გაერთიანებული სამეფოს პრემიერ-მინისტრების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
Jump to navigation Jump to search

აქ მოყვანილია გაერთიანებული სამეფოს პრემიერ-მინისტრების სია.

სახელი სურათი მანდატის ვადა პარტია
რობერტ უოლპოლი Robertwalpole.jpg 4 აპრილი, 1721 11 თებერვალი, 1742 ვიგი
სპენსერ კომპტონი, უილმინგტონის გრაფი Earl of wilmington.png 16 თებერვალი, 1742 2 ივლისი, 1743 ვიგი
ჰენრი პელჰემი Henry Pelham.jpg 27 აგვისტო, 1743 6 მარტი, 1754 ვიგი
ტომას პელჰემ-ჰოლსი, ნიუკასლის ჰერცოგი
(პირველად)
ThomasPelham-Holles.jpg 16 მარტი, 1754 16 ნოემბერი, 1756 ვიგი
უილიამ კავენდიში, დევონშირის ჰერცოგი William Cavendish, 4th Duke of Devonshire.JPG 16 ნოემბერი, 1756 25 ივნისი, 1757 ვიგი
ტომას პელჰემ-ჰოლსი, ნიუკასლის ჰერცოგი
(მეორედ)
ThomasPelham-Holles.jpg 2 ივლისი, 1757 26 მაისი, 1762 ვიგი
ჯონ სტიუარდი, ბიუტის გრაფი JohnStuartBute.jpg 26 მაისი, 1762 16 აპრილი, 1763 ტორი
ჯორჯ გრენვილი George Grenville.png 16 აპრილი, 1763 13 ივლისი, 1765 ვიგი
ჩარლზ ვატსონ-ვენტვორდი, როკინჰამის მარკიზი
(პირველად)
Rockingham2.JPG 13 ივლისი, 1765 30 ივლისი, 1766 ვიგი
უილიამ პიტი, ჩეთემის გრაფი Elderpitt.jpg 30 ივლისი, 1766 14 ოქტომბერი, 1768 ვიგი
აუგუსტუს ფიცროი, გრაფტონის ჰერცოგი Grafton3.JPG 14 ოქტომბერი, 1768 28 იანვარი, 1770 ვიგი
ფრედერიკ ნორზი Nathaniel Dance Lord North.jpg 28 იანვარი, 1770 22 მარტი, 1782 ტორი
ჩარლზ ვატსონ-ვენტვორდი, როკინჰამის მარკიზი
(მეორედ)
Rockingham2.JPG 27 მარტი, 1782 1 ივლისი, 1782 ვიგი
უილიამ პეტი, შელბერნის გრაფი Shelburne.jpg 4 ივლისი, 1782 2 აპრილი, 1783 ვიგი
უილიამ კავენდიში-ბენტინკი, პორტლანდის ჰერცოგი
(პირველად)
W h cavendish-bentinck.jpg 2 აპრილი, 1783 19 დეკემბერი, 1783 ვიგი
უილიამ პიტი უმცროსი
(პირველად)
Pitt the Younger.jpg 19 დეკემბერი, 1783 14 მარტი, 1801 ტორი
ჰენრი ადინგტონი Henry Addington.jpg 17 მარტი, 1801 10 მაისი, 1804 ტორი
უილიამ პიტი უმცროსი
(მეორედ)
Pitt the Younger.jpg 10 მაისი, 1804 23 იანვარი, 1806 ტორი
ლორდი უილიამ გრენვილი Epmis05Wyndham.jpg 11 თებერვალი, 1806 31 მარტი, 1807 ვიგი
უილიამ კავენდიში-ბენტინკი, პორტლანდის ჰერცოგი
(მეორედ)
W h cavendish-bentinck.jpg 31 მარტი, 1807 4 ოქტომბერი, 1809 ტორი
სპენსერ პერსევალი Spencer Perceval.JPG 4 ოქტომბერი, 1809 11 მაისი, 1812 ტორი
