ინდოეთის ქალაქების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
Jump to navigation Jump to search

ამ სტატიის მონაცემებს საფუძვლად უდევს "Census of India"-ას (ინდოეთის აღწერის) მონაცემები, რომელიც ჩატარებულია ინდოეთის შინაგან საქმეთა სამინისტროს "ინდოეთის საერთო რეგისტრისა და აღწერის კომისრის ადმინისტრაციის" მიერ, ინდოეთის მთავრობაში.[1][2]

შესავალი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

2011 წლის აღწერის მონაცემებით, ქალაქები შეიძლება ზოგადად კლასიფიცირდეს შემდეგნაირად:[3]

  • I კლასი – მოსახლეობა 100,000 ადამიანზე მეტია
  • II კლასი – მოსახლეობა არის 50,000 – 99,999 შორის
  • III კლასი – მოსახლეობა არის 20,000 – 49,999 შორის
  • IV კლასი - მოსახლეობა არის 10,000-დან 19,999-მდე
  • V კლასი - მოსახლეობა არის 5,000-დან 9,999-მდე
  • VI კლასი - მოსახლეობა არის 5,000-ზე ნაკლები

მოსახლეობის სია[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • >5,000,000- მეგაქალაქი
  • 1,000,000-4,999,999 - მეტრიპოლისი
  • 500,000-999,999 - სუბ-მეტროპოლისი

124154212 - პატარა ქალაქები

  • <4,999- სოფლები

აბრევიატურა[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ამ სტატიაში გამოყენებული აბრევიატურა:

  • C.B - Cantonment Board/Cantonment
  • C.M.C – City Municipal Council - ქალაქის მუნიციპალური საკრებულო
  • C.T – Census Town
  • E.O – Estate Office - უძრავი ქონების განყოფილება
  • G.P - Gram Panchayat
  • I.N.A – Industrial Notified Area
  • I.T.S - Industrial Township - ინდუსტრიული რაიონი
  • M – Municipality - მუნიციპალიტეტი
  • M.B – Municipal Board - მუნიციპალიტეტის კრება
  • M.C – Municipal Committee - მუნიციპალიტეტის კომიტეტი
  • M.Cl – Municipal Council - მუნიციპალური საკრებულო
  • M.Corp. – Municipal Corporation /Corporation - მუნიციპალური კორპორაცია
  • N.A – Notified Area - შეტყობინების ზონა
  • N.A.C – Notified Area Committee/Notified Area Council
  • N.P – Nagar Panchayat
  • N.T – Notified Town
  • N.T.A – Notified Town Area
  • S.T.C - Small Town Committee - მცირე ქალაქის კომიტეტი
  • T.C – Town Committee/Town Area Committee -მცირე ქალაქის კომიტეტი
  • T.M.C – Town Municipal Council - მცირე ქალაქის მუნიციპალური საკრებულო
  • T.P – Town Panchayat
  • T.S.- Township - რაიონი, ოლქის ნაწილი
  • U.A – Urban Agglomeration

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

აჰმედაბადის ხედი ჰაერიდან
ქალაქის მმართველობა (რატუშა), აგარტალა
ალმორას ბაზარი 1860 წ, ალმორა
ქალაქი შტატი კლასიფიკაცია მოსახლ. (2001) მოსახლ. (2011)
აბჰაიაპური ასამი TC 14,673
აჩაბალი ჯამუ და ქაშმირი N.A.C 5,834
აჩალპური მაჰარაშტრა M.Cl 107,316
აჩჰნერა უტარ-პრადეში MB 20004
ადარი უტარ-პრადეში NP 11,977
ადალაჯი გუჯარათი CT 9,776
ადილაბადი ანდჰრა-პრადეში UA 129,403
ადიტიანა გუჯარათი CT 17,238
პერეიააპატნა კარნატაკა CT 4,236
ადონი ანდჰრა-პრადეში UA 162,458
ადოორი კერალა M 28,952
ადიარა კარნატაკა CT 6,501
ადრა დასავლეთ ბენგალი 22,030
აფზალპურა კარნატაკა TP 19,335
აგარტალა ტრიპურა M.Cl 189,998
აგრა უტარ-პრადეში UA 1,727,275
აჰივარა ჩჰატისგარჰი NP 18,719
აჰმადაბადი გუჯარათი UA 4,525,013
აჰმედგარჰი პენჯაბი M.Cl 28,022
აჰმედნაგარი მაჰარაშტრა UA 347,549
აჰმედპური მაჰარაშტრა M.Cl 35,805
აიზავლი მიზორამი N.T 228,280
აჯმერი რაჯასთჰანი 485,197
აჯრა მაჰარაშტრა CT 14,849
აკალტარა ჩჰატისგარჰი N.P 20,367
აკათჰიური კერალა C.T 5,274
აქჰნური ჯამუ და ქაშმირი N.A.C 10,896
აკალკოტი მაჰარაშტრა M.Cl 38,213
აკოლა მაჰარაშტრა M.Cl 400,520
აკოტი მაჰარაშტრა M.Cl 80,726
ალანდჰა კარნატაკა TMC 35,245
ალანდი მაჰარაშტრა M.Cl 17,565
ალანგი გუჯარათი CT 18,475
ალაპუჟა კერალა UA 282,675
ალდონა გოა CT 6,588
ალიბეგი მაჰარაშტრა M.Cl 19,496
ალიგარჰი უტარ-პრადეში M Corp 669,087
ალიპურდუარი დასავლეთ ბენგალი 73,732
ალაჰაბადი უტარ-პრადეში UA 1,042,229
ალმორა უტარაკჰანდი UA 32,358
აალანავარა კარნატაკა TP 16,290
ალონგი არუნაჩალ-პრადეში CT 17,033
ალური კარნატაკა TP 6,133
ალვარი რაჯასთჰანი 160,245
ამადალავასა ანდჰრა-პრადეში N.P 37,931
ამალაპურამი ანდჰრა-პრადეში M 51,444
ამალნერი მაჰარაშტრა M.Cl 91,490
ამარპური ბიჰარი N.A 20,965
ამბადი მაჰარაშტრა M.Cl 26,108
ამბაგარჰ ჩოვკი ჩჰატისგარჰი NP 8,513
ამბაჯი გუჯარათი CT 13,702
ამბალიასანი გუჯარათი CT 6,739
ამბეჯოგაი მაჰარაშტრა M.Cl 69,478
ამბიკაანაგარა კარნატაკა CT 4,848
ამბიკაპური ჩჰატისგარჰი UA 90,967
ამბივალი ტარფ ვანკჰალი მაჰარაშტრა CT 6,798
ამგური ასამი TC 6,997
ამინი ლაქშადვიპი 7,353
ამლაბადი ჯარქჰანდი C.T 4,699
ამლი დადრა და ნაგარ-ჰაველი C.T 28,570
ამრავატი მაჰარაშტრა M.Corp 549,510
ამრელი გუჯარათი UA 95,307
ამრიტსარი პენჯაბი UA 1,003,917
ამროჰა უტარ-პრადეში MB 165,129
ანაკაპალე ანდჰრა-პრადეში M 85,486
ანანდი გუჯარათი UA 218,486
ანანდაპური ორისა N.A.C 35,048
ანანდნაგარი ასამი CT 5,026
ანანტაპური ანდჰრა-პრადეში UA 243,143
ანანტნაგი ჯამუ და ქაშმირი UA 97,896
ანჩარაკანდი კერალა C.T 21,878
ანდადა გუჯარათი CT 13,506
ანეკალი კარანტაკა TMC 33,157
ანკოლა კარნატაკა UA 26,138
ანჯარი გუჯარათი M 68,343
ანჯანგაონი მაჰარაშტრა.Cl 51,170
ანკლავი გუჯარათი M 19,803
ანკლეშვარი გუჯარათი UA 67,952
ანიგერი კარნატაკა TMC 25,710
ანტალიია გუჯარათი CT 4,990
ანუგული ორისა N.A.C 38,018
არა ჯარხანდი C.T 14,165
არამბჰადა გუჯარათი CT 15,011
არაკონამი ტამილნადუ 82,500
არარია ბიჰარი M 60,861
არანგი ჩჰატისგარჰი NP 16,629
არამბაღი დასავლეთ ბენგალი 60,594
არსიკერე კარნატაკა UA 45,166
არკოტი ტამილნადუ
არერაჯი ბიჰარი N.A 20,356
არკალგუდი კარნატაკა TP 15,169
არკი ჰიმაჩალ-პრადეში N.P 2,877
არნია ჯამუ და ქაშმირი N.A.C 9,057
არური კერალა C.T 35,283
არაჰი ბიჰარი M 203,380
არუპუკოტაი ტამილნადუ 84,029
არვი მაჰარაშტრა M.Cl 40,575
ასანქჰურდი ჰარიანა C.T 8,066
ასანსოლი დასავლეთ ბენგალი 486,304
ასარგანჯი ბიჰარი CT 5739
აშოკ ნაგარი მადჰია-პრადეში 67,705
აშტა მაჰარაშტრა M.Cl 33,203
აშტამიჩირა კერალა
ასიკა ორისა N.A.C 20,739
ასოლა დელი CT 5,003
ასანდჰი ჰარიანა M.C 22,707
ატელი ჰარიანა M.C 5,673
ათჰნი კარნატაკა UA 40,950
ატინგალი კერალა M 35,693
ატული გუჯარათი CT 5352
აურადი კარნატაკა TP 15,804
აურანგაბადი ბიჰარი M 79,393
აურანგაბადი მაჰარაშტრა 1,208,285
აუსა მაჰარაშტრა M.Cl 30,876
ავინისერი კერალა C.T 11,462
ავანტიპორა ჯამუ და ქაშმირი N.A.C 6,252
აზამგარჰი უტარ-პრადეში MB 93,521

