ქვეყნების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
Jump to navigation Jump to search
World, administrative divisions - de - colored (all countries).svg

სია მოიცავს 206 პოლიტიკურ ერთეულს, მათ შორის 192 გაერთიანებული ერების ორგანიზაციის წევრია,[1] ორი დაკვირვების ქვეშ მყოფი და 11 სხვა.


სარჩევი:

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ნომერი ქვეყანა ქვეყნის სრული დასახელება დედაქალაქი
1 დროშა: ავსტრალია ავსტრალია ავსტრალიის კავშირი კანბერა
2 დროშა: ავსტრია ავსტრია ავსტრიის რესპუბლიკა ვენა
3 დროშა: ავღანეთი ავღანეთი ავღანეთის ისლამური რესპუბლიკა ქაბული
4 დროშა: აზერბაიჯანი აზერბაიჯანი აზერბაიჯანის რესპუბლიკა ბაქო
5 დროშა: ალბანეთი ალბანეთი ალბანეთის რესპუბლიკა ტირანა
6 დროშა: ალჟირი ალჟირი ალჟირის სახალხო დემოკრატიული რესპუბლიკა ალჟირი
7 დროშა: ამერიკის სამოა ამერიკის სამოა ამერიკის სამოა პაგო-პაგო
8 დროშა: ამერიკის ვირჯინიის კუნძულები ამერიკის ვირჯინიის კუნძულები აშშ-ის ვირჯინის კუნძულები შარლოტ-ამალია
9 დროშა: ამერიკის შეერთებული შტატები აშშ ამერიკის შეერთებული შტატები ვაშინგტონი
10 დროშა: ანგილია ანგილია ანგილია ვალი
11 დროშა: ანგოლა ანგოლა ანგოლის რესპუბლიკა ლუანდა
12 დროშა: ანდორა ანდორა ანდორის სამთავრო ანდორა-ლა-ველა
13 დროშა: ანტიგუა და ბარბუდა ანტიგუა და ბარბუდა ანტიგუა და ბარბუდა სენტ-ჯონსი
14 არაბთა გაერთიანებული საამიროების დროშა არაბთა გაერთიანებული საამიროები არაბთა გაერთიანებული საამიროები აბუ-დაბი
15 დროშა: არგენტინა არგენტინა არგენტინის რესპუბლიკა ბუენოს-აირესი
16 დროშა: არუბა არუბა არუბა ორანესტადი
17 აღმოსავლეთ ტიმორის დროშა აღმოსავლეთი ტიმორი აღმოსავლეთ ტიმორის დემოკრატიული რესპუბლიკა დილი
18 დროშა: ახალი ზელანდია ახალი ზელანდია ახალი ზელანდია უელინგტონი
19 დროშა: ახალი კალედონია ახალი კალედონია ახალი კალედონია ნუმეა

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ნომერი ქვეყანა ქვეყნის სრული დასახელება დედაქალაქი
1 ბანგლადეშის დროშა ბანგლადეში ბანგლადეშის სახალხო რესპუბლიკა დაკა
2 დროშა: ბარბადოსი ბარბადოსი ბარბადოსი ბრიჯტაუნი
3 ბასას-და-ინდია დროშა ბასას-და-ინდია ბასას-და-ინდია
4 დროშა: ბაჰამის კუნძულები ბაჰამის კუნძულები ბაჰამის კუნძულების თანამეგობრობა ნასაუ
5 დროშა: ბაჰრეინი ბაჰრეინი ბაჰრეინის სამეფო მანამა
6 დროშა: ბელარუსი ბელარუსი ბელარუსის რესპუბლიკა მინსკი
7 დროშა: ბელგია ბელგია ბელგიის სამეფო ბრიუსელი
8 დროშა: ბელიზი ბელიზი ბელიზი ბელმოპანი
9 დროშა: ბენინი ბენინი ბენინის რესპუბლიკა პორტო-ნოვო
10 დროშა: ბერმუდის კუნძულები ბერმუდის კუნძულები ბერმუდის კუნძულები ჰამილტონი
11 დროშა: ბოლივია ბოლივია ბოლივიის მრავალეროვანი სახელმწიფო სუკრე
12 დროშა: ბოსნია და ჰერცეგოვინა ბოსნია და ჰერცეგოვინა ბოსნია და ჰერცეგოვინა სარაევო
13 დროშა: ბოტსვანა ბოტსვანა ბოტსვანის რესპუბლიკა გაბორონე
14 დროშა: ბრაზილია ბრაზილია ბრაზილიის ფედერაციული რესპუბლიკა ბრაზილია
15 დროშა: ბრიტანეთის ვირჯინიის კუნძულები ბრიტანეთის ვირჯინიის კუნძულები ბრიტანეთის ვირჯინის კუნძულები როუდ-ტაუნი
16 ბრიტანეთის ინდოეთის ოკეანის ტერიტორია დროშა ბრიტანეთის ინდოეთის ოკეანის ტერიტორია ბრიტანეთის ინდოეთის ოკეანის ტერიტორია
17 დროშა: ბრუნეი ბრუნეი ბრუნეი დარუსალამი ბანდარ-სერი-ბეგავანი
18 დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი ბულგარეთის რესპუბლიკა სოფია
19 ბურკინა-ფასოს დროშა ბურკინა-ფასო ბურკინა-ფასო უაგადუგუ
20 დროშა: ბურუნდი ბურუნდი ბურუნდის რესპუბლიკა გიტეგა
21 ბუვეს დროშა ბუვე ბუვე
22 დროშა: ბჰუტანი ბჰუტანი ბჰუტანის სამეფო თიმფუ

