სოკ-ის ქვეყნების კოდების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება
ოლიმპიური დროშა, რომელიც თან სდევდა სამ კოდს — EUN, IOA და IOP

სოკ-ის ქვეყნების კოდები — საერთაშორისო ოლიმპიური კომიტეტის მიერ განსაზღვრული სამასოიანი აბრევიატურები ყველა ეროვნული ოლიმპიური კომიტეტისათვის და სპორტსმენთა სხვა ჯგუფებისათვის, რომლებიც მონაწილეობენ თანამედროვე ოლიმპიურ თამაშებში. მიუხედავად იმისა, რომ მათ საფუძველს წარმოადგენს ISO 3166-1-ის სტანდარტული კოდები, ისინი ყოველთვის ერთმანეთს არ ემთხვევა.

მიმდინარე კოდები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

კოდი ქვეყანა პირველი გამოყენება
თარგი:ავღანეთის დროშა 1899
AFG ავღანეთის დროშა ავღანეთი 1936
ALB ალბანეთის დროშა ალბანეთი 1972
ALG ალჟირის დროშა ალჟირი 1964
AND ანდორის დროშა ანდორა 1976 (ზამთ. ოლიმპ. თამაშ.)
ANG ანგოლის დროშა ანგოლა 1980
ANT ანტიგუა და ბარბუდის დროშა ანტიგუა და ბარბუდა 1976
ARG არგენტინის დროშა არგენტინა 1900
ARM სომხეთის დროშა სომხეთი 1994 (ზამთ. ოლიმპ. თამაშ.)
ARU არუბის დროშა არუბა 1988
ASA ამერიკის სამოის დროშა ამერიკის სამოა 1988
AUS ავსტრალიის დროშა ავსტრალია 1896
AUT ავსტრიის დროშა ავსტრია 1896
AZE აზერბაიჯანის დროშა აზერბაიჯანი 1996
თარგი:ბაჰამის კუნძულების დროშა 1903
BAH ბაჰამის კუნძულების დროშა ბაჰამის კუნძულები 1952
BAN ბანგლადეშის დროშა ბანგლადეში 1984
BAR ბარბადოსის დროშა ბარბადოსი 1968
BDI ბურუნდის დროშა ბურუნდი 1996
BEL ბელგიის დროშა ბელგია 1900
BEN ბენინის დროშა ბენინი 1980
BER ბერმუდის კუნძულების დროშა ბერმუდა 1936
BHU ბჰუტანის დროშა ბჰუტანი 1984
BIH ბოსნია და ჰერცეგოვინის დროშა ბოსნია და ჰერცეგოვინა 1992
BIZ ბელიზის დროშა ბელიზი 1968
BLR ბელარუსის დროშა ბელარუსი 1994 (ზამთ. ოლიმპ. თამაშ.)
BOL ბოლივიის დროშა ბოლივია 1936
BOT ბოტსვანის დროშა ბოტსვანა 1980
BRA ბრაზილიის დროშა ბრაზილია 1920
BRN ბაჰრეინის დროშა ბაჰრეინი 1984
BRU ბრუნეის დროშა ბრუნეი 1988
BUL ბულგარეთის დროშა ბულგარეთი 1896
BUR ბურკინა-ფასოს დროშა ბურკინა-ფასო 1972
თარგი:კამბოჯის დროშა 1907
CAF ცენტრალური აფრიკის რესპუბლიკის დროშა ცენტრალური აფრიკის რესპუბლიკა 1968
CAM კამბოჯის დროშა კამბოჯა 1956
CAN კანადის დროშა კანადა 1900
CAY კაიმანის კუნძულების დროშა კაიმანის კუნძულები 1976
CGO კონგოს რესპუბლიკის დროშა კონგოს რესპუბლიკა 1964
CHA ჩადის დროშა ჩადი 1964
CHI ჩილეს დროშა ჩილე 1896
CHN ჩინეთის დროშა ჩინეთის სახალხო რესპუბლიკა 1980 (ზამთ. ოლიმპ. თამაშ.)
