პროგრესული მეტალ ჯგუფების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
Jump to navigation Jump to search

ეს არის პროგრესული მეტალ ჯგუფების სია. სია შეიცავს ისეთ ჯგუფებსაც, რომლებიც თავიანთი მოღვაწეობის პერიოდის რომელიმე ეტაპზე მაინც უკრავდნენ პროგრესული მეტალ ჟანრში.

სია[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

0-9[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

A[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

B[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

C[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

D[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

E[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

F[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

G[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

H[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

I[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

K[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

L[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

M[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

N[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

O[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

P[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

Q[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

R[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

S[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

T[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

V[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

W[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

X[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

Z[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სქოლიო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  1. AllMusicGuide overview for 3. წაკითხვის თარიღი: 2008-07-12.
  2. Review by James Christopher Monger. (2012-08-07) Minus the Machine - 10 Years | სიმღერები, მიმოხილვები, ავტორობა, ჯილდოები. AllMusic. წაკითხვის თარიღი: 2013-07-30.
  3. Sharpe-Young, Garry. Adagio. MusicMight. წაკითხვის თარიღი: 2009-12-18.
  4. Perfect Prog's review of Aeon Zen's A Mind's Portrait. წაკითხვის თარიღი: 2009-09-17.
  5. After Forever. After Forever | Music Biography, Credits and Discography. AllMusic. წაკითხვის თარიღი: 2013-07-30.
  6. Allmusic Agalloch Overview. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-07.
  7. Sharpe-Young, Garry. Age of Nemesis. MusicMight. წაკითხვის თარიღი: 2009-12-18.
  8. Aghora: Discography. metal-archives.com. წაკითხვის თარიღი: 19 April 2012.
  9. AllMusicGuide Akercocke overview. წაკითხვის თარიღი: 2008-07-12.
  10. AllMusicGuide review for the album Dying Vine by Aletheian. წაკითხვის თარიღი: 2008-07-17.The review asks "A Christian progressive death metal band? Is there really such a thing? ...there sure is."
  11. AllMusicGuide Amorphis overview. წაკითხვის თარიღი: 2008-07-12.
  12. Rivadavia, Eduardo. Reason review. AllMusic. ციტატა: „This left only a handful of noteworthy progressive thrash bands like Switzerland's Coroner, Canada's Voivod, and America's own St. Louis-based Anacrusis that seemed capable of moving the genre forward, [...].“ წაკითხვის თარიღი: 2 July 2012.
  13. Huey, Steve. Manic Impressions review. AllMusic. ციტატა:Manic Impressions is a significant step forward from Anacrusis' first two albums, tightening and focusing the songwriting and honing their instrumental work to a razor-sharp edge. That alone would be enough to make them stand out in the progressive metal subgenre [...].“ წაკითხვის თარიღი: 2 July 2012.
  14. Metal Glory Magazine
  15. New York Times Pop And Jazz Guide from November 22, 2002“, The New York Times, 2002-11-22. წაკითხვის თარიღი: 2008-12-31. 
  16. Wagner 2010, გვ. 169–172.
  17. Sharpe-Young, Gary. August Burns Red. MusicMight. წაკითხვის თარიღი: 2011-02-18.
  18. AllMusicGuide Overview of Baroness. წაკითხვის თარიღი: 2008-07-17.
  19. 19.0 19.1 Exclaim.ca article "Aggressive Tendencies: Year in Review 2007. წაკითხვის თარიღი: 2008-07-17.Exclaim.ca refers to Baroness as "potential successors to the progressive metal throne" and to Between the Buried and Me as "North Carolina's premier progressive metal export".
  20. AllMusicGuide overview of Believer. წაკითხვის თარიღი: 2008-07-17.
  21. Metality.net review of Divided EP.
  22. Benea Reach-Discover music, videos, concerts, & pictures at Last.fm.
  23. 23.0 23.1 Wagner 2010, გვ. 197.
  24. DREAM THEATER Drummer Performs With BIGELF in Milan: Video Available. Blabbermouth.net. Roadrunner Records (29 October 2009). წაკითხვის თარიღი: 4 May 2011.
  25. Metal File: Mastodon, The Bled, Cephalic Carnage, Thor, Glenn Danzig & More In This Week's Hard News. წაკითხვის თარიღი: 2008-12-09.
  26. Christe (2003), pg. 208
  27. AllMusicGuide overview for Burst. წაკითხვის თარიღი: 2008-07-17.
  28. Blabbermouth News Archive: JASON BECKER's 'Collection' Out Now. წაკითხვის თარიღი: 2008-11-16.
  29. AllMusicGuide overview for Carbonized. წაკითხვის თარიღი: 2008-07-24.The editor writes "the LP delved ever deeper into psychedelics and progressive metal experiments..."
  30. AllMusicGuide overview for Communic. წაკითხვის თარიღი: 2008-07-24.
  31. Fricke, David. No World For Tomorrow: Coheed and Cambria: Review: Rolling Stone. Rolling Stone. წაკითხვის თარიღი: 13 February 2010.
  32. 32.0 32.1 32.2 Wagner 2010, გვ. 196.
  33. AllMusicGuide overview for Coroner. წაკითხვის თარიღი: 2008-07-24.
  34. Bush, John. Crimson Glory biography. allmusic. Rovi Corporation. წაკითხვის თარიღი: December 28, 2011.
  35. Queensrÿche Vocalist Todd La Torre Resigns From Crimson Glory
  36. AllMusicGuide overview for Cronian. წაკითხვის თარიღი: 2008-07-24.The AMG editor describes the sound of their album Terra as "symphonically adorned progressive metal".
  37. Rivadavia, Eduardo. allmusic (((Focus > Overview))). AllMusic. წაკითხვის თარიღი: 13 February 2010.
  38. AllMusicGuide review of Dark Suns album Grave Human Genuine. წაკითხვის თარიღი: 2008-07-03.In the text of the review, AMG notes that they "were being described as full-fledged progressive metal" and later that "...this 58-minute CD is essentially progressive metal..."
  39. 39.0 39.1 Wagner 2010, გვ. 152.
  40. AllMusicGuide biography for Death. წაკითხვის თარიღი: 2008-07-24.The AMG editor notes that "[T]he astounding musicianship and increasingly sophisticated songwriting found on their later-day efforts may have influenced even more groups exploring the limits of extreme metal's progressive outposts."
  41. Born, R. Deathbringer. MusicMight. წაკითხვის თარიღი: 2012-10-26.
  42. Ratliff, Ben. “In a Thickly Textured Maelstrom, Nothing's Left to Chance“, The New York Times, 2007-12-18. წაკითხვის თარიღი: 2008-10-18. 
  43. DEUS INVICTUS: "STAGED IN AWAITING" (16 October 2011). წაკითხვის თარიღი: 30 July 2013.
  44. Distorted Harmony - Chain Reaction (2014-06-30). წაკითხვის თარიღი: 2014-11-11. "Distorted Harmony is everything Progressive Metal is, but with a style that is all their own."
  45. Spotify Friday Review #123: Distorted Harmony – Chain Reaction (2014-07-26). წაკითხვის თარიღი: 2014-11-11. "...relatively new band that seems hell bent on becoming one of the best progressive bands going."
  46. Harris, Craig. allmusic (((Dream Theater > Biography))). AllMusic. წაკითხვის თარიღი: 11 February 2010.
  47. MTV.com Metal File: Dillinger Escape Plan, Unearth, King Diamond & More In This Week's Hard News. წაკითხვის თარიღი: 2008-12-31. The article refers to Dysrhythmia as "Philadelphia instrumental prog-metal jazz freaks..."
  48. Artists :: Echoes Of Eternity. MusicMight (2009-09-22). წაკითხვის თარიღი: 2013-07-30.
  49. allmusic overview for Enchant. წაკითხვის თარიღი: 2008-12-31.
  50. Lords of Metal ezine. Lordsofmetal.nl. წაკითხვის თარიღი: 2013-07-30.
  51. allmusic overview for the album Undeceived by Extol. წაკითხვის თარიღი: 2008-12-31. The allmusic editor remarks that the album "...only enhanced the group's progressive/death metal reputation."
  52. Sanneh, Kelefa. “On the Road to Spread the Word of Good, Old-Fashioned Evil“, The New York Times, November 8, 2007. წაკითხვის თარიღი: 2009-05-07. 
  53. 53.0 53.1 Wagner 2010, გვ. 48.
  54. Prato, Greg. allmusic (((Fates Warning > Biography))). AllMusic. წაკითხვის თარიღი: 13 February 2010.
  55. allmusic overview for Frameshift. წაკითხვის თარიღი: 2008-12-09.
  56. Bach Back in the Limelight With GNR Dates. წაკითხვის თარიღი: 2008-12-09.
  57. allmusic overview for Galactic Cowboys. წაკითხვის თარიღი: 2008-12-09.
  58. Rivadavia, Eduardo. Biography for Haken საიტზე Allmusic. წაკითხვის თარიღი: 2010-08-14 Review states they are a "full fledged modern progressive rock band".
  59. Review of Aquarius, Haken's debut album საიტზე Allmusic. წაკითხვის თარიღი: 2010-08-14 Review calls it "the hands-down strongest prog rock debut yet to emerge in the 2010s".
  60. Henceforth საიტზე Allmusic. წაკითხვის თარიღი: 2008-12-09
  61. Iced Earth. AllMusic. წაკითხვის თარიღი: 2012-06-15.
  62. Wagner 2010, გვ. 34–37.
  63. 63.0 63.1 63.2 Chicago Reader feature "Liquid Metal". წაკითხვის თარიღი: 2008-07-17.The paper reports that the article's featured band "have admirers in world-class progressive-metal outfits like Isis, Mastodon, and Tool
  64. Marsicano, Dan. Leprous - 'Tall Poppy Syndrome'. About.com. წაკითხვის თარიღი: 28 March 2012.
  65. Liquid Tension Experiment. Allmusic.com.
  66. Moonsorrow reviews, music, news. sputnikmusic. წაკითხვის თარიღი: 2013-07-30.
  67. D'Angelo, Joe. (September 19, 2002) Mudvayne Reaches The End. MTV.com. ციტატა: „The Peoria, Illinois, progressive metal quartet has named their new album The End of All Things To Come“ წაკითხვის თარიღი: 2008-12-27.
  68. Wedge, Dave. “There's no masking Mudvayne's prog-metal passion“, Boston Herald, December 10, 2008. წაკითხვის თარიღი: 4 January 2009. 
  69. Valdez, Christina Killion. “Fans 'Dig' Mudvayne“, Rochester Post-Bulletin, December 31, 2008. წაკითხვის თარიღი: 4 January 2009. „Mudvayne, the Grammy-nominated progressive rock and metal band, is helping keep rock on a roll in Rochester.“ 
  70. The Harvard Crimson "Bassist Chris Wolstenholme pens and sings a pair of tracks late in the game, and while they are fine pieces of progressive metal, his admittedly pleasing smooth voice lacks Bellamy's intense vibrato"
  71. Dream Theater, renowned Prog Rockers, review Mutiny Within. Retrieved 2010-12=08.
  72. Mutiny Within bio, at one point it says they are "modern progressive." Retried 2010-12-08.
  73. allmusic overview for Narnia. წაკითხვის თარიღი: 2008-12-09.
  74. PopMatters review for the Necrophagist album Epitaph. წაკითხვის თარიღი: 2008-12-09.
  75. [1]
  76. India Today: Rock and soul. წაკითხვის თარიღი: 2008-12-09.
  77. The Hindu: Rock band on a roll“, 2008-01-31. წაკითხვის თარიღი: 2008-12-09. 
  78. allmusic overview for Nevermore. წაკითხვის თარიღი: 2008-12-09.
  79. Deming, Mark. Nodes of Ranvier. AllMusic. წაკითხვის თარიღი: 2010-12-14.
  80. Alves, Sérgio. Oficina G3. MusicMight. წაკითხვის თარიღი: 2010-12-16.
  81. DaRonco, Mike. allmusic (((Opeth > Biography))). AllMusic. წაკითხვის თარიღი: 11 February 2010.
  82. Orphaned Land - Metal Storm (2007-11-08).
  83. AllMusic (Orphaned Land overview) (2007-11-08).
  84. Taylor, Robert. Pain of Salvation Remedy Lane. Allmusic. წაკითხვის თარიღი: 17 May 2013.
  85. allmusic overview of the album Pathosray by Pathosray. წაკითხვის თარიღი: 2008-11-19.
  86. Exclaim.ca review of the album Pathosray by Pathosray. წაკითხვის თარიღი: 2008-12-28.
  87. Roadrunner Records Bio saying that Periphery is a Progressive Metal band. Retrieved 2010-12-08
  88. allmusic overview for Planet X. წაკითხვის თარიღი: 2008-12-09.
  89. Chemistry 'n' all that jazz“, The Hindu, 2006-12-12. წაკითხვის თარიღი: 2008-12-09. The article briefly mentions "Derek Sherinian's L.A. prog metal group Planet X."
  90. (Gore, Joe (August 1991)) "New Rage: The Funy". Guitar Player
  91. Gore, Joe. “New Rage: The Funky“, August 1991. 
  92. BBC South Yorkshire: Bonded By Metal 2003. წაკითხვის თარიღი: 2008-12-09.
  93. Myhrvold, Conor. (24 March 2011) Review: Protest the Hero – Scurrilous. Revolver. წაკითხვის თარიღი: 19 November 2011.
  94. PROTOTYPE - The official page of the band Prototype. წაკითხვის თარიღი: 4 March 2012.
  95. Prato, Greg; ერლეუაინი, სტივენ თომას. allmusic (((Queensrÿche > Biography))). AllMusic. წაკითხვის თარიღი: 11 February 2010.
  96. Metalunderground's review of Rage's "Speak of the Dead".
  97. AllMusic Rhapsody Overview
  98. Rivadavia, Eduardo. Redemption Overview. AllMusic. წაკითხვის თარიღი: 5 April 2012.
  99. Redemption: Discography. metal-archives.com. წაკითხვის თარიღი: 19 April 2012.
  100. Rusty Eye Unleash Controversial Macabre Music Video. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-09.
  101. Christe (2003), pg. 230
  102. allmusic overview for Sculptured. წაკითხვის თარიღი: 2008-11-16.
  103. allmusic overview for Derek Sherinian. წაკითხვის თარიღი: 2008-11-16.
  104. AllMusic SikTh Overview. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-07.
  105. Sky Architect biography
  106. Rivadavia, Eduardo. Sleepytime Gorilla Museum > Biography. AllMusic. წაკითხვის თარიღი: 2009-02-20.
  107. Sharpe-Young, Garry. Spiral Architect. MusicMight. წაკითხვის თარიღი: 2010-04-30.
  108. Progressive Metal. Heavymetal.about.com. წაკითხვის თარიღი: 2013-07-30.
  109. Sharpe-Young, Garry. Stolen Babies. MusicMight. წაკითხვის თარიღი: 2010-04-30.
  110. AllMusic Stratovarius overview. წაკითხვის თარიღი: 2008-11-16.
  111. AllMusic overview for Stride. წაკითხვის თარიღი: 2008-11-16.
  112. Ex-Priest Halford Sets Metal Tour. The Week in Pop. United Press International, Inc (March 22, 2003). წაკითხვის თარიღი: 13 February 2010.
  113. Lamb of God, Killswitch Engage & More: Metal File. Metal File. MTV Networks (November 8, 2007). წაკითხვის თარიღი: 13 February 2010.
  114. Things to do Wednesday, April 30. Tampa Bay Times (April 30, 2008). წაკითხვის თარიღი: 13 February 2010.
  115. McDonnell, Evelyn. “System of a Down carves a distinct path with prog-thrash sound.“, The Miami Herald, August 16, 2005. წაკითხვის თარიღი: March 3, 2009. 
  116. Serpick, Evan. (December 15, 2005) System of a Down — Prog-metal Radicals. Rolling Stone. წაკითხვის თარიღი: July 24, 2007.
  117. Allmusic Therion Overview. წაკითხვის თარიღი: 2008-03-29.
  118. Allmusic Tiamat Overview.
  119. Allmusic Tool Overview. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-07.
  120. AllMusic overview page for Tourniquet. წაკითხვის თარიღი: 2008-11-16.
  121. Loftus, John. Trivium Biography. AllMusic. წაკითხვის თარიღი: 2010-09-07.
  122. AllMusic overview for Týr. წაკითხვის თარიღი: 2008-11-16.
  123. AllMusic overview for Vision Divine. წაკითხვის თარიღი: 2008-11-16.
  124. Davis, Erik. “Welcome to the Machine“, February 1992. 
  125. Sharpe-Young, Garry. Waltari. MusicMight. წაკითხვის თარიღი: 2009-06-20.
  126. AllMusic overview for Warmen. წაკითხვის თარიღი: 2008-11-16.
  127. Wagner 2010, გვ. 68–75.
  128. Prato, Greg. Watchtower. Allmusic. წაკითხვის თარიღი: 28 May 2013.
  129. Taylor, Robert. Energetic Disassembly. Allmusic. წაკითხვის თარიღი: 28 May 2013.
  130. Taylor, Robert. Control and Resistance. Allmusic. წაკითხვის თარიღი: 28 May 2013.
  131. Huey, Steve. Winger - Winger review. Allmusic. Rovi Corporation. წაკითხვის თარიღი: 2 May 2014.
  132. http://www.allmusic.com/album/r22015
  133. AllMusic overview page for Without Face. წაკითხვის თარიღი: 2008-11-16.
  134. Wagner 2010, გვ. 142.
  135. Wagner 2010, გვ. 228–229.