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ქალაქის სახელი შტატის სახელი კლასიფიკაცია მოსახლეობა (2001) მოსახლეობა (2011)
ბაბიალი ჰარიანა C.T 21,644
ბადი ჰიმაჩალ-პრადეში N.P 22,601
ბადე ბაჩელი ჩჰატისგარჰი N.P 20,411
ბადაუნი უტარ-პრადეში U.P 29,829
ბადეპალე ანდჰრა-პრადეში C.T 29,829
ბადჰარგჰატი ტრიპურა C.T 47,713
ბაგაჰა ბიჰარი M 91,467
ბაჰადურგარჰი ჰარიანა UA 131,925
ბაჰადურგანჯი ბიჰარი N.A 28,118
ბაჰარამპური დასავლეთ ბენგალი 1,60,168
ბაჰრაიჩი უტარ-პრადეში 1,68,376
ბაირგანია ბიჰარი N.A 34,836
ბაკჰტიარპური ბიჰარი N.A 32,293
ბალაგჰატით მადჰია-პრადეში 75,061
ბალანგირი ორისა M 85,261
ბალასორე ორისა
ბალეშვარი ორისა UA 156,430
ბალი რაჯასტანი
ბალი დასავლეთ ბენგალი
ბალაბჰგარჰი ჰარიანა
ბალია უტარ-პრადეში
ბალოდი ჩხატისგარჰი N.P 21,165
ბალოდა ბაზარი ჩჰატისგარჰი N.P 22,853
ბალრამპური უტარ-პრადეში
ბალურგჰატი დასავლეთ ბენგალი
ბამრა ორისა
ბანდა უტარ-პრადეში
ბანდიკუი რაჯასტანი
ბანდიპორე ჯამუ და ქაშმირი N.A.C 25,795
ბანგანაპალე ანდჰრა-პრადეში
ბანკა ბიჰარი M 35,455
ბანმანკჰი ბაზარი ბიჰარი N.A 25,187
ბანსვარა რაჯასტანი
ბანკურა დასავლეთ ბენგალი 2,19,255
ბაპატლა ანდჰრა-პრადეში M 68,397
ბარაკარი დასავლეთ ბენგალი
ბარაჰია ბიჰარი M 39,865
ბარამატი მაჰარაშტრა
ბარამულა ჯამუ და ქაშმირი UA 71,896
ბარანი რაჯასტანი
ბარასატი დასავლეთ ბენგალი
ბარდჰამანი დასავლეთ ბენგალი
ბარაული ბიჰარი N.A 34,653
ბარბიგჰა ბიჰარი N.A 38,200
ბარეილი უტარ-პრადეში
ბარგარჰი ორისა
ბარუგჰუტუ ჯარხანდი C.T 21, 092
ბასნა ჩხატისგარჰი
ბარბილი ორისა M 52,627
ბარგარჰი ორისა M 63,678
ბარჰი ბიჰარი M 48,442
ბარიპადა ორისა UA 100,651
ბარმერი რაჯასტანი
ბარნალა პენჯაბი M.Cl 96,624
ბარპეტა ასამი M.B 41,038
ბარპეტა როუდი ასამი M.B 35,725
ბარაკპური დასავლეთ ბენგალი
ბარშანი მადჰია-პრადეში
ბარვალა ჰარიანა M.C 33,132
ბასუდებპური ორისა N.A.C 30,006
ბატალა პენჯაბი UA 147,872
ბათინდა პენჯაბი M.Cl 217,256
ბავალი ჰარიანა
ბაჯპური (ბაზპური) უტარაკჰანდი M.B 21,792
ბეავარი რაჯასტანი
ბეგუსარაი ბიჰარი M.Corp. 107,623
ბეჰაე ბიჰარი N.A 20,741
ბელაგაავი კარნატაკა
ბელამპალე ანდჰრა-პრადეში M 66,792
ბალარი კარნატაკა
ბელპაჰარი ორისა N.A.C 32,826
ბემეტრა ჩხატისგარჰი N.P 23,315
ბენგალურუ კარნატაკა
ბერჰამპური ორისა
ბეთამჩერლა ანდჰრა-პრადეში C.T 30,973
ბეტიაჰი ბიჰარი M 116,670
ბეტული მადჰია-პრადეში
ბჰაბუა ბიჰარი M 41,755
ბჰადრაჩალამი ანდჰრა-პრადეში C.T 42,650
ბჰადრაკი ორისა M 92,515
ბჰაგალპური ბიჰარი M.Corp. 350,133
ბჰაგჰა პურანა პენჯაბი N.P 21,596
ბჰაინსა ანდჰრა-პრადეში N.P 41,331
ბჰაჯანპურა დელი
ბჰანდარა მაჰარაშტრა
ბჰარატპური რაჯასტანი
ბჰარტანა უტარ-პრადეში
ბჰარუჩი გუჯარათი
ბჰატაპარა ჩხატისგარჰი M 50,118
ბჰავანი ტამილნადუ
ბჰავნაგარი გუჯარათი
ბჰავანიპატნა ორისა M 60,787
ბჰიმუნიპატნამი ანდჰრა-პრადეში UA 48,664
ბჰილაი ჩხატისგარჰი
ბჰილვარა რაჯასტანი
ბჰიმავარამ ანდჰრა-პრადეში UA 142,064
ბჰინმალი რაჯასტანი
ბჰივანდი მაჰარაშტრა
ბჰივანი ჰარიანა M. Cl 169,531
ბჰონგირი ანდჰრა-პრადეში M 50,407
ბჰოპალი* მადჰია-პრადეში
ბჰუბანი ორისა N.A.C 20,234
ბჰუბანესვარი* ორისა UA 658,220
ბჰუჯი გუჯარათი
ბჰუსავალი მაჰარაშტრა
ბიდარი კარნატაკა
ბუდჰან ნაგარი დასავლეთ ბენგალი
ბიჰარ შარიფი ბიჰარი M.Corp. 232,071
ბიჯნაური უტარ-პრადეში
ბიკანერი რაჯასტანი
ბიკრამგანჯი ბიჰარი N.A 38,408
ბილარა რაჯასტანი
ბილასიპარა ასამი T.C 31,171
ბილასპური ჩხატისგარჰი UA 335,293
ბილასპური ჰიმაჩალ-პრადეში
ბირამიტრაპური ორისა M 29,447
ბირგაონ ჩხატისგარჰი C.T 23,562
ბობილი ანდჰრა-პრადეში M 50,096
ბოდჰანი ანდჰრა-პრადეში M 71,520
ბოდჰ გაია ბიჰარი N.A 30,857
ბოკარო სტილ სიტი ჯარხანდი UA 497,780
ბონგაიგონი ასამი UA 1,10,696 7,32,639
ბომდილა არუნაჩალ-პრადეში
ბრაჰმაპური ორისა M 307,792
ბრაჯრაჯნაგარი ორისა M 76,959
ბუდაუნ უტარ-პრადეში
ბუდჰალადა პენჯაბი M.Cl 23,521
ბულანდშაჰრი უტარ-პრადეში
ბურჰანპური მადჰია-პრადეში
ბურლა ორისა
ბუქსარი ბიჰარი M 83,168
ბიასანაგარი ორისა UA 40,741

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ქალაქის სახელი შტატის სახელი კლასიფიკაცია მოსახლეობა (2001)
გადჰაგა კარნატაკა
გადჩიროლი მაჰარაშტრა
გადვალი ანდჰრა-პრადეში UA 53,560
განაური ჰარიანა M.C 29,006
განდჰიდჰამი გუჯარათი
განდინაგარი* გუჯარათი
განგტოკი* სიკიმი N.T.A 29,354
განჯამი ორისა
გარვა ჯარხანდი M 36,686
გაურიპური ასამი T.C 25,002
გაია ბიჰარი M.Corp. 394,945
გარაუნდა ჰარიანა M.C 30,172
გატამპური უტარ-პრადეში
გჰატანჯი მაჰარაშტრა
გჰატშილა ჯარხანდი C.T 37,854
გჰაზიაბადი (ღაზიაბადი) უტარ-პრადეში
გჰაზიპური უტარ-პრადეში
გიდარბაჰა პენჯაბი M.Cl 36,598
გირიდიჰი ჯარხანდი UA 105,634
გოა ველჰა გოა
გოალპარა ასამი M.B 49,037
გობინდგარჰი პენჯაბი UA 60,677
გობრანავაპარა ჩხატისგარჰი M 25,591
გოდა ჯარხანდი M 37,008
გოდჰრა გუჯარათი
გოგრი ჯამალპური ბიჰარი N.A 31,106
გოჰანა ჰარიანა M.C 48,532
გოკაკი კარნატაკა C.M.C 82,674
გოლაგჰატი ასამი M.B 33,064
გომოჰი ჯარხანდი C.T 29,587
გონდია მაჰარაშტრა
გუტი ანდჰრა-პრადეში C.T 43,389
გოპალგანჯი ბიჰარი M 54,449
გორაკჰპური უტარ-პრადეში
გრიტერ ნოიდა უტარ-პრადეში
გუდალური ტამილნადუ
გუდალური ტამილნადუ
გუდალური ტამილნადუ
გუდივადა ანდჰრა-პრადეში M 113,054
გუდური ანდჰრა-პრადეში UA 68,782
გულბარგა კარნატაკა
გუმია ჯარხანდი C.T 45,548
გუმლა ჯარხანდი M 39,761
გუნა მადჰია-პრადეში
გუნდლუპეტი კარნატაკა T.M.C. 26,368
გუნტაკალი ანდჰრა-პრადეში M 117,103
გუნტური ანდჰრა-პრადეში M.Corp. 514,461
გუნუპური ორისა UA 24,706
გურდასპური პენჯაბი UA 68,441
გურგაონი ჰარიანა M.Corp. 228,820
გურუვაიური კერალა UA 138,681
გუვაჰატი ასამი UA 818,809
გვალიორი მადჰია-პრადეში M.Corp

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

A train, hauled by a steam locomotive, running beside a road between two rows of buildings with a few people walking on the road.
"საბავშვო მატარებლის" ჩამოსვლა დარჯილინგში , დასავლეთ ბენგალი
ხალხმრავალი ბაზარი დუმ დუმის სადგურის მიმდებარედ კალკუტა.
ქალაქის სახელი შტატის სახელი კლასიფიკაცია მოსახლეობა (2001)
დებრა მადჰია-პრადეში
დადრი უტარ-პრადეში
დაჰოდი გუჯარათი 79,185
დალჰოუსი ჰიმაჩალ-პრადეში
დალკჰოლა (დალხოლა) დასავლეთ ბენგალი
დალი-რაჯჰარა ჩხატისგარჰი UA 57,058
დალსინგჰსარაი ბიჰარი N.A 20,196
დალტონგანჯი ჯარხანდი M 71,422
დამანი და დიუ დამანი და დიუ M.Cl 35,770
დამოჰი მადჰია-პრადეში
დარბჰანგა ბიჰარი M.Corp. 267,348
დარჯილინგი დასავლეთ ბენგალი
დასაუ პენჯაბი M.Cl 20,114
დატია მადჰია-პრადეში
დაუდნაგარი ბიჰარი M 38,014
დაუნდი მაჰარაშტრა
დავანაგერაი კარნატაკა
დებაგარჰი ორისა M 20,096
დისა გუჯარათი 83,340
დეჰგამი გუჯარათი
დეჰრადუნი უტარაკჰანდი UA 530,263
სონეს დეჰრი ბიჰარი M 119,057
დეოგჰარი ჯარხანდი UA 112,525
დეორია უტარ-პრადეში
დევარაკონდა ანდჰრა-პრადეში C.T 27,434
დევგარჰი მაჰარაშტრა
დევგარჰი რაჯასტანი
დევასი მადჰია-პრადეში
დჰაკა ბიჰარი N.A 32,632
დჰამტარი ჩხატისგარჰი M 82,111
დჰანბადი ჯარხანდი UA 1,065,327
დჰარი მადჰია-პრადეში
დჰარამპური გუჯარათი
დჰარამსალა ჰიმაჩალ-პრადეში
დჰარმანაგარი ტრიპურა N.P 30,790
დჰარმაპური ტამილნადუ M
დჰარმავარამი ანდჰრა-პრადეში M 103,357
დჰარვადი კარნატაკა
დჰეკიაჯული ასამი M.B 25,349
დჰენკანალი ორისა M 57,677
დჰოლკა გუჯარათი
დჰუბრი ასამი M.B 64,168
დჰულე მაჰარაშტრა 341,473
დჰულიანი დასავლეთ ბენგალი
დჰური პენჯაბი M.Cl 49,406
დიბრუგარჰი ასამი UA 137,661
დიგბოი ასამი UA 37,143
დიგჰვარა ბიჰარი N.A 27,367
დიმაპური ნაგალენდი T.C 98,096
დინანაგარი პენჯაბი M.Cl 21,502
დინდიგული ტამილნადუ
დიპჰუ ასამი T.C 52,310
დიპკა ჩხატისგარჰი C.T 20,150
დისპური* ასამი
დომბივლი მაჰარაშტრა M.Corp. 2,293,000
დონგარგარჰი ჩხატისგარჰი M 34,441
დულიაჯან ოილ თაუნი ასამი C.T 23,763
დუმდუმი დასავლეთ ბენგალი
დუმკა ჯარხანდი M 44,989
დუმრაონი ბიჰარი M 45,806
დურგ-ბჰილაი ნაგარი ჩხატისგარჰი UA 927,864
დურგაპური მაჰარაშტრა
დურგაპური დასავლეთ ბენგალი
დვარკა გუჯარათი

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ქალაქის სახელი შტატის სახელი კლასიფიკაცია მოსახლეობა (2001)
ელენაბადი ჰარიანა M.C 32,795
ელურუ ანდჰრა-პრადეში UA 515,000
ერატუპეტა კერალა C.T 29,682
ეროდე ტამილნადუ M.C 5,21,776
ეტაჰი უტარ-პრადეში
ეტავაჰი უტარ-პრადეში

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

მაჰანგარ სევა სადენის ნაგებობა ვადოდარაში
ვისაკჰაპატნამის სანაპიროს ხედი ჰაერიდან
ვარანასის ხედი განგიდან
ველორეს სიმაგრეს ხედი ქალაქ ველორეში
საყრდენები ვარანგალის სიმაგრეში
VIT უნივერსიტეტის ტექნოლოგიური შენობა ქალაქ ველორეში
შრიმაჰალაკშმის ოქროს ტაძარი ველორეში
ვიზიანაგარამის სიმაგრის წინა ხედი
ქალაქის სახელი შტატის სახელი კლასიფიკაცია მოსახლეობა (2001)
ვადაკარა კერალა UA 124,083
ვადაკუვალიური ტამილნადუ T.P 24,023
ვადალური ტამილნადუ T.P 26,016
ვადგაონ კასბა მაჰარაშტრა M.Cl 22,758
ვადიპატი ტამილნადუ T.P 21,833
ვადნაგარი გუჯარათი M 25,033
ვადოდარა გუჯარათი UA 1,491,045
ვაიჯაპური მაჰარაშტრა M.Cl 37,064
ვაიკომი კერალა M 22,641
ვალპარაი ტამილნადუ T.P 95,107
ვალსადი გუჯარათი UA 145,592
ვანდავასი ტამილნადუ M 29,610
ვანიამბადი ტამილნადუ UA 103,950
ვაპი გუჯარათი I.N.A 23,844
ვაპი გუჯარათი M 71,406
ვარანასი უტარ-პრადეში UA 1,203,961
ვარკალა კერალა M 40,728
ვასაი მაჰარაშტრა UA 174,396
ვედარანიამი ტამილნადუ T.P 31,627
ველაკოილი ტამილნადუ T.P 34,438
ველორე ტამილნადუ UA 756,045
ვენკატაგირი ანდჰრა-პრადეში C.T 31,341
ვერავალი გუჯარათი UA 158,032
ვიკარაბადი ანდჰრა-პრადეში N.P 42,410
ვიდიშა მადჰია-პრადეში M 125,453
ვიჯაინაგარი რაჯასტანი M 27,695
ვიჯაპური გუჯარათი UA 30,961
ვიჯაიაპურა კარნატაკა T.M.C 29,540
ვიჯაიავადა ანდჰრა-პრადეში UA 1,039,518
ვიკრამასინგაპურამი ტამილნადუ T.P 48,309
ვილუპურამი ტამილნადუ M 95,455
ვინუკონდა ანდჰრა-პრადეში C.T 52,519
ვირამგამი გუჯარათი M 53,094
ვირარი მაჰარაშტრა M.Cl 118,928
ვირუდჰაჩალამი ტამილნადუ M 60,164
ვირუდჰუნაგარი ტამილნადუ M 72,081
ვისაკჰაპატნამი ანდჰრა-პრადეში UA 1,345,938
ვისნაგარი გუჯარათი UA 73,488
ვისვანათამი ტამილნადუ C.T 22,154
ვიტა მაჰარაშტრა M.Cl 41,804
ვიზიანაგარამი ანდჰრა-პრადეში UA 195,801
ვრინდავანი უტარ-პრადეში M.B 56,692
ვიარა გუჯარათი M 36,226
ვადგაონ როუდი მაჰარაშტრა C.T 30,756
ვადჰვანი გუჯარათი UA 219,585
ვაადი კარნატაკა UA 34,714
ვაი მაჰარაშტრა M.Cl 31,110
ვანაპარტი ანდჰრა-პრადეში N.P 50,114
ვანი მაჰარაშტრა M.Cl 52,834
ვანკანერი გუჯარათი M 40,191
ვარა სეონი მადჰია-პრადეში UA 24,757
ვარანგალი ანდჰრა-პრადეში UA 579,216
ვარდჰა მაჰარაშტრა M.Cl 111,118
ვარჰაპური უტარ-პრადეში N.P 20,866
ვარისალიგანჯი ბიჰარი N.A 31,347
ვარორა მაჰარაშტრა M.Cl 41,971
ვარუდი მაჰარაშტრა M.Cl 41,005
ვაშიმი მაჰარაშტრა M.Cl 62,956
ვოკჰა ნაგალენდი T.C 37,636

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ნუურ მუჰამადის ინტერ კოლეჯი ზაიდპურში
ქალაქის სახელი შტატის სახელი კლასიფიკაცია მოსახლეობა (2001)
ზაჰირაბადი ანდჰრა-პრადეში N.P 44,589
ზაიდპური უტარ-პრადეში N.P 30,639
ზამანია უტარ-პრადეში M.B 29,391
ზირა პენჯაბი UA 31,783
ზირაკპური პენჯაბი N.P 25,022
ზუნჰებოტო ნაგალენდი T.C 23,081

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ქალაქის სახელი შტატის სახელი კლასიფიკაცია მოსახლეობა (2001)
თჰაალიკოტე კარნატაკა T.M.C 26,205
თჰერგალუ კარნატაკა T.P 23,616
თჰაკურდვარა უტარ-პრადეში M.B 35,371
თჰამამპატი ტამილნადუ T.P 20,751
თჰანა ბჰავანი უტარ-პრადეში N.P 31,161
თჰანესარი ჰარიანა UA 122,319
თჰანგადჰი გუჯარათი M 36,880
თჰანჯავური ტამილნადუ M 215,314
თჰარადი გუჯარათი M 22,815
თჰარამანგალამი ტამილნადუ T.P 22,144
თჰარანგამბადი ტამილნადუ T.P 20,843
თჰენი ალინაგარამი ტამილნადუ M 85,498
თჰირუნინდრავური ტამილნადუ T.P 29,332
თჰირუპარაპუ ტამილნადუ T.P 21,736
თჰირუპუვანამი ტამილნადუ T.P 21,589
თჰირუთჰურაიპუნდი ტამილნადუ M 22,905
თჰირუვალა კერალა M 56,837
თჰირუვალური ტამილნადუ M 45,732
თჰირუვანანთჰაპურამი კერალა UA 1,189,635
თჰირუვარური ტამილნადუ M 56,341
თჰოდუპუზჰა კერალა M 46,246
თჰუთჰუკუდი ტამილნადუ UA 243,415
თჰოუბალი მანიპური M.Cl 41,174
თჰრისური კერალა UA 330,122
თჰურაიური ტამილნადუ M 31,005
თჰიპატურუ კარნატაკა T.M.C 53,104

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ქალაქის სახელი შტატის სახელი კლასიფიკაცია მოსახლეობა (2001)
იჩალკარანჯი მაჰარაშტრა 420,000
იჩჩაპურამი ანდჰრა-პრადეში N.P 32,662
იდარი გუჯარათი
იმპჰალი* მანიპური UA 250,234
ინდორე მადჰია-პრადეში 1,230,373
ინდრანაგარი ტრიპურა C.T 17,807
ირინჯალაკუდა კერალა M 28,873
ისლამპური ბიჰარი N.A 29,868
ისლამპური დასავლეთ ბენგალი
იტანაგარი* არუნაჩალ-პრადეში C.T 35,022
იტარსი მადჰია-პრადეში

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

დაკშინეშვარი კალის ტაძარი, აგებულია პლატფორმაზე კოლკატა (კალკუტა).
კჰარაგპურის IIT-ის ინსტიტუტის მთავარი შენობა, კჰარაგპური,დასავლეთ ბენგალი.
სამხრეთ ქალაქის კოშკები, ყველაზე მაღალი შენობები აღმოსავლეთ ინდოეთში მდებარეობს კალკუტაში
DLF IT პარკი, რაჯარჰატი (ახალი ქალაქი, New Town), კალკუტა.
ქალაქის სახელი შტატის სახელი კლასიფიკაცია მოსახლეობა (2001)
კადაპა ანდჰრა-პრადეში
კადი გუჯარათი UA 60,026
კადირი ანდჰრა-პრადეში M 76,252
კადირური კერალა C.T 28,989
კაგაზნაგარი ანდჰრა-პრადეში M 59,734
კაილარასი მადჰია-პრადეში
კაილასაჰარი ტრიპურა N.P 20,286
კაითჰალი ჰარიანა M.Cl 117,285
კაკჩინგი მანიპური M.Cl 28,724
კაკინადა ანდჰრა-პრადეში M.Corp 376,861
კალან ვალი ჰარიანა M.C 25,163
კალავადი გუჯარათი M 24,858
კალბურგი კარნატაკა
კალიმპონგი დასავლეთ ბენგალი
კალკა ჰარიანა M.C 30,830
კალისერი კერალა C.T 28,068
კალპი უტარ-პრადეში UA 112,013
კალოლი გუჯარათი UA 27,903
კალპეტა კერალა M 29,612
კალიანი მაჰარაშტრა 1,576,614
კალიანდურგი ანდჰრა-პრადეში C.T 29,266
კამარედი ანდჰრა-პრადეში M 64,496
კამთჰი მაჰარაშტრა
კანჩიპურამი ტამილნადუ
კანდუკური ანდჰრა-პრადეში M 50,326
კანჰანგადი კერალა UA 129,367
კანჯიკუზჰი კერალა C.T 22,127
კანკერი ჩხატისგარჰი UA 31,385
კანური კერალა UA 498,207
კანპური უტარ-პრადეში მეგასიტი 5,881,356
კანტაბანჯი ორისა N.A.C 20,095
კანტი ბიჰარი N.A 20,871
კაპადვანჯი გუჯარათი M 43,950
კაპურთჰალა პენჯაბი M.Cl 85,686
კარადი მაჰარაშტრა
კარაიკალი პონდიშერი M 74,438
კარაიკუდი ტამილნადუ
კარანჯია ორისა N.A.C 21,441
კარიმგანჯი ასამი M.B 52,613
კარიმნაგარი ანდჰრა-პრადეში UA 218,302
კარჯანი გუჯარათი M 26,358
კარჯატი მაჰარაშტრა M 217,363
კაარკალა კარნატაკა
კარნალი ჰარიანა UA 221,236
კარორანი პენჯაბი C.T 20,361
კარტარპური პენჯაბი M.Cl 25,157
კარური ტამილნადუ UA 153,675
კარუნგალი ტამილნადუ
კაარავაარა კარნატაკა
კასარაგოდი კერალა UA 75,968
კაშიპური უტარაკჰანდი M.B 92,967
კათჰუა ჯამუ და ქაშმირი UA 51,034
კატიჰარი ბიჰარი UA 190,873
კატნი მადჰია-პრადეში
კავალი ანდჰრა-პრადეში UA 85,616
კავარატი* ლაქშადვიპი C.T 10,119
კავარდჰა ჩხატისგარჰი UA 32,415
კაიამკულამი კერალა M 68,585
კენდრაპარა ორისა M 41,407
კენდუჯჰარი ორისა M 51,845
კეშოდი გუჯარათი M 63,257
კეილონგი ჰიმაჩალ-პრადეში
კჰაგარია ბიჰარი M 45,221
კჰამბჰალია გუჯარათი M 36,479
კჰამბჰატი გუჯარათი UA 93,194
კჰამამი ანდჰრა-პრადეში UA 198,620
კჰანა პენჯაბი M.Cl 103,099
კჰარაგპური ბიჰარი N.A 27,075
კჰარაგპური დასავლეთ ბენგალი
კჰარარი პენჯაბი UA 42,289
კჰედა გუჯარათი M 24,136
კჰედბრაჰმა გუჯარათი M 25,556
კჰერალუ გუჯარათი M 20,141
კჰერი უტარ-პრადეში
კჰორდჰა ორისა M 39,054
კჰოვაი ტრიპურა N.P 17,689
კჰუნტი ჯარხანდი N.A 29,282
კჰურაი მადჰია-პრადეში
კიჩჰა უტარაკჰანდი M.B 30,503
კიშანგანჯი ბიჰარი M 85,590
კოჩი კერალა UA 1,355,972
კოდადი ანდჰრა-პრადეში
კოდინარი გუჯარათი M 32,610
კოდუნგალური კერალა UA 94,883
კოჰიმა* ნაგალენდი T.C 77,030
კოკრაჯჰარი ასამი M.B 31,164
კოლაარა კარნატაკა
კოლჰაპური მაჰარაშტრა
კოლკატა, (კალკუტა) დასავლეთ ბენგალი ურბანული აგლომერატი 5,138,208
კოლამი კერალა UA 380,091
კოლანკოდუ ტამილნადუ T.P 34,425
კონდაგაონ ჩხატისგარჰი M 26,898
კონაგარი დასავლეთ ბენგალი
კუთჰუპარამბა კერალა M 29,532
კორაპუტი ორისა N.A.C 39,548
კორბა ჩხატისგარჰი M.Corp. 315,690
კორატლა ანდჰრა-პრადეში M 54,012
კოტ კაპურა პენჯაბი M.Cl 80,785
კოტა კარნატაკა
კოტა რაჯასტანი
კოტა უტარ-პრადეში
კოტდვარა უტარაკჰანდი M.B 24,947
კოტჰაგუდემი ანდჰრა-პრადეში UA 105,266
კოთჰამანგალამი კერალა M 37,173
კოთჰაპეტა ანდჰრა-პრადეში
კოტმა მადჰია-პრადეში
კოტაიამი კერალა UA 172,878
კოვური ანდჰრა-პრადეში N.P 39,372
კოზჰიკოდე კერალა UA 880,247
კრიშნანაგარი დასავლეთ ბენგალი
კუჩინდა ორისა
კუნამკულამი კერალა M 51,592
კურალი პენჯაბი M.Cl 23,047
კურნული ანდჰრა-პრადეში UA 342,973
კიათჰამპალე ანდჰრა-პრადეში C.T 42,273

