ქვეყნების სია მოსახლეობის სიმჭიდროვის მიხედვით

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება
ქვეყნები მოსახლეობის სიმჭიდროვის მიხედვით, 2006 წ.

ამ სტატიაში ჩამოთვლილია სახელმწიფოთა სია, სორტირებული მოსახლეობის სიმჭიდროვის მიხედვით.

სიაში მოყვანილია მხოლოდ დამოუკიდებელი ქვეყნები 2004 წლისთვის, მაგრამ არ არის გათვალისწინებული დამოკიდებული ტერიტორიები.

რანგი სახელმწიფო ფართობი (კმ2) მოსახლეობა მოსახლეობა 1 კმ2-ზე
1 მონაკოს დროშა მონაკო 2 32 270 16 135
2 სინგაპურის დროშა სინგაპური 693 4 353 893 6 283
3 ვატიკანის დროშა ვატიკანი 0,44 921 2 093
4 მალტის დროშა მალტა 316 396 851 1 256
5 მალდივის კუნძულების დროშა მალდივები 298 339 330 1 139
6 ბაჰრეინის დროშა ბაჰრეინი 665 677 886 1 019
7 ბანგლადეშის დროშა ბანგლადეში 144 000 141 340 476 982
8 ბარბადოსის დროშა ბარბადოსი 431 278 289 646
9 ჩინეთის რესპუბლიკის დროშა ტაივანი 35 980 22 894 384 636
10 ნაურუს დროშა ნაურუ 21 12 809 610
11 მავრიკის დროშა მავრიკი 2 040 1 230 481 603
12 სამხრეთ კორეის დროშა სამხრეთი კორეა 98 480 48 422 644 491
13 სან-მარინოს დროშა სან-მარინო 61 28 880 473
14 ტუვალუს დროშა ტუვალუ 26 11 636 447
15 ნიდერლანდების დროშა ნიდერლანდი 41 526 16 407 491 395
16 ლიბანის დროშა ლიბანი 10 400 3 826 018 367
17 ბელგიის დროშა ბელგია 30 528 10 364 388 339
18 იაპონიის დროშა იაპონია 377 835 127 417 244 337
19 ინდოეთის დროშა ინდოეთი 3 287 590 1 080 264 388 328
20 მარშალის კუნძულების დროშა მარშალის კუნძულები 181 59 071 326
21 რუანდის დროშა რუანდა 26 338 8 440 820 320
22 სალვადორის დროშა სალვადორი 21 040 6 704 932 318
23 კომორის კუნძულების კავშირის დროშა კომორის კუნძულები 2 170 671 247 309
24 შრი-ლანკის დროშა შრი-ლანკა 65 610 20 064 776 305
25 სენტ-ვინსენტისა და გრენადინების დროშა სენტ-ვინსენტი და გრენადინები 389 117 534 302
26 ისრაელის დროშა ისრაელი 20 770 6 276 883 302
27 ფილიპინების დროშა ფილიპინები 300 000 87 857 473 292
28 ჰაიტის დროშა ჰაიტი 27 750 8 121 622 292
29 სენტ-ლუსიის დროშა სენტ-ლუსია 616 166 312 269
30 გრენადის დროშა გრენადა 344 89 502 260
31 ვიეტნამის დროშა ვიეტნამი 329 560 83 535 576 253
32 იამაიკის დროშა იამაიკა 10 991 2 731 832 248
33 დიდი ბრიტანეთის დროშა დიდი ბრიტანეთი 244 820 60 441 457 246
34 გერმანიის დროშა გერმანია 357 021 82 431 390 230
35 ბურუნდის დროშა ბურუნდი 27 830 6 370 609 228
36 ტრინიდადი და ტობაგოს დროშა ტრინიდადი და ტობაგო 5 128 1 088 644 212
37 ლიხტენშტაინის დროშა ლიხტენშტაინი 160 33 717 210
38 პაკისტანის დროშა პაკისტანი 803 940 159 196 336 202
39 ნეპალის დროშა ნეპალი 140 800 27 676 547 196
40 იტალიის დროშა იტალია 301 230 58 103 033 192
41 ჩრდილოეთ კორეის დროშა ჩრდილოეთი კორეა 120 540 22 912 177 190
42 სან-ტომე და პრინსიპის დროშა სან-ტომე და პრინსიპი 1 001 187 410 187
43 დომინიკელთა რესპუბლიკის დროშა დომინიკელთა რესპუბლიკა 48 730 8 950 034 183
44 შვეიცარიის დროშა შვეიცარია 41 290 7 489 370 181
