გერმანიის უმაღლესი სასწავლებლების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
ნავიგაციაზე გადასვლა ძიებაზე გადასვლა

ქვემორე სტატია შეიცავს ბოლოს განახლებულ მონაცემებს გერმანიის ფედერაციულ რესპუბლიკაში დღესდღეობით არსებულ უმაღლესი სასწავლო დაწესებულებების შესახებ.

უმაღლეს სასწავლებელთა მოცემულ ნუსხაში მითითებულია სასწავლო დაწესებულების მესაკუთრე, სტატუსი, დაარსების თარიღი და სტუდენტების რაოდენობა.

2018-19 წლების ზამთრის სემესტრის დამდეგს გერმანიაში ფუნციონირებდა 426 უმაღლესი სასწავლებელი, რომელთაგან შემდეგი პროფილისა და სტატუსის დაწესებულებებია:

დაუსწრებელი სწავლების უნივერსიტეტი ჰაგენში დისტანციური სწავლების ყველაზე დიდი უმაღლესი სასწავლო დაწესებულებაა გერმანიის ფედერაციულ რესპუბლიკაში.

არსებული 426 უმაღლესი სასწავლო დაწესებულებიდან 120 სუბიექტი წარმოადგენს კერძო მფლობელობაში არსებულ უმაღლეს სასწავლებელს.[2]

ცალკე შეგიძლიათ იხილოთ აგრეთვე:

  1. გერმანიის კერძო უმაღლესი სასწავლებლების სია.
  2. გერმანიის სპეციალური უმაღლესი სასწავლებლების სია.

რაოდენობრივად ყველაზე დიდი გერმანული უმაღლესი სასწავლებელი იყო ჰაგენის დისტანციური იგივე დაუსწრებელი სწავლების უნივერსიტეტი, რომელშიც 2019 წლის დასასრულს 70 000 სტუდენტი ირიცხებოდა იმატრიკულაციის წესით.

ორი საინტერესო ფაქტი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • გერმანიის დასწრებული სწავლების უნივერსიტეტებს შორის ყველაზე დიდ სასწავლო დაწესებულებად ითვლება მიუნხენის ლუდვიგ მაქსიმილიანის სახელობის უნივერსიტეტი.
  • გერმანიის ტერიტორიაზე ყველაზე ძველ უნივერსიტეტად რუპრეხტ-კარლს-უნივერსიტეტი ითვლება, რომელიც 1386 წელს დაარსებულა. არსებული უნივერსიტეტი იმითაცაა საყურადღებო, რომ ამ სასწავლო დაწესებულებას დაარსების დღიდან ვიდრე დღემდე სწავლების უწყვეტი ტრადიცია გააჩნია.

სახელმწიფო და სახელმწიფოდ ცნობილი უმაღლესი სასწავლებლები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ქვემორე სიაში ჩამოთვლილია დღესდღეობით გერმანიის ფედერაციულ რესპუბლიკაში მოქმედი 426 სახელმწიფო ან სახელმწიფოსთან ასოცირებული უმაღლესი სასწავლო დაწესებულება.

სასწავლო დაწესებულების
სახელწოდება
ფედერალური
მხარე
ფორმა საკუთრება სამეცნიერო ხარისხის
გაცემის უფლება
დაარსების
თარიღი
სტუდენტების რაოდენობა მდგომარეობა
გარკვეული წლის მიხედვით
აახენის სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. FH Aachen) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&013671.&&&&&013 671 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
აახენის რაინ-ვესტფალიის ტექნიკური უმაღლესი სასწავლებელი (გერმ. Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1870 &&&&&&&&&&045628.&&&&&045 628 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)[1]
აალენის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Aalen) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1962 &&&&&&&&&&&04970.&&&&&04 970 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ალბშტადტ-ზიგმარინგენის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Albstadt-Sigmaringen) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&02925.&&&&&02 925 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ალფტერის ალანუსის ხელოვნებისა და საზოგადოების უმაღლესი სკოლა (გერმ. Alanus Hochschule für Kunst und Gesellschaft - Alfter) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო აქვს 2002 &&&&&&&&&&&&0914.&&&&&0914 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ადმინისტრირების და კომუნალური მომსახურების სპეციალური უმაღლესი სკოლა (ალტენჰოლცი, რაინფელდი) (გერმ. Fachhochschule für Verwaltung und Dienstleistung - Altenholz, Reinfeld) შლეზვიგ-ჰოლშტაინის დროშა შლეზვიგ-ჰოლშტაინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1975 &&&&&&&&&&&&0807.&&&&&0807 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
აღმოსავლეთ ბავარიის ამბერგ-ვაიდენის ტექნიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Ostbayerische Technische Hochschule Amberg-Weiden) ბავარიის დროშა ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1994 &&&&&&&&&&&03500.&&&&&03 500 2015/16 (ზამთრის სემესტრი)
ანსბახის გამოყენებით მეცნიერებათა უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für angewandte Wissenschaften Ansbach) ბავარიის დროშა ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1996 &&&&&&&&&&&03100.&&&&&03 100 2015/16 (ზამთრის სემესტრი)
აშანფენბურგის ტექნიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Technische Hochschule Aschaffenburg) ბავარიის დროშა ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1995 &&&&&&&&&&&02867.&&&&&02 867 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
საქსონია-ანჰალტის პოლიციის სპეციალური უმაღლესი სკოლა - აშერსლებენი (გერმ. Fachhochschule Polizei Sachsen-Anhalt - Aschersleben) საქსონია-ანჰალტის დროშა საქსონია-ანჰალტი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1997 &&&&&&&&&&&&0316.&&&&&0316 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
აუგსბურგის გამოყენებით მეცნიერებათა უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für angewandte Wissenschaften Augsburg) ბავარიის დროშა ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&05895.&&&&&05 895 2015/16 (ზამთრის სემესტრი)
აუგსბურგის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Augsburg) ბავარიის დროშა ბავარია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1970 &&&&&&&&&&020138.&&&&&020 138 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
ბავარიის მეურნეობის უმაღლესი სკოლა (მიუნხენი) (გერმ. Hochschule der Bayerischen Wirtschaft - München) ბავარიის დროშა ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2012 &&&&&&&&&&&&0147.&&&&&0147 2015/16 (ზამთრის სემესტრი)
გერმანიის საკანონმდებლო საავარიო დაზღვევის უმაღლესი სკოლა - ბად ჰერსფელდი (გერმ. Hochschule der Deutschen Gesetzlichen Unfallversicherung - Bad Hersfeld) ჰესენის დროშა ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1996 &&&&&&&&&&&&0151.&&&&&0151 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბად ჰომბურგის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Bad Homburg) ჰესენის დროშა ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1990 &&&&&&&&&&&&0553.&&&&&0553 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
საერთაშორისო უმაღლესი სკოლა - ერფურტი (გერმ. IUBH Internationale Hochschule - Erfurt) თიურინგიის დროშა თიურინგია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1998 &&&&&&&&&&027000.&&&&&027 000 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის სამართალუზრუნველყოფის უმაღლესი სკოლა - ბად მიუნსტერაიფელი (გერმ. Fachhochschule für Rechtspflege Nordrhein-Westfalen - Bad Münstereifel) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1976 &&&&&&&&&&&&0685.&&&&&0685 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბად ზოდენ-ალენდორფის სადიპლომო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Diploma Hochschule (Bad Sooden-Allendorf) ჰესენის დროშა ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1994 &&&&&&&&&&&03499.&&&&&03 499 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბამბერგის ოტო-ფრიდრიხ-უნივერსიტეტი (გერმ. Otto-Friedrich-Universität Bamberg) ბავარიის დროშა ბავარია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1647/1972 &&&&&&&&&&013119.&&&&&013 119 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
ბაიროითის ევანგელიკური საეკლესიო მუსიკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für evangelische Kirchenmusik Bayreuth) ბავარიის დროშა ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 2000 &&&&&&&&&&&&&025.&&&&&025 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბაიროითის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Bayreuth) ბავარიის დროშა ბავარია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1975 &&&&&&&&&&012787.&&&&&012 787 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
ადამიანთმცოდნეობის აკონის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Akkon-Hochschule für Humanwissenschaften) ბერლინის დროშა ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2009 &&&&&&&&&&&&0800.&&&&&0800 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის ალის სალომონის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Alice Salomon Hochschule Berlin) ბერლინის დროშა ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1908 &&&&&&&&&&&03051.&&&&&03 051 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის ბარდ კოლეჯი (გერმ. Bard College Berlin) ბერლინის დროშა ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1999 &&&&&&&&&&&&0100.&&&&&0100 2014/15 (ზამთრის სემესტრი)
გამოყენებით მეცნიერებათა ბერლინის საერთაშორისო უნივერსიტეტი (გერმ. Berlin International University of Applied Sciences) ბერლინის დროშა ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2014 &&&&&&&&&&&&0109.&&&&&0109 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის გამოყენებით მეცნიერებათა უმაღლესი სკოლა (გერმ. bbw Hochschule) ბერლინის დროშა ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2007 &&&&&&&&&&&01045.&&&&&01 045 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის ბიზნესის სკოლა (გერმ. BSP Business School Berlin) ბერლინის დროშა ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2009 &&&&&&&&&&&&0346.&&&&&0346 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის ტექნიკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Beuth Hochschule für Technik Berlin) ბერლინის დროშა ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1823 &&&&&&&&&&012519.&&&&&012 519 2014/15 (ზამთრის სემესტრი)
გამოყენებით მეცნიერებათა კოუდის უნივერსიტეტი (გერმ. CODE University of Applied Sciences) ბერლინის დროშა ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2017 &&&&&&&&&&&&0230.&&&&&0230 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
მედიის უმაღლესი სკოლა დეკრა (გერმ. Dekra Hochschule für Medien) ბერლინის დროშა ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1997 &&&&&&&&&&&&0332.&&&&&0332 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის დიზაინის აკადემია, კომუნიკაციისა და დიზაინის უმაღლესი სკოლა ეს-ერ-ჰა (გერმ. design akademie berlin, SRH Hochschule für Kommunikation und Design) ბერლინის დროშა ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2007 &&&&&&&&&&&&0295.&&&&&0295 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ი-ეს-სი-პი ბიზნესის სკოლა (გერმ. ESCP Business School) ბერლინის დროშა ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო აქვს 1973 &&&&&&&&&&&01000.&&&&&01 000 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
ევროპის მენეჯმენტისა და ტექნოლოგიის სკოლა (გერმ. European School of Management and Technology) ბერლინის დროშა ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო აქვს 2002 &&&&&&&&&&&&0233.&&&&&0233 2013/14 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის ევანგელიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Evangelische Hochschule Berlin) ბერლინის დროშა ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1903 &&&&&&&&&&&01372.&&&&&01 372 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
პოპულარულ ხელოვნებათა უმაღლესი სკოლა ეს-ერ-ჰა (გერმ. SRH Hochschule der populären Künste) ბერლინის დროშა ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2009 &&&&&&&&&&&&0269.&&&&&0269 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მედიის, კომუნიკაციისა და ეკონომიკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Medien, Kommunikation und Wirtschaft) ბერლინის დროშა ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2008 &&&&&&&&&&&&0334.&&&&&0334 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის ტექნიკისა და ეკონომიკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Technik und Wirtschaft Berlin) ბერლინის დროშა ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1994 &&&&&&&&&&013922.&&&&&013 922 2018 (ზაფხულის სემესტრი)
ეკონომიკის, ტექნიკისა და კულტურის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Wirtschaft, Technik und Kultur) ბერლინის დროშა ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2011 &&&&&&&&&&&&0440.&&&&&0440 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის სამართლისა და ეკონომიკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Wirtschaft und Recht Berlin) ბერლინის დროშა ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&011400.&&&&&011 400 2019 (ზაფხულის სემესტრი)
ბერლინის თავისუფალი უნივერსიტეტი (გერმ. Freie Universität Berlin) ბერლინის დროშა ბერლინი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1948 &&&&&&&&&&038304.&&&&&038 304 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის ღია ბიზნესის სკოლა (გერმ. German open Business School) ბერლინის დროშა ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2011 &&&&&&&&&&&&0444.&&&&&0444 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მმართველობის სკოლა Hertie (გერმ. Hertie School) ბერლინის დროშა ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო აქვს 2003 &&&&&&&&&&&&0293.&&&&&0293 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჯანმრთელობის და სპორტის გერმანული უმაღლესი სკოლა (გერმ. Deutsche Hochschule für Gesundheit und Sport) ბერლინის დროშა ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2007 &&&&&&&&&&&&0888.&&&&&0888 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის ჰანს აისლერის სამუსიკო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Musik Hanns Eisler Berlin) ბერლინის დროშა ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1950 &&&&&&&&&&&&0488.&&&&&0488 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის ერნსტ ბუშის სამსახიობო ხელოვნების უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Schauspielkunst „Ernst Busch“ Berlin) ბერლინის დროშა ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1951 &&&&&&&&&&&&0221.&&&&&0221 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის ჰუმბოლდტის უნივერსიტეტი (გერმ. Humboldt-Universität zu Berlin) ბერლინის დროშა ბერლინი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1810 &&&&&&&&&&043697.&&&&&043 697 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის აი-ბი უმაღლესი სკოლა (გერმ. IB-Hochschule Berlin) ბერლინის დროშა ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2007 &&&&&&&&&&&&0518.&&&&&0518 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის საერთაშორისო ფსიქოანალიტიკური უნივერსიტეტი (გერმ. International Psychoanalytic University Berlin) ბერლინის დროშა ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2009 &&&&&&&&&&&&0395.&&&&&0395 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის სოციალური უზრუნველყოფის კათოლიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Katholische Hochschule für Sozialwesen Berlin) ბერლინის დროშა ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1991 &&&&&&&&&&&01416.&&&&&01 416 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინ-ვაისენზეეს სახელოვნებო სკოლა (გერმ. Kunsthochschule Berlin-Weißensee) ბერლინის დროშა ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1946 &&&&&&&&&&&&0802.&&&&&0802 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მედიადიზაინის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Mediadesign Hochschule) ბერლინის დროშა ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2004 &&&&&&&&&&&01279.&&&&&01 279 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის ფსიქოლოგიის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Psychologische Hochschule Berlin) ბერლინის დროშა ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2010 &&&&&&&&&&&&&053.&&&&&053 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის უმაღლესი სკოლა ეს-ერ-ჰა (გერმ. SRH Hochschule Berlin) ბერლინის დროშა ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2002 &&&&&&&&&&&&0518.&&&&&0518 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის შტაინბაის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Steinbeis-Hochschule Berlin) ბერლინის დროშა ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო აქვს 1998 &&&&&&&&&&&08009.&&&&&08 009 2017/18 (ზაფხულის სემესტრი)
ბერლინის ტექნიკური უნივერსიტეტი (გერმ. Technische Universität Berlin) ბერლინის დროშა ბერლინი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1770 &&&&&&&&&&035570.&&&&&035 570 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის კოლეჯი ტურო (გერმ. Touro College Berlin) ბერლინის დროშა ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2003 &&&&&&&&&&&&0122.&&&&&0122 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის ხელოვნებათა უნივერსიტეტი (გერმ. Universität der Künste Berlin) ბერლინის დროშა ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1696 &&&&&&&&&&&03447.&&&&&03 447 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის კვადრიგას უმაღლესი სკოლა (გერმ. Quadriga Hochschule Berlin) ბერლინის დროშა ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2009 &&&&&&&&&&&&&075.&&&&&075 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ანჰალტის უმაღლესი სკოლა (ბერნბერგი, დესაი და კეთენი) (გერმ. Hochschule Anhalt - Bernburg, Dessau und Köthen) საქსონია-ანჰალტის დროშა საქსონია-ანჰალტი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1991 &&&&&&&&&&&04761.&&&&&04 761 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბიბერახის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Biberach) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1964 &&&&&&&&&&&02370.&&&&&02 370 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბილეფელდის სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fachhochschule Bielefeld) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&010085.&&&&&010 085 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
სადიაკვნო სამსახურის სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fachhochschule der Diakonie - Bielefeld) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 2006 &&&&&&&&&&&&0559.&&&&&0559 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მცირე და საშუალო მეწარმეობის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fachhochschule des Mittelstands - Bielefeld) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2000 &&&&&&&&&&&01584.&&&&&01 584 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბილეფელდის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Bielefeld) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1969 &&&&&&&&&&024875.&&&&&024 875 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
ბინგენის ტექნიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Technische Hochschule Bingen) რაინლანდ-პფალცის დროშა რაინლანდ-პფალცი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1897 &&&&&&&&&&&02731.&&&&&02 731 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
ბოხუმის ბიზნესის სკოლა ე-ბე-ცეტი - ი-ბი-ზედ (გერმ. EBZ Business School - Bochum) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2008 &&&&&&&&&&&&0569.&&&&&0569 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბოხუმის რაინ-ვესტფალია-ლიპეს ევანგელიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Evangelische Hochschule Rheinland-Westfalen-Lippe - Bochum) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&02000.&&&&&02 000 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბოხუმის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Bochum) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს[2] 1972 &&&&&&&&&&&08041.&&&&&08 041 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
ბოხუმის ჯანმრთელობის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Gesundheit - Bochum) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 2009 &&&&&&&&&&&&0491.&&&&&0491 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
რურის უნივერსიტეტი ბოხუმში (გერმ. Ruhr-Universität Bochum) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1962 &&&&&&&&&&043113.&&&&&043 113 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
ბოხუმის გეორგ აგრიკოლას ტექნიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Technische Hochschule Georg Agricola - Bochum) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1816 &&&&&&&&&&&02178.&&&&&02 178 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბონის შპარკასეს საფინანსო ჯგუფის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule der Sparkassen-Finanzgruppe - Bonn) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2003 &&&&&&&&&&&&0919.&&&&&0919 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბონის ფრიდრიხ ვილჰელმის რაინის უნივერსიტეტი (გერმ. Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1818 &&&&&&&&&&038043.&&&&&038 043 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
ბონ-რაინ-ზიგის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Bonn-Rhein-Sieg) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1995 &&&&&&&&&&&08000.&&&&&08 000 2015/16 (ზამთრის სემესტრი)
ბრანდენბურგის ტექნიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Technische Hochschule Brandenburg) ბრანდერბურგის დროშა ბრანდენბურგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1992 &&&&&&&&&&&02920.&&&&&02 920 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბრანდენბურგის თეოდორ ფონტანეს სამედიცინო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Medizinische Hochschule Brandenburg Theodor Fontane) ბრანდერბურგის დროშა ბრანდენბურგი უნივერსიტეტი კერძო აქვს 2014 &&&&&&&&&&&&&082.&&&&&082 2015/16 (ზამთრის სემესტრი)
ბრაუნშვაიგის სახვით ხელოვნებათა უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Bildende Künste Braunschweig) ქვემო საქსონიის დროშა ქვემო საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1963 &&&&&&&&&&&01065.&&&&&01 065 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბრაუნშვაიგის ტექნიკური უნივერსიტეტი (გერმ. Technische Universität Braunschweig) ქვემო საქსონიის დროშა ქვემო საქსონია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1745 &&&&&&&&&&019881.&&&&&019 881 2018/17 (ზამთრის სემესტრი)
ბრემენის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Bremen) ბრემენის დროშა ბრემენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1982 &&&&&&&&&&&08917.&&&&&08 917 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჯანდაცვის მრეწველობის უმაღლესი სკოლა აპოლონი (გერმ. Apollon Hochschule der Gesundheitswirtschaft) ბრემენის დროშა ბრემენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2005 &&&&&&&&&&&01242.&&&&&01 242 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ეკონომიკისა და საერთაშორისო ლოგისტიკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für internationale Wirtschaft und Logistik) ბრემენის დროშა ბრემენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2009 &&&&&&&&&&&&&068.&&&&&068 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბრემენის ხელოვნებათა უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Künste Bremen) ბრემენის დროშა ბრემენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1873 &&&&&&&&&&&&0903.&&&&&0903 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბრემენის საზოგადოებრივი ადმინისტრირების უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Öffentliche Verwaltung Bremen) ბრემენის დროშა ბრემენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1979 &&&&&&&&&&&&0375.&&&&&0375 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბრემენის ჯაკობს-უნივერსიტეტი (გერმ. Jacobs University Bremen) ბრემენის დროშა ბრემენი უნივერსიტეტი კერძო აქვს 1999 &&&&&&&&&&&01312.&&&&&01 312 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბრემენის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Bremen ) ბრემენის დროშა ბრემენი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1971 &&&&&&&&&&018843.&&&&&018 843 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
ბრემერჰაფენის უნივერსიტეტი (გერმ. Hochschule Bremerhaven) ბრემენის დროშა ბრემენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1975 &&&&&&&&&&&03093.&&&&&03 093 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბრიულის ევროპული სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Europäische Fachhochschule - Brühl) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2001 &&&&&&&&&&&01599.&&&&&01 599 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბრიულის ფედერალურ მხარეთა საზოგადოებრივი ადმინისტრირების უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule des Bundes für öffentliche Verwaltung - Brühl) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1978 &&&&&&&&&&&01085.&&&&&01 085 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
უმაღლესი სკოლა 21 (ბუქსტეჰუდე) (გერმ. hochschule 21 - Buxtehude) ქვემო საქსონიის დროშა ქვემო საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&&0714.&&&&&0714 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
კალვის ეკონომიკისა და მედიის უმაღლესი სკოლა ეს-ერ-ჰა (გერმ. SRH Hochschule für Wirtschaft und Medien Calw) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1972 &&&&&&&&&&&&0299.&&&&&0299 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ქემნიცის ტექნიკური უნივერსიტეტი (გერმ. Technische Universität Chemnitz) საქსონიის დროშა საქსონია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1836 &&&&&&&&&&011231.&&&&&011 231 2013/14 (ზამთრის სემესტრი)
კლაუსთალის ტექნიკური უნივერსტეტი (გერმ. Technische Universität Clausthal) ქვემო საქსონიის დროშა ქვემო საქსონია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1775 &&&&&&&&&&&04963.&&&&&04 963 2015/16(ზამთრის სემესტრი)
კობურგის გამოყენებით მეცნიერებათა უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für angewandte Wissenschaften Coburg) ბავარიის დროშა ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&04446.&&&&&04 446 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
კოტბუს-ზენფტენბერგის ბრანდენბურგის ტექნიკური უნივერსტეტი (გერმ. Brandenburgische Technische Universität Cottbus-Senftenberg) ბრანდერბურგის დროშა ბრანდენბურგი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 2013 &&&&&&&&&&&07280.&&&&&07 280 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
დარმშტადტის ევანგელიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Evangelische Hochschule Darmstadt) ჰესენის დროშა ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&01603.&&&&&01 603 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
დარმშტადტის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Darmstadt) ჰესენის დროშა ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვსთარგი:FN 1971 &&&&&&&&&&017062.&&&&&017 062 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
დარმშტადტის ტექნიკური უნივერსტეტი (გერმ. Technische Universität Darmstadt) ჰესენის დროშა ჰესენი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1877 &&&&&&&&&&025170.&&&&&025 170 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
დეგენდორფის ტექნიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Technische Hochschule Deggendorf ) ბავარიის დროშა ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1994 &&&&&&&&&&&05760.&&&&&05 760 2015/16 (ზამთრის სემესტრი)
დეტმოლდის სამუსიკო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Musik Detmold) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1946 &&&&&&&&&&&&0646.&&&&&0646 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
დორტმუნდის სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fachhochschule Dortmund) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&014318.&&&&&014 318 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
მენეჯმენტის საერთაშორისო სკოლა (გერმ. International School of Management - Dortmund) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1990 &&&&&&&&&&&02190.&&&&&02 190 2013/14 (ზაფხულის სემესტრი)
დორტმუნდის ტექნიკური უნივერსიტეტი (გერმ. Technische Universität Dortmund) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1968 &&&&&&&&&&034616.&&&&&034 616 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
დრეზდენის საერთაშორისო უნივერსიტეტი (გერმ. Dresden International University) საქსონიის დროშა საქსონია უნივერსიტეტი კერძო არა აქვს 2003 &&&&&&&&&&&01377.&&&&&01 377 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
დრეზდენის საეკლესიო მუსიკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Kirchenmusik Dresden) საქსონიის დროშა საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1949 &&&&&&&&&&&&&030.&&&&&030 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