რობერტ ჯენკინსონი, ლივერპულის გრაფი Earl jenkinson.jpg 8 ივნისი, 1812 9 აპრილი, 1827 ტორი
ჯორჯ კენინგი Canning.jpg 10 აპრილი, 1827 8 აგვისტო, 1827 ტორი
ფრედერიკ ჯონ რობინსონი, ვიკონტ გოდერიკი FrederickJohnRobinson.jpg 31 აგვისტო, 1827 21 იანვარი, 1828 ტორი
ართურ უელესლი, I ჰერცოგი უელინგტონი
(პირველად)
Arthur Wellesley, 1st Duke of Wellington by Robert Home cropped.jpg 22 იანვარი, 1828 16 ნოემბერი, 1830 ტორი
გრაფი ჩარლზ გრეი Charlesgrey2.jpg 22 ნოემბერი, 1830 9 ივლისი, 1834 ვიგი
უილიამ ლამბი
(პირველად)
2nd V Melbourne.jpg 16 ივლისი, 1834 14 ნოემბერი, 1834 ვიგი
ართურ უელესლი, I ჰერცოგი უელინგტონი
(მეორედ)
Arthur Wellesley, 1st Duke of Wellington by Robert Home cropped.jpg 14 ნოემბერი, 1834 10 დეკემბერი, 1834 ტორი
რობერტ პილი
(პირველად)
Robert Peel.jpg 10 დეკემბერი, 1834 8 აპრილი, 1835 კონსერვატიული
უილიამ ლამბი
(მეორედ)
2nd V Melbourne.jpg 18 აპრილი, 1835 30 აგვისტო, 1841 ვიგი
რობერტ პილი
(მეორედ)
Robert Peel.jpg 30 აგვისტო, 1841 29 ივნისი, 1846 კონსერვატიული
ლორდი ჯონ რასელი
(პირველად)
Lord john russell.jpg 30 ივნისი, 1846 21 თებერვალი, 1852 ვიგი
ედუარდ სმიტ-სტენლი, დერბის გრაფი
(პირველად)
14th Earl of Derby.jpg 23 თებერვალი, 1852 17 დეკემბერი, 1852 კონსერვატიული
ჯორჯ ჰამილტონ-გორდონი, აბერდინის გრაფი George Hamilton Gordon, 4th Earl of Aberdeen by John Partridge.jpg 19 დეკემბერი, 1852 30 იანვარი, 1855 პილიტი
ჰენრი ტემპლ, ვიკონტ პალმერსტონი
(პირველად)
Palmerston.jpg 6 თებერვალი, 1855 19 თებერვალი, 1858 ვიგი
ედუარდ სმიტ-სტენლი, დერბის გრაფი
(მეორედ)
14th Earl of Derby.jpg 20 თებერვალი, 1858 11 ივნისი, 1859 კონსერვატიული
ჰენრი ტემპლ, ვიკონტ პალმერსტონი
(მეორედ)
Palmerston.jpg 12 ივნისი, 1859 18 ოქტომბერი, 1865 ლიბერალური
ლორდი ჯონ რასელი
(მეორედ)
Lord john russell.jpg 29 ოქტომბერი, 1865 26 ივნისი, 1866 ლიბერალური
ედუარდ სმიტ-სტენლი, დერბის გრაფი
(მესამედ)
14th Earl of Derby.jpg 28 ივნისი, 1866 25 თებერვალი, 1868 კონსერვატიული
ბენჯამინ დიზრაელი
(პირველად)
Disraeli.jpg 27 თებერვალი, 1868 1 დეკემბერი, 1868 კონსერვატიული
უილიამ გლადსტონი
(პირველად)
Gladstone.jpg 3 დეკემბერი, 1868 17 თებერვალი, 1874 ლიბერალური
ბენჯამინ დიზრაელი
(მეორედ)
Disraeli.jpg 20 თებერვალი, 1874 21 აპრილი, 1880 კონსერვატიული
უილიამ გლადსტონი
