს მსახიობი, მომღერალი

1966[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • თენგიზ აბულაძე (1924-1994), კინორეჟისორი (შემდგომში სსრკ სახალხო არტისტი — 1980 წ.)
  • თამარ ბელუსოვა-შოთაძე (1924-2013), თეატრის მსახიობი
  • ალექსანდრე ბუკია (1906-1976), კომპოზიტორი და მასწავლებელი
  • ივანე გოკიელი (1899-1972), კომპოზიტორი და მასწავლებელი
  • არჩილ გომიაშვილი (1925-2005), მსახიობი
  • შოთა მანაგაძე (1903-1977), კინორეჟისორი
  • ვახტანგ სალარიძე (1911-2001), თეატრისა და კინოს მსახიობი
  • თარხნიშვილი, თამარა (1912-2007), თეატრის მსახიობი
  • თბილელი, მარინა (1920-2002), თეატრის მსახიობი
  • იაკობ ტრიპოლსკი (1919-1988), მსახიობი
  • ნოდარ ჩხეიძე (1917-1981), თეატრის მსახიობი
  • რეზო ჩხეიძე (1926-2015), კინორეჟისორი (შემდგომში სსრკ სახალხო არტისტი — 1980 წ.)
  • ლეონარდ ესაკია (1890-1969), მსახიობი, კინორეჟისორი და სცენარისტი

1967[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1968[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • სერგეი ჭელიძე (1908-1977), თეატრის მსახიობი, რეჟისორი

1969[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • ვასილ დოლენკო (1902-1998), მონტაჟის დირექტორი

1970-იანი წლები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1970[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • გიორგი გოგიჩაძე (1908-1988), ოპერის მომღერალი (ბასი)
  • იგორ ზლობინი, (1914-1997), თეატრის მსახიობი
  • გიგა ლორთქიფანიძე (1927-2013), თეატრისა და კინოს რეჟისორი (შემდგომში სსრკ სახალხო არტისტი — 1979 წ.)
  • ლამარა ჭყონია (დ. 1930), ოპერის მომღერალი (ლირიკულ-კოლორატურული სოპრანო) (შემდგომში სსრკ სახალხო არტისტი — 1976 წ.)

1971[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • თამარ ბოლქვაძე (1904-1972), მსახიობი
  • ელისო ვირსალაძე (დ. 1942), პიანისტი (შემდგომში სსრკ სახალხო არტისტი — 1989 წ.)
  • იამზე დოლაბერიძე (დ. 1939), ბალეტის მოცეკვავე
  • ივანე კოკოსკერია (1915-1978), თეატრის მსახიობი
  • ნიკოლოზ მიქაშავიძე (1909-1988), თეატრის მსახიობი
  • ომარ მხეიძე (დ. 1935), მოცეკვავე

1972[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • ლილიანა მითაიშვილი (დ. 1937), ბალეტის მოცეკვავე
  • ბორის ცხოვრებოვი (1911 —? ), თეატრის მსახიობი
  • რამაზ ჩხიკვაძე (1928-2011), თეატრისა და კინოს მსახიობი (შემდგომში სსრკ სახალხო არტისტი — 1981 წ.)

1973[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • ეფიმ ბაიკოვსკი (1928-2015), თეატრისა და კინოს მსახიობი
  • ოთარ მეღვინეთუხუცესი (1932-2013), თეატრისა და კინოს მსახიობი (შემდგომში სსრკ სახალხო არტისტი - 1979 წ.)
  • გურამ საღარაძე (1929-2013), თეატრისა და კინოს მსახიობი
  • ზურაბ სოტკილავა (1937-2017), ოპერის მომღერალი (ტენორი) (შემდგომში სსრკ სახალხო არტისტი — 1979 წ.)
  • ცისანა ტატიშვილი (1937-2017), ოპერის მომღერალი (სოპრანო) (შემდგომში სსრკ სახალხო არტისტი — 1979 წ.)
  • გიორგი ცაბაძე (1924-1986), კომპოზიტორი და პედაგოგი
  • არჩილ ჩიმაკაძე (1919-1991), კომპოზიტორი და პედაგოგი

1974[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1976[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1978[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • ჯანსუღ კახიძე (1936-2002), დირიჟორი და კომპოზიტორი (შემდგომში სსრკ სახალხო არტისტი — 1985 წ.)
  • ნათელა მკერვალიძე (დ. 1940), ოპერის მომღერალი (ლირიკულ-დრამატული სოპრანო)
  • გელა რევაზიშვილი (1928-2011), მსახიობი
  • ემა სტეპანიანი (1915-? ), თეატრის მსახიობი

1979[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1980-იანი წლები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1980[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1981[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1982[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1983[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • ნანა დემეტრაშვილი (1939-2011), რეჟისორი
  • გიზო ჟორდანია (1934-2016), თეატრის რეჟისორი.
  • ლუარსაბ იაშვილი, (1907-1993), მევიოლინე, მევიოლინე.
  • მიხეილ იოფე (დ. 1925), მსახიობი
  • ბორის კაზინეცი (დ. 1930), მსახიობი
  • ელენა კილოსანიძე (დ. 1935), მსახიობი
  • მერაბ კოკოჩაშვილი (დ. 1935), მსახიობი, რეჟისორი, სცენარისტი
  • გუგული მგელაძე (1928-2015), კინომსახიობი, კინორეჟისორი
  • ნანა მჭედლიძე (1926-2016), მსახიობი, კინორეჟისორი
  • გიული ჭოხონელიძე (1929-2008), მსახიობი და კინორეჟისორი

