ავსტრიის ქალაქების სია

თავისუფალი ქართულენოვანი ენციკლოპედია ვიკიპედიიდან
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება

ავსტრიაში ყოველ ქალაქს, რომელსაც განსაკუთრებული სტატუსი გააჩნია, მინიმუმ 10 000 მაცხოვრებელი ჰყავს. არსებობს ქალაქები, რომელთა მოსახლეობა აჭარბებს 10 000-ს, მაგრამ მათ არ აქვთ განსაკუთრებული სტატუსი. ქვემოთ მოცემულ სიაში ყველა ავსტრიული ქალაქია მოცემული, რომლის მოსახლეობაც 10 000-ზე მეტია.

რანგი
(2011)
ქალაქი მოსახლეობა
1981 წელს
მოსახლეობა
1991 წელს
მოსახლეობა
2001 წელს
მოსახლეობა
2011 წელს
მხარე
1. Stephansdom Vienna July 2008 (27)-Stephansdom Vienna July 2008 (31).jpg
ვენა
&&&&&&&&01531346.&&&&&01,531,346 &&&&&&&&01539848.&&&&&01,539,848 &&&&&&&&01550123.&&&&&01,550,123 &&&&&&&&01714142.&&&&&01,714,142 ვენა
2. GrazerRathaus-edit.jpg
გრაცი
&&&&&&&&&0243166.&&&&&0243,166 &&&&&&&&&0237810.&&&&&0237,810 &&&&&&&&&0226244.&&&&&0226,244 &&&&&&&&&0261540.&&&&&0261,540 შტირია
3. Power Tower Linz.jpg
ლინცი
&&&&&&&&&0199910.&&&&&0199,910 &&&&&&&&&0203044.&&&&&0203,044 &&&&&&&&&0183504.&&&&&0183,504 &&&&&&&&&0189367.&&&&&0189,367 ზემო ავსტრია
4. Panoramic view of Salzburg.jpg
ზალცბურგი
&&&&&&&&&0139426.&&&&&0139,426 &&&&&&&&&0143978.&&&&&0143,978 &&&&&&&&&0142662.&&&&&0142,662 &&&&&&&&&0148078.&&&&&0148,078 ზალცბურგი
5. Innsbruck Flusspromenade.jpg
ინსბრუკი
&&&&&&&&&0117287.&&&&&0117,287 &&&&&&&&&0118112.&&&&&0118,112 &&&&&&&&&0113392.&&&&&0113,392 &&&&&&&&&0120147.&&&&&0120,147 ტიროლი
6. Klagenfurt Domplatz Kirche 22022007 01.jpg
კლაგენფურტი
&&&&&&&&&&087321.&&&&&087,321 &&&&&&&&&&089415.&&&&&089,415 &&&&&&&&&&090141.&&&&&090,141 &&&&&&&&&&094303.&&&&&094,303 კარინტია
7. Villach (view towards the south).jpeg
ფილახი
&&&&&&&&&&052692.&&&&&052,692 &&&&&&&&&&054640.&&&&&054,640 &&&&&&&&&&057497.&&&&&057,497 &&&&&&&&&&059285.&&&&&059,285 კარინტია
8. Wels Medien Kultur Haus.jpg
ველსი
&&&&&&&&&&051060.&&&&&051,060 &&&&&&&&&&052594.&&&&&052,594 &&&&&&&&&&056478.&&&&&056,478 &&&&&&&&&&058713.&&&&&058,713 ზემო ავსტრია
9. Stplh.jpg
სანქტ-პელტენი*
&&&&&&&&&&050419.&&&&&050,419 &&&&&&&&&&050026.&&&&&050,026 &&&&&&&&&&049121.&&&&&049,121 &&&&&&&&&&051956.&&&&&051,956 ქვემო ავსტრია
10. Fachhochschule Vorarlberg 3.jpg
დორნბირნი
&&&&&&&&&&038641.&&&&&038,641 &&&&&&&&&&040735.&&&&&040,735 &&&&&&&&&&042301.&&&&&042,301 &&&&&&&&&&045605.&&&&&045,605 ფორარლბერგი
11. WrNeustadtHauptplatz051027a.jpg
ვინერ-ნოიშტადტი
&&&&&&&&&&035006.&&&&&035,006 &&&&&&&&&&035134.&&&&&035,134 &&&&&&&&&&037627.&&&&&037,627 &&&&&&&&&&041042.&&&&&041,042 ქვემო ავსტრია