45 ლუქსემბურგის დროშა ლუქსემბურგი 2 586 468 571 181
46 სეიშელის დროშა სეიშელის კუნძულები 455 81 188 178
47 ანტიგუა და ბარბუდის დროშა ანტიგუა და ბარბუდა 443 68 722 155
48 მიკრონეზიის ფედერაციული შტატების დროშა მიკრონეზია 702 108 105 154
49 ანდორის დროშა ანდორა 468 70 549 150
50 ტონგის დროშა ტონგა 748 112 442 150
51 სენტ-კიტსისა და ნევისის დროშა სენტ-კიტსი და ნევისი 261 38 958 149
52 გამბიის დროშა გამბია 11 300 1 593 256 140
53 ნიგერიის დროშა ნიგერია 923 768 128 771 988 139
54 ჩინეთის დროშა ჩინეთი 9 596 960 1 298 847 624 136
55 გვატემალის დროშა გვატემალა 108 890 14 655 189 134
56 ქუვეითის დროშა ქუვეითი 17 820 2 335 648 131
57 მოლდოვის დროშა მოლდოვა 33 843 4 455 421 131
58 ჩეხეთის დროშა ჩეხეთი 78 866 10 241 138 129
59 ტაილანდის დროშა ტაილანდი 514 000 65 444 371 127
60 კირიბატის დროშა კირიბატი 811 103 092 127
61 დანიის დროშა დანია 43 094 5 432 335 126
62 ინდონეზიის დროშა ინდონეზია 1 919 440 241 973 879 126
63 პოლონეთის დროშა პოლონეთი 312 685 38 635 144 124
64 ალბანეთის დროშა ალბანეთი 28 748 3 563 112 124
65 უგანდის დროშა უგანდა 236 040 27 269 482 115
66 პორტუგალიის დროშა პორტუგალია 92 391 10 566 212 114
67 სლოვაკეთის დროშა სლოვაკეთი 48 845 5 431 363 111
68 საფრანგეთის დროშა საფრანგეთი 547 030 60 656 178 110
69 უნგრეთის დროშა უნგრეთი 93 030 10 006 835 107
70 სერბეთის და ჩერნოგორიის დროშა სერბია და მონტენეგრო 102 350 10 829 875 106
71 კაბო-ვერდეს დროშა კაბო-ვერდე 4 033 418 224 103
72 მალავის დროშა მალავი 118 480 12 158 924 102
73 კუბის დროშა კუბა 110 860 11 346 670 102
74 სომხეთის დროშა სომხეთი 29 800 2 982 904 100
75 ტოგოს დროშა ტოგო 56 785 5 681 519 100
76 სლოვენიის დროშა სლოვენია 20 273 2 011 070 99
77 სირიის დროშა სირია 185 180 18 448 752 99
78 ავსტრიის დროშა ავსტრია 83 870 8 184 691 97
79 რუმინეთის დროშა რუმინეთი 237 500 22 329 977 94
80 დომინიკის დროშა დომინიკა 754 69 029 91
81 აზერბაიჯანის დროშა აზერბაიჯანი 86 600 7 911 974 91
82 თურქეთის დროშა თურქეთი 780 580 69 660 559 89
83 განის დროშა განა 239 460 21 029 853 88
84 კვიპროსის დროშა კვიპროსი 9 250 780 133 84
85 სიერა-ლეონეს დროშა სიერა-ლეონე 71 740 6 017 643 84
86 მაკედონიის დროშა მაკედონია 25 333 2 045 262 81
87 საბერძნეთის დროშა საბერძნეთი 131 940 10 668 354 81
88 ხორვატიის დროშა ხორვატია 56 542 4 495 904 80
89 ესპანეთის დროშა ესპანეთი 504 782 40 341 462 80
90 უკრაინის დროშა უკრაინა 603 700 47 425 336 78
91 ბოსნია და ჰერცეგოვინის დროშა ბოსნია და ჰერცეგოვინა 51 129 4 025 476 78
92 კოსტა-რიკას დროშა კოსტა-რიკა 51 100 4 016 173 78
93 ეგვიპტის დროშა ეგვიპტე 1 001 450 77 505 756 77
94 კატარის დროშა კატარი 11 437 863 051 75
95 კამბოჯის დროშა კამბოჯა 181 040 13 607 069 75
96 მაროკოს დროშა მაროკო 446 550 32 725 847 73
97 მალაიზიის დროშა მალაიზია 329 750 23 953 136 72
98 აღმოსავლეთ ტიმორის დროშა აღმოსავლეთი ტიმორი 15 007 1 040 880 69
