როკ-ენ-როლის დიდების დარბაზში შესული შემსრულებლების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება
როკ-ენ-როლის დიდების დარბაზი

ქვემოთ მოყვანილია როკ-ენ-როლის დიდების დარბაზში არჩეული ადამიანების და ჯგუფების სია[1].

შემსრულებლები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წელი ფოტო სახელი / დასახელება დიდების დარბაზში არჩეული წევრები
1986 Chuck Berry51.JPG ბერი, ჩაკჩაკ ბერი
1986 James Brown 2001.jpg ბრაუნი, ჯეიმზჯეიმზ ბრაუნი
1986 Ray Charles FIJM 2003.jpg ჩარლზი, რეირეი ჩარლზი
1986 Sam Cooke in the recording studio 1961.jpg კუკი, სემსემ კუკი
1986 Fats Domino018.JPG დომინო, ფეტსფეტს დომინო
1986 Everlys Brothers in concert.jpg The Everly Brothers დონ ევერლი და ფილ ევერლი[2]
1986 Buddy Holly cropped.JPG ჰოლი, ჩარლზჩარლზ ჰოლი
1986 Jerry Lee Lewis 1950s publicity photo cropped retouched.jpg ლუისი, ჯერი ლიჯერი ლი ლუისი
1986 Little Richard in 2007.jpg ლიტლ რიჩარდი
1986 Elvis Presley 1970.jpg პრესლი, ელვისელვის პრესლი
1987 The Coasters 1957.JPG The Coasters კარლ გარდნერი, კორნელ განტერი, ბილი გაი და უილ (დაბ) ჯოუნსი[3]
1987 Eddie Cochran 1958.jpg კოქრენი, ედიედი კოქრენი
1987 BoDiddley1997.jpg დიდლი, ბობო დიდლი
1987 Arethafranklin.jpg ფრანკლინი, არეთაარეთა ფრანკლინი
1987 Marvin Gaye (1973).png გეი, მარვინმარვინ გეი
1987 Rock Pop Singer Bill Haley 1955 Image 1 of 2.JPG ჰეილი, ბილბილ ჰეილი
1987 B. B. King.jpg კინგი, ბი ბიბი ბი კინგი
1987 Clyde McPhatter.png მაკფეტერი, კლაიდკლაიდ მაკფეტერი
1987 Ricky Nelson free.jpg ნელსონი, რიკირიკი ნელსონი
1987 Roy Orbison 1965.jpg ორბისონი, როიროი ორბისონი
1987 პერკინსი, კარლკარლ პერკინსი
1987 Smokey Robinson 2.jpg რობინსონი, სმოკისმოკი რობინსონი
1987 Big Joe in Hamburg 1973.jpg ტერნერი, ბიგ ჯობიგ ჯო ტერნერი
1987 Muddy Waters (blues musician)-cropped.jpg უოტერსი, მადიმადი უოტერსი
1987 Jackie Wilson 1961.jpg უილსონი, ჯეკიჯეკი უილსონი
1988 The Beach Boys concierto.jpg The Beach Boys ალან ჯარდინი, მაიკ ლავი, ბრაიან უილსონი, კარლ უილსონი და დენის უილსონი[4]
1988 მარცხნიდან მარჯვნივ: ჯონ ლენონი, პოლ მაკ-კარტნი, ჯორჯ ჰარისონი და რინგო სტარი The Beatles ჯორჯ ჰარისონი, ჯონ ლენონი, პოლ მაკ-კარტნი და რინგო სტარი[5]
1988 The Drifters.png The Drifters ბენ კინგი, რუდი ლუისი, კლაიდ მაკფატერი, ჯონი მური, ბილ პინკნი, ჩარლი ტომასი და გერჰარდ ტრეშერი[6]
1988 Joan Baez Bob Dylan crop.jpg დილანი, ბობბობ დილანი
1988 The Supremes 1966.JPG The Supremes ფლორენს ბალარდი, დაიანა როსი და მერი უილსონი[7]
1989 DionDiMucci.jpg დიონი
1989 Otis Redding (2).png რედინგი, ოტისოტის რედინგი
1989 Rolling Stones 2006 წელს. მარცხნიდან მარჯვნივ: რონი ვუდი, ჩარლი უოტსი, მიკ ჯეგერი და კით რიჩარდსი The Rolling Stones მიკ ჯეგერი, ბრაიან ჯოუნსი, კით რიჩარდსი, იან სტიუარტი , მიკ ტეილორი, ჩარლი უოტსი, რონი ვუდი და ბილ უაიმენი[8]
1989 The Temptations on the Ed Sullivan Show.JPG The Temptations მელვინ ფრანკლინი, ედი კენდრიქსი, დევიდ რაფინი, ოტის უილიამსი, პოლ უილიამსი, დენის ედვარდსი[9]
1989 Stevie Wonder.jpg უანდერი, სტივისტივი უანდერი
1990 ბალარდი, ჰენკჰენკ ბალარდი
1990 Charlie Christian.jpg კრისჩენი, ჩარლიჩარლი კრისჩენი
1990 Bobby Darin 1959.JPG დარინი, ბობიბობი დარინი
1990 Frankie Valli and The Four Seasons.jpg The Four Seasons ტომი დევიტო, ბობი გაუდიო, ნიკ მასი და ფრენკი ვალი[10]
1990 The Four Tops.jpg Four Tops ობი ბენსონი, დიუკ ფაკირი, ლორენს პეიტონი და ლევი სტაბსი[11]
1990 left to right: Пит Куэйф, Дейв Дэвис, Рей Дэвис, Мик Эйвори. The Kinks მიკ ეივორი, დეივ დეივისი, რეი დეივისი და პიტ კუეიფი[12]
1990 The Platters First Promo Photo crop.JPG The Platters დევიდ ლინჩი, ჰერბ რიდი, პოლ რობი, ზოლა ტეილორი და ტონი უილიამსი[13]
1990 Simon and Garfunkel Simon & Garfunkel პოლ საიმონი და არტ გარფანკელი[14]
1990 The Who in 1975, left to right: Roger Daltrey, Джон Entwistle, Keith Moon, Pete Townshend The Who როჯერ დოლტრი, ჯონ ენტუისლი, კით მუნი და პიტ ტაუნსენდი[15]
1991 LaVern Baker 1956.jpg ბეიკერი, ლავერნლავერნ ბეიკერი
1991 The Byrds (1970).jpg The Byrds ჯინ კლარკი, მაიკლ კლარკი, დევიდ კროსბი, კრის ჰილმანი და როჯერ მაკგუინი[16]
1991 JohnLeeHooker1997.jpg ჰუკერი, ჯონ ლიჯონ ლი ჰუკერი
1991 The Impressions კურტის მეიფილდი, სემ გუდენი, ფრედ კეში, არტურ ბრუკსი, რიჩარდ ბრუკსი და ჯერი ბატლერი[17]
1991 Wilson Pickett.png პიკეტი, უილსონუილსონ პიკეტი
1991 რიდი, ჯიმიჯიმი რიდი
1991 Ike & Tina Turner 231172 Dia14.jpg Ike & Tina Turner აიკ ტერნერი და ტინა ტერნერი[18]
1992 BobbyBland1996.jpg ბლენდი, ბობიბობი ბლენდი
1992 Booker T. & the M.G.'s Tunica, Mississippi 2002.jpg Booker T. & the M.G.’s ბუკერ ტი ჯოუნსი, სტივ კროპერი, დონალდ დაკ დანი, ალ ჯექსონ იუნიორი და ლუი სტაინბერგი[19]
1992 JohnnyCash1969.jpg კეში, ჯონიჯონი კეში
1992 The Isley Brothers.png The Isley Brothers ერნი აიზლი, მერვინ აიზლი, ო'კელი აიზლი, რონალდ აიზლი, რუდოლფ აიზლი და კრის ჯასპერი[20]