12. Blick ueber die Steyrer Altstadt.jpg
შტაირი
&&&&&&&&&&038942.&&&&&038,942 &&&&&&&&&&039337.&&&&&039,337 &&&&&&&&&&039340.&&&&&039,340 &&&&&&&&&&038313.&&&&&038,313 ზემო ავსტრია
13. Feldkirch marktplatz.JPG
ფელდკირხი
&&&&&&&&&&023745.&&&&&023,745 &&&&&&&&&&026730.&&&&&026,730 &&&&&&&&&&028607.&&&&&028,607 &&&&&&&&&&030975.&&&&&030,975 ფორარლბერგი
14. DeuringschlösseleB.JPG
ბრეგენცი
&&&&&&&&&&024561.&&&&&024,561 &&&&&&&&&&027097.&&&&&027,097 &&&&&&&&&&026752.&&&&&026,752 &&&&&&&&&&027784.&&&&&027,784 ფორარლბერგი
15. StiftKlosterneuburg b.jpg
კლოსტერნოიბურგი
&&&&&&&&&&022975.&&&&&022,975 &&&&&&&&&&024442.&&&&&024,442 &&&&&&&&&&024797.&&&&&024,797 &&&&&&&&&&025870.&&&&&025,870 ქვემო ავსტრია
16. Leonding Harter Plateau 2003.jpg
ლეონდინგი
&&&&&&&&&&019389.&&&&&019,389 &&&&&&&&&&021209.&&&&&021,209 &&&&&&&&&&022203.&&&&&022,203 &&&&&&&&&&025295.&&&&&025,295 ზემო ავსტრია
17. Stadttheaterbaden.jpg
ბადენი
&&&&&&&&&&023140.&&&&&023,140 &&&&&&&&&&023488.&&&&&023,488 &&&&&&&&&&024502.&&&&&024,502 &&&&&&&&&&025176.&&&&&025,176 ქვემო ავსტრია
18. Schloss Wolfsberg Kaernten.jpg
ვოლფსბერგი
&&&&&&&&&&028097.&&&&&028,097 &&&&&&&&&&024358.&&&&&024,358 &&&&&&&&&&025301.&&&&&025,301 &&&&&&&&&&025126.&&&&&025,126 კარინტია
19. Leoben A toll tower.jpg
ლეობენი
&&&&&&&&&&031989.&&&&&031,989 &&&&&&&&&&028897.&&&&&028,897 &&&&&&&&&&025804.&&&&&025,804 &&&&&&&&&&024600.&&&&&024,600 შტირია
20. Mohrenapotheke Krems.JPG
დუნაის კრემსი
&&&&&&&&&&023056.&&&&&023,056 &&&&&&&&&&022783.&&&&&022,783 &&&&&&&&&&023713.&&&&&023,713 &&&&&&&&&&024014.&&&&&024,014 ქვემო ავსტრია
21. Traun stadtplatz.jpg
ტრაუნი
&&&&&&&&&&021464.&&&&&021,464 &&&&&&&&&&022260.&&&&&022,260 &&&&&&&&&&023470.&&&&&023,470 &&&&&&&&&&023810.&&&&&023,810 ზემო ავსტრია
22. Amstetten Mauer.Landesklinikum Hauptgebäude.JPG
ამშტეტენი
&&&&&&&&&&021989.&&&&&021,989 &&&&&&&&&&021972.&&&&&021,972 &&&&&&&&&&022595.&&&&&022,595 &&&&&&&&&&022948.&&&&&022,948 ქვემო ავსტრია
23. Burg Oberkapfenberg Frontansicht.JPG
კაპფენბერგი
&&&&&&&&&&025716.&&&&&025,716 &&&&&&&&&&023380.&&&&&023,380 &&&&&&&&&&022234.&&&&&022,234 &&&&&&&&&&021831.&&&&&021,831 შტირია
24. CINEDOKU VORARLBERG - Rhein - Lustenau - Wiesenrain - Hanno Thurnher Filmproduktion.jpg
ლუსტენაუ
&&&&&&&&&&017401.&&&&&017,401 &&&&&&&&&&018484.&&&&&018,484 &&&&&&&&&&019709.&&&&&019,709 &&&&&&&&&&021184.&&&&&021,184 ფორარლბერგი
25. Moedling-02.jpg
მედლინგი
