აშშ-ის ამჟამინდელი სენატორების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
Jump to navigation Jump to search
აშშ-ის სენატის წევრები პარტიების მიხედვით. შტატები, რომლებსაც ორი დემოკრატი, ლურჯად არის გაფერადებული, რომლებსაც ორი რესპუბლიკელი — წითლად, რომლებსაც ერთი რესპუბლიკელი და დემოკრატი — იასამნისფრად. შტატ ვერმონტს (მწვანე ხაზები ლურჯ ფონზე) წარმოადგენს ერთი დამოუკიდებელი და ერთი დემოკრატი, ხოლო მენს (მწვანე ხაზები წითელ ფონზე) ერთი დამოუკიდებელი და ერთი რესპუბლიკელი.

მთლიანობაში აშშ-ის სენატში 100 სენატორია, ორ-ორი თითოეული შტატიდან.

პარტიული კუთვნილება წევრები
  რესპუბლიკური პარტია 53
  დემოკრატიული პარტია 45
  დამოუკიდებელი 2 [კომ. 1]
მთლიანობაში 100

ხელმძღვანელობა[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

თანამდებობა პარტია პირი შტატი როდიდან
სენატის პრეზიდენტი[კომ. 2] რესპუბლიკელი Mike Pence by Gage Skidmore 6.jpg მაიკ პენსი ინდიანა[კომ. 3] 20 იანვარი, 2017
დროებითი პრეზიდენტი რესპუბლიკელი

Chuck Grassley official photo 2017 (cropped).jpg

ჩაკ გრესლი აიოვა 3 იანვარი, 2019

უმრავლესობის (რესპუბლიკელები) ხელმძღვანელობა[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

თანამდებობა პირი შტატი როდიდან
სენატში უმრავლესობის ლიდერი მითჩ მაკ-კონელი კენტუკი 3 იანვარი, 2015
სენატში უმრავლესობის პარტიული ორგანიზატორი ჯონ ტიუნი სამხრეთ დაკოტა 3 იანვარი, 2019

უმცირესობის (დემოკრატები) ხელმძღვანელობა[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

თანამდებობა პირი შტატი როდიდან
[სენატში უმცირესობის ლიდერი ჩაკ შამერი ნიუ-იორკი 3 იანვარი, 2017
სენატში უმცირესობის პარტიული ორგანიზატორი დიკ დარბინი ილინოისი 3 იანვარი, 2015

საარჩევნო ციკლები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

კლასი არჩევის წელი ვადის დასასრული დემოკრატი რესპუბლიკელი დამოუკიდებელი მთლიანობაში
1 2018 3 იანვარი, 2019 23 8 2 33
2 2020 3 იანვარი, 2021 11 22 33
3 2022 3 იანვარი, 2023 12 22 34
მთლიანობაში 46 52 2 100

