პარაფილიების სია

თავისუფალი ქართულენოვანი ენციკლოპედია ვიკიპედიიდან
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება

ამ სტატიაში პირდაპირ მოცემულია პარაფილიებისა და სექსუალური ფეტიშიზმის ჩამონათვალი.

ანბანური სია[რედაქტირება]

  • ბიასტოფილია — სექსუალური აღგზნება ძალდატანობითი იერიშის გამოყენებისას.
  • გერონტოფილია — სექსუალური აღგზნება მნიშვნელოვნად უფროსი ადამიანის მიმართ.
  • გინემიმეტოფილია — მიზიდულობა კაცის მიმართ, ვინც ქალს ბაძავს, ან ტრანსექსუალი ქალის მიმართ, ვინც თავდაპირველად კაცი იყო.
  • დაკრიფილია — სექსუალური აღგზნება ჩრემლების დანახვისას, ან ტირილისას.
  • დიაპერიზმი — სექსუალური აღგზნება ბავშვის საფენების ტარებისას.
  • ვოროფილია — სექსუალური აღზნება იმის წარმოდგენსას, რომ მას შეჭამენ, იგი შეჭამს ვინმეს, ან ამ პროცესის თვითმხილველი გახდება.
  • ვუაიერიზმი — სექსუალური კმაყოფილების მიღება სხვა ადამიანთა სექსის აქტის, ადამიანის გახდის ან/და სხვა სახის ინტიმური ქმედების თვალთვალისას.
  • ზენოფილია — სექსუალური აღგზნების მიღწევა ეჭვიანობისას.
  • ზოოსადიზმი — სექსუალური სიამოვნების მიღება ცხოველების ტანჯვისას.
  • ზოოფილია — სექსუალური ლტოლვა ცხოველების მიმართ.
  • მაზოფილია — სექსუალური აღგზნება ქალის მკერდისგან.
  • მაზოხიზმი — საკუთარი თავის ტანჯვის და ტკივილის გზით, სექსუალური სიამოვნების და დაკმაყოფილების მიღება.
  • მაკროფილია — სექსუალური ლტოლვა გამოგონილ გიგანტ ადამიანის, ძირითადად ქალის, მიმართ.
  • მიკროფილია — სექსუალური ლტოლვა მინიატურული ადამიანის მიმართ. მაკროფილიის ანტონომი.
  • მისოფილია — სექსუალური აღგზნება ჭუჭყიანი, გათელილი საგნების მიმართ.
  • ნარატოფილია — სექსუალური აღგზნება პარტნიორისადმი ბინძური, შეურაცმყოფელი სიტყვების თქმისას.
  • ნასოფილია — სექსუალური აღგზნება, მიღწეული პარტნიორის ცხვირზე შეხებისას.
  • ნეკროფილია — სექსუალური ლტოლვა მკვრდების მიმართ.
  • ნეოფილია — სექსუალური აგზნება ახლის მიმართ.
  • ნეპიოფილია — სექსუალური ლტოლვით ბავშვების მიმართ.
  • ნიკტოფილია — სექსუალური აღგზნება სიბნელის, ან ღამის მიმართ.
  • ოდაქსელაგნია — სექსუალური მიზიდულობა კბენის მიმართ.
  • ოლფაქტოფილია — სექსუალური ლტოლვა ან/და სექსულაური აღგზნება სუნისა თუ სურნელის მიმართ.
  • სადიზმი — სექსუალური აღგზნების მიღება სხვისი ცემისას, ან სხვა სახის ტკივილის მიყენებისას.
  • საკვებით თამაში — სექსუალური აღგზნება საჭმლისგან, ასევე ცნობილი, როგორც სიტოფილია.
  • სალიროფილია — ექსუალური სიამოვნების მიღწევა, საიმე საგნის გაჭუჭყიანებისა ან გათელვისას.