CIV კოტ-დ’ივუარის დროშა კოტ-დ’ივუარი 1964
CMR კამერუნის დროშა კამერუნი 1964
COD კონგოს დემოკრატიული რესპუბლიკის დროშა კონგოს დემოკრატიული რესპუბლიკა 1968
COK კუკის კუნძულების დროშა კუკის კუნძულები 1988
COL კოლუმბიის დროშა კოლუმბია 1932
COM კომორის კუნძულების კავშირის დროშა კომორის კუნძულები 1996
CPV კაბო-ვერდეს დროშა კაბო-ვერდე 1996
CRC კოსტა-რიკას დროშა კოსტა-რიკა 1936
CRO ხორვატიის დროშა ხორვატია 1992 (ზამთ. ოლიმპ. თამაშ.)
CUB კუბის დროშა კუბა 1900
CYP კვიპროსის დროშა კვიპროსი 1980 (ზამთ. ოლიმპ. თამაშ.)
CZE ჩეხეთის დროშა ჩეხეთი 1994 (ზამთ. ოლიმპ. თამაშ.)
თარგი:ჩრდილოეთ კორეის დროშა 1911
DEN დანიის დროშა დანია 1896
DJI ჯიბუტის დროშა ჯიბუტი 1984
DMA დომინიკის დროშა დომინიკა 1996
DOM დომინიკელთა რესპუბლიკის დროშა დომინიკელთა რესპუბლიკა 1964
თარგი:ეკვადორის დროშა 1919
ECU ეკვადორის დროშა ეკვადორი 1924
EGY ეგვიპტის დროშა ეგვიპტე 1912
ERI ერიტრეის დროშა ერიტრეა 2000
ESA სალვადორის დროშა სალვადორი 1968
ESP ესპანეთის დროშა ესპანეთი 1900
EST ესტონეთის დროშა ესტონეთი 1920
ETH ეთიოპიის დროშა ეთიოპია 1956
თარგი:მიკრონეზიის დროშა 1923
FIJ ფიჯის დროშა ფიჯი 1956
FIN ფინეთის დროშა ფინეთი 1908
FRA საფრანგეთის დროშა საფრანგეთი 1896
FSM მიკრონეზიის ფედერაციული შტატების დროშა მიკრონეზიის ფედერაციული შტატები 2000
თარგი:გაბონის დროშა 1927
GAB გაბონის დროშა გაბონი 1972
GAM გამბიის დროშა გამბია 1984
GBR დიდი ბრიტანეთის დროშა დიდი ბრიტანეთი 1896
GBS გვინეა-ბისაუს დროშა გვინეა-ბისაუ 1996
GEO საქართველოს დროშა საქართველო 1994 (ზამთ. ოლიმპ. თამაშ.)
GEQ ეკვატორული გვინეის დროშა ეკვატორული გვინეა 1984
GER გერმანიის დროშა გერმანია 1896
GHA განის დროშა განა 1952
GRE საბერძნეთის დროშა საბერძნეთი 1896
GRN გრენადის დროშა გრენადა 1984
GUA გვატემალის დროშა გვატემალა 1952
GUI გვინეის დროშა გვინეა 1968
GUM გუამის დროშა გუამი 1988 (ზამთ. ოლიმპ. თამაშ.)
