საიდუმლო მასალები (ეპიზოდების სია)

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
ნავიგაციაზე გადასვლა ძიებაზე გადასვლა
The X-Files logo.svg

აქ წარმოდგენილია ტელესერიალ „საიდუმლო მასალების“ DVD გამოცემებისა და მათში შემავალი სერიების სრული სია. ამა თუ იმ ბმულზე გადასვლით, შესაძლებელია სერიალის სერიების მოკლე აღწერის ხილვა.

სერიალის მიმოხილვა[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სეზონიეპიზოდი ეთერშიNielsen-ის რეიტინგები
პირველად ეთერშიუკანასკნელად ეთერშიმაყურებელი საშუალოდ
(მილიონებში)
შეფასება
12410 სექტემბერი, 1993 (1993-09-10)მაისი 13, 1994 (1994-05-13)არ არის111[1]
22516 სექტემბერი, 1994 (1994-09-16)მაისი 19, 1995 (1995-05-19)14.50[2]63[2]
32422 სექტემბერი, 1995 (1995-09-22)მაისი 17, 1996 (1996-05-17)15.40[3]55[4]
4244 ოქტომბერი, 1996 (1996-10-04)მაისი 18, 1997 (1997-05-18)19.20[5]20[6]
5202 ნოემბერი, 1997 (1997-11-02)მაისი 17, 1998 (1998-05-17)19.80[5]11[7]
საიდუმლო მასალები19 ივნისი, 1998 (1998-06-19)არ არისარ არის
6228 ნოემბერი, 1998 (1998-11-08)მაისი 16, 1999 (1999-05-16)17.20[5]12[8]
7227 ნოემბერი, 1999 (1999-11-07)მაისი 21, 2000 (2000-05-21)14.20[9]29[10]
8215 ნოემბერი, 2000 (2000-11-05)მაისი 20, 2001 (2001-05-20)13.93[9]31[11]
92011 ნოემბერი, 2001 (2001-11-11)მაისი 19, 2002 (2002-05-19)9.10[12]63[13]
მე მინდა მჯეროდეს25 ივლისი, 2008 (2008-07-25)არ არისარ არის
10624 იანვარი, 2016 (2016-01-24)თებერვალი 22, 2016 (2016-02-22)13.60[14]7[14]
11103 იანვარი, 2018 (2018-01-03)მარტი 21, 2018 (2018-03-21)5.34[15]91[15]

ეპიზოდები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სეზონი 1 (1993–94)[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდებარეჟისორისცენარის ავტორიორიგინალური ეთერის თარიღიწარმ.
კოდი [16]
აშშ მაყურებელი
(მილიონი)
11„პილოტი“ორმაგი ჯვარირობერტ მენდელიკრის კარტერი10 სექტემბერი, 1993 (1993-09-10)1X7912.0[17]
22„ღრმა ყელი“ორმაგი ჯვარიდენიელ სეკჰაიმიკრის კარტერი17 სექტემბერი, 1993 (1993-09-17)1X0111.1[18]
33„ვიწრო“ჰარი ლონგსტრიტიგლენ მორგანი და ჯეიმზ ვონგი24 სექტემბერი, 1993 (1993-09-24)1X0211.1[19]
44„მილსადენი“დენიელ სეკჰაიმიალექს განსა და ჰოვარდ გორდონი1 ოქტომბერი, 1993 (1993-10-01)1X039.2[20]
55„ეშმაკი ჯერსიდან“ჯო ნაპოლიტანოკრის კარტერი8 ოქტომბერი, 1993 (1993-10-08)1X0410.4[21]
66„ჩრდილები“მაიკლ კეტლმენიგლენ მორგანი და ჯეიმზ ვონგი22 ოქტომბერი, 1993 (1993-10-22)1X058.8[22]
77„მოჩვენება კომპიუტერში“ჯეროლდ ფრიდმენიალექს განსა და ჰოვარდ გორდონი29 ოქტომბერი, 1993 (1993-10-29)1X069.5[23]
88„ყინული“დევიდ ნატერიგლენ მორგანი და ჯეიმზ ვონგი5 ნოემბერი, 1993 (1993-11-05)1X0710.0[24]
99„კოსმოსი“უილიამ გრემიკრის კარტერი12 ნოემბერი, 1993 (1993-11-12)1X0810.7[25]
1010„დაცემული ანგელოზი“ორმაგი ჯვარილარი შოუჰოვარდ გორდონი და ალექს განსა19 ნოემბერი, 1993 (1993-11-19)1X098.8[26]
1111„ევა“ფრედ გერბერიკენეთ ბილერი და კრის ბრანკატო10 დეკემბერი, 1993 (1993-12-10)1X1010.4[27]
1212„ცეცხლი“ლარი შოუკრის კარტერი17 დეკემბერი, 1993 (1993-12-17)1X1111.1[28]
1313„ზღვის მიღმა“დევიდ ნატერიგლენ მორგანი და ჯეიმზ ვონგი7 იანვარი, 1994 (1994-01-07)1X1210.8[29]
1414„ტრანსსექსუალი“რობ ბოუმენილარი ბარბერი და პოლ ბარბერი21 იანვარი, 1994 (1994-01-21)1X1311.1[30]
1515„ლაზარე“დევიდ ნატერიალექს განსა და ჰოვარდ გორდონი4 თებერვალი, 1994 (1994-02-04)1X1412.1[31]
1616„გულით ახალგაზრდა“მაიკლ ლანგისლოტ კოფერი და კრის კარტერი11 თებერვალი, 1994 (1994-02-11)1X1511.5[32]
1717„ა.ბ.ე.“ორმაგი ჯვარიუილიამ გრემიგლენ მორგანი და ჯეიმზ ვონგი18 თებერვალი, 1994 (1994-02-18)1X16
N/A
1818„სასწაულმოქმედი“მაიკლ ლანგიკრის კარტერი და ჰოვარდ გორდონი18 მარტი, 1994 (1994-03-18)1X1711.6[33]
1919„ფორმები“დევიდ ნატერიმერილინ ოსბორნი1 აპრილი, 1994 (1994-04-01)1X1811.5[34]
2020„და მოვიდა სიბნელე“ჯო ნაპოლიტანოკრის კარტერი15 აპრილი, 1994 (1994-04-15)1X1912.5[35]
2121„ტუმსი“დევიდ ნატერიგლენ მორგანი და ჯეიმზ ვონგი22 აპრილი, 1994 (1994-04-22)1X2013.4[36]
2222„ახლად დაბადებული“ჯეროლდ ფრიდმენიჰოვარდ გორდონი და ალექს განსა29 აპრილი, 1994 (1994-04-29)1X2113.7[37]
2323„როლანდი“დევიდ ნატერიკრის რუპენთალი6 მაისი, 1994 (1994-05-06)1X2212.5[38]
2424„ერლენმეიერის კოლბა“ორმაგი ჯვარირ. უ. გუდვინიკრის კარტერი13 მაისი, 1994 (1994-05-13)1X2314.0[39]

