ხოსე დანიელ ვალენსია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება
ხოსე დანიელ ვალენსია
პირადი მონაცემები
სრული სახელი ხოსე დანიელ ვალენსია
დაბადების
თარიღი
3 ოქტომბერი, 1955 (1955-10-03) (62 წლის)
დაბადების
ადგილი
სან-სალვადორ-დე-ხუხუი, არგენტინა
სიმაღლე 169 სმ
სათამაშო
პოზიცია
ნახევარმცველი
პროფესიონალური კარიერა
წლები გუნდი მატჩი (გოლი)
1973–1974 ხიმნასია ი ესგრიმა 5 (1)
1975–1988 ტალიერესი 274 (29)
1986 ლიგა დეპორტივა უნივერსიტარია 26 (1)
1988 გუარანი ანტონიო ფრანკო ? (?)
1989 როსარიო სენტრალი ? (?)
1989–1990 ხორხე ვილსტერმანი 26 (0)
1991–1993 სან ხოსე დე ორურო 78 (6)
ეროვნული ნაკრები
1975–1982 არგენტინა 41 (5)
† პროფესიულ კლუბებში ჩატარებული მატჩები და გოლები მოცემულია მხოლოდ ადგილობრივი ჩემპიონატის მონაცემებით.

ხოსე დანიელ ვალენსია (ესპ. José Daniel Valencia; დ. 3 ოქტომბერი, 1955, სან-სალვადორ-დე-ხუხუი,არგენტინა) — არგენტინელი ფეხბურთელი. თამაშობდა ნახევარმცველის პოზიციაზე. 1978 წლის მსოფლიო ჩემპიონი არგენტინის ეროვნული საფეხბურთო ნაკრების შემადგენლობაში. 1982 წლის ესპანეთის მსოფლიო ჩემპიონატის მონაწილე.

კარიერა[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

საკლუბო კარიერა[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ხოსე დანიელ ვალენსია საკლუბო კარიერას 1973 წელს არგენტინის პრიმერა დივიზიონის მონაწილე — „ხიმნასია ი ესგრიმაში“ იწყებს. თავის პირველ საფეხბურთო სეზონში იგი ჩემპიონატის მხოლოდ 5 მატჩს თამაშობს და ერთი გოლი გააქვს. „ხიმნასიაში“ ატარებს 1974 წლის საფეხბურთო სეზონსაც. 1975–1988 წლებში „ტალიერესის“ რიგებშია. ამ გუნდის ღირსებას, არგენტინის პრიმერა დივიზიონის 274 შეხვედრაში იცავს (29 გოლი). 1989 წლიდან ჯერ როსარიო სენტრალში თამაშობს, ხოლო შემდეგ ბოლივიური კლუბის „ხორხე ვილსტერმანის“ წევრი ხდება, სადაც ჩემპიონატის 26 შეხვედრაში იღებს მონაწილეობას. 1991–1993 წლებში მეორე ბოლივიური კლუბის — „სან ხოსე დე ორუროს“ შემადგენლობაშია (78 მატჩი, 6 გოლი). საფეხბურთო კარიერას 1993 წელს ამ კლუბშივე ასრულებს.[1]

სანაკრებო კარიერა[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1975–1982 წლებში იყო არგენტინის ეროვნული საფეხბურთო ნაკრების წევრი, რომლის შემადგენლობაში 41 მატჩი ითამაშა და 5 გოლი გაიტანა.[2]

სანაკრებო სტატისტიკა[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

არგენტინის ნაკრები
წელი მატჩი გოლი
1975 6 1
1976 5 0
1977 3 0
1978 10 0
1979 4 1
1980 8 3
1981 2 0
1982 3 0
ჯამში 41 5

მსოფლიო ჩემპიონატებში მონაწილეობის სტატისტიკა[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

[3][4]

მსოფლიო ჩემპიონატი მასპინძელი შედეგი მატჩი გოლი
მსოფლიო ჩემპიონატი 1978[5] დროშა: არგენტინა არგენტინა ჩემპიონი 4 0
მსოფლიო ჩემპიონატი 1982[6] დროშა: ესპანეთი ესპანეთი მეორე რაუნდი 1 0