GUY გაიანის დროშა გაიანა 1948
თარგი:ჰაიტის დროშა 1931
HAI ჰაიტის დროშა ჰაიტი 1924
HKG ჰონგ-კონგის დროშა ჰონგ-კონგი 1952
HON ჰონდურასის დროშა ჰონდურასი 1968
HUN უნგრეთის დროშა უნგრეთი 1896
თარგი:ისლანდიის დროშა 1935
INA ინდონეზიის დროშა ინდონეზია 1952
IND ინდოეთის დროშა ინდოეთი 1900
IRI ირანის დროშა ირანი 1948
IRL ირლანდიის დროშა ირლანდია 1924
IRQ ერაყის დროშა ერაყი 1948
ISL ისლანდიის დროშა ისლანდია 1912
ISR ისრაელის დროშა ისრაელი 1952
ISV აშშ-ის ვირჯინის კუნძულების დროშა აშშ-ის ვირჯინის კუნძულები 1968
ITA იტალიის დროშა იტალია 1896
IVB ბრიტანეთის ვირჯინის კუნძულების დროშა ბრიტანეთის ვირჯინის კუნძულები 1984
თარგი:იამაიკის დროშა 1947
JAM იამაიკის დროშა იამაიკა 1948
JOR იორდანიის დროშა იორდანია 1980
JPN იაპონიის დროშა იაპონია 1912
თარგი:ყაზახეთის დროშა 1951
KAZ ყაზახეთის დროშა ყაზახეთი 1994 (ზამთ. ოლიმპ. თამაშ.)
KEN კენიის დროშა კენია 1956
KGZ ყირგიზეთის დროშა ყირგიზეთი 1994 (ზამთ. ოლიმპ. თამაშ.)
KIR კირიბატის დროშა კირიბატი 2004
KOR სამხრეთ კორეის დროშა სამხრეთი კორეა 1948 (ზამთ. ოლიმპ. თამაშ.)
KOS კოსოვოს დროშა კოსოვო 2016
KSA საუდის არაბეთის დროშა საუდის არაბეთი 1972
KUW ქუვეითის დროშა ქუვეითი 1968
თარგი:ლაოსის დროშა 1955
LAO ლაოსის დროშა ლაოსი 1980
LAT ლატვიის დროშა ლატვია 1924 (ზამთ. ოლიმპ. თამაშ.)
LBA ლიბიის დროშა ლიბია 1964
LBR ლიბერიის დროშა ლიბერია 1956
LCA სენტ-ლუსიის დროშა სენტ-ლუსია 1996
LES ლესოთოს დროშა ლესოთო 1972
LIB ლიბანის დროშა ლიბანი 1948 (ზამთ. ოლიმპ. თამაშ.)
LIE ლიხტენშტაინის დროშა ლიხტენშტაინი 1936 (ზამთ. ოლიმპ. თამაშ.)
LTU ლიტვის დროშა ლიტვა 1924
LUX ლუქსემბურგის დროშა ლუქსემბურგი 1912
თარგი:მალავის დროშა 1959
MAD მადაგასკარის დროშა მადაგასკარი 1964
MAR მაროკოს დროშა მაროკო 1960
MAS მალაიზიის დროშა მალაიზია 1964
MAW მალავის დროშა მალავი 1972
MDA მოლდოვის დროშა მოლდოვა 1994 (ზამთ. ოლიმპ. თამაშ.)
MDV მალდივის კუნძულების დროშა მალდივები 1988
MEX მექსიკის დროშა მექსიკა 1900
MGL მონღოლეთის დროშა მონღოლეთი 1964 (ზამთ. ოლიმპ. თამაშ.)
