ხოსე დანიელ ვალენსია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
ნავიგაციაზე გადასვლა ძიებაზე გადასვლა
ხოსე დანიელ ვალენსია
Jose daniel valencia.jpg
ხოსე დანიელ ვალენსია 1982 წელს
პირადი მონაცემები
სრული
სახელი
ხოსე დანიელ ვალენსია
დაბადების
თარიღი
3 ოქტომბერი, 1955 (1955-10-03) (65 წლის)
დაბადების
ადგილი
სან-სალვადორ-დე-ხუხუი,
არგენტინა
სიმაღლე 169 სმ.
სათამაშო
პოზიცია
ნახევარმცველი
პროფესიონალური კარიერა*
წლები გუნდი მატჩი (გოლი)
1973–1974 ხიმნასია 5 (1)
1975–1988 ტალერესი 274 (29)
1986   ლდუ კიტო 26 (1)
1988 გუარანი ფრანკო ? (?)
1989 როსარიო ? (?)
1989–1990 ვილსტერმანი 26 (0)
1991–1993 სან-ხოსე 78 (6)
ეროვნული ნაკრები
1975–1982 არგენტინა 42 (5)
* პროფესიონალურ კლუბებში გამოსვლა და გოლები მხოლოდ ეროვნული ლიგებისთვის იანგარიშება

ხოსე დანიელ ვალენსია (ესპ. José Daniel Valencia; დ. 3 ოქტომბერი, 1955, სან-სალვადორ-დე-ხუხუი,არგენტინა) — არგენტინელი ფეხბურთელი, ნახევარმცველი. 1978 წლის მსოფლიო ჩემპიონი არგენტინის ეროვნული ნაკრების შემადგენლობაში.[1][2]

1982 წლის ესპანეთის მსოფლიო ჩემპიონატის მონაწილე.

კარიერა[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

საკლუბო კარიერა[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ხოსე დანიელ ვალენსია საკლუბო კარიერას 1973 წელს — არგენტინის პრიმერა დივიზიონის მონაწილე „ხიმნასია-ი-ესგრიმაში“ იწყებს. თავის პირველ საფეხბურთო სეზონში იგი ჩემპიონატის მხოლოდ 5 შეხვედრას თამაშობს და ერთი გოლი გააქვს. „ხიმნასიაში“ ატარებს 1974 წლის საფეხბურთო სეზონსაც.

1975–1988 წლებში „ტალერესის“ რიგებშია. ამ გუნდის ღირსებას, არგენტინის პრიმერა დივიზიონის 274 შეხვედრაში იცავს (29 გოლი).

1989 წლიდან ჯერ „როსარიო სენტრალში“ თამაშობს, ხოლო შემდეგ ბოლივიური კლუბის „ხორხე ვილსტერმანის“ წევრი ხდება, სადაც ჩემპიონატის 26 შეხვედრაში იღებს მონაწილეობას.

1991–1993 წლებში მეორე ბოლივიური კლუბის — „სან-ხოსე-დე-ორუროს“ შემადგენლობაშია (78 მატჩი, 6 გოლი).

საფეხბურთო კარიერას 1993 წელს, ამავე კლუბში ასრულებს.[3]

სანაკრებო კარიერა[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1975–1982 წლებში არგენტინის ეროვნული ნაკრების შემადგენლობაში 41 შეხვედრა ჩაატარა[4][5] და 5 ბურთი გააიტანა,[6] რომლის მაისურით პირველად 1975 წლის 20 ივნისს, ბოლივიის ეროვნული ნაკრების წინააღმდეგ კორნელიო საავედრას თასზე გამართულ შეხვედრაში გამოვიდა მინდორზე. არგენტინელებმა თამაში ასეთი შემადგენლობით დაიწყეს: კიროგა, პავონი, ოკანიო, კარდენასი, ასტესიანო, არდილესი, ალდერეტე, ოვიედო, ვილა, ლუის გალვანი და ხოსე დანიელ ვალენსია. მატჩი კოჩაბამბაში გაიმართა და არგენტინელთა გამარჯვებით, ანგარიშით 2–1 დასრულდა. ეროვნული ნაკრების რიგებში უკანასკნელად 1982 წლის 29 ივნისს, იტალიის ნაკრების წინააღმდეგ ესპანეთის მსოფლიო ჩემპიონატის მეორე ჯგუფური ეტაპის შეხვედრაში ითამაშა. მატჩი ბარსელონაში გაიმართა და იტალიელთა გამარჯვებით ანგარიშით — 2–1 დასრულდა.