1992 Jimi Hendrix Experience in Fenklup.png The Jimi Hendrix Experience ჯიმი ჰენდრიქსი, მიტჩ მიტჩელი და ნოელ რედინგი[21]
1992 Sam & Dave (2).png Sam & Dave სამუელ მური და დეივ პრატერი[22]
1992 Yardbirds2006 2.JPG The Yardbirds ჯეფ ბეკი, ერიკ კლეპტონი, კრის დრეია, ჯიმ მაკ-კარტი, ჯიმი პეიჯი, კიტ რელფი და პოლ სამუელ-სმითი.[23]
1993 Ruth Brown cropped.jpg ბრაუნი, რუტრუტ ბრაუნი
1993 Cream Clapton Bruce Baker 1960s.jpg Cream ჯინჯერ ბეიკერი, ჯეკ ბრიუსი და ერიკ კლეპტონი[24]
1993 Creedence Clearwater Revival 1968.jpg Creedence Clearwater Revival დაგ კლიფორდი, სტიუ კუკი, ჯონ ფოგერტი და ტომ ფოგერტი[25]
1993 The Doors 1968.JPG The Doors ჯონ დენსმორი, რობი კრიგერი, რეი მანზარეკი და ჯიმ მორისონი[26]
1993 Frankie Lymon and The Teenagers 1957.JPG Frankie Lymon & The Teenagers ჰერმან სანტიაგო, ჯიმი მერჩანტი, შერმან გარნსი, ფრენკი ლაიმონი და ჯო ნეგრონი[27]
1993 Etta James04.JPG ჯეიმზი, ეტაეტა ჯეიმზი
1993 Van-Morrison.jpg ვენ მორისონი
1993 Sly and the Family Stone გრეგ ერიკო, ლარი გრეჰემი, ჯერი მარტინი, სინთია რობინსონი, ფრედი სტოუნი, როზი სტოუნი და სლაი სტოუნი[28]
1994 Eric Burdon & the Animals.jpg The Animals ერიკ ბერდონი, ჩას ჩენდლერი, ალან პრაისი, ჯონ სტილი და ჰილტონ ვალენტაინი[29]
1994 Группа The Band вместе с Бобом Диланом (Дилан не был членом The band) The Band რიკ დანკო, ლევონ ჰელმი, გართ ჰადსონი, რიჩარდ მანუელი და რობი რობერტსონი[30]
1994 Duane Eddy 1960.JPG ედი, დუეინდუეინ ედი
1994 Jerry-Mickey at Red Rocks taken 08-11-87.jpg Grateful Dead ტომ კონსტანტენი, ჯერი გარსია, დონა ჯინ გოდშო, კით გოდშო, მიკი ჰარტი, რობერტ ჰანტერი, ბილ კროიცმანი, ფილ ლეში, რონ მაკ-კერნანი, ბრენტ მიდლანდი, ბობ უეირი და ვინს უელნიკი[31]
1994 Elton John on stage, 2008.jpg ჯონი, ელტონელტონ ჯონი
1994 JohnLennonpeace.jpg ლენონი, ჯონჯონ ლენონი
1994 Bob-Marley-in-Concert Zurich 05-30-80.jpg მარლი, ბობბობ მარლი
1994 Rod stewart 05111976 12 400.jpg სტიუარტი, როდროდ სტიუარტი
1995 Allman Brothers Band 13 Mar 2010.jpg The Allman Brothers Band დუეინ ოლმენი, გრეგ ოლმენი, დიკი ბეტსი, ჯეი ჯოანი იოჰანსონი, ბერი ოკლი და ბუტჩ ტრაკსი[32]
1995 Al Green.jpg გრინი, ელელ გრინი
1995 Janis Joplin seated 1970.JPG ჯოპლინი, ჯენისჯენის ჯოპლინი
1995 Led Zeppelin 2007 წელს, მარცხნიდან მარჯვნივ: ჯონ პოლ ჯოუნსი, რობერტ პლანტი, ჯიმი პეიჯი Led Zeppelin ჯონ ბონემი, ჯონ პოლ ჯოუნსი, ჯიმი პეიჯი და რობერტ პლანტი[33]
1995 Martha and the Vandellas 1965.JPG Martha and the Vandellas როზალინდ ეშფორდი, ანეტ ბიარდი, ბეტი კელი, ლოის რივზი, მარტა რივზი და სანდრა ტილი[34]
1995 Neil Young in Austin, 1976.jpg იანგი, ნილნილ იანგი
1995 Zappa 16011977 01 300.jpg ზაპა, ფრენკფრენკ ზაპა
1996 David Bowie.jpg ბოუი, დევიდდევიდ ბოუი
1996 მარცხნიდან მარჯვნივ: უილიამ გესტი, ედვარდ პატენი, მერალდ ნაიტი და გლედის ნაიტი Gladys Knight & the Pips უილიამ გესტი, გლედის ნაიტი, მერალდ ნაიტი და ედვარდ პატენი[35]
1996 Jefferson Airplane.png Jefferson Airplane მარტი ბალინი, ჯეკ კასადი, სპენსერ დრაიდენი, პოლ კანტნერი, იორმა კაუკონენი და გრეის სლიკი[36]
1996 ჯონი, ლიტლ ვილილიტლ ვილი ჯონი
1996 საათის ისრის მიმართულებით ზედა მარცხენა კუთხედში: როჯერ უოტერსი, დევიდ გილმორი, რიჩარდ რაიტი და ნიკ მეისონი Pink Floyd სიდ ბარეტი, დევიდ გილმორი, ნიკ მეისონი, როჯერ უოტერსი და რიჩარდ რაიტი[37]
1996 The Shirelles 1962.jpg The Shirelles შირლი ოუეინსი, ადი ჰარის მაკფერსონი, დორის კოლი და ბევერლი ლი[38]
1996 The Velvet Underground ჯონ კეილი, მორისონ სტერლინგი, ლუ რიდი და მორინ ტაკერი[39]
1997 The Bee Gees.png ბი ჯიზი ბარი გიბი, მორის გიბი და რობინ გიბი[40]
1997 Buffalo Springfield რიჩი ფიურეი, დიუი მარტინი, ბრიუს პალმერი, სტივენ სტილზი და ნილ იანგი[41]
1997 მარჯვნიდან მარცხნივ: გრემ ნეში, სტივენ სტილზი, ნილ იანგი (არ იქნა შეყვანილი ჯგუფთან ერთად) და დევიდ კროსბი Crosby, Stills & Nash დევიდ კროსბი, გრემ ნეში და სტივენ სტილზი[42]
1997 Jackson 5 tv special 1972.JPG The Jackson 5 ჯეკი ჯექსონი, ჯერმეინ ჯექსონი, მარლონ ჯექსონი, მაიკლ ჯექსონი და ტიტო ჯექსონი[43]
1997 Joni Mitchell 1983.jpg ჯონი მიჩელი
1997 George Clinton 2006.jpg Parliament-Funkadelic ჯერომ ბრეილი, ჯორჯ კლინტონი, ბუტსი კოლინზი, რეი დეივისი, ტიკი ფულვუდი, გლენ გოინზი, მაიკლ ჰემპტონი, ფაზი ჰასკინსი, ედი ჰეიზელი, უოლტერ მორისონი, კორდელ მოსონი, ბილი ბეის ნელსონი, გარი შაიდერი, კელვინ საიმონი, გრეიდი ტომასი და ბერნი უორელი[44]
1997 The Rascals 1969.JPG The (Young) Rascals ედი ბრიგატი, ფელიქს კავალიერე, ჯინ კორნიში და დინო დანელი[45]
1998 Eagles.jpg Eagles დონ ფელდერი, გლენ ფრეი, დონ ჰენლი, ბერნი ლიდონი, რენდი მაისნერი, ტიმოტი ბრიუს შმიტი და ჯო უოლში[46]
1998 სტივი ნიკსი და ლინდსი ბაკინგემი Fleetwood Mac ლინდსი ბაკინგემი, მიკ ფლიტვუდი, პიტერ გრინი, დენი კირუონი, კრისტინ მაკვი, ჯონ მაკვი, სტივი ნიკსი და ჯერემი სპენსერი[47]
1998 The Mamas and the Papas Ed Sullivan Show 1968.JPG The Mamas & the Papas დენი დოერტი, კას ელიოტი, ჯონ ფილიპსი და მიშელ ფილიპსი[48]
