ნაციონალური საკალათბურთო ასოციაციის სეზონების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
Jump to navigation Jump to search

ნაციონალური საკალათბურთო ასოციაცია (NBA) — მთავარი პროფესიონალური საკალათბურთო ლიგა ჩრდილოეთ ამერიკაში. ლიგა დაარსდა 1946 წელს როგორც ამერიკის საკალათბურთო ასოციაცია (BAA).[1] ლიგამ ახალი სახელი მიიღო 1949-50 წლების სეზონში, როდესაც ნაციონალურ საკალათბურთო ლიგას (NBL) შეუერთდა.[2] ლიგაში ამჯერად 30 გუნდია, აქედან 29 გუნდი აშშ-ის, ხოლო 1 გუნდი კანადის ტერიტორიაზე მდებარეობს. ყოველი გუნდი რეგულარულ სეზონში 82 მატჩს ატარებს. ყოველი კონფერენციიდან 8 გუნდი გადის პლეი-ოფში. კონფერენციების ფინალში გამარჯვებულები გადიან NBA-ის ფინალში, სადაც ხდება NBA-ის ჩემპიონის გამოვლენა.

ბოსტონ სელტიკსი გაუთანაბრდა ან ჰქონდა რეგულარული სეზონში საუკეთესო შედეგი 18-ჯერ. მათ აღმოსავლეთ კონფერენციის (1970 წლამდე ცნობილი იყო როგორც აღმოსავლეთ დივიზიონი) მოგება 21-ჯერ შეძლეს, მაშინ როდესაც ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი აღმოსავლეთი კონფერენციის გამარჯვებული 31-ჯერ გახდა. ბოსტონის ანგარიშზე ჩემპიონის ტიტული 17-ია, რაც ყველაზე მეტია NBA-ის ისტორიაში, რომელსაც მხოლოდ 1 მოგებით ჩამორჩება ლეიკერსი 16 ტიტულით, რომლებმაც ეს 31 ფინალური შეხვედრაში ასპარეზობიდან მოიპოვეს. ლეიკერსმა და სელტიკსმა ერთმანეთში რეკორდული მაჩვენებლით, 12-ჯერ შეხვდნენ ერთმანეთს ფინალში. სელტიკსმა 12 შეხვედიდან 9 მოიგო, ხოლო ლეიკერსმა 3.

საუკეთესო რეგულარული სეზონის შედეგი ჩიკაგო ბულზს ეკუთვნის 1995-96 წლების სეზონში დამყარებული. იმ სეზონში ბულზმა 72-10 დაამთავრა რეგულარული სეზონი, რაც მოგების პროცენტული მაჩვენებლით .878 იყო, მოგვიანებით კი ბულზმა აღმოსავლეთ კონფერენციის და შემდგომ NBA-ის ჩემპიონის ტიტულის მოპოვება შეძლო. ბულზი არის ერთადერთი გუნდი, რომელმაც ერთ სეზონში შეძლო მინიმუმ 70 მატჩის მოგება.[3] იმ სეზონში ბულზმა რამდენიმე ჯილდო და მიღწევა მიისაკუთრეს ანგარიშზე. მაიკლ ჯორდანმა დააგროვა ყველაზე მეტი ქულა და მოიგო ტიტული, ასევე რეგულარული სეზონის MVP ჯილდო, All-Star მატჩის MVP-ს ჯილდო და ფინალის MVP ჯილდოები მოიგო, ხოლო დენის როდმენმა მოხსნებით მოახერხა ჯილდოს მოპოვება, ტონი კუკოჩი დასახელებული იქნა წლის მეექვსე კაცის ჯილდოს გამარჯვებულად. ჯორდანი და სკოტი პიპენი დასახელებული იყვნენ All-NBA პირველ გუნდში, ხოლო როდმენი დასახელებული იქნა ყველა-დაცვითი პირველ გუნდში. გუნდის მთავარმა მწვრთნელმა - ფილ ჯექსონმა მოიგო წლის მწვრთნელის ჯილდო.[4]

აღმოსავლეთმა ჩემპიონობის მოგება 35-ჯერ შეძლო, როდესაც დასავლეთის ანგარიშზე ჩემპიონობა 28 არის. გაუქმებულმა ცენტრალურმა დივიზიონმა ჩემპიონობა 1950 წელს მოიგო. 65 ჩემპიონობიდან, 31 მათგანი მოიგო გუნდმა, რომელსაც ჰქონდა ან გაუთანაბრდა რეგულარული სეზონის საუკეთესო შედეგს. 6 გუნდი, რომელსაც ჰქონდა ან გაუთანაბრდა რეგულარული სეზონის საუკეთესო შედეგს და მოიგო ჩემპიონის ტიტული, დასახელებული იქნა NBA-ის 50 წლისთავის მიძღვნილ ღონისძიებაში, ყველა დროის 10 საუკეთესო გუნდს შორის 1996 წელს. სელტიკსი, ბულზი, ლეიკერსი და ფილადელფია არჩეული იქნენ 2-ჯერ, ხოლო დეტროიტ პისტონსი და ნიუ-იორკ ნიქსი დასახელებული იქნენ მხოლოდ ერთხელ.[5]

