შუახმელეთის ხალხების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
Jump to navigation Jump to search

აქ წარმოდგენილია ჯ.რ.რ. ტოლკინის ლეგენდარიუმის, შუახმელეთის ხალხების სია. მათი აღწერა მოცემულია სტატიაში შუახმელეთის ხალხები. აგრეთვე იხილეთ შუახმელეთის პერსონაჟების სია.

სექციების სია

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ადამიანები - ადამიანთა სამი საგვარეულო - ადანები - აინურები - ანარიონის საგვარეულო - ანდუნიეს მბრძანებლები - ავაზაკები - არატარები - ართედაინის მეფეები - არნორის მეფეები - ატანატარები - აულენდურები - ავარები - აღმოსავლელები

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ბალხოთები - ბალროგები - ბეგინსები - ბეორელები - ბეორის საგვარეულო - ბეორნინგები - ბეჭდის აჩრდილები - ბინდის ხალხი - ბნელი მიწა - ბოფინების ოჯახი - ბოლჯერების ოჯახი - ბოლდოგები - ბრენდიბაკები - ბრძენთა საბჭო

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

გაძევებულები - გობლინები - გოლიათი - გოლიათი ობობები - გონდორის მეფეები - გონდორის მოურავები

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

დიდი-ელფები - დოლ ამროთის უფლისწულები - დუნჰაროელი მკვდრები - დრაკონები - დრუადანები - დრუგი - დუნედაინები - დუნედაინების წინამძღოლები - დუნლანდელები - დურინის ხალხი

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ედანები - ედელი - ელდარები - ელენდილები - ელენდილის საგვარეულო - ელრონდის საბჭო - ელფთა გაყოფა - ელფთა და ადამიანთა უკანასკნელი გაერთიანება - ელფები - ენტები - ეოთეოდები

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ვალარები - ვამპირი - ვანიარები - ვარიაგები - ვარგები

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ზორბტერფები

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

თეთრი საბჭო- თეთრონები

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ითილიენის მზვერავები - ილკორინები - ილუვატარის შვილები - ისილდურის საგვარეულო - ისტარები

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

კალაქუენდები

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ლაიქუენდები - ლამბენგოლმორი - ლოსოთები - ლურჯი ჯადოსნები

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

მაედროსის კავშირი - მაიარები - მარახელები - მარახის საგვარეულო - მაქციები - მეურმეები - მეფის ამალა - ჯუჯა (შუახმელეთი)#ქონდრისკაცები - მორიქუენდები

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ნანდორები - ნაზგულები - ნახევარ-ელფები - ნოლდორები - ნუმენორელები - ნუმენორის დღესასწაულები - ნუმენორის მმართველები

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ოლოგ-ჰაები - ოლიფანტები - ორკები

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

როჰანის მეფეები - როჰანელები

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სამხრეთელები - სილვანი ელფები - სინდარები

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ტელერები - ტერფბალნიანები - ტუკები - ტროლები

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

უმბარელი მეკობრეები - ურუკ-ჰაები

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ფალათრიმები - ფალმარები - ფეანორის ვაჟები - ფეანტურები - ფინუეს ასულები - ფინუეს საგვარეულო - ფოროდვაითები - ფოროხელელი თოვლის კაცები

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ქუენდები

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ყორღანის-აჩრდილები

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

შავი ნუმენორელები - მაზრის თაინები - შემდგომშობილები

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ჩრდილოელები - ჩრდილოელი მზვერავები

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ჯადოსნები - ჯანიანები - ჯუჯების მამები - ჯუჯები

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ჰადორელები - ჰალადინები - ჰარადრიმები - ჰობიტები - ჰადორის საგვარეულო - ჰალეთის საგვარეულო - ჰურინის საგვარეულო - ჰურინის შვილები - ჰუორნები