სნუკერის ტურნირების სრული სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება

ქვემოთ მოყვანილია სნუკერის პროფესიონალური ტურნირების სრული სია, ასევე ზოგიერთი სამოყვარულო შეჯიბრება.

ამჟამინდელი ტურნირები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

პროფესიონალური ტურნირები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ეს არის სნუკერის პროფესიონალური რეიტინგული ტურნირების სია.

რეიტინგული ტურნირები
ტურნირი ღონისძიება ფორმატი მდებარეობა
მსოფლიო ჩემპიონატი სნუკერში 1927–1940 (BACC)
1946–1952 (BACC)
1952–1957 (Professional Matchplay Championship)
1964–1968 (BACC) (challenge basis)
1969–დღემდე (WPBSA)
არარეიტინგული
1927–1973
ინგლისი
1927–1973
ჯერზი
1957
სამხრეთი აფრიკა
1965
ავსტრალია
1970 (1971 event)
რეიტინგული
1974–დღემდე
ინგლისი
1974 & 1976 (სხვადასხვა ადგილას)
1976/77–დღემდე (კრუსიბლის თეატრი)
ავსტრალია
1975
დიდი ბრიტანეთის ჩემპიონატი 1977/78–დღემდე მოწვევითი
1977/78–1983/84
ინგლისი
1977/78–2000/01 & 2007/08–2010/11 (სხვადასხვა ადგილას)
2001/02–2006/07 & 2011/12–დღემდე (Barbican Centre)
რეიტინგული
1984/85–დღემდე
Australian Goldfields Open Australian Masters
1979/801987/88
მოწვევითი ავსტრალია
ჰონგ-კონგი Open
1989/90
რეიტინგული ჰონგ-კონგი
Australian Open
1994/95
არარეიტინგული ავსტრალია
1994/95–1995/96 (სხვადასხვა ადგილას)
2011/12–დღემდე (Bendigo Stadium)
Australian Masters
1995/96
მოწვევითი
Australian Goldfields Open
2011/12–დღემდე
რეიტინგული
უელსის ღია ჩემპიონატი 1991/92–დღემდე რეიტინგული უელსი
1991/92–1997/98 & 2004/05–2013/14 (Newport Centre)
1998/99–2003/04 & 2014/15–დღემდე (Cardiff venues)
გერმანიის მასტერსი German Open
1995/96–1997/98
რეიტინგული გერმანია
1995/96–1998/99 (სხვადასხვა ადგილას)
2010/11–დღემდე (Tempodrom)
German Masters
1998/99
2010/11–დღემდე
მოწვევითი
1998/99
რეიტინგული
2010/11–დღემდე
ჩინეთის ღია ჩემპიონატი China International
1997/98–1998/99
მოწვევითი
1997/98
ჩინეთი
1997/98–2004/05 (სხვადასხვა ადგილას)
2005/06–დღემდე (Beijing University Students' Gymnasium)
რეიტინგული
1998/99
China Open
1999/00–2001/02
2004/05–დღემდე
რეიტინგული
შანხაი მასტერსი 2007/08–დღემდე რეიტინგული ჩინეთი (შანხაი Grand Stage)
Players Championship Grand Final Players Tour Championship Grand Finals
2010/11–2012/13
რეიტინგული ირლანდიის რესპუბლიკა
2010/11 (The Helix)
2011/12–2012/13 (Bailey Allen Hall)
Players Championship Grand Final
2013/14–დღემდე
რეიტინგული ინგლისი
2013/14 (Preston Guild Hall)
ტაილანდი
2014/15–დღემდე
ვუქსი კლასიკი Jiangsu Classic
2008/09–2009/10
მოწვევითი ჩინეთი
2008/09 (Nanjing Olympic Sports Center Gymnasium)
2009/10–დღემდე (Wuxi City Sports Park Stadium)
Wuxi Classic
2010/11–დღემდე
მოწვევითი
2010/11–2011/12
რეიტინგული
2012/13–დღემდე
International Championship 2012/13–დღემდე რეიტინგული ჩინეთი
2012/13 & 2014/15–დღემდე (Sichuan International Tennis Center)
2013/14 (Chengdu Eastern Music Park)
ინდოეთის ღია ჩემპიონატი 2013/14–დღემდე რეიტინგული ინდოეთი
2013/14 (Le Meridien Hotel)
2014/15–დღემდე (Grand Hyatt Mumbai)
Players Tour Championship 2010/11–დღემდე დაბალრეიტინგული ინგლისი
2010/11–2012/13 (World Snooker Academy)
2010/11–2013/14 (South West Snooker Academy)
2011/12 (ინგლისის სპორტის ინსტიტუტი (შეფილდი))
2013/14 (Doncaster Dome)
გერმანია
2010/11–დღემდე
ბელგია
2010/11–2013/14
ჩეხეთი
2010/11
პოლონეთი
2011/12–დღემდე
ირლანდიის რესპუბლიკა
2011/12
ჩინეთი
2012/13–დღემდე
ბულგარეთი
2012/13–დღემდე
შოტლანდია
2012/13
ნიდერლანდები
2013/14
ლატვია
2014/15–დღემდე
პორტუგალია
2014/15–დღემდე
პოლ ჰანტერის კლასიკი Grand Prix Fürth
2004/05
პროფესიონალურ-სამოყვარულო გერმანია
Fürth German Open
2005/06–2006/07
Paul Hunter Classic
2007/08–დღემდე
პროფესიონალურ-სამოყვარულო
2007/08–2009/2010
PTC
2010/11–დღემდე
გდინიის ღია ჩემპიონატი 2012/13–დღემდე PTC ინგლისი
2012/13 (World Snooker Academy)
პოლონეთი
2012/13–დღემდე (Gdynia Sports Arena)
ბულგარეთის ღია ჩემპიონატი 2012/13–დღემდე PTC ბულგარეთი
2012/13 (Princess Hotel Sofia)
2013/14–დღემდე (Universiada Hall)
იქსინის ღია ჩემპიონატი 2013/14–დღემდე PTC ჩინეთი (Yixing Sports Centre)
რურის ღია ჩემპიონატი 2013/14–დღემდე PTC გერმანია (RWE-Sporthalle)

