აშშ-ის ქალაქების სია მოსახლეობის მიხედვით

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება

სტატიაში მოცემულია შეერთებული შტატების ყველაზე დიდი დასახლებული ადგილები მოსახლეობის რაოდენობის მხრივ, განსაზღვრული შეერთებული შტატების აღწერის ბიუროს მიერ, სია მოიცავს სხვადასხვა ადგილებს, მათ შორის შტატების დედაქალაქები, ქალაქები, სოფლები, დაბები და მუნიციპალიტეტები.

აშშ-ის ქალაქები 100,000 კაცზე მეტი მოსახლეობით[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ქვემოთ მოცემულ ცხრილში მოყვანილია აშშ-ის ქალაქები მოსახლეობის მიხედვით, 2014 წლის მონაცემებით, აღრიცხვა ჩაატარა აშშ-ის მოსახლეობის აღწერის ბიურომ.

პუერტო-რიკოს ქალაქები, 100,100-ზე მეტი მცხოვრებით, მოყვანილია ცალკე, ქვემოთ.

1 – ნიუ-იორკი, ნიუ-იორკი
2 – ლოს-ანჯელესი, კალიფორნია
3 – ჩიკაგო, ილინოისი
4 – ჰიუსტონი, ტეხასი
5 – ფინიქსი, არიზონა
6 – ფილადელფია, პენსილვანია
7 – სან ანტონიო, ტეხასი
8 – სან დიეგო, კალიფორნია
9 – დალასი, ტეხასი
10 – სან ხოსე, კალიფორნია
11 – დეტროიტი, მიჩიგანი
12 – სან ფრანსისკო, კალიფორნია
13 – ჯექსონვილი, ფლორიდა
14 – ინდიანაპოლისი, ინდიანა
15 – ოსტინი, ტეხასი
16 – კოლუმბუსი, ოჰაიო
17 – ფორტ უორზი, ტეხასი
18 – შარლოტი, ჩრდილოეთი კაროლინა
19 – მემფისი, ტენესი
20 – ბოსტონი, მასაჩუსეტსი
21 – ბალტიმორი, მერილენდი
22 – ელ-პასო, ტეხასი
23 – სიეტლი, ვაშინგტონი
24 – დენვერი, კოლორადო
25 – ნეშვილი, ტენესი
26 – მილუოკი, უისკონსინი
29 – ლუიზვილი, კენტუკი
30 – პორტლენდი, ორეგონი
31 – ოკლაჰომა-სიტი, ოკლაჰომა
32 - ტუსონი, არიზონა
33 – ატლანტა, ჯორჯია
34 – ალბუკერკე, ნიუ-მექსიკო
35 – კანზას-სიტი, მისური
36 – ფრესნო, კალიფორნია
37 – საკრამენტო, კალიფორნია
38 – ლონგ-ბიჩი, კალიფორნია
39 – მესა, არიზონა
40 – ომაჰა, ნებრასკა
41 – ვირჯინია-ბიჩი, ვირჯინია
42 – მაიამი, ფლორიდა
43 – კლივლენდი, ოჰაიო
44 – ოკლენდი, კალიფორნია
45 – როლი, ჩრდილოეთი კაროლინა
46 – კოლორადო სპრინგსი, კოლორადო
47 – ტულსა, ოკლაჰომა
48 – მინეაპოლისი, მინესოტა
49 – არლინგტონი, ტეხასი
50 – ჰონოლულუ, ჰავაი
ქალაქი შტატი მოსახლეობა (2014)
1 ნიუ-იორკი ნიუ-იორკი &&&&&&&&08491079.&&&&&08,491,079
2 ლოს-ანჯელესი კალიფორნია &&&&&&&&03928864.&&&&&03,928,864
3 ჩიკაგო ილინოისი &&&&&&&&02722389.&&&&&02,722,389
4 ჰიუსტონი[1] ტეხასი &&&&&&&&02239558.&&&&&02,239,558
5 ფილადელფია[2] პენსილვანია &&&&&&&&01560297.&&&&&01,560,297
6 ფენიქსი არიზონა &&&&&&&&01537058.&&&&&01,537,058
7 სან-ანტონიო ტეხასი &&&&&&&&01436697.&&&&&01,436,697
8 სან-დიეგო კალიფორნია &&&&&&&&01381069.&&&&&01,381,069
9 დალასი ტეხასი &&&&&&&&01281047.&&&&&01,281,047
10 სან-ხოსე კალიფორნია &&&&&&&&01015785.&&&&&01,015,785
11 ოსტინი ტეხასი &&&&&&&&&0912791.&&&&&0912,791
12 ჯექსონვილი ფლორიდა &&&&&&&&&0853382.&&&&&0853,382
13 სან-ფრანცისკო კალიფორნია &&&&&&&&&0852469.&&&&&0852,469
14 ინდიანაპოლისი ინდიანა &&&&&&&&&0848788.&&&&&0848,788
15 კოლუმბუსი ოჰაიო &&&&&&&&&0809798.&&&&&0809,798
16 ფორტ უორზი ტეხასი &&&&&&&&&0777992.&&&&&0777,992
17 შარლოტი ჩრდილოეთი კაროლინა &&&&&&&&&0775202.&&&&&0775,202
18 დეტროიტი მიჩიგანი &&&&&&&&&0701475.&&&&&0701,475
19 მემფისი ტენესი &&&&&&&&&0676640.&&&&&0676,640
20 ბოსტონი მასაჩუსეტსი &&&&&&&&&0645169.&&&&&0645,169
21 ბალტიმორი მერილენდი &&&&&&&&&0637418.&&&&&0637,418
22 ელ-პასო ტეხასი &&&&&&&&&0620447.&&&&&0620,447
23 სიეტლი ვაშინგტონი &&&&&&&&&0617334.&&&&&0617,334
24 დენვერი კოლორადო &&&&&&&&&0610345.&&&&&0610,345
25 ნეშვილი ტენესი &&&&&&&&&0605473.&&&&&0605,473
26 მილუოკი უისკონსინი &&&&&&&&&0604133.&&&&&0604,133
27 ვაშინგტონი კოლუმბიის ოლქი &&&&&&&&&0599657.&&&&&0599,657
28 ლას-ვეგასი ნევადა &&&&&&&&&0567641.&&&&&0567,641
29 ლუიზვილი კენტუკი &&&&&&&&&0566503.&&&&&0566,503
30 პორტლენდი ორეგონი &&&&&&&&&0566141.&&&&&0566,141
31 ოკლაჰომა-სიტი ოკლაჰომა &&&&&&&&&0560332.&&&&&0560,332
32 ტუსონი არიზონა &&&&&&&&&0548555.&&&&&0548,555
33 ატლანტა ჯორჯია &&&&&&&&&0540921.&&&&&0540,921
34 ალბუკერკე ნიუ-მექსიკო &&&&&&&&&0528497.&&&&&0528,497
35 კანზას-სიტი მისური &&&&&&&&&0482299.&&&&&0482,299
36 ფრესნო კალიფორნია &&&&&&&&&0479921.&&&&&0479,921
37 საკრამენტო კალიფორნია &&&&&&&&&0466687.&&&&&0466,687
38 ლონგ-ბიჩი კალიფორნია &&&&&&&&&0462604.&&&&&0462,604
39 მესა არიზონა &&&&&&&&&0462486.&&&&&0462,486
40 ომაჰა ნებრასკა &&&&&&&&&0454731.&&&&&0454,731
41 ვირჯინია-ბიჩი ვირჯინია &&&&&&&&&0433575.&&&&&0433,575
42 მაიამი ფლორიდა &&&&&&&&&0433136.&&&&&0433,136
43 კლივლენდი ოჰაიო &&&&&&&&&0431363.&&&&&0431,363
44 ოკლენდი კალიფორნია &&&&&&&&&0409184.&&&&&0409,184
45 როლი ჩრდილოეთი კაროლინა &&&&&&&&&0405791.&&&&&0405,791
46 კოლორადო-სპრინგზი კოლორადო &&&&&&&&&0399827.&&&&&0399,827
47 ტულსა ოკლაჰომა &&&&&&&&&0389625.&&&&&0389,625
48 მინეაპოლისი მინესოტა &&&&&&&&&0385542.&&&&&0385,542
49 არლინგტონი ტეხასი &&&&&&&&&0380084.&&&&&0380,084
50 ჰონოლულუ ჰავაი &&&&&&&&&0374701.&&&&&0374,701
51 უიჩიტა კანზასი &&&&&&&&&0372186.&&&&&0372,186
52 სენტ-ლუისი მისური &&&&&&&&&0356587.&&&&&0356,587
53 ახალი ორლეანი ლუიზიანა &&&&&&&&&0354850.&&&&&0354,850
54 ტამპა ფლორიდა &&&&&&&&&0343890.&&&&&0343,890
55 სანტა-ანა კალიფორნია &&&&&&&&&0340340.&&&&&0340,340
56 ანაჰაიმი კალიფორნია &&&&&&&&&0337896.&&&&&0337,896
57 ცინცინატი ოჰაიო &&&&&&&&&0333013.&&&&&0333,013
58 ორორა კოლორადო &&&&&&&&&0324655.&&&&&0324,655
59 ბეიკერსფილდი კალიფორნია &&&&&&&&&0324463.&&&&&0324,463
60 ტოლედო ოჰაიო &&&&&&&&&0316238.&&&&&0316,238
61 პიტსბურგი პენსილვანია &&&&&&&&&0311647.&&&&&0311,647
62 რივერსაიდი კალიფორნია &&&&&&&&&0297859.&&&&&0297,859
63 ლექსინგტონი კენტუკი &&&&&&&&&0296545.&&&&&0296,545
64 სტოკტონი კალიფორნია &&&&&&&&&0287578.&&&&&0287,578
65 კორპუს-კრისტი ტეხასი &&&&&&&&&0287438.&&&&&0287,438
66 ანკორიჯი ალასკა &&&&&&&&&0286174.&&&&&0286,174
67 სენტ-პოლი მინესოტა &&&&&&&&&0281262.&&&&&0281,262
68 ნიუარკი ნიუ-ჯერსი &&&&&&&&&0278154.&&&&&0278,154
69 პლანო ტეხასი &&&&&&&&&0273611.&&&&&0273,611
70 ბუფალო ნიუ-იორკი (შტატი) &&&&&&&&&0270240.&&&&&0270,240
71 ჰენდერსონი ნევადა &&&&&&&&&0256445.&&&&&0256,445
72 ფორტ-უეინი ინდიანა &&&&&&&&&0255890.&&&&&0255,890
73 ჩენდლერი არიზონა &&&&&&&&&0255230.&&&&&0255,230
74 გრინსბორო ჩრდილოეთი კაროლინა &&&&&&&&&0255061.&&&&&0255,061
75 ლინკოლნი ნებრასკა &&&&&&&&&0254001.&&&&&0254,001
76 გლენდეილი არიზონა &&&&&&&&&0252188.&&&&&0252,188
77 სენტ-პიტერზბერგი ფლორიდა &&&&&&&&&0244324.&&&&&0244,324
78 ჯერსი-სიტი ნიუ-ჯერსი &&&&&&&&&0242503.&&&&&0242,503
79 სკოტსდეილი არიზონა &&&&&&&&&0238715.&&&&&0238,715
80 ორლანდო ფლორიდა &&&&&&&&&0235860.&&&&&0235,860
81 მედისონი უისკონსინი &&&&&&&&&0235626.&&&&&0235,626
82 ნორფოლკი ვირჯინია &&&&&&&&&0233333.&&&&&0233,333
83 ბირმინგემი ალაბამა &&&&&&&&&0230130.&&&&&0230,130
84 უინსტონ-სალემი ჩრდილოეთი კაროლინა &&&&&&&&&0229828.&&&&&0229,828
85 დარემი ჩრდილოეთი კაროლინა &&&&&&&&&0229174.&&&&&0229,174
86 ლარედო ტეხასი &&&&&&&&&0226122.&&&&&0226,122
87 ლუბოკი ტეხასი &&&&&&&&&0225856.&&&&&0225,856
88 ბატონ-რუჟი ლუიზიანა &&&&&&&&&0225390.&&&&&0225,390
89 ჩრდილოეთი ლას-ვეგასი ნევადა &&&&&&&&&0224387.&&&&&0224,387
90 ჩულა-ვისტა კალიფორნია &&&&&&&&&0223738.&&&&&0223,738
91 ჩესაპიკი ვირჯინია &&&&&&&&&0222455.&&&&&0222,455
92 გარლენდი ტეხასი &&&&&&&&&0222013.&&&&&0222,013
93 რენო ნევადა &&&&&&&&&0219636.&&&&&0219,636
94 ჰაიელი ფლორიდა &&&&&&&&&0218896.&&&&&0218,896
95 არლინგტონი ვირჯინია &&&&&&&&&0217483.&&&&&0217,483
96 გილბერტი არიზონა &&&&&&&&&0217285.&&&&&0217,285
97 ირვინი კალიფორნია &&&&&&&&&0209716.&&&&&0209,716
98 როჩესტერი ნიუ-იორკი &&&&&&&&&0207294.&&&&&0207,294
99 ეიკრონი ოჰაიო &&&&&&&&&0207216.&&&&&0207,216
100 ბოისე აიდაჰო &&&&&&&&&0205707.&&&&&0205,707
101 ირვინგი ტეხასი &&&&&&&&&0205540.&&&&&0205,540
102 ფრემონტი კალიფორნია &&&&&&&&&0205514.&&&&&0205,514
103 რიჩმონდი ვირჯინია &&&&&&&&&0204451.&&&&&0204,451
104 სპოკენი ვაშინგტონი (შტატი) &&&&&&&&&0203276.&&&&&0203,276
105 მოდესტო კალიფორნია &&&&&&&&&0202747.&&&&&0202,747
106 მონტგომერი ალაბამა &&&&&&&&&0202124.&&&&&0202,124
107 იონკერსი ნიუ-იორკი &&&&&&&&&0201162.&&&&&0201,162
108 ტაკომა ვაშინგტონი &&&&&&&&&0199637.&&&&&0199,637
109 შრივპორტი ლუიზიანა &&&&&&&&&0199242.&&&&&0199,242
110 დე-მოინი აიოვა &&&&&&&&&0198460.&&&&&0198,460
111 სან-ბერნარდინო კალიფორნია &&&&&&&&&0198410.&&&&&0198,410
112 ფეიეტვილი ჩრდილოეთი კაროლინა &&&&&&&&&0198061.&&&&&0198,061
113 გლენდეილი კალიფორნია &&&&&&&&&0196847.&&&&&0196,847
114 ავგუსტა ჯორჯია &&&&&&&&&0194343.&&&&&0194,343
115 გრანდ-რეპიდსი მიჩიგანი &&&&&&&&&0193710.&&&&&0193,710
116 ჰანტინგტონ-ბიჩი კალიფორნია &&&&&&&&&0193366.&&&&&0193,366
117 ნიუპორტ-ნიუსი ვირჯინია &&&&&&&&&0193172.&&&&&0193,172
118 მობილი ალაბამა &&&&&&&&&0193171.&&&&&0193,171
119 ლიტლ-როკი არკანზასი &&&&&&&&&0191930.&&&&&0191,930
120 მორენო-ვოლი კალიფორნია &&&&&&&&&0191766.&&&&&0191,766
121 კოლუმბუსი ჯორჯია &&&&&&&&&0190414.&&&&&0190,414
122 ამარილო ტეხასი &&&&&&&&&0189389.&&&&&0189,389
123 ფონტანა კალიფორნია &&&&&&&&&0188012.&&&&&0188,012
124 ოქსნარდი კალიფორნია &&&&&&&&&0187535.&&&&&0187,535
125 ნოქსვილი ტენესი &&&&&&&&&0185100.&&&&&0185,100
126 ფორტ-ლოდერდეილი ფლორიდა &&&&&&&&&0184892.&&&&&0184,892
127 სოლტ-ლეიკ-სიტი იუტა &&&&&&&&&0183171.&&&&&0183,171
128 უორსტერი მასაჩუსეტსი &&&&&&&&&0182421.&&&&&0182,421
129 ჰანტსვილი ალაბამა &&&&&&&&&0179653.&&&&&0179,653
130 ბრაუნსვილი ტეხასი &&&&&&&&&0176858.&&&&&0176,858
131 ჯექსონი მისისიპი (შტატი) &&&&&&&&&0175021.&&&&&0175,021
132 ოვერლენდ-პარკი კანზასი &&&&&&&&&0174907.&&&&&0174,907
133 ტემპე არიზონა &&&&&&&&&0174255.&&&&&0174,255
134 ორორა ილინოისი &&&&&&&&&0172945.&&&&&0172,945
135 ოუშენსაიდი კალიფორნია &&&&&&&&&0172901.&&&&&0172,901
136 ტალაჰასი ფლორიდა &&&&&&&&&0172574.&&&&&0172,574
137 პროვიდენსი როდ-აილენდი &&&&&&&&&0171909.&&&&&0171,909
138 რანჩო-კუკამონგა კალიფორნია &&&&&&&&&0171809.&&&&&0171,809
139 ონტარიო კალიფორნია &&&&&&&&&0171602.&&&&&0171,602
140 ჩატანუგა ტენესი &&&&&&&&&0171349.&&&&&0171,349
141 სანტა-კლარიტა კალიფორნია &&&&&&&&&0169174.&&&&&0169,174
142 გარდენ-გრუვი კალიფორნია &&&&&&&&&0166332.&&&&&0166,332
143 ვანკუვერი ვაშინგტონი &&&&&&&&&0165809.&&&&&0165,809
144 გრანდ-პრერი ტეხასი &&&&&&&&&0163351.&&&&&0163,351
145 პეორია არიზონა &&&&&&&&&0162740.&&&&&0162,740
146 სიუ-ფოლსი სამხრეთი დაკოტა &&&&&&&&&0157935.&&&&&0157,935
147 სპრინგფილდი მისური &&&&&&&&&0157630.&&&&&0157,630
148 სანტა-როსა კალიფორნია &&&&&&&&&0157468.&&&&&0157,468
149 როკფორდი ილინოისი &&&&&&&&&0157280.&&&&&0157,280
150 სალემი ორეგონი &&&&&&&&&0155719.&&&&&0155,719
151 სპრინგფილდი მასაჩუსეტსი &&&&&&&&&0155575.&&&&&0155,575
152 პორტ სენტ-ლუსი ფლორიდა &&&&&&&&&0154410.&&&&&0154,410
153 კეიპ-კორალი ფლორიდა &&&&&&&&&0154202.&&&&&0154,202
154 დეიტონი ოჰაიო &&&&&&&&&0153857.&&&&&0153,857
155 იუჯინი ორეგონი &&&&&&&&&0153231.&&&&&0153,231
156 პომონა კალიფორნია &&&&&&&&&0152367.&&&&&0152,367
157 კორონა კალიფორნია &&&&&&&&&0151037.&&&&&0151,037
158 ალექსანდრია ვირჯინია &&&&&&&&&0150006.&&&&&0150,006
159 ჯოლიეტი ილინოისი &&&&&&&&&0147633.&&&&&0147,633
160 პემბროკ-პაინზი ფლორიდა &&&&&&&&&0146600.&&&&&0146,600
161 პატერსონი ნიუ-ჯერსი &&&&&&&&&0145834.&&&&&0145,834
162 პასადენა ტეხასი &&&&&&&&&0145789.&&&&&0145,789
163 ლანკასტერი კალიფორნია &&&&&&&&&0145776.&&&&&0145,776
164 ჰეიუორდი კალიფორნია &&&&&&&&&0144289.&&&&&0144,289
165 სალინასი კალიფორნია &&&&&&&&&0144276.&&&&&0144,276
166 ჰემპტონი ვირჯინია &&&&&&&&&0144236.&&&&&0144,236
167 პალმდეილი კალიფორნია &&&&&&&&&0143985.&&&&&0143,985
168 პასადენა კალიფორნია &&&&&&&&&0143667.&&&&&0143,667
169 ნეიპერვილი ილინოისი &&&&&&&&&0143663.&&&&&0143,663
170 კანზას-სიტი კანზასი &&&&&&&&&0143209.&&&&&0143,209
171 ჰოლივუდი ფლორიდა &&&&&&&&&0142622.&&&&&0142,622
172 ლეიკვუდი კოლორადო &&&&&&&&&0141943.&&&&&0141,943
173 ტორანსი კალიფორნია &&&&&&&&&0140317.&&&&&0140,317
174 ესკონდიდო კალიფორნია &&&&&&&&&0140170.&&&&&0140,170
175 ფორტ-კოლინზი კოლორადო &&&&&&&&&0138736.&&&&&0138,736
176 სირაკიუსი ნიუ-იორკი &&&&&&&&&0138560.&&&&&0138,560
177 ბრიჯპორტი კონექტიკუტი &&&&&&&&&0137298.&&&&&0137,298
178 ორენჯი კალიფორნია &&&&&&&&&0136990.&&&&&0136,990
179 კერი ჩრდილოეთი კაროლინა &&&&&&&&&0136600.&&&&&0136,600
180 ელკ-კროვი კალიფორნია &&&&&&&&&0135228.&&&&&0135,228
181 სავანა ჯორჯია &&&&&&&&&0134699.&&&&&0134,699
182 სანივეილი კალიფორნია &&&&&&&&&0133963.&&&&&0133,963
183 უორენი მიჩიგანი &&&&&&&&&0133872.&&&&&0133,872
184 მესკიტი ტეხასი &&&&&&&&&0133509.&&&&&0133,509
185 ფულერტონი კალიფორნია &&&&&&&&&0132620.&&&&&0132,620
186 მაკალენი ტეხასი &&&&&&&&&0132225.&&&&&0132,225
187 კოლუმბია სამხრეთი კაროლინა &&&&&&&&&0129333.&&&&&0129,333
188 კაროლტონი ტეხასი &&&&&&&&&0129209.&&&&&0129,209
189 სიდარ-რაპიდსი აიოვა &&&&&&&&&0128182.&&&&&0128,182
190 მაკ'კინი ტეხასი &&&&&&&&&0127671.&&&&&0127,671
191 სტერლინგ-ჰაიტსი მიჩიგანი &&&&&&&&&0127176.&&&&&0127,176
192 ბელვიუ ვაშინგტონი &&&&&&&&&0126626.&&&&&0126,626
193 კორალ-სპრინგზი ფლორიდა &&&&&&&&&0126518.&&&&&0126,518
194 ვაკო ტეხასი &&&&&&&&&0126217.&&&&&0126,217
195 ელიზაბეთი ნიუ-ჯერსი &&&&&&&&&0125285.&&&&&0125,285
196 უესტ-ველი იუტა &&&&&&&&&0125093.&&&&&0125,093
197 კლარკსვილი ტენესი &&&&&&&&&0124565.&&&&&0124,565
198 ტოპიკა კანზასი &&&&&&&&&0124331.&&&&&0124,331
199 ჰარტფორდი კონექტიკუტი &&&&&&&&&0124060.&&&&&0124,060
200 თაუზანდ-ოუკზი კალიფორნია &&&&&&&&&0123520.&&&&&0123,520
201 ნიუ-ჰეივენი კონექტიკუტი &&&&&&&&&0123330.&&&&&0123,330
202 დენტონი ტეხასი &&&&&&&&&0122830.&&&&&0122,830
203 კონკორდი კალიფორნია &&&&&&&&&0122224.&&&&&0122,224
204 ვისალია კალიფორნია &&&&&&&&&0122111.&&&&&0122,111
205 ოლათე კანზასი &&&&&&&&&0121962.&&&&&0121,962
206 ელ-მონტე კალიფორნია &&&&&&&&&0121446.&&&&&0121,446
207 ინდიპენდენსი მისური &&&&&&&&&0121180.&&&&&0121,180
208 სტემფორდი კონექტიკუტი &&&&&&&&&0121026.&&&&&0121,026
209 სიმი-ვოლი კალიფორნია &&&&&&&&&0120921.&&&&&0120,921
210 პროვო იუტა &&&&&&&&&0119775.&&&&&0119,775
211 კილინი ტეხასი &&&&&&&&&0119510.&&&&&0119,510
212 სპრინგფილდი ილინოისი &&&&&&&&&0118033.&&&&&0118,033
213 აბილენი ტეხასი &&&&&&&&&0117179.&&&&&0117,179
214 თორნტონი კოლორადო &&&&&&&&&0117003.&&&&&0117,003
215 გეინზვილი ფლორიდა &&&&&&&&&0116616.&&&&&0116,616
216 ევანსვილი ინდიანა &&&&&&&&&0116584.&&&&&0116,584
217 როზვილი კალიფორნია &&&&&&&&&0115687.&&&&&0115,687
218 ჩარლსტონი სამხრეთი კაროლინა &&&&&&&&&0115638.&&&&&0115,638
219 პეორია ილინოისი &&&&&&&&&0115520.&&&&&0115,520
220 ათენი ჯორჯია &&&&&&&&&0114983.&&&&&0114,983
221 ლაფაიეტი ლუიზიანა &&&&&&&&&0114915.&&&&&0114,915
222 ვაიეხო კალიფორნია &&&&&&&&&0114622.&&&&&0114,622
223 ლანსინგი მიჩიგანი &&&&&&&&&0113810.&&&&&0113,810
224 ენ-არბორი მიჩიგანი &&&&&&&&&0112852.&&&&&0112,852
225 ინგლვუდი კალიფორნია &&&&&&&&&0112241.&&&&&0112,241
226 სანტა-კლარა კალიფორნია &&&&&&&&&0111997.&&&&&0111,997
227 ფლინტი მიჩიგანი &&&&&&&&&0111475.&&&&&0111,475
228 ვიქტორვილი კალიფორნია &&&&&&&&&0110921.&&&&&0110,921
229 კოსტა-მესა კალიფორნია &&&&&&&&&0110420.&&&&&0110,420
230 ბომონი ტეხასი &&&&&&&&&0110099.&&&&&0110,099
231 მანჩესტერი ნიუ-ჰემფშირი &&&&&&&&&0109395.&&&&&0109,395
232 მაიამი-გარდენზი ფლორიდა &&&&&&&&&0109332.&&&&&0109,332
233 მირამარი ფლორიდა &&&&&&&&&0109176.&&&&&0109,176
234 ნორმანი ოკლაჰომა &&&&&&&&&0109063.&&&&&0109,063
235 უესტმინსტერი კოლორადო &&&&&&&&&0108850.&&&&&0108,850
236 კემბრიჯი მასაჩუსეტსი &&&&&&&&&0108780.&&&&&0108,780
237 მიდლენდი ტეხასი &&&&&&&&&0108666.&&&&&0108,666
238 არვადა კოლორადო &&&&&&&&&0108172.&&&&&0108,172
239 ალენტაუნი პენსილვანია &&&&&&&&&0107815.&&&&&0107,815
240 ელგინი ილინოისი &&&&&&&&&0107521.&&&&&0107,521
241 უოტერბერი კონექტიკუტი &&&&&&&&&0107143.&&&&&0107,143
242 დაუნი კალიფორნია &&&&&&&&&0107117.&&&&&0107,117
243 კლიარუოტერი ფლორიდა &&&&&&&&&0106081.&&&&&0106,081
244 ბილინგსი მონტანა &&&&&&&&&0105845.&&&&&0105,845
245 უესტ-კოვინა კალიფორნია &&&&&&&&&0105464.&&&&&0105,464
246 რაუნდ-როკი ტეხასი &&&&&&&&&0105412.&&&&&0105,412
247 მარფრისბორო ტენესი &&&&&&&&&0105209.&&&&&0105,209
248 ლიუიზვილი ტეხასი &&&&&&&&&0105169.&&&&&0105,169
249 უესტ-ჯორდანი იუტა &&&&&&&&&0104915.&&&&&0104,915
250 პუებლო კოლორადო &&&&&&&&&0104877.&&&&&0104,877
251 სან-ბენავენტურა (ვენტურა) კალიფორნია &&&&&&&&&0104423.&&&&&0104,423
252 ლოუელი მასაჩუსეტსი &&&&&&&&&0104400.&&&&&0104,400
253 საუთ-ბენდი ინდიანა &&&&&&&&&0104215.&&&&&0104,215
254 ფეარფილდი კალიფორნია &&&&&&&&&0103586.&&&&&0103,586
255 ერი პენსილვანია &&&&&&&&&0103571.&&&&&0103,571
256 როჩესტერი მინესოტა &&&&&&&&&0103486.&&&&&0103,486
257 ჰაი-პოინტი ჩრდილოეთი კაროლინა &&&&&&&&&0103396.&&&&&0103,396
258 რიჩარდსონი ტეხასი &&&&&&&&&0103201.&&&&&0103,201
259 რიჩმონდი კალიფორნია &&&&&&&&&0103166.&&&&&0103,166
260 ბარბანკი კალიფორნია &&&&&&&&&0103121.&&&&&0103,121
261 ბერკლი კალიფორნია &&&&&&&&&0102822.&&&&&0102,822
262 პომპანო-ბიჩი ფლორიდა &&&&&&&&&0102609.&&&&&0102,609
263 ნორუოლკი კალიფორნია &&&&&&&&&0102508.&&&&&0102,508
264 ფრისკო ტეხასი &&&&&&&&&0102412.&&&&&0102,412
265 კოლუმბია მისური &&&&&&&&&0102324.&&&&&0102,324
266 გრეშამი ორეგონი &&&&&&&&&0102295.&&&&&0102,295
267 დელი-სიტი კალიფორნია &&&&&&&&&0102165.&&&&&0102,165
268 გრინ-ბეი უისკონსინი &&&&&&&&&0101351.&&&&&0101,351
269 უილმინგტონი ჩრდილოეთი კაროლინა &&&&&&&&&0101350.&&&&&0101,350
270 უიჩიტა-ფოლზი ტეხასი &&&&&&&&&0101313.&&&&&0101,313
271 დავენპორტი აიოვა &&&&&&&&&0101306.&&&&&0101,306
272 ანტიოქია კალიფორნია &&&&&&&&&0101182.&&&&&0101,182
273 პალმ-ბეი ფლორიდა &&&&&&&&&0100999.&&&&&0100,999
274 სენტენიალი კოლორადო &&&&&&&&&0100837.&&&&&0100,837
275 ოდესა ტეხასი &&&&&&&&&0100807.&&&&&0100,807
276 ბულდერი კოლორადო &&&&&&&&&0100160.&&&&&0100,160

პუერტო-რიკო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ქვემოთ მოცემულ ცხრილში მოყვანილია პუერტო-რიკოს მუნიციპალიტეტში შემავალი ქალაქები მოსახლეობის მიხედვით, 2009 წლის 1 ივლისის მონაცემებით, აღრიცხვა ჩაატარა აშშ-ის მოსახლეობის აღწერის ბიურომ.

ქალაქი ტერიტორია მოსახლეობა
44 სან-ხუანი პუერტო-რიკოს დროშა პუერტო-რიკო &&&&&&&&&0420326.&&&&&0420,326
95 ბაიამონი პუერტო-რიკოს დროშა პუერტო-რიკო &&&&&&&&&0218949.&&&&&0218,949
127 კაროლინა პუერტო-რიკოს დროშა პუერტო-რიკო &&&&&&&&&0187209.&&&&&0187,209
133 პონსე პუერტო-რიკოს დროშა პუერტო-რიკო &&&&&&&&&0178346.&&&&&0178,346
174 კაგუასი პუერტო-რიკოს დროშა პუერტო-რიკო &&&&&&&&&0143274.&&&&&0143,274
266 გუაინაბო პუერტო-რიკოს დროშა პუერტო-რიკო &&&&&&&&&0103073.&&&&&0103,073
268 არესიბო პუერტო-რიკოს დროშა პუერტო-რიკო &&&&&&&&&0102770.&&&&&0102,770
(42) – სან-ხუანი, პუერტო-რიკო

სქოლიო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  1. City wins census appeal; count adjusted - Houston Chronicle. Chron.com (2012-12-03). Retrieved on 2013-07-12.
  2. The City of Philadelphia, Pennsylvania, and Philadelphia County, Pennsylvania, are separate but coterminous entities with a single consolidated city–county government.