დრეზდენის ევანგელიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Evangelische Hochschule Dresden) საქსონიის დროშა საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1991 &&&&&&&&&&&&0627.&&&&&0627 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
დრეზდენის სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fachhochschule Dresden) საქსონიის დროშა საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2010 &&&&&&&&&&&&0113.&&&&&0113 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
დრეზდენის სახვით ხელოვნებათა უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Bildende Künste Dresden) საქსონიის დროშა საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1764 &&&&&&&&&&&&0599.&&&&&0599 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
დრეზდენის კარლ მარია ფონ ვებერის სამუსიკო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Musik Carl Maria von Weber Dresden) საქსონიის დროშა საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1856 &&&&&&&&&&&&0554.&&&&&0554 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
დრეზდენის ტექნიკისა და ეკონომიკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Technik und Wirtschaft Dresden ) საქსონიის დროშა საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1992 &&&&&&&&&&&05272.&&&&&05 272 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
დრეზდენის ცეკვის პალუკას უმაღლესი სკოლა (გერმ. Palucca Hochschule für Tanz Dresden) საქსონიის დროშა საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1925 &&&&&&&&&&&&0164.&&&&&0164 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
დრეზდენის ტექნიკური უნივერსიტეტი (გერმ. Technische Universität Dresden) საქსონიის დროშა საქსონია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1828 &&&&&&&&&&032389.&&&&&032 389 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
დუისბურგ-ესენის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Duisburg-Essen) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1972/2003 &&&&&&&&&&042908.&&&&&042 908 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
დიუსელდორფის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Düsseldorf) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&08532.&&&&&08 532 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
დიუსელდორფის ფლიდნერის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fliedner Fachhochschule Düsseldorf) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2011 &&&&&&&&&&&&0268.&&&&&0268 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
დიუსელდორფის ჰაინრიხ ჰაინეს უნივერსიტეტი (გერმ. Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1965 &&&&&&&&&&035194.&&&&&035 194 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
მენეჯმენტის უმაღლესი სკოლა - აი-ეს-თი (გერმ. IST-Hochschule für Management - Düsseldorf) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2013 &&&&&&&&&&&01134.&&&&&01 134 2015/16 (ზამთრის სემესტრი)
დიუსელდორფის სახელოვნებო აკადემია (გერმ. Kunstakademie Düsseldorf) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1773 &&&&&&&&&&&&0608.&&&&&0608 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
დიუსელდორფის რობერ შუმანის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Robert Schumann Hochschule Düsseldorf ) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1972 &&&&&&&&&&&&0890.&&&&&0890 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ებერსვალდეს მდგრადი განვითარების უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für nachhaltige Entwicklung Eberswalde) ბრანდერბურგის დროშა ბრანდენბურგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1992 &&&&&&&&&&&02033.&&&&&02 033 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
რაინლანდ-პფალცის მხარის საფინანსო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Finanzen Rheinland-Pfalz - Edenkoben) რაინლანდ-პფალცის დროშა რაინლანდ-პფალცი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1981 &&&&&&&&&&&&0474.&&&&&0474 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
აიხშტეტ-ინგოლშტადტის კათოლიკური უნივერსიტეტი (გერმ. Katholische Universität Eichstätt-Ingolstadt) ბავარიის დროშა ბავარია უნივერსიტეტი კონფესიური აქვს 1980 &&&&&&&&&&&04910.&&&&&04 910 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ელმსჰორნის ჩრდილოური აკადამია (გერმ. Nordakademie - Elmshorn) შლეზვიგ-ჰოლშტაინის დროშა შლეზვიგ-ჰოლშტაინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1992 &&&&&&&&&&&01327.&&&&&01 327 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ელსტალის თეოლოგიური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Theologische Hochschule Elstal) ბრანდერბურგის დროშა ბრანდენბურგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1880 &&&&&&&&&&&&&065.&&&&&065 2015/16 (WS)
ემდენ-ლეერის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Emden-Leer) ქვემო საქსონიის დროშა ქვემო საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 2009 &&&&&&&&&&&04708.&&&&&04 708 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
გამოყენებითი მენეჯმენტის უმაღლესი სკოლა - ისმანინგი (გერმ. Hochschule für angewandtes Management - Ismaning) ბავარიის დროშა ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2004 &&&&&&&&&&&03000.&&&&&03 000 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
ერფურტის სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fachhochschule Erfurt) თიურინგიის დროშა თიურინგია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1991 &&&&&&&&&&&04589.&&&&&04 589 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ერფურტის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Erfurt) თიურინგიის დროშა თიურინგია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1392/1994 (1379[3]) &&&&&&&&&&&05598.&&&&&05 598 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ერლანგენ-ნიურნბერგის ფრიდრიხ ალექსანდერ უნივერსიტეტი (გერმ. Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg) ბავარიის დროშა ბავარია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1742 &&&&&&&&&&038494.&&&&&038 494 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
ხელოვნებათა ფოლკვანგის უნივერსიტეტი (გერმ. Folkwang Universität der Künste - Essen) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1927 &&&&&&&&&&&01506.&&&&&01 506 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ესენის სახვითი ხელოვნების უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule der bildenden Künste Essen) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2013 &&&&&&&&&&&&0139.&&&&&0139 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
ესენის ეკონომიკის და მენეჯმენტის უმაღლესი სკოლა - ეფ-ო-ემ (გერმ. FOM – Hochschule für Oekonomie und Management - Essen) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1993 &&&&&&&&&&055000.&&&&&055 000 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
ესლინგენის უმაღლესი სკოლა(გერმ. Hochschule Esslingen) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&06018.&&&&&06 018 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ევერსბახის კათოლიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Theologische Hochschule Ewersbach) ჰესენის დროშა ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1912; FH seit 2011 &&&&&&&&&&&&&067.&&&&&067 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ფლენსბურგის სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Flensburg - Fachhochschule) შლეზვიგ-ჰოლშტაინის დროშა შლეზვიგ-ჰოლშტაინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1886 &&&&&&&&&&&04047.&&&&&04 047 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ფლენსბურგის ევროპის უნივერსიტეტი (გერმ. Europa-Universität Flensburg) შლეზვიგ-ჰოლშტაინის დროშა შლეზვიგ-ჰოლშტაინი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1994 &&&&&&&&&&&05711.&&&&&05 711 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
ფრანკფურტის გამოყენებით მეცნიერებათა უნივერსიტეტი (გერმ. Frankfurt University of Applied Sciences) ჰესენის დროშა ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვსთარგი:FN 1971 &&&&&&&&&&010683.&&&&&010 683 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ფრანკფურტის ფინანსების და მენეჯმენტის სკოლა (გერმ. Frankfurt School of Finance & Management) ჰესენის დროშა ჰესენი უნივერსიტეტი კერძო აქვს 1957 &&&&&&&&&&&01278.&&&&&01 278 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მაინის ფრანკფურტის მუსიკისა და საშემსრულებლო ხელოვნების უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main) ჰესენის დროშა ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1938 &&&&&&&&&&&&0862.&&&&&0862 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მაინის ფრანკფურტის იოჰან ვოლფგანგ ფონ გოეთეს უნივერსიტეტი (გერმ. Johann Wolfgang Goethe-Universität Frankfurt am Main) ჰესენის დროშა ჰესენი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1914 &&&&&&&&&&046325.&&&&&046 325 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
წმინდა გიორგი ფილოსოფიურ-თეოლოგიური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Philosophisch-Theologische Hochschule Sankt Georgen - Frankfurt am Main) ჰესენის დროშა ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური აქვს 1926 &&&&&&&&&&&&0335.&&&&&0335 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მენეჯმენტის და ტექნოლოგიის პროვადის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Provadis School of International Management and Technology Frankfurt am Main) ჰესენის დროშა ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2002 &&&&&&&&&&&&0897.&&&&&0897 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
სახვით ხელოვნებათა სახელმწიფო უმაღლესი სკოლა (შტედელშულე) (გერმ. Staatliche Hochschule für Bildende Künste – Städelschule - Frankfurt am Main) ჰესენის დროშა ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1829 &&&&&&&&&&&&0196.&&&&&0196 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ოდერის ფრანკფურტის ევროპული უნივერსიტეტი (გერმ. Europa-Universität Viadrina - Frankfurt (Oder)) ბრანდერბურგის დროშა ბრანდენბურგი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1506/1992 &&&&&&&&&&&06716.&&&&&06 716 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ფრაიბერგის სამთო აკადემიის ტექნიკური უნივერსიტეტი (გერმ. Technische Universität Bergakademie Freiberg) საქსონიის დროშა საქსონია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1765 &&&&&&&&&&&04927.&&&&&04 927 2015/16 (ზამთრის სემესტრი)
ფრაიბურგის ალბერტ ლუდვიგის უნივერსიტეტი (გერმ. Albert-Ludwigs-Universität Freiburg) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1457 &&&&&&&&&&024892.&&&&&024 892 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
ფრაიბურგის ევანგელიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Evangelische Hochschule Freiburg) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1918 &&&&&&&&&&&&0896.&&&&&0896 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ფრაიბურგის სამუსიკო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Musik Freiburg) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1946 &&&&&&&&&&&&0481.&&&&&0481 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
ფრაიბურგის ხელოვნების, დიზაინისა და პოპ-მუსიკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Kunst, Design und Populäre Musik Freiburg) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2010 &&&&&&&&&&&&0111.&&&&&0111 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ფრაიბურგის კათოლიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Katholische Hochschule Freiburg) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&01716.&&&&&01 716 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ფრაიბურგის პედაგოგიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Pädagogische Hochschule Freiburg) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1962 &&&&&&&&&&&04535.&&&&&04 535 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
ფრიდენსაუს თეოლოგიური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Theologische Hochschule Friedensau) საქსონია-ანჰალტის დროშა საქსონია-ანჰალტი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1899 &&&&&&&&&&&&0188.&&&&&0188 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ფრიდრიხსჰაფენის ცეპელინის უნივერსიტეტი (გერმ. Zeppelin Universität - Friedrichshafen) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი უნივერსიტეტი კერძო აქვს 2003 &&&&&&&&&&&01060.&&&&&01 060 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
ფულდას უნივერსიტეტი (გერმ. Hochschule Fulda) ჰესენის დროშა ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვსთარგი:FN 1974 &&&&&&&&&&&08495.&&&&&08 495 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
ფულდას თეოლოგიური ფაკულტეტი (გერმ. Theologische Fakultät Fulda) ჰესენის დროშა ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური აქვს 1734 &&&&&&&&&&&&&043.&&&&&043 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ფიურთის ვილჰელმ ლეეს გამოყენებით მეცნიერებათა უმაღლესი სკოლა (გერმ. Wilhelm Löhe Hochschule für angewandte Wissenschaften - Fürth) ბავარიის დროშა ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2012 &&&&&&&&&&&&0103.&&&&&0103 2015/16 (ზამთრის სემესტრი)
ფურტვანგენის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Furtwangen) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1850 &&&&&&&&&&&05840.&&&&&05 840 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
გაიზენჰაიმის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Geisenheim) ჰესენის დროშა ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 2013 &&&&&&&&&&&01100.&&&&&01 100 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
[[ჩრდილოეთ რაინის და დასავლეთ ფალიის საზოგადოებრივი ადმინისტრირების სამხარეო სპეციალური უმაღლესი სკოლა]] (გერმ. Fachhochschule für öffentliche Verwaltung Nordrhein-Westfalen - Gelsenkirchen) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1976 &&&&&&&&&&&06881.&&&&&06 881 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
დასავლეთ ფალიის გელზენკირხენის ბოხოლტ რეკლინგჰაუზენის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Westfälische Hochschule Gelsenkirchen Bocholt Recklinghausen) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1992 &&&&&&&&&&&08731.&&&&&08 731 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
