იქს-ადამიანების წევრების სია

თავისუფალი ქართულენოვანი ენციკლოპედია ვიკიპედიიდან
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება

იქს-ადამიანები (ინგლ. X-Men [ˈɛksˈmen]) — მარველის კომიქსების სუპერგმირებისაგან შექმნილი გუნდი.

”იქს-ადამიანების” 2006 წლის წევრები
”იქს-ადამიანების" წევრები 1963 წლიდან დღემდე

წაკითხვის წესი[რედაქტირება]

  • გამუქებული სახელები - მოცემული პერსონაჟი ამჟამადაც იქს-ადამიანების წევრია.

ძირითადი გუნდები[რედაქტირება]

პერსონაჟი სრული სახელი შეუერთდა გუნდს კომიქსში შესაძლებლობები
იქს-ადამიანები (Original X-Men)
პროფესორი X ჩარლზ ფრანცის იქსევიერი X-Men (ნაწილი პირველი) #42 (1968, back-up story). ტელეპათი, შეუძლია მოწინააღმდეგის გონების კონტროლი, ჰალუცინაციის გამოწვევა, მეხსიერების მანიპულაცია (მართვა), სხვადასხვაგვარი ფსიქოლოგიური ტრავმის მიყენება, გრძნობს მუტანტთა სიახლოვეს განსაზღვრულ რადიუსში.
ციკლოპი სკოტ სამერსი X-Men (ნაწილი პირველი) #42 (1968, back-up story). ლაზერული ბლასტების გატყორცნა თვალებიდან.
ყინულის კაცი რობერტ ლუის დრეიკი X-Men (ნაწილი პირველი) #46 (1968, back-up story). მის სხეულს შეუძლია ყველაზე დაბალი ტემპერატურის ატანა, შეუძლია ხელებიდან ყინულის ნაკადის გატყორცნა, წყლის მართვა, თავისივე სხეულის ყინულად გარდაქმნა თავდაცვის მიზნით.
ანგელოზი ვორენ კენეტ ვორსინგტონ III X-Men (ნაწილი პირველი) #56 (1969, back-up story). ანგელოზს აქვს ბასრი, ბუმბულით დაფარული ფრთები. მშვენივრად ფრენს, აქვს კარგი მხედველობა, შეუძლია როგორც თავისი, ასევე სხვათა ჭრილობებისა თუ დაავადებათა სწრაფად განკურნება. (დაზარალებულის სისხლს საკუთარს ურევს).
მხეცი დოქტორ ჰენრი ფილიპ ”ჰენკ” მაკკოი X-Men (ნაწილი პირველი) #53 (1969, back-up story). ზეადამიანური ფიზიკურ ძალა, სისწრაფე, მოქნილება, ამტანობა, რეფლექსები, ბასრი ბრჭყალები. კარგად განვითარებული სმენის, მხედველობის (ღამის ხედვა) და ყნოსვის ორგანოები.
ჯინ გრეი ჯინ გრეი-სამერსი X-Men (ნაწილი პირველი) #1 (1969)
as Marvel Girl.
ომეგა დონის მუტანტი: ტელეპატი; ტელეკინეზისი; პიროკინეზი (ცეცხლის მართვა) ფენიქსის ძალით მუტანტს შეუძლია: ნებისმიერი სახის ენერგიაზე სრული კონტროლი; ცოცხალი ორგანიზმების ენერგიის მანიპულაცია; სწრაფი ადაპტაცია ნებისმიერ გარემოში. გააჩნია: მძაფრი ტელეკინეზური მგრძნობელობა; განუსაზღვრელი ტელეპატიური, ტელეკინეზური და პიროკინეზური შესაძლებლობები
1960-იანი წლების ახალი პერსონაჟები
მიმიკა კელვინ მონტგომერი რანკინი X-Men (ნაწილი პირველი) #27 (1966). შეუძლია სხვა სუპერგმირთა ძალების იმიტირება.
ჩეინჯელინგი კელვინ სიდნეი X-Men (ნაწილი პირველი) #40 (1968). ტელეპათი, სურვილისამებრ შეუძლია გარეგნობისა და ხმის შეცვლა, შეუძლია ფრენაც.
პოლარისი ლორნა დეინი X-Men (ნაწილი პირველი) #60 (1969)
as როგორც ლორნა დეინი.
შეუძლია უხილავი ველების წარმოქმნა, მანიპულირება ყოველივე იმისა, რაც მეტალისგანაა დამზადებული, ფრენა, სხეულიდან ენერგიის ნაკადის გატყორცნა. აღსანიშნავია ის ფაქტიც, რომ პოლარისს ბუნებრივად მწვანე თმა აქვს.
ჰავოკი ალექსანდრე სამერსი X-Men (ნაწილი პირველი) #58 (1969). შეუძლია ატომური ენერგიის შესრუტვა, სხეულიდან ენერგიის (პლაზმის) გატყორცნა.
იქსევიერის საიდუმლო გუნდი (Xavier's secret team)

როდესაც იქსევიერის სტუდენტები დამარცხდნენ ცოცხალ კუნძულ - კრაკოასთან ბრძოლაში, პროფესორი იძულებული გახდა მსოფლიო მასშტაბით მოეძია ახალი მუტანტები, რომლებიც მას სტუდენტთა გამოხსნაში დაეხმარებოდნენ.