1984[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • ლომერ ახვლედიანი (1934-2022), კინემატოგრაფი
  • ელდარ გეწაძე (დ. 1945), ოპერის მომღერალი (ბარიტონი)
  • ასია ჟამკოჩიანი (1924-2011), მსახიობი
  • ოთარ იოსელიანი (დ. 1934), რეჟისორი, სცენარისტი, კინომსახიობი.
  • იოსებ კლიჯიანი (1928-2008), თეატრისა და კინოს მსახიობი

1985[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • მანანა აბაზაძე (დ. 1947), კინომსახიობი, მოცეკვავე, ქორეოგრაფი
  • პაატა ბურჭულაძე (დ. 1955), ოპერის მომღერალი (ბასი)
  • თენგიზ ზაალიშვილი (დ. 1928), ოპერის მომღერალი (ლირიკული ტენორი)
  • რევაზ კაკაბაძე (1928-1996), ოპერის მომღერალი (ბარიტონი)
  • იური კაკულია (1923-1997), თეატრის რეჟისორი
  • ანზორ ქუთათელაძე (1933-2002), რეჟისორი
  • ელვირა უზუნიანი (დ. 1934), ოპერის მომღერალი (ლირიკული სოპრანო), მსახიობი.
  • ალექსანდრე ხომერიკი (1948-2020), საოპერო მომღერალი (ტენორი)
  • გიორგი შენგელაია (1937-2020), კინორეჟისორი

1986წ[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1987[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1988[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1989[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • გიორგი ალექსიძე (1941-2008), ბალეტის მოცეკვავე, ქორეოგრაფი
  • ნინო ანანიაშვილი (დ. 1963), ბალეტის მოცეკვავე
  • ლილი გეგელია (1923-2000), პოპ მომღერალი
  • ედიშერ (ნუგზარ) გელაშვილი (1934-2022), ოპერის მომღერალი (ლირიკული ტენორი)
  • თეიმურაზ გუგუშვილი (დ. 1951), ოპერის მომღერალი (ტენორი)
  • დიმიტრი ჯაიანი (1950-2017), თეატრისა და კინოს მსახიობი, თეატრალური მოღვაწე
  • ლიანა კალმახელიძე (დ. 1947), ოპერის მომღერალი (ლირიკულ-კოლორატურული სოპრანო)
  • სერგეი პაჭკორია (1931-2020), თეატრისა და კინოს მსახიობი
  • ვაჟა ჩაჩავა (1933-2011), პიანისტი

1990-იანი წლები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1990[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • ჟანეტა არჩვაძე (1930-2017), თეატრის მსახიობი, რადიო და ტელეწამყვანი
  • მალხაზ ბებურიშვილი (1932-2018), თეატრისა და კინოს მსახიობი
  • ბადრი ბეგალიშვილი (1933-2013), თეატრის მსახიობი
  • ეკატერინა ვაჩნაძე (1920-2012), მსახიობი
  • გურანდა გაბუნია (1938-2019), მსახიობი
  • ამირან გაგუა (დ. 1930), ოპერის მომღერალი (ლირიკული ტენორი)
  • ზურაბ კახიანი (1929-2012), თეატრის მსახიობი, რეჟისორი
  • თემურ ქევხიშვილი (1940-2020 წწ.), ქორეოგრაფი
  • თამაზ ლაფერაშვილი (1935-2014), ოპერის მომღერალი (ბასი)
  • ნელი მგალობლიშვილი (1924-2004), მსახიობი
  • გურამ მელივა (1933-2014), ოპერის რეჟისორი, ქორეოგრაფი.
  • ნათელა საღარაძე (1924-2018), თეატრის მსახიობი
  • ელენე საყვარელიძე (1924-2006), მსახიობი
  • თამარ სხირტლაძე (დ. 1929), მსახიობი
  • თამარ თეთრაძე (1917-1996 წწ.), მსახიობი
  • თემურ წიკლაური (1946-2021), მსახიობი და მომღერალი, ვია „ივერიის“ სოლისტი
  • ჯემალ ჭკუასელი (1935-2021 წწ.), მომღერალი, ანსამბლ ერისიონის სამხატვრო ხელმძღვანელი.
  • რევაზ ჭოხონელიძე (1938-2014), საქართველოს ხალხური სიმღერისა და ცეკვის სახელმწიფო აკადემიური ანსამბლ „ერისიონის“ მთავარი ქორეოგრაფი
  • ნინო ჩხეიძე (1919-2018), თეატრისა და კინოს მსახიობი

1991[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • თამაზ ვაშაკიძე (დ. 1961), ბალეტის მოცეკვავე
  • თამარ გვერდწითელი (დ. 1962), პოპ მომღერალი (კონტრალტო), პიანისტი, კომპოზიტორი, მსახიობი.

სქოლიო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]