გრიფინების ვიდეო თმაშების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
Jump to navigation Jump to search
გრიფინების ლოგო

გრიფინები არის ამერიკული ანიმაციური ტელესერიალი შექმნილი სეთ მაკფარლეინის მიერ ტელეარხ Fox Broadcasting Company-ისთვის. შოუს წამყვანი პერსონაჟები არიან: პიტერ გრიფინი, მისი ცოლი ლოისი, ქალიშვილი მეგი, უფროსი ძმა კრისი, მათი ძაღლი ბრაიანი და ოჯახის ყველაზე პატარა წევრი სტიუი გრიფინი. სერიალის პოპულარობამ შთააგონა ვიდეო თამაშების დეველოპერებს შეექმნათ ამავე სათაურის მქონე რამდენიმე თამაში და ასევე პინბოლის აპარატი გამოსული 2007 წელს.

პირველი თამაში სახელწოდებით Family Guy Video Game! (შექმნილი High Voltage Software-სა და გამოცემული 2K Games-ის მიერ) გამოვიდა 2006 წელს PlayStation 2-ის, Xbox-ისა და PlayStation Portable-ის პლატფორმებზე. რამდენიმე წლის შემდეგ გამოვიდა Family Guy: Back to the Multiverse მეშვიდე თაობის კონსოლებისთვის: PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows. თამაში შექმნა Heavy Iron Studios-მა, ხოლო გამოსცა Activision-მა. ამას გარდა შეიქმნა კიდევ 5 თამაში, რომელიც წარმოდგენილი არის ქვედა ცხრილში.

ვიდეო თამაშები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

2014 წლის მონაცემებით სულ გამოვიდა სერიალზე დაფუძნებული შვიდი ერთეული თამაში.

გრიფინების ვიდეო თამაშების სია
სათაური გამოსვლის დეტალები პლატფორმები
Microsoft Nintendo Sony სხვა
Family Guy Video Game!'[1] Xbox PS2
PSP
Family Guy Pinball[2]
  • გამოვიდა: 2007
  • მწარმოებელი: Stern
  • დეველოპერი: 20th Century Fox
პინბოლის აპარატი
Family Guy: Uncensored[3]
  • გამოვიდა: 2009
  • გამომცემელი: Glu Mobile
  • დეველოპერი: Glu Mobile
iOS
Family Guy: Time Warped[4]
  • გამოვიდა: 2010
  • გამომცემელი: Glu Mobile
  • დეველოპერი: Glu Mobile
iOS
Family Guy Online[5]
  • გამოვიდა: 2012
  • გამომცემელი: 20th Century Fox Video Games
  • დეველოპერი: Roundhouse Interactive
ბრაუზერი
Back to the Multiverse[6] 360
Windows
PS3 PC
Family Guy: The Quest for Stuff[7] iOS, Android

სქოლიო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  1. Weiss, Brett Alan. Family Guy Video Game! – Overview. AllGame. Rovi Corporation. წაკითხვის თარიღი: 13 ნოემბერი, 2006.
  2. Family Guy Pinball – Overview. AllGame. Rovi Corporation. წაკითხვის თარიღი: 2 თებერვალი, 2007.
  3. Weiss, Brett Alan. (3 ოქტომბერი, 2009) Family Guy: Uncensored – Overview. AllGame. Rovi Corporation. წაკითხვის თარიღი: 16 აგვისტო, 2012.
  4. Baker, Christopher Michael. (3 ოქტომბერი, 2009) Family Guy: Time Warped – Overview. AllGame. Rovi Corporation. წაკითხვის თარიღი: აგვისტო20, 2012.
  5. Family Guy Online – Overview. AllGame. Rovi Corporation. წაკითხვის თარიღი: 11 ივნისი, 2012.
  6. Back to the Multiverse: Irwin, Jeff. Family Guy: Back to the Multiverse – Overview. AllGame. Rovi Corporation. წაკითხვის თარიღი: 2 ოქტომბერი, 2012.
  7. Family Guy: The Quest for Stuff. Tinyco. წაკითხვის თარიღი: 11 აპრილი, 2014.