ვულკანი გაბრიელ სამერსი X-Men: Deadly Genesis #4 (2006). ვულკანი არის ომეგა-დონის მუტანტთაგანი, რომელსაც უმაღლეს დონეზე შეუძლია ენერგიის მართვა, ფრენა, კოსმოსში უპრობლემოდ გადაადგილება.
პეტრა პეტრა კრისტენსენი X-Men: Deadly Genesis #4 (2006). შეუძლია დედამიწის გარკვეულ ელემენტთა მართვა (ქვიშა, ქვები, კლდე, ლავა...) მუტანტს ასევე შეუძლია აღნიშნული ელემენტების სტრუქტურის მთლიანად შეცვლა, მაგალითად ქვანახშირის ბრილიანტად გარდაქმნა და ა.შ.
დარვინი არმანდო მუნოზი X-Men: Deadly Genesis #4 (2006). მის სხეულს გააჩნია ძალზედ სწრაფი ადაფტაციის უნარი, რაც საშუალებას აძლევს მუტანტს იარსებოს ნებისმიერ გარემოში. მაგალითისთვის, სიბნელეში ყოფნისას უმალვე უვითარდება ღამის მხედველობა, წყალში ყოფნისას - ლაყუჩები, კოსმოსში ყოფნისას აღარ საჭიროებს ჟანგბადს, ცეცხლის ალში ყოფნისას მისის სხეული ცეცხლგამძლე ხდება, ასევე შეუძლია საკუთარი სხეულის ენერგიად გარდაქმნა...
სვეი სუზან ჩანი X-Men: Deadly Genesis #4 (2006). დროის მანიპულაცია (მართვა).
1970-იანი წლების ახალი პერსონაჟები
ნაითქროლერი კურტ ვაგნერი Giant-Size X-Men #1 (1975). ტელეპორტი, შეუძლია კედლებზე ძრომა, საოცრად მოქნილია, შეუმჩნეველია სიბნელეში, აქვს მოელვარე თვალები.
ვულვერინი ჯეიმზ ჰოულეტი Giant-Size X-Men #1 (1975). მუტანტის ჩონჩხი მეტალ ადამანტიუმისაა, იგი საოცრად მტკიცე და გამძლეა. ლოგანს ორივე ხელზე დატანებული აქვს სამ-სამი ”ბრჭყალი”, რომლებიც, უმოქმედობისას, კანის ქვეშ არიან დამალულნი. ვულვერინს სურვილისამებრ შეუძლია მათი გამოყენება. სხეულიდან გამოსვლისას ბრჭყალები კვეთენ კანს, ხოლო მუტანტის უნიკალური ზეთვისების წყალობით (ლოგანს სწრაფად შეუძლია ნებისმიერი სახის იარის განკურნება) სხეულში დაბრუნებისთანავე კანი ხორცდება. მეტად განვითარებული აქვს ყნოსვა და სმენა.
ბანში შონ კესიდი Giant-Size X-Men #1 (1975). შეუძლია გამოსცეს დამანგრეველი ძალის მქონე ბგერები (ყვირილი, კივილი და ა.შ.), შეუძლია ფრენა, აქვს კარგი სმენა.
შტორმი ორორო მუნრო Giant-Size X-Men #1 (1975). ამინდის მართვა; ენერგეტიკული და კლიმატოლოგიური აღქმა; ფრენა; მდგრადობა ექსტრემალური ტემპერატურის მიმართ; ტემპერატურის მანიპულირება, ოკეანის დინებათა მართვა, ფარული მაგიური შესაძლებლობები...
სანფაია შირო იოშიდა Giant-Size X-Men #1 (1975). შეუძლია ცეცხლის წარმოქმნა, ფრენა, სხეულიდან პლაზმის გატყორცნა, გამძლეა რადიაციის, სხვადასხვა სახის ენერგიის მიმართ, სხეული მდგრადია ყველაზე მაღალი ტემპერატურის მიმართაც კი. შეუძლია სხვადასხვაგვარი ენერგიის შთანთქმა.
კოლოსუსი პიოტრ ნიკოლაევიჩ რასპუტინი Giant-Size X-Men #1 (1975). შეუძლია გარდაიქმნას ცოცხალ ”მეტალის კაცად”. ფლობს ზებუნებრივ ფიზიკურ სიძლიერეს. დიდი ხნის განმავლობაში შეუძლია ჟანგბადის გარეშე არსებობა (მხოლოდ მაშინ, როდესაც მისის სხეული რკინადაა გარდაქმნილი).
სანდარბერდი ჯონ პრაუდსტარი Giant-Size X-Men #1 (1975). ფლობს ზებუნებრივ ფიზიკურ სიძლიერეს, სისწრაფესა და მოქნილებას.
1980-იანი წლების ახალი პერსონაჟები
კატა-აჩრდილი კატერინ პრაიდი X-Men (ნაწილი პირველი) #129 (1980)
როგორც კიტი პრაიდი.
შეუძლია გაიაროს ნებისმიერი ქიმური სტრუქტურის მქონე ობიექტში (მაგალითად კედლებში), ასევე შეუძლია ჰაერზე გავლაც.
როუგი ანა-მარია Uncanny X-Men #171 (1983). შთანთქავს ენერგიას, სუპერძალებს, მეხსიერებებს ხორციელი კონტაქტის დროს, ანუ შეხებით. ხანგრძლივი კონტაქტის შემთხვევაში მუტანტს შეუძლია მთლიანად შეიწოვოს მოწინააღმდეგის ძალები და მოკლას კიდევაც იგი.
მარველის გოგონა რეიჩელ ანა გრეი Uncanny X-Men #188 (1984) ტელეპათი, ტელეკინეზი. შეუძლია ფენიქსის ძალის გარკვეული დოზით გამოყენება.
მაგნეტო მაქს "მაგნუს" ეისენჰარდტი Uncanny X-Men #202 (1985). შეუძლია მაგნიტური ველების მართვა, ანუ (მოლეკულურ დონეზეც კი) მანიპულირება ყოველივე იმისა, რაც მეტალისგანაა დამზადებული.
პსილოკი ელიზაბეტ გლორიანა ბრადოკი Uncanny X-Men #213 (1987). ტელეკინეზი, ტელეპათი.
დაზლერი ელისონ ბლეირი Uncanny X-Men #214 (1987). შეუძლია ხმაური (ნებისმიერი სახის ბგერათა გამა) გარდაქმნას მანათობელ ენერგიად, ანუ სხეულის გარშემო წარმოქმნას მანათობელი კრისტალების (ან ნებისმიერი სხვა) ფორმის ენერგია, რაც გარკვეული დროის განმავლობაში იწვევს მოწინააღმდეგეთა დაბრმავებას.
ლონგშოთი უცნობი Uncanny X-Men #215 (1987). მუტანტს აქვს საოცარი უნარი განსაზღვრულ რადიუსში მოახდინოს ყოველივე ისე, როგორც თავად სურს. ლონგშოთს შეუძლია ადამიანთა გონების (მეხსიერებათა) წაკითხვა, მიცვალებულთა სულებთან კავშირის დამყარება, ფლობს მედიუმის თვისებებს, მაგალითად გარკვეულ საგნებზე თუ ნივთებზე ხელის შეხებით შეუძლია დაინახოს მათი წარსული (მაგალითად ვის ეკუთვნოდა უწინ, რაზე ფიქრობდა მისი მფლობელი, როდესაც ეს საგანი ხელში ეჭირა), მომავალი, შეუძლია გაიგოს ისიც, რასაც ადამიანები (მომავალში) ამ ნივთის შეხების მომენტში გაიფიქრებენ. მუტანტი ფიზიკურად არაჩვეულებრივ ფორმაშია. იგი მეტად მოქნილი და სწრაფია.
ფორჟი უცნობი Uncanny X-Men #255 (1989). მუტანტს შეუძლია წამებში სხვადასხვაგვარი ტექნოლოგიის გამოგონება, მწყობრში მოყვანა, გამართვა და ა.შ. ყოველივე ამას იგი არა წინასწარ მომზადებით, არამედ ინტუიციის ხარჯზე აკეთებს, სწორედ ამაში მდგომარეობს მისი ზებუნებრივობა. მეცნიერების ამ სფეროში (მომავლის ტექნოლოგიები) იგი გენიოსია.
1990-იანი წლების ახალი პერსონაჟები
ჯუბილი ჯუბილეიშან ლი Uncanny X-Men #273 (1990). ფლობს ზეადამიანურ ფიზიკურ ძალას. უწინ შეეძლო ფეთქებადი პროტოპლაზმების წარმოქმნა და სურვილისამებს მათი მართვა.
გამბიტი რემი ლებიუ Uncanny X-Men Annual #14 (1990). შეუძლია ნებისმიერი ნივთი ”აავსოს” ფეთქებადი ბიო-კინეტიკური ენერგიით. მუტანტის ძირითადი იარაღი კარტებია, რომლებსაც იგი ენერგიით მუხტავს, შემდგომ მოწინააღმდეგეს ესვრის და აფეთქებს. გამბიტი ყოფილი ქურდია, იგი მეტად მოქნილი, სწრაფი და კარგი მოჩხუბარია.
ბიშოფი ლუკას ბიშოფი Uncanny X-Men #287 (1992). მუტანტს შეუძლია შეიწოვოს ყველა სახის სხივოსანი თუ ელექრტო ენერგია, შემდგომ კი საკუთარი ხელებიდან (სხვადასხვაგვარად, სურვილისამებრ) გატყორცნოს იგი. გადაჭარბებული დოზით ენერგიის შთანთვამ შეიძლება გამოიწვიოს მუტანტის სიკვდილიც. კომიქსში X-Treme X-Men Annual #1 ბიშოფმა მოახდინა დროში მოგზაურობის დემონსტრაცია. მუტანტს ასევე შეუძლია ნებისმიერ დროს ზუსტად დაასახელოს მისი ადგილმდებარეობა, რიცხვი, საათი და ა.შ. ბიშოფი ფიზიკურად არაჩვეულებრივ ფორმაშია, კარგი მოჩხუბარია.
რევანჩი კუანონი X-Men (ნაწილი მეორე) #20 (1993). რევანჩს თავდაპირველად მხოლოდ სხვათა ემოციური მდგომარეობის განსაზღვრა შეეძლო. ხოლო მას შემდგომ, რაც პსილოკისგან მიიღო ახალი, გაცილებით ძლიერი ზებუნებრივი ნიჭი, იგი ტელეპათად გადაიქცა.
კანონბოლი სამუელ ზაჩარი გუტრი X-Force (ნაწილი პირველი) #44 (1995). კანონბოლი ფრენის დროს გამოყოფს თერმო-ქიმიურ ენერგიას, რის ხარჯზეც მას ზეცაში რაკეტასავით აჭრა შეუძლია. მუტანტი ენერგიას (თავდაპირველად მხოლოდ ფეხებიდან) მთელი სხეულიდან აფრქვევს, შესაბამისად მის გარშემო წარმოიქმნება ენერგიის ველი, რაც კანონბოლს სხვადასხვაგვარი ფიზიკური დაზიანებისაგან იცავს.
ჯოზეფი უცნობი Uncanny X-Men #338 (1996). მაგნეტოს კლონი. გარდაცვლილი. შეეძლო მაგნიტური ველების მართვა, ანუ მანიპულაცია მეტალისაგან დამზადებული ობიექტებისა. ფლობდა ყველა იმ სუპერძალას, რასაც ფლობს მაგნეტო.
სესილია რეისი დოქტორი სესილია რეისი X-Men (მეორე ნაწილი) #70 (1997). სხეულის გარშემო, განსაზღვრულ რადიუსში შეუძლია უხილავი, დამცავი ველის წარმოქმნა და მისი სურვილისამებრ მართვა (მანიპულაცია).
მაროუ სარა X-Men (მეორე ნაწილი) #70 (1997). ორგულიანი მუტანტი. შეუძლია სურვილისამებრ მართოს მისივე ჩონჩხის ზრდა. ამ ზეთვისებას მაროუ სხვადასხვაგვარად იყენებს, მაგალითად, საჭიროების შემთხვევაში, მანამ აგრძელებს პროცესს, სანამ ძვალი სხეულიდან არ გამოვა, შემდგომ მუტანტი მას იარაღად იყენებს. აღსანიშნავია ისიც, რომ მაროუს შეუძლია გარკვეული სახის იარების სწრაფად განკურნება.
მაგოტი ჯაფეტი X-Men (ნაწილი მეორე) #70 (1997). მის საჭმლისმომნელებელ სისტემაში ბინადრობს ორი ჭიის-მსგავსი არსება (ინი და მინი), ისინი იკვებებიან იმავე საკვებით, რასაც თავად მაგოტი მიირთმევს. ჭიებს შეუძლიათ მუტანტის ორგანიზმიდან გარეთ გამოსვლა და ყოველივეს განადგურება, ანუ მათი მეშვეობით მაგოტი საოცრად ძლიერია. მუტანტის კანის ფერი ხდება ლურჯი, როდესაც ინი და მინი მის სხეულში ბრუნდებიან.
ადამიანი იქსი ნათანიელ გრეი Astonishing X-Men (ნაწილი მეორე) #2 (1999). ტელეკინეზისი, ტელეპათი, გარკვეულ საგნებზე თუ ნივთებზე ხელის შეხებით შეუძლია იხილოს მისი წარსული (მაგალითად ვის ეკუთვნოდა უწინ, რას ფიქრობდა მისი მფლობელი, როდესაც ეს საგანი ხელში ეჭირა), შეუძლია მომავლის დანახვა, მაგნიტური ველების მართვა, განსაზღვრულ რადიუსში დამცავი, უხილავი ველის წარმოქმნა, ფრენა გამაუგნებელი სისწრაფით...
2000-იანი წლების ახალი პერსონაჟები
კაბელი ნათან კრისტოფერ ჩარლზ სამერსი Uncanny X-Men #381 (2000). ციკლოპის ვაჟი. ტელეპათი, ზეადამიანური ფიზიკური ძალა, მუტანტის სხეულის მარცხენა ნაწილი, მარცხენა თვალთან ერთად ე.წ. ტექნო-ორგანულია, ამ ზეთვისების წყალობით კაბელს ადვილად შეუძლია კომპიუტერულ სისტემაში შეღწევა და სურვილისამებრ სხვადასხვაგვარი დამცავი კოდების იოლად მოხსნა, მარცხენა თვალი კი მუტანტს საშუალებას აძლევს დაინახოს უფრო მეტი, უფრო გარკვევით და ზუსტად (ინფრაწითელი გამსახეულება და ა.შ.). აღსანიშნავია ისიც, რომ დაბადებისას კაბელი ასევე ფლობდა ტელეკინეზურ შესაძლებლობებს, თუმცა ეს ზეთვისება აღარ ახასიათებს, სამაგიეროდ მას შემორჩა ტელეპათიური ნიჭი.
სანდარბერდი III ნილ შაარა X-Men Unlimited (ნაწილი პირველი) #27 (2000). სანდარბერდს შეუძლია გარემომცველი ენერგია გარდაქმნას პლაზმად, წარმოქმნას პლაზმური ბლასტები. ამ ზეთვისების წყალობით მუტანტს შეუძლია ფრენაც.
საგე ტესა X-Men (მეორე ნაწილი) #109 (2000) როგორც ტესა. ტელეპათი, კომპიუტერის-მსგავსი-ტვინი, გრძნობს მუტანტთა სიახლოვეს განსაზღვრულ რადიუსში...
მირაჟი დანიელა მუნსტარი X-Men (ნაწილი პირველი) #102 (2000). შეუძლია ჰალუცინაციების გამოწვევა, ცხოველებთან საუბარი, გრძნობს სიკვდილის.
თეთრი დედოფალი ემა გრეის ფროსთი New X-Men (ნაწილი პირველი) #116 (2001). ტელეპათი, შეუძლია მიიღოს გაუნადგურებელი ბრილიანტის ფორმა.
ჩამბერი (დესიბელი) ჯონათან სტარსმორი Uncanny X-Men #398 (2001). უწინ: მუტანტი ფლობდა ტელეპათიურ შესაძლებლობებს, შეეძლო პირიდან და გულმკერდიდან ლაზერის სახით ენერგიის ნაკადის (ბლასტების) გატყორცნა. ახლა: მუტანტმა მიიღო უცნობი ძლები აპოკალიფსის სისხლიდან - ტელეკინეზის ხარჯზე შეუძლია ხმის (ბგერათა) კონტროლი, ფრენა...
შორნი ხუან იინი და შენ შორნი. ხუან იინი - New X-Men Annual 2001, შენ შორნი - X-Men vol. 2 #162 (2004) პირველი შორნი - ხუან იინი: შეუძლია სხვადასხვაგვარი იარის სწრაფად განკურნება, გრავიტაციის დაძლევა, მაგნიტური ველის სრული მანიპულაცია (მართვა). ტვინის მაგივრად მუტანტის თავის ქალაში მოთავსებულია მინიატურული ვარსკვლავი, ხუან იინის ვარსკვლავი მზეს შეესაბამება, მუტანტს შეუძლია ისეთი სინათლის გამოცემა, რომელსაც ნებისმიერი ცოცხალი არსების დაბრმავება ძალუძს. მეორე შორნი - შენ შორნი: ტელეპათი, შეუძლია ჟანგბადის გარეშე არსებობა, მისი მინიატურული ვარსკვლავი შეესაბამება შავ ხვრელს/გადასასვლელი ახალ განზომილებაში. ორივე შორნს შეუძლია საკუთარ ვარსკვლავთა სრული გარდაქმნა: მაგალითად ხუან იინის ძალუძს მისი ”მზე” – ”შავ ხვრელად” გადააქციოს, როდესაც შენს შეუძლია ”შავი ხვრელი” ხუან იინის ”მზედ” გარდაქმნას. შორნები უმალვე გრძნობენ ენერგიის ცვლილებას, შეუძლიათ გრავიტაციული ველის სრული მანიპულაცია, გრძნობენ სხვათა სიკვდილს, შეუძლიათ სხვების განკურნება, სხვადასხვა ენაზე საუბარი, ენერგიათა სრული მართვა სხვადასხვა მიზნებისათვის, არ საჭიროებენ ჟანგბადს, წყალს და საკვებს.
სტეისი X მირანდა ლივალდი Uncanny X-Men #400 (2002). კარგი მოჩხუბარი, შეუძლია კედლებზე ასვლა, დიდ მანძილზე ხტომა... უწინ გველის-მსგავი-კანი გააჩნდა და ხელის შეხებით შეეძლო ადამიანთა ემოციების ამოცნობა.
მაშველი ჰიტერ კამერონი X-Treme X-Men #10 (2002). სიტუაციის შესაბამისად მუტანტს შეუძლია გამოავლინოს სხვადასხვაგვარი ზეთვისება, მხოლოდ სხვათა დასახმარებლად. ცნობილი არაა, შეუძლია თუ არა მაშველს ამ ძალების საკუთარი კეთილდღეობისათვის გამოყენება. მუტანტს აქვს ოქროსფერი კანი, ფრთები და კლანჭები.
სლიფსთრიმი დევის კამერონი X-Treme X-Men #10 (2002). ტელეპორტი, შეუძლია გაჩნდეს მსოფლიოს ნებისმიერ ადგილას, მსოფლიო მასშტაბით განსაზღვროს სასურველი ადამიანის ადგილმდებარეობა.
M მონეტ სტ. კროიქსი New X-Men #128 (2002). ზეადამიანური ფიზიკური ძალა, სიჩქარე, მოქნილება, რეფლექსები, კოორდინაცია, ბალანსი, განვითარებული გრძნობათა ორგანოები (ხედვა, სმენა), ამტანობა, გენიოსის-დონის ინტელექტი, სხეულის დაზიანებათა სწრაფად განკურნება, ფრენა, ტელეპათი, გრძნობს მუტანტთა აურას.
ნორსსთარი ჯინ-პოლ ბიუბიერი Uncanny X-Men #414 (2002). ზეადამიანური სისწრაფე და მოქნილება, ფრენა, სინათლის მანიპულირება (მართვა).
დარქსთარი ლაინია პეტროვნა New X-Men #128. Darkforce ენერგიის მართვა, ფრენა, ტელეპორტაცია, ბლასტები, Darkforce ენერგიის მეშვეობით შეუძლია წარმოქმნას მყარი საგნები/ობიექტები - ბეჭდები, სვეტები, სფეროები...
ჰუსკი პეიჯ ელიზაბეტ გუთრი Uncanny X-Men #421 (2003). შეუძლია გარეგნობის სრულად შეცვლა კანის ცვლის ხარჯზე.
ჯიგერნაუტი კეინ მარკო Uncanny X-Men #425 (2003). ზეადამიანური ფიზიკური ძალა. ჯიგერნაუტი თითქმის უკვდავია, არ ესაჭიროება სუნთქვა და ჭამა.
ვორფასი (უორფასი) ჯეიმზ პრაუდსტარი Uncanny X-Men #475 (2006). ზეადამიანური ფიზიკური ძალა, სისწრაფე, ამტანობა, რეფლექსები, მოქნილება, ფრენა, კარგად განვითარებული სმენა, მხედველობა...
ომეგა სენტაინელი კარიმა შაპანდარი X-Men (ნაწილი მეორე) #192 (2006). რობოტი. ზეადამიანური ფიზიკური ძალა; სისწრაფე; ამტანობა; რეფლექსები; ფრენა; სხვადასხვაგვარი იარის სწრაფად განკურნება; შეუძლია ნებისმიერი სახის მექანიკის მანიპულაცია (მართვა) და მათთან ”საუბარი” (სასურველი ინფორმაციის მიღება და ა.შ.). იარაღები: მუტანტის სხეულზე არსებული სხვადასხვაგვარი იარაღი; ელეკტროსტატიკური აპარატი, რომელიც მის ხელებზეა დამონტაჟებული, გამოიმუშავებს ელექტროენერგიის დიდ მარაგს...
არმორი ისაკო იჩიკი Astonishing X-Men (ნაწილი მესამე) #20 (2007). სხეულის გარშემო შეუძლია წარმოქმნას დამცავი ველი, რაც მუტანტს ზეადამიანურ სიძლიერესა და გამძლეობას მატებს.
ჰეფსიბაჰი (წარმოუთქმელი) Uncanny X-Men #486 (2007). ზეადამიანური სისწრაფე, მოქნილება, რეფლექსები, კოორდინაცია, ბალანსი, ბასრი ბრჭყალები, კარგად აქვს განვითარებული გრძნობათა ორგანოები (ყნოსვა, ღამის მხედველობა...), შეუძლია ადამიანთა ხასიათის/განწყობის ამოცნობა.
კალიბანი უცნობი Uncanny X-Men #487 (2007). გრძნობს მუტანტთა სიახლოვეს, ზეადამიანური ფიზიკური ძალა, სისწრაფე, ამტანობა, რეფლექსები, მოქნილება, ბასრი ბრჭყალები.
პიქსი მეგან გიუინი X-Men Free Comic Book Day (2008). ფრენა, წარმოქმნის ”ჯადოსნურ მტვერს”, რაც იწვევს ჰალუცინაციებს, სხვადასხვაგვარი მაგიური შესაძლებლობები (მაგალითად ტელეპორტაცია)…იარაღები: ”მაგიური მახვილი”.
ბუმ ბუმ ტაბიტა სმიტი New Mutants (ნაწილი პირველი) #77 (1989) ალფა-დონის მუტანტი. შეუძლია ”ენერგიის ბურთების” წარმოქმნა, რომელთა აფეთქება დამანგრეველი ხასიათისაა.
კარმა ში ან კოი მანი Uncanny X-Men #501 (2008). შეუძლია სხვა ადამიანების გონებათა სრული გაკონტროლება.
მოკავშირეები და საპატიო წარმომადგენლები
კენდი საუსერნი კენდას საუსერნი X-Men: the Hidden Years #10 (2000). მას შემდგომ, რაც შეუერთდა უცხოპლანეტელათა საზოგადოებას (Phalanx), კენდი გადაიქცა ტექნო-ორგანულ მუტანტად, რომელსაც შეეძლო მიმსგავსებოდა ნებისმიერს სურვილისამებრ.
მოირა კინროს მაკტაგერტი მოირა კინროს მაკტაგერტი. X-Men (ნაწილი პირველი) #96 (1975). მეცნიერი, უდიდესი ინტელექტის პატრონი, აქტიურად შეისწავლის მუტაციისა და გენეტიკის სფეროებს. არ ფლობს ზეადამიანურ შესაძლებლობებს, თუმცა აღსანიშნავია ის ფაქტი, რომ მას აქვს იმუნიტეტი როგორც მისი ვაჟის - პროტეუსის ძალების, ისევე ე.წ. ”მემკვიდრული ვირუსის” (რომელიც ძირითადად მუტანტთათვისაა საშიში) მიმართ. შეუძლია მოჩვენების-მსგავსი-ფორმის მიღება.
ლილანდრა ნერამანი ლილანდრა ნერამანი X-Men (ნაწილი პირველი) #97 (1975). შიარის (უცხოპლანეტელთა) იმპერიის მმართველი, მაგი. ”იქს-ადამიანების” მოკავშირე, პროფესორ იქსევიერის ყოფილი შეყვარებული. ტელეპათი. იარაღები: შიარის ჯავშანი და კვერთხი.
მისის მარველი ქეროლ სუზან ჯეინ დანვერსი Avengers Annual #10 (1981). ზეადამიანური ფიზიკური ძალა, სისწრაფე, ამტანობა, რეფლექსები, მოქნილება, ფრენა, ენერგიის გამომუშავება და სხეულიდან ენერგიის (პროტონების) ნაკადის (ბლასტების) გატყორცნა.
ლოქჰიდი ლოქჰიდი Uncanny X-Men #168 (1983). დრაკონის-მსგავსი-არსება. ფრენა, ცეცხლის გატყორცნა, შეუძლია სხვათა ემოციების, გრძნობების ამოცნობა. ლაპარაკობს რამდენიმე ენაზე, მათ შორის ინგლისურადაც. მის პატრონ კატა-აჩრდილთან შეუძლია ტელეპათიური კავშირის დამყარებაც.
ენერჯაიზერი კეტი პაუერი Uncanny X-Men #195 (1985). სხვადასხვა ელემენტებისა თუ ობიექტების (წყალი, ჰაერი, შენობათა) დაშლა, ენერგიის შესრუტვა და შემდგომ სხეულიდან გატყორცნა. უწინ შეეძლო ფრენა და გრავიტაციის დაძლევა.
კალისტო ალექსანდრა გაბლერი Uncanny X-Men #211 (1986)). ამჟამად არ ფლობს არანაირ სუპერძალას. უწინ: ზეადამიანური სისწრაფე, მოქნილება, რეფლექსები, კოორდინაცია, ფიზიკური ძალა, სხეულის დაზიანებათა სწრაფად განკურნება.
წითელი დედოფალი მადელინ პრაიორი Uncanny X-Men #221 (1987). იყო რა ჯინა გრეის კლონი, იგი ფლობდა იმავე (ოღონდ გაცილებით დაბალი სიძლიერის მქონე) ზეთვისებებს, რასაც ფლობს თავად ჯინა. შესაძლებლობები : ტელეპათი, ტელეკინეზი, ასევე ტელეპორტი, სხვადასხვაგვარი მისტიკური ძალები.
გეითუეი უცნობი Uncanny X-Men #229 (1988). ტელეპორტი, ტელეპათი, ყოვლისმცოდნე.
ქვიქსილვერი პიეტრო მაქსიმოფი Uncanny X-Men #304 (1993). ზეადამიანური სისწრაფე.
წითელი ლოტუსი პოლ ჰარკი X-Treme X-Men #7 (2002). ზეადამიანური ფიზიკური ძალა, სისწრაფე, ამტანობა, რეფლექსები, კოორდინაცია, მოქნილება, ბალანსი.
ვანჟე უედონი ევანჯელინა უედონი X-Treme X-Men #35 (2003). შეუძლია წითელ დრაკონად გარდაქმნა.
დედპული უეიდ უილსონი Cable and Deadpool #8 (2004). ზეადამიანური სისწრაფე, მოქნილება, რეფლექსები, კოორდინაცია, ფიზიკური ძალა, სხეულის დაზიანებათა სწრაფად განკურნება, ტელეპორტაცია, უკვდავება.
მაგმა ამარა ჯულიანა ოლივია აქუილა New X-Men - Yearbook Special (2005). შეუძლია ლავის, ვულკანების, მიწისძვრათა წარმოქმნა და კონტროლი, ცეცხლის მართვა, მაგმად გარდაქმნა.
პულსი ავგუსტუსი X-Men (ნაწილი მეორე) #181. გონებით შეუძლია მუტანტების სუპერძალებისა და ელექტრონული სისტემების დაბლოკვა (მწყობრიდან გამოყვანა).
აგენტი ებიგეილ ბრენდი ებიგეილ ბრენდი Astonishing X-Men (ნაწილი მესამე) #3 ხელების გარშემო ლურჯი ენერგიის წარმოქმნა, უცხოპლანეტელთა ენაზე საუბარი.
კორვუსი კორვუს რუკშირი Uncanny X-Men #478. ზეადამიანური სისწრაფე, მოქნილება, რეფლექსები, კოორდინაცია, ფიზიკური ძალა, ამტანობა. როგორც ფენიქსის ბლეიდის პატრონი: ფრენა, ენერგიის ბლასტების გატყორცნა.
ბოროტმოქმედები და იძულებითი წევრები
ფენიქსის ძალა ფენიქსის ძალა X-Men (ნაწილი პირველი) #101 (1976). ფენიქსის ძალა გამოვლინდა ჯინა გრეიში, რის შედეგადაც მუტანტი უძლეველი და ყოვლისმცოდნე გახდა.
შავი მხეცი ჰენრი ფ. მაკკოი (Earth 295) X-Men Unlimited (ნაწილი პირველი) #10 (1996). ზეადამიანური სისწრაფე, ფიზიკური ძალა, მოქნილება, რეფლექსები, კოორდინაცია, ბალანსი, კარგად განვითარებული გრძნობათა ორგანოები.
"სკრალვერინი" უცნობი Uncanny X-Men #370 (1999). სხეულის ფორმის (გარეგნობის) შეცვლა, ბრჭყალები.
მისწიკა რეივენ დარქჰოლმი X-Men (ნაწილი მეორე) #181 (2006). გარეგნობის შეცვლა, ზეადამიანური სისწრაფე, ფიზიკური ძალა, მოქნილება, რეფლექსები, ლურჯი კანი და ყვითელი თვალები, შეუძლია სხეულის დაზიანებათა სწრაფად განკურნება, იმუნიტეტი შხამების მიმართ...
ხმალკბილა ვიქტორ კრიდი X-Men (ნაწილი მეორე) #192 (2006). ზეადამიანური ფიზიკური ძალა, მოქნილება, რეფლექსები, ამტანობა, კარგად განვითარებული გრძნობათა ორგანოები, ბასრი ბრჭყალები და კბილები, შეუძლია სხეულის დაზიანებათა სწრაფად განკურნება, სხვა მუტანტების ტელეპათიური შესაძლებლობათა დაბლოკვა.
ლედი მასტერმაინდი რეგან უინგარდი X-Men (ნაწილი მეორე) #192 (2006). ჰალუცინაციების გამოწვევა, ტელეპათი.