1998 LloydPrice1996.jpg პრაისი, ლოიდლოიდ პრაისი
1998 Carlos Santana 2.jpg სანტანა ხოსე ჩეპიტო არეასი, დევიდ ბრაუნი, მაიკ კარაბელო, გრეგ როლი, კარლოს სანტანა და მაიკლ შრივი[49]
1998 Gene Vincent 1957.JPG ვინსენტი, ჯინჯინ ვინსენტი
1999 Billy Joel - Perth 7 November 2006.jpg ჯოელი, ბილიბილი ჯოელი
1999 Curtis Mayfield.png მაიფილდი, კერტისკერტის მაიფილდი
1999 Paul McCartney on stage in Prague.jpg მაკ-კარტნი, პოლპოლ მაკ-კარტნი
1999 Del Shannon 1965.jpg შენონი, დელდელ შენონი
1999 Dusty Springfield (Repetities 1968-03-06 Grand Gala du Disque Populaire).jpg სპრინგფილდი, დასტიდასტი სპრინგფილდი
1999 Bruce Springsteen 20080815.jpg სპრინგსტინი, ბრიუსბრიუს სპრინგსტინი
1999 Staple Singers on Soul Train.jpg Staple Singers, TheThe Staple Singers კლიოტა სტეიპლზი, მეივზ სტეიპლზი, პერვის სტეიპლზი, პოპს სტეიპლზი და ივონ სტეიპლზი[50]
2000 Clapton.jpg კლეპტონი, ერიკერიკ კლეპტონი
2000 Earth, Wind & Fire at 2008 US Open.jpg Earth, Wind & Fire ფილიპ ბეილი, ლარი დანი, ჯონი გრემი]] (ინგლ. Johnny Graham), რალფ ჯონსონი, ელ მაკკეი, ფრედ უაიტი, მორის უაიტი, ვერდინ უაიტი და ენდრიუ ვულფოლკი[51]
2000 Lovin spoonful-cropped 9356.JPG Lovin’ Spoonful, TheThe Lovin’ Spoonful სტივ ბუნი, ჯო ბატლერი, ჯონ სებასტიანი და ზალ იანოვსკი[51]
2000 The Moonglows 1956.jpg Moonglows, TheThe Moonglows პრენტის ბარნზი, ჰარვი ფუქუა, პიტერ გრეივსი, ბილი ჯონსონი და ბობი ლესტერი[51]
2000 Bonnie Raitt at John Edwards presidential campaign.jpg რაიტი, ბონიბონი რაიტი
2000 James Taylor 1999.jpg ტეილორი, ჯეიმზჯეიმზ ტეილორი
2001 მარცხნიდან მარჯვნივ:ტომ ჰამილტონი (ბას-გიტარა), სტივენ ტაილერი (ვოკალი, პერკუსია), ჯოუი კრამერი (დასარტყმელი საკრავები), ბრედ უიტფორდი (გიტარა) და ჯო პერი (გიტარა) Aerosmith ტომ ჰამილტონი, ჯოუი კრამერი, ჯო პერი, სტივენ ტაილერი და ბრედ უიტფორდი[52]
2001 Solomon Burke.jpg ბარკი, სოლომონსოლომონ ბარკი
2001 The Flamingos 1959.jpg Flamingos, TheThe Flamingos ჯეიკ კერი, ზიკ კერი, ჯონი კარტერი, ტომი ჰანტი, ტერი ჯონსონი, სოლი მაკელროი, ნეიტ ნელსონი და პოლ უილსონი[53]
2001 Michael Jackson 1984.jpg ჯექსონი, მაიკლმაიკლ ჯექსონი
2001 მარცხნიდან მარჯვნივ: ჯონ დიკონი (გვერდით), ფრედი მერკური (წინ), ბრაიან მეი (უკან) და როჯერ ტეილორი (უკან) Queen ჯონ დიკონი, ბრაიან მეი, ფრედი მერკური და როჯერ ტეილორი[54]
2001 Paul Simon 2007.jpg საიმონი, პოლპოლ საიმონი
2001 Steely Dan - Donald Fagen - Luzern 2007.jpg Steely Dan უოლტერ ბეკერი და დონალდ ფეიგენი[55]
2001 ველენსი, რიჩირიჩი ველენსი
2002 Isaac hayes 1973.jpg ჰეიზი, აიზეკაიზეკ ჰეიზი
2002 Brenda Lee 1977.JPG ლი, ბრენდაბრენდა ლი
2002 Tom Petty Tom Petty and the Heartbreakers ტომ პეტი, რონ ბლეირი, მაიკ კემპბელი, ჰოუი ეპსტაინი, სტენ ლინჩი და ბენმონტ ტენჩი[56]
2002 Gene Pitney 1967.JPG პიტნი, ჯინჯინ პიტნი
2002 The Ramones 1980 წელს. Ramones დი დი რამონი, ჯოუი რამონი, ჯონი რამონი, მარკი რამონი და ტომი რამონი[57]
2002 Talking Heads band1.jpg Talking Heads დევიდ ბირნი, კრის ფრანცი, ჯერი ჰარისონი და ტინა უეიმუთი[58]
2003 ბრაიან ჯონსონი და ანგუს იანგი 2008 წელს. AC/DC ბრაიან ჯონსონი, ფილ რადი, ბონ სკოტი, კლიფ უილიამსი, ანგუს იანგი და მალკოლმ იანგი[59]
2003 The Clash 1980 წელს. Clash, TheThe Clash ტერი ჩაიმზი, ტოპერ ჰიდონი, მიკ ჯოუნსი, პოლ სიმონონი და ჯო სტრამერი[60]
2003 Elvis Costello Elvis Costello & the Attractions ელვის კოსტელო, სტივ ნაივი, ბრიუს ტომასი და პიტ თომასი[61]
2003 The Police 2007 წელს. მარცხნიდან მარჯვნივ: სტიუარტ კოუპლენდი, სტინგი, ენდი სამერსი Police, TheThe Police სტიუარტ კოუპლენდი, სტინგი და ენდი სამერსი[62]
2003 TheRighteousBrothersperformingKBF.jpg Righteous Brothers, TheThe Righteous Brothers ბობი ჰეტფილდი და ბილ მედლი[63]
2004 Jackson Browne 2008.jpg ბრაუნი, ჯექსონჯექსონ ბრაუნი
2004 The Dells.png Dells, TheThe Dells ვერნ ელისონი, ჩაკ ბარკსდეილი, ჯონი კარტერი, ჯონი ფანჩესი, მარვინ ჯუნიორი და მაიკლ მაკჰილი[64]
2004 George Harrison 1974 edited.jpg ჰარისონი, ჯორჯჯორჯ ჰარისონი
2004 Prince at Coachella 001.jpg პრინსი
2004 Bob Seger crop.jpg სიგერი, ბობბობ სიგერი
2004 Traffic 1973.jpg Traffic ჯიმ კაპალდი, დეივ მეისონი, სტივ უინვუდი და კრის ვუდი[65]
2004 ZZ Top Live.jpg ZZ Top ფრენკ ბირდი, ბილი გიბონსი და დასტი ჰილი[66]
2005 BuddyGuyCrossroads2007.jpg გაი, ბადიბადი გაი
2005 The O'Jays-photo-by-raymond-boyd.jpg O’Jays, TheThe O’Jays ედი ლევერტი, ბობი მასი, უილიამ პაუელი, სემი სტრეინი და უოლტერ უილიამსი[67]
2005 Pretenders Dec 81.JPG Pretenders, TheThe Pretenders მარტინ ჩემბერზი, პიტ ფარნდონი, ჯეიმზ ჰანიმენ-სკოტი და კრისი ჰაინდი[68]
2005 Percy Sledge cropped.jpg სლეჯი, პერსიპერსი სლეჯი
2005 მარცხნიდან მარჯვნივ: ეჯე, ლარი მალენი, ბონო და ადამ კლეიტონი U2 ბონო, ადამ კლეიტონი, The Edge და ლარი მალენი[69]
2006 მარცხნიდან მარჯვნივ: Geezer Butler, Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Bill Ward Black Sabbath გიზერ ბატლერი, ტონი აიომი, ოზი ოსბორნი და ბილ უორდი[70]