  • სატელეფონო სკატოლოგია — სექსუალური აღგზნების მიღწევა, ტელეფონით უცხო მოსაუბრის გალანძღვისას.
  • სთენოლაგნია — სექსუალური აღგზნება თავისი სიძლიერისა, თუ კუნთების დემონსტრირებისას.
  • სიმფოროფილია — სექსუალური აღგზნება კატასტროფების მიმართ.
  • სიტოფილია — სექსუალური აღგზნება საჭმლისგან.
  • სკატოფილიაკოპროფილიის სინონიმი. სექსუალური მიზიდულობა (ან სიამოვნება) ფეკალების მიმართ.
  • სომნიოფილია — სექსუალური აღგზნების ან/და ორგაზმის მიღწევა, როდესაც ადამიანი უეცრად შევარდება და ეროტიული ალერსით გააღვიძებს მძინარე უცნობს.
  • სტიგმატოფილია — სექსუალური ინტერესი პირსინგებისა, ან ტატუების მიმართ.
  • ტერატოფილია — სექსუალური მიზიდულობა „დეფორმირებულ“ ან „საშინელ“ ადამიანების მიმართ.
  • ტრანსვესტიზმი — სექსუალური აღგზნება საწინააღმდეგო სქესის ადამიანის სამოსის ჩაცმსას.
  • ტრიქოფილია — სექსუალური აღგზნება ან მოჭარბებული ლტოლვა თმის მიმართ.
  • ტროილიზმი — ეროტიკული ინტერესი, რომელიც საკუთარი პარტნიორის სხვასთან სქესობრივი აქტის, ხშირად ფარულად, თვალთვალს გულისხმობს.
  • უროლაგნია — სექსუალური კმაყოფილება შარდისგან ან მოშარდვისგან.
  • ფორმიკოფილია — სექსუალური სიამოვნების მიღება მწერებისგან და მათი ნაკბენებისგან.
  • ფორნიფილია — სექსუალური ობიექტიფიკაცია, სადაც პარტნიორის სხეული მჭიდროთაა მიჯაჭვული სკამთან, მაგიდასთან, ან სხვა ავეჯთან.
  • ფროტერიზმი — სექსუალური აღგზნება სხვა ადამიანთან ცალმხრივი შეხებისან ან/და ხახუნისას.
  • ქრემასტისტოფილია — სექსუალური აღგზნება მიღწეული, როდესაც გაგქურდავენ, ან მოგიტაცებენ.
  • ქრონოფილია — სექსუალური აღგზნება მიყწეული, როდესაც პარტნორებს შორის დიდი ასაკობრივი სხვაობაა.
  • ქსენოფილია — სექსუალური მიზიდულობა უცხო ხალხის მიმართ.
  • ჰებეფილია — სექსუალური მიზიდულობა პუბერტული ასაკის ბავშვების მიმართ.
  • ჰიბრისტოფილია — სექსუალური მიზიდულობა ხალხის მიმართ, ვინც არღვევს კანონს ან ჩადის საშინელ დანაშაულს.
  • ჰომეოვესტიზმი — სექსუალური აღზნება, რომელიც ვლინდება სხვა კაცის ან ქალის სამოსის ჩაცმისას.

იაპონური ტერმინები[რედაქტირება]

  • ვაკამეზაკე — სექსუალური აღგზნება ქალის ტანიდან ალკოჰოლური სასმელის სმისას.
  • ნიოტაიმორი — საშიმისა, ან სუშის ჭამა ქალის შიშველი ტანიდან.
  • ომორაში — სექსუალური აღგზნება სავსე შარდის ბუშტის დროს, ან სექსუალურ მიზიდულობა ადამიანის მიმართ, რომელსაც შარდის ბუშტი სავსე აქვს.
  • ტამაკერი — სექსუალური აღგზნების მიღწევა, ქალის მიერ კაცის სათესლე ჯირკვალზე დარტყმისას.

ტერმინები არაპარაფილიებისთვის[რედაქტირება]