ხოსე დანიელ ვალენსია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
Jump to navigation Jump to search
ხოსე დანიელ ვალენსია
Jose daniel valencia.jpg
ვალენსია 1982 წელს
პირადი მონაცემები
სრული
სახელი
ხოსე დანიელ ვალენსია
დაბადების
თარიღი
3 ოქტომბერი, 1955 (1955-10-03) (63 წლის)
დაბადების
ადგილი
სან-სალვადორ-დე-ხუხუი
არგენტინა
სიმაღლე 169 სმ
სათამაშო
პოზიცია
ნახევარმცველი
პროფესიონალური კარიერა*
წლები გუნდი მატჩი (გოლი)
1973–1974 ხიმნასია 5 (1)
1975–1988 ტალერესი 274 (29)
1986   ლდუ კიტო 26 (1)
1988 გუარანი ფრანკო ? (?)
1989 როსარიო ? (?)
1989–1990 ვილსტერმანი 26 (0)
1991–1993 სან-ხოსე 78 (6)
ეროვნული ნაკრები
1975–1982 არგენტინა 41 (5)
* პროფესიონალურ კლუბებში გამოსვლა და გოლები მხოლოდ ეროვნული ლიგებისთვის იანგარიშება

ხოსე დანიელ ვალენსია (ესპ. José Daniel Valencia; დ. 3 ოქტომბერი, 1955, სან-სალვადორ-დე-ხუხუი,არგენტინა) — არგენტინელი ფეხბურთელი, ნახევარმცველი. 1978 წლის მსოფლიო ჩემპიონი არგენტინის ეროვნული ნაკრების შემადგენლობაში.[1][2][3]

1982 წლის ესპანეთის მსოფლიო ჩემპიონატის მონაწილე.

კარიერა[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

საკლუბო კარიერა[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ხოსე დანიელ ვალენსია საკლუბო კარიერას 1973 წელს — არგენტინის პრიმერა დივიზიონის მონაწილე „ხიმნასია-ი-ესგრიმაში“ იწყებს. თავის პირველ საფეხბურთო სეზონში იგი ჩემპიონატის მხოლოდ 5 შეხვედრას თამაშობს და ერთი გოლი გააქვს. „ხიმნასიაში“ ატარებს 1974 წლის საფეხბურთო სეზონსაც.

1975–1988 წლებში „ტალერესის“ რიგებშია. ამ გუნდის ღირსებას, არგენტინის პრიმერა დივიზიონის 274 შეხვედრაში იცავს (29 გოლი).

1989 წლიდან ჯერ „როსარიო სენტრალში“ თამაშობს, ხოლო შემდეგ ბოლივიური კლუბის „ხორხე ვილსტერმანის“ წევრი ხდება, სადაც ჩემპიონატის 26 შეხვედრაში იღებს მონაწილეობას.

1991–1993 წლებში მეორე ბოლივიური კლუბის — „სან-ხოსე-დე-ორუროს“ შემადგენლობაშია (78 მატჩი, 6 გოლი).

საფეხბურთო კარიერას 1993 წელს ამავე კლუბში ასრულებს.[4]

სანაკრებო კარიერა[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1975–1982 წლებში არგენტინის ეროვნული ნაკრების ღირსებას იცავს,[5][6] რომლის შემადგენლობაში 41 შეხვედრას ატარებს და 5 ბურთი გააქვს.[7]

სტატისტიკა[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

არგენტინის ნაკრები
წელიმატჩიგოლი
1975 6 1
1976 5 0
1977 3 0
1978 10 0
1979 4 1
1980 8 3
1981 2 0
1982 3 0
ჯამში 41 5

მსოფლიო ჩემპიონატებზე[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ვალენსიამ მსოფლიო ჩემპიონატების 5 შეხვედრაში მიიღო მონაწილეობა. ქვემოთ მოყვანილია როგორც არგენტინის, ასევე, ესპანეთის მსოფლიო ჩემპიონატების მატჩები ხოსე დანიელ ვალენსიას მონაწილეობით.[8][9][10][11][12]

ჩემპ. მასპინძელი პოზიცია შედეგი
1978 დროშა: არგენტინა არგენტინა არგენტინის დროშა 21 ნახევარმცველი 4 0 3 0 1 ჩემპიონი
1982 დროშა: ესპანეთი ესპანეთი არგენტინის დროშა 21 თავდამსხმელი 1 0 0 0 1 II ეტაპი

არგენტინის დროშა მსოფლიო ჩემპიონატი 1978


2 ივნისი, 1978
19:15
პირველი წრე, ჯგუფი 1
არგენტინა არგენტინის დროშა 2–1 უნგრეთის დროშა უნგრეთი ესტადიო მონუმენტალი, ბუენოს-აირესი
მაყურებელი: 71 615
მსაჯი: ანტონიუ გარიდუ დროშა: პორტუგალია პორტუგალია
ლუკე გოლი 14'
ბერტონი გოლი 83'
ანგარიში ჩაპო გოლი 9'

6 ივნისი, 1978
19:15
პირველი წრე, ჯგუფი 1
არგენტინა არგენტინის დროშა 2–1 საფრანგეთის დროშა საფრანგეთი ესტადიო მონუმენტალი, ბუენოს-აირესი
მაყურებელი: 71 666
მსაჯი: ჟან დიუბაში დროშა: შვეიცარია შვეიცარია
პასარელა გოლი 45' (პენ.)
ლუკე გოლი 73'
ანგარიში პლატინი გოლი 60'

10 ივნისი, 1978
19:15
პირველი წრე, ჯგუფი 1
არგენტინა არგენტინის დროშა 0–1 იტალიის დროშა იტალია ესტადიო მონუმენტალი, ბუენოს-აირესი
მაყურებელი: 71 712
მსაჯი: აბრაჰამ კლეინი ისრაელის დროშა ისრაელი
ანგარიში ბეტეგა გოლი 67'