ქვემოთ ჩამოთვლილი სნუკერის ტურნირები არარეიტინგული და მოწვევითია.

არარეიტინგული ტურნირები
ტურნირი ღონისძიება ფორმატი მდებარეობა
მასტერსი 1975–დღემდე მოწვევითი ინგლისი
1975–1977/78 (London venues)
1978/79–2005/06 (Wembley Conference Centre)
2006/07–2010/2011 (Wembley Arena)
2011/12–დღემდე (Alexandra Palace)
ჩემპიონთა ჩემპიონი 1978/79, 1980/81
2013/14–დღემდე
მოწვევითი ინგლისი
1978/79 (Wembley Conference Centre)
1980/81 (New London Theatre)
2013/14–დღემდე (Ricoh Arena)
მსოფლიო ჩემპიონატი ვეტერანებს შორის 1991/92, 2010/11 არარეიტინგული (პროფესიონალური წესები) ინგლისი
1991/92 (Trentham Gardens)
2010/11 (Cedar Court Hotel)
2011/12 (East of ინგლისი Showground)
2012/13–2013/14 (Mountbatten Centre)
2014/15–დღემდე (Blackpool Tower)
2011/12 არარეიტინგული (ალტერნატიული წესები)
2012/13–დღემდე არარეიტინგული (პროფესიონალური წესები)
General Cup General Cup International
2004/05
2009/10
2011/12
მოწვევითი ჰონგ-კონგი
General Cup
2012/13–დღემდე
Championship League 2007/08–დღემდე მოწვევითი ინგლისი (Crondon Park Golf Club)
მსოფლიო გრან-პრი 2014/15–დღემდე მოწვევითი უელსი (Venue Cymru)

პროფესიონალურ-სამოყვარულო ტურნირები
ტურნირი ღონისძიება ფორმატი მდებარეობა
ვარდისფერი ბაფთა 2010/11–დღემდე პროფესიონალურ-სამოყვარულო ინგლისი (The Capital Venue)
ვენის ღია ჩემპიონატი სნუკერში 2010/11, 2012/13–დღემდე პროფესიონალურ-სამოყვარულო ავსტრია

სნუკერის ალტერნატიული ფორმები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სია სნუკერის ტურნირებისა, რომლებიც იყენებენ სნუკერის ოფიციალური წესებისგან განსხვავებულ, თამაშის ალტერნატიულ წესებს.