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ნომერი ქვეყანა ქვეყნის სრული დასახელება დედაქალაქი
1 დროშა: გაბონი გაბონი გაბონის რესპუბლიკა ლიბრევილი
2 დროშა: გაიანა გაიანა გაიანის კოოპერატიული რესპუბლიკა ჯორჯტაუნი
3 დროშა: გამბია გამბია გამბიის რესპუბლიკა ან

გამბიის ისლამური რესპუბლიკა

ბანჯული
4 დროშა: განა განა განის რესპუბლიკა აკრა
5 დროშა: გერმანია გერმანია გერმანიის ფედერაციული რესპუბლიკა ბერლინი
6 გვადელუპას დროშა გვადელუპა გვადელუპა ბას-ტერი
7 დროშა: გვატემალა გვატემალა გვატემალის რესპუბლიკა გვატემალა
8 გვინეის დროშა გვინეა გვინეის რესპუბლიკა კონაკრი
9 დროშა: გვინეა-ბისაუ გვინეა-ბისაუ გვინეა-ბისაუს რესპუბლიკა ბისაუ
10 გიბრალტარის დროშა გიბრალტარი გიბრალტარი
11 გლორიოსის დროშა გლორიოსი (კუნძულები) გლორიოსი
12 დროშა: გრენადა გრენადა გრენადა სენტ-ჯორჯესი
13 დროშა: გრენლანდია გრენლანდია გრენლანდია ნუუკი
14 დროშა: გუამი გუამი გუამის ტერიტორია ჰაგატნა

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ნომერი ქვეყანა ქვეყნის სრული დასახელება დედაქალაქი
1 დროშა: დანია დანია დანიის სამეფო კოპენჰაგენი
2 დროშა: გაერთიანებული სამეფო გაერთიანებული სამეფო დიდი ბრიტანეთისა და ჩრდილოეთ ირლანდიის გაერთიანებული სამეფო ლონდონი
3 დროშა: დომინიკელთა რესპუბლიკა დომინიკანელთა რესპუბლიკა დომინიკელთა რესპუბლიკა სანტო-დომინგო
4 დროშა: დომინიკა დომინიკა დომინიკის თანამეგობრობა როზო

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ნომერი ქვეყანა ქვეყნის სრული დასახელება დედაქალაქი
1 დროშა: ეგვიპტე ეგვიპტე ეგვიპტის არაბული რესპუბლიკა კაირო
2 ევროპა (კუნძული) დროშა ევროპა (კუნძული) საფრანგეთი
3 დროშა: ეთიოპია ეთიოპია ეთიოპიის ფედერაციული დემოკრატიული რესპუბლიკა ადის-აბება
4 დროშა: ეკვადორი ეკვადორი ეკვადორის რესპუბლიკა კიტო
5 დროშა: ეკვატორული გვინეა ეკვატორული გვინეა ეკვატორული გვინეის რესპუბლიკა მალაბო
6 დროშა: ერაყი ერაყი ერაყის რესპუბლიკა ბაღდადი
7 დროშა: ერიტრეა ერიტრეა ერიტრეას სახელმწიფო ასმერა
8 დროშა: ესპანეთი ესპანეთი ესპანეთის სამეფო მადრიდი
9 დროშა: ესტონეთი ესტონეთი ესტონეთის რესპუბლიკა ტალინი
10 ეშმორის და კარტიეს კუნძულები დროშა ეშმორის და კარტიეს კუნძულები ეშმორისა და კარტიეს კუნძულების ტერიტორია (ავსტრალია)