იქს-ადამიანების ცვალებადი გუნდები[რედაქტირება]

ახალი მუტანტები უერთდებიან იქს-ადამიანებს[რედაქტირება]

პერსონაჟი სრული სახელი შესაძლებლობები
კომიქს Uncanny X-Men Annual (1986) მეათე ნომერში იქს-ადამიანთა გუნდს ახალი წევრები, ე.წ. ”ახალი მუტანტები” შეემატნენ:
კანონბოლი სამუელ ზაჩარი გუტრი ”იქს-ადამიანთა” ამჟამინდელი წევრი.
შესაძლებლობები: კანონბოლი ფრენის დროს გამოყოფს თერმო-ქიმიურ ენერგიას, რის ხარჯზეც მას ზეცაში რაკეტასავით აჭრა შეუძლია. მუტანტი ენერგიას (თავდაპირველად მხოლოდ ფეხებიდან) მთელი სხეულიდან აფრქვევს, შესაბამისად მის გარშემო წარმოიქმნება ენერგიის ველი, რაც კანონბოლს სხვადასხვაგვარი ფიზიკური დაზიანებისაგან იცავს.
მირაჟი დანიელა მუნსთარი "იქს-ადამიანთა” გუნდის ყოფილი წევრი.
შესაძლებლობები: ჰალუცინაციების გამოწვევა, ცხოველებთან საუბარი, გრძნობს სიკვდილის.
კარმა ში ან კოი მანი იქსევიერის ინსტიტუტის ყოფილი მასწავლებელი.
შესაძლებლობები: ადამიანების გონებათა სრული გაკონტროლება.
სანსპოტი რობერტო და კოსტა შეუერთდა კლუბ "ჰელფაირს”.
შესაძლებლობები: ენერგიათა შესრუტვა, ენერგიის ბლასტების გატყორცნა, ზეადამიანური ფიზიკური ძალა, შავი ფერის კანი.
კიფერი დუგლას რამსეი გარდაიცვალა კომიქსში New Mutants #60 (1988) ვულფსბეინის შველისას.
შესაძლებლობები: ესმის კომუნიკაციის ნებისმიერი ფორმა (ლაპარაკი, წერა ნებისმიერ ენაზე, კომპიუტერი...).
ვორლოქი ვორლოქი გარდაიცვალა კომიქსში New Mutants #90, შემდგომ აღდგა დუგლოკის სახელით.
შესაძლებლობები: ტექნო-ორგანული სხეული; ფორმის შეცვლა; არასტაბილური სხეულის მოლეკულები; ვირუსის გავრცელება.
მაგმა ამარა ჯულიანა ოლივია აქუილა იქსევიერის ინსტიტუტის ყოფილი მასწავლებელი.
შესაძლებლობები: ლავის, ვულკანების, მიწისძვრათა წარმოქმნა და კონტროლი, ცეცხლის მართვა, მაგმად გარდაქმნა.
მეჯიქი ილიანა რასპუტინა კოლოსუსის და. გარდაიცვალა კომიქსში Uncanny X-Men #303 (1993) მემკვიდრული ვირუსისგან.
შესაძლებლობები: ტელეპორტაცია, ჯადოსნობა. იარაღები: მაგიური ჯავშანი და მახვილი.
ვულფსბეინი რანე სინკლეირი ”იქს-ძალის” (X-Force) ამჟამინდელი წარმომადგენელი. დოქტორ მოირა მაკტაგერტის ნაშვილები.
შესაძლებლობები: სურვილისამებრ შეუძლია გარდაიქმნას მგლის-მსგავს-არსებად ან მგლად.
ზეადამიანური სისწრაფე, ფიზიკური ძალა, მოქნილება, რეფლექსები, კოორდინაცია, კარგად განვითარებული გრძნობათა ორგანოები, გარდაქმნისას - სხეულის დაზიანებათა სწრაფად განკურნება.

