აზიის სუვერენულ სახელმწიფოთა სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება
ქვეყანა ოფიციალური სახელი მდებარეობა დროშა გერბი დედაქალაქი ფართობი კმ2 მოსახლეობის რაოდენობა სიმჭიდროვე (კმ2-ზე)
ავღანეთი ავღანეთის ისლამური რესპუბლიკა Afghanistan (orthographic projection).svg
Flag of Afghanistan
Emblem of Afghanistan.svg ქაბული 647 500 30 419 928 47
აზერბაიჯანი ¹ აზერბაიჯანის რესპუბლიკა Azerbaijan (orthographic projection).png
Flag of Azerbaijan
Emblem of Azerbaijan.svg ბაქო 86 600 9 493 600 109,6
არაბთა გაერთიანებული საამიროები არაბთა გაერთიანებული საამიროები United Arab Emirates (orthographic projection).svg
Flag of the United Arab Emirates
Emblem of the United Arab Emirates.svg აბუ-დაბი 83 600 5 314 317 63,5
აღმოსავლეთი ტიმორი აღმოსავლეთ ტიმორის დემოკრატიული რესპუბლიკა LocationEastTimor.png
Flag of Timor-Leste
Coat of arms of East Timor.svg დილი 14 874 1 143 667 76,8
ბანგლადეში ბანგლადეშის სახალხო რესპუბლიკა Bangladesh (orthographic projection).svg
Flag of Bangladesh
National emblem of Bangladesh.svg დაკა 147 570 150 039 000 1016,7
ბაჰრეინი ბაჰრეინის სამეფო Map of Bahrain.svg
Flag of Bahrain
Emblem of Bahrain.svg მანამა 760 1 248 348 1642,5
ბრუნეი ბრუნეის სახელმწიფო LocationBrunei.png
Flag of Brunei
Emblem of Brunei.svg ბანდარ-სერი-ბეგავანი 5 765 408 786 70,9
ბჰუტანი ბჰუტანის სამეფო Bhutan (orthographic projection).svg
Flag of Bhutan
Emblem of Bhutan.svg თიმფუ 38 394 716 896 18,6
ერაყი ერაყის რესპუბლიკა Iraq (orthographic projection).svg
Flag of Iraq
Coat of arms (emblem) of Iraq 2008.svg ბაღდადი 438 317 31 129 225 71
ვიეტნამი ვიეტნამის სოციალისტური რესპუბლიკა Location Vietnam ASEAN.svg
Flag of Vietnam
Coat of arms of Vietnam.svg ჰანოი 331 212 91 519 289 276,3
თურქეთი ¹ თურქეთის რესპუბლიკა Turkey (orthographic projection).svg
Flag of Turkey
Coat of Arms of Turkey.svg ანკარა 783 562 79 749 460 101,7
თურქმენეთი თურქმენეთი LocationTurkmenistan.png
Flag of Turkmenistan
Emblem of Turkmenistan.svg აშხაბადი 488 100 5 054 828 10,3
იაპონია იაპონია Japan (orthographic projection).svg
Flag of Japan
Imperial Seal of Japan.svg ტოკიო 377 915 127 368 088 337
იემენი იემენის რესპუბლიკა LocationYemen.png
Flag of Yemen
Emblem of Yemen.svg სანა 527 968 24 771 809 46,9
ინდოეთი ინდოეთის რესპუბლიკა India (orthographic projection).svg
Flag of India
Emblem of India.svg ნიუ-დელი 3 287 263 1 205 073 612 366,5
ინდონეზია ინდონეზიის რესპუბლიკა Indonesia (orthographic projection).svg
Flag of Indonesia
National emblem of Indonesia Garuda Pancasila.svg ჯაკარტა 1 904 569 248 645 008 130,5
იორდანია იორდანიის ჰაშემიტური სამეფო LocationJordan.png
Flag of Jordan
Coat of arms of Jordan.svg ამანი 89 342 6 508 887 72,8
ირანი ირანის ისლამური რესპუბლიკა
جمهوری اسلامی ايران
Iran (orthographic projection).svg
Flag of Iran
Emblem of Iran.svg თეირანი 1 648 195 78 868 711 47,8
ისრაელი ისრაელის სახელმწიფო
מדינת ישראל
دولة اسرائيل
LocationIsrael.png
Flag of Israel
Emblem of Israel.svg იერუსალიმი 20 770 7 590 758 365,4
კამბოჯა კამბოჯის სამეფო
Official name of Cambodia.png
Preăh Réachéanachâkr Kâmpŭchea
Location Cambodia ASEAN.svg
Flag of Cambodia
Coat of arms of Cambodia.svg პნომპენი 181 035 14 952 665 82,3
კატარი კატარი
دولة قطر
LocationQatar.png
Flag of Qatar
Emblem of Qatar.svg დოჰა 11 586 1 951 591 168,4
კვიპროსი კვიპროსის რესპუბლიკა EU-Cyprus.svg
Flag of Cyprus
Coat of arms of Cyprus.svg ნიქოზია 9 251 1 099 341 118,8
ლაოსი ლაოსის სახალხო დემოკრატიული რესპუბლიკა Location Laos ASEAN.svg
Flag of Laos
Emblem of Laos.svg ვიენტიანი 236 800 6 586 266 27,8
ლიბანი ლიბანის რესპუბლიკა Lebanon (orthographic projection).svg
Flag of Lebanon
Coat of arms of Lebanon.svg ბეირუთი 10 400 4 140 289 398,1
მალაიზია მალაიზია Malaysia (orthographic projection).svg