სანაკრებო მატჩები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

თარიღი ადგილი მასპინძელი ანგარიში სტუმარი შეჯიბრება შენიშვნა წყარო
1 20.06.1975
კოჩაბამბა
ბოლივია ბოლივიის დროშა 1–2 არგენტინის დროშა არგენტინა
საავედრას თასი
(1)შეცვლაზე გამოყვანა
[7]
2 03.08.1975
კარაკასი
ვენესუელა ვენესუელის დროშა 1–5 არგენტინის დროშა არგენტინა
კოპა ამერიკა
შეცვლაზე შესვლა
[8]
3 10.08.1975
როსარიო
არგენტინა არგენტინის დროშა 11–0 ვენესუელის დროშა ვენესუელა
კოპა ამერიკა
შეცვლაზე შესვლა
[9][10]
4 21.08.1975
მეხიკო
არგენტინა არგენტინის დროშა 6–0 აშშ-ის დროშა აშშ
მექსიკის თასი
გოლი
[11]
5 28.08.1975
მეხიკო
არგენტინა არგენტინის დროშა 2–0 კოსტა-რიკას დროშა კოსტა-რიკა
მექსიკის თასი
[12]
6 31.08.1975
მეხიკო
მექსიკა მექსიკის დროშა 1–1 არგენტინის დროშა არგენტინა
მექსიკის თასი
შეცვლაზე გამოყვანა after 86 წუთი 86'
[13]
7 19.05.1976
რიო-დე-ჟანეირო
ბრაზილია ბრაზილიის დროშა 2–0 არგენტინის დროშა არგენტინა
ატლანტიკის თასი
შეცვლაზე შესვლა
[14]
8 13.10.1976
ბუენოს-აირესი
არგენტინა არგენტინის დროშა 2–0 ჩილეს დროშა ჩილე
დიტბორნის თასი
[15]
9 28.10.1976
ლიმა
პერუ პერუს დროშა 1–3 არგენტინის დროშა არგენტინა
ამხანაგური
[16]
10 10.11.1976
ბუენოს-აირესი
არგენტინა არგენტინის დროშა 1–0 პერუს დროშა პერუ
ამხანაგური
[17]
11 28.11.1976
ბუენოს-აირესი
არგენტინა არგენტინის დროშა 0–0 საბჭოთა კავშირის დროშა სსრკ
ამხანაგური
შეცვლაზე გამოყვანა
[18]
12 22.03.1977
მადრიდი
არგენტინა არგენტინის დროშა 1–1 ირანის დროშა ირანი
ამხანაგური
(2)შეცვლაზე შესვლა
[19]
13 24.08.1977
ბუენოს-აირესი
არგენტინა არგენტინის დროშა 2–1 პარაგვაის დროშა პარაგვაი
ბოგადოს თასი
(3)შეცვლაზე შესვლა
[20]
14 19.03.1978
მარ-დელ-პლატა
არგენტინა არგენტინის დროშა 2–1 პერუს დროშა პერუ
კასტილიას თასი
(4)
[21]
15 23.03.1978
ლიმა
პერუ პერუს დროშა 1–3 არგენტინის დროშა არგენტინა
კასტილიას თასი
[22]
16 29.03.1978
ბუენოს-აირესი
არგენტინა არგენტინის დროშა 3–1 ბულგარეთის დროშა ბულგარეთი
ამხანაგური
[23]
17 06.04.1978
ბუენოს-აირესი
არგენტინა არგენტინის დროშა 2–0 რუმინეთის დროშა რუმინეთი
ამხანაგური
შეცვლაზე გამოყვანა
[24]
18 25.04.1978
მონტევიდეო
ურუგვაი ურუგვაის დროშა 2–0 არგენტინის დროშა არგენტინა
ამხანაგური
შეცვლაზე შესვლა
[25]
19 02.06.1978 ბუენოს-აირესი არგენტინა არგენტინის დროშა 2–1 უნგრეთის დროშა უნგრეთი არგენტინა 78
შეცვლაზე გამოყვანა after 75 წუთი 75'
[26]
20 06.06.1978 ბუენოს-აირესი არგენტინა არგენტინის დროშა 2–1 საფრანგეთის დროშა საფრანგეთი არგენტინა 78
შეცვლაზე გამოყვანა after 64 წუთი 64'
[27]
21 10.06.1978 ბუენოს-აირესი არგენტინა არგენტინის დროშა 0–1 იტალიის დროშა იტალია არგენტინა 78 [28]