მუირის კუნძულის იქს-ადამიანები[რედაქტირება]

პერსონაჟი სრული სახელი შესაძლებლობები
”იქს-ადამიანთა სიკვდილის” შემდგომ (კომიქსთა სერია - მუტანტების დაცემა), მუირის კუნძულზე მუტანტთა ახალი გუნდი - ”მუირის კუნძულის იქს-ადამიანები” შეიქმნა (კომიქს. Uncanny X-Men #254-255 (1989)).
ბანში შონ კესიდი ”მუირის კუნძულის იქს-ადამიანების” დამაარსებელი, ”იქს-ადამიანების” ყოფილი წევრი. გარდაიცვალა კომიქსში X-Men: Deadly Genesis #2 (2006).
ფორჟი უცნობი ”მუირის კუნძულის იქს-ადამიანების” მნიშვნელოვანი წარმომადგენელი, ”იქს-ადამიანების” ყოფილი წევრი, ამჟამად მუშაობს მარტო, საჭიროების შემთხვევაში ეხმარება იქს-ადამიანებს.
მოირა კინროს მაკტაგერტი მოირა კინროს მაკტაგერტი ”იქს-ადამიანების” დიდი ხნის მოკავშირე. გარდაიცვალა კომიქსში X-Men #108 (2001).
პოლარისი ლორნა დეინი ”იქს-ადამიანების” ყოფილი წევრი. პოლარისს ახასიათებდა ე.წ. ”მეორადი გარდაქმნა” და შეეძლო ნეგატიური ენერგიის მიღებით ფიზიკური სიძლიერის მომატება. ამჟამად იგი გუნდი ”Starjammers” წევრია.
ამანდა სეფტონი ჯიმაინე სზარდოსი ნაითქროლერის ყოფილი შეყვარებული, ”ლიმბოს” ყოფილი მმართველი, მეორე მეჯიქი (მეჯიქ II)
შესაძლებლობები: მაგია, ტელეპორტაცია, ჰალუცინაციების გამოწვევა, გარეგნობის შეცვლა, ჰიპნოზი, ენერგიის ბლასტები. იარაღები: მაგიური ჯავშანი და მახვილი.
სანდერი მარკ ჰალეტი გუნდ Morlocks-ის დამაარსებელი. გარდაიცვალა კომიქსში Uncanny X-Men #254 (1989).
შესაძლებლობები: ზეადამიანური ფიზიკური ძალა და მოქნილება.
ლეგიონი დევიდ ჰალერი პროფესორი იქსევიერის ვაჟი. ომეგა-დონის მუტანტი. გარდაიცვალა კომიქსში X-Men: Omega (1995).
შესაძლებლობები: ტელეპათი, ტელეკინეზისი, პიროკინეზისი (ცეცხლის მართვა), დროში მოგზაურობა, ფსიქიკური იარაღები (ბლეიდი)...
შერონ ფრიდლენდერი შერონ ფრიდლენდერი შესაძლებლობები: ზეადამიანური ფიზიკური ძალა, მოქნილება, რეფლექსები.
ტომ კორსი ტომას კორსი შესაძლებლობები: ზეადამიანური ფიზიკური ძალა, მოქნილება, რეფლექსები.
ალისანდ სტიუარტი ალისანდ სტიუარტი ალისტეირ სტიუარტის და. გარდაიცვალა კომიქსში Excalibur #55 (1992).
შესაძლებლობები: არავითარი, უბრალო ადამიანი.
მრავალრიცხოვანი კაცი ჯეიმი მადროქსი შეუძლია საკუთარი თავის კოპიების, ასლების წარმოქმნა.
სირინი ტერეზა კასიდი მუტანტის ხმას (კივილი, ყვირილი) დამანგრეველი ძალა აქვს, კარგად განვითარებული სმენა, შეუძლია ფრენა.

იქს-ადამიანები: ფალანქსის შეთანხმება[რედაქტირება]

პერსონაჟი სრული სახელი ინფო
ტექნო-ორგანული უცხოპლანეტელი ფალანქსის დასამარცხებლად კომიქსში Uncanny X-Men #316 (1994) შეიკრიბა იქს-ადამიანთა გუნდი:
ბანში შონ კესიდი გარდაცვლილი.
ჯუბილი ჯუბილეიშან ლი ამჟამად ძალადაკარგული.
ხმალკბილა ვიქტორ კრიდი გარდაცვლილი. მურამასა ბლეიდით ვულვერინმა მოკვეთა თავი.
თეთრი დედოფალი ემა ფროსთი ამჟამად ინსტიტუტის ხელმძღვანელი.

იქს-ადამიანები: გამაუგნებელი იქს-ადამიანები[რედაქტირება]

პერსონაჟი სრული სახელი ინფო
მას შემდგომ, რაც პროფესორმა იქსევიერმა ”დაითხოვა” იქს-ადამიანები, ციკლოპმა და ჯინა გრეიმ გადაწყვიტეს შეექმნათ ახალი გუნდი კომიქსში Astonishing X-Men (ნაწილი მეორე) #1 (1999).
ციკლოპი სკოტ სამერსი დამაარსებელი.
ფენიქსი ჯინა გრეი-სამერსი დამაარსებელი. გარდაიცვალა კომიქსში New X-Men #150 (2003); აღსდგა კომიქსში X-Men: Phoenix Endsong.
ანგელოზი ვორენ კენეტ ვორსინგტონ III
კაბელი ნათან კრისტოფერ ჩარლზ სამერსი
ადამიანი იქსი ნათანიელ გრეი გარდაიცვალა კომიქსში X-Man #75 (2001).
"სკრალვერინი"

იქს-ადამიანები: განადგურების წინადღე[რედაქტირება]

პერსონაჟი სრული სახელი ინფო
ბოროტი მაგნეტო გადაწყვეტს ბრძოლის წამოწყებას მას შემდგომ, რაც მემკვიდრული ვირუსი განკურნებადი გახდება. კომიქსში "Uncanny X-Men" #392 (2001) ჯინა გრეი ქმნის ახალ გუნდს, რათა გამოიხსნას პროფესორი იქსევიერი მაგნეტოსაგან.
ჯინა გრეი ჯინა გრეი-სამერსი დამაარსებელი.
დაზლერი ელისონ ბლეირი დაუბრუნდა მომღერლის კარიერას კომიქსში Deadpool (ნაწილი მესამე) #69. გადავიდა სან-ფრანცისკოში იქს-ადამიანებთან ერთად.
ნორსსთარი ჯინ-პოლ ბიუბიერი მოკლა ვულვერინმა, აღადგინა ჰიდრამ.
ომერტა პოლ პროვენზანო სავარაუდოდ გარდაიცვალა კომიქსში Weapon X #5 (2002).
შესაძლებლობები: ზეადამიანური ფიზიკური ძალა, უვნებლობა.
აჩრდილი ჰექტორ რენდოზა ამჟამად ძალადაკარგული.
შესაძლებლობები: შეუძლია როგორც საკუთარი, ისევე სხვათა სხეული გამჭვირვალე გახადოს.
სანპირო ლიუ იოშიდა სანფაიას ნახევარდა. გარდაიცვალა კომიქსში Uncanny X-Men #404 (2002).
შესაძლებლობები: ფრენა, პლაზმური ბლასტები, ინფრაწითელი ხედვა, იმუნიტეტი რადიაციის მიმართ.
ფრენზი ჯოანა კარგილი მაგნეტოს Acolytes-ის ამჟამინდელი და ბოროტების ალიანსის ყოფილი წევრი.
შესაძლებლობები: ზეადამიანური ფიზიკური ძალა, მოქნილება, ამტანობა, მეტალის-მსგავი-მაგარი კანი, მდგრადობა ექსტრემალურ ტემპერატურათა მიმართ.

პლანეტა იქსი ქუჩის გუნდი[რედაქტირება]

პერსონაჟი სრული სახელი ინფო
ციკლოპის მიერ შექმნილი გუნდი, რომლის უზენაეს მისიას გაშმაგებული შორნის შეჩერება წარმოადგენდა. (კომიქსი New X-Men #149-150 (2004)).
ციკლოპი სკოტ სამერსი დამაარსებელი.
ფანტომექსი ჩარლი კლასტერ 7 შესაძლებლობები: სხეულისაგან გამოყოფილი ნერვული სისტემა; ჰალუცინაციების წარმოქმნა; განვითარებული ტვინი, გრძნობათა ორგანოები; ფიზიკური ძალა, სისწრაფე, მოქნილება...
ნისკარტი ბარნელ ბოუსკი შესაძლებლობები: ზეადამიანური ფიზიკური ძალა და ენერგიის ბლასტები.
იარაღები: სპეციალური კოსტუმი, რაც მუტანტს ფრენის საშუალებას აძლევს.
უწინ: გარდაქმნა ჩიტის-მსგავს არსებად.
მტვერი სურაია ქადირი შესაძლებლობები: შეუძლია გარდაიქმნას (ცოცხალ) ქვიშიან ქარიშხლად.
სტეფორდ კუკუსი ამჟამად: სამი ერთში, უწინ: ხუთი ერთში ერთაზროვნება, ტელეპათი, ბრილიანტის ფორმები, ფრენა.
ლონგნეკი ჯონ ვან ჰელსკინგი ძალადაკარგული.
შესაძლებლობები: სუპერ გრძელი კისერი.
ოთხხელა ჯორჯ ლუკასი სავარ. ძალადაკარგული.
შესაძლებლობები: ოთხი ხელი.
ირინა ირინა სავარ. ძალადაკარგული.
შესაძლებლობები: ხმის გავრცელება ყოველი მიმართულებით.

იქს-ადამიანების დაყოფილი გუნდები[რედაქტირება]

ახალი მუტანტები/იქს-ძალა[რედაქტირება]

ახალი მუტანტები (ძირითადი)[რედაქტირება]