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ნომერი ქვეყანა ქვეყნის სრული დასახელება დედაქალაქი
1 ვანუატუს დროშა ვანუატუ ვანუატუს რესპუბლიკა პორტ-ვილა
2 ვატიკანის დროშა ვატიკანი ვატიკანის ქალაქ-სახელმწიფო ვატიკანი
3 ვენესუელის დროშა ვენესუელა ვენესუელის ბოლივარული რესპუბლიკა კარაკასი
4 დროშა: ვიეტნამი ვიეტნამი ვიეტნამის სოციალისტური რესპუბლიკა ჰანოი

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ნომერი ქვეყანა ქვეყნის სრული დასახელება დედაქალაქი
1 დროშა: ზამბია ზამბია ზამბიის რესპუბლიკა ლუსაკა
2 ზიმბაბვეს დროშა ზიმბაბვე ზიმბაბვეს რესპუბლიკა ჰარარე

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ნომერი ქვეყანა ქვეყნის სრული დასახელება დედაქალაქი
1 დროშა: თურქეთი თურქეთი თურქეთის რესპუბლიკა ანკარა
2 დროშა: თურქმენეთი თურქმენეთი თურქმენისტანი აშხაბადი

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ნომერი ქვეყანა ქვეყნის სრული დასახელება დედაქალაქი
1 დროშა: იამაიკა იამაიკა იამაიკა კინგსტონი
2 {{{link alias-s}}} დროშა იან მაიენი იან-მაიენი ლონგირი
3 დროშა: იაპონია იაპონია იაპონიის სახელმწიფო ტოკიო
4 იემენის დროშა იემენი იემენის რესპუბლიკა სანა
5 ინდოეთის დროშა ინდოეთი ინდოეთის რესპუბლიკა ნიუ-დელი
6 დროშა: ინდონეზია ინდონეზია ინდონეზიის რესპუბლიკა ჯაკარტა
7 იორდანიის დროშა იორდანია იორდანიის ჰაშიმიდური სამეფო ამანი
8 დროშა: ირანი ირანი ირანის ისლამური რესპუბლიკა თეირანი
9 ირლანდიის დროშა ირლანდია ირლანდიის რესპუბლიკა დუბლინი
10 ისლანდიის დროშა ისლანდია ისლანდიის რესპუბლიკა რეიკიავიკი
11 ისრაელის დროშა ისრაელი ისრაელის სახელმწიფო იერუსალიმი
12 იტალიის დროშა იტალია იტალიის რესპუბლიკა რომი