22 14.06.1978 როსარიო არგენტინა არგენტინის დროშა 2–0 პოლონეთის დროშა პოლონეთი არგენტინა 78
შეცვლაზე გამოყვანა after 46 წუთი 46'
[29]
23 26.05.1979
რომი
იტალია იტალიის დროშა 2–2 არგენტინის დროშა არგენტინა
ამხანაგური
გოლი 7'
[30]
24 29.05.1979
დუბლინი
ირლანდია ირლანდიის დროშა 0–0 არგენტინის დროშა არგენტინა
ამხანაგური
შეცვლაზე გამოყვანა after 46 წუთი 46'
[31]
25 02.06.1979
გლაზგო
შოტლანდია შოტლანდიის დროშა 1–3 არგენტინის დროშა არგენტინა
ამხანაგური
[32]
26 25.06.1979
ბუენოს-აირესი
არგენტინა არგენტინის დროშა 1–2 დედამიწის დროშა მსოფლ. ნაკრები
ამხანაგური
[33]
27 23.08.1979
ბუენოს-აირესი
არგენტინა არგენტინის დროშა 2–2 ბრაზილიის დროშა ბრაზილია
კოპა ამერიკა
შეცვლაზე შესვლა
[34]
28 30.04.1980
ბუენოს-აირესი
არგენტინა არგენტინის დროშა 1–0 ირლანდიის დროშა ირლანდია [კომ. 1]
ამხანაგური
[კომ. 2]
[35]
29 13.05.1980
ლონდონი
ინგლისი ინგლისის დროშა 3–1 არგენტინის დროშა არგენტინა
ამხანაგური
[36]
30 16.05.1980
დუბლინი
ირლანდია ირლანდიის დროშა 0–1 არგენტინის დროშა არგენტინა
ამხანაგური
გოლი 28'
[37]
31 21.05.1980
ვენა
ავსტრია ავსტრიის დროშა 1–5 არგენტინის დროშა არგენტინა
ამხანაგური
შეცვლაზე გამოყვანა after 46 წუთი 46'
[38]
32 18.09.1980
მენდოსა
არგენტინა არგენტინის დროშა 2–2 ჩილეს დროშა ჩილე
ამხანაგური
გოლი
[39]
33 09.10.1980
ბუენოს-აირესი
არგენტინა არგენტინის დროშა 2–0 ბულგარეთის დროშა ბულგარეთი
ამხანაგური
[40]
34 12.10.1980
ბუენოს-აირესი
არგენტინა არგენტინის დროშა 2–1 პოლონეთის დროშა პოლონეთი
ამხანაგური
შეცვლაზე გამოყვანა after 66 წუთი 66'
[41]
35 04.12.1980
მარ-დელ-პლატა
არგენტინა არგენტინის დროშა 1–1 საბჭოთა კავშირის დროშა სსრკ
ამხანაგური
[42]
36 16.12.1980
კორდოვა
არგენტინა არგენტინის დროშა 5–0 შვეიცარიის დროშა შვეიცარია
ამხანაგური
გოლი 43'
[43]
37 01.01.1981
მონტევიდეო
არგენტინა არგენტინის დროშა 2–1 გერმანიის დროშა გფრ
ოქროს თასი
შეცვლაზე შესვლა after 42 წუთი 42'
[44]
38 04.01.1981
მონტევიდეო
არგენტინა არგენტინის დროშა 1–1 ბრაზილიის დროშა ბრაზილია
ოქროს თასი
შეცვლაზე შესვლა after 46 წუთი 46'
[45]
39 28.10.1981
ბუენოს-აირესი
არგენტინა არგენტინის დროშა 1–2 პოლონეთის დროშა პოლონეთი
ამხანაგური
შეცვლაზე შესვლა after 60 წუთი 60'
[46]
40 09.03.1982
მარ-დელ-პლატა
არგენტინა არგენტინის დროშა 0–0 ჩეხოსლოვაკიის დროშა ჩეხოსლოვაკია
ამხანაგური
შეცვლაზე გამოყვანა after 66 წუთი 66'
[47]
41 05.05.1982
ბუენოს-აირესი
არგენტინა არგენტინის დროშა 2–1 ბულგარეთის დროშა ბულგარეთი
ამხანაგური
შეცვლაზე შესვლა after 72 წუთი 72'
[48]
42 29.06.1982 ბარსელონა იტალია იტალიის დროშა 2–1 არგენტინის დროშა არგენტინა
ესპანეთი 82
შეცვლაზე შესვლა after 58 წუთი 58'
[49]
(1)[50] (2) (პენ.) 4–1 (3) [51] (4)[52]