პერსონაჟი სრული სახელი შეუერთდა გუნდს კომიქსში ინფო/შესაძლებლობები
ახალი მუტანტები (ორიგინალი)
პროფესორი იქსი ჩარლზ ფრანცის იქსევიერი Marvel Graphic Novel #4 (1982) დამაარსებელი და მენტორი.
კარმა ში ან კოი მანი Marvel Graphic Novel #4 (1982) დაწყებითი გუნდის ლიდერი. ამჟამად იქს-ადამიანთა გუნდის წევრი.
ვულფსბეინი რანე სინკლეირი Marvel Graphic Novel #4 (1982) მას შემდგომ, რაც მისი ფარული საქმიანობა სტუდენტ ელიქსირთან ერთად გამოაშკარავდა, მუტანტი შეუერთდა გუნდს ”იქს-ფაქტორი, განადგურება”. ამჟამად იქს-ძალის წევრია.
პსიჩი დანიელა მუნსტარი Marvel Graphic Novel #4 (1982) მოგვიანებით ცნობილი გახდა როგორც ”მირაჟი”. გუნდის ხელმძღვანელი კანონბოლთან ერთად. კომიქსში განადგურება მუტანტმა ძალა დაკარგა. ამჟამად ახალგაზრდა იქს-ადამიანთა მასწავლებელი.
კანონბოლი სამუელ ზაჩარი გუტრი Marvel Graphic Novel #4 (1982) გუნდის ხელმძღვანელი პლიჩთან ერთად. ამჟამად იქს-ადამიანთა გუნდის წევრი.
სანსპოტი რობერტო და კოსტა Marvel Graphic Novel #4 (1982) კლუბ ”ჰელფაიას” ყოფილი წევრი. ამჟამად ახალგაზრდა იქს-ადამიანთა მასწავლებელი.
ახალი მუტანტების (ნაწილი პირველი) ახალი წევრები
კატა-აჩრდილი კატერინ პრაიდი Uncanny X-Men #167 (1983) გუნდს შეუერთდა დროებით მას შემდგომ, რაც პროფესორმა იქსევიერმა ”დაითხოვა” იგი, თუმცა მალევე დაუბრუნდა იქს-ადამიანებს.
მაგმა ამარა ჯულიანა ოლივია აქუილა New Mutants (ნაწილი პირველი) #13 (1984) სჯეროდა, რომ იყო ელისონ კრესტმერი ინგლისიდან, თუმცა კომიქსში New Mutants (ნაწილი მეორე) #7 ელიქსირმა განკურნა იგი და მუტანტი რეალობას დაუბრუნდა. იქს-ადამიანებთან ერთად გადავიდა სან-ფრანცისკოში.
მეჯიქი ილიანა რასპუტინა New Mutants (ნაწილი პირველი) #14 (1984) გარდაიცვალა მემკვიდრული ვირუსით კომიქსში Uncanny X-Men #303. აღადგინა ბელასკომ, მისი სულის გამოკლებით. ამჟამად ლიმბოს მთავარი მმართველი.
ვორლოქი ვორლოქი New Mutants (ნაწილი პირველი) #21 (1984) უცხოპლანეტელი მუტანტი. გარდაიცვალა კომიქსში New Mutants #90, შემდგომ აღდგა დუგლოკის სახელით.
კიფერი დუგლას რამსეი New Mutants (ნაწილი პირველი) #21 (1984) მოკლა ანტი-მატორმა, კამერონ ჰოჯის დახმარებით კომიქსში New Mutants (ნაწილი პირველი) #60.
მაგნეტო ერიკ ლენშერი Uncanny X-Men #200 (1985) მენტორი; კომიქსში განადგურება მუტანტმა ძალა დაკარგა.
ბერდ-ბრეინი ბერდ ბოი New Mutants (ნაწილი პირველი) #55 (1987) შესაძლებლობები: ფრენა.
გოსამირი გოსამირი New Mutants (ნაწილი პირველი) #67 (1988) უცხოპლანეტელი.
ფაიაფისტი რასელ კოლინზი New Mutants (ნაწილი პირველი) #77 (1989) მოკლა ჰოლოკაუსტმა კომიქსში X-Men (ნაწილი მეორე) #42 (1995).
შესაძლებლობები: ცეცხლის წარმოქმნა.
სკიდსი სალი ბლევინსი New Mutants (ნაწილი პირველი) #77 (1989) 198-ის წევრი. უწინ S.H.I.E.L.D-ის აგენტი.
შესაძლებლობები: სხეულის გარშემო დამცავი ფარის წარმოქმნა.
რიქტორი ხულიო ესტებან რიჩტერი New Mutants (ნაწილი პირველი) #77 (1989) კომიქსში განადგურება მუტანტმა ძალა დაკარგა. გუნდის ”იქს-ფაქტორი, განადგურება” ამჟამინდელი წევრი.
ბუმ ბუმ ტაბიტა სმიტი New Mutants (ნაწილი პირველი) #77 (1989) ნექსთუეივის ყოფილი წევრი. იქს-ადამიანებთან ერთად გადავიდა სან-ფრანცისკოში.
არტი არტურ მადიქსი New Mutants (ნაწილი პირველი) #77 (1989) კომიქსში განადგურება მუტანტმა ძალა დაკარგა.
შესაძლებლობები: ტელეპათი.
ლიჩი ლიჩი New Mutants (ნაწილი პირველი) #77 (1989) 198-ის წევრი.
შესაძლებლობები: გარკვეული დროის მანძილზე შეუძლია შეასუსტოს ან მთლიანად დაბლოკოს მუტანტთა სუპერძალები.
კაბელი ნათან კრისტოფერ ჩარლზ სამერსი New Mutants (ნაწილი პირველი) #89 (1990) მენტორი. გაიქცა მომავალში მუტანტ მესია ბავშვთან ერთად.
ქოფიქეთი ვანესა კარლისლი New Mutants (ნაწილი პირველი) #98 (1991) გარდაიცვალა კომიქსში Deadpool (ნაწილი მესამე) #58 (2001).
შესაძლებლობები: გარეგნობის შეცვლა, მუტანტთა სუპერძალების იმიტირება (დროებით).
ვორფასი ჯეიმზ პრაუდსტარი New Mutants (ნაწილი პირველი) #99 (1991) ცნობილია სანდარბერდის სახელით. იქს-ძალის ამჟამინდელი წევრი.
შათერსთარი გავიდრა სევენი/ბენჯამენ რასელი New Mutants (ნაწილი პირველი) #100 (1991) ყოფილი უცხოპლანეტელი მებრძოლი.
შესაძლებლობები: ზეადამიანური ფიზიკური ძალა, სისწრაფე, მოქნილება, ამტანობა, კოორდინაცია, ბალანსი, განვითარებული გრძნობათა ორგანოები, შეუძლია სხეულის დაზიანებათა უმალვე განკურნება, ყველაფრის სწრაფად სწავლა და ათვისება, ბიო-ენერგიის (ვიბრაციული ტალღები, ბიო-ელექტრული ენერგია) გატყორცნა.
ფერალი მარია კალასანტოსი New Mutants (ნაწილი პირველი) #100 (1991) კომიქსში განადგურება მუტანტმა ძალა დაკარგა.
შესაძლებლობები: განვითარებული გრძნობათა ორგანოები, მოქნილება, სისწრაფე, სხეულის დაზიანებათა სწრაფად განკურნება, ბასრი ბრჭყალები, კბილები და კუდი.

იქს-ძალა[რედაქტირება]

პერსონაჟი სრული სახელი შეუერთდა გუნდს კომიქსში ინფო/შესაძლებლობები
იქს-ძალა (ორიგინალი)

კომიქსში New Mutants #100 (1991) ”ახალი მუტანტების” წევრებმა გადაწყვიტეს გუნდისთვის ახალი სახელი - ”იქს-ძალა” დაერქმიათ.

კაბელი ნათან სამერსი New Mutants (ნაწილი პირველი) #100 (1991)
კანონბოლი სამუელ ზაჩარი გუტრი New Mutants (ნაწილი პირველი) #100 (1991)
ქოფიქეთი ვანესა კარლისლი New Mutants (ნაწილი პირველი) #100 (1991) გარდაიცვალა კომიქსში Deadpool (ნაწილი მესამე) #58 (2001).
შათერსთარი გავიდრა სევენი New Mutants (ნაწილი პირველი) #100 (1991) ყოფილი უცხოპლანეტელი მებრძოლი, მისი ტვინი შემდგომ მუტანტის სხეულში გადანერგეს.
ფერალი მარია კალასანტოსი New Mutants (ნაწილი პირველი) #100 (1991) კომიქსში განადგურება მუტანტმა ძალა დაკარგა. მოკლა ხმალკბილამ.
მელთდაუნი ტაბიტა სმიტი New Mutants (ნაწილი პირველი) #100 (1991) Nextwave-ის ამჟამინდელი წევრი.
ვორფასი ჯეიმზ პრაუდსტარი New Mutants (ნაწილი პირველი) #100 (1991) ცნობილია სანდარბერდის სახელით. იქს-ძალის ამჟამინდელი წევრი.
1990-იანი წლების ახალი პერსონაჟები
სირინი ტერეზა კასიდი X-Force (ნაწილი პირველი) #5 (1991) გუნდის იქს ფაქტორი, განადგურება წევრი. ფეხმძიმედაა მადროქსისგან.
სანსპოტი რობერტო და კოსტა X-Force (ნაწილი პირველი) #15 (1992) კლუბ ”ჰელფაიას” წევრი და საძმოს უახლეს წარმომადგენელთა ლიდერი.
რიქტორი ხულიო ესტებან რიჩტერი X-Force (ნაწილი პირველი) #15 (1992) კომიქსში განადგურება მუტანტმა ძალა დაკარგა. გუნდის ”იქს-ფაქტორი, განადგურება” ამჟამინდელი წევრი.
შესაძლებლობები: ამჟამად ძალადაკარგული. უწინ შეეძლო ხელის თითებიდან გათავისუფლებული სეისმური ენერგიის წყალობით წარმოექმნა ვიბრაციული ტალღები და გამოეწვია მიწისძვრები.
ლილა ჩენეი ლილა ჩენეი X-Force (ნაწილი პირველი) #19 (1992) ტელეპორტი.
დომინო ნინა ტურმენი X-Force (ნაწილი პირველი) #32 (1994) მუტანტს აქვს საოცარი უნარი განსაზღვრულ რადიუსში (ტელეკინეზის წყალობით) მოახდინოს ყოველივე ისე, როგორც თავად სურს. ანუ იგი მუდამ მეტად ”იღბლიანია”. დომინო კარგი მოჩხუბარია და კარგად ხმარობს იარაღებს.
კალიბანი უცნობი X-Force (ნაწილი პირველი) #44 (1995) გუნდ Marlocks ყოფილი წევრი. გარდაიცვალა კომიქსში New X-Men #45.
მუნსტარი დანიელა მუნსტარი X-Force (ნაწილი პირველი) #68 (1997) დატოვა გუნდი (მუტანტ ლიბერეიშან ფრონტი) Mutant Liberation Front ოპერაცია: არავითარი შემწყნარებლობის შემდგომ. კომიქსში განადგურება მუტანტმა ძალა დაკარგა. სანსპოტის საძმოს (Sunspot's Brotherhood) ამჟამინდელი წევრი.
ბედლამი ჯიზ აარონსონი X-Force (ნაწილი პირველი) #85 (1999) გარდაიცვალა კომიქსში Uncanny X-Men #423 (2003).
პიტ ვიზდომი პიტ ვიზდომი X-Force (ნაწილი პირველი) #102 (2000) შეუძლია შთანთქას გარემომცველი სიცხე, გამოსხივება და ხელის თითებიდან გაისროლოს თერმული ენერგია ე.წ. ”ცხელი დანების” სახით.
იქს-ძალა (ამჟამინდელი)

მესია კომპლექსის მოვლენათა შემდგომ ციკლოპი ქმნის ახალ გუნდს, რომლის მისია ნებისმიერი საშუალების გამოყენებით იქს-ადამიანთათვის დამუქრებული გლობალური საფრთხის თავიდან აცილებაა. გუნდის ხელმძღვანელია - ვულვერინი.

ვულვერინი ჯეიმზ ”ლოგან” ჰოულეტი Uncanny X-Men #493 (2007).
ვულფსბეინი რანე სინკლეირი Uncanny X-Men #493 (2007). შეუერთდა გუნდს, რათა გაეფუჭებინა ურთიერთობა Purifiers და მამამისს (რევ. გრეინს) შორის.
X-23 ლაურა კინი Uncanny X-Men #493 (2007). ვულვერინის კლონი.
შესაძლებლობები: სხეულის დაზიანებათა სწრაფად განკურნება, მეტალ ადამანტიუმის ”ბრჭყალები” ხელებსა (წყვილი) და ფეხებზე (თითო-თითო), ზეადამიანური ფიზიკური ძალა, სისწრაფე, ამტანობა, რეფლექსები, კარგად განვითარებული გრძნობათა ორგანოები.
ვორფასი ჯეიმზ პრაუდსტარი Uncanny X-Men #493 (2007). ცნობილია სანდარბერდის სახელით.
კალიბანი უცნობი Uncanny X-Men #493 (2007). მოკლული იქნა გუნდის პირველი მისიის ჟამს.
ჰეფსიბაჰი წარმოუთქმელი Uncanny X-Men #493 (2007). როგორც ჩანს, მუტანტმა დატოვა გუნდი მესია კომპლექსის მოვლენათა შემდგომ.
ანგელოზი ვორენ კენეტ ვორსინგტონ III X-Force (ნაწილი მესამე) #7 (2008). ”იქს-ადამიანების” გუნდის წევრი.
დომინო ნინა ტურმანი X-Force (ნაწილი მესამე) #9 (2008). გუნდ Six Pack-ის ყოფილი წევრი.

იქს-ფაქტორი[რედაქტირება]

პერსონაჟი სრული სახელი შეუერთდა გუნდს კომიქსში ინფო/შესაძლებლობები
იქს-ფაქტორი
ციკლოპი სკოტ სამერსი X-Factor #1 (1986)
მარველის გოგონა ჯინ გრეი-სამერსი X-Factor #1 (1986)
ყინულის კაცი რობერტ დრეიკი X-Factor #1 (1986)
მთავარანგელოზი ვორენ ვორსინგტონ III X-Factor #1 (1986)
მხეცი დოქტორი ჰენრი მაკკოი X-Factor #1 (1986)
კალიბანი X-Factor #17 (1987)
იქს-ფაქტორი მთავრობის გუნდი
პოლარისი ლორნა დეინი X-Factor #71 (1991)
მრავალრიცხოვანი კაცი ჯეიმი მადროქსი X-Factor #71 (1991)
სტრონგ გაი გიდო კაროლესა X-Factor #71 (1991) კინეტიკური ენერგიის შთანთქმის ხარჯზე ფიზიკურად ძლიერდება.
ჰავოკი ალექსანდრე სამერსი X-Factor #71 (1991) ლიდერი.
ვულფსბეინი რანე სინკლეირი X-Factor #71 (1991)
ქვიქსილვერი პიეტრო მაქსიმოფი X-Factor #72 (1991)
ფორჟი ნამდვილი სახელი უცნობია X-Factor #93 (1993) გუნდს შეუერთდა როგორც მთავრობის მოკავშირე. მოგვიანებით გახდა გუნდის ლიდერი.
უაილდ ჩაილდი კილ გიბნი X-Factor #114 (1995) კომიქსში განადგურება მუტანტმა ძალა დაკარგა.
შესაძლებლობები:ზეადამიანური ფიზიკური ძალა, სისწრაფე, მოქნილება, ამტანობა, რეფლექსები, კოორდინაცია, ბალანსი, განვითარებული გრძნობათა ორგანოები, სხეულის დაზიანებათა სწრაფად განკურნება, შენელებული ზრდის პროცესი, ბასრი ბრჭყალები და კბილები, ოლიმპიური-დონის აკრობატი, გიმნასტი, მოჩხუბარი.
შარდი შარდ ბიშოფი გარდაიცვალა კომიქსში Bishop: The Last X-Man #14.
შესაძლებლობები:ენერგიის ბლასტები, შეუმჩნევლობა.
მისწიკა რეივენ დარქჰოლმი
ხმალკბილა ვიქტორი კრიდი
რანდომი მარშალ სტოუნ III სხეულის ფორმის სურვილისამებრ შეცვლა, მუტანტების სუპერძალების განეიტრალება.
გრეისტოუნი დევლინ გრეისტოუნი შეუძლია გაზარდოს საკუთარი სხეულის ზომა, მოცულობა, ფიზიკური ძალა, ამტანობა, მოქნილება, სისწრაფე. გარდაიცვალა კომიქსში X-Factor #149.
ფიქსი ??
არჩერი ?? სხეულის ენერგიად გარდაქმნა, ენერგიის ბლასტები, ზეადამიანური სისწრაფე.
იქს-ფაქტორი, გამანადგურებლები

დეტექტიური ორგანიზაცია. გუნდის დებიუტი შედგა კომიქსში X-Factor v.3 #1.