სენატორები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

შტატი კლასი ფოტოსურათი სახელი პარტია დაიკავა თანამდებობა დაბადების თარიღი არჩევნების წელი
ალაბამა 3 Richard Shelby, official portrait, 112th Congress crop.jpg შელბი, რიჩარდრიჩარდ შელბი რესპუბლიკური 3 იანვარი, 1987 6 მაისი, 1934 (1934-05-06) (85 წლის) 2022
ალაბამა 2 Senator Doug Jones official photo.jpg ჯონსი, დაგდაგ ჯონსი დემოკრატიული 3 იანვარი, 2018 4 მაისი, 1954 (1954-05-04) (65 წლის) 2020
ალასკა 3 Lisa Murkowski 1 (cropped).jpg მურკოვსკი, ლიზალიზა მურკოვსკი რესპუბლიკური 20 დეკემბერი, 2002 22 მაისი, 1957 (1957-05-22) (62 წლის) 2022
ალასკა 2 Senator Dan Sullivan official.jpg სალივანი, დენდენ სალივანი რესპუბლიკური იანვარი 3, 2015 13 ნოემბერი, 1964 (1964-11-13) (54 წლის) 2020
არიზონა Sen. Martha McSally official Senate headshot 116th congress (cropped).jpg მაკსალი, მარტამარტა მაკსალი რესპუბლიკური იანვარი 3, 2019 22 მარტი, 1966 (1966-03-22) (53 წლის) 2022
არიზონა 1 Kyrsten Sinema by Gage Skidmore (cropped).jpg სინემა, კირსტენკირსტენ სინემა დემოკრატიული იანვარი 3, 2019 12 ივლისი, 1976 (1976-07-12) (43 წლის) 2024
არკანზასი 3 John Boozman, official portrait, 112th Congress.jpg ბუზმანი, ჯონჯონ ბუზმანი რესპუბლიკური იანვარი 3, 2011 10 დეკემბერი, 1950 (1950-12-10) (68 წლის) 2022
არკანზასი 2 Tom Cotton official Senate photo.jpg კოტონი, ტომტომ კოტონი რესპუბლიკური იანვარი 3, 2015 13 მაისი, 1977 (1977-05-13) (42 წლის) 2020
კალიფორნია 1 Dianne Feinstein, official Senate photo 2.jpg ფაინშტაინი, დაიანდაიან ფაინშტაინი დემოკრატიული 10 ნოემბერი, 1992 22 ივნისი, 1933 (1933-06-22) (86 წლის) 2024
კალიფორნია 3 Kamala Harris Official Attorney General Photo.jpg ჰარისი, კამალაკამალა ჰარისი დემოკრატიული იანვარი 3, 2017 20 ოქტომბერი, 1964 (1964-10-20) (54 წლის) 2022
კოლორადო 3 Michael Bennet Official Photo.jpg ბენეტი, მაიკლმაიკლ ბენეტი დემოკრატიული 21 იანვარი, 2009 28 ნოემბერი, 1964 (1964-11-28) (54 წლის) 2022
კოლორადო 2 Cory Gardner official Senate portrait.jpeg გარდნერი, კორიკორი გარდნერი რესპუბლიკური 3 იანვარი, 2015 22 აგვისტო, 1974 (1974-08-22) (45 წლის) 2020
კონექტიკუტი 3 Richard Blumenthal Official Portrait.jpg ბლუმენთალი, რიჩარდრიჩარდ ბლუმენთალი დემოკრატიული 5 იანვარი, 2011 13 თებერვალი, 1946 (1946-02-13) (73 წლის) 2022
კონექტიკუტი 1 Chris Murphy, official portrait, 113th Congress.jpg მერფი, კრისკრის მერფი დემოკრატიული 3 იანვარი , 2013 3 აგვისტო, 1973 (1973-08-03) (46 წლის) 2024
დელავერი 1 Tom Carper, official portrait, 112th Congress.jpg კარპერი, ტომტომ კარპერი დემოკრატიული იანვარი 3, 2001 23 იანვარი, 1947 (1947-01-23) (72 წლის) 2024
დელავერი 2 Chris Coons, official portrait, 112th Congress.jpg კუნსი, კრისკრის კუნსი დემოკრატიული 15 ნოემბერი, 2010 9 სექტემბერი, 1963 (1963-09-09) (56 წლის) 2020
