ხოსე დანიელ ვალენსია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება
ხოსე დანიელ ვალენსია
Jose daniel valencia.jpg
პირადი მონაცემები
სრული სახელი ხოსე დანიელ ვალენსია
დაბადების
თარიღი
3 ოქტომბერი, 1955 (1955-10-03) (62 წლის)
დაბადების
ადგილი
სან-სალვადორ-დე-ხუხუი,
არგენტინა
სიმაღლე 169 სმ
სათამაშო
პოზიცია
ნახევარმცველი
პროფესიონალური კარიერა
წლები გუნდი მატჩი (გოლი)
1973–1974 ხიმნასია ი ესგრიმა 5 (1)
1975–1988 ტალერესი 274 (29)
1986   ლდუ კიტო 26 (1)
1988 გუარანი ფრანკო ? (?)
1989 როსარიო სენტრალი ? (?)
1989–1990 ვილსტერმანი 26 (0)
1991–1993 სან ხოსე 78 (6)
ეროვნული ნაკრები
1975–1982 არგენტინა 41 (5)
† პროფესიულ კლუბებში ჩატარებული მატჩები და გოლები მოცემულია მხოლოდ ადგილობრივი ჩემპიონატის მონაცემებით.

ხოსე დანიელ ვალენსია (ესპ. José Daniel Valencia; დ. 3 ოქტომბერი, 1955, სან-სალვადორ-დე-ხუხუი,არგენტინა) — არგენტინელი ფეხბურთელი. თამაშობდა ნახევარმცველის პოზიციაზე. 1978 წლის მსოფლიო ჩემპიონი არგენტინის ეროვნული საფეხბურთო ნაკრების შემადგენლობაში.[1][2][3]

1982 წლის ესპანეთის მსოფლიო ჩემპიონატის მონაწილე.

კარიერა[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

საკლუბო კარიერა[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ხოსე დანიელ ვალენსია საკლუბო კარიერას 1973 წელს — არგენტინის პრიმერა დივიზიონის მონაწილე „ხიმნასია ი ესგრიმაში“ იწყებს. თავის პირველ საფეხბურთო სეზონში იგი ჩემპიონატის მხოლოდ 5 შეხვედრას თამაშობს და ერთი გოლი გააქვს. „ხიმნასიაში“ ატარებს 1974 წლის საფეხბურთო სეზონსაც. 1975–1988 წლებში „ტალიერესის“ რიგებშია. ამ გუნდის ღირსებას, არგენტინის პრიმერა დივიზიონის 274 შეხვედრაში იცავს (29 გოლი). 1989 წლიდან ჯერ როსარიო სენტრალში თამაშობს, ხოლო შემდეგ ბოლივიური კლუბის „ხორხე ვილსტერმანის“ წევრი ხდება, სადაც ჩემპიონატის 26 შეხვედრაში იღებს მონაწილეობას. 1991–1993 წლებში მეორე ბოლივიური კლუბის — „სან ხოსე დე ორუროს“ შემადგენლობაშია (78 მატჩი, 6 გოლი). საფეხბურთო კარიერას 1993 წელს ამავე კლუბში ასრულებს.[4]

სანაკრებო კარიერა[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1975–1982 წლებში იყო არგენტინის ეროვნული საფეხბურთო ნაკრების წევრი, რომლის შემადგენლობაში 41 მატჩი ითამაშა და 5 გოლი გაიტანა.[5]

სანაკრებო სტატისტიკა[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

არგენტინის ნაკრები
წელი მატჩი გოლი
1975 6 1
1976 5 0
1977 3 0
1978 10 0
1979 4 1
1980 8 3
1981 2 0
1982 3 0
ჯამში 41 5

მსოფლიო ჩემპიონატების სტატისტიკა[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ვალენსიამ მსოფლიო ჩემპიონატების 5 შეხვედრაში მიიღო მონაწილეობა. ქვემოთ მოყვანილია როგორც არგენტინის, ასევე, ესპანეთის მსოფლიო ჩემპიონატების მატჩები ხოსე დანიელ ვალენსიას მონაწილეობით.[6][7][8][9][10][11]

მსოფლიო ჩემპიონატი მასპინძელი შედეგი მატჩი გოლი
მსოფლიო ჩემპიონატი 1978 დროშა: არგენტინა არგენტინა ჩემპიონი 4 0
მსოფლიო ჩემპიონატი 1982 დროშა: ესპანეთი ესპანეთი მეორე რაუნდი 1 0

არგენტინის დროშა მსოფლიო ჩემპიონატი 1978


2 ივნისი, 1978
19:15
პირველი წრე, ჯგუფი 1
არგენტინა არგენტინის დროშა 2–1 უნგრეთის დროშა უნგრეთი ესტადიო მონუმენტალი, ბუენოს-აირესი
მაყურებელი: 71 615
მსაჯი: ანტონიუ გარიდუ დროშა: პორტუგალია პორტუგალია
ლუკე გოლი 14'
ბერტონი გოლი 83'
ანგარიში ჩაპო გოლი 9'

6 ივნისი, 1978
19:15
პირველი წრე, ჯგუფი 1
არგენტინა არგენტინის დროშა 2–1 საფრანგეთის დროშა საფრანგეთი ესტადიო მონუმენტალი, ბუენოს-აირესი
მაყურებელი: 71 666
მსაჯი: ჟან დიუბაში დროშა: შვეიცარია შვეიცარია
პასარელა გოლი 45' (პენ.)
ლუკე გოლი 73'
ანგარიში პლატინი გოლი 60'

10 ივნისი, 1978
19:15
პირველი წრე, ჯგუფი 1
არგენტინა არგენტინის დროშა 0–1 იტალიის დროშა იტალია ესტადიო მონუმენტალი, ბუენოს-აირესი
მაყურებელი: 71 712
მსაჯი: აბრაჰამ კლეინი ისრაელის დროშა ისრაელი
ანგარიში ბეტეგა გოლი 67'

14 ივნისი, 1978
19:15
მეორე წრე, ჯგუფი B
არგენტინა არგენტინის დროშა 2–0 პოლონეთის დროშა პოლონეთი ესტადიო ხიგანტე დე აროიიტო, როსარიო
მაყურებელი: 37 091
მსაჯი: ულფ ერიკსონი დროშა: შვედეთი შვედეთი
კემპესი გოლი 16' გოლი 71' ანგარიში

ესპანეთის დროშა მსოფლიო ჩემპიონატი 1982


29 ივნისი, 1982
17:15
მეორე წრე, ჯგუფი C
არგენტინა არგენტინის დროშა 1–2 იტალიის დროშა იტალია ესტადიო დე სარია, ბარსელონა
მაყურებელი: 43 000
მსაჯი: ნიკოლაე რაინეა დროშა: რუმინეთი რუმინეთი
პასარელა გოლი 83' ანგარიში ტარდელი გოლი 55'
კაბრინი გოლი 67'

ტიტულები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სანაკრებო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

არგენტინის დროშა არგენტინა

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სქოლიო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  1. Héctor Darío Pelayes (16 იანვარი, 2009). Argentine Squads in the World Cups (World Cup 1978)RSSSF. წაკითხვის თარიღი: 10 თებერვალი, 2018.
  2. Carlos Aira (17 იანვარი, 2017). 43 campeones del mundo. El mapa demográfico del fútbol argentino – El fútbol argentino es uno de los más laureados del mundo. Tanto a nivel clubes como selecciones, de diferentes categorías. Pero los dos máximos logros se obtuvieron en 1978 y 1986, cuando nos equipos nacionales se consagraron campeones mundiales. Xenen.com.ar. წაკითხვის თარიღი: 10 თებერვალი, 2018.
  3. Carlos Aira (24 იანვარი, 2017). 43 campeones del mundo. El mapa demográfico del fútbol argentino – 22 héroes del Mundial de Argentina 1978: Ubaldo Fillol, Hector Baley, Ricardo La Volpe; Luis Galvan, Daniel Passarella, Jorge Olguin, Alberto Tarantini, Ruben Pagnanini, Miguel Oviedo, Daniel Killer; Osvaldo Ardiles, Américo Gallego, Omar Larrosa, Daniel Valencia, Norberto Alonso, Rubén Galván, Julio Villa; Mario Kempes, Daniel Bertoni, Oscar Ortiz, René Houseman, Leopoldo Luque, fueron parte del equipo dirigido por César Luis Menotti en 1978. La Señal Medios. წაკითხვის თარიღი: 10 თებერვალი, 2018.
  4. Jose Daniel Valencia. წაკითხვის თარიღი: 8 მარტი, 2017.
  5. José Daniel Valencia at National Football Teams. national-football-teams.com. წაკითხვის თარიღი: 8 მარტი, 2017.
  6. მსოფლიო საფეხბურთო ჩემპიონატი 1978 (სტატისტიკა)FIFA. წაკითხვის თარიღი: 10 თებერვალი, 2018.
  7. მსოფლიო საფეხბურთო ჩემპიონატი 1982 (სტატისტიკა)FIFA. წაკითხვის თარიღი: 10 თებერვალი, 2018.
  8. Héctor Darío Pelayes. არგენტინის ნაკრები მსოფლიო საფეხბურთო ჩემპიონატებზე (1930–2006) Argentine Squads in the World Cups (World Cup 1978). RSSSF (16 იანვარი, 2009). წაკითხვის თარიღი: 10 თებერვალი, 2018.
  9. Héctor Darío Pelayes. არგენტინის ნაკრები მსოფლიო საფეხბურთო ჩემპიონატებზე (1930–2006) Argentine Squads in the World Cups (World Cup 1982). RSSSF (16 იანვარი, 2009). წაკითხვის თარიღი: 10 თებერვალი, 2018.
  10. მსოფლიო საფეხბურთო ჩემპიონატი 1978 (სტატისტიკა). ფიფა-ს ოფიციალური საიტი. წაკითხვის თარიღი: 10 თებერვალი, 2018.
  11. მსოფლიო საფეხბურთო ჩემპიონატი 1982 (სტატისტიკა). ფიფა-ს ოფიციალური საიტი. წაკითხვის თარიღი: 10 თებერვალი, 2018.