მრავალრიცხოვანი კაცი ჯეიმი მადროქსი Madrox #5 გუნდის დამაარსებელი და ლიდერი.
სტრონგ გაი გიდო კაროსელა Madrox #5
ვულფსბეინი რანე სინკლეირი Madrox #5 საიდუმლოდ დატოვა გუნდი, რათა შეერთებოდა X-Force undercover.
სირინი ტერეზა კასიდი X-Factor (ნაწილი მესამე) #1 ამჟამად ფეხმძიმედაა ჯეიმი მადროქსისაგან.
პეპელა ლაილა მილერი X-Factor (ნაწილი მესამე) #1 შეუძლია მომავლის დანახვა, სხვების მეხსიერებათა აღდგენა, გრძნობს რეალობაში განხორციელებული ცვლილებებს.
M მონეტ სტ. კრიოქსი X-Factor (ნაწილი მესამე) #2 იქს-მოდგმის ყოფილი წევრი.
რიქტორი ხულიო რიქტერი X-Factor (ნაწილი მესამე) #2 ძალადაკარგული. დატოვა გუნდი სანამ არკადა დაატყვევებდა.
დარვინი არმანდო მუნოზი X-Factor (ნაწილი მესამე) #33 ყოფილი იქს-ადამიანი.

ექსკალიბური[რედაქტირება]

პერსონაჟი სრული სახელი გუნდს შეუერთდა კომიქსში შესაძლებლობები/ინფო
ექსკალიბური I
კაპიტან ბრიტაინი ბრაიან ბრადოკი Excalibur: The Sword is Drawn (1987) ზეადამიანური ფიზიკური ძალა, ფრენა
მეგანი მეგან ბრადოკი Excalibur: The Sword is Drawn (1987) დაქორწინდა კაპიტან ბრიტაინზე კომიქსში Excalibur #125, ჩვენი რეალობიდან ”გავიდა” კომიქსში Uncanny X-Men #465.
შესაძლებლობები:ბუნების ელემენტების მართვა, ფორმის შეცვლა, ფრენა, სხვების ემოციურ მდგომარეობათა შეგრძნება.
ფენიქსი რეიჩელ სამერსი Excalibur: The Sword is Drawn (1987) ტელეპათი, ტელეკინეზისი, ფენიქსის ძალა
ნაითქროლერი კურტ ვაგნერი Excalibur: The Sword is Drawn (1987) მუტანტთა განადგურების ჟამს ჩავარდა კომაში.
კატა-აჩრდილი კატერინ პრაიდი Excalibur: The Sword is Drawn (1987) მუტანტთა განადგურების შემდგომ გამოსაჯანმრთელებლად კიტი წავიდა მუირის კუნძულზე, სადაც შეუერთდა გუნდს.
ლოქჰიდი დრაკონი ლოქჰიდი Excalibur: The Sword is Drawn (1987)
ექსკალიბური I, ახალი წევრები
ვიჯეტი კატერინ პრაიდი ცოცხალი რობოტი, რომელიც ფლობს კიტი პრაიდის ცნობიერებას.
შესაძლებლობები: ამჟამად - დროში მოგზაურობა.
კილუნი ცოლინ მაკკეი Excalibur #46 (1992) მისი ორი მახვილი (the Zz'rath) ანადგურებს ყველაფერს, იმ ადამიანების გარდა, რომლებმაც იციან, რომ უდანაშაულონი არიან.
შესაძლებლობები: ცხოველის-მსგავსი გარეგნობა, ხმათა იმიტაცია.
კერიზი კერიზი Excalibur #47 (1992) შიარის უცხოპლანეტელთა საზოგადოების წევრი.
შესაძლებლობები: ენერგიის, წითელი გამოსხივების მქონე ველების წარმოქმნა და მართვა.
მიკრომაქსი სკოტ რაითი საკუთარი მასისა და სიდიდის მართვა, მუტანტის ფიზიკური ძალა სიდიდის პროპორციულად იცვლება.
ფერონი ?? ფენიქსის ძალის პირველი მომხმარებლის შთამომავალი. მაგი, ჯადოქარი.
მოირა კინროს მაკტაგერტი მოირა კინროს მაკტაგერტი Excalibur #71 დაიწყო მუშაობა ”ექსკალიბურთან” ერთად როდესაც გუნდი მუირის კუნძულზე გადავიდა.
დეიტრიპერი ამანდა სეფტონი/ჯიმეინ ზარდოსი (Magik II) Excalibur #75 ნაითქროლერის ნახევარდა, დატოვა გუნდი რათა ემართა ლიმბოს სამეფო.
შესაძლებლობები: მაგია, ტელეპორტაცია, ჰალუცინაციები, ენერგიის ბლასტები, გარეგნობის/ფორმის შეცვლა, ჰიპნოზი, უწინ ”მაგიური მახვილის” (Soulsword) მფლობელი.
დუგლოკი ვორლოქი Excalibur #78
პიტ ვიზდომი პიტერ პოლ უინსტონ ვიზდომი Excalibur #91 Black Air-ის ყოფილი აგენტი, შეუერთდა გუნდს, რათა ებრძოლა ბლექ ერის წინააღმდეგ. სასიყვარულო ურთიერთობა კიტი პრაიდის მიმართ. დატოვა ექსკალიბური მას შემდგომ, რაც კიტის განშორდა.
ვულფსბეინი რანე სინკლეირი Excalibur #90 შეუერთდა გუნდს, რათა მოეარა მისი დედობილის - დოქტორი მოირა მაკტაგენტისათვის, რომელიც მემკვიდრული ვირუსით დაინფიცირდა.
კოლოსუსი პიოტრ ”პიტერ” რასპუტინი Excalibur #92 დატოვა გუნდი ნაითქროლერთან და კიტი პრაიდთან ერთად, რათა შეერთებოდნენ იქს-ადამიანებს.
მიმკა კელვინ მ. რანკინი Excalibur #92 შეუერთდა ”ექსკალიბურს” მას შემდგომ, რაც გუნდმა ოპერაცია: არავითარი შემწყნარებლობისაგან იხსნა პერუში. მუტანტთა საძმოს ყოფილი წევრი.
ექსკალიბურ I მოკავშირეები
ალისანდ სტუარტი ალისანდ სტუარტი
ალისტეირ სტუარტი ალისტეირ სტუარტი
რორი ქემფბელი როდერიკ ქემფბელი ენერგიის ჰარპუნები, ზეადამიანური ფიზიკური ძალა.
ექსკალიბური: ძლიერების მახვილი
კაპიტან ბრიტაინი ბრაიან ბრადოკი
მეგანი მეგან ბრადოკი
პსილოკი ელიზაბეტ ”ბეტსი” ბრადოკი
შავი მხედარი დეინ უიტმენი ”სინათლის მახვილისა” და ”სიბნელის ფარის” მფლობელი.
კაპიტან UK ლინდა მაკქვილანი
ჯვაროსანი X ბრაიან ბრადოკი
სერ ბენედიქტი სერ ბენედიქტ ინგლანდი ზეადამიანური ფიზიკური ძალა, ცეცხლის გატყორცნა.
გენოშას ექსკალიბური
კალისტო Excalibur (ნაწილი მეორე) # (2004) ძალადაკარგული.
შავი მხეცი ჰენრი ფილიპ მაკკოი Excalibur (ნაწილი მეორე) # (2005)
ფრიკშოუ Excalibur (ნაწილი მეორე) # (2004) ძალადაკარგული.
შესაძლებლობები: შეუძლია მიიღოს სხვადასხვაგვარი მონსტრის ფორმა ასევე განსხვავებული შესაძლებლობებით/სუპერძალებით.
კარიმა შაპანდარი კარიმა შაპანდარი Excalibur (ნაწილი მეორე) # (2004)
მაგნეტო მაგნუსი Excalibur (ნაწილი მეორე) # (2004) ძალადაკარგული.
პროფესორი იქსი ძარლზ ფრანცის იქსევიერი Excalibur (ნაწილი მეორე) # (2004) ძალადაკარგული.
შოლა ინკოსი შოლა ინკოსე Excalibur (ნაწილი მეორე) # (2004) ძალადაკარგული. სუპერძალები აღიდგინა ტერიგენ მისტსის დახმარებით.
შესაძლებლობები: ტელეკინეზისი, (სუსტი) ტელეპათი.
უიქიდ Excalibur (ნაწილი მეორე) # (2004) ძალადაკარგული. სუპერძალები აღიდგინა ტერიგენ მისტსის დახმარებით.
შესაძლებლობები: მიცვალებულთა სულების გამოძახება, მათთან გონებრივი კავშირის დამყარება.
ახალი ექსკალიბური
კაპიტან ბრიტაინი ბრაიან ბრადოკი New Excalibur #5 (2006)
დაზლერი ელისონ ”ელი” ბლეირი New Excalibur #5 (2006) ყოფილი მომღერალი სუპერვარსკვლავი.
ჯიგერნაუტი კეინ მარკო New Excalibur #4 (2006) იქსევიერის ნახევარძმა, მუტანტი არაა.
პიტ ვიზდომი* პიტერ პოლ უინსტონ ვიზდომი New Excalibur #3 (2006)
ღამეული ტალია უაგნერი New Excalibur #3 (2006) ნაითქროლერისა და ალისფერი ჯადოქრის ქალიშვილი. ექსაილების ყოფილი წევრი.
შესაძლებლობები: ზეადამიანური სისწრაფე, მოქნილება; ტელეპორტაცია, ტელეპათი; ენერგიის ბლასტები. შეუძლია შეაღწიოს სხვათა გონებაში და სრულად გააკონტროლოს მათი სხეული 12 საათის განმავლობაში.
საგე ტესსა, გვარი უცნობია New Excalibur #5 (2006) კლუბ ”ჰელფაიაში” პროფესორ იქსევიერის ყოფილი აგენტი.
ლონგშოთი უცნობი X-Men: Die by the Sword #5 (2007).

იქს-თაობა[რედაქტირება]

პერსონაჟი სრული სახელი შეუერთდა გუნდს კომიქსში ინფო
იქს-მოდგმა
ბანში შონ კესიდი Generation X #1 მენტორი და დამაარსებელი.
თეთრი დედოფალი ემა გრეის ფროსთი Generation X #1 მენტორი და დამაარსებელი.
სკინი ანგელო ესპინოზა Generation X #1 გარდაიცვალა კომიქსში Uncanny X-Men #423 (2003).
შესაძლებლობები: რეზინის-მსგავსი კანი, რომლის ”გაწელვა” მუტანტს სურვილისამებრ შეუძლია.
სინჩი ევერეტ ტომასი Generation X #1 გარდაიცვალა კომისში Generation X #70 (2000).
M კლაუდეტე და ნიკოლა სტ. კროისი Generation X #1
ჰუსკი პეიჯ გუტრი Generation X #1
ჯუბილი ჯუბილეიშან ლი Generation X #1 კომიქსში განადგურება მუტანტმა ძალა დაკარგა.
ჩამბერი ჯონათან ევან სტარსმორი Generation X #1 (1994) კომიქსში განადგურება მუტანტმა ძალა დაკარგა.
პენანსე მონეტ, ივეტე და კლაუდეტე სტ. კროისი Generation X #3 (1995) ბასრი და საოცრად გამძლე კანი, გრძელი ბრჭყალები ხელებსა და ფეხებზე.
მონდო N/A Generation X Annual '95 (1995) ნამდვილი მონდოს კლონი, გარდაიცვალა კომიქსში Generation X #25 (1997).
გაია ?? Generation X #44 (1998)
M მონეტ ივეტე კლარისა მარია ტერეზა სტ. კროიქსი
პენანსე ივეტე
იქს-მოდგმის დამცველნი
ლიჩი ჯიმი ?? Generation X #6 მუტანტთა სუპერძალების განეიტრალება.
არტი მადიქსი არტურ მადიქსი Generation X #6 ტელეპათი
ფრანკლინ რიჩარდსი ფრანკლინ რიჩარდსი Generation X #20 რეალობის მსხვრევა და მართვა, ტელეკინეზისი, ტელეპათი.
M-ტყუპები კლაუდეტე და ნიკოლა სტ. კროიქსი

იქს-კორპორაცია[რედაქტირება]

პერსონაჟი სრული სახელი შეუერთდა გუნდს კომიქსში შესაძლებლობები/ინფო
იქს-კორპორაცია: ჰონგ კონგის განშტოება
დომინო ნინა ტურმანი New X-Men Annual 2001 იქს-ძალის ამჟამინდელი წევრი.
რისქიუ გლორია დოლორეზ მუნოზი New X-Men Annual 2001
იქს-კორპორაცია: ლოს ანჯელესის განშტოება
ემპასი მანუელ როდრიგო ალფონსო დე ლა როჩა X-Treme X-Men #31 შეუძლია სხვათა ემოციების შეგრძნება და გაკონტროლება.
სანსპოტი რობერტო დაკოსტა X-Treme X-Men #31 ახალი მუტანტების ყოფილი წევრი, ამჟამად - კლუბ ”ჰელფაიას” წევრი.
მაგმა ამარა ხულიანა ოლივიანს აქვილა X-Treme X-Men #34 ახალი მუტანტების ყოფილი წევრი. კომიქსში განადგურება მუტანტმა ძალა დაკარგა.
სკიტზი უცნობი X-Treme X-Men #35
სტინგფელოუ უცნობი X-Treme X-Men #35
სკიდსი სალი ბლევინსი X-Treme X-Men #42
იქს-კორპორაცია: მუმბაის განშტოება
ვორფასი ჯეიმზ ჯონატან პრაუსდტარი New X-Men #133 სანდარბერდის ძმა, ამჟამად იქს-ადამიანების წევრი.
ფერალი მარია კალასანტოსი New X-Men #133 სორნის და, გარდაცვლილი, მოკლა ხმალკბილამ.
სორნი ლუსია კალასანტოსი New X-Men #133 ფერალის და. კომიქსში განადგურება მუტანტმა ძალა დაკარგა.
შესაძლებლობები: ცხოველის-მსგავსი-გარეგნობა, ზეადამიანური სისწრაფე, მოქნილება, განვითარებული გრძნობათა ორგანოები, სხეულის დაზიანებათა სწრაფად განკურნება, ბასრი ბრჭყალები, ეშვები, კუდი.
სანფაია შირო იოშიდა New X-Men #133 გუნდი იქს-ადამიანების ყოფილი წევრი.
იქს-კორპორაცია: პარიზის განშტოება
საბრა რუტ ბატ-სერაფი New X-Men #131 კომიქსში განადგურება მუტანტმა ძალა დაკარგა.
ჰოლი ჰოლი X-Treme X-Men: X-Posé #1 მდივანი.
იქს-კორპორაცია: სინგაპორის განშტოება
სანდარბერდი ნილ შაარა Excalibur (ნაწილი მეორე) #5 გუნდი იქს-ადამიანების ყოფილი წევრი.
მაშველი ჰიტერ კამერონი Excalibur (ნაწილი მეორე) #5 სლიფსთრიმის და. გუნდი იქს-ადამიანების ყოფილი წევრი.
სხვა წევრები
პროფესორი იქსი ჩარლზ ფრანცის იქსევიერი დამაარსებელი.
ვანჟე ვედონი ევანჯელინა ვედონი შეუძლია გარდაიქმნას წითელ დრაკონად.