გერა-აიზენახის დუალური სწავლების უმაღლესი სკოლა (გერმ. Duale Hochschule Gera-Eisenach) თიურინგიის დროშა თიურინგია DH სახელმწიფო არა აქვს 2016 &&&&&&&&&&&01440.&&&&&01 440 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
ჯანმრთელობის უმაღლესი სკოლა - ეს-ერ-ჰა (გერმ. SRH Hochschule für Gesundheit - Gera) თიურინგიის დროშა თიურინგია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2006 &&&&&&&&&&&&0486.&&&&&0486 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
გისენის თავისუფალი თეოლოგიური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Freie Theologische Hochschule Gießen) ჰესენის დროშა ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1974; FH seit 2008 &&&&&&&&&&&&0209.&&&&&0209 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
გისენის იუსტუს ლიბიგის უნივერსიტეტი (გერმ. Justus-Liebig-Universität Gießen) ჰესენის დროშა ჰესენი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1607 &&&&&&&&&&028800.&&&&&028 800 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
შუა ჰესენის ტექნიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Technische Hochschule Mittelhessen - Gießen, Friedberg, Wetzlar) ჰესენის დროშა ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვსთარგი:FN 1971 &&&&&&&&&&018684.&&&&&018 684 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
თიურინგიის საზოგადოებრივი ადმინისტრირების სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Thüringer Fachhochschule für öffentliche Verwaltung - Gotha, Meiningen) თიურინგიის დროშა თიურინგია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1994 &&&&&&&&&&&&0396.&&&&&0396 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
გეტინგენის გეორგ აუგუსტის უნივერსიტეტი (გერმ. Georg-August-Universität Göttingen) ქვემო საქსონიის დროშა ქვემო საქსონია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1734 &&&&&&&&&&031619.&&&&&031 619 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
გეტინგენის კერძო უმაღლესი სკოლა პე-ეფ-ჰა (გერმ. PFH Private Hochschule Göttingen) ქვემო საქსონიის დროშა ქვემო საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1994 &&&&&&&&&&&02013.&&&&&02 013 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
გრაიფსვალდის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Greifswald) მეკლენბურგ-წინა პომერანიის დროშა მეკლენბურგ-წინა პომერანია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1456 &&&&&&&&&&010414.&&&&&010 414 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
საზოგადოებრივი ადმინისტრირების, პოლიციისა და სამართალდაცვის უმაღლესი სკოლა - გიუსტრო (გერმ. Fachhochschule für öffentliche Verwaltung, Polizei und Rechtspflege - Güstrow) მეკლენბურგ-წინა პომერანიის დროშა მეკლენბურგ-წინა პომერანია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1991 &&&&&&&&&&&&0466.&&&&&0466 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჰახენბურგის ფედერალური ბანკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule der Deutschen Bundesbank - Hachenburg) რაინლანდ-პფალცის დროშა რაინლანდ-პფალცი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1976 &&&&&&&&&&&&0317.&&&&&0317 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჰაგენის დისტანციური სწავლების უნივერსიტეტი (გერმ. Fernuniversität in Hagen) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1974 &&&&&&&&&&075404.&&&&&075 404 2019 (ზაფხულის სემესტრი)
ჰალეს გიბიხენშტაინის სახელოვნებო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Burg Giebichenstein Kunsthochschule Halle) საქსონია-ანჰალტის დროშა საქსონია-ანჰალტი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1879 &&&&&&&&&&&01059.&&&&&01 059 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჰალეს ევანგელიკური საეკლესიო მუსიკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Evangelische Hochschule für Kirchenmusik Halle) საქსონია-ანჰალტის დროშა საქსონია-ანჰალტი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1993 &&&&&&&&&&&&&049.&&&&&049 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჰალე-ვიტენბერგის მარტინ ლუთერის უნივერსიტეტი (გერმ. Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg) საქსონია-ანჰალტის დროშა საქსონია-ანჰალტი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1502/1694/ 1817 &&&&&&&&&&020500.&&&&&020 500 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
ბუსერიუს სამართლის სკოლა (გერმ. Bucerius Law School) ჰამბურგის დროშა ჰამბურგი უნივერსიტეტი კერძო აქვს 2000 &&&&&&&&&&&&0853.&&&&&0853 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
გამოყენებით მეცნიერებათა ბრანდის უნივერსიტეტი (გერმ. Brand University of Applied Sciences) ჰამბურგის დროშა ჰამბურგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2010 &&&&&&&&&&&&&090.&&&&&090 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
უმაღლესი სკოლა ი-ბი-სი (გერმ. EBC Hochschule) ჰამბურგის დროშა ჰამბურგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2008 &&&&&&&&&&&&0873.&&&&&0873 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჰამბურგის დისტანციური სწავლების ევროპული უნივერსიტეტი (გერმ. Europäische Fernhochschule Hamburg) ჰამბურგის დროშა ჰამბურგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2003 &&&&&&&&&&&07025.&&&&&07 025 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
სოციალური და სადიაკვნო საქმიანობის ევანგელიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Evangelische Hochschule für Soziale Arbeit & Diakonie) ჰამბურგის დროშა ჰამბურგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&&0454.&&&&&0454 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჰამბურგის უნივერსიტეტი ჰაფენსიტი (გერმ. HafenCity Universität Hamburg) ჰამბურგის დროშა ჰამბურგი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 2006 &&&&&&&&&&&02423.&&&&&02 423 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
ჰამბურგის დისტანციური წავლების უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hamburger Fern-Hochschule) ჰამბურგის დროშა ჰამბურგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1997 &&&&&&&&&&&09383.&&&&&09 383 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჰამბურგის ბიზნესის ადმინისტრირების სკოლა - ეიჩ-ეს-ბი-ეი (გერმ. HSBA Hamburg School of Business Administration) ჰამბურგის დროშა ჰამბურგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2004 &&&&&&&&&&&01000.&&&&&01 000 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
ჰამბურგის გამოყენებით მეცნიერებათა უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Angewandte Wissenschaften Hamburg) ჰამბურგის დროშა ჰამბურგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1970 &&&&&&&&&&016746.&&&&&016 746 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
ჰამბურგის სახვითი ხელოვნების უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für bildende Künste Hamburg) ჰამბურგის დროშა ჰამბურგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1767 &&&&&&&&&&&&0884.&&&&&0884 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჰამბურგის სამუსიკო და საშემსრულებლო ხელოვნების უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Musik und Theater Hamburg) ჰამბურგის დროშა ჰამბურგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1950 &&&&&&&&&&&01252.&&&&&01 252 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჩრდილოეთ გერმანიის საფინანსო და საგადასახადო სამართლის აკადემია (გერმ. Norddeutsche Akademie für Finanzen und Steuerrecht - Hamburg) ჰამბურგის დროშა ჰამბურგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 2007 &&&&&&&&&&&&0359.&&&&&0359 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჰამბურგის ტექნოლოგიის მენეჯმენტის ჩრდილოური ინსტიტუტი (გერმ. Northern Institute of Technology Management - Hamburg) ჰამბურგის დროშა ჰამბურგი უნივერსიტეტი კერძო აქვს 1998 &&&&&&&&&&&&&030.&&&&&030 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
ჰამბურგის სერვისის მენეჯმენტის საერთაშორისო ბიზნესის სკოლა (გერმ. International Business School of Service Management - Hamburg) ჰამბურგის დროშა ჰამბურგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2006 &&&&&&&&&&&&&074.&&&&&074 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
კიუნეს ლოგისტიკის უნივერსიტეტი (გერმ. Kühne Logistics University - Hamburg) ჰამბურგის დროშა ჰამბურგი უნივერსიტეტი კერძო აქვს 2010 &&&&&&&&&&&&0253.&&&&&0253 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
ჰამბურგის სამედიცინო სკოლა - ემ-ეს-ჰა (გერმ. MSH Medical School Hamburg) ჰამბურგის დროშა ჰამბურგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2009 &&&&&&&&&&&01078.&&&&&01 078 2013/14 (ზამთრის სემესტრი)
ჰამბურგის ტექნიკური უნივერსიტეტი (გერმ. Technische Universität Hamburg) ჰამბურგის დროშა ჰამბურგი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1978 &&&&&&&&&&&07566.&&&&&07 566 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
ჰამბურგის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Hamburg) ჰამბურგის დროშა ჰამბურგი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1919 &&&&&&&&&&043636.&&&&&043 636 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
ჰამელნის ვეზერბერგლანდის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Weserbergland - Hameln) ქვემო საქსონიის დროშა ქვემო საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2010 &&&&&&&&&&&&0453.&&&&&0453 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
ჰამ-ლიპშტადტის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Hamm-Lippstadt) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 2009 &&&&&&&&&&&04500.&&&&&04 500 2015/16 (ზამთრის სემესტრი)
ჰამის უმაღლესი სკოლა - ეს-ერ-ჰა (გერმ. SRH Hochschule Hamm) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2004 &&&&&&&&&&&&0495.&&&&&0495 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჰანოვერის ეკონომიკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fachhochschule für die Wirtschaft Hannover) ქვემო საქსონიის დროშა ქვემო საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1996 &&&&&&&&&&&&0473.&&&&&0473 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჰანოვერის გოტფრიდ ვილჰელმ ლაიბნიცის უნივერსიტეტი (გერმ. Gottfried Wilhelm Leibniz Universität Hannover) ქვემო საქსონიის დროშა ქვემო საქსონია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1831 &&&&&&&&&&029781.&&&&&029 781 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
ჰანოვერის მუსიკის, თეატრისა და მედიის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover) ქვემო საქსონიის დროშა ქვემო საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1897 &&&&&&&&&&&01287.&&&&&01 287 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჰანოვერის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Hannover) ქვემო საქსონიის დროშა ქვემო საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&010040.&&&&&010 040 2015/16 (ზამთრის სემესტრი)
ქვემო საქსონიის ადმინისტრირების კომუნალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Kommunale Hochschule für Verwaltung in Niedersachsen - Hannover) ქვემო საქსონიის დროშა ქვემო საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2007 &&&&&&&&&&&&0806.&&&&&0806 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჰანოვერის ლაიბნიცის აკადემია (გერმ. Leibniz-Akademie Hannover - Hannover) ქვემო საქსონიის დროშა ქვემო საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1920 &&&&&&&&&&&&0311.&&&&&0311 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჰანოვერის სამედიცინო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Medizinische Hochschule Hannover) ქვემო საქსონიის დროშა ქვემო საქსონია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1961 &&&&&&&&&&&03423.&&&&&03 423 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
ჰანოვერის ზოოვეტერინარიის უმაღ;ლესი სკოლა (გერმ. Stiftung Tierärztliche Hochschule Hannover) ქვემო საქსონიის დროშა ქვემო საქსონია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1778 &&&&&&&&&&&02358.&&&&&02 358 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
ვესტკიუსტეს სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fachhochschule Westküste - Heide) შლეზვიგ-ჰოლშტაინის დროშა შლეზვიგ-ჰოლშტაინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1993 &&&&&&&&&&&01320.&&&&&01 320 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
იუდაისტურ სწავლებათა უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Jüdische Studien Heidelberg) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური აქვს 1979 &&&&&&&&&&&&&091.&&&&&091 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
ჰაიდელბერგის საეკლესიო მუსიკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Kirchenmusik Heidelberg) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1931 &&&&&&&&&&&&&&00.&&&&&0
ჰაიდელბერგის პედაგოგიკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Pädagogische Hochschule Heidelberg) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი PH v აქვს 1904 &&&&&&&&&&&04458.&&&&&04 458 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
ჰაიდელბერგის რუპრეხტ კარლს-უნივერსიტეტი (გერმ. Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1386 &&&&&&&&&&029689.&&&&&029 689 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
ჰაიდელბერგის უმაღლესი სკოლა (გერმ. SRH Hochschule Heidelberg) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1972 &&&&&&&&&&&02769.&&&&&02 769 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჰაილბრონის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Heilbronn) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1961 &&&&&&&&&&&07917.&&&&&07 917 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჰაილბრონის მენეჯმენტისა და სამართლის გერმანიის უმაღლესი სკოლა (გერმ. German Graduate School of Management and Law - Heilbronn) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2005 &&&&&&&&&&&&0128.&&&&&0128 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჰერფორდის ჩრდილოეთ ფალიის ევანგელიკური საეკლესიო მუსიკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Kirchenmusik der Evangelischen Kirche von Westfalen - Herford) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1948 &&&&&&&&&&&&&038.&&&&&038 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჰერმანსბურგის ინტერკულტურული სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fachhochschule für Interkulturelle Theologie Hermannsburg) ქვემო საქსონიის დროშა ქვემო საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 2012 &&&&&&&&&&&&&015.&&&&&015 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჰილდესჰაიმის ჩრდილოეთ გერმანიის სამართალდაცვის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Norddeutsche Hochschule für Rechtspflege - Hildesheim) ქვემო საქსონიის დროშა ქვემო საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 2007 &&&&&&&&&&&&0267.&&&&&0267 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჰილდესჰაიმის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Hildesheim) ქვემო საქსონიის დროშა ქვემო საქსონია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1946 &&&&&&&&&&&08416.&&&&&08 416 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