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ქალაქის სახელი შტატის სახელი კლასიფიკაცია მოსახლეობა (2001)
ლაჩჰმანგარჰი რაჯასტანი M 47,345
ლადნუ რაჯასტანი M 57,070
ლადვა ჰარიანა M.C 22,339
ლაჰარი მადჰია-პრადეში N.P 28,253
ლაჰარპური უტარ-პრადეში M.B 50,092
ლაკჰერი რაჯასტანი M 32,183
ლაკჰიმპური უტარ-პრადეში M.B 121,486
ლაკჰისარაი ბიჰარი M 77,875
ლაკშმიშავარა კარნატაკა T.M.C 33,417
ლალ გოპალგანჯ ნინდაურა უტარ-პრადეში N.P 22,992
ლალგანჯი ბიჰარი M 29,873
ლალგუდი ტამილნადუ T.P 23,405
ლალიტპური უტარ-პრადეში M.B 111,892
ლალგანჯი უტარ-პრადეში N.P 21,142
ლალსოტი რაჯასტანი M 28,249
ლანკა ასამი T.C 34,423
ლარი უტარ-პრადეში N.P 25,363
ლათჰი გუჯარათი M 20,966
ლატური მაჰარაშტრა M.Cl 299,985
ლეჰი ჯამუ და ქაშმირი N.A.C 28,639
ლილონგი მანიპური N.P 20,257
ლიმბდი გუჯარატი M 40,071
ლინგსუგურუ კარნატაკა T.P 27,306
ლოჰა მაჰარაშტრა M.Cl 20,148
ლოჰარდაგა ჯარხანდი M 46,196
ლონარი მაჰარაშტრა M.Cl 20,082
ლონავლა მაჰარაშტრა M.Cl 55,652
ლონგოვალი პენჯაბი M.Cl 20,239
ლონი უტარ-პრადეში N.P 120,945
ლოსალი რაჯასტანი M 25,361
ლუკნოუ* უტარ-პრადეში UA 2,245,509
ლუდჰიანა პენჯაბი M.Corp. 1,398,467
ლუმდინგ ასამი UA 50,570
ლუნავადა გუჯარათი M 33,369
ლუნდი მადჰია-პრადეში N.P 20,168
ლუნგლეი მიზორამი N.T 47,137
კამაჰი დევი პენჯაბი

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ქალაქის სახელი შტატის სახელი კლასიფიკაცია მოსახლეობა (2001)
მაჩერლა ანდჰრა-პრადეში M 49,221
მაჩილიპატნამი ანდჰრა-პრადეში M 179,353
მადანაპალი ანდჰრა-პრადეში UA 107,449
მადჰურუ კარნატაკა T.M.C 26,521
მადგონი გოა
მადჰეპურა ბიჰარი M 45,031
მადჰუბანი ბიჰარი M 66,340
მადჰუგირი კარნატაკა T.M.C 26,304
მადჰუპური ჯარხანდი M 47,326
მადჰიამგრამი ორისა
მადიკერი კარნატაკა T.M.C 32,496
მადურაი ტამილნადუ 11,40,000
მაადაგი კარნატაკა T.M.C 25,031
მაჰაბალესვარი მაჰარაშტრა
მაჰადი მაჰარაშტრა M.Cl 24,276
მაჰბუბნაგარი ანდჰრა-პრადეში UA 139,662
მაჰალინგაპურა კარნატაკა T.M.C 30,858
მაჰარაჯგანჯი ბიჰარი N.A 20,860
მაჰარჯპური მადჰია-პრადეში NP 21,490
მაჰასამუნდი ჩხატისგარჰი M 47,100
მაჰე პონდიჩერი M 36,828
მაჰენდრაგარჰი ჩხატისგარჰი M 30,758
მაჰენდრაგარჰი ჰარიანა M.C 24,323
მაჰესანა გუჯარათი UA 141,453
მაჰიდპური მადჰია-პრადეში UA 29,379
მაჰნარ ბაზარი ბიჰარი M 37,370
მაჰობა უტარ-პრადეში
მაჰული მაჰარაშტრა
მაჰუვა გუჯარათი UA 80,726
მაჰვა რაჯასტანი
მაიჰარი მადჰია-პრადეში M 34,342
მაინაგური დასავლეთ ბენგალი C.T 27,106
მაკჰდუმპური ბიჰარი N.A 30,109
მაკრანა რაჯასტანი UA 91,853
მალი დასავლეთ ბენგალი M 23,218
მალაჯკჰანდი მადჰია-პრადეში M 32,296
მალაპურამი კერალა UA 170,409
მალავალი კარნატაკა T.M.C 35,851
მალეგონი მაჰარაშტრა M.Cl 409,403
მალერკოტლა პენჯაბი M.Cl 107,009
მალკანგირი ორისა N.A.C 23,114
მალკაპური მაჰარაშტრა M.Cl 61,012
მალოუტი პენჯაბი M.Cl 70,765
მალპურა რაჯასტანი UA 27,360
მაალურუ კარნატაკა T.M.C 27,815
მანასა მადჰია-პრადეში N.P 22,623
მანავადარი გუჯარათი M 27,563
მანავარი მადჰია-პრადეში M 25,467
მანჩარი მაჰარაშტრა
მანჩერიალი ანდჰრა-პრადეში UA 118,195
მანდალგარჰი რაჯასტანი M 20,169
მანდამარი ანდჰრა-პრადეში M 66,596
მანდაპეტა ანდჰრა-პრადეში M 47,638
მანდავა რაჯასტანი M 20,830
მანდი ჰიმაჩალ-პრადეში M.Cl 60,387
მანდი დაბვალი ჰარიანა M.C 53,811
მანდიდიპი მადჰია-პრადეში M 39,859
მანდლა მადჰია-პრადეში UA 60,542
მანდსაური მადჰია-პრადეში UA 117,555
მანდვი გუჯარათი M 42,355
მანდია კარნატაკა C.M.C 131,179
მანერი ბიჰარი N.A 30,082
მანესარი ჰარიანა
მანგალაგირი ანდჰრა-პრადეში
მანგალდოი ასამი M.B 23,920
მანგალურუ კარნატაკა UA 539,387
მანგალვედჰე მაჰარაშტრა M.Cl 21,706
მანგლაური უტარაკჰანდი M.B 42,584
მანგროლი გუჯარათი UA 56,320
მანგროლი რაჯასტანი M 21,842
მანგრულპირი მაჰარაშტრა M.Cl 27,815
მანიჰარი ბიჰარი N.A 21,803
მანჯლეგონი მაჰარაშტრა M.Cl 44,029
მანკაჩარ ასამი C.T 28,780
მანმადი მაჰარაშტრა M.Cl 72,401
მანსა პენჯაბი M.Cl 72,627
მანსა გუჯარათი M 27,922
მანუგურუ ანდჰრა-პრადეში C.T 32,893
მაანვი კარნატაკა T.M.C 37,613
მანვათი მაჰარაშტრა M.Cl 29,218
მაპუსა გოა M.Cl 40,487
მარგაო გოა UA 94,383
მარგჰერიტა ასამი C.T 24,049
მარჰაურა ბიჰარი N.A 24,548
მარიანი ასამი T.C 20,997
მარიგონი ასამი T.C 20,811
მარკაპური ანდჰრა-პრადეში M 58,462
მარმაგაო გოა UA 104,758
მასაურჰი ბიჰარი N.A 45,248
მათჰაბჰანგა დასავლეთ ბენგალი M 21,107
მათჰურა უტარ-პრადეში
მატანური კერალა M 44,313
მაუგანჯი მადჰია-პრადეში N.P 23,024
მაური პენჯაბი M.Cl 27,543
მაველიკარა კერალა M 28,439
მავუური კერალა C.T 27,845
მაიანგ იმპჰალი მანიპური N.P 20,532
მედაკი ანდჰრა-პრადეში N.P 41,945
მედინიპური დასავლეთ ბენგალი M 149,769
მიირუტი უტარ-პრადეში
მეჰკარი მაჰარაშტრა M.Cl 37,715
მეჰმედაბადი გუჯარათი M 30,768
მემარი დასავლეთ ბენგალი M 36,207
მერტა სითი რაჯასტანი M 40,252
მჰასვადი მაჰარაშტრა M.Cl 20,500
მჰოვი მადჰია-პრადეში UA 92,364
მჰოვგაონი მადჰია-პრადეში N.P 20,523
მიჰიჯამი ჯარხანდი N.A 33,236
მირა-ბჰაიანდარი მაჰარაშტრა 520,301
მირაჯი მაჰარაშტრა
მირგანჯი ბიჰარი N.A 23,576
მირიალაგუდა ანდჰრა-პრადეში UA 91,359
მირზაპური უტარ-პრადეში
მითჰაპური გუჯარათი
მოდასა გუჯარათი M 54,135
მოდინაგარი უტარ-პრადეში M 272,918
მოგა პენჯაბი UA 135,279
მოგალთჰური ანდჰრა-პრადეში
მოჰალი პენჯაბი M.Cl 123,484
მოჰანია ბიჰარი
მოკამა ბიჰარი
მოკამეჰი ბიჰარი M 56,615
მოკოკჩანგი ნაგალენდი T.C 31,214
მონოჰარპური დასავლეთ ბენგალი C.T 20,846
მორადაბადი უტარ-პრადეში 889,810
მორენა მადჰია-პრადეში M 150,959
მორინდა პენჯაბი M.Cl 22,635
მორში მაჰარაშტრა M.Cl 33,607
მორვი გუჯარათი UA 178,055
მოტიჰარი ბიჰარი UA 108,428
მოტიპური ბიჰარი N.A 21,957
მაუნტ აბუ რაჯასტანი M 22,152
მუდალაგი კარნატაკი T.M.C 29,893
მუდაბიდრი კარნატაკა T.M.C 25,713
მუდებიჰალა კარნატაკა T.M.C 28,219
მუდჰოლა კარნატაკა T.M.C 42,461
მუკატსარი პენჯაბი
მუკერიანი პენჯაბი M.Cl 21,384
მუკჰედი მაჰარაშტრა M.Cl 25,933
მუკტსარი პენჯაბი M.Cl 83,655
მული მაჰარაშტრა M.Cl 22,330
მულაბააგილუ კარნატაკა T.M.C 44,033
მულტაი მადჰია-პრადეში N.P 21,423
მუმბაი მაჰარაშტრა 18,414,288
მუნდარაგი კარნატაკა T.P 20,363
მუნგელი ჩხატისგარჰი UA 31,613
მუნგერი ბიჰარი M 188,050
მურადნაგარი უტარ-პრადეში
მურლიგანჯი ბიჰარი N.A 22,936
მურშიდაბადი დასავლეთ ბენგალი M 36,947
მურტიჯაპური მაჰარაშტრა M.Cl 38,554
მურვარა მადჰია-პრადეში M.Corp. 187,029
მუსაბანი ჯარხანდი C.T 33,980
მუსურიე უტარ-პრადეში UA 29,329
მუვატუპუზჰა კერალა M 29,246
მუზაფურნაგარი უტარ-პრადეში
მუზაფარპური ბიჰარი M.Corp. 305,525
მისურუ კარნატაკა UA 799,228