სეზონი 2: 1994–1995[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდებარეჟისორისცენარის ავტორიორიგინალური ეთერის თარიღიწარმ.
კოდი [40]
აშშ მაყურებელი
(მილიონი)
251„პატარა მწვანე კაცუნები“ორმაგი ჯვარიდევიდ ნატერიგლენ მორგანი და ჯეიმზ ვონგი16 სექტემბერი, 1994 (1994-09-16)2X0116.1[41]
262„მატარებელი“დენიელ სეკჰაიმიკრის კარტერი23 სექტემბერი, 1994 (1994-09-23)2X0215.9[42]
273„სისხლი“დევიდ ნატერიამბავი: დერინ მორგანი
ტელედადგმა: გლენ მორგანი და ჯეიმზ ვონგი
30 სექტემბერი, 1994 (1994-09-30)2X0314.8[43]
284„უძილო“რობ ბოუმენიჰოვარდ გორდონი7 ოქტომბერი, 1994 (1994-10-07)2X0413.4[44]
295„დუეინ ბარი“ორმაგი ჯვარიკრის კარტერიკრის კარტერი14 ოქტომბერი, 1994 (1994-10-14)2X0513.9[45]
306„ამაღლება“ორმაგი ჯვარიმაიკლ ლანგიპოლ ბრაუნი21 ოქტომბერი, 1994 (1994-10-21)2X0615.5[46]
317„3“დევიდ ნატერიკრის რუპენთალი და გლენ მორგანი და ჯეიმზ ვონგი4 ნოემბერი, 1994 (1994-11-04)2X0715.0[47]
328„ერთი ამოსუნთქვა“ორმაგი ჯვარირ. უ. გუდვინიგლენ მორგანი და ჯეიმზ ვონგი11 ნოემბერი, 1994 (1994-11-11)2X0815.3[48]
339„ცეცხლში მოსიარულე“დევიდ ნატერიჰოვარდ გორდონი18 ნოემბერი, 1994 (1994-11-18)2X0915.2[49]
3410„წითელი მუზეუმი“ორმაგი ჯვარიუინ ფელპსიკრის კარტერი9 დეკემბერი, 1994 (1994-12-09)2X1016.1[50]
3511„ექსელსიუს დეი“სტივენ სერჯიკიპოლ ბრაუნი16 დეკემბერი, 1994 (1994-12-16)2X1114.2[51]
3612„ობრი“რობ ბოუმენისარა ბ. ჩარნო6 იანვარი, 1995 (1995-01-06)2X1216.2[52]
3713„უძლეველი“დევიდ ნატერიკრის კარტერი13 იანვარი, 1995 (1995-01-13)2X1314.7[53]
3814„დამსჯელი ხელი“კიმ მენერსიგლენ მორგანი და ჯეიმზ ვონგი27 იანვარი, 1995 (1995-01-27)2X1417.7[54]
3915„ახალი ძვლები“რობ ბოუმენიჰოვარდ გორდონი3 თებერვალი, 1995 (1995-02-03)2X1517.8[55]
4016„კოლონია“ორმაგი ჯვარინიკ მარკიამბავი: დევიდ დუხოვნი და კრის კარტერი
ტელედადგმა: კრის კარტერი
10 თებერვალი, 1995 (1995-02-10)2X1615.9[56]
4117„თამაშის დასასრული“ორმაგი ჯვარირობ ბოუმენიფრენკ სპოტნიცი17 თებერვალი, 1995 (1995-02-17)2X1717.5[57]
4218„შემზარავი სიმეტრია“ჯეიმზ უიტმორ უმცროსისტივ დე ჯერნეტი24 თებერვალი, 1995 (1995-02-24)2X1816.5[58]
4319„მშვიდი ყურე“რობ ბოუმენიამბავი: ჰოვარდ გორდონი
ტელედადგმა: ჰოვარდ გორდონი და ალექს განსა
10 მარტი, 1995 (1995-03-10)2X1917.1[59]
4420„მოტყუება“კიმ მენერსიდერინ მორგანი31 მარტი, 1995 (1995-03-31)2X2015.7[60]
4521„კალუშარი“მაიკლ ვეიარისარა ბ. ჩარნო14 აპრილი, 1995 (1995-04-14)2X2112.9[61]
4622„ფ. ემასკულატა“რობ ბოუმენიკრის კარტერი და ჰოვარდ გორდონი28 აპრილი, 1995 (1995-04-28)2X2214.0[62]
4723„ნაზი ნათება“ჯეიმზ კონტნერივინს გილიგანი5 მაისი, 1995 (1995-05-05)2X2312.9[63]
4824„ჩვენი ქალაქი“რობ ბოუმენიფრენკ სპოტნიცი12 მაისი, 1995 (1995-05-12)2X2414.5[64]
4925„ანასაზი“ორმაგი ჯვარირ. უ. გუდვინიამბავი: დევიდ დუხოვნი და კრის კარტერი
ტელედადგმა: კრის კარტერი
19 მაისი, 1995 (1995-05-19)2X2516.6[65]

სეზონი 3: 1995–1996[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდებარეჟისორისცენარის ავტორიორიგინალური ეთერის თარიღიწარმ.
კოდი [66]
აშშ მაყურებელი
(მილიონი)
501„კურთხეული გზა“ორმაგი ჯვარირ. უ. გუდვინიკრის კარტერი22 სექტემბერი, 1995 (1995-09-22)3X0119.94[67]
512„ქაღალდის სამაგრი“ორმაგი ჯვარირობ ბოუმენიკრის კარტერი29 სექტემბერი, 1995 (1995-09-29)3X0217.20[67]
523„დ.პ.ო.“კიმ მენერსიჰობარდ გორდონი6 ოქტომბერი, 1995 (1995-10-06)3X0315.57[67]
534„კლაიდ ბრუკმენის უკანასკნელი დასვენება“დევიდ ნატერიდერინ მორგანი13 ოქტომბერი, 1995 (1995-10-13)3X0415.38[67]
545„სია“კრის კარტერიკრის კარტერი20 ოქტომბერი, 1995 (1995-10-20)3X0516.72[67]
556„მეტად მორცხვი“დევიდ ნატერიჯეფრი ვლემინგი3 ნოემბერი, 1995 (1995-11-03)3X0614.83[67]
567„გასეირნება“რობ ბოუმენიჯონ შიბანი10 ნოემბერი, 1995 (1995-11-10)3X0715.91[67]
578„საპყრობილე“კიმ მენერსიჩარლზ გრანტ კრეიგი17 ნოემბერი, 1995 (1995-11-17)3X0815.90[67]
589„ნისეი“ორმაგი ჯვარიდევიდ ნატერიკრის კარტერი, ჰობარდ გორდონი და ფრენკ სპოტნიცი24 ნოემბერი, 1995 (1995-11-24)3X0916.36[67]
5910„731“ორმაგი ჯვარირობ ბოუმენიფრენკ სპოტნიცი1 დეკემბერი, 1995 (1995-12-01)3X1017.68[67]
6011„გამოცხადებები“დევიდ ნატერიკიმ ნიუტონი15 დეკემბერი, 1995 (1995-12-15)3X1115.25[67]
6112„კოპროფაგების ომი“კიმ მენერსიდერინ მორგანი5 იანვარი, 1996 (1996-01-05)3X1216.32[67]
6213„სიზიგია“რობ ბოუმენიკრის კარტერი26 იანვარი, 1996 (1996-01-26)3X1316.04[67]
6314„გროტესკი“კიმ მენერსიჰობარდ გორდონი2 თებერვალი, 1996 (1996-02-02)3X1418.32[67]
6415„პაიპერ მარუ“ორმაგი ჯვარირობ ბოუმენიფრენკ სპოტნიცი და კრის კარტერი9 თებერვალი, 1996 (1996-02-09)3X1516.44[67]
6516„აპოკრიფი“ორმაგი ჯვარიკიმ მენერსიფრენკ სპოტნიცი და კრის კარტერი16 თებერვალი, 1996 (1996-02-16)3X1616.71[67]
6617„მბიძგავი“რობ ბოუმენივინს გილიგანი23 თებერვალი, 1996 (1996-02-23)3X1716.20[67]
6718„ადგილი, სადაც ბინადრობენ სულები“კიმ მენერსიჯონ შიბანი8 მარტი, 1996 (1996-03-08)3X1817.38[67]
6819„ჯოჯოხეთური ფული“ტაკერ გეიტსიჯეფრი ვლემინგი29 მარტი, 1996 (1996-03-29)3X1914.86[67]
6920„ჯო ჩანგის "ღია კოსმოსიდან"“რობ ბოუმენიდერინ მორგანი12 აპრილი, 1996 (1996-04-12)3X2016.08[67]
7021„ხორცშესხმა“ჯეიმზ ჩარლსტონიამბავი: დევიდ დუხოვნი და ჰობარდ გორდონი
ტელედადგმა: ჰობარდ გორდონი
26 აპრილი, 1996 (1996-04-26)3X2114.62[67]
7122„ჭაობი“კიმ მენერსიკიმ ნიუტონი3 მაისი, 1996 (1996-05-03)3X2216.00[67]
7223„უმად შეერთებული“რობ ბოუმენიმეტ ბეკი10 მაისი, 1996 (1996-05-10)3X2314.48[67]
7324„გოგონა, გამოჩნდი“ორმაგი ჯვარირ. უ. გუდვინიამბავი: დევიდ დუხოვნი და კრის კარტერი
ტელედადგმა: კრის კარტერი
17 მაისი, 1996 (1996-05-17)3X2417.86[67]