ჰილდესჰაიმ-ჰოლცმინდენ-გეტინგენის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Hildesheim/Holzminden/Göttingen) ქვემო საქსონიის დროშა ქვემო საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&05193.&&&&&05 193 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
გამოყენებით მეცნიერებათა უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Angewandte Wissenschaften Hof) ბავარიის დროშა ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1994 &&&&&&&&&&&03041.&&&&&03 041 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ფრეზენიუსის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Fresenius - Idstein) ჰესენის დროშა ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1848 &&&&&&&&&&&05708.&&&&&05 708 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ილმენაუს ტექნიკური უნივერსიტეტი (გერმ. Technische Universität Ilmenau) თიურინგიის დროშა თიურინგია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1894 &&&&&&&&&&&05608.&&&&&05 608 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
ინგოლშტადტის ტექნიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Technische Hochschule Ingolstadt) ბავარიის დროშა ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1994 &&&&&&&&&&&05800.&&&&&05 800 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
ევროპის გამოყენებით მეცნიერებათა უნივერსიტეტი (გერმ. University of Applied Sciences Europe - Iserlohn, Hamburg, Berlin) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია
ჰამბურგის დროშა ჰამბურგი
ბერლინის დროშა ბერლინი
FH კერძო არა აქვს 2017 &&&&&&&&&&&02716.&&&&&02 716 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
სამხრეთ-დასავლეთ ფალიის სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fachhochschule Südwestfalen - Iserlohn) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 2002 &&&&&&&&&&&&&014.&1700014,017 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
საბუნებისმეტყველო ტექნიკური ისნის აკადემია (გერმ. Naturwissenschaftlich-Technische Akademie Isny) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1945 &&&&&&&&&&&&0194.&&&&&0194 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
იენის ერნსტ აბეს უმაღლესი სკოლა (გერმ. Ernst-Abbe-Hochschule Jena) თიურინგიის დროშა თიურინგია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1991 &&&&&&&&&&&04702.&&&&&04 702 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
იენის ფრიდრიხ შილერის უნივერსიტეტი (გერმ. Friedrich-Schiller-Universität Jena) თიურინგიის დროშა თიურინგია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1558 &&&&&&&&&&018010.&&&&&018 010 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
კაიზერსლაუტერნის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Kaiserslautern) რაინლანდ-პფალცის დროშა რაინლანდ-პფალცი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&06107.&&&&&06 107 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
კაიზერსლაუტერნის ტექნიკური უნივერსიტეტი (გერმ. Technische Universität Kaiserslautern) რაინლანდ-პფალცის დროშა რაინლანდ-პფალცი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1970 &&&&&&&&&&014612.&&&&&014 612 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
კარლსრუეს სამუსიკო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Musik Karlsruhe) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1812 &&&&&&&&&&&&0598.&&&&&0598 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
კარლსრუეს უმაღლესი სკოლა – ტექნიკა და ეკონომიკა (გერმ. Hochschule Karlsruhe – Technik und Wirtschaft) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&07672.&&&&&07 672 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
კარლსრუეს საერთაშორისო უნივერსიტეტი (გერმ. Karlshochschule International University Karlsruhe) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2004 &&&&&&&&&&&&0636.&&&&&0636 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
კარლსრუეს ტექნოლოგიის ინსტიტუტი (გერმ. Karlsruher Institut für Technologie) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1825 &&&&&&&&&&&&&024.38100024,381 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
კარლსრუეს პედაგოგიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Pädagogische Hochschule Karlsruhe) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი PH სახელმწიფო აქვს 1962 &&&&&&&&&&&03742.&&&&&03 742 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
კარლსრუეს სახვით ხელოვნებათა სახელმწიფო აკადემია (გერმ. Staatliche Akademie der Bildenden Künste Karlsruhe) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1854 &&&&&&&&&&&&0288.&&&&&0288 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
კარლსრუეს მხატვრული გაფორმებისა და კონსტრუირების სახელმწიფო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Staatliche Hochschule für Gestaltung Karlsruhe) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1992 &&&&&&&&&&&&0397.&&&&&0397 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
კასელის უმაღლესი სკოლა (გერმ. CVJM-Hochschule - Kassel) ჰესენის დროშა ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2009 &&&&&&&&&&&&0297.&&&&&0297 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
კასელის სახელოვნებო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Kunsthochschule Kassel) ჰესენის დროშა ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1777 &&&&&&&&&&&&0965.&&&&&0965 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
კასელი უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Kassel) ჰესენის დროშა ჰესენი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1633/1970 &&&&&&&&&&025538.&&&&&025 538 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
კელის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Kehl) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&&0991.&&&&&0991 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
კემპტენის გამოყენებით მეცნიერებათა უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für angewandte Wissenschaften Kempten) ბავარიის დროშა ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1977 &&&&&&&&&&&05888.&&&&&05 888 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
კილის კრისტიან ალბრეხტის უნივერსიტეტი (გერმ. Christian-Albrechts-Universität zu Kiel) შლეზვიგ-ჰოლშტაინის დროშა შლეზვიგ-ჰოლშტაინი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1665 &&&&&&&&&&026477.&&&&&026 477 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
კილის სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fachhochschule Kiel) შლეზვიგ-ჰოლშტაინის დროშა შლეზვიგ-ჰოლშტაინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1969 &&&&&&&&&&&07268.&&&&&07 268 2014/15 (ზამთრის სემესტრი)
მუთეზიუსის სახელოვნებო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Muthesius Kunsthochschule - Kiel) შლეზვიგ-ჰოლშტაინის დროშა შლეზვიგ-ჰოლშტაინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 2005 &&&&&&&&&&&&0568.&&&&&0568 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
რაინ-ვაალის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Rhein-Waal - Kleve, Kamp-Lintfort) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 2009 &&&&&&&&&&&05000.&&&&&05 000 2014/15 (ზამთრის სემესტრი)
კობლენცის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Koblenz) რაინლანდ-პფალცის დროშა რაინლანდ-პფალცი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1996 &&&&&&&&&&&09713.&&&&&09 713 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
კობლენც-ლანდაუს უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Koblenz-Landau) რაინლანდ-პფალცის დროშა რაინლანდ-პფალცი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1990 &&&&&&&&&&017856.&&&&&017 856 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
კონსტანცის ტექნიკის, ეკონომიკის, მხატვრული გაფორმებისა და კონსტრუირების უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Konstanz Technik, Wirtschaft und Gestaltung) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1906 &&&&&&&&&&&04535.&&&&&04 535 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
კონსტანცის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Konstanz) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1966 &&&&&&&&&&011552.&&&&&011 552 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
კელნის ბიზნესის სკოლა (გერმ. Cologne Business School - Köln) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1993 &&&&&&&&&&&01123.&&&&&01 123 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
კელნის გერმანული სასპორტო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Deutsche Sporthochschule Köln) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1947 &&&&&&&&&&&06063.&&&&&06 063 2018 (ზაფხულის სემესტრი)
კელნის ტექნიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Technische Hochschule Köln) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&023600.&&&&&023 600 2015 (ზაფხულის სემესტრი)
კელნის მუსიკისა და ცეკვის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Musik und Tanz Köln) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1850 &&&&&&&&&&&01568.&&&&&01 568 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის კათოლიკური უმაღლესი სკოლა (კელნი, მიუნსტერი, პადერბორნი, აახენი) (გერმ. Katholische Hochschule Nordrhein-Westfalen - Köln, Münster, Paderborn, Aachen) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&04030.&&&&&04 030 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
კელნის მედიის სახელოვნებო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Kunsthochschule für Medien Köln) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1990 &&&&&&&&&&&&0328.&&&&&0328 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
კელნის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität zu Köln) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1388/1919 &&&&&&&&&&051256.&&&&&051 256 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
რაინის სპეციალური უმაღლესი სკოლა (კელნი) (გერმ. Rheinische Fachhochschule - Köln) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1971 (1958) &&&&&&&&&&&04742.&&&&&04 742 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბრანდენბურგის საფინანსო უმაღლესი სკოლა (კენიგს ვუსტერჰაუზენი) (გერმ. Fachhochschule für Finanzen Brandenburg - Königs Wusterhausen) ბრანდერბურგის დროშა ბრანდენბურგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1991 &&&&&&&&&&&&0580.&&&&&0580 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ალენსბახის უმაღლესი სკოლა (კონსტანცი) (გერმ. Allensbach Hochschule - Konstanz) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1996 &&&&&&&&&&&&0269.&&&&&0269 2014/15 (ზამთრის სემესტრი)
ლანდსჰუტის გამოყენებით მეცნიერებათა უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für angewandte Wissenschaften Landshut) ბავარიის დროშა ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო 1978 &&&&&&&&&&&05311.&&&&&05 311 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
ლაიფციგის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Handelshochschule Leipzig) საქსონიის დროშა საქსონია უნივერსიტეტი კერძო აქვს 1898 &&&&&&&&&&&&0434.&&&&&0434 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ლაიფციგის გრაფიკისა და სამწიგნობრო ხელოვნების უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Grafik und Buchkunst Leipzig) საქსონიის დროშა საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1764 &&&&&&&&&&&&0568.&&&&&0568 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ფელიქს მენდელსონ ბართოლდის მუსიკისა და თეატრის უმაღლესი სკოლა (ლაიფციგი) (გერმ. Hochschule für Musik und Theater „Felix Mendelssohn Bartholdy“ - Leipzig) საქსონიის დროშა საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1843 &&&&&&&&&&&01036.&&&&&01 036 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ტექნიკის, მეურნეობის და კულტურის უმაღლესი სკოლა (ლაიფციგი) (გერმ. Hochschule für Technik, Wirtschaft und Kultur - Leipzig) საქსონიის დროშა საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1992 &&&&&&&&&&&06277.&&&&&06 277 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ლაიფციგის ტელეკომუნიკაციის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Telekommunikation Leipzig) საქსონიის დროშა საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1991 &&&&&&&&&&&01004.&&&&&01 004 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ლაიფციგის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Leipzig) საქსონიის დროშა საქსონია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1409 &&&&&&&&&&030226.&&&&&030 226 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
აღმოსავლეთ-ვესტფალია-ლიპეს ტექნიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Technische Hochschule Ostwestfalen-Lippe - Lemgo) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&06361.&&&&&06 361 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ლიბენცელის საერთაშორისო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Internationale Hochschule Liebenzell) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 2011 &&&&&&&&&&&&&069.&&&&&069 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბადენ-ვიურტემბერგის საშემსრულებლო ხელოვნების აკადემია (გერმ. Akademie für Darstellende Kunst Baden-Württemberg - Ludwigsburg) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 2007 &&&&&&&&&&&&&055.&&&&&055 2013/14 (ზამთრის სემესტრი)
ბადენ-ვიურტემბერგის კინოს აკადემია (ლუდვიგსბურგი) (გერმ. Filmakademie Baden-Württemberg - Ludwigsburg) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1991 &&&&&&&&&&&&0500.&&&&&0500 2014
ლუდვიგსბურგის ევანგელიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Evangelische Hochschule Ludwigsburg) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&01028.&&&&&01 028 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ლუდვიგსბურგის საზოგადოებრივი ადმინისტრირებისა და საფინანსო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für öffentliche Verwaltung und Finanzen Ludwigsburg) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1999 &&&&&&&&&&&01902.&&&&&01 902 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ლუდვიგსბურგის პედაგოგიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Pädagogische Hochschule Ludwigsburg) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი PH სახელმწიფო აქვს 1962 &&&&&&&&&&&05639.&&&&&05 639 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
ლუდვიგსჰაფენის ეკონომიკისა და საზოგადოების უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Wirtschaft und Gesellschaft Ludwigshafen) რაინლანდ-პფალცის დროშა რაინლანდ-პფალცი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1965 &&&&&&&&&&&04674.&&&&&04 674 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
ლიუბეკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fachhochschule Lübeck [Technische Hochschule Lübeck]) შლეზვიგ-ჰოლშტაინის დროშა შლეზვიგ-ჰოლშტაინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1969 &&&&&&&&&&&05056.&&&&&05 056 2019 (ზაფხულის სემესტრი)
ლიუნებერგის ლევფანას უნივერსიტეტი (გერმ. Leuphana Universität Lüneburg) ქვემო საქსონიის დროშა ქვემო საქსონია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1946 &&&&&&&&&&010110.&&&&&010 110 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
ლიუბეკის სამუსიკო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Musikhochschule Lübeck) შლეზვიგ-ჰოლშტაინის დროშა შლეზვიგ-ჰოლშტაინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1973 &&&&&&&&&&&&0369.&&&&&0369 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ლიუბეკის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität zu Lübeck) შლეზვიგ-ჰოლშტაინის დროშა შლეზვიგ-ჰოლშტაინი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1964 &&&&&&&&&&&04341.&&&&&04 341 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
მაგდებურგის ოტო ფონ გერიკეს უნივერსიტეტი (გერმ. Otto-von-Guericke-Universität Magdeburg) საქსონია-ანჰალტის დროშა საქსონია-ანჰალტი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1993 &&&&&&&&&&013833.&&&&&013 833 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
მაგდებურგ-სტენდალის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Magdeburg-Stendal) საქსონია-ანჰალტის დროშა საქსონია-ანჰალტი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1991 &&&&&&&&&&&05664.&&&&&05 664 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
მაინცის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Mainz) რაინლანდ-პფალცის დროშა რაინლანდ-პფალცი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&05607.&&&&&05 607 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
მაინცის კათოლიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Katholische Hochschule Mainz) რაინლანდ-პფალცის დროშა რაინლანდ-პფალცი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1972 &&&&&&&&&&&01438.&&&&&01 438 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
მაინცის იოჰანეს გუტენბერგის უნივერსიტეტი (გერმ. Johannes Gutenberg-Universität Mainz) რაინლანდ-პფალცის დროშა რაინლანდ-პფალცი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1477/1946 &&&&&&&&&&031888.&&&&&031 888 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
დასაქმების ფედერალური სააგენტოს უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule der Bundesagentur für Arbeit - Mannheim, Schwerin) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 2006 &&&&&&&&&&&&0849.&&&&&0849 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ეკონომიკის მენეჯმენტის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule der Wirtschaft für Management - Mannheim) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2010 &&&&&&&&&&&&0238.&&&&&0238 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მანჰაიმის მუსიკისა და სასცენო ხელოვნების უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Mannheim) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1971 &&&&&&&&&&&&0594.&&&&&0594 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
მანჰაიმის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Mannheim) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1898 &&&&&&&&&&&05106.&&&&&05 106 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბადენ-ვიურტემბერგის პოპის აკადემის (გერმ. Popakademie Baden-Württemberg - Mannheim) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 2003 &&&&&&&&&&&&0250.&&&&&0250 2011
მანჰაიმის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Mannheim) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1967 &&&&&&&&&&011800.&&&&&011 800 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
მარბურგის საარქივო სკოლა (გერმ. Archivschule Marburg) ჰესენის დროშა ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1949 &&&&&&&&&&&&&049.&&&&&049 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ტაბორის ევანგელიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Evangelische Hochschule Tabor - Marburg) ჰესენის დროშა ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1909; FH seit 2009 &&&&&&&&&&&&&087.&&&&&087 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მარბურგის ფილიპსის უნივერსიტეტი (გერმ. Philipps-Universität Marburg) ჰესენის დროშა ჰესენი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1527 &&&&&&&&&&026355.&&&&&026 355 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
რაინლანდ-პფალცის საზოგადოებრივი ადმინისტრირების უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für öffentliche Verwaltung Rheinland-Pfalz - Mayen, Lautzenhausen) რაინლანდ-პფალცის დროშა რაინლანდ-პფალცი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1981 &&&&&&&&&&&01692.&&&&&01 692 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
[[მაისენის საზოგადოებრივი ადმინისტრირებისა და სამართალუზრუნველყოფის სპეციალური უმაღლესი სკოლა]] (გერმ. Fachhochschule für öffentliche Verwaltung und Rechtspflege Meißen) საქსონიის დროშა საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1992 &&&&&&&&&&&&0648.&&&&&0648 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მერზებურგის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Merseburg) საქსონია-ანჰალტის დროშა საქსონია-ანჰალტი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1992 &&&&&&&&&&&02727.&&&&&02 727 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მიტვაიდას უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Mittweida) საქსონიის დროშა საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1867 &&&&&&&&&&&07057.&&&&&07 057 2016 (ზაფხულის სემესტრი)
მორიცბურგის ევანგელიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Evangelische Hochschule Moritzburg) საქსონიის დროშა საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1872 &&&&&&&&&&&&&093.&&&&&093 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
რურ ვესტის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Ruhr West - Mülheim, Bottrop) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 2009 &&&&&&&&&&&04400.&&&&&04 400 2015/16 (ზამთრის სემესტრი)
მიუნხენის სახვით ხელოვნებათა აკადემია (გერმ. Akademie der Bildenden Künste München) ბავარიის დროშა ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1808 &&&&&&&&&&&&0676.&&&&&0676 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მიუნხენის გამოყენებით ენათა უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Angewandte Sprachen München) ბავარიის დროშა ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2006 &&&&&&&&&&&&0371.&&&&&0371 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მიუნხენის გამოყენებით მეცნიერებათა უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für angewandte Wissenschaften München) ბავარიის დროშა ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&017830.&&&&&017 830 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
მიუნხენის ტელე- და კინოხელოვნების უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Fernsehen und Film München) ბავარიის დროშა ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1966 &&&&&&&&&&&&0381.&&&&&0381 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მიუნხენის სამუსიკო და სათეატრო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Musik und Theater München) ბავარიის დროშა ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1846 &&&&&&&&&&&01033.&&&&&01 033 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მიუნხენის სიბრძნისმეტყველების უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Philosophie München) ბავარიის დროშა ბავარია უნივერსიტეტი კონფესიური აქვს 1925 &&&&&&&&&&&&0336.&&&&&0336 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მიუნხენის პოლიტიკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Politik München) ბავარიის დროშა ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1950 &&&&&&&&&&&&0525.&&&&&0525 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
[[ბავარიაში საზოგადოებრივი ადმინისტრირებისა და სამართალუზრუნველყოფის სპეციალური უმაღლესი სკოლა]] (გერმ. Fachhochschule für öffentliche Verwaltung und Rechtspflege in Bayern - München) ბავარიის დროშა ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1974 &&&&&&&&&&&03824.&&&&&03 824 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მიუნხენის კათოლიკური საფონდო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Katholische Stiftungshochschule München) ბავარიის დროშა ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&02166.&&&&&02 166 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მიუნხენის ლუდვიგ მაქსიმილიანის უნივერსიტეტი (გერმ. Ludwig-Maximilians-Universität München) ბავარიის დროშა ბავარია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1472 &&&&&&&&&&051606.&&&&&051 606 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
მედიისა და კომუნიკაციის მაკრომედია უმაღლესი სკოლა (გერმ. Macromedia Hochschule für Medien und Kommunikation - München) ბავარიის დროშა ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2007 &&&&&&&&&&&02008.&&&&&02 008 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მიუნხენის ბიზნესის სკოლა (გერმ. Munich Business School - München) ბავარიის დროშა ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1991 &&&&&&&&&&&&0518.&&&&&0518 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მიუნხენის ტექნიკური უნივერსიტეტი (გერმ. Technische Universität München) ბავარიის დროშა ბავარია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1868 &&&&&&&&&&042705.&&&&&042 705 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
მიუნხენის ბუნდესვერის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität der Bundeswehr München) ბავარიის დროშა ბავარია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1973 &&&&&&&&&&&02944.&&&&&02 944 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
პოლიციის გერმანული უმაღლესი სკოლა - მიუნსტერი (გერმ. Deutsche Hochschule der Polizei - Münster) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 2006 &&&&&&&&&&&&0357.&&&&&0357 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მიუნსტერის სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fachhochschule Münster) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&015050.&&&&&015 050 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
მიუნსტერის სახელოვნებო აკადემია (გერმ. Kunstakademie Münster) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1971 &&&&&&&&&&&&0332.&&&&&0332 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მიუნსტერის ფილოსოფიურ-თეოლოგიური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Philosophisch-Theologische Hochschule Münster) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია უნივერსიტეტი კონფესიური არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&&&062.&&&&&062 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ვესტფალიის ვილჰელმის უნივერსიტეტი გერმ. Westfälische Wilhelms-Universität - Münster) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1780 &&&&&&&&&&045721.&&&&&045 721 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
ნოი-ულმის გამოყენებით მეცნიერებათა უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für angewandte Wissenschaften Neu-Ulm) ბავარიის დროშა ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1994 &&&&&&&&&&&03825.&&&&&03 825 2014/2015 (ზამთრის სემესტრი)
ნოიბრანდენბურგის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Neubrandenburg) მეკლენბურგ-წინა პომერანიის დროშა მეკლენბურგ-წინა პომერანია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1991 &&&&&&&&&&&02086.&&&&&02 086 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ნოიენდეტელსაუს აუგუსტიანას უმაღლესი სკოლა (გერმ. Augustana-Hochschule Neuendettelsau) ბავარიის დროშა ბავარია უნივერსიტეტი კონფესიური აქვს 1947 &&&&&&&&&&&&0147.&&&&&0147 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ნოისის საერთაშორისო ეკონომიკის სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Rheinische Fachhochschule Neuss für Internationale Wirtschaft) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2009 &&&&&&&&&&&&0177.&&&&&0177 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ქვემო რაინის კრეფელდ-მენხენგლადბახის სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Niederrhein - Krefeld/Mönchengladbach) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&014511.&&&&&014 511 2015/16 (ზამთრის სემესტრი)
ნორდჰაუზენის სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fachhochschule Nordhausen) თიურინგიის დროშა თიურინგია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1997 &&&&&&&&&&&02461.&&&&&02 461 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის საფინანსო სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fachhochschule für Finanzen Nordrhein-Westfalen - Nordkirchen) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1976 &&&&&&&&&&&01464.&&&&&01 464 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ნიურნბერგის სახვით ხელოვნებათა აკადემია (გერმ. Akademie der Bildenden Künste Nürnberg) ბავარიის დროშა ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1662 &&&&&&&&&&&&0317.&&&&&0317 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ნიურნბერგის ევანგელიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Evangelische Hochschule Nürnberg) ბავარიის დროშა ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1995 &&&&&&&&&&&01197.&&&&&01 197 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ნიურნბერგის სამუსიკო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Musik Nürnberg) ბავარიის დროშა ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1998 &&&&&&&&&&&&0388.&&&&&0388 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ნიურნბერგის გეორგ სიმონ ომის ტექნიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Technische Hochschule Nürnberg Georg Simon Ohm) ბავარიის დროშა ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1823 &&&&&&&&&&012860.&&&&&012 860 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
ნიურტინგენის ხელოვნებისეული თერაპიის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Kunsttherapie Nürtingen) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1987 &&&&&&&&&&&&0289.&&&&&0289 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ნიურტინგენ-გაისლინგენის ეკონომიკისა და გარემოს დაცვის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Wirtschaft und Umwelt Nürtingen-Geislingen) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1949 &&&&&&&&&&&04577.&&&&&04 577 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ობერურზელის ლუთერის თეოლოგიური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Lutherische Theologische Hochschule Oberursel) ჰესენის დროშა ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1948 &&&&&&&&&&&&&033.&&&&&033 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მაინის ოფენბახის მხატვრული გაფორმებისა და კონსტრუირების უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Gestaltung Offenbach am Main) ჰესენის დროშა ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1832 &&&&&&&&&&&&0644.&&&&&0644 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ოფენბურგის უნივერსიტეტი (გერმ. Hochschule Offenburg) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1964 &&&&&&&&&&&04096.&&&&&04 096 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ოლდენბურგის კარლ ფონ ოსიცკის უნივერსიტეტი (გერმ. Carl von Ossietzky Universität Oldenburg) ქვემო საქსონიის დროშა ქვემო საქსონია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1973 &&&&&&&&&&015947.&&&&&015 947 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
ბრანდენბურგის მხარის საპოლიციო სპეციალური უმაღლესი სკოლა - ორანიენბურგი (გერმ. Fachhochschule der Polizei des Landes Brandenburg - Oranienburg) ბრანდერბურგის დროშა ბრანდენბურგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1998 &&&&&&&&&&&&0268.&&&&&0268 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ოსნაბრუკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Osnabrück) ქვემო საქსონიის დროშა ქვემო საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&013552.&&&&&013 552 2015/16 (ზამთრის სემესტრი)
ოსნაბრუკის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Osnabrück) ქვემო საქსონიის დროშა ქვემო საქსონია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1629/1974 &&&&&&&&&&014106.&&&&&014 106 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
ოტერსბერგის სოციალური სფეროს ხელოვნებათა უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Künste im Sozialen Ottersberg) ქვემო საქსონიის დროშა ქვემო საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1967 &&&&&&&&&&&&0431.&&&&&0431 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ეკონომიკის სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fachhochschule der Wirtschaft - Paderborn) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1992 &&&&&&&&&&&01874.&&&&&01 874 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
პადერბორნის თეოლოგიური ფაკულტეტი (გერმ. Theologische Fakultät - Paderborn) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია უნივერსიტეტი კონფესიური აქვს 1614 &&&&&&&&&&&&&092.&&&&&092 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
პადერბორნის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Paderborn) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1972 &&&&&&&&&&020205.&&&&&020 205 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
პასაუს უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Passau) ბავარიის დროშა ბავარია Uni სახელმწიფო აქვს 1978 &&&&&&&&&&011771.&&&&&011 771 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
პფორცჰაიმის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Pforzheim) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1877 &&&&&&&&&&&05442.&&&&&05 442 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
პოტსდამის სპორტისა და მენეჯმენტის სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fachhochschule für Sport & Management Potsdam) ბრანდერბურგის დროშა ბრანდენბურგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2009 &&&&&&&&&&&&0119.&&&&&0119 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
პოტსდამის სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fachhochschule Potsdam) ბრანდერბურგის დროშა ბრანდენბურგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1991 &&&&&&&&&&&03283.&&&&&03 283 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბაბელსბერგის კონრად ვოლფის კინოხელოვნების უნივერსიტეტი (გერმ. Filmuniversität Babelsberg Konrad Wolf - Potsdam) ბრანდერბურგის დროშა ბრანდენბურგი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1954 &&&&&&&&&&&&0566.&&&&&0566 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
პოტსდამის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Potsdam) ბრანდერბურგის დროშა ბრანდენბურგი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1991 &&&&&&&&&&020609.&&&&&020 609 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
რავენსბურგ-ვაინგარტენის უმეღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Ravensburg-Weingarten) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1964 &&&&&&&&&&&03621.&&&&&03 621 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
რეგენსბურგის კათოლიკური საეკლესიო მუსიკისა და მუსიკის პედაგოგიკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Katholische Kirchenmusik und Musikpädagogik Regensburg) ბავარიის დროშა ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 2001 &&&&&&&&&&&&&090.&&&&&090 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
რეგენსბურგის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Regensburg) ბავარიის დროშა ბავარია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1962 &&&&&&&&&&021416.&&&&&021 416 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
რეგენსბურგის აღმოსავლეთ ბავარიის ტექნიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Ostbayerische Technische Hochschule Regensburg) ბავარიის დროშა ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1971 &&&&&&&&&&011000.&&&&&011 000 2015/16 (ზამთრის სემესტრი)
რიოტლინგენის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Reutlingen) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1855 &&&&&&&&&&&05091.&&&&&05 091 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
როიტლინგენის თეოლოგიური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Theologische Hochschule Reutlingen) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1877 &&&&&&&&&&&&&059.&&&&&059 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მათიასის უმაღლესი სკოლა რაინე (გერმ. Mathias Hochschule Rheine) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2009 &&&&&&&&&&&&0255.&&&&&0255 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
დაუსწრებელი სწავლების უმაღლესი სკოლა ეს-ერ-ჰა (გერმ. SRH Fernhochschule Riedlingen) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1996 &&&&&&&&&&&05400.&&&&&05 400 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
როზენჰაიმის ტექნიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Technische Hochschule Rosenheim) ბავარიის დროშა ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&05900.&&&&&05 900 2015/16 (ზამთრის სემესტრი)
როსტოკის მუსიკისა და თეატრის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Musik und Theater Rostock) მეკლენბურგ-წინა პომერანიის დროშა მეკლენბურგ-წინა პომერანია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1994 &&&&&&&&&&&&0555.&&&&&0555 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
როსტოკის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Rostock) მეკლენბურგ-წინა პომერანიის დროშა მეკლენბურგ-წინა პომერანია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1419 &&&&&&&&&&013867.&&&&&013 867 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
ჰესენის ფინანსებისა და სამართალდაცვის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hessische Hochschule für Finanzen und Rechtspflege - Rotenburg an der Fulda) ჰესენის დროშა ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1980 &&&&&&&&&&&&0879.&&&&&0879 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
საქსონიის პოლიციის უმაღლესი სკოლა ეფ-ჰა (გერმ. Hochschule der Sächsischen Polizei (FH)]] - Rothenburg/Oberlausitz) საქსონიის დროშა საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო 1994 &&&&&&&&&&&&0374.&&&&&0374 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
როტენბურგის სატყეო მეურნეობის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Forstwirtschaft Rottenburg) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1954; FH seit 1979 &&&&&&&&&&&01000.&&&&&01 000 2014/15 (ზამთრის სემესტრი)
როტენბურგის კათოლიკური საეკლესიო მუსიკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Katholische Hochschule für Kirchenmusik Rottenburg) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1997 &&&&&&&&&&&&&040.&&&&&040 2010/11 (ზამთრის სემესტრი)
გერმანიის პრევენციისა და ჯანდაცვის მენეჯმენტის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Deutsche Hochschule für Prävention und Gesundheitsmanagement - Saarbrücken) ზაარლანდის დროშა ზაარლანდი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2002 &&&&&&&&&&&03421.&&&&&03 421 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ზაარის მხარის ადმინისტრირების სპეციალური უმაღლესი სკოლა (ზაარბრიუკენი) (გერმ. Fachhochschule für Verwaltung des Saarlandes - Saarbrücken) ზაარლანდის დროშა ზაარლანდი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1980 &&&&&&&&&&&&0458.&&&&&0458 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ზაარის სახვითი ხელოვნების უმაღლესი სკოლა (ზაარბრიუკენი) (გერმ. Hochschule der Bildenden Künste Saar - Saarbrücken) ზაარლანდის დროშა ზაარლანდი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1989 &&&&&&&&&&&&0397.&&&&&0397 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ზაარის სამუსიკო უმაღლესი სკოლა (ზაარბრიუკენი) (გერმ. Hochschule für Musik Saar - Saarbrücken) ზაარლანდის დროშა ზაარლანდი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1947 &&&&&&&&&&&&0445.&&&&&0445 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ზაარის მხარის ტექნიკისა და ეკონომიკის უმაღლესი სკოლა (ზაარბრიუკენი) (გერმ. Hochschule für Technik und Wirtschaft des Saarlandes - Saarbrücken) ზაარლანდის დროშა ზაარლანდი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1807 &&&&&&&&&&&05575.&&&&&05 575 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ზაარის მხარის უნივერსიტეტი (ზაარბრიუკენი, ჰომბურგი) (გერმ. Universität des Saarlandes - Saarbrücken, Homburg) ზაარლანდის დროშა ზაარლანდი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1948 &&&&&&&&&&016695.&&&&&016 695 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
შმალკალდენის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Schmalkalden ) თიურინგიის დროშა თიურინგია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1991 &&&&&&&&&&&02836.&&&&&02 836 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
შვებიშ-გმიუნდის მხატვრული გაფორმებისა და კონსტრუირების უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Gestaltung Schwäbisch Gmünd) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1776 &&&&&&&&&&&&0642.&&&&&0642 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
შვეცინგენის სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fachhochschule Schwetzingen) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1953 &&&&&&&&&&&&0436.&&&&&0436 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
შვებიშ-გმიუნდის პედაგოგიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Pädagogische Hochschule Schwäbisch Gmünd) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი PH სახელმწიფო აქვს 1825 &&&&&&&&&&&02712.&&&&&02 712 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
ზიგენის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Siegen) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1972 &&&&&&&&&&019376.&&&&&019 376 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
შპაიერის ადმინისტრაციულ სწავლებათა გერმანული უნივერსიტეტი (გერმ. Deutsche Universität für Verwaltungswissenschaften Speyer) რაინლანდ-პფალცის დროშა რაინლანდ-პფალცი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1947 &&&&&&&&&&&&0343.&&&&&0343 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
კელნის კათოლიკური თეოლოგიის უმაღლესი სკოლა (კა-ჰა-კა-ტე) - წმინდა აუგუსტი (გერმ. Kölner Hochschule für Katholische Theologie (KHKT) – St. Augustin) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია უნივერსიტეტი კონფესიური აქვს 1925 &&&&&&&&&&&&0104.&&&&&0104 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
შტრალსუნდის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Stralsund) მეკლენბურგ-წინა პომერანიის დროშა მეკლენბურგ-წინა პომერანია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1991 &&&&&&&&&&&02453.&&&&&02 453 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
შტუტგარტის აკადის საგანმანათლებლო საზოგადოება (შტუტგარტი) (გერმ. AKAD Bildungsgesellschaft - Stuttgart) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1959 &&&&&&&&&&&05207.&&&&&05 207 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბადენ-ვიურტემბერგის დუალური სწავლების უმაღლესი სკოლა ( შტუტგარტი) (გერმ. Duale Hochschule Baden-Württemberg - Stuttgart) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი DH სახელმწიფო არა აქვს 1974/2009 &&&&&&&&&&034242.&&&&&034 242 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
შტუტგარტის თავისუფალი უმაღლესი სკოლა (გერმ. Freie Hochschule Stuttgart) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1928 &&&&&&&&&&&&0300.&&&&&0300 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
შტუტგარტის მედიის უმაღლესი სკოლა (შტუტგარტი) (გერმ. Hochschule der Medien - Stuttgart) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 2001 &&&&&&&&&&&04085.&&&&&04 085 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
შტუტგარტის მუსიკისა და საშემსრულებლო ხელოვნების უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1857 &&&&&&&&&&&&0772.&&&&&0772 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
შტუტგარტის ტექნიკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Technik Stuttgart) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&03738.&&&&&03 738 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მერცის აკადემია(შტუტგარტი) (გერმ. Merz Akademie - Stuttgart) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1918 &&&&&&&&&&&&0250.&&&&&0250 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
შტუტგარტის სახვითი ხელოვნების სახელმწიფო აკადემია (გერმ. Staatliche Akademie der Bildenden Künste Stuttgart) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1761/1829 &&&&&&&&&&&&0840.&&&&&0840 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
შტუტგარტის დაუსწრებელი სწავლების უმაღლესი სკოლა ფაუ-ვე-ა (გერმ. VWA Hochschule [VWA Hochschule für berufsbegleitendes Studium Stuttgart]) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2013 &&&&&&&&&&&&0160.&&&&&0160 2013/14 (ზამთრის სემესტრი)
ჰოენჰაიმის უნივერსიტეტი ( შტუტგარტი) (გერმ. Universität Hohenheim - Stuttgart) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1818 &&&&&&&&&&&09414.&&&&&09 414 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
შტუტგარტის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Universität Stuttgart) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1829 &&&&&&&&&&026856.&&&&&026 856 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
ტრირის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Trier) რაინლანდ-პფალცის დროშა რაინლანდ-პფალცი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1996 &&&&&&&&&&&07357.&&&&&07 357 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
ტრირის თეოლოგიური ფაკულტეტი (გერმ. Theologische Fakultät Trier) რაინლანდ-პფალცის დროშა რაინლანდ-პფალცი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1950 &&&&&&&&&&&&0183.&&&&&0183 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
ტრირის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Trier) (რაინლანდ-პფალცის დროშა რაინლანდ-პფალცი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1473/1970 &&&&&&&&&&012475.&&&&&012 475 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
ტროსინგენის სახელმწიფო სამუსიკო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Staatliche Hochschule für Musik Trossingen) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1944 &&&&&&&&&&&&0463.&&&&&0463 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
ტიუბინგენის ებერჰარდ კარლს უნივერსიტეტი (გერმ. Eberhard Karls Universität Tübingen) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1477 &&&&&&&&&&027833.&&&&&027 833 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
ტიუბინგენის ევანგელიკური საეკლესიო მუსიკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Evangelische Hochschule für Kirchenmusik Tübingen) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1998 &&&&&&&&&&&&&023.&&&&&023 2015/16 (ზამთრის სემესტრი)
ულმის ტექნიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Technische Hochschule Ulm) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&04018.&&&&&04 018 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ულმის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Ulm) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1967 &&&&&&&&&&010530.&&&&&010 530 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
ვალენდარის ფილოსოფიურ-თეოლოგიური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Philosophisch-Theologische Hochschule Vallendar) რაინლანდ-პფალცის დროშა რაინლანდ-პფალცი უნივერსიტეტი კონფესიური აქვს 1896 &&&&&&&&&&&&0398.&&&&&0398 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
ვალენდარის ოტო ბაისჰაიმის მენეჯმენტის სკოლა ვე-ჰა-უ (გერმ. WHU – Otto Beisheim School of Management - Vallendar) რაინლანდ-პფალცის დროშა რაინლანდ-პფალცი უნივერსიტეტი კერძო აქვს 1984 &&&&&&&&&&&01183.&&&&&01 183 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
ეკონომიკის და ტექნიკის სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fachhochschule für Wirtschaft und Technik Vechta-Diepholz-Oldenburg) ქვემო საქსონიის დროშა ქვემო საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1998 &&&&&&&&&&&&0700.&&&&&0700 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ფეხტას უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Vechta) ქვემო საქსონიის დროშა ქვემო საქსონია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1995 &&&&&&&&&&&05350.&&&&&05 350 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
ბადენ-ვიურტემბერგის პოლიციის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Polizei Baden-Württemberg) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1979 &&&&&&&&&&&01251.&&&&&01 251 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ვედელის სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fachhochschule Wedel) შლეზვიგ-ჰოლშტაინის დროშა შლეზვიგ-ჰოლშტაინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1969 &&&&&&&&&&&&0957.&&&&&0957 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ვაიენშტეფან-ტრისდორფის სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Weihenstephan-Triesdorf) ბავარიის დროშა ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&06407.&&&&&06 407 2014/15 (ზამთრის სემესტრი)
ვაიმარის ბაუჰაუსის უნივერსიტეტი (გერმ. Bauhaus-Universität Weimar) თიურინგიის დროშა თიურინგია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1860 &&&&&&&&&&&04172.&&&&&04 172 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ვაიმარის ფრანც ლისტის სამუსიკო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Musik Franz Liszt Weimar) თიურინგიის დროშა თიურინგია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1872 &&&&&&&&&&&&0828.&&&&&0828 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ვაინგარტენის პედაგოგიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Pädagogische Hochschule Weingarten) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი PH სახელმწიფო აქვს 1949 &&&&&&&&&&&03233.&&&&&03 233 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
ჰარცის უმაღლესი სკოლა (ვერნიგეროდე და ჰალბერშტადტი) (გერმ. Hochschule Harz - Wernigerode und Halberstadt) საქსონია-ანჰალტის დროშა საქსონია-ანჰალტი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1991 &&&&&&&&&&&03182.&&&&&03 182 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ეკონომიკისა და სამართლის უნივერსიტეტი ე-ბე-ეს (ვისბადენი, ესტრიხ-ვინკელი) (გერმ. EBS Universität für Wirtschaft und Recht - Wiesbaden, Oestrich-Winkel) ჰესენის დროშა ჰესენი უნივერსიტეტი კერძო აქვს 1971 &&&&&&&&&&&02227.&&&&&02 227 2017 (ზაფხულის სემესტრი)
ჰესენის პოლიციისა და ადმინისტრირების უმაღლესი სკოლა (ვისბადენი) (გერმ. Hessische Hochschule für Polizei und Verwaltung - Wiesbaden) ჰესენის დროშა ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1980 &&&&&&&&&&&02692.&&&&&02 692 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
რაინმაინის უმაღლესი სკოლა (ვისბადენი და რიუსელსჰაიმი) (გერმ. Hochschule RheinMain - Wiesbaden und Rüsselsheim ) ჰესენის დროშა ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვსთარგი:FN 1971 &&&&&&&&&&013246.&&&&&013 246 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
ვილჰელმ ბიუხნერის უმაღლესი სკოლა (პფუნგშტადტი) (გერმ. Wilhelm Büchner Hochschule - Pfungstadt) ჰესენის დროშა ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1997 &&&&&&&&&&&05804.&&&&&05 804 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ვილდაუს ტექნიკური უმაღლესი სკოლა (ეფ-ჰა) (გერმ. Technische Hochschule Wildau (FH)) ბრანდერბურგის დროშა ბრანდენბურგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1991 &&&&&&&&&&&04152.&&&&&04 152 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
იადეს უმაღლესი სკოლა(ვილჰელმსჰაფენი, ოლდენბურგი, ელფსფლეთი) (გერმ. Jade Hochschule (Wilhelmshaven, Oldenburg, Elsfleth) ) ქვემო საქსონიის დროშა ქვემო საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 2009 &&&&&&&&&&&06434.&&&&&06 434 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ვისმარის უნივერსიტეტი (გერმ. Hochschule Wismar) მეკლენბურგ-წინა პომერანიის დროშა მეკლენბურგ-წინა პომერანია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს align="center"| 1908 &&&&&&&&&&&07379.&&&&&07 379 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ვიტენ-ჰერდეკეს უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Witten/Herdecke) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია უნივერსიტეტი კერძო აქვს 1982 &&&&&&&&&&&02317.&&&&&02 317 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
აღმოსავლეთ ფალიის გამოყენებით მეცნიერებათა უმაღლესი სკოლა (ვოლფენბიუტელი, ზალცგიტერი, ზუდერბურგი)]] (გერმ. Ostfalia Hochschule für angewandte Wissenschaften - Wolfenbüttel, Salzgitter, Wolfsburg, Suderburg) ქვემო საქსონიის დროშა ქვემო საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს align="center"| 1971 &&&&&&&&&&011042.&&&&&011 042 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ვორმსის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Worms) რაინლანდ-პფალცის დროშა რაინლანდ-პფალცი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს align="center"| 1978 &&&&&&&&&&&03722.&&&&&03 722 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
ვუპერტალის უნივერსიტეტი (გერმ. Bergische Universität Wuppertal) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1972 &&&&&&&&&&022061.&&&&&022 061 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
ვუპერტალ-ბეთელის საეკლესიო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Kirchliche Hochschule Wuppertal/Bethel) ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის დროშა ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია უნივერსიტეტი კონფესიური აქვს 1905 &&&&&&&&&&&&0129.&&&&&0129 2014 (ზაფხულის სემესტრი)
ვიურცბურგ-შვაინფურტის გამოყენებით მეცნიერებათა სკოლა (გერმ. Hochschule für angewandte Wissenschaften Würzburg-Schweinfurt) ბავარიის დროშა ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს align="center"| 1971 &&&&&&&&&&&09000.&&&&&09 000 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
ვიურცბურგის სამუსიკო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Musik Würzburg) ბავარიის დროშა ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1797 &&&&&&&&&&&&0632.&&&&&0632 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ვიურცბურგის იულიუს მაქსიმილიანის უნივერსიტეტი (გერმ. Julius-Maximilians-Universität Würzburg) ბავარიის დროშა ბავარია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1402/1582 &&&&&&&&&&028735.&&&&&028 735 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
ციტაუ-გერლიცის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Zittau/Görlitz) საქსონიის დროშა საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს align="center"| 1992 &&&&&&&&&&&03342.&&&&&03 342 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
საქსონიის უმაღლესი სკოლა დე-პე-ეფ-ა(ცვიკაუ) (გერმ. DPFA Hochschule Sachsen - Zwickau ) საქსონიის დროშა საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს align="center"| 2012 &&&&&&&&&&&&&027.&&&&&027 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მენეჯმენტის და უსაფრთხოების უმაღლესი სკოლა - ენ-ბე-ეს (გერმ. NBS Northern Business School – Hochschule für Management und Sicherheit) ჰამბურგის დროშა ჰამბურგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს align="center"| 2013 &&&&&&&&&&&&0430.&&&&&0430 2016 (ზაფხულის სემესტრი)
დასავლეთ საქსონიის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Westsächsische Hochschule Zwickau) საქსონიის დროშა საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს align="center"| 1992 &&&&&&&&&&&04880.&&&&&04 880 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჰელმუტ შმიდტის უნივერსიტეტი (გერმ. Helmut-Schmidt-Universität) ჰამბურგის დროშა ჰამბურგი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1972 &&&&&&&&&&&02587.&&&&&02 587 2017/18 (ზაფხულის სემესტრი)
მედიის აკადემია - შტუტგარტის უმაღლესი სკოლა (გერმ. media Akademie - Hochschule Stuttgart) ბადენ-ვიურტემბერგის დროშა ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს align="center"| 2015 &&&&&&&&&&&&0110.&&&&&0110 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

თარგი:FNZ

  1. Studierendenzahl der RWTH Aachen wächst weiter - RWTH AACHEN UNIVERSITY - Deutsch.
  2. Die Hochschule Bochum besitzt jedoch eine gemeinsame Graduiertenschule mit der Ruhr-Universität Bochum, vgl. die თარგი:Webarchiv (externer Link)
  3. Robert Gramsch: Erfurt – Die älteste Hochschule Deutschlands. Vom Generalstudium zur Universität (Schriften des Vereins für die Geschichte und Altertumskunde von Erfurt. Bd. 9). Erfurt 2012. ISBN 978-3-95400-062-3