იქსევიერის ინსტიტუტის სტუდენტები[რედაქტირება]

მუტანტთა განადგურებამდე იქსევიერის ინსტიტუტში 182 სტუდენტი სწავლობდა. ახლა X-23-ის ჩათვლით მხოლოდ 26. ის მუტანტები, რომლებიც აღარ გამოჩენილან კომიქსში New X-Men #23 სავარაუდოდ ან დაღუპულნი ან ძალადაკარგულნი არიან (42 დაიღუპა ავტობუსში). დღემდე ძალაშერჩენილი მუტანტები ცხრილში აღნიშნულნი არიან *.

პერსონაჟი სრული სახელი პირველად გამოჩნდა კომიქსში ინფო/შესაძლებლობები
ახალი იქს-ადამიანები

გუნდის დებიუტი შედგა კომიქსში New X-Men (ნაწილი მეორე) #23.

მტვერი სურაია ქადირი New X-Men (ნაწილი პირველი) #133. შეუძლია გარდაიქმნას (ცოცხალ) ქვიშიან ქარიშხლად.
ელიქსირი ჯოსუა ფოლი New Mutants (ნაწილი მეორე) #5. ცოცხალი ორგანიზმების (მათ შორის საკუთარი) ბიოლოგიური სტრუქტურის მანიპულაცია. ომეგა-დონის მუტანტი.
ჰელიონი ხულიან კელერი New Mutants (ნაწილი მეორე) #2. ტელეკინეზისი.
მერკური კესილი კინკაიდი New Mutants (ნაწილი მეორე) #2. სხეული შედგება ელემენტ მერკურისგან. მუტანტს შეუძლია ფორმის სრულად შეცვლა.
როკსლაიდი სანტო ვაკარო New Mutants (ნაწილი მეორე) #7. ქვის გიგანტური სხეული, ზეადამიანური ფიზიკური ძალა, ამტანობა.
სერჟი ნორიკო აშიდა New Mutants (ნაწილი მეორე) #8. ელექტრობის შთანთქმის ხარჯზე ელექტრული ბლასტების გატყორცნა. ზეადამიანური სისწრაფე.
X-23 ლაურა კინი იქს-ადამიანები:ევოლუცია ეპიზოდი #41 სხეულის დაზიანებათა სწრაფად განკურნება, მეტალ ადამანტიუმის ”ბრჭყალები” ხელებსა (წყვილი) და ფეხებზე (თითო-თითო), ზეადამიანური ფიზიკური ძალა, სისწრაფე, ამტანობა, რეფლექსები, კარგად განვითარებული გრძნობათა ორგანოები.
პროდიჯი დევიდ ალეინი New X-Men (ნაწილი მეორე) #29. შეეძლო ახლოს მყოფი ნებისმიერი ადამიანის გონაბში ტელეპათიურად შეღწევა და ცოდნის შთანთქმა.
პიქსი მეგან გიუინი New X-Men: Academy X #5. ფრენა, წარმოქმნის ”ჯადოსნურ მტვერს”, რაც იწვევს ჰალუცინაციებს, სხვადასხვაგვარი მაგიური შესაძლებლობები (მაგალითად ტელეპორტაცია)…იარაღები: ”მაგიური მახვილი”.
ანოლი ვიქტორ ბორკოვსკი New Mutants (ნაწილი მეორე) #2. რეპტილიის-მსგავსი გარეგნობა, ზეადამიანური სისწრაფე, მოქნილება, რეფლექსები, კოორდინაცია, ბალანსი, შეუძლია კედლებზე ძრომა, რეგენერაცია, შენიღბვა.
ჯენთლი ნეზნო აბიდემი New X-Men (ნაწილი მეორე) #23. ზეადამიანური ფიზიკური ძალა.
არმორი ისაკო იჩიკი Astonishing X-Men (ნაწილი მესამე) #4. სხეულის გარშემო შეუძლია წარმოქმნას დამცავი ველი, რაც მუტანტს ზეადამიანურ სიძლიერესა და გამძლეობას მატებს.
ახალგაზრდა იქს-ადამიანები

დონალდ პიერსის მიერ იქსევიერის ინსტიტუტის სტუდენტებისაგან შექმნილი გუნდი. ამჟამინდელი მენტორები: დანიელა მუნსტარი და სანსპოტი.

მტვერი სურაია ქადირი New X-Men (ნაწილი პირველი) #133. შეუძლია გარდაიქმნას (ცოცხალ) ქვიშიან ქარიშხლად.
როკსლაიდი სანტო ვაკარო New Mutants (ნაწილი მეორე) #7. ქვის გიგანტური სხეული, ზეადამიანური ფიზიკური ძალა, ამტანობა.
ბლაინდფოლდი რუტ ალდინი Astonishing X-Men (ნაწილი მესამე) #7 ბრმა მუტანტი. შესაძლებლობები: ტელეპათი. წარსულის, აწმყოსა და მომავლის დანახვა.
ვულფ კაბი ნიკოლაზ გლისონი Chamber #1 ადამიანი-მგელი. განვითარებული გრძნობათა ორგანოები, ზეადამიანური ფიზიკური ძალა, სისწრაფე, მოქნილება, ამტანობა, კოორდინაცია, ბალანსი, რეფლექსები.
მელანი ერიკ გიტერი Young X-Men #1 (2008). სხეულზე არსებული ტატუები გარკვეულ ზეთვისებებს ანიჭებენ მუტანტს.
გრეიმალკინი უცნობი Young X-Men #1 (2008). ღამის ხედვა, ზეადამიანური ფიზიკური ძალა სიბნელეში ყოფნის ჟამს.
ანოლი ვიქტორ ბორკოვზკი Young X-Men #7 (2008). რეპტილიის-მსგავსი გარეგნობა, ზეადამიანური სისწრაფე, მოქნილება, რეფლექსები, კოორდინაცია, ბალანსი, შეუძლია კედლებზე ძრომა, რეგენერაცია, შენიღბვა.
ომეგა გაინგი
გლობ ჰერმანი ჰერმანი New X-Men #117 ზეადამიანური ფიზიკური ძალა, სისწრაფე, ელასტიკურობა.
კიდ ომეგა ქუენტინ ქუირე New X-Men #134 ომეგა-დონის მუტანტი, ტელეპათი, ტელეკინეზისი, გენიოსის-დონის ინტელექტი.
ფაზერი კრისტიან კორდი New X-Men #126 ძალადაკარგული. უწინ - დამაბრმავებელი სინათლის წარმოქმნა.
რედნეკი ვინცენტ სტუარტი New X-Men #126 სპეციალური კოსტუმი, იარაღები, ფრენა. ძალადაკარგული. უწინ - ხელებიდან სიცხის გამოყოფა.
ლონგსტრაიკი კრისტინ კორდი New X-Men #126 სპეციალური კოსტუმის წყალობით მუტანტს შეუძლია მისივე სხეულის ნებისმიერი ნაწილის გაზრდა სიგრძეში.
სპეციალური კლასი

პირველად გამოჩნდა კომიქსში New X-Men #135, გადაკეთდა ახალ საძმოდ კომიქსში New X-Men #146.

ანგელი ანგელ სალვადორი New X-Men #118 ყინულის წარმოქმნა მარცხენა, ხოლო სიცხის წარმოქმნდა მარჯვენა ხელით, ფრენა.
ბასილისკი ბობ სმიტზი New X-Men #135 გარდაიცვალა კომიქსში New X-Men #149.
ნისკარტი ბარნელ ბოუსკი New X-Men #117 ძალადაკარგული, როგორც გამაშკარავდა კომიქსში Exiles #72. ამჟამად ახალი მეომრების წევრი, სრულიად ახალი გარეგნობით.
დამი საბლაიმ? New X-Men #135 აირადი სხეული.
მტვერი სურაია ქადირი New X-Men #133 შეუერთდა და დატოვა გუნდი კომიქსში New X-Men #146.
ერნსტი კასანდრა იქსევიერი New X-Men #114, როგორც ერნსტი კომიქსში New X-Men #135 ზეადამიანური ფიზიკური ძალა.
ნოუ-გერლი მარტა ჯოჰანსონი New X-Men #118 ადამიანებს, რომლებსაც არ გააჩნიათ ტელეპათიური უნარი, არ შეუძლიათ მისი დანახვა.
როუგის რაზმი

პირველად გამოჩნდნენ კომიქსში Uncanny X-Men #444, დაიშალნენ კომიქსში New X-Men (ნაწილი მეორე) #23. ამჟამად გუნდის ყოველი წევრი ძალადაკარგულია.

6 უსახელო წევრი ?? Uncanny X-Men #444 ძალადაკარგულები.
ახალი მუტანტები

დანი მუნსტარის რაზმი, შეიქმნა კომიქსში New X-Men Academy X #2, დაიშალა კომიქსში New X-Men (ნაწილი მეორე) #23.

ელიქსირი ჯოშუა ”ჯოშ” ფოლი New Mutants (ნაწილი მეორე) #5 ომეგა-დონის მუტანტი.
აიკარუსი ჯოშუა ”ჯეი” გუტრი Rom Annual #3 ფრენა, სხეულის დაზიანებათა სწრაფად განკურნების უნარი, ხმათა იმიტაცია.
პროდიჯი დევიდ ალეინი New Mutants (ნაწილი მეორე) #4 ყოფილი ლიდერი, ამჟამადაც ინსტიტუტშია. მან შექმნა ”საშიში ოთახის” მსგავსი ე.წ. ”საშიში გამოქვაბული” როდესაც ჯერ კიდევ გააჩნდა სუპერძალები.
სერჟი ნორიკო აშიდა New Mutants (ნაწილი მეორე) #8 დასთის ყოფილი თანამცხოვრები.
ვოლფლაუერი ლორი კოლინსი New Mutants (ნაწილი მეორე) # 2 სხვათა ემოციების (შიში, ბრაზი, სურვილი, სიმშვიდე, ბედნიერება და ძილი) კონტროლი.
ვინდ დენსერი სოფია მანტეგა New Mutants (ნაწილი მეორე) #1 ამჟამად - სპეციალური კოსტუმი 6 მექანიკური ”საცეცით”, დამცავი ფარის წარმოქმნა. უწინ - ჰაერისა და ქარის მართვა, ფრენა.
ვიტერი კევინ ფორდი New Mutants (ნაწილი მეორე) #3 გუნდს შეუერთდა კომიქსში New X-Men: Academy #3, დატოვა კომიქსში New X-Men: Academy X #6.
შესაძლებლობები: ხელის შეხებით მტვრის გროვად აქცევს ორგანულ მასას (მათ შორის ხორცი, ბამბა...).
ჰელიონები

ემა ფროსთის რაზმი. შეიქმნა კომიქსში New X-Men Academy X #2, დაიშალა კომიქსში New X-Men (ნაწილი მეორე) #23.

დასთი სურაია ქადირი New X-Men #133 სერჟის ყოფილი თანამცხოვრები.
ჰელიონი ხულიან კელერი New Mutants (ნაწილი მეორე) #2 გუნდის ლიდერი.
აიკარუსი ჯოშუა ”ჯეი” გუტრი X-Men #157 დატოვა გუნდი კომიქსში New X-Men: Academy X #6.
მერკური სესილი კინსაიდი New Mutants (ნაწილი მეორე) #2
როკსლაიდი სანტო ვაკარო New Mutants (ნაწილი მეორე) #3
ტაგი ბრაიან ცრუზი New Mutants (ნაწილი მეორე) #10 ძალადაკარგული. აფეთქდა ავტობუსში დანარჩენ სტუდენტებთან ერთად.
ვიტერი კევინ ფორდი New Mutants (ნაწილი მეორე) #3
კორსაირები

ციკლოპის რაზმი. შეიქმნა კომიქსში New X-Men Academy X #2, დაიშალა კომიქსში New X-Men (ნაწილი მეორე) #23.