MHL მარშალის კუნძულების დროშა მარშალის კუნძულები 2008
MKD მაკედონიის დროშა მაკედონია 1996
MLI მალის დროშა მალი 1964
MLT მალტის დროშა მალტა 1928
MNE მონტენეგროს დროშა მონტენეგრო 2008
MON მონაკოს დროშა მონაკო 1920
MOZ მოზამბიკის დროშა მოზამბიკი 1980
MRI მავრიკის დროშა მავრიკი 1984
MTN მავრიტანიის დროშა მავრიტანია 1984
MYA მიანმარის დროშა მიანმარი 1992
თარგი:ნამიბიის დროშა 1963
NAM ნამიბიის დროშა ნამიბია 1992
NCA ნიკარაგუას დროშა ნიკარაგუა 1968
NED ნიდერლანდების დროშა ნიდერლანდები 1900
NEP ნეპალის დროშა ნეპალი 1964
NGR ნიგერიის დროშა ნიგერია 1952
NIG ნიგერის დროშა ნიგერი 1964
NOR ნორვეგიის დროშა ნორვეგია 1900
NRU ნაურუს დროშა ნაურუ 1996
NZL ახალი ზელანდიის დროშა ახალი ზელანდია 1920
თარგი:ომანის დროშა 1967
OMA ომანის დროშა ომანი 1984
თარგი:პაკისტანის დროშა 1971
PAK პაკისტანის დროშა პაკისტანი 1948
PAN პანამის დროშა პანამა 1928
PAR პარაგვაის დროშა პარაგვაი 1968
PER პერუს დროშა პერუ 1936
PHI ფილიპინების დროშა ფილიპინები 1924
PLE პალესტინის დროშა პალესტინა 1996
PLW პალაუს დროშა პალაუ 2000
PNG პაპუა-ახალი გვინეას დროშა პაპუა-ახალი გვინეა 1976
POL პოლონეთის დროშა პოლონეთი 1924 (ზამთ. ოლიმპ. თამაშ.)
POR პორტუგალიის დროშა პორტუგალია 1912
PRK ჩრდილოეთ კორეის დროშა ჩრდილოეთი კორეა 1964 (ზამთ. ოლიმპ. თამაშ.)
PUR პუერტო-რიკოს დროშა პუერტო-რიკო 1948
თარგი:კატარის დროშა 1975
QAT კატარის დროშა კატარი 1984
თარგი:მოლდოვის დროშა 1979
ROU რუმინეთის დროშა რუმინეთი 1900
RSA სამხრეთ აფრიკის დროშა სამხრეთ აფრიკის რესპუბლიკა 1904
RUS რუსეთის დროშა რუსეთი 1900
RWA რუანდის დროშა რუანდა 1984
თარგი:სენტ-კიტსისა და ნევისის დროშა 1983
SAM სამოის დროშა სამოა 1984
SEN სენეგალის დროშა სენეგალი 1964
SEY სეიშელის დროშა სეიშელი 1980
SIN სინგაპურის დროშა სინგაპური 1948
SKN სენტ-კიტსისა და ნევისის დროშა სენტ-კიტსი და ნევისი 1996
SLE სიერა-ლეონეს დროშა სიერა-ლეონე 1968
SLO სლოვენიის დროშა სლოვენია 1992 (ზამთ. ოლიმპ. თამაშ.)
SMR სან-მარინოს დროშა სან-მარინო 1960
SOL სოლომონის კუნძულების დროშა სოლომონის კუნძულები 1984
SOM სომალის დროშა სომალი 1972
SRB სერბეთის დროშა სერბეთი 1912
SRI შრი-ლანკის დროშა შრი-ლანკა 1948
SSD სამხრეთ სუდანის დროშა სამხრეთი სუდანი 2016
STP სან-ტომე და პრინსიპის დროშა სან-ტომე და პრინსიპი 1996
SUD სუდანის დროშა სუდანი 1960
SUI შვეიცარიის დროშა შვეიცარია 1896
SUR სურინამის დროშა სურინამი 1960
SVK სლოვაკეთის დროშა სლოვაკეთი 1994 (ზამთ. ოლიმპ. თამაშ.)