სეზონები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წელი[a] Top seed შედეგი წელი[b] აღმოსავლეთის ჩემპიონი დასავლეთის ჩემპიონი Year[c] ჩემპიონი გუნდების რაოდენობა[d] მატჩების რაოდენობა[e] აღნიშვნა[f] სქოლიო
რეგულარული სეზონი პლეი-ოფი ფინალები
1946 ვაშინგტონ კეპიტოლზი 49–11 (.817) 1947 [g] [g] 1947 ფილადელფია უორიორსი 11 60–61 ინაუგურაციის სეზონი დაიწყო 11 გუნდით. [6]
1947 სენტ-ლუის ბომბერსი 29–19 (.604) 1948 [g] [g] 1948 ბალტიმორ ბულეტსი[h] 8 48 4 გუნდი გაუქმდა;
1 გუნდი გადმოვიდა ამერიკის საკალათბურთო ლიგიდან
[7]
1948 როჩესტერ როიალზი 45–15 (.750) 1949 ვაშინგტონ კეპიტოლზი მინეაპოლის ლეიკერსი 1949 მინეაპოლის ლეიკერსი 12 60 4 გუნდი გადმოვიდა ნაციონალური საკალათბურთო ლიგიდან [8]
1949 სირაკუს ნეიშენალსი 51–13 (.797) 1950 სირაკუს ნეიშენალსი ანდერსონ პეკერსი[i] 1950 მინეაპოლის ლეიკერსი[j] 17 62–68 NBL და BAA გაერთიანდა და სახელიც NBA გახდა;
2 გუნდი გაუქმდა;
6 გუნდი გადმოვიდა ნაციონალური საკალათბურთო ლიგიდან;
1 დამატებითი გუნდი შემოუერთდა
[9]
1950 მინეაპოლის ლეიკერსი 44–24 (.647) 1951 ნიუ-იორკ ნიქსი როჩესტერ როიალზი 1951 როჩესტერ როიალზი 11 66–69 6 გუნდი გაუქმდა;
1 გუნდი გაუქმდა სეზონის განმავლობაში;[10]
ჩატარდა პირველი NBA All-Star მატჩი
[11]
1951 როჩესტერ როიალზი 41–25 (.621) 1952 ნიუ-იორკ ნიქსი მინეაპოლის ლეიკერსი 1952 მინეაპოლის ლეიკერსი 10 66 [12]
1952 მინეაპოლის ლეიკერსი 48–22 (.686) 1953 ნიუ-იორკ ნიქსი მინეაპოლის ლეიკერსი 1953 მინეაპოლის ლეიკერსი 10 69–71 [13]
1953 მინეაპოლის ლეიკერსი 46–26 (.639) 1954 სირაკუს ნეიშენალსი მინეაპოლის ლეიკერსი 1954 მინეაპოლის ლეიკერსი 9 72 1 გუნდი გაუქმდა [14]
1954 სირაკუს ნეიშენალსი
ფორტ-უეინი პისტონსი[k]
43–29 (.597) 1955 სირაკუს ნეიშენალსი ფორტ-უეინი პისტონსი 1955 სირაკუს ნეიშენალსი 9 72 1 გუნდი გაუქმდა სეზონის განმავლობაში[15] [16]
1955 ფილადელფია უორიორსი 45–27 (.625) 1956 ფილადელფია უორიორსი ფორტ-უეინი პისტონსი 1956 ფილადელფია უორიორსი 8 72 [17]
1956 ბოსტონ სელტიკსი 44–28 (.611) 1957 ბოსტონ სელტიკსი სენტ-ლუის ჰოუქსი 1957 ბოსტონ სელტიკსი 8 72 [18]
1957 ბოსტონ სელტიკსი 49–23 (.681) 1958 ბოსტონ სელტიკსი სენტ-ლუის ჰოუქსი 1958 სენტ-ლუის ჰოუქსი 8 72 [19]
1958 ბოსტონ სელტიკსი 52–20 (.722) 1959 ბოსტონ სელტიკსი მინეაპოლის ლეიკერსი 1959 ბოსტონ სელტიკსი 8 72 [20]
1959 ბოსტონ სელტიკსი 59–16 (.787) 1960 ბოსტონ სელტიკსი სენტ-ლუის ჰოუქსი 1960 ბოსტონ სელტიკსი 8 75 [21]
1960 ბოსტონ სელტიკსი 57–22 (.722) 1961 ბოსტონ სელტიკსი სენტ-ლუის ჰოუქსი 1961 ბოსტონ სელტიკსი 8 79 [22]
1961 ბოსტონ სელტიკსი 60–20 (.750) 1962 ბოსტონ სელტიკსი ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 1962 ბოსტონ სელტიკსი 9 80 1 დამატებითი გუნდი შემოუერთდა [23]
1962 ბოსტონ სელტიკსი 58–22 (.725) 1963 ბოსტონ სელტიკსი ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 1963 ბოსტონ სელტიკსი 9 80 [24]