სეზონი 4: 1996–1997[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდებარეჟისორისცენარის ავტორიორიგინალური ეთერის თარიღიწარმ.
კოდი [68]
აშშ მაყურებელი
(მილიონი)
741„ბატონების რასა“ორმაგი ჯვარირ. უ. გუდუინიკრის კარტერი4 ოქტომბერი, 1996 (1996-10-04)4X0121.11[69]
752„სახლი“კიმ მენერსიგლენ მორგანი და ჯეიმზ ვონგი11 ოქტომბერი, 1996 (1996-10-11)4X0318.85[69]
763„ტელიკო“ჯეიმზ ჩარლზტონიჰოვარდ გორდონი18 ოქტომბერი, 1996 (1996-10-18)4X0418.01[69]
774„მოუსვენრობა“რობ ბოუმენივინს გილიგანი27 ოქტომბერი, 1996 (1996-10-27)4X0219.10[69]
785„მინდორი, რომელზეც მოვკვდი“რობ ბოუმენიგლენ მორგანი და ჯეიმზ ვონგი3 ნოემბერი, 1996 (1996-11-03)4X0519.85[69]
796„სისხლიანი“კიმ მენერსივალერი მეიჰიუ და ვივიენ მეიჰიუ10 ნოემბერი, 1996 (1996-11-10)4X0618.85[69]
807„მწეველის ოცნებები“ჯეიმზ ვონგიგლენ მორგანი17 ნოემბერი, 1996 (1996-11-17)4X0717.09[69]
818„ტუნგუსკა“ორმაგი ჯვარიკიმ მენერსიფრენკ სპოტნიცი და კრის კარტერი24 ნოემბერი, 1996 (1996-11-24)4X0918.85[69]
829„ტერმა“ორმაგი ჯვარირობ ბოუმენიფრენკ სპოტნიცი და კრის კარტერი1 დეკემბერი, 1996 (1996-12-01)4X1017.34[69]
8310„ქაღალდის გულები“რობ ბოუმენივინს გილიგანი15 დეკემბერი, 1996 (1996-12-15)4X0816.59[69]
8411„მსოფლიო ბრუნავს“ტაკერ გეიტსიჯონ შიბენი12 იანვარი, 1997 (1997-01-12)4X1122.37[69]
8512„ლეონარდ ბეტსი“კიმ მენერსივინს გილიგანი, ჯონ შიბენი და ფრენკ სპოტნიცი26 იანვარი, 1997 (1997-01-26)4X1429.15[69]
8613„აღარასოდეს“რობ ბოუმენიგლენ მორგანი და ჯეიმზ ვონგი2 თებერვალი, 1997 (1997-02-02)4X1321.36[69]
8714„გახსოვდეს სიკვდილი“ორმაგი ჯვარირობ ბოუმენიკრის კარტერი, ვინს გილიგანი, ჯონ შიბენი და ფრენკ სპოტნიცი9 თებერვალი, 1997 (1997-02-09)4X1519.10[69]
8815„კადიში“კიმ მენერსიჰოვარდ გორდონი16 თებერვალი, 1997 (1997-02-16)4X1216.56[69]
8916„არაშურნაძიები“მაიკლ ლანგიამბავი: ჰოვარდ გორდონი
ტელედადგმა: ჰოვარდ გორდონი და კრის კარტერი
23 თებერვალი, 1997 (1997-02-23)4X1616.56[69]
9017„დრო მიქრის“ორმაგი ჯვარირობ ბოუმენიკრის კარტერი და ფრენკ სპოტნიცი16 მარტი, 1997 (1997-03-16)4X1718.85[69]
9118„მაქსი“ორმაგი ჯვარიკიმ მენერსიკრის კარტერი და ფრენკ სპოტნიცი23 მარტი, 1997 (1997-03-23)4X1818.34[69]
9219„სინქრონულობა“ჯეიმზ ჩარლზტონიჰოვარდ გორდონი და დევიდ გრინუოლტი13 აპრილი, 1997 (1997-04-13)4X1918.09[69]
9320„წვრილმანები“კლიფ ბოლივინს გილიგანი20 აპრილი, 1997 (1997-04-20)4X2020.86[69]
9421„ნულოვანი შედეგი“ორმაგი ჯვარიკიმ მენერსიჰოვარდ გორდონი და ფრენკ სპოტნიცი27 აპრილი, 1997 (1997-04-27)4X2118.60[69]
9522„ელეგია“ჯეიმზ ჩარლზტონიჯონ შიბენი4 მაისი, 1997 (1997-05-04)4X2217.10[69]
9623„დემონები“ორმაგი ჯვარიკიმ მენერსირ. უ. გუდუინი11 მაისი, 1997 (1997-05-11)4X2319.10[69]
9724„გეთსიმანიის ბაღი“ორმაგი ჯვარირ. უ. გუდუინიკრის კარტერი18 მაისი, 1997 (1997-05-18)4X2419.85[69]

სეზონი 5: 1997–1998[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდებარეჟისორისცენარის ავტორიორიგინალური ეთერის თარიღიწარმ.
კოდი [70]
აშშ მაყურებელი
(მილიონი)
981„დაბრუნება“ორმაგი ჯვარირ. უ. გუდუინიკრის კარტერი2 ნოემბერი, 1997 (1997-11-02)5X0227.34[71]
992„დაბრუნება II“ორმაგი ჯვარიკიმ მენერსიკრის კარტერი9 ნოემბერი, 1997 (1997-11-09)5X0324.84[71]
1003„უცნაური ეჭვმიტანილები“კიმ მენერსივინს გილიგანი16 ნოემბერი, 1997 (1997-11-16)5X0121.72[71]
1014„შემოვლა“ბრეტ დაულერიფრენკ სპოტნიცი23 ნოემბერი, 1997 (1997-11-23)5X0422.88[71]
1025„პოსტმოდერნიზმის პრომეთე“კრის კარტერიკრის კარტერი30 ნოემბერი, 1997 (1997-11-30)5X0618.68[71]
1036„საშობაო სიმღერა“ორმაგი ჯვარიპიტერ მარკლივინს გილიგანი, ჯონ შიბენი და ფრენკ სპოტნიცი7 დეკემბერი, 1997 (1997-12-07)5X0520.91[71]
1047„ემილი“ორმაგი ჯვარიკიმ მენერსივინს გილიგანი, ჯონ შიბენი და ფრენკ სპოტნიცი14 დეკემბერი, 1997 (1997-12-14)5X0720.94[71]
1058„მელებზე ნადირობა“დენიელ სეკჰაიმივინს გილიგანი და ტიმ მაინირი4 იანვარი, 1998 (1998-01-04)5X0819.75[71]
1069„შიზოგენია“რალფ ჰემეკერიჯესიკა სკოტი და მაიკ უოლეგერი11 იანვარი, 1998 (1998-01-11)5X0921.37[71]
10710„ჩინგა“კიმ მენერსისტივენ კინგი და კრის კარტერი8 თებერვალი, 1998 (1998-02-08)5X1021.33[71]
10811„ჩახმახი“რობ ბოუმენიუილიამ გიბსონი და ტომ მედოქსი15 თებერვალი, 1998 (1998-02-15)5X1118.04[71]
10912„ცუდი სისხლი“კლიბ ბოლივინს გილიგანი22 თებერვალი, 1998 (1998-02-22)5X1219.25[71]
11013„პაციენტი X“ორმაგი ჯვარიკიმ მენერსიკრის კარტერი და ფრენკ სპოტნიცი1 მარტი, 1998 (1998-03-01)5X1320.21[71]
11114„წითელი და შავი“ორმაგი ჯვარიკრის კარტერიკრის კარტერი და ფრენკ სპოტნიცი8 მარტი, 1998 (1998-03-08)5X1419.98[71]
11215„მოგზაურები“უილიამ. ა. გრემიჯონ შიბენი და ფრენკ სპოტნიცი29 მარტი, 1998 (1998-03-29)5X1515.06[71]
11316„წარმოსახვა“კიმ მენერსიტიმ მაინირი19 აპრილი, 1998 (1998-04-19)5X1616.53[71]
11417„ყველა სული“ალენ კულტერიამბავი: ბილი ბრაუნი, დენ ენჯელი
ტელედადგმა: ფრენკ სპოტნიცი და ჯონ შიბენი
26 აპრილი, 1998 (1998-04-26)5X1713.44[71]
11518„პაინ-ბლაფის ვარიანტი“რობ ბოუმენიჯონ შიბენი3 მაისი, 1998 (1998-05-03)5X1818.24[71]
11619„შეშლილობა ორისათვის“კიმ მენერსივინს გილიგანი10 მაისი, 1998 (1998-05-10)5X1917.63[71]
11720„დასასრული“ორმაგი ჯვარირ. უ. გუდუინიკრის კარტერი17 მაისი, 1998 (1998-05-17)5X2018.76[71]

საიდუმლო მასალები (1998 წლის ფილმი)[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

საიდუმლო მასალების პროექტი კვლავ დაიხურა. მალდერსა და სკალის საქმე აქვთ ტერორისტებთან. სახელმწიფო შენობის განადგურების შემდეგ მალდერს უკავშირდება იდუმალი პროფესორი, რომელიც უხსნის, რომ ბომბის გარდა იქ სხვა რამ იყო. ცნობილი ხდება, რომ გამოქვაბულში აღმოაჩინეს შავი ზეთი, რომლითაც სინდიკატი ცდებს ატარებს. მალდერი და სკალი სხვადასხვა საიდუმლო ლაბორატორიას მიაგნებენ. კვლავ აქტუალურია კოლონისტებისა და სინდიკატის ურთიერთკავშირი.