2006 დები ჰარი, ჯგუფ Blondie-ის ვოკალი Blondie კლემ ბარკი, ჯიმი დესტრი, ნაიჯელ ჰარისონი, დები ჰარი, ფრენკ ინფანტე, კრის სტაინი და გერი ლაქმენი[71]
2006 Miles Davis 22.jpg დეივისი, მაილზმაილზ დეივისი
2006 Lynyrd Skynyrd (1977).jpg Lynyrd Skynyrd ბობ ბარნსი, ალენ კოლინსი, სტივ გეინსი, ედ კინგი, ბილი პაუელი, არტიმუს პაილი, გერი როსინგტონი, რონი ვან ზანტი და ლეონ უილკისონი[72]
2006 Sex Pistols in Paradiso.jpg სექს პისტოლზი პოლ კუკი, სტივ ჯოუნსი, გლენ მეტლოკი, ჯონ ლაიდონი და სიდ ვიშესი[73]
2007 Grandmaster IngenuityFest.jpg Grandmaster Flash and The Furious Five გრენდმასტერ ფლეში, კოვბოი, კიდ კრეოლი, მელ მელი, რაჰიმი და სკორპიო[74]
2007 მარცხნიდან მარჯვნივ: მაიკ მილზი, მაიკლ სტაიპი, საკონცერტო დრამერი ბილ რიფლინი (ჯგუფის შემადგენლობაში ჩართული არ არის) და პიტერ ბაკი. R.E.M. ბილ ბერი, პიტერ ბაკი, მაიკ მილზი და მაიკლ სტაიპი[75]
2007 The Ronettes.JPG Ronettes, TheThe Ronettes ესტელ ბენეტი, რონი სპეკტორი და ნედრა ტალი[76]
2007 Patti Smith performing in Finland, 2007.jpg სმითი, პატიპატი სმითი
2007 Van Halen 2004 წელს, მარცხნიდან მარჯვნივ: მაიკლ ენტონი, სემი ჰაგარი, ედი ვან ჰალენი Van Halen მაიკლ ენტონი, სემი ჰაგარი, დევიდ ლი როთი, ალექს ვან ჰალენი და ედი ვან ჰალენი[77]
2008 Dave Clark Five 1966.JPG Dave Clark Five, TheThe Dave Clark Five დეივ კლარკი, ლენი დევიდსონი, რიკ ჰაქსლი, დენის პეიტონი და მაიკ სმითი[78]
2008 Leonard Cohen 2187-edited.jpg კოენი, ლეონარდლეონარდ კოენი
2008 Madonna performs "Ray of Light" in Sofia-2.JPG მადონა
2008 Mellencamp sept2000.JPG მელენკამპი, ჯონჯონ მელენკამპი
2008 The Ventures.png Ventures, TheThe Ventures ბობ ბოგლი, ნოკი ედვარდსი, ჯერი მაკგი, მელ ტეილორი და დონ უილსონი[79]
2009 JeffBeckCrossroads2007.jpg ბეკი, ჯეფჯეფ ბეკი
2009 Imperials.jpg Little Anthony and the Imperials კლარენს კოლინზი, ენტონი გურდინი, ტრეისი ლორდი, გლოსტერ (ნეტ) როჯერსი, სემი სტრეინი და ერნესტ რაიტ-უმცროსი[80]
2009 Left to right: Kirk Hammett, Lars Ulrich, James Hetfield, Robert Trujillo მეტალიკა კლიფ ბარტონი, კირკ ჰემეტი, ჯეიმზ ჰეტფილდი, ჯეისონ ნიუსტედი, რობერტ ტრუჰილო და ლარს ულრიხი[81]
2009 Run–D.M.C. დერილ მაკდენიელზი, ჯეისონ უილიამ მიზელი და ჯოზეფ სიმონსი[82]
2009 Bobby Womack.jpg უომეკი, ბობიბობი უომეკი
2010 ABBA members.png ABBA ბენი ანდერსონი, აგნეტა ფელტსკუგი, ანი-ფრიდ ლიუნგსტადი და ბიორნ ულვეუსი[83]
2010 მარცხნიდან მარჯვნივ: დერილ სტერმერი, მაიკ რეზერფორდი, ტონი ბენქსი, ფილ კოლინზი Genesis ტონი ბენქსი, ფილ კოლინზი, პიტერ გებრიელი, სტივ ჰეკეტი და მაიკ რეზერფორდი[84]
2010 JimmyCliff.jpg ჯიმი კლიფი
2010 Hollies.jpg Hollies, TheThe Hollies ბერნი კალვერტი, ალან კლარკი, ბობი ელიოტი, ერიკ ჰეიდოკი, ტონი ჰიკსი, გრემ ნეში და ტერი სილვესტერი[85]
2010 Stooges Milan '06.jpg Stooges, TheThe Stooges დევიდ ალექსანდერი, რონ ეშტონი, სკოტ ეშტონი, იგი პოპი და ჯეიმზ უილიამსონი[86]
2011 ელის კუპერი Alice Cooper ელის კუპერი, მაიკლ ბრიუსი, გლენ ბაკსტონი, დენის დანაუეი და ნილ სმითი[87]
2011 Neil Diamond 2.jpg დაიმონდი, ნილნილ დაიმონდი
2011 20060714 Dr. John in Vienne, France.jpg ჯონი, დოქტორდოქტორ ჯონი
2011 DarleneLove01.JPG ლავი, დარლინდარლინ ლავი
2011 Tom Waits 3.jpg უეიტსი, ტომტომ უეიტსი
2012 Beastie-boys.jpg ბისტი ბოიზი მაიკ დაიმონდი, ადამ ჰოროვიცი და ადამ იაუხი[88]
2012 The Blue Caps[N1] ჯინ ვინსენტის აკომპანემენტის ჯგუფი. მიღებულები არიან: ტომი ფაჩენდა, კლიფ გელაპი, დიკი ჰარელი, ბობი ჯოუნსი, ჯონი მიკსი, ჯეკ ნილი, პოლ პიკი და ვილი უილიამსი[89]
2012 BillHaley.JPG The Comets[N1] ბილ ჰეილის აკომპანემენტის ჯგუფი. მიღებულები არიან: ჯოი ამბროუზი, ფრენი ბიჩერი, დენი სედრონი, ჯონი გრანდე, რალფ ჯოუნსი, მარშალ ლიტლი, რუდი პომპილი, ალ რექსი, დიკ რიჩარდსი და ბილი უილიამსონი[90]
2012 Buddy Holly and The Crickets 1957.JPG The Crickets[N1] ბადი ჰოლის აკომპანემენტის ჯგუფი. მიღებულები არიან: ჯერი ელისონი, სონი კერტისი, ჯო ბი მოლდინი და ნიკი სალივანი[91]
2012 Donovan Washington 2007.jpg დონოვანი
2012 The Famous Flames[N1] ჯეიმზ ბრაუნის ბეკ-ვოკალური ჯგუფი. მიღებულები არიან: ბობი ბენეტი, ბობი ბერდი, ბეიბი ლოიდ სტოლუორტი და ჯონი ტერი[92]
2012 Download Feastival 2006 -2.jpg Guns N' Roses სტივენ ადლერი, დაფ მაკ-კეგენი, დიზი რიდი, ექსლ როუზი, სლეში, მეტ სორუმი და იზი სტრედლინი[93]
2012 The Midnighters[N1] ჰენკ ბალარდის ბეკ-ვოკალური ჯგუფი. მიღებულები არიან: ჰენრი ბუტი, კელ გრინი, არტურ პორტერი, ლოუსონ სმითი, ჩარლზ სატონი, ნორმან ტრეშერი და სონი ვუდსი[94]
2012 Smokey Robinson & the Miracles.png The Miracles[N1] სმოკი რობინსონის ბეკ-ვოკალური ჯგუფი. მიღებულები არიან: კლოდეტ როჯერს რობინსონი, ბობი როჯერსი, რონალდ უაიტი, მარვ ტარპლინი და პიტ მური[95]
2012 ნირო, ლორალორა ნირო
2012 Redhotchilipeppers.jpg Red Hot Chili Peppers მაიკლ პიტერ ბალზარი, ჯონ ფრუშანტე, ჯეკ აირონსი, ენტონი კიდისი, ჯოშ კლინჰოფერი, კლიფ მარტინესი, ჰილელ სლოვაკი და ჩედ სმითი[96]
2012 Small Faces 1965.JPG Small Faces / Faces