1963 ბოსტონ სელტიკსი 59–21 (.738) 1964 ბოსტონ სელტიკსი სან-ფრანციკსო უორიორსი 1964 ბოსტონ სელტიკსი 9 80 [25]
1964 ბოსტონ სელტიკსი 62–18 (.775) 1965 ბოსტონ სელტიკსი ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 1965 ბოსტონ სელტიკსი 9 80 დასახელებული იქნა NBA-ის ისტორიაში 10 საუკეთესო გუნდს შორის. [26]
1965 ფილადელფია სიქსერსი 55–25 (.688) 1966 ბოსტონ სელტიკსი ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 1966 ბოსტონ სელტიკსი 9 80 [27]
1966 ფილადელფია სიქსერსი 68–13 (.840) 1967 ფილადელფია სიქსერსი სან-ფრანცისკო უორიორსი 1967 ფილადელფია სიქსერსი 10 81 1 დამატებითი გუნდი შემოუერთდა;
დასახელებული იქნა NBA-ის ისტორიაში 10 საუკეთესო გუნდს შორის.
[28]
1967 ფილადელფია სიქსერსი 62–20 (.756) 1968 ბოსტონ სელტიკსი ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 1968 ბოსტონ სელტიკსი 12 82 2 დამატებითი გუნდი შემოუერთდა [29]
1968 ბალტიმორ ბულეტსი 57–25 (.695) 1969 ბოსტონ სელტიკსი ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 1969 ბოსტონ სელტიკსი 14 82 2 დამატებითი გუნდი შემოუერთდა [30]
1969 ნიუ-იორკ ნიქსი 60–22 (.732) 1970 ნიუ-იორკ ნიქსი ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 1970 ნიუ-იორკ ნიქსი 14 82 დასახელებული იქნა NBA-ის ისტორიაში 10 საუკეთესო გუნდს შორის. [31]
1970 მილუოკი ბაქსი 66–16 (.805) 1971 ბალტიმორ ბულეტსი მილუოკი ბაქსი 1971 მილუოკი ბაქსი 17 82 3 დამატებითი გუნდი შემოუერთდა [32]
1971 ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 69–13 (.841) 1972 ნიუ-იორკ ნიქსი ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 1972 ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 17 82 დასახელებული იქნა NBA-ის ისტორიაში 10 საუკეთესო გუნდს შორის. [33]
1972 ბოსტონ სელტიკსი 68–14 (.829) 1973 ნიუ-იორკ ნიქსი ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 1973 ნიუ-იორკ ნიქსი 17 82 [34]
1973 მილუოკი ბაქსი 59–23 (.720) 1974 ბოსტონ სელტიკსი მილუოკი ბაქსი 1974 ბოსტონ სელტიკსი 17 82 [35]
1974 ბოსტონ სელტიკსი[l] 60–22 (.732) 1975 ვაშინგტონ ბულეტსი გოლდენ-სტეიტ უორიორსი 1975 გოლდენ-სტეიტ უორიორსი 18 82 1 დამატებითი გუნდი შემოუერთდა [36]
1975 გოლდენ-სტეიტ უორიორსი 59–23 (.720) 1976 ბოსტონ სელტიკსი ფინიქს სანსი 1976 ბოსტონ სელტიკსი 18 82 [37]
1976 ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 53–29 (.646) 1977 ფილადელფია სიქსერსი პორტლენდ ტრეილ ბლეიზერსი 1977 პორტლენდ ტრეილ ბლეიზერსი 22 82 ამერიკის საკალათბურთო ასოციაცია და NBA გაერთიანდა;
4 ABA-ს გუნდი გადმოვიდა ლიგაში
[38]
1977 პორტლენდ ტრეილ ბლეიზერსი 58–24 (.707) 1978 ვაშინგტონ ბულეტსი სიეტლ სუპერსონიქსი 1978 ვაშინგტონ ბულეტსი 22 82 [39]
1978 ვაშინგტონ ბულეტსი 54–28 (.659) 1979 ვაშინგტონ ბულეტსი სიეტლ სუპერსონიქსი 1979 სიეტლ სუპერსონიქსი 22 82 [40]
1979 ბოსტონ სელტიკსი 61–21 (.744) 1980 ფილადელფია სიქსერსი ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 1980 ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 22 82 [41]