SWE შვედეთის დროშა შვედეთი 1896
SWZ სვაზილენდის დროშა სვაზილენდი 1972
SYR სირიის დროშა სირია 1948
თარგი:ტაჯიკეთის დროშა 1987
TAN ტანზანიის დროშა ტანზანია 1964
TGA ტონგის დროშა ტონგა 1984
THA ტაილანდის დროშა ტაილანდი 1952
TJK ტაჯიკეთის დროშა ტაჯიკეთი 1996
TKM თურქმენეთის დროშა თურქმენეთი 1996
TLS აღმოსავლეთ ტიმორის დროშა აღმოსავლეთი ტიმორი 2004
TOG ტოგოს დროშა ტოგო 1972
TPE ჩინეთის რესპუბლიკის დროშა ტაივანი 1984
TTO ტრინიდადი და ტობაგოს დროშა ტრინიდადი და ტობაგო 1948
TUN ტუნისის დროშა ტუნისი 1960
TUR თურქეთის დროშა თურქეთი 1908
TUV ტუვალუს დროშა ტუვალუ 2008
თარგი:უგანდის დროშა 1991
UAE არაბთა გაერთიანებული საამიროების დროშა არაბთა გაერთიანებული საამიროები 1984
UGA უგანდის დროშა უგანდა 1956
UKR უკრაინის დროშა უკრაინა 1994 (ზამთ. ოლიმპ. თამაშ.)
URU ურუგვაის დროშა ურუგვაი 1924
USA აშშ-ის დროშა აშშ 1896
UZB უზბეკეთის დროშა უზბეკეთი 1994 (ზამთ. ოლიმპ. თამაშ.)
თარგი:ვანუატუს დროშა 1995
VAN ვანუატუს დროშა ვანუატუ 1988
VEN ვენესუელის დროშა ვენესუელა 1948
VIE ვიეტნამის დროშა ვიეტნამი 1952
VIN სენტ-ვინსენტისა და გრენადინების დროშა სენტ-ვინსენტი და გრენადინები 1988
თარგი:იემენის დროშა 1999
YEM იემენის დროშა იემენი 1992
თარგი:ზამბიის დროშა 2003
ZAM ზამბიის დროშა ზამბია 1968
ZIM ზიმბაბვეს დროშა ზიმბაბვე 1980
ზიმბაბვეს დროშა ზიმბაბვეz 2007

გამოუყენებელი კოდები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

აღარარსებული ქვეყნების ეროვნული ოლიმპიური კომიტეტების კოდები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

კოდი ქვეყანა გამოყენების პერიოდი შენიშვნა
AHO ნიდერლანდების ანტილების დროშა ნიდერლანდების ანტილები 1952 2008 2010 წელს კუნძულების ტერიტორია ნიდერლანდების სამეფოს შემადგენლობაში დაიყო უფრო მცირე ადმინისტრაციულ ერთეულებად.
BOH ბოჰემიის დროშა ბოჰემია 1900 1912 იმ მომენტში ქვეყანა იყო ავსტრია-უნგრეთის იმპერიის ნაწილი. დღეისათვის ძირითადად შედის ჩეხეთის დროშა ჩეხეთის შემადგენლობაში.
BOR ჩრდილოეთ ბორნეოს დროშა ჩრდილოეთი ბორნეო 1952 დღეისათვის შედის მალაიზიის დროშა მალაიზიის შემადგენლობაში.
BWI Flag of the West Indies Federation.svg ვესტ-ინდოეთის ფედერაცია 1960 დღეისათვის დაყოფილია რამდენიმე დამოუკიდებელ სახელმწიფოდ.
FRG დასავლეთ გერმანიის დროშა გერმანიის ფედერაციული რესპუბლიკა (1990-მდე) 1968 1988 გამოიყენებოდა დასავლეთ გერმანიის აღსანიშნავად. მიუხედავად იმისა, რომ გერმანიის გაერთიანების შემდეგ დასახელება იგივე დარჩა, კოდი მაინც შეიცვალა.
GDR გერმანიის დემოკრატიული რესპუბლიკის დროშა გერმანიის დემოკრატიული რესპუბლიკა 1968 1988 დღეისათვის შედის გერმანიის დროშა გერმანიის შემადგენლობაში.
MAL მალაიის ფედერაციის დროშა მალაიის ფედერაცია 1956 1960 დღეისათვის შედის მალაიზიის დროშა მალაიზიის შემადგენლობაში.