სეზონი 6: 1998–1999[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდებარეჟისორისცენარის ავტორიორიგინალური ეთერის თარიღიწარმ.
კოდი [72]
აშშ მაყურებელი
(მილიონი)
1181„დასაწყისი“ორმაგი ჯვარიკიმ მენერსიკრის კარტერი8 ნოემბერი, 1998 (1998-11-08)6ABX0120.34[73]
1192„რბოლა“რობ ბოუმენივინს გილიგანი15 ნოემბერი, 1998 (1998-11-15)6ABX0218.5[73]
1203„სამკუთხედი“კრის კარტერიკრის კარტერი22 ნოემბერი, 1998 (1998-11-22)6ABX0318.2[73]
1214„ოცნებების ქვეყანა“კიმ მენერსივინს გილიგანი, ჯონ შიბენი და ფრენკ სპოტნიცი29 ნოემბერი, 1998 (1998-11-29)6ABX0417.48[73]
1225„ოცნებების ქვეყანა II“მაიკლ უოტკინსივინს გილიგანი, ჯონ შიბენი და ფრენკ სპოტნიცი6 დეკემბერი, 1998 (1998-12-06)6ABX0517.01[73]
1236„როგორც მიიტაცეს აჩრდილებმა შობა“კრის კარტერიკრის კარტერი13 დეკემბერი, 1998 (1998-12-13)6ABX0817.31[73]
1247„სინაზის ენა“რობ ბოუმენიდევიდ ამანი3 იანვარი, 1999 (1999-01-03)6ABX0618.69[73]
1258„წვიმის მეფე“კიმ მენერსიჯეფრი ბელი10 იანვარი, 1999 (1999-01-10)6ABX0721.24[73]
1269„სენატის რეზოლუცია №819“ორმაგი ჯვარიდენიელ სეკჰაიმიჯონ შიბენი17 იანვარი, 1999 (1999-01-17)6ABX1015.65[73]
12710„ტითონი“მაიკლ უოტკინსივინს გილიგანი24 იანვარი, 1999 (1999-01-24)6ABX0915.83[73]
12811„ორი მამა“ორმაგი ჯვარიკიმ მენერსიკრის კარტერი და ფრენკ სპოტნიცი7 თებერვალი, 1999 (1999-02-07)6ABX1118.81[73]
12912„ერთი ვაჟი“ორმაგი ჯვარირობ ბოუმენიკრის კარტერი და ფრენკ სპოტნიცი14 თებერვალი, 1999 (1999-02-14)6ABX1216.57[73]
13013„ცუდი წყალი“რობ ბოუმენიდევიდ ამანი21 თებერვალი, 1999 (1999-02-21)6ABX1416.91[73]
13114„ორშაბათი“კიმ მენერსივინს გილიგანი და ჯონ შიბენი28 თებერვალი, 1999 (1999-02-28)6ABX1516.74[73]
13215„არკადია“მაიკლ უოტკინსიდენიელ არკინი7 მარტი, 1999 (1999-03-07)6ABX1317.91[73]
13316„ალფა“პიტერ მარკლიჯეფრი ბელი28 მარტი, 1999 (1999-03-28)6ABX1617.67[73]
13417„ტრევორი“რობ ბოუმენიჯიმ გატრიჯი და კენ ჰორილივი11 აპრილი, 1999 (1999-04-11)6ABX1717.65[73]
13518„სასწაული“კიმ მენერსიამბავი: ჯონ შიბენი და ფრენკ სპოტნიცი
ტელედადგმა: კრის კარტერი
18 აპრილი, 1999 (1999-04-18)6ABX1815.2[73]
13619„არაბუნებრივი“დევიდ დუხოვნიდევიდ დუხოვნი25 აპრილი, 1999 (1999-04-25)6ABX2016.88[73]
13720„სამეული“ბრაიან სპაისერივინს გილიგანი და ჯონ შიბენი2 მაისი, 1999 (1999-05-02)6ABX1912.94[73]
13821„მგზავრობა მინდორზე“კიმ მენერსიამბავი: ფრენკ სპოტნიცი
ტელედადგმა: ჯონ შიბენი და ვინს გილიგანი
9 მაისი, 1999 (1999-05-09)6ABX2115.38[73]
13922„ბიოგენეზი“ორმაგი ჯვარირობ ბოუმენიკრის კარტერი და ფრენკ სპოტნიცი16 მაისი, 1999 (1999-05-16)6ABX2215.86[73]

სეზონი 7: 1999–2000[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდებარეჟისორისცენარის ავტორიორიგინალური ეთერის თარიღიწარმ.
კოდი [74]
აშშ მაყურებელი
(მილიონი)
1401„მეექვსე ამოხოცვა“ორმაგი ჯვარიკიმ მენერსიკრის კარტერი7 ნოემბერი, 1999 (1999-11-07)7ABX0317.82[75]
1412„მეექვსე ამოხოცვა II: სიყვარული ბედისადმი“ორმაგი ჯვარიმაიკლ უოტკინსიდევიდ დუხოვნი და კრის კარტერი14 ნოემბერი, 1999 (1999-11-14)7ABX0416.15[75]
1423„მშიერი“კიმ მენერსივინს გილიგანი21 ნოემბერი, 1999 (1999-11-21)7ABX0116.17[75]
1434„ათასწლეული“ტომას უ. რაიტივინს გილიგანი და ფრენკ სპოტნიცი28 ნოემბერი, 1999 (1999-11-28)7ABX0515.09[75]
1445„ზეწოლა“რობერტ ლიბერმანიდევიდ ამანი5 დეკემბერი, 1999 (1999-12-05)7ABX0612.71[75]
1456„გოლდბერგის ვარიანტი“ტომას უ. რაიტიჯეფრი ბელი12 დეკემბერი, 1999 (1999-12-12)7ABX0214.49[75]
1467„ორისონი“რობ ბოუმენიჩიპ იოჰანსენი9 იანვარი, 2000 (2000-01-09)7ABX0715.63[75]
1478„საოცარი მალინი“ტომას უ. რაიტივინს გილიგანი, ჯონ შიბენი და ფრენკ სპოტნიცი16 იანვარი, 2000 (2000-01-16)7ABX0816.18[75]
1489„ნიშნები და სასწაულები“კიმ მენერსიჯეფრი ბელი23 იანვარი, 2000 (2000-01-23)7ABX0913.86[75]
14910„წარმოშობა და დრო“ორმაგი ჯვარიმაიკლ უოტკინსიკრის კარტერი და ფრენკ სპოტნიცი6 თებერვალი, 2000 (2000-02-06)7ABX1013.95[75]
15011„დახურვა“ორმაგი ჯვარიკიმ მენერსიკრის კარტერი და ფრენკ სპოტნიცი13 თებერვალი, 2000 (2000-02-13)7ABX1115.35[75]
15112„X-პოლიციელები“მაიკლ უოტკინსივინს გილიგანი20 თებერვალი, 2000 (2000-02-20)7ABX1216.56[75]
15213„პირველი პირის მსროლელი“კრის კარტერიუილიამ გიბსონი და ტომ მედოქსი27 თებერვალი, 2000 (2000-02-27)7ABX1315.31[75]
15314„ქურდი“კიმ მენერსივინს გილიგანი, ჯონ შიბენი და ფრენკ სპოტნიცი12 მარტი, 2000 (2000-03-12)7ABX1411.91[75]
15415„მეგობრულად“ორმაგი ჯვარირობ ბოუმენიუილიამ ბ. დეივისი19 მარტი, 2000 (2000-03-19)7ABX1511.99[75]
15516„ქიმერა“კლიბ ბოლიდევიდ ამანი2 აპრილი, 2000 (2000-04-02)7ABX1612.89[75]
15617„ყველაფერი“ჯილიან ანდერსონიჯილიან ანდერსონი9 აპრილი, 2000 (2000-04-09)7ABX1712.18[75]
15718„ნიშანი X“კიმ მენერსისტივენ მეიდა და გრეგ უოკერი16 აპრილი, 2000 (2000-04-16)7ABX1910.81[75]
15819„ჩ.დ. ჰოლივუდი“დევიდ დუხოვნიდევიდ დუხოვნი30 აპრილი, 2000 (2000-04-30)7ABX1812.88[75]
15920„საბრძოლო კლუბი“პოლ შაპიროკრის კარტერი7 მაისი, 2000 (2000-05-07)7ABX2011.70[75]
16021„მე მსურს“ვინს გილიგანივინს გილიგანი14 მაისი, 2000 (2000-05-14)7ABX2112.79[75]
16122„რეკვიემი“ორმაგი ჯვარიკიმ მენერსიკრის კარტერი21 მაისი, 2000 (2000-05-21)7ABX2215.26[75]