კენი ჯოუნსი, რონი ლეინი, იენ მაკლეგანი, სტივ მერიოტი, როდ სტიუარტი და რონი ვუდი[97]

2013 ნენსი და ენ უილსონები Heart მაიკლ დეროზიე, როჯერ ფიშერი, სტივ ფოსენი, ჰოვარდ ლისი, ენ უილსონი და ნენსი უილსონი[98]
2013 Albert King Liri Blues 1989.jpg კინგი, ალბერტალბერტ კინგი
2013 RandyNewman nojhf May12008.jpg ნიუმენი, რენდირენდი ნიუმენი
2013 PE at Vegoose 2007.jpg Public Enemy უილიამ დრეიტონი, რიჩარდ გრიფინი, ნორმან ლი როჯერსი და კარლტონ რაიდენჰაუერი.[99]
2013 Rush-in-concert.jpg Rush გედი ლი, ალექს ლაიფსონი და ნილ პირტი[100]
2013 Nobel Peace Price Concert 2009 Donna Summer3.jpg სამერი, დონადონა სამერი
2014 Peter Gabriel Allan Warren.jpg გებრიელი, პიტერპიტერ გებრიელი
2014 Hall & Oates.jpg Hall & Oates დერილ ჰოლი და ჯონ ოუტსი[101]
2014 Kiss durànt al Psycho Circus World Tour.jpg Kiss პიტერ კრისი, ეის ფრეილი, ჯინ სიმონსი და პოლ სტენლი
2014 Nirvana around 1992.jpg Nirvana კურტ კობეინი, დეივ გროლი და კრისტ ნოვოსელიჩი
2014 LindaRonstadtPerforming.jpg რონსტადტი, ლინდალინდა რონსტადტი
2014 YusufIslam velvetgoldmine82.jpg კეტ სტივენსი
2015 Paul Butterfield 79.jpg The Paul Butterfield Blues Band[102] პოლ ბატერფილდი, მაიკ ბლუმფილდი, ელვინ ბიშოპი, მარკ ნაფტალინი, ჯერომ არნოლდი და სემ ლეი
2015 Greenday2010.jpg Green Day[102] ბილი ჯო არმსტრონგი, მაიკ დერნტი, ჯეისონ უაიტი და ტრე კული
2015 Joan Jett Beaumont 2010 2.jpg Joan Jett & the Blackhearts[102] ჯოან ჯეტი, გარი რაიანი, ირვან აიფინ ჰარაჰაპი, ლი კრისტალი და რიკი ბერდი
2015 Lou Reed (5900407225).jpg რიდი, ლულუ რიდი[102]
2015 Stevie Ray Vaughan And Double Trouble Don Hunstein.jpg Stevie Ray Vaughan and Double Trouble[102] ვონი, სტივი რეისტივი რეი ვონი, კრის ლეიტონი და ტომი შენონი
2015 Bill Withers 1976.JPG უიზერსი, ბილბილ უიზერსი[102]
2016 Cheap-trick.jpg Cheap Trick ბან ე. კარლოსი, რიკ ნილსენი, ტომ პეტერსონი და რობინ ზანდერი.[103]
2016 Chicago 2004 წელს Chicago პიტერ სეტერა, ტერი კათი, რობერტ ლამი, ლი ლუნეინი, ჯეიმზ პანკოუ, უოლტერ პარასაიდერი და დანი სერაფინი.[103]
2016 Deep Purple 1976 წელს Deep Purple რიჩი ბლეკმორი, დევიდ კოვერდეილი, როდ ევანსი, იენ გილანი, როჯერ გლოვერი, გლენ ჰიუზი, ჯონ ლორდი და იენ პეისი[103]
2016 N.W.A Antoine «DJ Yella» Carraby, O’Shea «Ice Cube» Jackson, Sr., Lorenzo «MC Ren» Patterson, Eric «Eazy-E» Wright და Andre «Dr. Dre» Young[103]
2016 სტივ მილერი (2009) სტივ მილერი
2017 ELO 1981 წელს. Electric Light Orchestra ბივ ბივენი, ჯეფ ლინი, რიჩარდ ტენდი და როი ვუდი[104]
2017 ჯოან ბაეზი 1963 წელს. ჯოან ბაეზი
2017 Journey 2002 წელს. Journey ჯონათან კეინი, ეინსლი დანბარი, სტივ პერი, გრეგ როლი, ნილ შონი, სტივ სმიტი და როს ველორი[105]
2017 Pearl Jam 2016 წელს. Pearl Jam ჯეფ ამენტი, მეტ კამერონი, სტოუნ გოსარდი, დეივ კრუზენი, მაიკ მაკკრედი და ედი ვედერი[106]
2017 ტუპაკ შაკური
2017 Yes 1977 წელს. Yes ჯონ ანდერსონი, ბილ ბრუფორდი, სტივ ჰაუ, ტონი კეი, ტრევორ რებინი, კრის სკუაირი, რიკ უეიკმენი და ალან უაიტი[107]