1980 ბოსტონ სელტიკსი[m] 62–20 (.756) 1981 ბოსტონ სელტიკსი ჰიუსტონ როკეტსი 1981 ბოსტონ სელტიკსი 23 82 1 დამატებითი გუნდი შემოუერთდა [42]
1981 ბოსტონ სელტიკსი 63–19 (.768) 1982 ფილადელფია სიქსერსი ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 1982 ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 23 82 [43]
1982 ფილადელფია სიქსერსი 65–17 (.793) 1983 ფილადელფია სიქსერსი ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 1983 ფილადელფია სიქსერსი 23 82 დასახელებული იქნა NBA-ის ისტორიაში 10 საუკეთესო გუნდს შორის. [44]
1983 ბოსტონ სელტიკსი 62–20 (.756) 1984 ბოსტონ სელტიკსი ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 1984 ბოსტონ სელტიკსი 23 82 [45]
1984 ბოსტონ სელტიკსი 63–19 (.768) 1985 ბოსტონ სელტიკსი ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 1985 ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 23 82 [46]
1985 ბოსტონ სელტიკსი 67–15 (.817) 1986 ბოსტონ სელტიკსი ჰიუსტონ როკეტსი 1986 ბოსტონ სელტიკსი 23 82 დასახელებული იქნა NBA-ის ისტორიაში 10 საუკეთესო გუნდს შორის. [47]
1986 ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 65–17 (.793) 1987 ბოსტონ სელტიკსი ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 1987 ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 23 82 დასახელებული იქნა NBA-ის ისტორიაში 10 საუკეთესო გუნდს შორის. [48]
1987 ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 62–20 (.756) 1988 დეტროიტ პისტონსი ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 1988 ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 23 82 [49]
1988 დეტროიტ პისტონსი 63–19 (.768) 1989 დეტროიტ პისტონსი ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 1989 დეტროიტ პისტონსი 25 82 2 დამატებითი გუნდი შემოუერთდა;
დასახელებული იქნა NBA-ის ისტორიაში 10 საუკეთესო გუნდს შორის.
[50]
1989 ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 63–19 (.768) 1990 დეტროიტ პისტონსი პორტლენდ ტრეილ ბლეიზერსი 1990 დეტროიტ პისტონსი 27 82 2 დამატებითი გუნდი შემოუერთდა [51]
1990 პორტლენდ ტრეილ ბლეიზერსი 63–19 (.768) 1991 ჩიკაგო ბულზი ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 1991 ჩიკაგო ბულზი 27 82 [52]
1991 ჩიკაგო ბულზი 67–15 (.817) 1992 ჩიკაგო ბულზი პორტლენდ ტრეილ ბლეიზერსი 1992 ჩიკაგო ბულზი 27 82 დასახელებული იქნა NBA-ის ისტორიაში 10 საუკეთესო გუნდს შორის. [53]
1992 ფინიქს სანსი 62–20 (.756) 1993 ჩიკაგო ბულზი ფინიქს სანსი 1993 ჩიკაგო ბულზი 27 82 [54]
1993 სიეტლ სუპერსონიქსი 63–19 (.768) 1994 ნიუ-იორკ ნიქსი ჰიუსტონ როკეტსი 1994 ჰიუსტონ როკეტსი 27 82 [55]
1994 სან-ანტონიო სპურსი 62–20 (.756) 1995 ორლანდო მეჯიკი ჰიუსტონ როკეტსი 1995 ჰიუსტონ როკეტსი 27 82 [56]
1995 ჩიკაგო ბულზი 72–10 (.878) 1996 ჩიკაგო ბულზი სიეტლ სუპერსონიქსი 1996 ჩიკაგო ბულზი 29 82 2 დამატებითი გუნდი შემოუერთდა;
დასახელებული იქნა NBA-ის ისტორიაში 10 საუკეთესო გუნდს შორის.