SAA ზაარის დროშა ზაარი (პროტექტორატი) 1952 დღეისათვის შედის გერმანიის დროშა გერმანიის შემადგენლობაში.
SCG სერბეთის და ჩერნოგორიის დროშა სერბეთი და ჩერნოგორია 2004 2006 დღეისათვის გაყოფილია სერბეთის დროშა სერბიად და მონტენეგროს დროშა მონტენეგროდ.
TCH ჩეხოსლოვაკიის დროშა ჩეხოსლოვაკია 1920 1992 დღეისათვის გაყოფილია სლოვაკეთის დროშა სლოვაკეთად და ჩეხეთის დროშა ჩეხეთად.
UAR არაბთა გაერთიანებული რესპუბლიკის დროშა არაბთა გაერთიანებული რესპუბლიკა 1960 1968 დღეისათვის გაყოფილია ეგვიპტის დროშა ეგვიპტედ და სირიის დროშა სირიად.
URS საბჭოთა კავშირის დროშა საბჭოთა სოციალისტური რესპუბლიკების კავშირი 1952 1988 დღეისათვის დაყოფილია რამდენიმე დამოუკიდებელ სახელმწიფოდ.
YAR ჩრდილოეთ იემენის დროშა იემენის არაბთა რესპუბლიკა 1984 1988 დღეისათვის შედის იემენის დროშა იემენის შემადგენლობაში.
YMD სამხრეთ იემენის დროშა იემენის სახალხო-დემოკრატიული რესპუბლიკა 1988 დღეისათვის შედის იემენის დროშა იემენის შემადგენლობაში.
YUG იუგოსლავიის დროშა იუგოსლავია 1920 1992 დღეისათვის დაყოფილია რამდენიმე დამოუკიდებელ სახელმწიფოდ.

სახელგადარქმეული ქვეყნების კოდები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

კოდი ქვეყანა გამოყენების პერიოდი შენიშვნა
BIR Flag of Burma (1948-1974).svg ბირმა 1948 1988 დღეისათვის მიანმარის დროშა მიანმარი (MYA)
CEY Flag of Ceylon (1948-1951).svg ცეილონის დომინიონი 1948 1972 დღეისათვის შრი-ლანკის დროშა შრი-ლანკა (SRI)
DAH Dahomey flag 1889.svg დაგომეა 1972 დღეისათვის ბენინის დროშა ბენინი (BEN)
HBR Flag of British Honduras (1919-1981).svg ბრიტანეთის ჰონდურასი 1968 1972 დღეისათვის ბელიზის დროშა ბელიზი (BIZ)
NRH Flag of Northern Rhodesia (1939-1953).svg ჩრდილოეთი როდეზია 1964 დღეისათვის ზამბიის დროშა ზამბია (ZAM)
RHO Flag of Rhodesia (1964).svg როდეზია 1928 1964 დღეისათვის ზიმბაბვეს დროშა ზიმბაბვე (ZIM)
ROC Flag of the Republic of China.svg ჩინეთის რესპუბლიკა 1932 1976 (ზამთ. ოლიმპ. თამაშ.) დღეისათვის ჩინეთის დროშა ჩინეთის სახალხო რესპუბლიკა (CHN) და ჩინეთის რესპუბლიკის დროშა ტაივანი (TPE)
VOL Flag of Upper Volta.svg ზემო ვოლტის რესპუბლიკა 1972 დღეისათვის ბურკინა-ფასოს დროშა ბურკინა-ფასო (BUR)
YUG Flag of FR Yugoslavia.svg იუგოსლავია 1996 2002 დღეისათვის სერბეთის და ჩერნოგორიის დროშა სერბეთი და ჩერნოგორია (SCG)
ZAI Flag of Zaire.svg ზაირი 1984 1996 დღეისათვის კონგოს დემოკრატიული რესპუბლიკის დროშა კონგოს დემოკრატიული რესპუბლიკა (COD)

სპეციალური კოდები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ეს კოდები გამოიყენება იმ ოლიმპიური გუნდების აღსანიშნად, რომლებიც რაიმე მიზეზების გამო ვერ მონაწილეობენ ოლიმპიურ თამაშებში საკუთარი ქვეყნის დროშით.

კოდი ქვეყანა გამოყენების პერიოდი შენიშვნა
ANZ Flag of Australasian team for Olympic games.svg ავსტრალაზია 1908, 1912 ეს გუნდი ოლიმპიურ თამაშებზე წარმოადგენდა ავსტრალიას და ახალ ზელანდიას.
EUA German Olympic flag (1959-1968).svg გერმანიის გაერთიანებული გუნდი 19561964 ეს გუნდი ოლიმპიურ თამაშებზე წარმოადგენდა გერმანიის დემოკრატიულ რესპუბლიკას, დასავლეთ ბერლინს და გერმანიის ფედერაციულ რესპუბლიკას.
EUN Olympic flag.svg გაერთიანებული გუნდი 1992 (ზამთ. ოლიმპ. თამაშ.), 1992 სსრკ-ის დაშლის შემდეგ 12 ყოფილი რესპუბლიკა გაერთიანდა ოლიმპიურ თამაშებზე მონაწილეობის მისაღებად.
EUR Flag of Europe.svg ევროპის კავშირი
IOA Olympic flag.svg ოლიმპიადის ინდივიდუალური სპორტსმენები 2000 ეს კოდი გამოიყენებოდა აღმოსავლეთი ტიმორის სპორტსმენების აღსანიშნავად, რადგანაც ოლიმპიური თამაშების დაწყებამდე ამ ქვეყანაში ჯერ კიდევ არ არსებობდა ეროვნული ოლიმპიური კომიტეტი.
IOA Olympic flag.svg ოლიმპიური თამაშების დამოუკიდებელი მონაწილეები 2012, 2016 ეს კოდი გამოიყენებოდა კიურასაოს და სამხრეთ სუდანის სპორტსმენების აღსანიშნავად 2012 წელს, რადგანაც ოლიმპიური თამაშების დაწყებამდე ამ ქვეყნებში ჯერ კიდევ არ არსებობდნენ ეროვნული ოლიმპიური კომიტეტები, ასევე 2016 წელს გამოიყენებოდა ქუვეითის სპორტსმენების აღსანიშნავად, რადგანაც ეროვნული ოლიმპიური კომიტეტის მოღვაწეობა დროებით იყო შეჩერებული.
IOP Olympic flag.svg ოლიმპიადის დამოუკიდებელი მონაწილეები 1992, 2014 (ზამთ. ოლიმპ. თამაშ.) 1992 წელს ეს კოდი გამოიყენებოდა იუგოსლავიის სპორტსმენებისათვის, რომლებსაც გაეროს სანქციების გამო აუკრძალეს საკუთარი ქვეყნის წარდგენა. 2014 წელს ეს კოდი გამოიყენებოდა ინდოეთის სპორტსმენების მიერ საერთაშორისო ოლიმპიურ კომიტეტში ინდოეთის ეროვნული ოლიმპიური კომიტეტის წევრობის შეჩერების გამო.
ROT Olympic flag.svg დევნილების ოლიმპიური ნაკრები 2016 ეს კოდი 2016 წელს გამოიყენებოდა დევნილი სპორტსმენების აღსანიშნავად სამხრეთ სუდანიდან, კონგოს დემოკრატიული რესპუბლიკიდან, სირიიდან და ეთიოპიიდან.
ZZX შერეული გუნდი 18961904 ეს კოდი გამოიყენებოდა სპორტის გუნდურ სახეობებში, როდესაც ერთ ჯგუფში მონაწილეობდა სხვადასხვა ქვეყნის სპორტსმენი.

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]