დიჯეი მარკ შეფარდი New X-Men: Academy X #2 ძალადაკარგული. აფეთქდა ავტობუსში დანარჩენ მოსწავლეებთან ერთად.
შესაძლებლობები: მუსიკის მეშვეობით იძენს სხვადასხვაგვარ სუპერძალებს.
დრიადი სალი ბეტტო New X-Men: Academy X #1 ძალადაკარგული. აფეთქდა ავტობუსში დანარჩენ მოსწავლეებთან ერთად.
შესაძლებლობები: მცენარეულობის მართვა.
ქუილი მაქსველ ”მაქს” ჯორდანი New X-Men: Academy X #1 ზღარბის-მსგავსი ეკლები სხეულზე (თმის ადგილას), მუტანტს შეუძლია ამ ეკლების გასროლა.
სპექტრი დალას გიბსონი New Mutants (ნაწილი მეორე) #10 ძალადაკარგული. უწინ: აჩრდილის-მსგავსი სხეული, ზეადამიანური ფიზიკური ძალა და სისწრაფე.
სტეფორდ კუკუსი პირველი იუნიტი სელესტე კუკუ New X-Men #118 ლიდერი, ჯერ კიდევ ფლობს სუპერძალას.
სტეფორდ კუკუსი მესამე იუნიტი მინდი კუკუ New X-Men #118 ლიდერი, ჯერ კიდევ ფლობს სუპერძალას.
სტეფორდ კუკუსი მეოთხე იუნიტი ფოებე კუკუ New X-Men #118 ლიდერი, ჯერ კიდევ ფლობს სუპერძალას.
პარაგონები

თავდაპირველად ვულფსბეინის, შემდგომ კარმას, შემდგომ კი მაგმას რაზმი. პირველად გამოჩნდა კომიქსში New X-Men Academy X #12, დაიშალა კომიქსში New X-Men (ნაწილი მეორე) #23

დიჯეი მარკ შეფარდი New X-Men: Academy X #2 ძალადაკარგული. აფეთქდა ავტობუსში დანარჩენ მოსწავლეებთან ერთად.
შესაძლებლობები: მუსიკის მეშვეობით იძენს სხვადასხვაგვარ სუპერძალებს.
მატჩი ბენ ჰამილი New Mutants (ნაწილი მეორე) #7 გუნდის ლიდერი.
შესაძლებლობები: ცეცხლის მართვა, მდგრადობა ექსტემალური სიცხის მიმართ.
პიქსი მეგან გუინი New X-Men: Academy X #5
ფრევიუ ჯესიკა ”ჯესი” ვეილი New X-Men: Academy X #12 ძალადაკარგული. ნეთვორქის და.
შესაძლებლობები: უწინ: მომავლის დანახვა.
სპექტრი დალას გიბსონი New Mutants (ნაწილი მეორე) #10
ტრანსი ჰოფ აბოტი New X-Men: Academy X #5
ვულფ კაბი ნიკოლაზ გლისონი Chamber #1 გარდაიცვალა კომიქსში Young X-Men #5.
ალფა სქუადრონი

თავდაპირველად ნორსსთარის, შემდგომ კარმას რაზმი. პირველად გამოჩნდა კომიქსში New X-Men Academy X #13, დაიშალა კომიქსში New X-Men (ნაწილი მეორე) #23.

ანოლი ვიქტორ ბორკოვზკი New Mutants (ნაწილი მეორე) #2 გუნდის ლიდერი.
ინდრა პარას გავასკარი New X-Men: Academy X #7 ძალის გამოყენებისას: სხეულის დამცავი ფარები.
კიდოგო ლაზარო კოტიკაში New X-Men: Academy X #13 შეუძლია საკუთარი სხეულის ზომის შემცირება.
ლოა ალანი რიანი New X-Men: Academy X #5 შეუძლია მყარ ობიექტებში ”გასვლა”, რაც შემდგომ ამ ობიექტის მსხვრევას იწვევს.
ნეთვორქი სარა ვეილი New X-Men: Academy X #13 პრევიუს და. აფეთქებისას ავტობუსში სხვა მუტანტებთან ერთად ისიც იმყოფებოდა.
შესაძლებლობები: ტექნოპათი. გონებით შეუძია მექანიკურ სისტემებში შეღწევა, მათი მართვა.
რაბამეიდი ანდრეა მარგილესი X-Treme X-Men #20 აფეთქებისას ავტობუსში სხვა მუტანტებთან ერთად ისიც იმყოფებოდა.
შესაძლებლობები: ზეადამიანური ელასტიკურობა.
გამბიტის რაზმი

უსახელო გუნდი. პირველად გამოჩნდა კომიქსში X-Men (ნაწილი მეორე) #171, დაიშალა კომიქსში New X-Men (ნაწილი მეორე) #23. გუნდში შედიოდა მხოლოდ 5 წევრი, ფოქსის მოსვლის შემდგომ კი გახდნენ ექვსნი. როგორც ჩანს გუნდის დანარჩენი წევრები დაიღუპნენ.

ბლინგი! როქსანა ”როქსი” ვაშინგტონი X-Men #171
ფლაბერი ფლოიდ ნუგესი X-Men #171 სავარაუდოდ ძალადაკარგული.
შესაძლებლობები: ზეადამიანური მოქნილება, ელასტიკურობა.
ფოქსი რეივენ დარქჰოლმი X-Men #171 მისწიკამ შეაღწია იქს-ადამიანთა გუნდში ფოქსის გარეგნობით (კომიქსები X-Men #171 - X-Men #172.
ონიქსი სიდნეი გრინი X-Men #171 გუნდის ლიდერი.
შესაძლებლობები:ზეადამიანური ფიზიკური ძალა და ამტანობა.
რეინ ბოი მარკო დეპოლო X-Men #171 სავარაუდოდ ძლადაკარგული.
შესაძლებლობები: რეინ ბოი, ესაა ცოცხალი წყალი, რომელსაც ბიჭის ფორმა აქვს. შეუძლია სხეულიდან გატყორცნოს წყლის ნაკადი.
სხვა წევრები? თავდაპირველად გუნდში შედიოდა 6 წევრი, მისწიკას გამოჩენისას კი მხოლოდ 4. როგორც ჩანს გუნდის დანარჩენი წარმომადგენლები ან დაიღუპნენ, ან გამბიტის გუნდი დებიუტამდე ჩამოყალიბების პროცესში იყო.
დაბალი სკოლა

შედგება სტუდენტებისაგან, რომლებიც რაზმებში/გუნდებში განაწილებისათვის მეტად ახალგაზრდები არიან. სკოლის ხელმძღვანელი - კარმა

?? ჯეფრი გარეტი X-Treme X-Men #20 ტელეპორტი, მოჩვენების ფორმა.
?? ლეონგ კოი მანი New Mutants (ნაწილი მეორე) #4 კარმას ძმა, მუტანტი არაა.
?? ნგა კოი მანი New Mutants (ნაწილი მეორე) #4 კარმას და. მუტანტი არაა.
შტორმის რაზმი

უსახელო გუნდი, რომელიც დაიშალა კომიქსში New X-Men (ნაწილი მეორე) #23.

ჯენთლი ნეზნო აბიდემი
5 სხვა სტუდენტი არავითარი ყოველ რაზმს 6 სტუდენტი შეადგენდა, ასე რომ შტორმის გუნდშიც უნდა ყოფილიყო კიდევ 5 წევრი. სავარაუდოდ ამ სტუდენტებმა ან ძალა დაკარგეს, ან ავტობუსში აფეთქდნენ.
სხვა რაზმები ცნობილი არაა

არსებობენ სტუდენტები, რომელთა რაზმები ან სრულიად უცნობია, ან მხოლოდ გაკვრითაა ნახსენები კომიქსებში (ასეთია მაგალითად 2 რაზმი: ექზემფლარები და ექსელსიორსები).

აერო მელოდი გუტრი New Mutants #42 დაკარგა ძალა კომიქსში New X-Men (ნაწილი მეორე) #20. ჰუსკის, კანონბოლისა და აიკარუსის და.
შესაძლებლობები:ფრენა.
?? ამბერი New X-Men #23 ძალადაკარგული ახალგაზრდა გოგნა. დაიღუპა ავტობუსის აფეთქებისას.
?? ანდი ლიონი X-Men Unlimited (ნაწილი მეორე) #1 სავარაუდოდ ძალადაკარგული.
არმორი ისაკო იჩიკი Astonishing X-Men (ნაწილი მესამე) #4 იქს-ადამიანების ამჟამინდელი წევრი.
შესაძლებლობები:ენერგიის დამცავი ველი სხეულის გარშემო.
ბლაინდფოლდი რუტ ალდინი Astonishing X-Men (ნაწილი მესამე) #7
შესაძლებლობები: ტელეპათი. წარსულის, აწმყოსა და მომავლის დანახვა.
?? ერნსტი New X-Men #135 შესაძლებლობები: ზეადამიანური ფიზიკური ძალა.
?? ეუგენი ქუინი Gambit (ნაწილი მეოთხე) #10 სავარაუდოდ ძლადაკარგული.
ფორარმი ჯორჯ ლუკასი New X-Men #147 დაკარდა სუპერძალა კომიქსში New Avengers #19.
ფრიდა ფრიდა კალპი New X-Men #126 სავარაუდოდ ძალადაკარგული.
შესაძლებლობები: ტელეპათიური შესაძლებლობები.
ჯერმაინი ჯერმაინ კენდალი New X-Men #155 მოკლეს კომიქსში New X-Men #156. მინდის შეყვარებული.
შესაძლებლობები: პიროკინეზი (ცეცხლის მართვა).
?? კარტერ გაზიკანიანი Uncanny X-Men #411 ტელეპათი, ტელეკინეზისი.
გლუმი ოლივერ ჰაკი X-Treme X-Men #20 ძალადაკარგული.
შესაძლებლობები: ჩრდილთა წარმოქმნა.
ჰიდრო ფლოიდ კარტერი New X-Men (ნაწილი მეორე) #20 დაკარგა ძალა და გარდაიცვალა (დაიხრჩო) კომიქსში New X-Men (ნაწილი მეორე), #20.
შესაძლებლობები: ამფიბიათა შესაძლებლობები.
ირინა ირინა ვან სტრონდი New X-Men #118 სავარაუდოდ ძალადაკარგული.
შესაძლებლობები: 3 დამატებითი პირი.
?? ჯაკობ ვოლკერი X-Men Unlimited (ნაწილი მეორე) #7 შესაძლებლობები: აირად გარდაქმნა.
ლონგნეკი ჯონა ვან ჰელსინკი New X-Men #147 ძალადაკარგული
?? მოლი Chamber LS #1 სავარაუდოდ ძალადაკარგული.
შესაძლებლობები: საცეცები.
ნოუ-გერლი მარტა ჯოანსონი არავითარი
სილიკონი ?? X-Treme X-Men #20 სავარაუდოდ ძალადაკარგული.
სლიკი ?? New X-Men #134 ძალადაკარგული.
შესაძლებლობები: ილუზიონისტი.
სპაიკი New X-Men #126 სავარაუდოდ ძალადაკარგული.
სქვიდბოი სამუელ ”სემი” პეირი Uncanny X-Men #410 შეუძლია წყალქვეშ სუნთქვა და ლაპარაკი. თევზის-მსგავსი ფიზიკური ადაპტაცია.
სტეფორდ კუკუ ესმე კუკუ New X-Men #118 ესმე გარდაიცვალა კომიქსში New X-Men #150.
სტეფორდ კუკუ სოფი კუკუ New X-Men #118 სოფი გარდაიცვალა კომიქსში New X-Men #137. დროებით დაბრუნდა კომიქსში X-Men: Phoenix Endsong #4 კიდ ომეგას მიერ, თუმცა სოფიმ თავი მოიკლა, ვინაიდან მასთან ყოფნას სიკვდილი ერჩივნა.
ტანტრა რეუბენი X-treme X-Men #20 ძალადაკარგული.
შესაძლებლობები: სპილოს-მსგავსი გარეგნობა, ემოციათა მართვა.
?? სეტ ვოლკერი Nightcrawler #4 არ არის მუტანტი. ფლობდა მისტიკურ ძალებს, თუმცა სხვა სტუდენტებთან ერთად აღარ გამოჩენილა კომიქსში New X-Men (ნაწილი მეორე) #23.
?? ვოლტერი Chamber #4 ადამიანი. გაცვლითი სტუდენტი ESU-დან.
ფრთა ედი Astonishing X-Men (ნაწილი მესამე) #3 ძალა დაკარგა კომიქსში Astonishing X-Men (ნაწილი მესამე) #4. თავი მოიკლა კომიქსში Astonishing X-Men (ნაწილი მესამე) #7.
შესაძლებლობები: ფრენა.
?? ვინსტონი Gambit (ნაწილი მეოთხე) #10 სავარაუდოდ ძალადაკარგული.
?? ზაჩი X-Treme X-Men #20 ძალადაკარგული.
სხვა უსახელო სტუდენტები მრავალი არავითარი კომიქსებში გამოჩნდნენ ისეთი სტუდენტებიც, რომლებსაც სახელები არ გააჩნიათ.

მტრები[რედაქტირება]

იხილეთ აგრეთვე[რედაქტირება]

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება]