მსოფლიოს უდიდესი ტბების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
Jump to navigation Jump to search

ქვემოთ ჩამოთვლილია მსოფლიოს ტბები ფართობის მიხედვით.

კონტინენტების ფერი
აფრიკა აზია ევროპა ჩრდილოეთი ამერიკა ოკეანეთი სამხრეთი ამერიკა ანტარქტიდა

მსოფლიოს ბუნებრივი ტბები ფართობის მიხედვით[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  დასახელება სანაპირო ზოლის მოსაზღვრე ქვეყნები ფართობი (კმ2) სიგრძე (კმ) უდიდესი სიღრმე (მ) მოცულობა (კმ3) ტბის მინიატურა
1 კასპიის ზღვა დროშა: ყაზახეთი ყაზახეთი
დროშა: თურქმენეთი თურქმენეთი
დროშა: ირანი ირანი
დროშა: აზერბაიჯანი აზერბაიჯანი
დროშა: რუსეთი რუსეთი
371,000 1.199 1.025 78.200 Caspian outline.png
2 ზემო ტბა დროშა: კანადა კანადა
დროშა: ამერიკის შეერთებული შტატები აშშ
82,100 616 405 12.100 Superior outline.gif
3 ვიქტორიას ტბა უგანდის დროშა უგანდა
დროშა: კენია კენია
ტანზანიის დროშა ტანზანია
68,870 322 84 2.750 Victoria outline.gif
4 ჰურონის ტბა დროშა: კანადა კანადა
დროშა: ამერიკის შეერთებული შტატები აშშ
59,588 397 229 3.540 Lake-Huron.svg
5 მიჩიგანის ტბა დროშა: ამერიკის შეერთებული შტატები აშშ 58,000 517 282 4.918 Lake-Michigan.svg
6 ტანგანიიკა დროშა: ბურუნდი ბურუნდი
ტანზანიის დროშა ტანზანია
დროშა: ზამბია ზამბია
კონგოს დემოკრატიული რესპუბლიკის დროშა კონგოს დემოკრატიული რესპუბლიკა
32,600 676 1.470 18.900 Tanganyika outline.gif
7 ბაიკალი დროშა: რუსეთი რუსეთი 31,722 636 1.637 23.600 Baikal outline.png
8 დიდი დათვის ტბა დროშა: კანადა კანადა 31,153 373 446 2.236 Great bear outline.gif
9 ნიასა ტანზანიის დროშა ტანზანია
მოზამბიკის დროშა მოზამბიკი
მალავის დროშა მალავი
29,600 579 706 8.400 Nyasa outline.gif
10 მონების დიდი ტბა დროშა: კანადა კანადა 27,200 408 614 2.090 Great slave outline.gif
11 ერის ტბა დროშა: კანადა კანადა
დროშა: ამერიკის შეერთებული შტატები აშშ
25,667 388 64 489 Erie outline.gif
12 უინიპეგის ტბა დროშა: კანადა კანადა 24,514 425 18 283 Winnipeg outline.gif
13 ონტარიოს ტბა დროშა: კანადა კანადა
დროშა: ამერიკის შეერთებული შტატები აშშ
19,000 311 244 1.639 Ontario outline.gif
14 ლადოგის ტბა დროშა: რუსეთი რუსეთი 17,700 219 230 908 Ladoga outline.gif
15 ბალხაშის ტბა დროშა: ყაზახეთი ყაზახეთი 16,400 605 26 106 Balkhash outline.png
16 ბანგვეულუ ზამბიის დროშა ზამბია 15,100 75 4
17 ვოსტოკის ტბა ანტარქტიდის დროშა ანტარქტიდა 12,500 250 1.000 5.400 Vostok outline.gif
18 ონეგის ტბა დროშა: რუსეთი რუსეთი 9,700 248 120 280 Onega outline.gif
19 ტიტიკაკა დროშა: პერუ პერუ
დროშა: ბოლივია ბოლივია
8,372 177 281 893 Titicaca outline.gif
20 ნიკარაგუის ტბა დროშა: ნიკარაგუა ნიკარაგუა 8,264 177 26 Nicaragua outline.gif
21 ათაბასკის ტბა დროშა: კანადა კანადა 7,850 335 243 204 Reindeer outline.gif
22 ტაიმირის ტბა რუსეთის დროშა რუსეთი 6,990 250 26 12,8 Taymyr outline.png
23 ტურკანის ტბა დროშა: ეთიოპია ეთიოპია
დროშა: კენია კენია
6,405 248 109 204 Athabasca outline.png
24 ირმის ტბა დროშა: კანადა კანადა 6,330 245 337 Turkana outline.gif
25 ისიქ-ქოლი დროშა: ყირგიზეთი ყირგიზეთი 6,200 182 668 1.738 Issyk-kul outline.gif
26 ურმია ირანის დროშა ირანი 6,001 130 16 Urmia outline.gif
27 ვენერნი დროშა: შვედეთი შვედეთი 5,545 140 106 153 Vänern outline.gif
28 უინიპეგოსისი კანადის დროშა კანადა 5,403 245 18 Winnipegosis outline.gif
29 ალბერტი უგანდის დროშა უგანდა
კონგოს დემოკრატიული რესპუბლიკის დროშა კონგოს დემოკრატიული რესპუბლიკა
5,299 161 58 280 Albert outline.png
30 მვერუ ზამბიის დროშა ზამბია
კონგოს დემოკრატიული რესპუბლიკის დროშა კონგოს დემოკრატიული რესპუბლიკა
5,120 131 27 38 Mweru outline.png
31 ნეტილინგის ტბა კანადის დროშა კანადა 5,066 113 132 Nettilling outline.gif
32 ნიპიგონის ტბა კანადის დროშა კანადა 4,843 116 165 248 Nipigon outline.gif
33 მანიტობის ტბა კანადის დროშა კანადა 4,706 225 7 14,1 Manitoba outline.gif
34 კუკუნორი ჩინეთის დროშა ჩინეთი 4,489 32,8 Qinghai outline.png
35 საიმა ფინეთის დროშა ფინეთი ≈ 4,400 82 36