^  შენიშვნა 1. ეს აკომპანირებელი და ბეკ-ვოკალური ჯგუფები ჩართული იქნენ დიდების დარბაზში ცალკე კომიტეტის მიერ და არა ბიულეტენებით კენჭისყრისას, როგორც ყველა სხვა დიდების დარბაზში მიღებული შემსრულებლები[91].

ადრინდელი მუსიკალური გავლენები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ვუდი გათრი, მიღებულია 1988 წელს
ლუი არმსტრონგი, მიღებულია 1990 წელს
პიტ სიგერი, მიღებულია 1996 წელს
ჩარლი ბრაუნი, მიღებულია 1999 წელს
წელი სახელი
1986 ჯიმი როჯერსი
1986 იანსი, ჯიმიჯიმი იანსი
1986 ჯონსონი, რობერტრობერტ ჯონსონი
1987 ჯორდანი, ლუისლუის ჯორდანი
1987 უოკერი, ტი-ბოუნტი-ბოუნ უოკერი
1987 უილიამსი, ჰენკჰენკ უილიამსი
1988 გათრი, ბუდიბუდი გათრი
1988 ლედ ბელი
1988 ლეს პოლი
1989 The Ink Spots[A]
1989 სმიტი, ბესიბესი სმიტი
1989 The Soul Stirrers[B]
1990 არმსტრონგი, ლუილუი არმსტრონგი
1990 რეინი, მამა რეინი
1991 ჰაულინ ვოლფი
1992 ჯეიმსი, ელმორელმორ ჯეიმსი
1992 ლონგჰეირი, პროფესორიპროფესორი ლონგჰეირი
1993 ვაშინგტონი, დინადინა ვაშინგტონი
1994 დიქსონი, ვილივილი დიქსონი
1995 Orioles, TheThe Orioles[C]
1996 სიგერი, პიტპიტ სიგერი
1997 ჯექსონი, მაჰალიამაჰალია ჯექსონი
1997 მონრო, ბილბილ მონრო
1998 მორტონი, ჯელი როლჯელი როლ მორტონი
1999 Bob Wills & His Texas Playboys[D]
1999 ბრაუნი, ჩარლზჩარლზ ბრაუნი
2000 კოული, ნატ კინგნატ კინგ კოული
2000 ჰოლიდეი, ბილიბილი ჰოლიდეი
2009 ჯექსონი, ვანდავანდა ჯექსონი
2012 კინგი, ფრედიფრედი კინგი[E]
2015 The «5» Royales[102]

^ A. მიღებული მონაწილეები: ბილ კენი (ინგლ. Bill Kenny), ჩარლი ფუქუა (ინგლ. Charlie Fuqua), დიკ უოტსონი (ინგლ. Deek Watson) და ორვილ (ჰოპი) ჯოუნსი (ინგლ. Orville «Hoppy» Jones)[108]
^ B. მიღებული მონაწილეები: როი კრეინ-უფროსი (ინგლ. Roy Crain Sr.), რობერტ ჰ. ჰარისი (ინგლ. R. H. Harris}, ჯეს ფარლი (ინგლ. Jesse Farley) და ედვარდ ალენ რანდლესი (ინგლ. E. A. Rundless)[109]
^ C. მიღებული მონაწილეები: სონი ტილი (ინგლ. Sonny Til), ტომი გეიტერი, ჯორჯ ნელსონი, ჯონი რიდი და ალექსანდრ შარპი[110]
^ D. მიღებული მონაწილეები: ბობ უილსი, ტომი დანკანი (ინგლ. Tommy Duncan), ლეონ მაკოლიფი (ინგლ. Leon McAuliffe), ჯონი გიმბლი (ინგლ. Johnny Gimble), ჯო (ჯოდი) ჰოლი (ინგლ. Joe «Jody» Holley), ტაინი მური (ინგლ. Tiny Moore), ჰერბ რემინგტონი (ინგლ. Herb Remington), ელდონ შემბლინი (ინგლ. Eldon Shamblin) და ელ სტრიკლინი (ინგლ. Al Stricklin)[111]
^ E. ნომინირებულია, როგორც შემსრულებელი.

არაშემსრულებლები (აჰმეტ ერტეგუნის ჯილდო)[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

კეროლ კინგი, მიღებულია 1990 წელს
დიკ კლარკი, მიღებულია 1993 წელს
კლაივ დეივისი, მიღებულია 2000 წელს
წელი სახელი
1986 ალან ფრიდი
1986 სემ ფილიპსი
1987 ლეონარდ ჩესი
1987 აჰმეტ ერტეგუნი
1987 ჯერი ლიბერი და მაიკ სტოლერი
1987 უექსლერი, ჯერიჯერი უექსლერი
1988 გორდი, ბერიბერი გორდი
1989 ფილ სპექტორი
1990 ჯერი გოფინი და კეროლ კინგი
1990 ჰოლანდ — დოზიე — ჰოლანდი
1991 ბარტოლომიუ, დეივდეივ ბარტოლომიუ
1991 ბასი, რალფრალფ ბასი
1992 ფენდერი, ლეოლეო ფენდერი
1992 გრემი, ბილბილ გრემი
1992 პომუსი, დოკდოკ პომუსი
1993 კლარკი, დიკდიკ კლარკი
1993 გეიბლერი, მილტმილტ გეიბლერი
1994 ოტისი, ჯონიჯონი ოტისი
1995 პოლ აკერმანი
1996 დონაჰიუ, ტომტომ დონაჰიუ
1997 ნეითანი, სიდსიდ ნეითანი
1998 ტუსენი, ალანალან ტუსენი
1999 ჯორჯ მარტინი
2000 დეივისი, კლაივკლაივ დეივისი
2001 ბლეკუელი, კრისკრის ბლეკუელი
2002 სტიუარტი, ჯიმჯიმ სტიუარტი
2003 ოსტინი, მომო ოსტინი
2008 კენი გემბლი და ლეონ ჰაფი
2010 გეფენი, დევიდდევიდ გეფენი
2010 ოტის ბლეკუელი
2010 ჯეფ ბარი და ელი გრინვიჩი
2010 მორტ შუმანი
2010 სტოუნი, ჯესიჯესი სტოუნი
2010 ბარი მანი და სინთია უეილი
2011 ჰოლცმანი, ჯეკჯეკ ჰოლცმანი
2011 არტ რუპი
2012 ჯონ კირშნერი
2013 ლუ ადლერი
2013 კუინსი ჯოუნსი
2014 ბრაიან ეპსტაინი
2014 ენდრიუ ლუგ ოლდემი