სტატისტიკა[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სანაკრებო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ეროვნული
ნაკრები
წლები ამხანაგური მუნდიალი კოპა ამერიკა სხვა ჯამში
მატჩი გოლი მატჩი გოლი მატჩი გოლი მატჩი გოლი მატჩი გოლი
არგენტინა
არგენტინის დროშა
1975 0 0 - - 2 0 4 1 6 1
1976 4 0 - - - - 1 0 5 0
1977 1 0 - - - - 1 0 2 0
1978 3 0 4 0 - - 2 0 9 0
1979 4 1 - - 1 0 - - 5 1
1980 9 3 - - - - - - 9 3
1981 1 0 - - - - 2 0 3 0
1982 2 0 1 0 - - - - 3 0
სულ ჯამში 24 4 5 0 3 0 10 1 42 5

მსოფლიო ჩემპიონატებზე[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ვალენსიამ მსოფლიო ჩემპიონატების 5 შეხვედრაში მიიღო მონაწილეობა. ქვემოთ მოყვანილია როგორც არგენტინის, ასევე, ესპანეთის მსოფლიო ჩემპიონატების მატჩები ხოსე დანიელ ვალენსიას მონაწილეობით.[53][54][55][56][57]

ჩემპ. მასპინძელი პოზიცია შედეგი
1978 დროშა: არგენტინა არგენტინა არგენტინის დროშა 21 ნახევარმცველი 4 0 3 0 1
ჩემპიონი
1982 დროშა: ესპანეთი ესპანეთი არგენტინის დროშა 21 თავდამსხმელი 1 0 0 0 1
მეორე რაუნდი

ჩატარებული მატჩები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

მიღწევები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სანაკრებო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

არგენტინის დროშა არგენტინა

ბიბლიოგრაფია[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

კომენტარები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  1. ირლანდიის საფეხბურთო ლიგის ნაკრები (ინგლ. League of Ireland).
  2. მატჩი გაიმართა „რივერ-პლეიტის“ „ელ მონუმენტალზე“ (ესპ. Monumental de Nuñez, ან უბრალოდ El Monumental) ამ სახელწოდებას სტადიონი ატარებდა 1938–86 წლებში. 1986 წლის 29 ნოემბერს სტადიონს მიენიჭა ანტონიო ვესპუჩიო ლიბერტის სახელი და მას შემდეგ სტადიონის ოფიციალური სახელწოდებაა „ესტადიო მონუმენტალ ანტონიო ვესპუჩიო ლიბერტი“ (ესპ. Estadio Monumental Antonio Vespucio Liberti).

