შინაარსზე გადასვლა

ჩრდილოეთ ამერიკის ქვეყნების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია

ჩრდილოეთ ამერიკის კონტინენტზე 23 სუვერენული სახელმწიფო და 17 დამოკიდებული ტერიტორიაა. ზოგიერთი მათგანი (მაგ. პანამა) ნაწილობრივ სამხრეთ ამერიკაში მდებარეობს.

ქვეყანა ან
ტერიტორია
ოფიციალური სახელი მდებარეობა დროშა გერბი დედაქალაქი ფართობი კმ² მოსახლეობის
რაოდენობა
სიმჭიდროვე
კმ²-ზე
ოფიციალური ენა
ამერიკის შეერთებული შტატები ამერიკის შეერთებული შტატები
ვაშინგტონი 9 629 091 318 798 000 34,2 ინგლისური
(დე ფაქტო)
ანგილია
(დიდი ბრიტანეთი)
ანგილია
ვალი 91 13 600 132 ინგლისური
ანტიგუა და ბარბუდა ანტიგუა და ბარბუდა
სენტ-ჯონზი 440 86 754 197 ინგლისური
აშშ-ის ვირჯინის კუნძულები
(აშშ)
აშშ-ის ვირჯინის კუნძულები
შარლოტ-ამალია 346,36 106 405 310,3 ინგლისური
ბარბადოსი ბარბადოსი
ბრიჯტაუნი 431 277 820 660 ინგლისური
ბაჰამის კუნძულები ბაჰამის კუნძულების თანამეგობრობა
ნასაუ 13 878 319 031 23,27 ინგლისური
ბელიზი ბელიზი
ბელმოპანი 22 966 340 844 14 ინგლისური
ბერმუდის კუნძულები
(დიდი ბრიტანეთი)
ბერმუდის კუნძულები
ჰამილტონი 53,2 64 237 1 275 ინგლისური
ბრიტანეთის ვირჯინის კუნძულები
(დიდი ბრიტანეთი)
ბრიტანეთის ვირჯინის კუნძულები
როდ-ტაუნი 153 27 800 260 ინგლისური
გვადელუპა1
(საფრანგეთი)
გვადელუპა
ბას-ტერი 1 628 405 739 250 ფრანგული
გვატემალა გვატემალის რესპუბლიკა
გვატემალა 1 628 405 739 250 ესპანური
გრენადა გრენადა
სენტ-ჯორჯესი 348,5 109 590 318,58 ინგლისური
გრენლანდია
(დანია)
გრენლანდია
ნუუკი 2 166 086 56 968 0,026 გრენლანდი-ური,
დანიური
დომინიკა დომინიკის თანამეგობრობა
როზო 750 72 660 105 ინგლისური
დომინიკელთა რესპუბლიკა დომინიკელთა რესპუბლიკა
სანტო-დომინგო 48 442 9 445 280 197 ესპანური
იამაიკა იამაიკა
კინგსტონი 10 991 2 889 187 252 ინგლისური
კაიმანის კუნძულები
(გაერთიანებული სამეფო)
კაიმანის კუნძულები
ჯორჯტაუნი 264 56 732 212 ინგლისური
კანადა კანადა
ოტავა 9 984 670 35 427 524 3,41 ინგლისური,
ფრანგული
კლიპერტონი
(საფრანგეთი)
კლიპერტონი
6 დაუსახლებელია
კოსტა-რიკა კოსტა-რიკის რესპუბლიკა
სან-ხოსე 51 100 4 586 353 84 ესპანური
კუბა კუბის რესპუბლიკა
ჰავანა 109 884 11 167 325 102 ესპანური
მექსიკა მექსიკის შეერთებული შტატები
მეხიკო 1 972 550 118 395 054 57 ესპანური
ნიკარაგუა ნიკარაგუის რესპუბლიკა
მანაგუა 130 375 6 071 045 51 ესპანური
პანამა პანამის რესპუბლიკა
პანამა 75 517 3 608 431 54,2 ესპანური
სალვადორი სალვადორის რესპუბლიკა
სან-სალვადორი 21 044,8 6 290 420 341,5 ესპანური
სენტ-ვინსენტი და გრენადინები სენტ-ვინსენტი და გრენადინები
კინგსტაუნი 389 103 000 307 ინგლისური
სენტ-კიტსი და ნევისი სენტ-კიტსისა და ნევისის ფედერაცია
ბასტერი 261 51 538 164 ინგლისური
სენტ-ლუსია სენტ-ლუსია
კასტრი 617 173 765 298 ინგლისური,
პაპიამენტო
ტერქსისა და კაიკოსის კუნძულები
(დიდი ბრიტანეთი)
ტერქსისა და კაიკოსის კუნძულები
კოკბერნ-ტაუნი 616,3 31 458 51 ინგლისური
ჰაიტი ჰაიტის რესპუბლიკა
პორტ-ო-პრენსი 27 750 9 996 731 350,27 ჰაიტიური კრეოლი,
ფრანგული
ჰონდურასი ჰონდურასის რესპუბლიკა
ტეგუსიგალპა 112 492 8 249 574 64 ესპანური

1 არის უშუალოდ საფრანგეთის ნაწილი. მისი დროშა მხოლოდ ადგილობრივი დატვირთვისაა. ფაქტობრივად არ განსხვავდება საფრანგეთის რეგიონებისაგან. პოლიტიკურად ის ევროკავშირის წევრია.