&&&&&&&&&&019276.&&&&&019,276 &&&&&&&&&&020290.&&&&&020,290 &&&&&&&&&&020405.&&&&&020,405 &&&&&&&&&&020438.&&&&&020,438 ქვემო ავსტრია
26. Keltenmuseum.JPG
ჰალაინი
&&&&&&&&&&015377.&&&&&015,377 &&&&&&&&&&017271.&&&&&017,271 &&&&&&&&&&018399.&&&&&018,399 &&&&&&&&&&019864.&&&&&019,864 მხარე|ზალცბურგი
27. Kufstein Panoramalift.JPG
კუფშტაინი
&&&&&&&&&&013118.&&&&&013,118 &&&&&&&&&&013484.&&&&&013,484 &&&&&&&&&&015358.&&&&&015,358 &&&&&&&&&&017388.&&&&&017,388 ტიროლი
28. Feuerwehr moellersdorf nacht.jpg
ტრაისკირხენი
&&&&&&&&&&014063.&&&&&014,063 &&&&&&&&&&013852.&&&&&013,852 &&&&&&&&&&015672.&&&&&015,672 &&&&&&&&&&017169.&&&&&017,169 ქვემო ავსტრია
29. SchwechatHauptplatz041107w.jpg
შვეხატი
&&&&&&&&&&014834.&&&&&014,834 &&&&&&&&&&014669.&&&&&014,669 &&&&&&&&&&015286.&&&&&015,286 &&&&&&&&&&016329.&&&&&016,329 ქვემო ავსტრია
30. Braunau am Inn Stadtplatz.jpg
ინის ბრაუნაუ
&&&&&&&&&&016318.&&&&&016,318 &&&&&&&&&&016264.&&&&&016,264 &&&&&&&&&&016337.&&&&&016,337 &&&&&&&&&&016182.&&&&&016,182 ზემო ავსტრია
31. ზაალფელდენი &&&&&&&&&&011420.&&&&&011,420 &&&&&&&&&&012604.&&&&&012,604 &&&&&&&&&&015093.&&&&&015,093 &&&&&&&&&&015954.&&&&&015,954 ზალცბურგი
32. შპიტალ-ან-დერ-დრაუ &&&&&&&&&&014736.&&&&&014,736 &&&&&&&&&&015346.&&&&&015,346 &&&&&&&&&&016045.&&&&&016,045 &&&&&&&&&&015769.&&&&&015,769 კარინტია
33. ანსფელდენი &&&&&&&&&&013324.&&&&&013,324 &&&&&&&&&&014636.&&&&&014,636 &&&&&&&&&&014789.&&&&&014,789 &&&&&&&&&&015673.&&&&&015,673 ზემო ავსტრია
34. შტოკერაუ &&&&&&&&&&012679.&&&&&012,679 &&&&&&&&&&013608.&&&&&013,608 &&&&&&&&&&014452.&&&&&014,452 &&&&&&&&&&015513.&&&&&015,513 ქვემო ავსტრია
35. ჰოენემსი &&&&&&&&&&012666.&&&&&012,666 &&&&&&&&&&013531.&&&&&013,531 &&&&&&&&&&013891.&&&&&013,891 &&&&&&&&&&015149.&&&&&015,149 ფორარლბერგი
36. დუნაის ტულნი &&&&&&&&&&011269.&&&&&011,269 &&&&&&&&&&012038.&&&&&012,038 &&&&&&&&&&013591.&&&&&013,591 &&&&&&&&&&015037.&&&&&015,037 ქვემო ავსტრია
37. ტერნიცი &&&&&&&&&&016120.&&&&&016,120 &&&&&&&&&&015445.&&&&&015,445 &&&&&&&&&&015232.&&&&&015,232 &&&&&&&&&&014831.&&&&&014,831 ქვემო ავსტრია
38. ტელფსი &&&&&&&&&&&07743.&&&&&07,743 &&&&&&&&&&010179.&&&&&010,179 &&&&&&&&&&012833.&&&&&012,833 &&&&&&&&&&014626.&&&&&014,626 ტიროლი
39. პერხტოლდსდორფი &&&&&&&&&&013451.&&&&&013,451 &&&&&&&&&&014051.&&&&&014,051 &&&&&&&&&&013998.&&&&&013,998 &&&&&&&&&&014566.&&&&&014,566 ქვემო ავსტრია
40. ფელდკირხენი &&&&&&&&&&012153.&&&&&012,153 &&&&&&&&&&012977.&&&&&012,977 &&&&&&&&&&014030.&&&&&014,030 &&&&&&&&&&014276.&&&&&014,276 კარინტია