სეზონი 8: 2000–2001[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდებარეჟისორისცენარის ავტორიორიგინალური ეთერის თარიღიწარმ.
კოდი [76]
აშშ მაყურებელი
(მილიონი)
1621„შიგნიდან“ორმაგი ჯვარიკიმ მენერსიკრის კარტერი5 ნოემბერი, 2000 (2000-11-05)8ABX0115.87[77]
1632„გარედან“ორმაგი ჯვარიკიმ მენერსიკრის კარტერი12 ნოემბერი, 2000 (2000-11-12)8ABX0215.1[78]
1643„მოთმინება“კრის კარტერიკრის კარტერი19 ნოემბერი, 2000 (2000-11-19)8ABX0413.3[78]
1654„გუგულები“როდ ჰარდივინს გილიგანი26 ნოემბერი, 2000 (2000-11-26)8ABX0513.6[78]
1665„შელოცვა“რიჩარდ კომპტონიდევიდ ამანი3 დეკემბერი, 2000 (2000-12-03)8ABX0613.9[78]
1676„მკვლელობა“პიტერ მარკლიამბავი: სტივენ მეიდა და დენიელ არკინი
ტელედადგმა: სტივენ მეიდა
10 დეკემბერი, 2000 (2000-12-10)8ABX0313.2[78]
1687„უარყოფით“ტონი უორმბიფრენკ სპოტნიცი17 დეკემბერი, 2000 (2000-12-17)8ABX0712.37[79]
1698„საკონტროლო გასროლა“ტერენს ო'ჰარაგრეგ უოკერი7 იანვარი, 2001 (2001-01-07)8ABX0913.3[78]
1709„გადარჩენა“როდ ჰარდიჯეფრი ბელი14 იანვარი, 2001 (2001-01-14)8ABX1011.7[78]
17110„სამაგიერო“ტონი უორმბიჯონ შიბენი21 იანვარი, 2001 (2001-01-21)8ABX1211.8[80]
17211„ძღვენი“ორმაგი ჯვარიკიმ მენერსიფრენკ სპოტნიცი4 თებერვალი, 2001 (2001-02-04)8ABX1114.6[81]
17312„მედუზა“რიჩარდ კომპტონიფრენკ სპოტნიცი11 თებერვალი, 2001 (2001-02-11)8ABX1313.8[78]
17413„ხელით“ორმაგი ჯვარიკიმ მენერსიკრის კარტერი და ფრენკ სპოტნიცი18 თებერვალი, 2001 (2001-02-18)8ABX0816.0[82]
17514„შეუძლებელია“ორმაგი ჯვარიკიმ მენერსიკრის კარტერი და ფრენკ სპოტნიცი25 თებერვალი, 2001 (2001-02-25)8ABX1416.9[83]
17615„ცოცხალი მკვდარი“ორმაგი ჯვარიტონი უორმბიკრის კარტერი და ფრენკ სპოტნიცი1 აპრილი, 2001 (2001-04-01)8ABX1512.4[84]
17716„სამი სიტყვა“ორმაგი ჯვარიტონი უორმბიკრის კარტერი და ფრენკ სპოტნიცი8 აპრილი, 2001 (2001-04-08)8ABX18
N/A
17817„ემპედოკლე“ბარი კ. თომასიგრეგ უოკერი22 აპრილი, 2001 (2001-04-22)8ABX1712.46[85]
17918„ისინი მოდიან“ორმაგი ჯვარიროდ ჰარდისტივენ მეიდა29 აპრილი, 2001 (2001-04-29)8ABX1611.8[78]
18019„ეული“ფრენკ სპოტნიციფრენკ სპოტნიცი6 მაისი, 2001 (2001-05-06)8ABX1912.7[78]
18120„არსი“ორმაგი ჯვარიკიმ მენერსიკრის კარტერი13 მაისი, 2001 (2001-05-13)8ABX2012.8[78]
18221„არსებობა“ორმაგი ჯვარიკიმ მენერსიკრის კარტერი20 მაისი, 2001 (2001-05-20)8ABX2114.00[86]

სეზონი 9: 2001–2002[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდებარეჟისორისცენარის ავტორიორიგინალური ეთერის თარიღიწარმ.
კოდი [87]
აშშ მაყურებელი
(მილიონი)
1831„დღეს არაფერი განსაკუთრებული მომხდარა“ორმაგი ჯვარიკიმ მენერსიკრის კარტერი და ფრენკ სპოტნიცი11 ნოემბერი, 2001 (2001-11-11)9ABX0110.6[88]
1842„დღეს არაფერი განსაკუთრებული მომხდარა II“ორმაგი ჯვარიტონი უორმბიკრის კარტერი და ფრენკ სპოტნიცი18 ნოემბერი, 2001 (2001-11-18)9ABX029.4[88]
1853„სატანა“ფრენკ სპოტნიციფრენკ სპოტნიცი2 დეკემბერი, 2001 (2001-12-02)9ABX038.7[89]
1864„4-D“ტონი უორმბისტივენ მეიდა9 დეკემბერი, 2001 (2001-12-09)9ABX058.9[90]
1875„ბუზების მბრძანებელი“კიმ მენერსიტომას შნაუცი16 დეკემბერი, 2001 (2001-12-16)9ABX069.9[91]
1886„არავის ენდო“ორმაგი ჯვარიტონი უორმბიკრის კარტერი და ფრენკ სპოტნიცი6 იანვარი, 2002 (2002-01-06)9ABX088.4[91]
1897„ჯონ დოუ“მიშელ მაკლარენივინს გილიგანი13 იანვარი, 2002 (2002-01-13)9ABX078.7[92]
1908„ჯოჯოხეთში მიმავალი“კიმ მენერსიდევიდ ამანი27 იანვარი, 2002 (2002-01-27)9ABX047.8[88]
1919„წარმოშობა“ორმაგი ჯვარიკიმ მენერსიკრის კარტერი და ფრენკ სპოტნიცი3 მარტი, 2002 (2002-03-03)9ABX109.7[93]
19210„წინდახედულობა“ორმაგი ჯვარიკრის კარტერიკრის კარტერი და ფრენკ სპოტნიცი10 მარტი, 2002 (2002-03-10)9ABX118.4[91]
19311„ოდრი პოლი“კიმ მენერსისტივენ მეიდა17 მარტი, 2002 (2002-03-17)9ABX138.0[91]
19412„დაბლობი“ჯონ შიბენიჯონ შიბენი31 მარტი, 2002 (2002-03-31)9ABX097.3[88]
19513„დაუჯერებელი“კრის კარტერიკრის კარტერი7 აპრილი, 2002 (2002-04-07)9ABX149.1[94]
19614„საზარელი მონსტრები“დუაიტ ლიტლიტომას შნაუცი14 აპრილი, 2002 (2002-04-14)9ABX128.2[91]
19715„ზვიგენზე გადახტომა“კლიფ ბოლივინს გილიგანი, ჯონ შიბენი და ფრენკ სპოტნიცი21 აპრილი, 2002 (2002-04-21)9ABX158.6[91]
19816„უილიამი“ორმაგი ჯვარიდევიდ დუხოვნიამბავი: დევიდ დუხოვნი, ფრენკ სპოტნიცი და კრის კარტერი
ტელედადგმა: კრის კარტერი
28 აპრილი, 2002 (2002-04-28)9ABX179.3[95]
19917„განთავისუფლება“კიმ მენერსიამბავი: ჯონ შიბენი და დევიდ ამანი
ტელედადგმა: დევიდ ამანი
5 მაისი, 2002 (2002-05-05)9ABX167.8[88]
20018„მზიანი დღეები“ვინს გილიგანივინს გილიგანი12 მაისი, 2002 (2002-05-12)9ABX1810.4[96]
201
202
19
20
„ჭეშმარიტება“ორმაგი ჯვარიკიმ მენერსიკრის კარტერი19 მაისი, 2002 (2002-05-19)9ABX19
9ABX20
13.25[97]

საიდუმლო მასალები: მე მინდა მჯეროდეს[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

საიდუმლო მასალების მეორე სრულმეტრაჟიანი ფილმი გამოვიდა 2008 წლის 25 ივლისს, აშშ-ში.