ტურნირი ღონისძიება ფორმატი მდებარეობა
Snooker Shoot-Out 1990/91 მოწვევითი (პროფესიონალური წესები) ინგლისი (Trentham Gardens)
2010/11–დღემდე მოწვევითი (ალტერნატიული წესები) ინგლისი (Blackpool Tower)
Six-red World Championship Six-red Snooker International
2008/09
მოწვევითი ტაილანდი (Montien Riverside Hotel)
Six-red World Grand Prix
2009/10
Six-red World Championship
2010/11
2012/13–დღემდე

გაუქმებული ტურნირები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

პროფესიონალური ტურნირები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ქვემოთ მოცემულია სია სნუკერის პროფესიონალური ტურნირებისა, რომლებიც ამჟამად აღარ შედის სნუკერის კალენდარში.

რეიტინგული ტურნირები
ტურნირი ღონისძიება ფორმატი მდებარეობა
Scottish Open International Open
1981/82–1984/85
არარეიტინგული
1981/82
ინგლისი
რეიტინგული
1982/83–1984/85
Goya Matchroom Trophy
1985/86
რეიტინგული
International Open
1986/87–1989/90
1992/93–1996/97
რეიტინგული ინგლისი
1986/87–1989/90
1992/93–1996/97
შოტლანდია
1996/97
Scottish Open
1997/98–2002/03
რეიტინგული შოტლანდია
Players Championship
2003/04
Scottish Open
2012/13
PTC
World Open Professional Players Tournament
1982/83–1983/84
რეიტინგული ინგლისი
Grand Prix
1984/85–2000/01
LG Cup
2001/02–2003/04
Grand Prix
2004/05–2009/10
რეიტინგული ინგლისი
2004/05–2005/06
შოტლანდია
2006/07–2009/10
World Open
2010/11–2013/14
რეიტინგული შოტლანდია
2010/11 (S.E.C.C.)
ჩინეთი
2011/12 (Haikou Stadium)
2012/13–2013/14 (Hainan International Exhibition Center)
Classic 1979/80–1991/92 მოწვევითი
1979/80–1982/83
ინგლისი
რეიტინგული
1983/84–1991/92
British Open British Gold Cup
1979/80
მოწვევითი ინგლისი
Yamaha Organs Trophy
1980/81
International Masters
1981/82–1983/84
British Open
1984/85–2004/05
რეიტინგული
Canadian Masters Canadian Open
1974/75-1980/81
მოწვევითი კანადა
Canadian Masters
1985/86–1988/89
მოწვევითი
1985/86–1987/88
რეიტინგული
1988/89
Malta Cup European Open
1988/89–1996/97
რეიტინგული საფრანგეთი
1988/89–1989/90
ნიდერლანდები
1990/91
ბელგია
1991/92–1994/95
მალტა
1995/96–1996/97
Irish Open
1998/1999
რეიტინგული ირლანდიის რესპუბლიკა
European Open
2001/02–2003/04
რეიტინგული მალტა
2001/02 & 2003/04
ინგლისი
2002/03
Malta Cup
2004/05–2007/08
რეიტინგული
2004/05–2006/07
მალტა
მოწვევითი
2007/08
Dubai Classic Dubai Masters
1988/89
მოწვევითი არაბთა გაერთიანებული საამიროები
Dubai Classic
1989/90–1994/95
რეიტინგული
Thailand Classic
1995/96
რეიტინგული ტაილანდი
Asian Classic
1996/97
Thailand Masters Thailand Masters