14 ივნისი, 1978
19:15
მეორე წრე, ჯგუფი B
არგენტინა არგენტინის დროშა 2–0 პოლონეთის დროშა პოლონეთი ესტადიო ხიგანტე დე აროიიტო, როსარიო
მაყურებელი: 37 091
მსაჯი: ულფ ერიკსონი დროშა: შვედეთი შვედეთი
კემპესი გოლი 16' გოლი 71' ანგარიში

ესპანეთის დროშა მსოფლიო ჩემპიონატი 1982


29 ივნისი, 1982
17:15
მეორე წრე, ჯგუფი C
არგენტინა არგენტინის დროშა 1–2 იტალიის დროშა იტალია ესტადიო დე სარია, ბარსელონა
მაყურებელი: 43 000
მსაჯი: ნიკოლაე რაინეა დროშა: რუმინეთი რუმინეთი
პასარელა გოლი 83' ანგარიში ტარდელი გოლი 55'
კაბრინი გოლი 67'

ტიტულები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სანაკრებო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

არგენტინის დროშა არგენტინა
მსოფლიო ჩემპიონატი

ლიტერატურა[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სქოლიო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  1. Héctor Darío Pelayes (16 იანვარი, 2009). Argentine Squads in the World Cups (World Cup 1978). Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation. RSSSF. წაკითხვის თარიღი: 12 ივლისი, 2018.
  2. Carlos Aira (17 იანვარი, 2017). 43 campeones del mundo. El mapa demográfico del fútbol argentino – El fútbol argentino es uno de los más laureados del mundo. Tanto a nivel clubes como selecciones, de diferentes categorías. Pero los dos máximos logros se obtuvieron en 1978 y 1986, cuando nos equipos nacionales se consagraron campeones mundiales. Xenen.com.ar. წაკითხვის თარიღი: 10 თებერვალი, 2018.
  3. Carlos Aira (24 იანვარი, 2017). 43 campeones del mundo. El mapa demográfico del fútbol argentino – 22 héroes del Mundial de Argentina 1978: Ubaldo Fillol, Hector Baley, Ricardo La Volpe; Luis Galvan, Daniel Passarella, Jorge Olguin, Alberto Tarantini, Ruben Pagnanini, Miguel Oviedo, Daniel Killer; Osvaldo Ardiles, Américo Gallego, Omar Larrosa, Daniel Valencia, Norberto Alonso, Rubén Galván, Julio Villa; Mario Kempes, Daniel Bertoni, Oscar Ortiz, René Houseman, Leopoldo Luque, fueron parte del equipo dirigido por César Luis Menotti en 1978. La Señal Medios. წაკითხვის თარიღი: 10 თებერვალი, 2018.
  4. Jose Daniel Valencia. წაკითხვის თარიღი: 8 მარტი, 2017.
  5. Luc Vandenberghe (22 ნოემბერი, 2012). Argentina National Team Players 1964–1998. The page contains Argentine players who were selected for the National team between September 1964 and the end of the World Cup 1998. Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation. RSSSF. წაკითხვის თარიღი: 24 ივლისი, 2018.
  6. Roberto Mamrud (5 ივლისი, 2018). Argentina — Record International Players: José Daniel Valencia – First/Last: 1975–1982; Matches: 41; Goals: 5. Note that two matches (against Slovakia League XI on 22 Jun 1995 in Mendoza, won 6–0, and against Poland B League XI on 20 Jun 1996 in Tucumán, won 2–0) have been removed from the list of official matches; this change (which reduced Zanetti's cap total from 145 to 143 and Batistuta's goal tally from 56 to 54) has been taken into account below. RSSSF. წაკითხვის თარიღი: 24 ივლისი, 2018.
  7. José Daniel Valencia at National Football Teams. national-football-teams.com. წაკითხვის თარიღი: 8 მარტი, 2017.
  8. მსოფლიო საფეხბურთო ჩემპიონატი 1978 (სტატისტიკა). FIFA.com. წაკითხვის თარიღი: 12 ივლისი, 2018.
  9. მსოფლიო საფეხბურთო ჩემპიონატი 1982 (სტატისტიკა). FIFA.com. წაკითხვის თარიღი: 12 ივლისი, 2018.
  10. Héctor Darío Pelayes. არგენტინის ნაკრები მსოფლიო საფეხბურთო ჩემპიონატებზე (1930–2006) Argentine Squads in the World Cups (World Cup 1978). RSSSF (16 იანვარი, 2009). წაკითხვის თარიღი: 12 ივლისი, 2018.
  11. Héctor Darío Pelayes. არგენტინის ნაკრები მსოფლიო საფეხბურთო ჩემპიონატებზე (1930–2006) Argentine Squads in the World Cups (World Cup 1982). RSSSF (16 იანვარი, 2009). წაკითხვის თარიღი: 12 ივლისი, 2018.
  12. Player Profile for Jose Valencia in the Soccer World Cups. Jose Valencia in the World Cups. Information about Jose Valencia and his performace in the FIFA Soccer World Cup. Profile with general and detailed stats and data that include National Team, total games, goals and cards and full list of matches played. The Soccer World Cups.com. წაკითხვის თარიღი: 12 ივლისი, 2018.
  13. 1978 FIFA World Cup Argentina ™. The 1978 FIFA World Cup, the 11th staging of the FIFA World Cup, quadrennial international football world championship tournament, was held in Argentina between 1 and 25 June. The Cup was won by the Argentine hosts, who defeated the Netherlands 3–1 in the final, after extra time. FIFA.com. წაკითხვის თარიღი: 6 აგვისტო, 2018.