სეზონი 10 (2016)[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდებარეჟისორისცენარის ავტორიორიგინალური ეთერის თარიღიწარმ.
კოდი
აშშ მაყურებელი
(მილიონი)
2031„ჩემი ბრძოლა“
ორმაგი ჯვარი[98]
კრის კარტერიკრის კარტერი24 იანვარი, 2016 (2016-01-24)1AYW0116.19[99]
2042„კვლავ შინ“
[100]
გლენ მორგანიგლენ მორგანი25 იანვარი, 2016 (2016-01-25)1AYW059.67[101]
2053„მალდერი და სკალი ხვდებიან მაქცია-მონსტრს“
[102]
დერინ მორგანიდერინ მორგანი1 თებერვალი, 2016 (2016-02-01)1AYW038.37[103]
2064„ბაბილონი“
[104]
კრის კარტერი[105]კრის კარტერი[105]8 თებერვალი, 2016 (2016-02-08)1AYW028.31[106]
2075„დამფუძნებლის მუტაცია“
ორმაგი ჯვარი[107]
ჯეიმზ ვონი[108]ჯეიმზ ვონი[108]15 თებერვალი, 2016 (2016-02-15)1AYW047.07[109]
2086„ჩემი ბრძოლა II“
ორმაგი ჯვარი[107]
კრის კარტერიამბავი: კრის კარტერი, მარგარეტ ფირონი და ენ საიმონი
ტელედადგმა: კრის კარტერი[110]
22 თებერვალი, 2016 (2016-02-22)1AYW067.60[111]

სეზონი 11 (2018)[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდებარეჟისორისცენარის ავტორიორიგინალური ეთერის თარიღიწარმ.
კოდი
აშშ მაყურებელი
(მილიონი)
2091„ჩემი ბრძოლა III“ორმაგი ჯვარიკრის კარტერიკრის კარტერი3 იანვარი, 2018 (2018-01-03)2AYW015.15[112]
2102„ეს“[113]გლენ მორგანიგლენ მორგანი10 იანვარი, 2018 (2018-01-10)2AYW023.95[114]
2113„კიდევ ერთი“[115]კევინ ჰუქსიკრის კარტერი17 იანვარი, 2018 (2018-01-17)2AYW033.95[116]
2124„ფორჰედ სვეტის დაკარგული ნახატი“დერინ მორგანი[117]დერინ მორგანი[117]24 იანვარი, 2018 (2018-01-24)2AYW043.87[118]
2135„ალგული“‡ჯეიმს ვონგი[117]ჯეიმს ვონგი[117]31 იანვარი, 2018 (2018-01-31)2AYW053.64[119]
2146„კნუტი“კეროლი ბენკერიგეიბ როტერი7 თებერვალი, 2018 (2018-02-07)2AYW063.74[120]
2157„Rm9sbG93ZXJz“გლენ მორგანიშენონ ჰებლინი და კრისტენ კლოუკი28 თებერვალი, 2018 (2018-02-28)2AYW073.23[121]
2168„ფამილიარი“ჰოლი დეილიბენჯამინ ვან ალენი7 მარტი, 2018 (2018-03-07)2AYW083.46[122]
2179„არაფერი არ გრძელდება უსასრულოდ“ჯეიმს ვონგიკარენ ნილსენი14 მარტი, 2018 (2018-03-14)2AYW093.01[123]
21810„ჩემი ბრძოლა 4“‡კრის კარტერიკრის კარტერი21 მარტი, 2018 (2018-03-21)2AYW103.43[124]

სქოლიო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  1. Mendoza, Manuel (June 17, 1994). „A Program That Goes to X-Tremes – Fox's 'X – Files' Blends Subtlety and Strangeness“. The Dallas Morning News.
  2. 2.0 2.1 „ABC Hits a 'Home' Run“. Entertainment Weekly. April 28, 1995. ციტირების თარიღი: April 3, 2012.
  3. Lowry (1996), p. 249
  4. „Season Winner NBC Coasts, While CBS Outrates ABC“. St. Paul Pioneer Press. May 30, 1996.
  5. 5.0 5.1 5.2 Kessenich (2002), p. 12
  6. Gorman, Bill. (May 17, 2008) We Look Back At The Top TV Shows of 1997. TV by the Numbers. დაარქივებულია ორიგინალიდან — July 8, 2015. ციტირების თარიღი: January 10, 2016.
  7. „The Final Countdown“. Entertainment Weekly. May 29, 1998. ციტირების თარიღი: December 2, 2010.
  8. „TV Winners & Losers: Numbers Racket – A Final Tally Of The Season's Shows“. Entertainment Weekly. June 4, 1999.
  9. 9.0 9.1 Kessenich (2002), p. 146
  10. „Top TV Shows For 1999–2000 Season“. Variety. ციტირების თარიღი: December 2, 2010.
  11. „The Bitter End“. Entertainment Weekly. June 1, 2001. ციტირების თარიღი: December 2, 2010.
  12. „How did your favorite show rate?“. USA Today. May 28, 2002. დაარქივებულია ორიგინალიდან — October 13, 2012. ციტირების თარიღი: December 2, 2010.
  13. Kessenich (2002), p. 193
  14. 14.0 14.1 Full 2015–16 TV Season Series Rankings. Deadline (May 26, 2015). ციტირების თარიღი: May 26, 2015.
  15. 15.0 15.1 de Moraes, Lisa; Hipes, Patrick. 2017-18 TV Series Ratings Rankings: NFL Football, ‘Big Bang’ Top Charts (May 22, 2018). ციტირების თარიღი: September 16, 2018.
  16. The X-Files: The Complete First Season, DVD, ბუკლეტი
  17. „Smooth Start for 'seaQuest DSV' – Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. September 15, 1993. p. 03D. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — მარტი 4, 2016. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  18. „Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. September 22, 1993. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — მარტი 4, 2016. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  19. 'Dave's World,' 'Harts' Help CBS to Victory – Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. September 29, 1993. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — მარტი 4, 2016. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  20. „Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. October 6, 1993. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — მარტი 4, 2016. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  21. „New Shows Pick Up Steam in ABC Win – Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. October 18, 1993. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — მარტი 4, 2016. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  22. „World Series Earns CBS a Win – Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. October 20, 1993. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — მარტი 4, 2016. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  23. „ABC Usurps CBS as No. 1 – Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. November 3, 1993. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — მარტი 4, 2016. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  24. „Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. November 10, 1993. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — მარტი 4, 2016. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  25. „Walters Gives ABC a Special Boost – Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. November 17, 1993. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — მარტი 4, 2016. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  26. „CBS Sweeps Back to Top – Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. November 24, 1993. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — მარტი 4, 2016. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  27. „Midler's 'Gypsy' Coming Up Roses for CBS – Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. December 15, 1993. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — მარტი 4, 2016. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  28. „ABC on Top For 2nd Week – Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. December 22, 1993. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — მარტი 4, 2016. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  29. 'Improvement' Leads ABC Charge – Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. January 12, 1994. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — მარტი 4, 2016. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  30. „Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. January 26, 1994. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — მარტი 4, 2016. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  31. „Lilith Brings Ratings to 'Fraiser' – Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. February 9, 1994. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — მარტი 4, 2016. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  32. „Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. February 17, 1994. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — მარტი 4, 2016. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  33. „Wednesday Wins for ABC – Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. March 24, 1994. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — მაისი 21, 2013. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  34. „ABC Gets Help From 'These Friends' – Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. April 6, 1994. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — მაისი 21, 2013. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  35. „Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. April 20, 1994. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — მაისი 21, 2013. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  36. „Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. April 27, 1994. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — მაისი 21, 2013. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  37. „Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. May 4, 1994. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — მაისი 21, 2013. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  38. „ABC Keeps Hammering Away – Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. May 11, 1994. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — მაისი 21, 2013. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  39. „Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. May 18, 1994. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — მაისი 21, 2013. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  40. The X-Files: The Complete Second Season (booklet). დევიდ ნატერი, et al. Fox.CS1-ის მხარდაჭერა: others (link)
  41. 'Girl' Helps ABC Start Fall Season on Top – Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. September 21, 1994. p. 03D. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — სექტემბერი 10, 2016. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  42. „Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. September 28, 1994. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — მაისი 17, 2017. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  43. „Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. October 5, 1994. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — მაისი 17, 2017. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  44. „CBS Edges Into No. 1 Spot, But Can It Stay? – Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. October 12, 1994. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — მაისი 17, 2017. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  45. „Regular Series Put ABC Back on Top – Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. October 19, 1994. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — მაისი 17, 2017. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  46. 'Grace' Leads ABC to Tie With CBS – Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. October 26, 1994. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — მაისი 17, 2017. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  47. 'Cagney & Lacey' Makes Winning Return – Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. November 9, 1994. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — მაისი 17, 2017. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  48. „CBS' 'Scarlett' Sweeps to No. 1 – Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. November 16, 1994. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — მაისი 17, 2017. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  49. 'Scarlett,' CBS' Sweeping Epic – Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. November 23, 1994. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — მაისი 17, 2017. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  50. „Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. December 14, 1994. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — მარტი 4, 2016. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  51. „ABC's Winning Way With Comedy – Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. December 21, 1994. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — მარტი 4, 2016. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  52. „Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. January 11, 1995. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — მარტი 4, 2016. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  53. 'ER' Rolls Into the No. 1 Spot – Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. January 18, 1995. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — მარტი 4, 2016. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  54. „Super Bowl Kicks ABC to the Top – Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. February 1, 1995. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — მარტი 4, 2016. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  55. „Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. February 8, 1995. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — მარტი 4, 2016. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  56. „Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. February 15, 1995. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — მარტი 4, 2016. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  57. „Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. February 23, 1995. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — მარტი 4, 2016. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  58. „Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. March 1, 1995. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — მარტი 4, 2016. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  59. „Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. March 15, 1995. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — მარტი 4, 2016. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  60. „Oscar Show, Celeb Chats Keep ABC on Top – Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. April 5, 1995. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — ივნისი 16, 2012. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  61. „Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. April 19, 1995. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — ივნისი 16, 2012. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  62. „Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. May 3, 1995. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — ივნისი 16, 2012. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  63. „Ratings Go to the Movies – Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. May 10, 1995. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — ივნისი 16, 2012. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  64. „Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. May 17, 1995. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — ივნისი 16, 2012. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  65. „Nielsen Ratings“ (PDF). USA Today. May 24, 1995. p. D3. დაარქივებულია ორიგინალიდან (PDF) — სექტემბერი 10, 2016. ციტირების თარიღი: November 28, 2012.
