ნორვეგიის მონარქების სია

თავისუფალი ქართულენოვანი ენციკლოპედია ვიკიპედიიდან
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება

ქვემოთ მოცემულია დანიის, შვედეთის და ნორვეგიის სამეფო ოჯახის წევრები რომლებიც იყვნენ ნორვეგიის მონარქები.

Norway coa.png
Royal Arms of Norway.svg

მონარქების სია[რედაქტირება]

სახელი მეფედ კურთხევის დრო პორტრეტი სიკვდილი
ინგლინგოების დინასტია
ჰარალდ I 862 წელი Flateyjarbok Haraldr Halfdan.jpg 933 წელი
ეირიკ I 930 წელი Harald Haarfagres saga - Gunnhild lar finnene drepe - C. Krohg.jpg 934 წელი
ჰაკონ I 934 წელი Harald Fairhair's son is brought to king Athelstan.gif 961 წელი
ჰარალდ II 961 წელი 970 წელი
ჰაკონ IIძლევამოსილი 970 წელი Håkon jarl.jpg 995 წელი
ოლაფ I 995 წელი Peter nicolai arbo, olaf tryggvasson king.jpg 100 წელი
სვენ I (დანია) 1000 წელი Swen Widlobrody ubt.jpeg 1015 წელი
ოლაფ II 1015 წელი Olof Overselo.jpg 1028 წელი
კნუდ დიდი 1028 წელი Cnut the Great Obverse.jpg 1035 წელი
მაგნუს I 1035 წელი Magnus-den-gode.jpg 1047 წელი
ჰარალდ III 1045 წელი Harald Hardraades saga-Harald og Svein-W. Wetlesen.jpg 1066 წელი
მაგნუს II 1066 წელი 1069 წელი
ოლაფ III 1067 წელი 1093 წელი
ჰაკონ I 1093 წელი 1094 წელი
მაგნუს III 1093 წელი 1103 წელი
ეისტეინ I 1103 წელი 1123 წელი
სიგრუდ I 1103 წელი 1130 წელი
სამოქალაქო ომი 1130—1163
მაგნუს IV 1130 წელი 1135 წელი
ჰარალდ IV 1130 წელი 1136 წელი
სიგურდ II 1136 წელი 1155 წელი
ეისტეინ II 1136 წელი 1157 წელი
ინგე I 1136 წელი 1161 წელი
ჰაკონ II 1159 წელი 1162 წელი
მაგნუს V 1161 წელი 1184 წელი
ეინსტეინ ქალწული 1176 წელი 1177 წელი
სვერირ სიგურდოსონი 1177/1184 წელი 1202 წელი
ჰაკონ III 1202 წელი 1204 წელი
სამოქალაქო ომი 1204—1217
გუსტორმ სიგურდოსონი 1204 წელი 1204 წელი
ინგე II 1205 წელი 1217წელი
ჰაკონ IV 1217 წელი 1263 წელი
მაგნუს VI 1263 წელი 1280 წელი
ეირიკ II მანგუსონი 1280 წელი Eirik Magnusson.JPG 1299 წელი
ჰაკონ V მანგუსონი 1299 წელი 1319 წელი
ფოლკუნგების დინასტია
მაგნუს II ერიქსონი 1319 წელი Kung Magnus Erikssons domsigill.jpg 1355 წელი
ჰაკონ VI 1355 წელი 1380 წელი
კავშირი დანიასთან
ოლაფ IV 1380 წელი Oluf 2 of Denmark (Kronborg tapestries).jpg 1387 წელი
კალმარის უნია
მარგარიტა დანიელი 1387 წელი Margrete 1.jpg 1389 წელი
გრეიფების დინასტია
ეირიკ III 1389 წელი Eric Pomeranian crop 20101023.jpg 1442 წელი
ვიტელსბახების დინასტია
კრისტოფერ ბავარიელი 1442 წელი Christopher of Bavaria.jpg 1448 წელი
ბონდების დინასტია
კარლ I 1449 წელი Carl-II-Sweden.jpg 1450 წელი
დანია-ნორვეგიის კავშირი
ოლდენბურგების დინასტია
კრისტიან I 1450 წელი Christian-I-DenmarkNorwaySweden.JPG 1481 წელი
ჰანსი (დანიის მეფე) 1483 წელი John(II)DenmarkNorwaySweden.jpg 1513 წელი
კრისტიან II 1513 წელი ChristianIIb.jpg 1523 წელი
ფრედერიკ I 1523 წელი Frederik 1.jpg 1533 წელი
კრისტიან III 1534 წელი Christian III of Denmark.jpg 1559 წელი
ფრედერიკ II 1559 წელი 1581 Frederik 2..jpg 1588 წელი
კრისტიან IV 1588 წელი Kristian IV av Danmark, malning av Pieter Isaacsz 1611-1616.jpg 1648 წელი
ფრედერიკ III 1648 წელი Frederik 3 by window.jpg 1670 წელი
კრისტიან V 1670 წელი Christian V of Denmark.jpg 1699 წელი
ფრედერიკ IV 1699 წელი Frederik den 4.jpg 1730 წელი
კრისტიან VI 1730 წელი Christian 6.jpg 1746 წელი
ფრედერიკ V 1746 წელი Portrait King Frederik V by Pilo.jpg 1766 წელი
კრისტიან VII [[1766] წელი Christian VII of Denmark.jpg 1808 წელი
ფრედერიკ VI 1808 წელი Fiedrichvidenmark.jpg 1814 წელი
დამოუკიდებლობა (1814)
ოლდენბურგების დინასტია
კრისტიან VIII 1814 წელი Christianviiidenmark.jpg
კავშირი შვედეთთან
კარლ XIII 1814 წელი Charles XIII of Sweden.jpg 1818 წელი
ბერნადოტების დინასტია
კარლ XIV (შვედეთი) 1818 წელი CarlXIVJohnSweden.jpg 1844 წელი
ოსკარ I (შვედეთი) 1844 წელი Oscar I of Sweden.jpg 1859 წელი
კარლ XV (შვედეთი) 1859 წელი Karl XV i mitten av 1860-talet.jpg 1872 წელი
ოსკარ II (შვედეთი) 1872 წელი Oscar II of Sweden painted by Oscar Björck.jpg 1905 წელი
ნორვეგიის დამოუკიდებელი სამეფო
გლუქსბურგების დინასტია
ჰოკონ VII 1905 წელი Haakon7.jpg 1957 წელი
ულაფ V 1957 წელი Olav V of Norway.jpg 1991 წელი
ჰარალდ V 1991 წელი Harald V Norge.jpg დღემდე

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება]

|}