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ჯუბილის ხიდის ხედი ნაიჰატიში, დასავლეთ ბენგალი.
RBI-ის ფილიალი ნაგპურში
მშენებარე უბანი ნაშიკში
ტაკჰტ შრი ჰაზურ საჰიბ გურუდვარას ხედი ნანდედში
ნარაიანას საინჟინრო კოლეჯის ხედი ნეროლეში
IT პარკის ხედი ნოიდას რეგიონში
კჰილა რამალაიამის ტაძარი ნიზამაბადში
ჯუბილის ხიდის ხედი ნაიჰატიში, დასავლეთ ბენგალი.
საათის კოშკის ხედი ნაგერკოილში
განდი საგარ დამის ხედი ნიიმუჩში
ქალაქის სახელი შტატის სახელი კლასიფიკაცია მოსახლეობა (2001)
ნაბადვიპი დასავლეთ ბენგალი UA 125,341
ნაბარანგაპური ორისა M 28,005
ნაბჰა პენჯაბი M.Cl 62,000
ნადბაი რაჯასტანი M 21,649
ნადიადი გუჯარათი UA 196,793
ნაგაონი ასამი UA 123,265
ნაგაპატინამი ტამილნადუ M 93,148
ნაგარი რაჯასტანი M 21,350
ნაგარი ანდჰრა-პრადეში C.T 24,372
ნაგარკურნული ანდჰრა-პრადეში C.T 26,157
ნაგაური რაჯასტანი UA 93,915
ნაგდა მადჰია-პრადეში M 96,579
ნაგერკოილი ტამილნადუ M 208,179
ნაგინა უტარ-პრადეში M.B 71,350
ნაგლა უტარაკჰანდი C.T 22,947
ნაგპური მაჰარაშტრა UA 2,129,500
ნაჰანი ჰიმაჩალ-პრადეში M.Cl 26,053
ნაჰარლაგუნი არუნაჩალ-პრადეში C.T 27,020
ნაიჰატი დასავლეთ ბენგალი M 215,432
ნაილა ჯანჯგირი ჩხატისგარჰი M 32,513
ნაინიტალი უტარაკჰანდი UA 39,911
ნაინპური მადჰია-პრადეში M 21,760
ნაჯიბაბადი უტარ-პრადეში M.B 79,025
ნაკოდარი პენჯაბი M.Cl 31,408
ნაკური უტარ-პრადეში M.B 20,715
ნალასოპარა მაჰარაშტრა M.Cl 184,538
ნალბარი ასამი M.B 23,183
ნამაგირიპეტაი ტამილნადუ T.P 21,446
ნამაკალი ტამილნადუ M 53,055
ნანდედ-ვაგჰალა მაჰარაშტრა M.Corp. 430,733
ნანგაონი მაჰარაშტრა M.Cl 23,195
ნანდივარამ-გუდუვანჩერი ტამილნადუ T.P 26,575
ნანდურა მაჰარაშტრა M.Cl 37,469
ნანდურბარი მაჰარაშტრა M.Cl 94,368
ნანდიალი ანდჰრა-პრადეში UA 157,120
ნანგალი პენჯაბი UA 45,368
ნანჯანაგუდუ კარნატაკა T.M.C 48,232
ნანჯიკოტაი ტამილნადუ C.T 21,935
ნანპარა უტარ-პრადეში M.B 42,773
ნარასაპური ანდჰრა-პრადეში M 58,604
ნარასარაოპეტი ანდჰრა-პრადეში UA 95,349
ნარაურა უტარ-პრადეში N.P 20,407
ნარაიანპეტი ანდჰრა-პრადეში N.P 37,563
ნარგუნდი რაჯასტანი T.M.C 32,561
ნარკატიაგანჯი ბიჰარი N.A 40,830
ნარკჰენდი მაჰარაშტრა M.Cl 21,537
ნარნაული ჰარაიანა M.Cl 62,077
ნარსინგჰარჰი მადჰია-პრადეში UA 56,203
ნარსინგჰარჰი მადჰია-პრადეში M 27,723
ნარსიპატნამი ანდჰრა-პრადეში C.T 32,623
ნარვანა ჰარიანა M.C 50,435
ნაშიკი მაჰარაშტრა UA 1,152,326
ნასირაბადი რაჯასტანი C.B 49,130
ნათჰამი ტამილნადუ T.P 22,545
ნათჰდვარა რაჯასტანი M 37,026
ნაუგაჩჰია ბიჰარი N.A 38,287
ნაუგავან სადატი უტარ-პრადეში N.P 27,066
ნაუტანვა უტარ-პრადეში M.B 29,302
ნავალგუნდი რაჯასტანი T.P 22,202
ნავი მუმბაი მაჰარაშტრა C.T 81,855
ნავსარი გუჯარათი UA 232,411
ნავაბგანჯი უტარ-პრადეში M.B 30,606
ნავადა ბიჰარი M 81,891
ნავალგარჰი რაჯასტანი M 56,491
ნავანშაჰრი პენჯაბი UA 31,967
ნავაპური მაჰარაშტრა M.Cl 29,979
ნედუმანგადი კერალა M 56,138
ნიმ-კა-თჰანა რაჯასტანი M 29,548
ნიმუჩი მადჰია-პრადეში UA 112,852
ნეჰტაური უტარ-პრადეში M.B 44,320
ნელამანგალა რაჯასტანი T.P 25,287
ნელიკუპამი ტამილნადუ M 44,222
ნელორე ანდჰრა-პრადეში UA 404,775
ნეპანაგარი მადჰია-პრადეში M 31,638
ნიუ დელჰი* (ნიუ დელი) დელი UA 16,877,470
ნეიველი ტამილნადუ UA 138,035
ნეიიატინკარა კერალა M 69,467
ნიდადავოლე ანდჰრა-პრადეში M 43,143
ნილანგა მაჰარაშტრა M.Cl 31,662
ნიმბაჰერა რაჯასტანი M 53,327
ნიპანი კარნატაკა C.M.C 58,081
ნირმალი ანდჰრა-პრადეში M 75,254
ნივაი რაჯასტანი M 31,365
ნივარი მადჰია-პრადეში N.P 20,713
ნიზამაბადი ანდჰრა-პარდეში M 288,722
ნოჰარი რაჯასტანი M 42,309
ნოიდა უტარ-პრადეში C.T 305,058
ნოკჰა ბიჰარი N.A 22,354
ნოკჰა რაჯასტანი M 49,688
ნონგსტოინი მეგჰალაია T.C 23,106
ნურპური უტარ-პრადეში M.B 33,590
ნოუგონგი მადჰია-პრადეში M 33,024
ნოვროზაბადი მადჰია-პრადეში N.P 22,403
ნუზვიდი ანდჰრა-პრადეში M 50,354

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ონგოლეს რკინიგზის სადგურის მთავარი შესასვლელი
ქალაქის სახელი შტატის სახელი კლასიფიკაცია მოსახლეობა (2001)
ოვალი ტამილნადუ T.P 24,793
ოდანჩატრამი ტამილნადუ T.P 24,132
ობრა უტარ-პრადეში N.P 51,014
ონგოლე ანდჰრა-პრადეში UA 153,829
ორაი უტარ-პრადეში M.B 139,318
ოსმანაბადი მაჰარაშტრა M.Cl 80,625
ოტაპალამი კერალა M 49,342
ოზარი მაჰარაშტრა C.T 45,954