  66. The X-Files: The Complete Third Season (booklet). რ. უ. გუდვინი, et al. Fox.CS1-ის მხარდაჭერა: others (link)
  67. 67.00 67.01 67.02 67.03 67.04 67.05 67.06 67.07 67.08 67.09 67.10 67.11 67.12 67.13 67.14 67.15 67.16 67.17 67.18 67.19 67.20 67.21 67.22 67.23 ლოური (1996), p. 251
  68. The X-Files: The Complete Fourth Season (ბუკლეტი). რ. უ. გუდუინი, სხვები. Fox.CS1-ის მხარდაჭერა: others (link)
  69. 69.00 69.01 69.02 69.03 69.04 69.05 69.06 69.07 69.08 69.09 69.10 69.11 69.12 69.13 69.14 69.15 69.16 69.17 69.18 69.19 69.20 69.21 69.22 69.23 მაისლერი (1999), გვ. 298
  70. The X-Files: The Complete Fifth Season (ბუკლეტი). კიმ მენერსი, სხვები. Fox.CS1-ის მხარდაჭერა: others (link)
  71. 71.00 71.01 71.02 71.03 71.04 71.05 71.06 71.07 71.08 71.09 71.10 71.11 71.12 71.13 71.14 71.15 71.16 71.17 71.18 71.19 მაისლერი (1999), გვ. 284
  72. The X-Files: The Complete Sixth Season (ბუკლეტი). კიმ მენერსი, სხვები. Fox.CS1-ის მხარდაჭერა: others (link)
  73. 73.00 73.01 73.02 73.03 73.04 73.05 73.06 73.07 73.08 73.09 73.10 73.11 73.12 73.13 73.14 73.15 73.16 73.17 73.18 73.19 73.20 73.21 მაისლერი (2000), გვ. 294
  74. The X-Files: The Complete Seventh Season (ბუკლეტი). კიმ მენერსი, სხვები. Fox.CS1-ის მხარდაჭერა: others (link)
  75. 75.00 75.01 75.02 75.03 75.04 75.05 75.06 75.07 75.08 75.09 75.10 75.11 75.12 75.13 75.14 75.15 75.16 75.17 75.18 75.19 75.20 75.21 შაპირო (2000), p. 281
  76. The X-Files: The Complete Eighth Season (ბუკლეტი). კიმ მენერსი, სხვები. Fox.CS1-ის მხარდაჭერა: others (link)
  77. „Campaign ad sales outstrip last election's – Election 2000: Media“. The Atlanta Journal-Constitution. ნოემბერი 8, 2000. p. E20.
  78. 78.00 78.01 78.02 78.03 78.04 78.05 78.06 78.07 78.08 78.09 78.10 კანტონი, მეჯ. The X-Files – Series – Episode List – Season 8. TV Tango. ციტირების თარიღი: თებერვალი 24, 2013.
  79. კისელი, რიკ (დეკემბერი 20, 2000). 'Sound' is music to NBC's ears“. Variety. ციტირების თარიღი: ნოემბერი 29, 2012.
  80. კისელი, რიკ (იანვარი 23, 2001). „Peacock mines gold in Globes' Nielsens“. Variety. ციტირების თარიღი: ნოემბერი 29, 2012.
  81. 'Outback' in Business. Entertainment Weekly (თებერვალი 16, 2001). დაარქივებულია ორიგინალიდან — 2013-11-10. ციტირების თარიღი: ნოემბერი 26, 2012.
  82. პეტროზელო, დონა (თებერვალი 20, 2001). „Blaine Dangles a Preview“. Daily News. ციტირების თარიღი: ნოემბერი 29, 2012.
  83. სეპინუოლი, ალან; Seitz, Zoller (მარტი 1, 2001). „Blame it on Cable“. The Star-Ledger. ციტირების თარიღი: სექტემბერი 19, 2012.
  84. „The List“. BtoB Magazine. Crain Communications. აპრილი 30, 2001. ციტირების თარიღი: ნოემბერი 26, 2012.
  85. „TV Ratings Report“. The Dallas Morning News. 26 აპრილი, 2001. p. 8C. შეამოწმეთ თარიღის პარამეტრი |date=-ში (დახმარება)
  86. Associated Press (მაისი 2001). „Season finales lift NBC to No. 1“. The Cincinnati Post: 3C.
  87. The X-Files: The Complete Ninth Season (ბუკლეტი). კიმ მენერსი, სხვები. Fox.CS1-ის მხარდაჭერა: others (link)
  88. 88.0 88.1 88.2 88.3 88.4 კესენიჩი, გვ. 193
  89. „Primetime TV Rate Race“. The Hollywood Reporter. 5 დეკემბერი, 2002. p. 11. შეამოწმეთ თარიღის პარამეტრი |date=-ში (დახმარება)
  90. „Primetime TV Rate Race“. The Hollywood Reporter. 12 დეკემბერი, 2002. p. 26. შეამოწმეთ თარიღის პარამეტრი |date=-ში (დახმარება)
  91. 91.0 91.1 91.2 91.3 91.4 91.5 კანტონი, მეჯ. The X-Files – Series – Episode List – Season 9. TV Tango. ციტირების თარიღი: 24 თებერვალი, 2013.
  92. მარი, სტივ (18 იანვარი, 2002). „'X-Files' Creator Plots Cliffhanger for Series Exit in May“. The Atlanta Journal-Constitution. p. E3. შეამოწმეთ თარიღის პარამეტრი |date=-ში (დახმარება)
  93. ანდრივა, ნელი (6 მარტი, 2002). „Usual suspects dominate Post-Olympic TV Numbers“. The Hollywood Reporter. p. 6. შეამოწმეთ თარიღის პარამეტრი |date=-ში (დახმარება)
  94. კოლინზი, სკოტ (10 აპრილი, 2002). „'CSI,' NCAA Spell CBS viewer win: NBC Holds Big Lead in 18-49 Demo; 'Late Night' Scores Big“. The Hollywood Reporter. p. 4. შეამოწმეთ თარიღის პარამეტრი |date=-ში (დახმარება)
  95. ლიტლტონი, სინთია (30 აპრილი, 2002). „'Dead' rises on Sunday for CBS: Part 1 of Mini Helps Eye to Viewers Win, Tie with Fox in Demo“. The Hollywood Reporter. p. 6. შეამოწმეთ თარიღის პარამეტრი |date=-ში (დახმარება)
  96. ანდრივა, ნელი (14 მაისი, 2002). „'Dinotopia' ABC Ratings Monster: Part 1 of Mini Trounces Rivals, Spurs Net to Sunday Victories“. The Hollywood Reporter. p. 4. შეამოწმეთ თარიღის პარამეტრი |date=-ში (დახმარება)
  97. კისელი, რიკ. (21 მაისი, 2002) Peacock struts its stuff. Variety. ციტირების თარიღი: 25 მარტი, 2015.
  98. What Do We Know From a Callsheet?. XFilesNews (June 17, 2015). დაარქივებულია ორიგინალიდან — ივლისი 4, 2015. ციტირების თარიღი: June 17, 2015.
  99. Porter, Rick. Sunday Final Ratings: 'X-Files' Adjusts Up by a Full Point. Tribune Digital Ventures (January 26, 2016). დაარქივებულია ორიგინალიდან — იანვარი 27, 2016. ციტირების თარიღი: January 26, 2016.
  100. Ausiello, Michael. (June 4, 2015) X-Files Revival on Fox: Are We Getting a Sequel to the Season 4 Classic 'Home'?. TVLine. ციტირების თარიღი: June 4, 2015.
  101. Porter, Rick. Monday Final Ratings: 'Scorpion' and 'Superstore' Adjust Up. Tribune Digital Ventures (January 26, 2016). დაარქივებულია ორიგინალიდან — იანვარი 28, 2016. ციტირების თარიღი: January 26, 2016.
  102. Ausiello, Michael. (June 24, 2015) Ask Ausiello: Spoilers on CSI Finale, Arrow, Supernatural, X-Files, Hannibal, Secrets & Lies and More!. TVLine. ციტირების თარიღი: June 24, 2015.
  103. Porter, Rick. (February 2, 2016) Monday Final Ratings: 'X-Files,' 'Lucifer' and 'The Bachelor' Adjust Up. Tribune Digital Ventures. დაარქივებულია ორიგინალიდან — თებერვალი 3, 2016. ციტირების თარიღი: February 2, 2016.
  104. The X-Files Revial – 4th Episode Title and More. XFilesNews.com (July 22, 2015). დაარქივებულია ორიგინალიდან — ივლისი 23, 2015. ციტირების თარიღი: July 22, 2015.
  105. 105.0 105.1 Simon, Anne. (August 3, 2015) Tagging along with Chris Carter tomorrow on location with #XFiles episode 4, written/directed by Chris. Hoping for good pics and live tweets. Twitter. ციტირების თარიღი: August 3, 2015.
  106. Porter, Rick. (February 9, 2016) Monday Final Ratings: 'The Bachelor' and 'Scorpion' Adjust Up. Tribune Digital Ventures. დაარქივებულია ორიგინალიდან — თებერვალი 11, 2016. ციტირების თარიღი: February 9, 2016.
  107. 107.0 107.1 The X-Files Returning to TV - Know All About It!. XFilesNews.com (August 19, 2015). ციტირების თარიღი: August 19, 2015.[მკვდარი ბმული]
  108. 108.0 108.1 X-Files News. (August 3, 2015) Episode No. 5 of #XFilesRevival is going to be written and directed by #JamesWong @thexfiles #thexfiles. Twitter. ციტირების თარიღი: August 4, 2015.
  109. Porter, Rick. (February 17, 2016) Monday Final Ratings: Grammys and All Other Shows Hold. Tribune Digital Ventures. დაარქივებულია ორიგინალიდან — თებერვალი 19, 2016. ციტირების თარიღი: February 17, 2016.
  110. Simon, Anne. (August 10, 2015) Chris has confirmed. Will get story credit on #XFiles episode 6 with BFF Margaret Fearon who gave medical advice and is real live Scully.. Twitter. ციტირების თარიღი: August 10, 2015.
  111. Porter, Rick. (February 23, 2016) Monday Final Ratings: 'Bachelor' Adjusts Up, 'Crazy Ex-Girlfriend' Adjusts Down. Tribune Digital Ventures. დაარქივებულია ორიგინალიდან — თებერვალი 25, 2016. ციტირების თარიღი: February 23, 2016.
  112. Porter, Rick. (January 5, 2018) ‘Chicago PD’ adjusts up, ‘The X-Files’ adjusts down: Wednesday final ratings. TV by the Numbers. დაარქივებულია ორიგინალიდან — იანვარი 6, 2018. ციტირების თარიღი: January 5, 2018.
  113. (XF-1102) "This". The Futon Critic. ციტირების თარიღი: December 20, 2017.
  114. Porter, Rick. (January 11, 2018) ‘Speechless’ adjusts up: Wednesday final ratings. TV by the Numbers. დაარქივებულია ორიგინალიდან — იანვარი 12, 2018. ციტირების თარიღი: January 11, 2018.
  115. (XF-1103) "Plus One". The Futon Critic. ციტირების თარიღი: December 27, 2017.
  116. Porter, Rick. (January 19, 2018) 'Riverdale,' 'X-Files' and everything else unchanged: Wednesday final ratings. TV by the Numbers. დაარქივებულია ორიგინალიდან — იანვარი 19, 2018. ციტირების თარიღი: January 19, 2018.
  117. 117.0 117.1 117.2 117.3 The X-Files Season 11 Episode Descriptions Give Us New Hints. Den of Geek. ციტირების თარიღი: December 15, 2017.
  118. Porter, Rick. (January 25, 2018) 'Match Game' adjusts up: Wednesday final ratings. TV by the Numbers. დაარქივებულია ორიგინალიდან — იანვარი 26, 2018. ციტირების თარიღი: January 25, 2018.
  119. Porter, Rick. (February 1, 2018) 'The Amazing Race' adjusts up, 'The Blacklist' adjusts down: Wednesday final ratings. TV by the Numbers. დაარქივებულია ორიგინალიდან — თებერვალი 2, 2018. ციტირების თარიღი: February 1, 2018.
  120. Porter, Rick. (February 8, 2018) ‘Riverdale’ adjusts up: Wednesday final ratings. TV by the Numbers. დაარქივებულია ორიგინალიდან — თებერვალი 9, 2018. ციტირების თარიღი: February 8, 2018.
  121. Porter, Rick. (March 1, 2018) 'Speechless' adjusts up: Wednesday final ratings. TV by the Numbers. დაარქივებულია ორიგინალიდან — მარტი 2, 2018. ციტირების თარიღი: March 1, 2018.
  122. Porter, Rick. (March 8, 2018) ‘The Goldbergs’ and Riverdale’ adjust up, ‘Chicago PD’ and ‘Life Sentence’ down: Wednesday final ratings. TV by the Numbers. დაარქივებულია ორიგინალიდან — მარტი 9, 2018. ციტირების თარიღი: March 8, 2018.
  123. Porter, Rick. (March 15, 2018) ‘The X-Files’ adjusts down: Wednesday final ratings. TV by the Numbers. დაარქივებულია ორიგინალიდან — მარტი 16, 2018. ციტირების თარიღი: March 15, 2018.
  124. Porter, Rick. (March 22, 2018) ‘Survivor,’ ‘The Goldbergs’ and ‘Modern Family’ adjust up, ‘Speechless’ adjusts down: Wednesday final ratings. TV by the Numbers. დაარქივებულია ორიგინალიდან — მარტი 23, 2018. ციტირების თარიღი: March 22, 2018.