[57]
1996 ჩიკაგო ბულზი 69–13 (.841) 1997 ჩიკაგო ბულზი იუტა ჯაზი 1997 ჩიკაგო ბულზი 29 82 [58]
1997 იუტა ჯაზი[n] 62–20 (.756) 1998 ჩიკაგო ბულზი იუტა ჯაზი 1998 ჩიკაგო ბულზი 29 82 [59]
1998 სან-ანტონიო სპურსი[o] 37–13 (.740) 1999 ნიუ-იორკ ნიქსი სან-ანტონიო სპურსი 1999 სან-ანტონიო სპურსი 29 50 სეზონის დაწყება შეფერხდა ლოკაუტის გამო, განახლებული კი 50 მატჩიანი რეგულარული სეზონით შემოიფარგლა[60] [61]
1999 ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 67–15 (.817) 2000 ინდიანა პეისერსი ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 2000 ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 29 82 [62]
2000 სან-ანტონიო სპურსი 58–24 (.707) 2001 ფილადელფია სიქსერსი ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 2001 ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 29 82 [63]
2001 საკრამენტო კინგსი 61–21 (.744) 2002 ნიუ-ჯერსი ნეტსი ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 2002 ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 29 82 [64]
2002 სან-ანტონიო სპურსი[p] 60–22 (.732) 2003 ნიუ-ჯერსი ნეტსი სან-ანტონიო სპურსი 2003 სან-ანტონიო სპურსი 29 82 [65]
2003 ინდიანა პეისერსი 61–21 (.744) 2004 დეტროიტ პისტონსი ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 2004 დეტროიტ პისტონსი 29 82 [66]
2004 ფინიქს სანსი 62–20 (.756) 2005 დეტროიტ პისტონსი სან-ანტონიო სპურსი 2005 სან-ანტონიო სპურსი 30 82 1 დამატებითი გუნდი შემოუერთდა [67]
2005 დეტროიტ პისტონსი 64–18 (.780) 2006 მაიამი ჰიტი დალას მევერიქსი 2006 მაიამი ჰიტი 30 82 [68]
2006 დალას მევერიქსი 67–15 (.817) 2007 კლივლენდ კავალიერსი სან-ანტონიო სპურსი 2007 სან-ანტონიო სპურსი 30 82 [69]
2007 ბოსტონ სელტიკსი 66–16 (.805) 2008 ბოსტონ სელტიკსი ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 2008 ბოსტონ სელტიკსი 30 82 [70]
2008 კლივლენდ კავალიერსი 66–16 (.805) 2009 ორლანდო მეჯიკი ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 2009 ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 30 82 [71]
2009 კლივლენდ კავალიერსი 61–21 (.744) 2010 ბოსტონ სელტიკსი ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 2010 ლოს-ანჯელეს ლეიკერსი 30 82 [72]
2010 ჩიკაგო ბულზი 62–20 (.756) 2011 მაიამი ჰიტი დალას მევერიქსი 2011 დალას მევერიქსი 30 82 [73]
2011 ჩიკაგო ბულზი[q] 50–16 (.758) 2012 მაიამი ჰიტი ოკლაჰომა-სიტი თანდერი 2012 მაიამი ჰიტი 30 66 სეზონის დაწყება შეფერხდა ლოკაუტის გამო, განახლებული კი 66 მატჩიანი რეგულარული სეზონით შემოიფარგლა[74] [75]

აღნიშვნა[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • a ყოველი წელი აღნიშნულია, როგორც BAA/NBA რეგულარულ სეზონად.
  • b ყოველი წელი აღნიშნულია, როგორც BAA/NBA პლეი-ოფად.
  • c ყოველი წელი აღნიშნულია, როგორც BAA/NBA ფინალები იმ წელს.