ჯილდო მუსიკალური ხელოვნებისათვის[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ლეონ რასელი, მიღებულია 2011 წელს
წელი სახელი
2011 რასელი, ლეონლეონ რასელი
2012 მატასა, კოზიმოკოზიმო მატასა
2012 დაუდი, ტომტომ დაუდი
2012 ჯოუნსი, გლინგლინ ჯოუნსი
2014 E Street Band
2015 სტარი, რინგორინგო სტარი[102]
2017 როჯერსი, ნაილნაილ როჯერსი

მაკომპანირებელი მუსიკოსები (საიდმენები)[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ჯეიმზ ბარტონი, მიღებულია 2001 წელს
წელი სახელი ინსტრუმენტი
2000 ბლეინი, ჰალჰალ ბლეინი დასარტყამი[112]
2000 კერტისი, კინგკინგ კერტისი საქსოფონი[113]
2000 ჯეიმერსონი, ჯეიმზჯეიმზ ჯეიმერსონი ბას-გიტარა[114]
2000 მური, სკოტისკოტი მური გიტარა[115]
2000 პალმერი, ერლერლ პალმერი დასარტყმელი საკრავები[116]
2001 ბარტონი, ჯეიმზჯეიმზ ბარტონი გიტარა[117]
2001 ჯონსონი, ჯონიჯონი ჯონსონი ფორტეპიანო[118]
2002 ატკინსი, ჩეტჩეტ ატკინსი გიტარა[119]
2003 ბენჯამინი, ბენიბენი ბენჯამინი დასარტყმელი საკრავები[120]
2003 კრემერი, ფლოიდფლოიდ კრემერი ფორტეპიანო[121]
2003 დუგლასი, სტივსტივ დუგლასი საქსოფონი[122]
2008 უოლტერი, ლიტლლიტლ უოლტერი ტუჩის ჰარმონიკა[123]
2009 ბლეკი, ბილბილ ბლეკი ბას-გიტარა[124]
2009 ფონტანა, დი ჯეიდი ჯეი ფონტანა დასარტყმელი საკრავები[125]
2009 ოლდემი, სპუნერსპუნერ ოლდემი კლავიატურა[126]

ცხოვრებისეული წარმატებები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

შემდეგი პიროვნებები ჩართული იყვნენ დიდების დარბაზში „არაშემსრულებელ კატეგორიაში ცხოვრებისეული წარმატებების“ გამო[127].

წელი სახელი
1986 ჰემონდი, ჯონ ჰენრიჯონ ჰენრი ჰემონდი
1991 ერტეგიუნი, ნესუჰინესუჰი ერტეგიუნი
2004 ვენერი, ჯენიჯენი ვენერი
2005 ბარსალონა, ფრენკფრენკ ბარსალონა
2005 სტეინი, სეიმურსეიმურ სტეინი
2006 ჰერბ ალპერტი და ჯერი მოსი

მრავალგზის წევრები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სახელი პირველი შესვლა წელი მეორე შესვლა წელი მესამე შესვლა წელი
Eric Clapton 1.jpg კლეპტონი, ერიკერიკ კლეპტონი The Yardbirds 1992 Cream 1993 სოლო კარიერა 2000
Jeff Beck EnmoreTheatre.jpg ბეკი, ჯეფჯეფ ბეკი The Yardbirds 1992 სოლო კარიერა 2009
კარტერი, ჯონიჯონი კარტერი The Flamingos 2001 The Dells 2004
Crosby (6898601286).jpg კროსბი, დევიდდევიდ კროსბი The Byrds 1991 Crosby, Stills & Nash 1997
Peter Gabriel Allan Warren.jpg გებრიელი, პიტერპიტერ გებრიელი Genesis 2010 სოლო კარიერა 2014
George-Harrison-playing.jpg ჰარისონი, ჯორჯჯორჯ ჰარისონი The Beatles 1988 სოლო კარიერა 2004
Michael Jackson 1984.jpg ჯექსონი, მაიკლმაიკლ ჯექსონი The Jackson Five 1997 სოლო კარიერა 2001
JohnLennonpeace.jpg ლენონი, ჯონჯონ ლენონი The Beatles 1988 სოლო კარიერა 1994
Curtis Mayfield.png მეიფილდი, კერტისკერტის მეიფილდი The Impressions 1991 სოლო კარიერა 1999
Paul McCartney BBC Electric Proms.jpg მაკ-კარტნი, პოლპოლ მაკ-კარტნი The Beatles 1988 სოლო კარიერა 1999
Clyde McPhatter 1959.JPG მაკფატერი, კლაიდკლაიდ მაკფატერი სოლო კარიერა 1987 The Drifters 1988
Graham Nash Occupy Wall Street 2011.jpg ნეში, გრემგრემ ნეში Crosby, Stills & Nash 1997 The Hollies 2010
Jimmy Page at the Echo music award 2013.jpg პეიჯი, ჯიმიჯიმი პეიჯი The Yardbirds 1992 Led Zeppelin 1995
Lou Reed (5900407225).jpg რიდი, ლულუ რიდი The Velvet Underground 1996 სოლო კარიერა 2015
Paul Simon 25-07-2008 1.jpg საიმონი, პოლპოლ საიმონი Simon and Garfunkel 1990 სოლო კარიერა 2001
Ringo Starr and all his band (8470866906).jpg სტარი, რინგორინგო სტარი The Beatles 1988 ჯილდო მუსიკალური ოსტატობისათვის 2015
657105w.jpg სტიუარტი, როდროდ სტიუარტი სოლო კარიერა 1994 Faces 2012
StephenStillsMay2007.jpg სტილზი, სტივენსტივენ სტილზი Buffalo Springfield 1997 Crosby, Stills & Nash 1997
სტრეინი, სემისემი სტრეინი The O’Jays 2005 Little Anthony & The Imperials 2009
Ron-Wood in CA.jpg ვუდი, რონირონი ვუდი The Rolling Stones 1989 Faces 2012
Ny-ottawa-jul-2006.jpg იანგი, ნილნილ იანგი სოლო კარიერა 1995 Buffalo Springfield 1997