სქოლიო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  1. Pelayes, Héctor Darío. (16 იანვარი, 2009) Argentine Squads in the World Cups (World Cup 1978). RSSSF. ციტირების თარიღი: 14 თებერვალი, 2021
  2. Aira, Carlos. (24 იანვარი, 2017) 43 campeones del mundo. El mapa demográfico del fútbol argentino. La Señal Medios. ციტირების თარიღი: 14 თებერვალი, 2021
  3. Jose Daniel Valencia. ციტირების თარიღი: 8 მარტი, 2017.
  4. Vandenberghe, Luc. (30 აპრილი, 2020) Argentina National Team Players 1964-1998: Fillol Ubaldo Matildo. RSSSF. ციტირების თარიღი: 20 აპრილი, 2021
  5. Mamrud, Roberto. (9 დეკემბერი, 2020) Argentina — Record International Players: José Daniel Valencia. RSSSF. ციტირების თარიღი: 20 აპრილი, 2021
  6. José Daniel Valencia at National Football Teams. National Football Teams.com. ციტირების თარიღი: 8 მარტი, 2017.
  7. Bolivia 1–2 Argentina, 20 June 1975. AFS. ციტირების თარიღი: 21 აპრილი, 2021.
  8. Venezuela 1–5 Argentina, 03 August 1975. AFS. ციტირების თარიღი: 21 აპრილი, 2021.
  9. Argentina 11–0 Venezuela, 10 August 1975. AFS. ციტირების თარიღი: 21 აპრილი, 2021.
  10. Argentina 11–0 Venezuela, 10 Aug 1975. BeSoccer. ციტირების თარიღი: 21 აპრილი, 2021.
  11. Argentina 6–0 USA, 21 August 1975. AFS. ციტირების თარიღი: 21 აპრილი, 2021.
  12. Argentina 2–0 Costa Rica, 28 August 1975. AFS. ციტირების თარიღი: 21 აპრილი, 2021.
  13. Mexico 1–1 Argentina, 31 August 1975. AFS. ციტირების თარიღი: 21 აპრილი, 2021.
  14. Brazil 2–0 Argentina, 19 May 1976. AFS. ციტირების თარიღი: 21 აპრილი, 2021.
  15. Argentina 2–0 Chile, 13 October 1976. AFS. ციტირების თარიღი: 21 აპრილი, 2021.
  16. Peru 1–3 Argentina, 28 October 1976. AFS. ციტირების თარიღი: 21 აპრილი, 2021.
  17. Argentina 1–0 Peru, 10 November 1976. AFS. ციტირების თარიღი: 21 აპრილი, 2021.
  18. Argentina 0–0 USSR, 28 November 1976. AFS. ციტირების თარიღი: 21 აპრილი, 2021.
  19. Argentina 1–1 Iran, 22 March 1977. AFS. ციტირების თარიღი: 21 აპრილი, 2021.
  20. Argentina 2–1 Paraguay, 24 August 1977. AFS. ციტირების თარიღი: 21 აპრილი, 2021.
  21. Argentina 2–1 Peru, 19 March 1978. AFS. ციტირების თარიღი: 21 აპრილი, 2021.
  22. Peru 1–3 Argentina, 23 March 1978. AFS. ციტირების თარიღი: 21 აპრილი, 2021.
  23. Argentina 3–1 Bulgaria, 29 March 1978. AFS. ციტირების თარიღი: 21 აპრილი, 2021.
  24. Argentina 2–0 Romania, 06 April 1978. AFS. ციტირების თარიღი: 21 აპრილი, 2021.
  25. Uruguay 2–0 Argentina, 25 April 1978. AFS. ციტირების თარიღი: 21 აპრილი, 2021.
  26. Argentina 2–1 Hungary, 02 June 1978. AFS. ციტირების თარიღი: 21 აპრილი, 2021.
  27. Argentina 2–1 France, 06 June 1978. AFS. ციტირების თარიღი: 21 აპრილი, 2021.
  28. Argentina 0–1 Italy, 10 June 1978. AFS. ციტირების თარიღი: 21 აპრილი, 2021.
  29. Argentina 2–0 Poland, 14 June 1978. AFS. ციტირების თარიღი: 21 აპრილი, 2021.
  30. Italy 2–2 Argentina, 26 May 1979. AFS. ციტირების თარიღი: 21 აპრილი, 2021.