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

გზაჯვარედინი პუნაში
პარკის მონუმენტი (ააიი მანდაპამი) სამთავრობო პარკში, პონდიშერი
ფუალა ჩოვკი, პატიალა
საჰაერო ხაზი პორბანდარი
ტიპუს სიმაგრე პალაკადში გარეთა ჩრდ. კედელი
მდ. რავის ხედი პათჰანკოტში
რათჰ იატრას ფესტივალი პურში შრი ჯაგანათჰის ტაძარში
მთავარი ბაზარი პილიბჰიტში
დატუ პრაჯაპატის ხედი პატანში
ქალაქის სახელი შტატის სახელი კლასიფიკაცია მოსახლეობა (2001)
პ.ნ. პატი ტამილნადუ T.P 23,331
პაჩორა მაჰარაშტრა M.Cl 45,333
პაჩორე მადჰია-პრადეში N.P 20,939
პაცოდე ტამილნადუ T.P 22,781
პადმანაბჰაპურამი ტამილნადუ M 20,075
პადრა გუჯარათი UA 39,205
პადრაუნა უტარ-პრადეში M.B 44,383
პაითჰანი მაჰარაშტრა M.Cl 34,518
პაკაური ჯარხანდი M 36,029
პალაკოლე ანდჰრა-პრადეში UA 76,308
პალაი კერალა M 22,640
პალაკადი კერალა UA 197,369
პალანი ტამილნადუ M 67,231
პალანპური გუჯარათი UA 122,300
პალასა კასიბუგა ანდჰრა-პრადეში N.P 49,899
პალგჰარი მაჰარაშტრა M.Cl 52,677
პალი რაჯასტანი M.Cl 187,641
პალი მადჰია-პრადეში N.P 20,942
პალია კალანი უტარ-პრადეში M.B 35,029
პალიტანა გუჯარათი M 51,944
პონდური ანდჰრა-პრადეში 4000
პალადამი ტამილნადუ T.P 30,016
პალაპატი ტამილნადუ C.T 24,326
პალიკონდა ტამილნადუ T.P 20,771
პალვალი ჰარიანა M.Cl 100,722
პალვანჩა ანდჰრა-პრადეში M 69,088
პანაგარი მადჰია-პრადეში M 25,199
პანაგუდი ტამილნადუ T.P 25,501
პანაჯი* გოა UA 99,677
პანჩკულა ჰარიანა E.O 140,925
პანჩლა დასავლეთ ბენგალი C.T 22,051
პანდჰარკაოდა მაჰარაშტრა M.Cl 26,572
პანდჰარპური მაჰარაშტრა M.Cl 91,379
პანდჰურნა მადჰია-პრადეში M 40,931
პანდუა დასავლეთ ბენგალი C.T 27,161
პანიპატი ჰარიანა M.Corp. 354,148
პანა მადჰია-პრადეში UA 52,057
პანიანური კერალა C.T 20,863
პანრუტი ტამილნადუ M 55,346
პანველი მაჰარაშტრა M.Cl 204,336
პაპინისერი კერალა C.T 33,273
პარადიპი ორისა N.A.C 73,625
პარამაკუდი ტამილნადუ M 84,321
პარანგიპეტაი ტამილნადუ T.P 20,912
პარასი უტარ-პრადეში C.T 21,206
პარავური კერალა M 38,652
პარბჰანი მაჰარაშტრა M.Cl 259,329
პარდი გუჯარათი M 25,275
პარლაკჰემუნდი ორისა M 43,097
პარლი მაჰარაშტრა M.Cl 88,537
პაროლა მაჰარაშტრა M.Cl 34,799
პარტური მაჰარაშტრა M.Cl 29,012
პარვათჰიპურამი ანდჰრა-პრადეში M 49,714
პასანი მადჰია-პრადეში M 29,565
პასჩიმ პუნროპარა დასავლეთ ბენგალი C.T 31,198
პასიგჰატი არუნაჩალ-პრადეში C.T 21,965
პატანი გუჯარათი UA 113,749
პათჰანამთჰიტა კერალა M 38,009
პათჰანკოტი პენჯაბი UA 168,485
პათჰარდი მაჰარაშტრა M.Cl 22,827
პათჰრი მაჰარაშტრა M.Cl 32,001
პატიალა პენჯაბი M.Corp. 405,164
პატნა* ბიჰარი M.Corp. 1,697,976
პატრანი პენჯაბი N.P 22,175
პატრატუ ჯარხანდი C.T 32,134
პატამუნდაი ორისა N.A.C 32,730
პატი პენჯაბი M.Cl 34,444
პატუკოტაი ტამილნადუ M 65,533
პატური მაჰარაშტრა M.Cl 20,538
პაუნი მაჰარაშტრა M.Cl 22,587
პაური უტარაკჰანდი M.B 24,743
პაავაგადა კარნატაკა T.P 28,068
პაიიანური კერალა M 68,734
პედანა ანდჰრა-პრადეში N.P 29,613
პედაპურამი ანდჰრა-პრადეში M 45,520
პეჰოვა ჰარიანა M.C 33,564
პენი მაჰარაშტრა M.Cl 30,201
პერამბალური ტამილნადუ T.P 37,631
პერავურანი ტამილნადუ T.P 21,045
პერინგათჰური კერალა C.T 37,699
პერინთჰალმანა კერალა M 44,612
პერიაკულამი ტამილნადუ M 42,012
პერიასემური ტამილნადუ T.P 32,024
პერნამპატუ ტამილნადუ T.P 41,499
პერუმბავური კერალა M 26,547
პეტლადი გუჯარათი M 51,147
პჰაგვარა პენჯაბი UA 102,253
პჰალოდი რაჯასტანი UA 44,868
პჰალტანი მაჰარაშტრა M.Cl 50,800
პჰლაური პენჯაბი M.Cl 22,302
პჰულაბანი ორისა N.A.C 33,890
პჰულერა რაჯასტანი M 21,643
პჰულპური უტარ-პრადეში N.P 20,986
პჰურსო ჯარხანდი UA 174,402
პიჰანი უტარ-პრადეში M.B 27,545
პილანი რაჯასტანი UA 40,590
პილიბანგა რაჯასტანი M 33,608
პილიბჰიტი უტარ-პრადეში M.B 124,245
პილკჰუვა უტარ-პრადეში M.B 66,907
პინდვარა რაჯასტანი M 20,765
პინჯორე ჰარიანა UA 29,609
პიპარ სითი რაჯასტანი M 32,735
პიპარია მადჰია-პრადეში UA 44,378
პირო ბიჰარი N.A 25,811
პითჰამპური მადჰია-პრადეში N.P 68,080
პითჰაპურამი ანდჰრა-პრადეში M 50,103
პითჰოლაგარჰი უტარაკჰანსდი M.B 44,964
პოლაჩი ტამილნადუ UA 128,458
პოლური ტამილნადუ T.P 25,505
პონდიშერი* პონდიშერი UA 505,959
პონანი კერალა M 87,495
პონერი ტამილნადუ T.P 24,309
პონური ანდჰრა-პრადეში M 57,640
პორბანდარი გუჯარათი UA 197,382
პორსა მადჰია-პრადეში M 33,103
პორტ ბლაირი* ანდამანის და ნიკობარის კუნძულები M.Cl 99,984
პოვაიანი უტარ-პრადეში N.P 23,406
პრანტიჯი რაჯასტანი M 22,282
პრატაპგარჰი რაჯასტანი M 35,422
პრატაპგარჰი ტრიპურა C.T 26,837
პრითჰვიპური მადჰია-პრადეში N.P 22,535
პროდატური ანდჰრა-პრადეში M 150,309
პუდუკოტაი ტამილნადუ M 109,217
პუდუპატინამი ტამილნადუ C.T 20,901
პუკჰრაიანი უტარ-პრადეში M.B 20,107
პულგაონი მაჰარაშტრა M.Cl 36,522
პულიანკუდი ტამილნადუ M 60,080
პუნალური კერალა M 47,235
პუნჩი ჯამუ და ქაშმირი M.B 23,978
პუნა მაჰარაშტრა UA 3,760,636
პუნჯაიპუგალური ტამილნადუ T.P 20,309
პუნგანური ანდჰრა-პრადეში N.P 44,314
პურანპური უტარ-პრადეში M.B 37,233
პურნა მაჰარაშტრა M.Cl 33,225
პური ორისა M 157,837
პურნია ბიჰარი M.Corp. 197,211
პურქუაზი უტარ-პრადეში UA 23,599
პურულია დასავლეთ ბენგალი M 113,806
პურვა უტარ-პრადეში N.P 21,271
პუსადი მაჰარაშტრა M.Cl 67,116
პუთჰურუ კარნატაკა T.M.C 48,070
პუტური ანდჰრა-პრადეში C.T 29,436

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

რანჩის ხედი რანჩის მთიდან
დაისი მდინარე გოდავარზე რაჯაჰმუნდრიში ჰაველოკის ხიდზე
ათლეტიკური სტადიონი, სექტორი-6, როჰტაკიში
NTPC-ის ხედი რამაგუნდამში
ჯაიპურის ექსპრესი რატლამის რკინიგზის სადგურში
დარგაჰი რაიჩურში
რევა კუნდა რევაში
ქალაქის სახელი შტატის სახელი კლასიფიკაცია მოსახლეობა (2001)
რაბაკავი ბანაჰატი კარნატაკა CMC 70,248
რადჰანპური გუჯარათი M 32,191
რაე ბარელი უტარ-პრადეში M.B 169,333
რაფიგანჯი ბიჰარი N.A 24,992
რაგჰოგარჰ-ვიჯაიპური მადჰია-პრადეში M 49,173
რაგჰუნათპური დასავლეთ ბენგალი M 21,932
რაჰატგარჰი მადჰია-პრადეში N.P 25,215
რაიჩური მაჰარაშტრა M.Cl 34,476
რააიაჩურუ კარნატაკა CMC 207,421
რაიგანჯი დასავლეთ ბენგალი UA 175,047
რაიგარჰი ჩხატისგარჰი UA 115,908
რაიკოტი პენჯაბი M.Cl 24,769
რაიპური* ჩხატისგარჰი UA 700,113
რაირანგპური ორისა N.A.C 21,896
რაისენი მადჰია-პრადეში M 35,702
რაისინგჰნაგარი რაჯასტანი M 27,736
რაჯაგანგაპური ორისა M 43,594
რაჯაჰმუნდრი ანდჰრა-პრადეში UA 413,616
რაჯახერა რაჯასტანი M 28,349
რაჯალდესარი რაჯასტანი M 22,836
რაჯამი ანდჰრა-პრადეში C.T 23,424
რაჯამპეტი ანდჰრა-პრადეში M 109,575
რაჯაპალიამი ტამილნადუ M 122,307
რაჯაური ჯამუ და ქაშმირი N.A.C 21,580
რაჯგარჰი (ალვარი) რაჯასტანი M 25,009
რაჯგარჰი (ჩურუ) რაჯასტანი UA 51,640
რაჯგარჰი მადჰია-პრადეში N.P 23,937
რაჯგირი ბიჰარი N.A 33,738
რაჯკოტი გუჯარათი UA 1,606,745(2012)
რაჯნანდგაონი ჩხატისგარჰი M.Corp. 143,770
რაჯპიპლა გუჯარათი M 34,923
რაჯპურა პენჯაბი M.Cl 82,956
რაჯსამანდი რაჯასტანი M 55,687
რაჯულა გუჯარათი M 32,395
რაჯურა მაჰარაშტრა M.Cl 25,843
რამაჩანდრაპურამი ანდჰრა-პრადეში M 41,370
რამაგუნდამი ანდჰრა-პრადეში UA 237,686
რაამანაგარა კარნატაკა CMC 79,394
რამანათაპურამი ტამილნადუ M 62,050
რაამადურგა კარნატაკა UA 36,649
რამეშვარამი ტამილნადუ T.P 37,968
რამგანჯ მანდი რაჯასტანი M 30,973
რამნგარჰი ჯარხანდი UA 110,496
რამნგარჰი რაჯასტანი M 28,458
რამნაგარი ბიჰარი N.A 38,554
რამნაგარი უტარაკჰანდი M.B 46,205
რამპური უტარ-პრადეში M.B 281,494
რამპურ მანიჰარან უტარ-პრადეში N.P 24,844
რამპურა პჰული პენჯაბი UA 44,665
რამპურჰატი დასავლეთ ბენგალი M 50,613
რამტეკი მაჰარაშტრა M.Cl 22,516
რანაგჰატი დასავლეთ ბენგალი UA 145,285
რანავავი გუჯარათი UA 29,645
რანჩი* ჯარხანდი UA 863,495
რანგია ასამი M.B 25,151
რანია ჰარიანა M.C 20,961
რანიბენური კარნატაკა CMC 89,618
რაპარი გუჯარათი M 23,057
რასიპურამი ტამილნადუ M 46,330
რასრა უტარ-პრადეში M.B 29,238
რატანგარჰი რაჯასტანი M 63,486
რათი უტარ-პრადეში M.B 55,950
რატია ჰარიანა M.C 23,826
რატლამი მადჰია-პრადეში UA 14,54,483 (2011)
რათნაგირი მაჰარაშტრა M.Cl 70,383
რაუ მადჰია-პრადეში N.P 20,855
რაუკელა ორისა UA 484,874
რავერი მაჰარაშტრა M.Cl 25,993
რავათბჰატა რაჯასტანი M 34,690
რავატსარი რაჯასტანი M 28,387
რაქსაულ ბაზარი ბიჰარი M 41,610
რაიაჩჰოტი ანდჰრა-პრადეში C.T 72,297
რაიადურგი ანდჰრა-პრადეში M 54,125
რაიაგადა ორისა M 57,759
რინგუსი რაჯასტანი M 22,932
რეჰლი მადჰია-პრადეში M 25,890
რენიგუნტა ანდჰრა-პრადეში C.T 23,862
რენუკუტი უტარ-პრადეში UA 66,597
რეოტი უტარ-პრადეში N.P 22,082
რეპალე ანდჰრა-პრადეში M 42,539
რეველგანჯი ბიჰარი M 34,042
რევა მადჰია-პრადეში M.Corp. 183,274
რევარი ჰარიანა M.Cl 100,684
რიშიკეში უტარაკჰანდი UA 78,805
რისოდი მაჰარაშტრა M.Cl 27,516
რობერტსგანჯი უტარ-პრადეში M.B 32,243
რობერტსონ პეტი კარნატაკა UA 157,084
როჰტაკი ჰარიანა M.Corp. 294,577
რონი კარნატაკა T.P 21,643
რურკი უტარაკჰანდი UA 115,278
როსერა ბიჰარი M 27,492
რუდაული უტარ-პრადეში M.B 36,776
რუდრაპური უტარაკჰანდი M.B 88,676
რუდრაპური უტარ-პრადეში N.P 26,683
რუპნაგარი პენჯაბი M.Cl 49,159

ს, შ[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

SIT(სილიგურის ტექნოლოგიური ინსტიტუტი) , სილიგური ,დასავლეთ ბენგალი
სურატის ქუჩებში
დალის ტბა და ქალაქი სრინაგარი
ქალაქ სალემის ხედი
აკვარელი, განგის არხი საჰარანპურში
ვოლჩანდის საინჟინრო კოლეჯი სანგლში
საგარის კვლევითი, ტექნოლოგიური და მეცნიერული ინსტიტუტი საგარში
ვაგონი რომელივ შიმოგასა და ტალაგუპას შორის დადის
ქალაქ შილონგის ხედი
ქ. სატნას მთავარი ქუჩის ხედი
სილჩარის აეროპორტის ხედი
მადჰავის ეროვნული პარკი შივპურში
საბავშვო მატარებელი მუშაობს შიმლასა და კალკას შორის
მაუსოლი დე შერ შაჰ სარი ე სასარამი სასარამში
გადატირთული ქუჩები სივაკასში, პატარა იაპონია
ქალაქ სატარას დაისის ხედი ჩაბჰინტიდან
სატპურას დამბის ხედი
პილალამარი, ერთ ერთი ყველაზე ძველი ინდური ტაძარი სურიაპეტში
ქალაქის სახელწოდება შტატტის სახელწოდება კლასიფიკაცია მოსახლეობა (2001)
საბალგარჰი მადჰია-პრადეში UA 34,039
სადაბადი უტარ-პრადეში N.P 31,742
სადალაგა კარნატაკა T.P 20,202
სადასივპეტი ანდჰრა-პრადეში M 36,334
სადრი რაჯასტანი M 24,413
სადულშაჰარი რაჯასტანი M 22,326
საფიდონი ჰარიანა M.C 27,541
საფიპური უტარ-პრადეში N.P 22,378
საგარი მადჰია-პრადეში UA 308,922
საგარა კარნატაკა T.M.C 50,131
საგვარა რაჯასტანი M 31,127
საჰარანპური უტარ-პრადეში M.B 455,754
საჰარსა ბიჰარი N.T 125,167
საჰასპური უტარ-პრადეში N.P 22,606
საჰასვანი უტარ-პრადეში M.B 58,184
საჰავარი უტარ-პრადეში N.P 20,470
საჰიბგანჯი ჯარხანდი M 80,154
საჰჯანვა უტარ-პრადეში N.P 25,107
საიდპური უტარ-პრადეში N.P 21,568
საიჰა მიზორამი N.T 19,731
საილუ მაჰარაშტრა M.Cl 39,851
საინთია დასავლეთ ბენგალი M 39,145
საკალეშაპურა კარნატაკა T.M.C 23,176
სეკტი ჩხატისგარჰი N.P 20,213
სალაია გუჯარათი M 26,875
სალემი ტამილნადუ UA 751,438
სალური ანდჰრა-პრადეში M 48,354
სამალკჰა ჰარიანა M.C 29,866
სამალკოტი ანდჰრა-პრადეში M 53,602
სამანა პენჯაბი M.Cl 46,592
სამასტიპური ბიჰარი UA 61,998
სამბალპური ორისა UA 226,469
სამბჰალი უტარ-პრადეში M.B 182,478
სამბჰარი რაჯასტანი M 22,293
სამდჰანი უტარ-პრადეში N.P 25,327
სამთჰარი უტარ-პრადეში M.B 20,217
სანანდი გუჯარათი M 32,417
სანავადი მადჰია-პრადეში M 34,114
სანკჰორი რაჯასტანი M 25,884
სანდი უტარ-პრადეში M.B 23,234
სანდილა უტარ-პრადეში M.B 48,899
სანდური კარნატაკა T.P 27,614
სანგამნერი მაჰარაშტრა M.Cl 61,958
სანგარედი ანდჰრა-პრადეში M 57,113
სანგარია რაჯასტანი M 34,537
სანგლი მაჰარაშტრა UA 447,774
სანგოლე მაჰარაშტრა M.Cl 28,116
სანდრურ პენჯაბი M.Cl 77,989
სანკარანკოილი ტამილნადუ M 53,606
სანკარი ტამილნადუ T.P 27,454
სანკეშვარა კარნატაკა T.M.C 32,511
სანტიპური დასავლეთ ბენგალი M 138,235
სარანგპური მადჰია-პრადეში M 32,294
სარდარშაჰარი რაჯასტანი M 81,394
სარდჰანა უტარ-პრადეში M.B 48,314
სარნი მადჰია-პრადეში M 95,012
სასარამი ბიჰარი M 131,172
სასვადი მაჰარაშტრა M.Cl 26,689
სატანა მაჰარაშტრა M.Cl 32,561
სატარა მაჰარაშტრა M.Cl 108,048
სატნა მადჰია-პრადეში UA 229,307
სათიამანგალამი ტამილნადუ M 33,722
სატენაპალი ანდჰრა-პრადეში M 51,404
სატური ტამილნადუ M 31,443
საუნდა ჯარხანდი C.T 85,075
სოუდათი-იელამა კარნატაკა T.M.C 38,155
საუსარი მადჰია-პრადეში N.P 24,312
სავარკუნდლა გუჯარათი M 73,774
სავანური კარნატაკა T.M.C 35,563
სავნერი მაჰარაშტრა M.Cl 26,712
სავაი მადჰოპური რაჯასტანი UA 101,997
სავანტვადი მაჰარაშტრა M.Cl 22,901
სედამი კარნატაკა T.M.C 31,539
სეჰორი მადჰია-პრადეში UA 92,518
სენდჰვა მადჰია-პრადეში M 48,941
სეოჰარა უტარ-პრადეში UA 47,575
სეონი მადჰია-პრადეში M 89,801
სეონი-მალვა მადჰია-პრადეში M 26,202
შაჰაბადი კარნატაკა UA 66,550
შაჰაბადი (ჰარდოი) უტარ-პრადეში M.B 67,751
შაჰაბადი (რამპური) უტარ-პრადეში N.P 32,370
შაჰადი მაჰარაშტრა M.Cl 49,696
შაჰბადი ჰარიანა M.C 37,289
შაჰდოლი მადჰია-პრადეში M 78,624
შაჰგანჯი უტარ-პრადეში M.B 24,602
შაჰჯაჰანპური უტარ-პრადეში UA 321,885
შაჰაპურა კარნატაკა T.M.C 38,907
შაჰპურა რაჯასტანი M 28,174
შაჰპურა რაჯასტანი M 27,792
შაჯაპური მადჰია-პრადეში UA 57,818
შამგარჰი მადჰია-პრადეში N.P 21,507
შამლი უტარ-პრადეში M.B 90,055
შამსაბადი (აგრა) უტარ-პრადეში M.B 27,338
შამსაბადი (ფარუხაბადი) უტარ-პრადეში N.P 23,596
შეგაონი მაჰარაშტრა M.Cl 52,423
შეიხპურა ბიჰარი M 43,113
შენდურჯანა მაჰარაშტრა M.Cl 21,083
შენკოტაი ტამილნადუ M 26,838
შეოგანჯი რაჯასტანი M 24,789
შეოჰარი ბიჰარი N.A 21,262
შეოპური მადჰია-პრადეში UA 58,342
შერგჰატი ბიჰარი N.A 32,526
შერკოტი უტარ-პრადეში M.B 52,880
შიგაავი კარნატაკა T.P 24,327
შიკაპური კარნატაკა T.M.C 31,516
შიკარპური (ბულანდშაჰრი) უტარ-პრადეში M.B 33,187
შიკოჰაბადი უტარ-პრადეში M.B 88,161
შილონგი* მეგჰალაია UA 267,662
შიმლა* ჰიმაჩალ-პრადეში UA 144,975
შივამოგა კარნატაკა C.M.C 274,352
შირდი მაჰარაშტრა M.Cl 26,184
შირპურ-ვარვადი მაჰარაშტრა M.Cl 61,694
შირური მაჰარაშტრა M.Cl 26,999
შიშგარჰი უტარ-პრადეში N.P 20,684
შივპური მადჰია-პრადეში M 146,892
შოლავანდანი ტამილნადუ T.P 21,638
შოლინგური ტამილნადუ T.P 26,652
შორანური კერალა M 42,029
სურაპურა კარნატაკა T.M.C 43,622
შრიგონდა მაჰარაშტრა M.Cl 26,324
შრირამპური მაჰარაშტრა UA 88,761
შრი რანგაპატანა კარნატაკა T.M.C 23,729
შუჯალპური მადჰია-პრადეში M 42,461
სიანა უტარ-პრადეში M.B 38,999
სიბსაგარი ასამი M.B 53,854
სიდიპეტი ანდჰრა-პრადეში M 61,809
სიდჰი მადჰია-პრადეში M 45,700
სიდჰპური გუჯარათი UA 58,194
სიდჰალაგჰატა კარნატაკა T.M.C 41,098
სიჰორი გუჯარათი M 46,960
სიჰორა მადჰია-პრადეში M 37,870
სიკანდერპური უტარ-პრადეში N.P 21,783
სიკანდრა რაო უტარ-პრადეში M.B 37,938
სიკანდრაბადი უტარ-პრადეში M.B 69,867
სიკარი რაჯასტანი UA 185,925
სილაო ბიჰარი N.A 20,177
სილაპათარი ასამი T.C 22,516
სილჩარი ასამი UA 184,105
სილიგური დასავლეთ ბენგალი M.Corp. 1,572,000
სილოდი მაჰარაშტრა M.Cl 43,867
სილვასა* დადრა და ნაგარ ჰაველი C.T 21,893
სიმდეგა ჯარხანდი N.A 33,981
სინდჰაგი კარნატაკა T.M.C 27,732
სინდჰანურუ კარნატაკა T.M.C 61,262
სინგაპური ანდჰრა-პრადეში C.T 23,468
სინგრაული მადჰია-პრადეში M.Corp. 185,190
სინარი მაჰარაშტრა M.Cl 31,630
სირა კარნატაკა T.M.C 50,088
სირცილა ანდჰრა-პრადეში M 65,314
სირჰინდ ფატერგარჰ საჰიბი პენჯაბი M.Cl 49,825
სირკალი ტამილნადუ M 32,228
სიროჰი რაჯასტანი M 35,544
სირონჯი მადჰია-პრადეში M 42,179
სირსა ჰარიანა M.Cl 160,735
სირსაგანჯი უტარ-პრადეში UA 28,212
სირსი კარნატაკა UA 65,335
სირსი უტარ-პრადეში N.P 21,373
შერაგუპა კარნატაკა T.P 42,919
სიტამარჰი ბიჰარი UA 87,279
სიტაპური უტარ-პრადეში M.B 151,908
სიტარგანჯი უტარაკჰანდი M.B 22,027
სივაგანგა ტამილნადუ UA 40,220
სივაგირი ტამილნადუ T.P 20,380
სივაკასი ტამილნადუ UA 121,358
სივანი ბიჰარი M 109,919
სოჰაგპური მადჰია-პრადეში N.P 22,339
სოჰნა ჰარიანა M.C 27,570
სოჯატი რაჯასტანი M 38,883
სოლანი ჰიმაჩალ-პრადეში M.Cl 34,206
სოლაპური მაჰარაშტრა M.Corp. 872,478
სონამუკჰი დასავლეთ ბენგალი M 27,354
სონეპური ბიჰარი N.A 33,490
სონგადჰი გუჯარათი M 22,431
სონიპატი ჰარიანა UA 225,074
როპორე ჯამუ და ქაშმირი UA 59,624
სორო ორისა N.A.C 27,794
სორონი უტარ-პრადეში M.B 26,678
სოიაგონი მაჰარაშტრა C.T 21,819
სრი მადჰოპური რაჯასტანი M 28,492
სრიკაკულამი ანდჰრა-პრადეში UA 117,320
სრიკალაჰასტი ანდჰრა-პრადეში M 70,854
სრინაგარი* ჯამუ და ქაშმირი UA 988,210
შრინივაასაპურა კარნატაკა T.P 22,959
სრისაილამ პროჯექტი (Right Flank Colony) თაუნშიპი ანდჰრა-პრადეში C.T 23,273
სრირამპორე დასავლეთ ბენგალი 19500
სრივილიპუთური ტამილნადუ M 73,183
სუარი უტარ-პრადეში M.B 26,149
სუგაული ბიჰარი N.A 31,432
სუჯანგარჰი რაჯასტანი M 83,846
სუჯანპური პენჯაბი M.Cl 21,815
სულტანგანჯი ბიჰარი N.A 41,958
სულთანპური უტარ-პრადეში M.B 100,065
სუმერპური რაჯასტანი M 31,482
სუმერპური უტარ-პრადეში N.P 24,661
სენაბედა ორისა N.A.C 58,884
სუნამი პენჯაბი UA 56,251
სუნდარგარჰი ორისა M 38,421
სუნდარნაგარი ჰიმაჩალ-პრადეში M.Cl 23,986
სუპაული ბიჰარი M 54,085
სურანდაი ტამილნადუ T.P 28,146
სურატი გუჯარათი M.Corp. 2,876,374
სურატგარჰი რაჯასტანი M 58,119
სური დასავლეთ ბენგალი M 61,806
სურიამპალაიამი ტამილნადუ T.P 21,923
სურიაპეტი ანდჰრა-პრადეში UA 94,585