1984/85–1986/87
1991/92 (World Series event)
მოწვევითი ტაილანდი
Asian Open
1989/90–1992/93
რეიტინგული ტაილანდი
1989/90
1991/92–1992/93
ჩინეთი
1990/91
ტაილანდი Open
1993/94–1996/97
რეიტინგული ტაილანდი
Thailand Masters
1997/98–2002/03
2006/07
რეიტინგული
1997/98–2001/02
ტაილანდი
მოწვევითი
2002/03
2006/07
Strachan Open Strachan Open
1991/92
რეიტინგული ინგლისი
Strachan Challenge
1992/93–1993/94
დაბალრეიტინგული
1992/93
არარეიტინგული
1993/94
Masters Qualifying Event Benson & Hedges Satellite Championship
1990/91–1991/92
არარეიტინგული გაერთიანებული სამეფო
Benson & Hedges Championship
1992/93–2002/03
Minor-ranking
1992/93
არარეიტინგული
1993/94–2002/03
Masters Qualifying Event
2003/04
2005/06–2009/10
არარეიტინგული
Malta Grand Prix 1994/95–2000/01 მოწვევითი
1994/95–1998/99
2000/01
მალტა
რეიტინგული
1999/00
Irish Masters Benson & Hedges Ireland Tournament
(alternative name: Benson & Hedges Irish Championship)
1975–1977
მოწვევითი ირლანდიის რესპუბლიკა
Irish Masters
1977/78–2004/05
2006/07
მოწვევითი
1977/78–2001/02
2006/07
რეიტინგული
2002/03–2004/05
Northern Ireland Trophy Northern Ireland Classic
1981/82
მოწვევითი ჩრდილოეთ ირლანდია
Northern Ireland Trophy
2005/06–2008/09
მოწვევითი
2005/06
რეიტინგული
2006/07–2008/09
Bahrein Championship 2008/09 რეიტინგული ბაჰრეინი
Brugge Open 2010/11 PTC ბელგია (Boudewijn Seapark)
Russelsheim Cup 2010/11 PTC გერმანია (Walter Kobel Sporthalle)
MIUS Cup 2010/11 PTC ინგლისი (South West Snooker Academy)
Ruhr Championship 2010/11 PTC გერმანია (Sparkassen Arena)
Prague Classic 2010/11 PTC ჩეხეთი (Aréna Sparta Podvinný Mlýn)
Warsaw Classic 2011/12 PTC პოლონეთი (Arena Ursynów)
Kay Suzanne Memorial Cup Kay Suzanne Memorial Trophy
2011/12–2012/13
PTC ინგლისი (South West Snooker Academy)
Kay Suzanne Memorial Cup
2013/14
Alex Higgins International Trophy 2011/12 PTC Republic of Ireland (Killarney Convention Centre)
Antwerp Open 2011/12–2013/14 PTC ბელგია (Lotto Arena)
FFB Open FFB Snooker Open
2011/12
PTC ინგლისი
2011/12–2012/13 (World Snooker Academy)
FFB Open
2012/13
გერმანია
2011/12–2012/13 (Event Forum)
Rotterdam Open 2013/14 PTC ნიდერლანდები (Topsport Centrum)
Bluebell Wood Open 2013/14 PTC ინგლისი (Doncaster Dome)
Zhangjiagang Open 2013/14 PTC ჩინეთი (Zhangjiagang Sports Center)
Zhengzhou Open 2013/14 PTC ჩინეთი (Guanhua Grand Hotel)
Dongguan Open 2013/14 PTC ჩინეთი (Dongguan Dongcheng Sports Garden)

ქვემოთ მოცემული სნუკერის ტურნირები იყო არარეიტინგული და მოწვევითი.

არარეიტინგული ტურნირები
ტურნირი ღონისძიება ფორმატი მდებარეობა
Irish Professional Championship 1947–1972 (challenge basis)
1977/78–1992/93 (except 1983/84, 1989/90–1990/91)
2005/06–2007/08
მოწვევითი ირლანდია
News of the World Championship 1950–1959 მოწვევითი ინგლისი (Leicester Square Hall)
World Matchplay Professional Matchplay Championship
1952–1957 (alternative World Championship)
არარეიტინგული ინგლისი
World Professional Match-Play Championship
1976 (WPBSA event)
არარეიტინგული ავსტრალია
World Matchplay
1988/89–1992/93 (Matchroom event)
მოწვევითი ინგლისი
Pot Black 1969–1986
1991–1993
2005/06–2007/08
მოწვევითი ინგლისი
Tolly Cobbold Classic 1978/79–1983/84 მოწვევითი ინგლისი
Scottish Professional Championship 1979/80–1988/89
2010/11
მოწვევითი შოტლანდია
Welsh Professional Championship 1979/80–1990/91 მოწვევითი უელსი
World Cup World Challenge Cup
1979/80–1980/81
მოწვევითი ინგლისი
World Team Classic
1981/82–1983/84
World Cup
1984/85–1989/90
1996/97
2011/12
მოწვევითი ინგლისი
1984/85–1989/90
ტაილანდი
1996/97
2011/12
Scottish Masters 1981/82–2002/03 მოწვევითი შოტლანდია
World Doubles Championship 1982/83–1987/88 არარეიტინგული ინგლისი
Premier League Snooker Matchroom League
1986/87–1991/92
მოწვევითი გაერთიანებული სამეფო
European League
1992/93–1996/97
Premier League Snooker
1997/98–2012/13
მოწვევითი
1997/98–2012/13
2011/12 (ალტერნატიული წესები)
International League
1989/90 (international edition)
მოწვევითი ევროპა
World Series of Snooker World Series
1987/88 (Matchroom event)
1990/91–1992/93 (Matchroom event)
მოწვევითი საერთაშორისო
World Series of Snooker
2008/09–2009/10 (FSTC Sports Management event)
Pro-am ევროპა
World Masters 1990/91 არარეიტინგული
Men/Ladies/Junior
ინგლისი
Champions Cup Charity Challenge
1994/95–1998/99
მოწვევითი ინგლისი
Champions Cup
1999/00–2001/02
Nations Cup 1998/99–2000/01 მოწვევითი ინგლისი
Lucan Racing Classic Irish Classic
2007/08–2010/11
მოწვევითი ირლანდიის რესპუბლიკა
Lucan Racing Classic
2011/12
Beijing International Challenge 2009/10–2010/11 მოწვევითი ჩინეთი (Beijing University Students' Gymnasium)
Hainan Classic 2010/11 მოწვევითი ჩინეთი
Brazilian Masters 2011/12 მოწვევითი ბრაზილია
პროფესიონალურ-სამოყვარული ტურნირები
ტურნირი ღონისძიება ფორმატი მდებარეობა
Austrian Open 1992/93–1997/98,
1999/00–2001/02,
2005/06–2008/09,
2010/11, 2012/13
Pro-am Austria
მეორეხარისხოვანი პროფესიონალური ტურნირები
ტურნირი ღონისძიება ფორმატი მდებარეობა
Challenge Tour UK Tour
1997/98–1999/00
არარეიტინგული გაერთიანებული სამეფო
2003/04–2004/05 (Pontin's, Prestatyn)
Challenge Tour
2000/01–2004/05
Internatonal Open Series Open Tour
2001/02–2003/04
არარეიტინგული
2001/02
გაერთიანებული სამეფო
Pro-am
2002/03
Amateur
2003/04
International Open Series
2005/06–2009/10
Amateur უელსი (Pontin's, Prestatyn)

სნუკერის ალტერნატიული ფორმები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ტურნირი ღონისძიება ფორმატი მდებარეობა
888sport.com Six-red World Championship 2009/2010 Pro-am ირლანდიის რესპუბლიკა
Power Snooker 2010/11–2011/12 მოწვევითი ინგლისი
2010/2011 (indigO2)
2011/2012 (Trafford Centre)

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]