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ნომერი ქვეყანა ქვეყნის სრული დასახელება დედაქალაქი
1 კაბო-ვერდეს დროშა კაბო-ვერდე კაბო-ვერდეს რესპუბლიკა პრაია
2 კაიმანის კუნძულების დროშა კაიმანის კუნძულები კაიმანის კუნძულები ჯორჯტაუნი
3 კამბოჯის დროშა კამბოჯა კამბოჯის სამეფო პნომპენი
4 კამერუნის დროშა კამერუნი კამერუნის რესპუბლიკა იაუნდე
5 დროშა: კანადა კანადა კანადა ოტავა
6 კატარის დროშა კატარი კატარის სახელმწიფო დოჰა
7 დროშა: კენია კენია კენიის რესპუბლიკა ნაირობი
8 დროშა: კვიპროსი კვიპროსი კვიპროსის რესპუბლიკა ნიქოზია
9 {{{link alias-s}}} დროშა კინგმენის რიფი კინგმენის რიფი
10 კირიბატის დროშა კირიბატი კირიბატის რესპუბლიკა სამხრეთი ტარავა
11 დროშა: კოლუმბია კოლუმბია კოლუმბიის რესპუბლიკა ბოგოტა
12 კომორის კუნძულების კავშირის დროშა კომორის კუნძულები კომორის კუნძულების კავშირი მორონი
13 კონგოს დემოკრატიული რესპუბლიკის დროშა კონგოს დემოკრატიული რესპუბლიკა კონგოს დემოკრატიული რესპუბლიკა კინშასა
14 კონგოს რესპუბლიკის დროშა კონგოს რესპუბლიკა კონგოს რესპუბლიკა ბრაზავილი
15 სამხრეთ კორეის დროშა კორეის რესპუბლიკა კორეის რესპუბლიკა სეული
16 ჩრდილოეთ კორეის დროშა ჩრდილოეთი კორეა კორეის სახალხო დემოკრატიული რესპუბლიკა ფხენიანი
17 დროშა: კოსტა-რიკა კოსტა-რიკა კოსტა-რიკის რესპუბლიკა სან-ხოსე
18 კოტ-დ’ივუარის დროშა კოტ-დ’ივუარი კოტ-დ’ივუარის რესპუბლიკა იამუსუკრო (დე იურე), აბიჯანი (დე ფაქტო)
19 დროშა: კუბა კუბა კუბის რესპუბლიკა ჰავანა
20 კუკის კუნძულების დროშა კუკის კუნძულები კუკის კუნძულები ავარუა

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ნომერი ქვეყანა ქვეყნის სრული დასახელება დედაქალაქი
1 ლაოსის დროშა ლაოსი ლაოსის სახალხო დემოკრატიული რესპუბლიკა ვიენტიანი
2 Flag of Latvia.svg ლატვია ლატვიის რესპუბლიკა რიგა
3 ლესოთოს დროშა ლესოთო ლესოთოს სამეფო მასერუ
4 ლიბანის დროშა ლიბანი ლიბანის რესპუბლიკა ბეირუთი
5 ლიბერიის დროშა ლიბერია ლიბერიის რესპუბლიკა მონროვია
6 ლიბიის დროშა ლიბია ლიბიის რესპუბლიკა ტრიპოლი
7 ლიეტუვის დროშა ლიეტუვა ლიტვის რესპუბლიკა ვილნიუსი
8 ლიხტენშტაინის დროშა ლიხტენშტაინი ლიხტენშტაინის სამთავრო ვადუცი
9 ლუქსემბურგის დროშა ლუქსემბურგი ლუქსემბურგის დიდი საჰერცოგო ლუქსემბურგი

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ნომერი ქვეყანა ქვეყნის სრული დასახელება დედაქალაქი
1 მადაგასკარის დროშა მადაგასკარი მადაგასკარის რესპუბლიკა ანტანანარივუ
2 მავრიკის დროშა მავრიკი მავრიკის რესპუბლიკა პორტ-ლუი
3 მავრიტანიის დროშა მავრიტანია მავრიტანიის ისლამური რესპუბლიკა ნუაქშოტი
4 მაიოტას დროშა მაიოტა მაიოტა მამუცუ
5 მაკაოს დროშა მაკაო მაკაო (ჩინეთის ავტონომიური ერთეული)
6 მალავის დროშა მალავი მალავის რესპუბლიკა ლილონგვე
7 დროშა: მალაიზია მალაიზია მალაიზია კუალა-ლუმპური
8 მალდივის დროშა მალდივი მალდივის რესპუბლიკა მალე
9 მალის დროშა მალი მალის რესპუბლიკა ბამაკო
10 მალტის დროშა მალტა მალტის რესპუბლიკა ვალეტა
11 დროშა: მაროკო მაროკო მაროკოს სამეფო რაბატი
12 მარშალის კუნძულების დროშა მარშალის კუნძულები მარშალის კუნძულების რესპუბლიკა მაჯურო
13 მარჯნის ზღვის კუნძულების დროშა მარჯნის ზღვის კუნძულები მარჯნის ზღვის კუნძულების ტერიტორია
14 მექსიკის დროშა მექსიკა მექსიკის შეერთებული შტატები მეხიკო
15 მიანმარის დროშა მიანმარი მიანმარის კავშირის რესპუბლიკა ნაიფიიდო
16 მიკრონეზიის ფედერაციული შტატების დროშა მიკრონეზიის ფედერაციული შტატები მიკრონეზიის ფედერაციული შტატები პალიკირი
17 მოზამბიკის დროშა მოზამბიკი მოზამბიკის რესპუბლიკა მაპუტუ
18 მოლდოვის დროშა მოლდოვა მოლდოვის რესპუბლიკა კიშინიოვი
19 მონაკოს დროშა მონაკო მონაკოს სამთავრო მონაკო
20 მონსერატის დროშა მონსერატი მონსერატი პლიმუთი (დე-იურე), ბრეიდსი (დე-ფაქტო)
21 მონტენეგროს დროშა მონტენეგრო მონტენეგროს რესპუბლიკა პოდგორიცა
22 დროშა: მონღოლეთი მონღოლეთი მონღოლეთი ულან-ბატორი

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ნომერი ქვეყანა ქვეყნის სრული დასახელება დედაქალაქი
1 დროშა: ნამიბია ნამიბია ნამიბიის რესპუბლიკა ვინდჰუკი
2 ნაურუს დროშა ნაურუ ნაურუს რესპუბლიკა იარენი (დე-ფაქტო)
3 ნეპალის დროშა ნეპალი ნეპალის ფედერაციული დემოკრატიული რესპუბლიკა კატმანდუ
4 ნიგერის დროშა ნიგერი ნიგერის რესპუბლიკა ნიამეი
5 ნიგერიის დროშა ნიგერია ნიგერიის ფედერაციული რესპუბლიკა აბუჯა
6 ნიდერლანდების დროშა ნიდერლანდი ნიდერლანდები ამსტერდამი
7 ნიდერლანდების ანტილის კუნძულების დროშა ნიდერლანდის ანტილები ნიდერლანდების ანტილის კუნძულები ვილემსტადი
8 დროშა: ნიკარაგუა ნიკარაგუა ნიკარაგუის რესპუბლიკა მანაგუა
9 ნიუეს დროშა ნიუე ნიუე ალოფი
10 დროშა: ნორვეგია ნორვეგია ნორვეგიის სამეფო ოსლო
11 ნორფოლკის დროშა ნორფოლკი ნორფოლკი კინგსტონი

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ნომერი ქვეყანა ქვეყნის სრული დასახელება დედაქალაქი
1 ომანის დროშა ომანი ომანის სასულთნო მასკატი

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ნომერი ქვეყანა ქვეყნის სრული დასახელება დედაქალაქი
1 Flag of Pakistan.svg პაკისტანი პაკისტანის ისლამური რესპუბლიკა ისლამაბადი
2 პალაუს დროშა პალაუ პალაუს რესპუბლიკა ნგერულმუდი
3 პალესტინის დროშა პალესტინა პალესტინის სახელმწიფო ღაზა
4 {{{link alias-s}}} დროშა პალმირა (ატოლი) აშშ
5 პანამის დროშა პანამა პანამის რესპუბლიკა პანამა
6 პაპუა-ახალი გვინეას დროშა პაპუა-ახალი გვინეა პაპუა-ახალი გვინეის დამოუკიდებელი შტატები პორტ-მორზბი
7 დროშა: პარაგვაი პარაგვაი პარაგვაის რესპუბლიკა ასუნსიონი
8 დროშა: პერუ პერუ პერუს რესპუბლიკა ლიმა
9 პიტკერნის კუნძულების დროშა პიტკერნის კუნძულები პიტკერნის ჯგუფის კუნძულები ადამსტაუნი
10 დროშა: პოლონეთი პოლონეთი პოლონეთის რესპუბლიკა ვარშავა
11 დროშა: პორტუგალია პორტუგალია პორტუგალიის რესპუბლიკა ლისაბონი
12 პრინც-ედუარდის კუნძულის დროშა პრინც-ედუარდის კუნძული პრინს-ედუარდის კუნძული (პროვინცია კანადის აღმოსავლეთში) შარლოტტაუნი
13 პუერტო-რიკოს დროშა პუერტო-რიკო პუერტო-რიკო სან-ხუანი

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ნომერი ქვეყანა ქვეყნის სრული დასახელება დედაქალაქი
1 {{{link alias-s}}} დროშა ჟუან-დი-ნოვა ჟუან-დი-ნოვა

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ნომერი ქვეყანა ქვეყნის სრული დასახელება დედაქალაქი
1 რეიუნიონის დროშა რეუნიონი რეიუნიონი სენ-დენი (ადმინისტრაციული ცენტრი)
2 რუანდის დროშა რუანდა რუანდის რესპუბლიკა კიგალი
3 დროშა: რუმინეთი რუმინეთი რუმინეთი ბუქარესტი
4 დროშა: რუსეთი რუსეთი რუსეთის ფედერაცია მოსკოვი

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ნომერი ქვეყანა ქვეყნის სრული დასახელება დედაქალაქი
1 საბერძნეთის დროშა საბერძნეთი საბერძნეთის რესპუბლიკა ათენი
2 სალვადორის დროშა სალვადორი სალვადორის რესპუბლიკა სან-სალვადორი
3 დროშა: სამოა სამოა სამოას დამოუკიდებელი სახელმწიფო აპია
4 სამხრეთ აფრიკის რესპუბლიკის დროშა სამხრეთ აფრიკის რესპუბლიკა სამხრეთ აფრიკის რესპუბლიკა პრეტორია (ადმინისტრაციული), კეიპტაუნი (საკანონმდებლო), ბლუმფონტეინი (სასამართლოს)
5 სამხრეთ გეორგიისა და სამხრეთ სენდვიჩის კუნძულების დროშა სამხრეთი გეორგია და სამხრეთ სენდვიჩის კუნძულები სამხრეთი გეორგია და სამხრეთ სენდვიჩის კუნძულები
6 სამხრეთ სუდანის დროშა სამხრეთი სუდანი სამხრეთ სუდანის რესპუბლიკა ჯუბა
7 სან-მარინოს დროშა სან-მარინო სან-მარინოს რესპუბლიკა სან-მარინო
8 სან-ტომე და პრინსიპის დროშა სან-ტომე და პრინსიპი სან-ტომესა და პრინსიპის დემოკრატიული რესპუბლიკა სან-ტომე
9 საუდის არაბეთის დროშა საუდის არაბეთი საუდის არაბეთის სამეფო ერ-რიადი
10 დროშა: საფრანგეთი საფრანგეთი საფრანგეთის რესპუბლიკა პარიზი
11 საფრანგეთის გვიანას დროშა საფრანგეთის გვიანა საფრანგეთის გვიანა კაიენა
12 საფრანგეთის პოლინეზიის დროშა საფრანგეთის პოლინეზია საფრანგეთის პოლინეზია პაპეეტე
13 საფრანგეთის სამხრეთული და ანტარქტიდული ტერიტორია დროშა საფრანგეთის სამხრეთული და ანტარქტიდული ტერიტორია საფრანგეთის სამხრეთული და ანტარქტიდული ტერიტორია პორტ-ო-ფრანსე
14 დროშა: საქართველო საქართველო საქართველო თბილისი
15 სეიშელის დროშა სეიშელის კუნძულები სეიშელის რესპუბლიკა ვიქტორია
16 დროშა: სენეგალი სენეგალი სენეგალის რესპუბლიკა დაკარი
17 სენ-პიერისა და მიკელონის დროშა სენ-პიერი და მიკელონი სენ-პიერის და მიკელონის ტერიტორიული ერთეული სენ-პიერი
18 სენტ-ვინსენტისა და გრენადინების დროშა სენტ-ვინსენტი და გრენადინები სენტ-ვინსენტი და გრენადინები კინგსტაუნი
19 სენტ-კიტსისა და ნევისის დროშა სენტ-კიტსი და ნევისი სენტ-კიტსი და ნევისის ფედერაცია ბასტერი
20 სენტ-ლუსიის დროშა სენტ-ლუსია სენტ-ლუსია კასტრი
21 დროშა: სერბეთი სერბეთი სერბეთის რესპუბლიკა ბელგრადი
22 სეუტის დროშა სეუტა სეუტა (ესპანეთის ავტონომიური ქალაქი)
23 ესვატინის დროშა ესვატინი სვაზილენდის სამეფო მბაბანე
24 შპიცბერგენის დროშა სვალბარდი შპიცბერგენი
25 სიერა-ლეონეს დროშა სიერა-ლეონე სიერა ლეონეს რესპუბლიკა ფრიტაუნი
26 დროშა: სინგაპური სინგაპური სინგაპურის რესპუბლიკა სინგაპური
27 სირიის დროშა სირია სირიის არაბული რესპუბლიკა დამასკო
28 სლოვაკეთის დროშა სლოვაკეთი სლოვაკეთის რესპუბლიკა ბრატისლავა
29 სლოვენიის დროშა სლოვენია სლოვენიის რესპუბლიკა ლიუბლიანა
30 სოლომონის კუნძულების დროშა სოლომონის კუნძულები სოლომონის კუნძულები ჰონიარა
31 სომალის დროშა სომალი სომალის ფედერაციული რესპუბლიკა მოგადიშო
32 დროშა: სომხეთი სომხეთი სომხეთის რესპუბლიკა ერევანი
33 სუდანის დროშა სუდანი სუდანის რესპუბლიკა ხარტუმი
34 სურინამის დროშა სურინამი სურინამის რესპუბლიკა პარამარიბო

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ნომერი ქვეყანა ქვეყნის სრული დასახელება დედაქალაქი
1 ჩინეთის რესპუბლიკის დროშა ტაივანი ჩინეთის რესპუბლიკა (ტაივანი) ტაიბეი
2 ტაილანდის დროშა ტაილანდი ტაილანდის სამეფო ბანგკოკი
3 ტანზანიის დროშა ტანზანია ტანზანიის გაერთიანებული რესპუბლიკა დოდომა
4 დროშა: ტაჯიკეთი ტაჯიკეთი ტაჯიკეთის რესპუბლიკა დუშანბე
5 ტერქსისა და კაიკოსის კუნძულების დროშა ტერქსისა და კაიკოსის კუნძულები ტერქსისა და კაიკოსის კუნძულები კოკბერნ-ტაუნი
6 ტოგოს დროშა ტოგო ტოგოს რესპუბლიკა ლომე
7 ტოკელაუს დროშა ტოკელაუ ტოკელაუ (ახალი ზელანდიის მმართველობის ქვეშ არსებული ტერიტორია) ატაფუ
8 დროშა: ტონგა ტონგა ტონგის სამეფო ნუკუალოფა
9 ტრინიდადი და ტობაგოს დროშა ტრინიდადი და ტობაგო ტრინიდადი და ტობაგოს რესპუბლიკა პორტ-ოვ-სპეინი
10 ტუვალუს დროშა ტუვალუ ტუვალუ ფუნაფუტი
11 დროშა: ტუნისი ტუნისი ტუნისის რესპუბლიკა ტუნისი

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ნომერი ქვეყანა ქვეყნის სრული დასახელება დედაქალაქი
1 უგანდის დროშა უგანდა უგანდის რესპუბლიკა კამპალა
2 დროშა: უზბეკეთი უზბეკეთი უზბეკეთის რესპუბლიკა ტაშკენტი
3 დროშა: უკრაინა უკრაინა უკრაინა კიევი
4 დროშა: უნგრეთი უნგრეთი უნგრეთი ბუდაპეშტი
5 უოლისი და ფუტუნის დროშა უოლისი და ფუტუნა უოლისი და ფუტუნა მატა-უტუ
6 დროშა: ურუგვაი ურუგვაი ურუგვაის აღმოსავლეთი რესპუბლიკა მონტევიდეო

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ნომერი ქვეყანა ქვეყნის სრული დასახელება დედაქალაქი
1 დროშა: ფარერის კუნძულები ფარერის კუნძულები ფარერის კუნძულები ტორსჰავნი
2 დროშა: ფილიპინები ფილიპინები ფილიპინების რესპუბლიკა მანილა
3 დროშა: ფინეთი ფინეთი ფინეთის რესპუბლიკა ჰელსინკი
4 დროშა: ფიჯი ფიჯი ფიჯის რესპუბლიკა სუვა
5 ფოლკლენდის კუნძულების დროშა ფოლკლენდის კუნძულები ფოლკლენდის კუნძულები პორტ-სტენლი

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ნომერი ქვეყანა ქვეყნის სრული დასახელება დედაქალაქი
1 ქოქოსის კუნძულების დროშა ქოქოსის კუნძულები ქოქოსის კუნძულები ვესტ-აილენდი
2 დროშა: ქუვეითი ქუვეითი ქუვეითის სახელმწიფო ელ-ქუვეითი