ფლორიდა 1 Official Portrait of Senator Rick Scott (cropped).jpg სკოტი, რიკრიკ სკოტი რესპუბლიკური 8 იანვარი, 2019 1 დეკემბერი, 1952 (1952-12-01) (66 წლის) 2024
ფლორიდა 3 Marco Rubio, Official Portrait, 112th Congress.jpg რუბიო, მარკიმარკი რუბიო რესპუბლიკური 3 იანვარი, 2011 28 მაისი, 1971 (1971-05-28) (48 წლის) 2022
ჯორჯია 3 Johnny Isakson official Senate photo.jpg ისააკსონი, ჯონიჯონი ისააკსონი რესპუბლიკური 3 იანვარი, 2005 28 დეკემბერი, 1944 (1944-12-28) (74 წლის) 2022
ჯორჯია 2 David Perdue, Official Portrait, 114th Congress.jpg პერდიუ, დეივიდდეივიდ პერდიუ რესპუბლიკური 3 იანვარი, 2015 10 დეკემბერი, 1949 (1949-12-10) (69 წლის) 2020
ჰავაი 3 Brian Schatz, official portrait, 113th Congress 2.jpg შათცი, ბრაიანბრაიან შათცი დემოკრატიული 26 დეკემბერი, 2012 20 ოქტომბერი, 1972 (1972-10-20) (46 წლის) 2022
ჰავაი 1 Mazie Hirono, official portrait, 113th Congress.jpg ჰირონო, მეზიმეზი ჰირონო დემოკრატიული 3 იანვარი, 2013 3 ნოემბერი, 1947 (1947-11-03) (71 წლის) 2024
აიდაჰო 3 Mike Crapo Official Photo 110th Congress.jpg კრეპო, მაიკმაიკ კრეპო რესპუბლიკური 3 იანვარი, 1999 20 მაისი, 1951 (1951-05-20) (68 წლის) 2022
აიდაჰო 2 Jim Risch official portrait.jpg რიში, ჯიმჯიმ რიში რესპუბლიკური იანვარი 3, 2009 3 მაისი, 1943 (1943-05-03) (76 წლის) 2020
ილინოისი 2 Richard Durbin official photo.jpg დარბინი, დიკდიკ დარბინი დემოკრატიული იანვარი 3, 1997 21 ნოემბერი, 1944 (1944-11-21) (74 წლის) 2020
ილინოისი 3 Tammy Duckworth, official portrait, 113th Congress.jpg დაქუორთი, ტემიტემი დაქუორთი დემოკრატიული 3 იანვარი, 2017 12 მარტი, 1968 (1968-03-12) (51 წლის) 2022
ინდიანა 1 Mike Braun, Official Portrait, 116th Congress (cropped).jpg ბრაუნი, მაიკმაიკ ბრაუნი რესპუბლიკური 3 იანვარი, 2019 24 მარტი, 1954 (1954-03-24) (65 წლის) 2024
ინდიანა 3 Senator Todd Young official portrait (cropped).jpg იანგი, ტოდტოდ იანგი რესპუბლიკური იანვარი 3, 2017 24 აგვისტო, 1972 (1972-08-24) (47 წლის) 2022
აიოვა 3 Sen Chuck Grassley official.jpg გრესლი, ჩაკჩაკ გრესლი რესპუბლიკური იანვარი 3, 1981 17 სექტემბერი, 1933 (1933-09-17) (86 წლის) 2022
აიოვა 2 Joni Ernst Official photo portrait 114th Congress.jpg ერნსტი, ჯონიჯონი ერნსტი რესპუბლიკური 3 იანვარი, 2015 1 ივლისი, 1970 (1970-07-01) (49 წლის) 2020
კანზასი 2 Pat Roberts official Senate photo.jpg რობერტსი, პეტპეტ რობერტსი რესპუბლიკური 3 იანვარი, 1997 20 აპრილი, 1936 (1936-04-20) (83 წლის) 2020
კანზასი 3 Jerry Moran, official portrait, 112th Congress headshot.jpg მორანი, ჯერიჯერი მორანი რესპუბლიკური 3 იანვარი, 2011 29 მაისი, 1954 (1954-05-29) (65 წლის) 2022
კენტუკი 2 Mitch McConnell official portrait 112th Congress.jpg მაკ-კონელი, მითჩმითჩ მაკ-კონელი რესპუბლიკური 3 იანვარი, 1985 20 თებერვალი, 1942 (1942-02-20) (77 წლის) 2020
კენტუკი 3 Rand Paul, official portrait, 112th Congress alternate.jpg პოლი, რონრონ პოლი რესპუბლიკური 3 იანვარი, 2011 7 იანვარი, 1963 (1963-01-07) (56 წლის) 2022
ლუიზიანა 2 Bill Cassidy official Senate photo.jpg ქესიდი, ბილბილ ქესიდი რესპუბლიკური 3 იანვარი, 2015 28 სექტემბერი, 1957 (1957-09-28) (61 წლის) 2020
ლუიზიანა 3 John Neely Kennedy, official portrait, 115th Congress 2.jpg კენედი, ჯონ ნილიჯონ ნილი კენედი რესპუბლიკური იანვარი 3, 2017 21 ნოემბერი, 1951 (1951-11-21) (67 წლის) 2022
მენი 2 Sen Susan Collins official.jpg კოლინზი, სუზანსუზან კოლინზი რესპუბლიკური იანვარი 3, 1997 7 დეკემბერი, 1952 (1952-12-07) (66 წლის) 2020
მენი 1 Angus King official portrait.jpg კინგი, ანგუსანგუს კინგი დამოუკიდებელი იანვარი 3, 2013 31 მარტი, 1944 (1944-03-31) (75 წლის) 2024
მერილენდი 1 Ben Cardin official Senate portrait.jpg კარდინი, ბენბენ კარდინი დემოკრატიული 3 იანვარი, 2007 5 ოქტომბერი, 1943 (1943-10-05) (75 წლის) 2024
მერილენდი 3 Chris Van Hollen official portrait, 2010.jpg ვან ჰოლენი, კრისკრის ვან ჰოლენი დემოკრატიული 3 იანვარი, 2017 10 იანვარი, 1959 (1959-01-10) (60 წლის) 2022
მასაჩუსეტსი 1 Elizabeth Warren, official portrait, 114th Congress.jpg უორენი, ელიზაბეთელიზაბეთ უორენი დემოკრატიული 3 იანვარი, 2013 22 ივნისი, 1949 (1949-06-22) (70 წლის) 2024
მასაჩუსეტსი 2 Edward Markey, official portrait, 114th Congress.jpg მარკი, ედედ მარკი დემოკრატიული 16 ივლისი, 2013 11 ივლისი, 1946 (1946-07-11) (73 წლის) 2020
მიჩიგანი 1 Debbie Stabenow, official portrait 2.jpg სტაბენოუ, დებიდები სტაბენოუ დემოკრატიული 3 იანვარი, 2001 29 აპრილი, 1950 (1950-04-29) (69 წლის) 2024
მიჩიგანი 2 Gary Peters, official portrait, 114th Congress.jpg პიტერსი, გერიგერი პიტერსი დემოკრატიული 3 იანვარი, 2015 1 დეკემბერი, 1958 (1958-12-01) (60 წლის) 2020
მინესოტა 1 Amy Klobuchar, official portrait, 113th Congress.jpg კლობუჩარი, ემიემი კლობუჩარი დემოკრატიული 3 იანვარი, 2007 25 მაისი, 1960 (1960-05-25) (59 წლის) 2024
მინესოტადან 2 Senator Smith official photo.jpg სმიტი, თინათინა სმიტი დემოკრატიული 3 იანვარი, 2018 4 მარტი, 1958 (1958-03-04) (61 წლის) 2020
მისისიპი 2 Cindy Hyde-Smith official photo.jpg ჰაიდ-სმიტი, სინდისინდი ჰაიდ-სმიტი რესპუბლიკური 9 აპრილი, 2018 10 მაისი, 1959 (1959-05-10) (60 წლის) 2020
მისისიპი 1 SenatorRogerWicker(R-MS).jpg უიქერი, როჯერროჯერ უიქერი რესპუბლიკური 31 დეკემბერი, 2007 5 ივლისი, 1951 (1951-07-05) (68 წლის) 2018
მისური 1 Josh Hawley, official portrait, 116th congress (cropped).jpg ჰოული, ჯოშჯოშ ჰოული რესპუბლიკური 3 იანვარი, 2019 31 დეკემბერი, 1979 (1979-12-31) (39 წლის) 2024
მისური 3 Roy Blunt, Official Portrait, 112th Congress.jpg ბლანტი, როიროი ბლანტი რესპუბლიკური 3 იანვარი, 2011 10 იანვარი, 1950 (1950-01-10) (69 წლის) 2022
მონტანა 1 Jon Tester, official 110th Congress photo.jpg ტესტერი, ჯონჯონ ტესტერი დემოკრატიული 3 იანვარი, 2007 21 აგვისტო, 1956 (1956-08-21) (63 წლის) 2024
მონტანა 2 Steve Daines official Senate portrait.jpg დეინსი, სტივსტივ დეინსი რესპუბლიკური 3 იანვარი, 2015 20 აგვისტო, 1962 (1962-08-20) (57 წლის) 2020
ნებრასკა 1 Deb Fischer official Senate photo.jpg ფიშერი, დებდებ ფიშერი რესპუბლიკური იანვარი 3, 2013 1 მარტი, 1951 (1951-03-01) (68 წლის) 2024
ნებრასკა 2 Ben Sasse official portrait (crop).jpg სასი, ბენბენ სასი რესპუბლიკური იანვარი 3, 2015 22 თებერვალი, 1972 (1972-02-22) (47 წლის) 2020
ნევადა 1 Jacky Rosen, official portrait, 116th congress (cropped-1).jpg როუზენი, ჯეკიჯეკი როუზენი დემოკრატიული 3 იანვარი, 2019 2 აგვისტო, 1957 (1957-08-02) (62 წლის) 2024
ნევადა 3 Catherine Cortez Masto official portrait.jpg კორტეზ მასტო, კატერინკატერინ კორტეზ მასტო დემოკრატიული 3 იანვარი, 2017 29 მარტი, 1964 (1964-03-29) (55 წლის) 2022
ნიუ-ჰემფშირი 2 Jeanne Shaheen, official Senate photo portrait, 2009.jpg შაჰინი, ჯინჯინ შაჰინი დემოკრატიული 3 იანვარი, 2009 28 იანვარი, 1947 (1947-01-28) (72 წლის) 2020
ნიუ-ჰემფშირი 3 Maggie Hassan, official portrait, 115th Congress.jpg ჰასანი, მეგიმეგი ჰასანი დემოკრატიული 3 იანვარი, 2017 27 თებერვალი, 1958 (1958-02-27) (61 წლის) 2022
ნიუ-ჯერსი 1 Robert Menendez, official Senate photo.jpg მენენდესი, ბობბობ მენენდესი დემოკრატიული 18 იანვარი, 2006 1 იანვარი, 1954 (1954-01-01) (65 წლის) 2024
ნიუ-ჯერსი 2 Cory Booker, official portrait, 114th Congress.jpg ბუკერი, კორიკორი ბუკერი დემოკრატიული 31 ოქტომბერი, 2013 27 აპრილი, 1969 (1969-04-27) (50 წლის) 2020
ნიუ-მექსიკო 2 Tom Udall official Senate portrait.jpg იუდალი, ტომტომ იუდალი დემოკრატიული იანვარი 3, 2009 18 მაისი, 1948 (1948-05-18) (71 წლის) 2020
ნიუ-მექსიკო 1 Martin Heinrich, official portrait, 113th Congress.jpg ჰაინრიხი, მარტინმარტინ ჰაინრიხი დემოკრატიული იანვარი 3, 2013 17 ოქტომბერი, 1971 (1971-10-17) (47 წლის) 2024
ნიუ-იორკი 3 Senator Chuck Schumer (cropped).jpg შუმერი, ჩაკჩაკ შუმერი დემოკრატიული 3 იანვარი, 1999 23 ნოემბერი, 1950 (1950-11-23) (68 წლის) 2022
ნიუ-იორკი 1 Kirsten Gillibrand, official portrait, 112th Congress.jpg ჯილიბრანდი, კირსტენკირსტენ ჯილიბრანდი დემოკრატიული 26 იანვარი, 2009 9 დეკემბერი, 1966 (1966-12-09) (52 წლის) 2024
ჩრდილოეთი კაროლინა 3 Richard Burr official portrait.jpg ბარი, რიჩარდრიჩარდ ბარი რესპუბლიკური 3 იანვარი, 2005 30 ნოემბერი, 1955 (1955-11-30) (63 წლის) 2022
ჩრდილოეთი კაროლინა 2 Thom Tillis official photo.jpg ტილისი, თომთომ ტილისი რესპუბლიკური 3 იანვარი, 2015 30 აგვისტო, 1960 (1960-08-30) (59 წლის) 2020
ჩრდილოეთი დაკოტა 3 Hoeven Official Portrait 2014.JPG ჰუვენი, ჯონჯონ ჰუვენი რესპუბლიკური 3 იანვარი, 2011 13 მარტი, 1957 (1957-03-13) (62 წლის) 2022
ჩრდილოეთი დაკოტა 1 Kevin Cramer, official portrait, 116th congress (cropped).jpg კრამერი, კევინკევინ კრამერი რესპუბლიკური 3 იანვარი, 2019 30 ოქტომბერი, 1955 (1955-10-30) (63 წლის) 2024
ოჰაიო 1 Sherrod Brown official photo 2009 2.jpg ბრაუნი, შეროდშეროდ ბრაუნი დემოკრატიული 3 იანვარი, 2007 9 ნოემბერი, 1952 (1952-11-09) (66 წლის) 2024
ოჰაიო 3 Rob Portman, official portrait, 112th Congress.jpg პორტმანი, რობრობ პორტმანი რესპუბლიკური 3 იანვარი, 2011 19 დეკემბერი, 1955 (1955-12-19) (63 წლის) 2022
ოკლაჰომა 2 Jim Inhofe official senate portrait 115th congress.jpg ინჰოფი, ჯიმჯიმ ინჰოფი რესპუბლიკური 17 ნოემბერი, 1994 17 ნოემბერი, 1934 (1934-11-17) (84 წლის) 2020
ოკლაჰომა 3 Senator James Lankford official portrait 115th congress.jpg ლანკფორდი, ჯეიმსჯეიმს ლანკფორდი 3 იანვარი, 2015 4 მარტი, 1968 (1968-03-04) (51 წლის) 2022
ორეგონი 3 Ron Wyden official portrait crop.jpg უაიდენი, რონრონ უაიდენი დემოკრატიული 6 თებერვალი, 1996 3 მაისი, 1949 (1949-05-03) (70 წლის) 2022
ორეგონი 2 Jeff Merkley, 115th official photo (cropped).jpg მერკლი, ჯეფჯეფ მერკლი დემოკრატიული 3 იანვარი, 2009 24 ოქტომბერი, 1956 (1956-10-24) (62 წლის) 2020
პენსილვანია 1 Bob Casey Jr. official photo.jpg კეისი, ბობბობ კეისი დემოკრატიული 3 იანვარი, 2007 13 აპრილი, 1960 (1960-04-13) (59 წლის) 2024
პენსილვანია 3 Pat Toomey, Official Portrait, 112th Congress.jpg ტუმი, პეტპეტ ტუმი რესპუბლიკური 3 იანვარი, 2011 17 ნოემბერი, 1961 (1961-11-17) (57 წლის) 2022
როდ-აილენდი 2 Jack Reed, official portrait, 112th Congress.jpg რიდი, ჯეკჯეკ რიდი დემოკრატიული 3 იანვარი, 1997 12 ნოემბერი, 1949 (1949-11-12) (69 წლის) 2020
როდ-აილენდი 1 Sheldon Whitehouse 2010.jpg უაიტჰაუსი, შელდონშელდონ უაიტჰაუსი დემოკრატიული 3 იანვარი, 2007 20 ოქტომბერი, 1955 (1955-10-20) (63 წლის) 2024
სამხრეთი კაროლინა 2 Lindsey Graham, Official Portrait 2006.jpg გრემი, ლინდსილინდსი გრემი რესპუბლიკური 3 იანვარი, 2003 9 ივლისი, 1955 (1955-07-09) (64 წლის) 2020
სამხრეთი კაროლინა 3 Tim Scott, official portrait, 113th Congress.jpg სკოტი, ტიმტიმ სკოტი რესპუბლიკური 2 იანვარი, 2013 19 სექტემბერი, 1965 (1965-09-19) (53 წლის) 2022
სამხრეთი დაკოტა 3 John Thune, official portrait, 111th Congress.jpg ტიუნი, ჯონჯონ ტიუნი რესპუბლიკური 3 იანვარი, 2005 7 იანვარი, 1961 (1961-01-07) (58 წლის) 2022
სამხრეთი დაკოტა 2 Mike Rounds official Senate portrait.jpg რაუნდსი, მაიკმაიკ რაუნდსი რესპუბლიკური იანვარი 3, 2015 24 ოქტომბერი, 1954 (1954-10-24) (64 წლის) 2020
ტენესი 2 LamarAlexander.jpg ალექსანდრი, ლამარლამარ ალექსანდრი რესპუბლიკური 3 იანვარი, 2003 3 ივლისი, 1940 (1940-07-03) (79 წლის) 2020
ტენესი 1 Sen. Marsha Blackburn (R-TN) official headshot - 116th Congress (cropped).jpg ბლეკბერნი, მარშამარშა ბლეკბერნი რესპუბლიკური 3 იანვარი, 2019 6 ივნისი, 1952 (1952-06-06) (67 წლის) 2024
ტეხასი 2 John Cornyn official senate portrait.jpg კორნინი, ჯონჯონ კორნინი რესპუბლიკური 1 დეკემბერი, 2002 2 თებერვალი, 1952 (1952-02-02) (67 წლის) 2020
ტეხასი 1 Ted Cruz official 116th portrait (cropped).jpg კრუზი, ტედტედ კრუზი რესპუბლიკური 3 იანვარი, 2013 22 დეკემბერი, 1970 (1970-12-22) (48 წლის) 2024
იუტა 1 Mitt Romney official US Senate portrait (cropped).jpg რომნი, მიტმიტ რომნი რესპუბლიკური 3 იანვარი, 2019 12 მარტი, 1947 (1947-03-12) (72 წლის) 2024
იუტა 3 Mike Lee official portrait 112th Congress.jpg ლი, მაიკმაიკ ლი რესპუბლიკური იანვარი 3, 2011 4 ივნისი, 1971 (1971-06-04) (48 წლის) 2022
ვერმონტი 3 Leahy2009.jpg ლიჰი, პატრიკპატრიკ ლიჰი დემოკრატიული 3 იანვარი, 1975 31 მარტი, 1940 (1940-03-31) (79 წლის) 2022
ვერმონტი 1 Bernie Sanders.jpg სანდერსი, ბერნიბერნი სანდერსი დამოუკიდებელი 3 იანვარი, 2007 8 სექტემბერი, 1941 (1941-09-08) (78 წლის) 2024
ვირჯინია 2 Mark Warner, official 111th Congress photo portrait.jpg უორნერი, მარკმარკ უორნერი დემოკრატიული 3 იანვარი, 2009 15 დეკემბერი, 1954 (1954-12-15) (64 წლის) 2020
ვირჯინია 1 Tim Kaine, official 113th Congress photo portrait.jpg კეინი, ტიმტიმ კეინი დემოკრატიული 3 იანვარი, 2013 26 თებერვალი, 1958 (1958-02-26) (61 წლის) 2024
ვაშინგტონი 3 Patty Murray, official portrait, 113th Congress.jpg მიურეი, პეტიპეტი მიურეი დემოკრატიული 3 იანვარი, 1993 11 ოქტომბერი, 1950 (1950-10-11) (68 წლის) 2022
ვაშინგტონი 1 Maria Cantwell, official portrait, 110th Congress.jpg ქენთუელი, მარიამარია ქენთუელი დემოკრატიული 3 იანვარი, 2001 13 ოქტომბერი, 1958 (1958-10-13) (60 წლის) 2024
დასავლეთი ვირჯინია 1 Joe Manchin official portrait 112th Congress.jpg მანჩინი, ჯოჯო მანჩინი დემოკრატიული 15 ნოემბერი, 2010 24 აგვისტო, 1947 (1947-08-24) (72 წლის) 2024
დასავლეთი ვირჯინია 2 Shelley Moore Capito official Senate photo.jpg კაპიტო, შელი მურშელი მურ კაპიტო რესპუბლიკური 3 იანვარი, 2015 26 ნოემბერი, 1953 (1953-11-26) (65 წლის) 2020
უისკონსინი 3 Ron Johnson, official portrait, 112th Congress.jpg ჯონსონი, რონრონ ჯონსონი რესპუბლიკური იანვარი 3, 2011 8 აპრილი, 1955 (1955-04-08) (64 წლის) 2022
უისკონსინიდან 1 Tammy Baldwin, official portrait, 113th Congress.jpg ბოლდუინი, ტემიტემი ბოლდუინი დემოკრატიული 3 იანვარი, 2013 11 თებერვალი, 1962 (1962-02-11) (57 წლის) 2024
უაიომინგი 2 Mike Enzi, official portrait, 111th Congress.jpg ენზი, მაიკმაიკ ენზი რესპუბლიკური 3 იანვარი, 1997 1 თებერვალი, 1944 (1944-02-01) (75 წლის) 2020
უაიომინგი 1 John Barrasso official portrait 112th Congress.jpg ბარასო, ჯონჯონ ბარასო რესპუბლიკური 25 ივნისი, 2007 21 ივლისი, 1952 (1952-07-21) (67 წლის) 2024

კომენტარები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  1. ორივე დამოუკიდებელი სენატორი დემოკრატების პარტიულ კონფერენციაში შედის
  2. აშშ-ის ვიცე-პრეზიდენტი სენატის პრეზიდენტის თანამდებობასაც იკავებს
  3. პენსი სენატში არც ერთ შტატს არ წარმოადგენს, ამიტომ, მითითებულია მისი მშობლიური შტატი