41. ბად-იშლი &&&&&&&&&&012970.&&&&&012,970 &&&&&&&&&&013887.&&&&&013,887 &&&&&&&&&&014081.&&&&&014,081 &&&&&&&&&&013939.&&&&&013,939 ზემო ავსტრია
42. ბლუდენცი &&&&&&&&&&012891.&&&&&012,891 &&&&&&&&&&013369.&&&&&013,369 &&&&&&&&&&013701.&&&&&013,701 &&&&&&&&&&013726.&&&&&013,726 ფორარლბერგი
43. გმუნდენი &&&&&&&&&&012653.&&&&&012,653 &&&&&&&&&&013133.&&&&&013,133 &&&&&&&&&&013184.&&&&&013,184 &&&&&&&&&&013073.&&&&&013,073 ზემო ავსტრია
44. აიზენშტადტი &&&&&&&&&&010102.&&&&&010,102 &&&&&&&&&&010349.&&&&&010,349 &&&&&&&&&&011334.&&&&&011,334 &&&&&&&&&&012995.&&&&&012,995 ბურგენლანდი
- შვაცი &&&&&&&&&&010929.&&&&&010,929 &&&&&&&&&&011839.&&&&&011,839 &&&&&&&&&&012212.&&&&&012,212 &&&&&&&&&&012995.&&&&&012,995 ტიროლი
46. ბრუკ-ან-დერ-მური &&&&&&&&&&015068.&&&&&015,068 &&&&&&&&&&014046.&&&&&014,046 &&&&&&&&&&013439.&&&&&013,439 &&&&&&&&&&012816.&&&&&012,816 შტირია
47. სანქტ-ფაიტ-ან-დერ-გლანი &&&&&&&&&&012007.&&&&&012,007 &&&&&&&&&&012045.&&&&&012,045 &&&&&&&&&&012839.&&&&&012,839 &&&&&&&&&&012728.&&&&&012,728 კარინტია
48. ჰალ-ინ-ტიროლი &&&&&&&&&&012614.&&&&&012,614 &&&&&&&&&&012368.&&&&&012,368 &&&&&&&&&&011492.&&&&&011,492 &&&&&&&&&&012695.&&&&&012,695 ტიროლი
49. ვერგლი &&&&&&&&&&&08610.&&&&&08,610 &&&&&&&&&&010054.&&&&&010,054 &&&&&&&&&&010885.&&&&&010,885 &&&&&&&&&&012645.&&&&&012,645 ტიროლი
50. ჰარდი &&&&&&&&&&010103.&&&&&010,103 &&&&&&&&&&010747.&&&&&010,747 &&&&&&&&&&011471.&&&&&011,471 &&&&&&&&&&012546.&&&&&012,546 ფორარლბერგი
51. ნოინკირხენი &&&&&&&&&&010764.&&&&&010,764 &&&&&&&&&&010216.&&&&&010,216 &&&&&&&&&&011028.&&&&&011,028 &&&&&&&&&&012323.&&&&&012,323 ქვემო ავსტრია
52. კორნოიბურგი &&&&&&&&&&&09112.&&&&&09,112 &&&&&&&&&&&09730.&&&&&09,730 &&&&&&&&&&011032.&&&&&011,032 &&&&&&&&&&012314.&&&&&012,314 ქვემო ავსტრია
53. მარხტრენკი &&&&&&&&&&&09416.&&&&&09,416 &&&&&&&&&&010369.&&&&&010,369 &&&&&&&&&&011274.&&&&&011,274 &&&&&&&&&&012276.&&&&&012,276 ზემო ავსტრია
54. ვალს-ზიცენჰაიმი &&&&&&&&&&&07743.&&&&&07,743 &&&&&&&&&&&09563.&&&&&09,563 &&&&&&&&&&011024.&&&&&011,024 &&&&&&&&&&012067.&&&&&012,067 ზალცბურგი
55. ლიენცი &&&&&&&&&&011661.&&&&&011,661 &&&&&&&&&&011864.&&&&&011,864 &&&&&&&&&&012079.&&&&&012,079 &&&&&&&&&&011955.&&&&&011,955 ტიროლი
56. ფეკლაბრუკი &&&&&&&&&&011019.&&&&&011,019 &&&&&&&&&&011239.&&&&&011,239 &&&&&&&&&&011697.&&&&&011,697 &&&&&&&&&&011931.&&&&&011,931 ზემო ავსტრია
57. კნიტელფელდი &&&&&&&&&&014136.&&&&&014,136 &&&&&&&&&&012873.&&&&&012,873 &&&&&&&&&&012740.&&&&&012,740 &&&&&&&&&&011607.&&&&&011,607 შტირია