99 ბულგარეთის დროშა ბულგარეთი 110 910 7 450 349 67
100 სვაზილენდის დროშა სვაზილენდი 17 363 1 173 900 67
101 ბენინის დროშა ბენინი 112 620 7 460 025 66
102 ბრუნეის დროშა ბრუნეი 5 770 372 361 64
103 ეთიოპიის დროშა ეთიოპია 1 127 127 73 053 286 64
104 მიანმარის დროშა მიანმარი 678 500 42 909 464 63
105 ჰონდურასის დროშა ჰონდურასი 112 090 6 975 204 62
106 იორდანიის დროშა იორდანია 92 300 5 759 732 62
107 ლესოთოს დროშა ლესოთო 30 355 1 867 035 61
108 ტუნისის დროშა ტუნისი 163 610 10 074 951 61
109 სამოის დროშა სამოა 2 944 177 287 60
110 უზბეკეთის დროშა უზბეკეთი 447 400 26 851 195 60
111 ერაყის დროშა ერაყი 437 072 26 074 906 59
112 კენიის დროშა კენია 582 650 33 829 590 58
113 საქართველოს დროშა საქართველო 69 700 4 005 804 58
114 ირლანდიის დროშა ირლანდია 70 280 4 015 676 57
115 სენეგალის დროშა სენეგალი 196 190 11 126 832 56
116 ლიტვის დროშა ლიტვა 65 200 3 596 617 55
117 კოტ-დ’ივუარის დროშა კოტ-დ’ივუარი 322 460 17 298 040 53
118 მექსიკის დროშა მექსიკა 1 972 550 106 202 903 53
119 ბურკინა-ფასოს დროშა ბურკინა ფასო 274 200 13 925 313 50
120 ტაჯიკეთის დროშა ტაჯიკეთი 143 100 7 163 506 50
121 ბელარუსის დროშა ბელარუსი 207 600 10 300 483 49
122 ფიჯის დროშა ფიჯი 18 270 893 354 48
123 ბჰუტანის დროშა ბუტანი 47 000 2 232 291 47
124 ეკვადორის დროშა ეკვადორი 283 560 13 363 593 47
125 ავღანეთის დროშა ავღანეთი 647 500 29 928 987 46
126 პალაუს დროშა პალაუ 458 20 303 44
127 ნიკარაგუას დროშა ნიკარაგუა 129 494 5 465 100 42
128 ირანის დროშა ირანი 1 648 000 68 017 860 41
129 ტანზანიის დროშა ტანზანია 945 087 36 766 356 39
130 გვინეა-ბისაუს დროშა გვინეა-ბისაუ 36 120 1 416 027 39
131 იემენის დროშა იემენი 527 970 20 727 063 39
132 გვინეის დროშა გვინეა 245 857 9 467 866 38
133 პანამის დროშა პანამა 78 200 3 039 150 38
134 ერიტრეის დროშა ერიტრეა 121 320 4 561 599 37
135 კოლუმბიის დროშა კოლუმბია 1 138 910 42 954 275 37
136 სამხრეთ აფრიკის დროშა სამხრეთ აფრიკის რესპუბლიკა 1 219 912 44 344 136 36
137 ლატვიის დროშა ლატვია 65 200 2 290 227 35
138 კამერუნის დროშა კამერუნი 475 440 16 380 005 34
139 ზიმბაბვეს დროშა ზიმბაბვე 390 580 12 746 990 32
140 ლიბერიის დროშა ლიბერია 111 370 3 482 211 31
141 აშშ-ის დროშა ამერიკის შეერთებული შტატები 9 631 418 295 734 134 30
142 არაბთა გაერთიანებული საამიროების დროშა არაბთა გაერთიანებული საამიროები 82 880 2 563 212 30
143 მადაგასკარის დროშა მადაგასკარი 587 040 18 040 341 30
144 ესტონეთის დროშა ესტონეთი 45 226 1 332 892 29
145 ვენესუელის დროშა ვენესუელა 912 050 25 375 281 27,8
146 ლაოსის დროშა ლაოსი 236 800 6 217 141 26,3
147 ყირგიზეთის დროშა ყირგიზეთი 198 500 5 146 281 25,9
148 კონგოს დემოკრატიული რესპუბლიკის დროშა კონგოს დემოკრატიული რესპუბლიკა 2 345 410 60 085 804 25,6
149 მოზამბიკის დროშა მოზამბიკი 801 590 19 406 703 24,2
150 ბრაზილიის დროშა ბრაზილია 8 511 965 184 101 109 21,8
151 პერუს დროშა პერუ 1 285 220 27 925 628 21,7
152 ბაჰამის კუნძულების დროშა ბაჰამის კუნძულები 13 940 301 790 21,6
153 ჩილეს დროშა ჩილე 756 950 15 980 912 21,1
154 ჯიბუტის დროშა ჯიბუტი 23 000 476 703 20,7
155 შვედეთის დროშა შვედეთი 449 964 9 001 774 20,0
156 ურუგვაის დროშა ურუგვაი 176 220 3 415 920 19,3
157 ეკვატორული გვინეის დროშა ეკვატორული გვინეა 28 051 535 881 19,1
158 სოლომონის კუნძულების დროშა სოლომონის კუნძულები 28 450 538 032 18,9
159 ვანუატუს დროშა ვანუატუ 12 200 205 754 16,8
160 სუდანის დროშა სუდანი 2 505 810 40 187 486 16,0
161 პარაგვაის დროშა პარაგვაი 406 750 6 347 884 15,6
162 ფინეთის დროშა ფინეთი 338 145 5 223 442 15,4
163 ახალი ზელანდიის დროშა ახალი ზელანდია 268 680 4 035 461 15,0
164 ზამბიის დროშა ზამბია 752 614 11 261 795 14,9
165 არგენტინის დროშა არგენტინა 2 766 890 39 537 943 14,2
166 ნორვეგიის დროშა ნორვეგია 324 220 4 593 041 14,1
167 ომანის დროშა ომანი 212 460 3 001 583 14,1
168 ალჟირის დროშა ალჟირი 2 381 740 32 531 853 13,6
169 საუდის არაბეთის დროშა საუდის არაბეთი 1 960 582 26 417 599 13,4
170 სომალის დროშა სომალი 637 657 8 591 629 13,4
171 ბელიზის დროშა ბელიზი 22 966 279 457 12,1
172 პაპუა-ახალი გვინეას დროშა პაპუა-ახალი გვინეა 462 840 5 545 286 11,9
173 თურქმენეთის დროშა თურქმენეთი 488 100 4 952 081 10,1
174 მალის დროშა მალი 1 240 000 12 291 529 9,9
175 ნიგერის დროშა ნიგერი 1 267 000 11 665 937 9,2
176 ანგოლის დროშა ანგოლა 1 246 700 11 190 716 8,9
177 კონგოს რესპუბლიკის დროშა კონგოს რესპუბლიკა 342 000 3 039 126 8,8
178 რუსეთის დროშა რუსეთი 17 075 200 143 420 309 8,4
179 ბოლივიის დროშა ბოლივია 1 098 580 8 857 870 8,0
180 ჩადის დროშა ჩადი 1 284 000 9 826 419 7,6
181 ცენტრალური აფრიკის რესპუბლიკის დროშა ცენტრალური აფრიკის რესპუბლიკა 622 984 3 799 897 6,1
182 ყაზახეთის დროშა ყაზახეთი 2 717 300 15 185 844 5,6
183 გაბონის დროშა გაბონი 267 667 1 389 201 5,1
184 გაიანის დროშა გაიანა 214 970 765 283 3,6
185 კანადის დროშა კანადა 9 984 670 32 805 041 3,3
186 ლიბიის დროშა ლიბია 1 759 540 5 765 563 3,2
187 მავრიტანიის დროშა მავრიტანია 1 030 700 3 086 859 3,0
188 ისლანდიის დროშა ისლანდია 103 000 296 737 2,9
189 სურინამის დროშა სურინამი 163 270 438 144 2,7
190 ბოტსვანის დროშა ბოტსვანა 600 370 1 640 115 2,7
191 ავსტრალიის დროშა ავსტრალია 7 686 850 20 090 437 2,6
192 ნამიბიის დროშა ნამიბია 825 418 2 030 692 2,4
193 მონღოლეთის დროშა მონღოლეთი 1 564 116 2 791 272 1,7
დედამიწა (გრენლანდიისა და ანტარქტიდის გარეშე) 133 200 000 6 379 157 361 47,9

შენიშვნა[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ა.^ შენიშვნა: საქართველოს მონაცემები წარმოდგენილია მიახლოებით 3 713 804-ს (2014) დამატებული 52 000 (ცხინვალის რეგიონი) და 240 000 (აფხაზეთი).

წყარო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

«CIA World Factbook 2004»

იხილეთ აგრეთვე[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]