  • d რამდენი გუნდი იყო ლიგაში იმ სეზონში, ასევე შესულია ის გუნდები, რომლებიც გაუქმდნენ იმ სეზონში.
  • e რამდენი მატჩი ჩაატარა გუნდმა რეგულარულ სეზონში.
  • f აღნიშნულია დამატებითი ფაქტები, რომლებიც იმ სეზონში მოხდა.
  • g 1949 წლის პლეი-ოფამდე არ იყო აღმოსავლეთის და დასავლეთი დივიზიონების გამარჯვებულები, რადგან პლეი-ოფი შედგებოდა 3 ეტაპიანი ტურნირის სახეით, სადაც ორივე დივიზიონის წარმომადგენლები თამაშობდნენ ფინალამდე.
  • h ნამდვილი ბალტიმორ ბულეტსი გაუქმდა 1954 წელს,[76] რომელსაც არანაირი კავშირი არ აქვს დღევანდელ ვაშინგტონ უიზარდსთან, რომელიც 1963-1997 წლების პერიოდში ცნობილი იყო როგორც ბალტიმორ/კეპიტალ/ვაშინგტონ ბულეტსის სახელით.[77]
  • i ანდერსონ პეკერსი, რომელიც 1950 წელს გაუქმდა,[78] არანაირი კავშირი არ აქვს ვაშინგტონ უზიარდსთან, რომელიც 1961-1962 წლებში ცნობილი იყო, როგორც ჩიკაგო პეკერსის სახელით.[77]
  • j NBA-ის რეგლამენტის მიხედვით სამი დივიზიონის პერიოდში, დივიზიონის გამარჯვებული, რომელსაც საუკეთესო რეგულარული სეზონის შედეგი ექნებოდა, ავტომატურად გადიოდა NBA-ის ფინალში, ხოლო დანარჩენი ორი დივიზიონის გამარჯვებულები თამაშობდნენ NBA-ის ნახევარ-ფინალში, რომ გაერკვიათ მეორე ფინალისტის ვინაობა. აღმოსავლეთ დივიზიონის ჩემპიონ სირაკუს ნეიშენალსს ჰქონდა საუკეთესო რეგულარული სეზონის შედეგი, მაშინ როდესაც ცენტრალური დივიზიონის (არანაირი კავშირი არ აქვს ახლანდელ ცენტრალურ დივიზიონთან) გამარჯვებული მინეაპოლის ლეიკერსი შეხვდა დასავლეთ დივიზიონის გამარჯვებულ ანდერსონ პეკერსს, რომ გაერკვიათ მეორე ფინალისტი. ლეიკერსმა შეძლო პეკერსის დამარცხება.
  • k არ იყო არანაირი თაიბრეიკერი. ორი გუნდი საუკეთესო შედეგით იღებდა პლეი-ოფში გამსვლელის გადათამაშების შანსს.[79][80]
  • l მიუხედავად იმისა, რომ ვაშინგტონ ბულეტსს და ბოსტონ სელტიკსს ჰქონდათ ერთნაირი საუკეთესო შედეგი, რომლებმაც თაიბრეკერი მოიგეს.[81]
  • m მიუხედავად იმისა, რომ ფილადელფია სიქსერსს და ბოსტონ სელტიკსს ჰქონდათ ერთნაირი საუკეთესო შედეგი, რომლებმაც თაიბრეკერი მოიგეს.[82]
  • n მიუხედავად იმისა, რომ ჩიკაგო ბულზს და იუტა ჯაზს შორის რეგულარული სეზონის საუკეთესო გამსვლელი ადგილი, რეგულარულ სეზონში 2-0 სერიის მიხედვით შეხვდათ.[83]
  • o მიუხედავად იმისა, რომ იუტა ჯაზს და სან-ანტონიო სპურსს შორის რეგულარული სეზონის საუკეთესო გამსვლელი ადგილი, რეგულარულ სეზონში 2-1 სერიის მიხედვით შეხვდათ.[84]
  • p მიუხედავად იმისა, რომ დალას მევერიქსს ჰქონდა იგივე მოგების მაჩვენებელი, როგორიც სან-ანტონიო სპურსს, სპურსი დაეუფლა პირველ ნომრით გასვლას საუკეთესო კონფერენციის შედეგით (36-16[85] vs. დალასის 34–18[86]). გუნდებმა რეგულარული სეზონის სერია 2-2 გაიყვეს.[85]
  • q მიუხედავად იმისა რომ სან-ანტონიო სპურსს ჰქონდა იგივე შედეგი როგორიც ჩიკაგო ბულზს, ბულზი დაეუფლა ტოპ სიდს მათი რეგულარული სეზონის შეხვედრებიდან გამომდინარე, როდესაც 96-89 მოიგო ჩიკაგომ 2012 წლის 29 თებერვალს.[87]

იხილეთ აგრეთვე[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სქოლიო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  1. Goldaper, Sam. The First Game. NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  2. 1949–50 Season Overview: Powerful Lakers Repeat. NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  3. The 72-Win Bulls: The Best Ever?. NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc (March 30, 2007). წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  4. 72-10: The Bulls Dominate. NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  5. Top 10 Teams in NBA History. NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. წაკითხვის თარიღი: August 8, 2010.