58. ჰოლაბრუნი &&&&&&&&&&010140.&&&&&010,140 &&&&&&&&&&010461.&&&&&010,461 &&&&&&&&&&010685.&&&&&010,685 &&&&&&&&&&011598.&&&&&011,598 ქვემო ავსტრია
59. რანკვაილი &&&&&&&&&&&09926.&&&&&09,926 &&&&&&&&&&010509.&&&&&010,509 &&&&&&&&&&011171.&&&&&011,171 &&&&&&&&&&011567.&&&&&011,567 ფორარლბერგი
60. ვაიდჰოფენ-ან-დერ-იბსი &&&&&&&&&&011325.&&&&&011,325 &&&&&&&&&&011435.&&&&&011,435 &&&&&&&&&&011662.&&&&&011,662 &&&&&&&&&&011470.&&&&&011,470 ქვემო ავსტრია
61. რიდ-ინ-იმკრაისი &&&&&&&&&&010855.&&&&&010,855 &&&&&&&&&&011260.&&&&&011,260 &&&&&&&&&&011404.&&&&&011,404 &&&&&&&&&&011408.&&&&&011,408 ზემო ავსტრია
62. ბად-ფესლაუ &&&&&&&&&&010524.&&&&&010,524 &&&&&&&&&&011055.&&&&&011,055 &&&&&&&&&&010998.&&&&&010,998 &&&&&&&&&&011309.&&&&&011,309 ქვემო ავსტრია
63. ენსი &&&&&&&&&&&09729.&&&&&09,729 &&&&&&&&&&010192.&&&&&010,192 &&&&&&&&&&010611.&&&&&010,611 &&&&&&&&&&011275.&&&&&011,275 ზემო ავსტრია
64. ცვეტლი &&&&&&&&&&011479.&&&&&011,479 &&&&&&&&&&011427.&&&&&011,427 &&&&&&&&&&011630.&&&&&011,630 &&&&&&&&&&011272.&&&&&011,272 ქვემო ავსტრია
65. ფელკერმარკტი &&&&&&&&&&010834.&&&&&010,834 &&&&&&&&&&011081.&&&&&011,081 &&&&&&&&&&011373.&&&&&011,373 &&&&&&&&&&011221.&&&&&011,221 კარინტია
66. ბრუნ-ამ-გებირგე &&&&&&&&&&&07975.&&&&&07,975 &&&&&&&&&&&08573.&&&&&08,573 &&&&&&&&&&&09422.&&&&&09,422 &&&&&&&&&&011196.&&&&&011,196 ქვემო ავსტრია
67. მისტელბახი &&&&&&&&&&010251.&&&&&010,251 &&&&&&&&&&010234.&&&&&010,234 &&&&&&&&&&010644.&&&&&010,644 &&&&&&&&&&011012.&&&&&011,012 ქვემო ავსტრია
68. სანქტ-იოჰან-იმ-პონგაუ &&&&&&&&&&&07680.&&&&&07,680 &&&&&&&&&&&08855.&&&&&08,855 &&&&&&&&&&010260.&&&&&010,260 &&&&&&&&&&010729.&&&&&010,729 ზალცბურგი
69. გეცისი &&&&&&&&&&&08735.&&&&&08,735 &&&&&&&&&&&09512.&&&&&09,512 &&&&&&&&&&010097.&&&&&010,097 &&&&&&&&&&010627.&&&&&010,627 ფორარლბერგი
70. სანქტ-ანდრე &&&&&&&&&&010400.&&&&&010,400 &&&&&&&&&&010582.&&&&&010,582 &&&&&&&&&&010719.&&&&&010,719 &&&&&&&&&&010332.&&&&&010,332 კარინტია
71. ბიშოფსჰოფენი &&&&&&&&&&&09501.&&&&&09,501 &&&&&&&&&&010138.&&&&&010,138 &&&&&&&&&&010087.&&&&&010,087 &&&&&&&&&&010290.&&&&&010,290 ზალცბურგი
72. გერასდორფ-ბაი-ვინი &&&&&&&&&&&05279.&&&&&05,279 &&&&&&&&&&&06661.&&&&&06,661 &&&&&&&&&&&08231.&&&&&08,231 &&&&&&&&&&010156.&&&&&010,156 ქვემო ავსტრია
73. გენზერნდორფი &&&&&&&&&&&04916.&&&&&04,916 &&&&&&&&&&&06509.&&&&&06,509 &&&&&&&&&&&07928.&&&&&07,928 &&&&&&&&&&010154.&&&&&010,154 ქვემო ავსტრია

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება]