ამერიკული საშინელებათა ისტორიის პერსონაჟების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
Jump to navigation Jump to search
სერიალის ლოგო

ამერიკული საშინელებათა ისტორია (ინგლ. American Horror Story) — ამერიკული საშინელებათა ჟანრის სატელევიზიო სერიალი, რომელიც შექმნილია რაიან მერფისა და ბრედ ფელჩაკის მიერ. სერიალი ანთოლოგიური ხასიათისაა რის გამოც თითოეული სეზონი წარმოადგენს მინისერიალებს სხვადასხვა ისტორიებითა და პერსონაჟებით, თუმცა მერფის განცხადებით ყველა სეზონი არის დაკავშირებული ერთმანეთთან.

სერიალის ყველა სეზონში მონაწილეობა აქვს მიღებული მხოლოდ ორ მსახიობს, ესენია: ივან პიტერსი და სარა პოლსონი.

მსახიობები და პერსონაჟები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

მსახიობი სეზონი
მკვლელი სახლი
(2011)
ფსიქიატრიული კლინიკა
(2012-13)
ალქაჯთა კრება
(2013-14)
მახინჯების შოუ
(2014-15)
სასტუმრო
(2015-16)
როანოკი
(2016)
კულტი
(2017)

მთავარი მსახიობები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

კონი ბრიტონი ვივიენ ჰამრონი
დილან მაკდერმოტი ექიმი ბენ ჰარმონი ჯონი მორგანი
ივან პიტერსი ტეიტ ლანგდონი კიტ ვოკერი კაილ სპენსერი ჯიმი დარლინგი ჯეიმზ პატრიკ მარჩი რორი მონაჰანი
ედვარდ ფილიპ მოთ
კაი ანდერსონი
ენდი უორჰოლი
ტაისა ფარმიგა ვიოლეტ ჰარმონი ზოი ბენსონი სოფი გრინი
დენის ოჰარე ლარი ჰარვი სპოლდინგი სტენლი ლიზ ტეილორი უილიამ ვან ჰენდერსონი
ექიმი ელაიას კანინგემი
ჯესიკა ლანგი კონსტანს ლანგდონი მონაზონი ჯუდ მარტინი ფიონა გუდი ელზა მარსი
ზაქარი კუინტო ჩედ ვორვიკ ექიმი ოლივერ ტრედსონი

ჯოზეფ ფაინსი

მონსინიორი ტიმოტი ჰოვარდი
სარა პოლსონი ბილი დინ ჰოვარდი ლანა უინტერსი კორდელია ფოქსი ბეტი და დოტი ტატლერი სალი მაკკენა
ბილი დინ ჰოვარდი
ოდრი ტინდელი
შელბი მილერი
ლანა უინტერსი
ელისონ "ელი" მეიფირ-რიჩარდსი
ლილი რეიბი ნორა მანტგომერი მონაზონი მარი ეუნისე მისტი დეი მონაზონი მარი ეუნისე ეილინ უორნოსი შელბი მილერი
ლიზი ბროშერე გრეის ბერტნარდი
ჯეიმზ კრომველი ექიმი არტურ არდენი
ფრენსის კონროი მოირა ოჰარა შახატი მირტლ სნოუ გლორია მოტი დედა პოლკი ბიბი ბებიტი
ემა რობერტსი მედისონ მანტგომერი მეგი ესმერალდა სერენა ბელინდა
კეთი ბეიტსი დელფინა ლალორი ეტელ დარლინგი აირისი აგნეს მერი უინსტედი
ტომასიმ უაიტი
მაიკლ ჩიკლისი დელ ტოლედო
ფინ ვიტროკი დენდი მოტი ტრისტან დაფი
რუდოლფ ვალენტინო
ჯეტერ პოლკი
ანჯელა ბასეტი მარი ლავო დეზირე დუპრე რამონა როიალი მონე ტუმუსიმი
ლი ჰარისი
უეს ბენტლი ედვარდ მორდრეიკი ჯონ ლოველი დილანი
ამბროს უაიტი
მეტ ბომერი ენდი დონოვანი
კლოე სევინი შეილი ალექს ლოველი
შეიენ ჯექსონი ვილ დრეიკი სიდნი აარონ ჯეიმზი ექიმი რუდი ვინსენტ ანდერსონი
ლედი გაგა ელისაბედ ჯონსონი Scathach
კუბა გუდინგ უმცროსი დომინიკ ბენკსი
მეტ მილერი
ანდრე ჰოლანდი მეტ მილერი
ბილი ლურდი ვინტერ ანდერსონი
ელისონ პილი აივი მეიფირ-რიჩარდსი

სპეციალურად მოწვეული მსახიობები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

კეიტ მარა ჰეიდენ მაკლეინი
ერიკ სტოუნსტრიტი დერეკი
ჩარლზ ს. დატონი დეტექტივი გრეინჯერი
იან მაკშეინი ლეი ემერსონი
გაბოურეი სიდიბე ქუინი რეჯინა როსი ქუინი
დენი ჰიუსტონი The Axeman მასიმო დოლჩეფინო
პეტი ლიუპონი ჯოან რამსი
სტივ ნიკს სტივ ნიკს
(საკუთარი თავი)
სელა უესტონი ლილიან ჰემინგსი
ნეილ პატრიკ ჰარისი ჩესტერ კრები
მერ უინინგჰემი ალისია სპენსერი რიტა გეიჰარტი ჰაზელ ევერესი სალი კეფლერი
ნაომი კემპბელი კლაუდია ბენკსენი
ბილი აიკნერი ჰარისონ ვილტონი
ლენა დანჰემი ვალერია სოლანას

დამხმარე პერსონაჟები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ალექსანდრა ბრეკენრიჯი ახალგაზრდა მოირა ოჰარა კაილი
კრისტინა ესტაბრუკი მერსი მერსი
ჯემი ბრიუერი ადელაიდა ლანგდონი ნენი მარჯორი ჰედა
მეტ როსი ექიმი ჩარლზ მანტგომერი ექიმი ჩარლზ მანტგომერი
ადინა პორტერი სალი ფრიმანი ლი ჰარისი ბევერლი ჰოუპი
ტედი სირსი პატრიკი
ანტონი რუივივარი მიგელ რამოსი რიჩარდ რამირესი
ბენ ვულფი ტადეუს მანტგომერი მიპი
ადამ ლევინი ლეო მორისი
ჯენა დევანი ტერეზა მორისონი
ქლეა დიუვალი ვენდი პეისერი
მარკ კონსუელოსი სპივი
ბრიტნი ოლდფორდი ალმა ვოკერი
ფრედრიკ ლენე ფრენკ მაკკენი
დევონ გრაიე ჰედ პოტერი
რობინ ვაიგერტი სინტია პოტერი დედა პოლკი
ჯონ ეილუორდი მამა მალაქი
ენდრიუ როტენბერგი მისტერ პოტერი
მარკ მარგოლისი სემ გუდვინი
ნაომი გროსმანი პეპერი პეპერი
რობინ ბარლეტი ექიმი მირანდა კრამპი სესილ პემბრუკი
ჯოშ ჰამილტონი ჰენკ ფოქსი
ალეხსანდრ დეიმონ ლუკ რამსი
ლენს რედიკი პაპა ლეგბა
ლესლი ჯორდანი კვენტინ ფლემინგი ეშლი გილბერტი
კრიკეტ მარლო
გრეის გამერი მილი პენი
ჯონ კეროლ ლინჩი ჯამბაზი ტვისტი ჯონ უეინ გესი ჯამბაზი ტვისტი
ერიკა ერვინი ამაზონ ივი
ჯოტი ემგე მა პეტიტი
სკაილერ სემიუელსი ბონი ლიპტონი
პატი ლაბელი დორა ბრაუნი
ლი ტერგესენი ვინსი
კრისი მეცი ბარბარა
მალკოლმ-ჯამალ უორნერი ანგუს ტ. ჯეფერსონი
მეტიუ გლეივი ლარი გეიჰარტი
ანჯელა სარაფანი ალისა
დევიდ ბურტკა მაიკლ ბეკი
მაქს გრინფილდი გაბრიელი
რიჩარდ ტ. ჯონსი ენდრიუ ჰანი
შრი კრუქსი სკარლეტ ლოველი
ჰელენა მეტსონი აგნეტა
კამილა ელნსი ვენდელა
ლენონ ჰენრი ჰოლდენ ლოველი
ლირიკ ლენონი ლაქნალ დრეიკი
სეტ გაბელი ჯეფრი დამერი
დერენ ქრისი ჯასტინი
ალექსანდრა დადარიო ნატაშა რამბოვა
ჩარლზ მალიკ უიტფილდი მეისონ ჰარის
შენონ ლუჩიო დაიანა კროსი
ჯეიკობ არტისტი ტოდ კონორსი
ბრაიან ჰოუ მარკ ფილიპსი
ემა ბელი ტრეისი ლოგან
ჯეიმზ მოროსინი ბობ კინამაანი რ.ჯ
კოლტონ ჰეინსი დეტექტივი ჯეკ სამუელი
კუპერი დოდოსონი ოზიმანდია მეიფირ-რიჩარდი
ლესლი გროსმანი მედოუ ვილტონი
დერმოტ მალრუნი ბობ ტომპსონი
ლაურა ალენი როზი
ჩეზ ბონო ბრაიან ველს
ლოტ პოლკი
გარი ლონგსტრიტი
დოტ-მერი ჯონსი მფატრავი მეი

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]