მსოფლიო ჩემპიონატების მატჩები ხოსე დანიელ ვალენსიას მონაწილეობით[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

დროშა: არგენტინა არგენტინა 1978[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]


2 ივნისი, 1978
19:15 UTC-03:00
არგენტინა არგენტინის დროშა 2–1 უნგრეთის დროშა უნგრეთი ესტადიო მონუმენტალი, ბუენოს-აირესი
მაყურებელი: 71 615
მსაჯი: ანტონიუ გარიდუ დროშა: პორტუგალია პორტუგალია
ლუკე გოლი 14'
ბერტონი გოლი 83'
ანგარიში ჩაპო გოლი 9'

6 ივნისი, 1978
19:15 UTC-03:00
არგენტინა არგენტინის დროშა 2–1 საფრანგეთის დროშა საფრანგეთი ესტადიო მონუმენტალი, ბუენოს-აირესი
მაყურებელი: 71 666
მსაჯი: ჟან დიუბაში დროშა: შვეიცარია შვეიცარია
პასარელა გოლი 45' (პენ.)
ლუკე გოლი 73'
ანგარიში პლატინი გოლი 60'

10 ივნისი, 1978
19:15 UTC-03:00
არგენტინა არგენტინის დროშა 0–1 იტალიის დროშა იტალია ესტადიო მონუმენტალი, ბუენოს-აირესი
მაყურებელი: 71 712
მსაჯი: აბრაჰამ კლეინი ისრაელის დროშა ისრაელი
ანგარიში ბეტეგა გოლი 67'

14 ივნისი, 1978
19:15 UTC-03:00
არგენტინა არგენტინის დროშა 2–0 პოლონეთის დროშა პოლონეთი ესტადიო ხიგანტე დე აროიიტო, როსარიო
მაყურებელი: 37 091
მსაჯი: ულფ ერიკსონი დროშა: შვედეთი შვედეთი
კემპესი გოლი 16' გოლი 71' ანგარიში

დროშა: ესპანეთი ესპანეთი 1982[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]


29 ივნისი, 1982
17:15 UTC+02:00
არგენტინა არგენტინის დროშა 1–2 იტალიის დროშა იტალია ესტადიო დე სარია, ბარსელონა
მაყურებელი: 43 000
მსაჯი: ნიკოლაე რაინეა დროშა: რუმინეთი რუმინეთი
პასარელა გოლი 83' ანგარიში ტარდელი გოლი 55'
კაბრინი გოლი 67'

ტიტულები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სანაკრებო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

არგენტინის დროშა არგენტინა

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სქოლიო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  1. (ესპანური)Jose Daniel Valencia“. წაკითხვის თარიღი: 8 მარტი, 2017. 
  2. (ინგლისური)José Daniel Valencia at National Football Teams“, national-football-teams.com. წაკითხვის თარიღი: 8 მარტი, 2017. 
  3. (ინგლისური)არგენტინის ნაკრები მსოფლიო საფეხბურთო ჩემპიონატებზე • 1930–2006 • Argentine Squads in the World Cups • WORLD CUP 1978“, Prepared and maintained by Héctor Darío Pelayes for the Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation., 16 იანვარი, 2009. წაკითხვის თარიღი: 8 მარტი, 2017. 
  4. (ინგლისური)არგენტინის ნაკრები მსოფლიო საფეხბურთო ჩემპიონატებზე • 1930–2006 • Argentine Squads in the World Cups • WORLD CUP 1982“, Prepared and maintained by Héctor Darío Pelayes for the Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation., 16 იანვარი, 2009. წაკითხვის თარიღი: 8 მარტი, 2017. 
  5. (ინგლისური)მსოფლიო საფეხბურთო ჩემპიონატი 1978 • მატჩები • გუნდები • ჯგუფები • სტატისტიკა“, ფიფა-ს ოფიციალური საიტი. წაკითხვის თარიღი: 8 მარტი, 2017. 
  6. (ინგლისური)მსოფლიო საფეხბურთო ჩემპიონატი 1982 • მატჩები • გუნდები • ჯგუფები • სტატისტიკა“, ფიფა-ს ოფიციალური საიტი. წაკითხვის თარიღი: 8 მარტი, 2017.