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ნომერი ქვეყანა ქვეყნის სრული დასახელება დედაქალაქი
1 დროშა: ყაზახეთი ყაზახეთი ყაზახეთის რესპუბლიკა ნურ-სულთანი
2 დროშა: ყირგიზეთი ყირგიზეთი ყირგიზეთის რესპუბლიკა ბიშკეკი

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ნომერი ქვეყანა ქვეყნის სრული დასახელება დედაქალაქი
1 დროშა: შვეიცარია შვეიცარია შვეიცარიის კონფედერაცია ბერნი
2 დროშა: შვედეთი შვედეთი შვედეთის სამეფო სტოკჰოლმი
3 შობის კუნძულის დროშა შობის კუნძული შობის კუნძული ფლაინგ-ფიში
4 შრი-ლანკის დროშა შრი-ლანკა შრი-ლანკის დემოკრატიული სოციალისტური რესპუბლიკა შრი-ჯაიავარდენეპურა-კოტე

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ნომერი ქვეყანა ქვეყნის სრული დასახელება დედაქალაქი
1 ჩადის დროშა ჩადი ჩადის რესპუბლიკა ნჯამენა
2 მონტენეგროს დროშა მონტენეგრო მონტენეგროს რესპუბლიკა პოდგორიცა
3 დროშა: ჩეხეთი ჩეხეთი ჩეხეთის რესპუბლიკა პრაღა
4 ჩეჩნეთის რესპუბლიკა იჩქერიის დროშა ჩეჩნეთის რესპუბლიკა იჩქერია ჩეჩნეთის რესპუბლიკა იჩქერია (არაღიარებული) გროზნო
5 დროშა: ჩილე ჩილე ჩილეს რესპუბლიკა სანტიაგო
6 დროშა: ჩინეთი ჩინეთი ჩინეთის სახალხო რესპუბლიკა პეკინი
7 ჩრდილოეთ მარიანას კუნძულების დროშა ჩრდილოეთ მარიანას კუნძულები ჩრდილოეთ მარიანას კუნძულების თანამეგობრობა საიპანი
8 ჩრდილოეთ მაკედონიის დროშა ჩრდილოეთი მაკედონია ჩრდილოეთ მაკედონიის რესპუბლიკა სკოპიე

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ნომერი ქვეყანა ქვეყნის სრული დასახელება დედაქალაქი
1 ცენტრალური აფრიკის რესპუბლიკის დროშა ცენტრალური აფრიკის რესპუბლიკა ცენტრალური აფრიკის რესპუბლიკა ბანგი

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ნომერი ქვეყანა ქვეყნის სრული დასახელება დედაქალაქი
1 დროშა: გაერთიანებული სამეფო გაერთიანებული სამეფო წმინდა ელენე, ამაღლება და ტრისტანი-და-კუნია ჯეიმზტაუნი
2 მიკრონეზიის ფედერაციული შტატების დროშა მიკრონეზიის ფედერაციული შტატები მიკრონეზიის ფედერაციული შტატები პალიკირი

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ნომერი ქვეყანა ქვეყნის სრული დასახელება დედაქალაქი
1 ხორვატიის დროშა ხორვატია ხორვატიის რესპუბლიკა ზაგრები

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ნომერი ქვეყანა ქვეყნის სრული დასახელება დედაქალაქი
1 ჯერზის დროშა ჯერზი ჯერზის გვირგვინის მიწა სენტ-ჰელიერი
2 ჯიბუტის დროშა ჯიბუტი ჯიბუტის რესპუბლიკა ჯიბუტი

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ნომერი ქვეყანა ქვეყნის სრული დასახელება დედაქალაქი
1 ჰაიტის დროშა ჰაიტი ჰაიტის რესპუბლიკა პორტ-ო-პრენსი
2 ჰონდურასის დროშა ჰონდურასი ჰონდურასის რესპუბლიკა ტეგუსიგალპა
3 ჰონგ-კონგის დროშა ჰონგ-კონგი ჩინეთის სახალხო რესპუბლიკის ჰონგ-კონგის სპეციალური ადმინისტრაციული რეგიონი
4 დროშა: ავსტრალია ავსტრალია ჰერდი და მაკდონალდის კუნძულები

სქოლიო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  1. Press Release ORG/1469. (3 July 2006) United Nations Member States. United Nations. ციტირების თარიღი: 28 February 2011