Flag of Malaysia
Coat of arms of Malaysia.svg.png კუალა-ლუმპური 329 847 29 179 952 88,4
მალდივის კუნძულები მალდივის რესპუბლიკა LocationMaldives.png
Flag of the Maldives
Coat of arms of Maldives.svg მალე 298 394 451 1323,6
მიანმარი (ბირმა) მიანმარის კავშირის რესპუბლიკა Location Burma (Myanmar) ASEAN.svg
Flag of Myanmar
State seal of Myanmar.svg ნაიფიიდო 676 578 54 584 650 80,6
მონღოლეთი მონღოლეთი Mongolia (orthographic projection).svg
Flag of Mongolia
State emblem of Mongolia.svg ულან-ბატორი 1 564 116 3 179 997 2
ნეპალი ნეპალის ფედერაციული დემოკრატიული რესპუბლიკა Nepal (orthographic projection).svg
Flag of Nepal
Emblem of Nepal.svg კატმანდუ 147 181 29 890 686 203
ომანი ომანის სასულთნო Oman (better) (orthographic projection).svg
Flag of Oman
National emblem of Oman.svg მასკატი 309 500 3 090 150 9,9
პაკისტანი პაკისტანის ისლამური რესპუბლიკა Pakistan (orthographic projection).svg
Flag of Pakistan
State emblem of Pakistan.svg ისლამაბადი 796 095 190 291 129 239
რუსეთი ¹ რუსეთის ფედერაცია Russian Federation (orthographic projection) - Crimea disputed.svg
Flag of Russia
Coat of Arms of the Russian Federation.svg მოსკოვი 17 098 242 142 517 670 8,3
სამხრეთი კორეა კორეის რესპუბლიკა South Korea (orthographic projection).svg
Flag of South Korea
Emblem of South Korea.svg სეული 100 210 50 004 441 498,9
საუდის არაბეთი საუდის არაბეთის სამეფო Saudi Arabia (orthographic projection).svg
Flag of Saudi Arabia
Coat of arms of Saudi Arabia.svg ერ-რიადი 2 149 690 26 534 504 12,3
საქართველო ¹ საქართველო Georgia (orthographic--projection).svg
Flag of Georgia
Greater coat of arms of Georgia.svg თბილისი 69 700 4 570 934 65,5
სინგაპური სინგაპურის რესპუბლიკა Location Singapore ASEAN.svg
Flag of Singapore
Coat of arms of Singapore (blazon).svg სინგაპური 697 5 353 494 7680,7
სირია სირიის არაბთა რესპუბლიკა Syria (orthographic projection).svg
Flag of Syria
Coat of arms of Syria.svg დამასკი 185 180 22 530 746 121,6
სომხეთი სომხეთის რესპუბლიკა Armenia (orthographic projection).svg
Flag of Armenia
Coat of arms of Armenia.svg ერევანი 29 743 3 229 900 108,5
ტაილანდი ტაილანდის სამეფო Thailand (orthographic projection).svg
Flag of Thailand
Garuda Emblem of Thailand.svg ბანგკოკი 513 120 67 091 089 130,7
ტაჯიკეთი ტაჯიკეთის რესპუბლიკა Tajikistan (orthographic projection).svg
Flag of Tajikistan
Emblem of Tajikistan.svg დუშანბე 143 100 7 768 385 54,2
უზბეკეთი უზბეკეთის რესპუბლიკა Узбекистан на глобусе.svg
Flag of Uzbekistan
Coat of arms of Uzbekistan.svg ტაშკენტი 447 400 28 394 180 63,4
ფილიპინები ფილიპინების რესპუბლიკა The Philippines and ASEAN (orthographic projection).svg
Flag of the Philippines
Coat of arms of the Philippines.svg მანილა 300 000 88 574 614 295,2
ქუვეითი ქუვეითის სახელმწიფო LocationKuwait.png
Flag of Kuwait
Coat of arms of Kuwait.svg ქუვეითი 17 818 2 646 314 148,5
ყაზახეთი ¹ ყაზახეთის რესპუბლიკა Kazakhstan (orthographic projection).svg
Flag of Kazakhstan
Emblem of Kazakhstan.svg ასტანა 2 724 900 17 522 010 6,4
ყირგიზეთი ყირგიზეთის რესპუბლიკა Kyrgyzstan (orthographic projection).svg
Flag of Kyrgyzstan
National emblem of Kyrgyzstan.svg ბიშკეკი 199 951 5 264 000 26,3
შრი-ლანკა შრი-ლანკის დემოკრატიული სოციალისტური რესპუბლიკა Sri Lanka (orthographic projection).svg
Flag of Sri Lanka
Emblem of Sri Lanka.svg შრი-ჯაიავარდენეპურა-კოტე 65 610 20 743 000 316,1
ჩინეთი ჩინეთის სახალხო რესპუბლიკა People's Republic of China (orthographic projection).svg
Flag of China
National Emblem of the People's Republic of China.svg პეკინი 9 596 960 1 339 724 852 139,6
ჩრდილოეთ კორეა კორეის სახალხო-დემოკრატიული რესპუბლიკა North Korea (orthographic projection).svg
Flag of North Korea
Emblem of North Korea.svg ფხენიანი 120 540 24 589 122 203,9