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

თირუვანანთაპურამი (ტრივანდრუმი)
ბინები უახლოვდება ტრივანდრუმის გარეუბნებს
ხედი მდინარე კავერზე და სრირანგამის ტაძარზე ქალაქ ტრიჩიში
ცნობილი ტირუმალას ტაძრის ხედი ტირუპატში
მაგიური არუნჩალაშვარას ტაძრის ხედი წითელი მთიდან ქ. ტირუვანნამალაი
ქალაქის სახელწოდება შტატტის სახელწოდება კლასიფიკაცია მოსახლეობა (2001)
ტადეპალიგუდემი ანდჰრა-პრადეში M 102,622
ტადპატრი ანდჰრა-პრადეში M 86,843
ტაკი დასავლეთ ბენგალი M 37,305
ტალაჯა გუჯარათი M 26,104
ტალჩერი ორისა M 34,998
ტალეგონ დაბჰადი მაჰარაშტრა M.Cl 42,578
ტჰაალიკოტი კარნატაკა T.M.C 26,205
ტალიპარამბა კერალა M 67,507
ტალოდე მაჰარაშტრა M.Cl 25,036
ტალვარა პენჯაბი C.T 22,574
ტამლუკი დასავლეთ ბენგალი M 45,830
ტანდა უტარ-პრადეში M.B 83,467
ტანდა უტარ-პრადეში M.B 40,013
ტანდური ანდჰრა-პრადეში M 57,941
ტანუკუ ანდჰრა-პრადეში UA 72,970
ტარაკესვარი დასავლეთ ბენგალი M 28,187
ტარანა მადჰია-პრადეში N.P 21,453
ტარანაგარი რაჯასტანი M 27,066
ტარაორი ჰარიანა M.C 22,201
ტარიკერე კარნატაკა T.P 34,066
ტარნ ტარან საჰიბი პენჯაბი M.Cl 55,787
ტასგონი მაჰარაშტრა M.Cl 33,457
ტეჰრი უტარაჰენდი M.B 25,423
ტეკალაკოტე კარნატაკა T.P 23,583
ტენალი ანდჰრა-პრადეში M 153,756
ტენკასი ტამილნადუ M 63,432
ტენუ დამ-კუმ-კათჰარა ჯარხანდი C.T 20,441
ტჰერგალუ (თერგალუ) კარნატაკა T.P 23,616
ტეტრი ბაზარი უტარ-პრადეში M.B 21,931
ტეზპური ასამი UA 105,377
ტჰაკურდვარა (თჰაკურდვარა) უტარ-პრადეში M.B 35,371
ტჰამამპატი ტამილნადუ T.P 20,751
ტჰანა ბჰავანი უტარ-პრადეში N.P 31,161
ტჰანესარი ჰარიანა UA 122,319
ტჰანგადჰი გუჯარათი M 36,880
ტჰანჯავური ტამილნადუ M 215,314
ტჰარადი გუჯარათი M 22,815
ტჰარამანგალამი ტამილნადუ T.P 22,144
ტჰარანგამბადი ტამილნადუ T.P 20,843
ტჰენი ალინაგარამი ტამილნადუ M 85,498
ტირუმანგალამი ტამილნადუ M 43,631
ტჰირუნინდრავური ტამილნადუ T.P 29,332
ტჰირუპარაპუ ტამილნადუ T.P 21,736
ტჰირუპუვანამი ტამილნადუ T.P 21,589
ტჰირუთჰურაიპუუნდი ტამილნადუ M 22,905
ტჰირუვალა კერალა M 56,837
ტჰირუვალური ტამილნადუ M 45,732
ტჰირუვანანთჰაპურამი კერალა UA 1,189,635
ტჰირუვარური ტამილნადუ M 56,341
ტჰოდუპუჟა კერალა M 46,246
ტჰუთჰუკუდი ტამილნადუ UA 243,415
ტჰოუბალი მანიპური M.Cl 41,174
ტჰრისური კერალა UA 330,122
ტჰურაიური ტამილნადუ M 31,005
ტიკამგარჰი მადჰია-პრადეში M 68,426
ტილდა ნევრა ჩხატისგარჰი UA 26,909
ტილჰარი უტარ-პრადეში M.B 52,911
ტინდივანამ ტამილნადუ M 67,737
ტინსუკია ასამი UA 108,123
ტჰიპატურუ კარნატაკა T.M.C 53,104
ტირორა მაჰარაშტრა M.Cl 22,529
ტირუჩენდური ტამილნადუ UA 87,101
ტირუჩენგოდი ტამილნადუ M 80,187
ტირუჩირაპალი ტამილნადუ UA 866,354
ტირუკალუკუნდრამი ტამილნადუ T.P 23,715
ტირუკოილური ტამილნადუ T.P 27,197
ტირუნელველი ტამილნადუ UA 433,352
ტირუპათჰური ტამილნადუ T.P 23,559
ტირუპათჰური ტამილნადუ M 60,876
ტირუპატი ანდჰრა-პრადეში UA 303,521
ტირუპური ტამილნადუ UA 550,826
ტირური კერალა M 53,654
ტირუტანი ტამილნადუ T.P 38,314
ტირუვანამალაი ტამილნადუ M 130,567
ტირუვეთჰიპურამი ტამილნადუ M 35,201
ტირუვურუ ანდჰრა-პრადეში M 35,201
ტირვაგანჯი უტარ-პრადეში N.P 20,231
ტიტლაგარჰი ორისა UA 30,273
ტიტაკუდი ტამილნადუ T.P 20,735
ტოდაბჰიმი რაჯასტანი M 20,845
ტოდარაისინგჰი რაჯასტანი M 21,217
ტოჰანა ჰარიანა M.C 51,519
ტონკი რაჯასტანი M.Cl 135,689
ტუენსანგი ნაგალანდი T.C 29,772
ტულჯაპური მაჰარაშტრა M.Cl 31,706
ტულსიპური უტარ-პრადეში N.P 21,243
ტჰუმაკურუ კარნატაკა C.M.C 248,929
ტუმსარი მაჰარაშტრა M.Cl 42,021
ტუნდლა უტარ-პრადეში UA 54,576
ტუნი ანდჰრა-პრადეში M 50,368
ტურა მეგჰალაია M 58,978

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ქალაქის მერიის ხედი უდაიპურში
NMR მატარებელი უდჰაგამანდალამიში
ქალაქის სახელი შტატის სახელი კლასიფიკაცია მოსახლეობა (2001)
უჩგონი მაჰარაშტრა C.T 22,548
უდაიპური რაჯასტანი M.Cl 389,438
უდაიპური ტრიპურა N.P 21,758
უდაიპურვატი რაჯასტანი M 27,843
უდგირი მაჰარაშტრა M.Cl 91,933
უდჰაგამანდალამი ტამილნადუ M 93,987
უდჰამპური ჯამუ და ქაშმირი UA 86,299
უდუმალაიპეტაი ტამილნადუ M 59,668
უდუპი კარნატაკა UA 127,124
უგარი კარნატაკა T.P 39,287
უჯჰანი მადჰია-პრადეში M.B 51,051
უჯაინი მადჰია-პრადეში UA 1986597 (2011)
უმარგა მაჰარაშტრა M.Cl 30,178
უმარაი მადჰია-პრადეში M 26,842
უმარხედი მაჰარაშტრა M.Cl 34,059
უმარკოტე ორისა N.A.C 24,859
უმბერგონი გუჯარათი C.T 21,684
უმრედი მაჰარაშტრა M.Cl 49,577
უმრეთჰი გუჯარათი M 32,191
უნა გუჯარათი M 51,261
უნჯჰა გუჯარათი M 53,876
უნამალაიკადაი ტამილნადუ T.P 20,666
უნაო უტარ-პრადეში Sub-Metropolis 644,662
უპლეტა გუჯარათი M 55,438
ურანი მაჰარაშტრა M.Cl 23,251
ურან ისლამპური მაჰარაშტრა M.Cl 58,330
ურავაკონდა ანდჰრა-პრადეში C.T 31,856
ურმარ ტანდა პენჯაბი M.Cl 22,048
უსილამპატი ტამილნადუ M 30,601
უთჰამაპალაიამი ტამილნადუ T.P 22,104
უთჰირამერური ტამილნადუ T.P 23,656
უტრაულა უტარ-პრადეში M.B 27,502

იხილეთ აგრეთვე[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სქოლიო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  1. Census of India _ About Us. Census of India.
  2. Census of India. Census of India.
  3. Census of India - 2001. Census of India.

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]