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სქოლიო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  1. Rock and Roll Hall of Fame Inductees en. როკ-ენ-როლის დიდების დარბაზი. წაკითხვის თარიღი: 2015-01-14.
  2. The Everly Brothers en. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2015-01-14.
  3. The Coasters en. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2015-01-14.
  4. The Beach Boys en. Rock and Roll Hall of Fame accessdate = 2015-01-14.
  5. The Beatles en. Rock and Roll Hall of Fame accessdate = 2015-01-14.
  6. The Drifters. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2007-12-31.
  7. The Supremes. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2007-12-31.
  8. The Rolling Stones. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2007-12-31.
  9. The Temptations. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2007-12-31.
  10. The Four Seasons. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-01.
  11. The Four Tops. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-01.
  12. The Kinks. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-01.
  13. The Platters. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-01.
  14. Simon & Garfunkel. Rock and Roll Hall of Fame. დაარქივებულია ორიგინალიდან - January 28, 2008. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-01.
  15. The Who. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-01.
  16. The Byrds. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-01.
  17. The Impressions. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-01.
  18. Ike & Tina Turner. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-01.
  19. Booker T. & The M.G.'s. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-01.
  20. The Isley Brothers. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-01.
  21. The Jimi Hendrix Experience. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-01.
  22. Sam & Dave. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-01.
  23. The Yardbirds. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-01.
  24. Cream. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-02.
  25. Creedence Clearwater Revival. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-02.
  26. The Doors. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-02.
  27. Frankie Lymon & The Teenagers. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-02.
  28. Sly & The Family Stone. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-02.
  29. The Animals. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-02.
  30. The Band. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-02.
  31. The Grateful Dead. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-02.
  32. The Allman Brothers Band. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-02.
  33. Led Zeppelin. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-02.
  34. Martha & The Vandellas. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-02.
  35. Gladys Knight & the Pips. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-02.
  36. Jefferson Airplane. Rock and Roll Hall of Fame. დაარქივებულია ორიგინალიდან - January 16, 2010. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-02.
  37. Pink Floyd. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-02.
  38. The Shirelles. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-02.
  39. The Velvet Underground. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-02.
  40. The Bee Gees. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-02.
  41. Buffalo Springfield. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-02.
  42. Crosby, Stills & Nash. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-02.
  43. The Jackson Five. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-02.
  44. Parliament-Funkadelic. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-02.
  45. The Rascals. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-02.
  46. Eagles. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-02.
  47. Fleetwood Mac. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-02.
  48. The Mamas & The Papas. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-02.
  49. Santana. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-02.
  50. The Staple Singers. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-02.
  51. 51.0 51.1 51.2 Soeder, John. “Canton's O'Jays, Aerosmith among Rock Hall finalists“, The Plain Dealer, September 22, 1999, p. 1. 
  52. Aerosmith. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-02.
  53. The Flamingos. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-02.
  54. Queen. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-02.
  55. Steely Dan. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-02.
  56. Tom Petty & The Heartbreakers. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-02.
  57. Ramones. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-02.
  58. Talking Heads. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-02.
  59. AC/DC. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-02.
  60. The Clash. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-02.
  61. Elvis Costello & the Attractions. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-02.
  62. The Police. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-02.
  63. The Righteous Brothers. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-02.
  64. The Dells. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-03.
  65. Traffic. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-03.
  66. ZZ Top. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-03.
  67. The O'Jays. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-03.
  68. The Pretenders. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-03.
  69. U2. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-03.
  70. Black Sabbath. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-03.
  71. Blondie. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-03.
  72. Lynyrd Skynyrd. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-03.
  73. Sex Pistols. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-03.
  74. Grandmaster Flash and The Furious Five. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-03.
  75. R.E.M.. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-03.
  76. The Ronettes. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-03.
  77. Van Halen. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-03.
  78. The Dave Clark Five. Rock and Roll Hall of Fame (2008). წაკითხვის თარიღი: 2008-01-01.
  79. The Ventures. Rock and Roll Hall of Fame (2008). წაკითხვის თარიღი: 2008-01-01.
  80. Little Anthony and the Imperials. Rock and Roll Hall of Fame (2009). წაკითხვის თარიღი: 2009-02-10.
  81. Metallica. Rock and Roll Hall of Fame (2009). დაარქივებულია ორიგინალიდან - September 28, 2009. წაკითხვის თარიღი: 2009-02-10.
  82. Run-D.M.C.. Rock and Roll Hall of Fame (2009). წაკითხვის თარიღი: 2009-02-10.
  83. ABBA. Rock and Roll Hall of Fame (2010). წაკითხვის თარიღი: 2010-03-13.
  84. Genesis. Rock and Roll Hall of Fame (2010). წაკითხვის თარიღი: 2010-03-13.
  85. The Hollies. Rock and Roll Hall of Fame (2010). წაკითხვის თარიღი: 2010-03-13.
  86. The Stooges. Rock and Roll Hall of Fame (2010). წაკითხვის თარიღი: 2010-03-13.
  87. Alice Cooper Band. Rock and Roll Hall of Fame (2010). წაკითხვის თარიღი: 2010-12-15.
  88. Beastie Boys. Rock and Roll Hall of Fame (2012). წაკითხვის თარიღი: 2012-04-10.
  89. The Blue Caps. Rock and Roll Hall of Fame (2012). წაკითხვის თარიღი: 2012-02-26.
  90. The Comets. Rock and Roll Hall of Fame (2012). წაკითხვის თარიღი: 2012-02-26.
  91. 91.0 91.1 The Crickets. Rock and Roll Hall of Fame (2012). წაკითხვის თარიღი: 2012-02-26.
  92. The Famous Flames. Rock and Roll Hall of Fame (2012). წაკითხვის თარიღი: 2012-02-26.
  93. Guns N' Roses. Rock and Roll Hall of Fame (2012). წაკითხვის თარიღი: 2012-04-10.
  94. The Midnighters. Rock and Roll Hall of Fame (2012). წაკითხვის თარიღი: 2012-02-26.
  95. The Miracles. Rock and Roll Hall of Fame (2012). წაკითხვის თარიღი: 2012-02-26.
  96. Red Hot Chili Peppers. Rock and Roll Hall of Fame (2012). წაკითხვის თარიღი: 2012-04-10.
  97. The Small Faces/Faces. Rock and Roll Hall of Fame (2012). წაკითხვის თარიღი: 2012-04-10.
  98. Heart. Rock and Roll Hall of Fame (2013). წაკითხვის თარიღი: 2013-04-10.
  99. Public Enemy. Rock and Roll Hall of Fame (2013). წაკითხვის თარიღი: 2013-04-10.
  100. Rush. Rock and Roll Hall of Fame (2013). წაკითხვის თარიღი: 2013-04-10.
  101. Daryl Hall and John Oates. Rock and Roll Hall of Fame (2013). წაკითხვის თარიღი: 2013-12-21.
  102. 102.0 102.1 102.2 102.3 102.4 102.5 102.6 102.7 List of 2015 Inductees. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: December 16, 2014.
  103. 103.0 103.1 103.2 103.3 THE ROCK AND ROLL HALL OF FAME ANNOUNCES 2016 INDUCTEES — Rock & Roll Hall of Fame Press Room
  104. Electric Light Orchestra. Rock and Roll Hall of Fame (2016). წაკითხვის თარიღი: 20 December 2016.
  105. Journey. Rock and Roll Hall of Fame (2016). წაკითხვის თარიღი: 20 December 2016.
  106. Pearl Jam. Rock and Roll Hall of Fame (2016). წაკითხვის თარიღი: 20 December 2016.
  107. Yes. Rock and Roll Hall of Fame (2016). წაკითხვის თარიღი: 20 December 2016.
  108. The Ink Spots. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-03.
  109. The Soul Stirrers. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-03.
  110. The Orioles. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-03.
  111. Bob Wills & His Texas Playboys. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2007-12-31.
  112. Hal Blaine. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-01.
  113. King Curtis. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-01.
  114. James Jamerson. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-01.
  115. Scotty Moore. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-01.
  116. Earl Palmer. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-01.
  117. James Burton. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-01.
  118. Johnnie Johnson. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-01.
  119. Chet Atkins. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-01.
  120. Benny Benjamin. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-01.
  121. Floyd Cramer. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-01.
  122. Steve Douglas. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-01.
  123. Little Walter. Rock and Roll Hall of Fame (2008). წაკითხვის თარიღი: 2008-01-01.
  124. Bill Black. Rock and Roll Hall of Fame (2009). წაკითხვის თარიღი: 2009-02-10.
  125. DJ Fontana. Rock and Roll Hall of Fame (2009). წაკითხვის თარიღი: 2009-02-10.
  126. Spooner Oldham. Rock and Roll Hall of Fame (2009). წაკითხვის თარიღი: 2009-02-10.
  127. Induction Ceremony and Process. Rock and Roll Hall of Fame. წაკითხვის თარიღი: 2017-04-03.