  31. Rep. of Ireland 0–0 Argentina, 29 May 1979. AFS. ციტირების თარიღი: 21 აპრილი, 2021.
  32. Scotland 1–3 Argentina, 02 June 1979. AFS. ციტირების თარიღი: 21 აპრილი, 2021.
  33. Argentina 1–2 Rest of the World, 25 June 1979. AFS. ციტირების თარიღი: 22 აპრილი, 2021.
  34. Argentina 2–2 Brazil, 23 August 1979. AFS. ციტირების თარიღი: 22 აპრილი, 2021.
  35. Argentina 1–0 League of Ireland, 30 April 1980. AFS. ციტირების თარიღი: 22 აპრილი, 2021.
  36. England 3–1 Argentina, 13 May 1980. AFS. ციტირების თარიღი: 22 აპრილი, 2021.
  37. Rep. of Ireland 0–1 Argentina, 16 May 1980. AFS. ციტირების თარიღი: 22 აპრილი, 2021.
  38. Austria 1–5 Argentina, 21 May 1980. AFS. ციტირების თარიღი: 22 აპრილი, 2021.
  39. Argentina 2–2 Chile, 18 September 1980. AFS. ციტირების თარიღი: 22 აპრილი, 2021.
  40. Argentina 2–0 Bulgaria, 09 October 1980. AFS. ციტირების თარიღი: 22 აპრილი, 2021.
  41. Argentina 2–1 Poland, 12 October 1980. AFS. ციტირების თარიღი: 22 აპრილი, 2021.
  42. Argentina 1–1 USSR, 04 December 1980. AFS. ციტირების თარიღი: 22 აპრილი, 2021.
  43. Argentina 5–0 Switzerland, 16 December 1980. AFS. ციტირების თარიღი: 22 აპრილი, 2021.
  44. Argentina 2–1 Germany, 01 January 1981. AFS. ციტირების თარიღი: 22 აპრილი, 2021.
  45. Argentina 1–1 Brazil, 04 January 1981. AFS. ციტირების თარიღი: 22 აპრილი, 2021.
  46. Argentina 1–2 Poland, 28 October 1981. AFS. ციტირების თარიღი: 22 აპრილი, 2021.
  47. Argentina 0–0 Czechoslovakia, 09 March 1982. AFS. ციტირების თარიღი: 22 აპრილი, 2021.
  48. Argentina 2–1 Bulgaria, 05 May 1982. AFS. ციტირების თარიღი: 22 აპრილი, 2021.
  49. Italy 2–1 Argentina, 29 June 1982. AFS. ციტირების თარიღი: 22 აპრილი, 2021.
  50. Pierrend, José Luis. (30 სექტემბერი, 1998) Copa Cornelio Saavedra (Jun 27. Cochabamba. Bolivia 1-2 Argentina). RSSSF. ციტირების თარიღი: 21 აპრილი, 2021
  51. Pierrend, José Luis. (1 ოქტომბერი, 1998) Copa Félix Bogado 1977 (24 Aug. Buenos Aires. Argentina 2-1 Paraguay). RSSSF. ციტირების თარიღი: 21 აპრილი, 2021
  52. Pierrend, José Luis. (1 ოქტომბერი, 1998) Copa Ramón Castilla 1978 (19 Mar. Buenos Aires. Argentina 2-1 Peru). RSSSF. ციტირების თარიღი: 21 აპრილი, 2021
  53. მსოფლიო საფეხბურთო ჩემპიონატი 1978. წაკითხვის თარიღი: 12 ივლისი, 2018.
  54. მსოფლიო საფეხბურთო ჩემპიონატი 1982. წაკითხვის თარიღი: 12 ივლისი, 2018.
  55. Héctor Darío Pelayes. არგენტინის ნაკრები მსოფლიო საფეხბურთო ჩემპიონატებზე (1930–2006) Argentine Squads in the World Cups (World Cup 1978). RSSSF (16 იანვარი, 2009). ციტირების თარიღი: 12 ივლისი, 2018.
  56. Héctor Darío Pelayes. არგენტინის ნაკრები მსოფლიო საფეხბურთო ჩემპიონატებზე (1930–2006) Argentine Squads in the World Cups (World Cup 1982). RSSSF (16 იანვარი, 2009). ციტირების თარიღი: 12 ივლისი, 2018.
  57. Jose Valencia in the World Cups. წაკითხვის თარიღი: 12 ივლისი, 2018.
  58. 1978 FIFA World Cup Argentina ™. წაკითხვის თარიღი: 6 აგვისტო, 2018.