  6. 1946–47 BAA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 4, 2010.
  7. 1947–48 BAA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 4, 2010.
  8. 1948–49 BAA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 4, 2010.
  9. 1949–50 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 4, 2010.
  10. 1950–51 Standings. NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. წაკითხვის თარიღი: August 4, 2010.
  11. 1950–51 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 4, 2010.
  12. 1951–52 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 4, 2010.
  13. 1952–53 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 4, 2010.
  14. 1953–54 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 4, 2010.
  15. 1954–55 Standings. NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. წაკითხვის თარიღი: August 4, 2010.
  16. 1954–55 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 4, 2010.
  17. 1955–56 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 4, 2010.
  18. 1956–57 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 4, 2010.
  19. 1957–58 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 4, 2010.
  20. 1958–59 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 4, 2010.
  21. 1959–60 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 4, 2010.
  22. 1960–61 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 4, 2010.
  23. 1961–62 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  24. 1962–63 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  25. 1963–64 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  26. 1964–65 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  27. 1965–66 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  28. 1966–67 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  29. 1967–68 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  30. 1968–69 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  31. 1969–70 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  32. 1970–71 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  33. 1971–72 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  34. 1972–73 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  35. 1973–74 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  36. 1974–75 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  37. 1975–76 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  38. 1976–77 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  39. 1977–78 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  40. 1978–79 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  41. 1979–80 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  42. 1980–81 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  43. 1981–82 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  44. 1982–83 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  45. 1983–84 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  46. 1984–85 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  47. 1985–86 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  48. 1986–87 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  49. 1987–88 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  50. 1988–89 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  51. 1989–90 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  52. 1990–91 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  53. 1991–92 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  54. 1992–93 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  55. 1993–94 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  56. 1994–95 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  57. 1995–96 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  58. 1996–97 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  59. 1997–98 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  60. Beck, Howard. (February 14, 2009) N.B.A. and Union Are Discussing New Labor Deal. The New York Times. The New York Times Company. წაკითხვის თარიღი: February 22, 2009.
  61. 1998–99 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  62. 1999–00 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  63. 2000–01 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  64. 2001–02 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  65. 2002–03 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  66. 2003–04 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  67. 2004–05 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  68. 2005–06 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  69. 2006–07 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  70. 2007–08 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  71. 2008–09 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  72. 2009–10 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  73. 2010–11 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: February 5, 2012.
  74. Players, owners approve agreement. ESPN.com. ESPN Internet Ventures (December 8, 2011). წაკითხვის თარიღი: February 5, 2012.
  75. 2011–12 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: February 5, 2012.
  76. Baltimore Bullets Franchise Index. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 4, 2010.
  77. 77.0 77.1 Washington Wizards Franchise Index. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 4, 2010.
  78. Anderson Packers Franchise Index. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: August 5, 2010.
  79. 1954–55 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: April 11, 2011.
  80. 1955 NBA Playoff Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: April 11, 2011.
  81. 1974–75 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: April 11, 2011.
  82. 1980–81 NBA Season Summary. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: April 11, 2011.
  83. 1997–98 Utah Jazz Team Splits. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: April 10, 2011.
  84. 1998–99 San Antonio Spurs Team Splits. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: April 10, 2011.
  85. 85.0 85.1 2002–03 San Antonio Spurs Team Splits. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: April 10, 2011.
  86. 2002–03 Dallas Mavericks Team Splits. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: April 10, 2011.
  87. Chicago Bulls at San Antonio Spurs Box Score, February 29, 2012. basketball-reference.com. Sports Reference LLC. წაკითხვის თარიღი: April 28, 2012.