(მეორედ)
Gladstone.jpg 23 აპრილი, 1880 9 ივნისი, 1885 ლიბერალური
რობერტ გასკოინ-სესილი, სალსბერის მარკიზი
(პირველად)
3rd Marquess of Salisbury.jpg 23 ივნისი, 1885 28 იანვარი, 1886 კონსერვატიული
უილიამ გლადსტონი
(მესამედ)
Gladstone.jpg 1 თებერვალი, 1886 20 ივლისი, 1886 ლიბერალური
რობერტ გასკოინ-სესილი, სალსბერის მარკიზი
(მეორედ)
3rd Marquess of Salisbury.jpg 25 ივლისი, 1886 11 აგვისტო, 1892 კონსერვატიული
უილიამ გლადსტონი
(მეოთხედ)
Gladstone.jpg 15 აგვისტო, 1892 2 მარტი, 1894 ლიბერალური
არჩიბალდ პრიმროუზი, როზბერის გრაფი Archibaldprimrose1847.jpg 5 მარტი, 1894 22 ივნისი, 1895 ლიბერალური
რობერტ გასკოინ-სესილი, სალსბერის მარკიზი
(მესამედ)
3rd Marquess of Salisbury.jpg 25 ივნისი, 1895 11 ივლისი, 1902 კონსერვატიული
ართურ ჯეიმზ ბალფური Arthur Balfour, photo portrait facing left.jpg 11 ივლისი, 1902 5 დეკემბერი, 1905 კონსერვატიული
ჰენრი კემბელ-ბანერმანი Campbell-bannerman.jpg 5 დეკემბერი, 1905 3 აპრილი, 1908 ლიბერალური
ჰერბერტ ჰენრი ასკვიტი Herbert Henry Asquith.jpg 5 აპრილი, 1908 5 დეკემბერი, 1916 ლიბერალური
დევიდ ლოიდ-ჯორჯი David Lloyd George.jpg 6 დეკემბერი, 1916 19 ოქტომბერი, 1922 ლიბერალური
ენდრიუ ბონარ ლოუ Bonar law.jpg 23 ოქტომბერი, 1922 20 მაისი, 1923 კონსერვატიული
სტენლი ბოლდვინი
(პირველად)
Stanley baldwin.jpg 23 მაისი, 1923 16 იანვარი, 1924 კონსერვატიული
რემსი მაკდონალდი
(პირველად)
Ramsay MacDonald ggbain.29588.jpg 22 იანვარი, 1924 4 ნოემბერი, 1924 ლეიბორისტული
სტენლი ბოლდვინი
(მეორედ)
Stanley baldwin.jpg 4 ნოემბერი, 1924 5 ივნისი, 1929 კონსერვატიული
რემსი მაკდონალდი
(მეორედ)
Ramsay MacDonald ggbain.29588.jpg 5 ივნისი, 1929 24 აგვისტო, 1931 ლეიბორისტული
რემსი მაკდონალდი
(მესამედ)
Ramsay MacDonald ggbain.29588.jpg 24 აგვისტო, 1931 7 ივნისი, 1935 ნაციონალ ლეიბორისტული
სტენლი ბოლდვინი
(მესამედ)
Stanley baldwin.jpg 7 ივნისი, 1935 28 მაისი, 1937 კონსერვატიული
ნევილ ჩემბერლენი Neville chamberlain1921.jpg 28 მაისი, 1937 10 მაისი, 1940 კონსერვატიული
უინსტონ ჩერჩილი
(პირველად)
Churchill portrait NYP 45063.jpg 10 მაისი, 1940 27 ივლისი, 1945 კონსერვატიული (კოალიცია)
კლემენტ ეტლი Clement Attlee.PNG 27 ივლისი, 1945 26 ოქტომბერი, 1951 ლეიბორისტული
უინსტონ ჩერჩილი
(მეორედ)
Churchill portrait NYP 45063.jpg 26 ოქტომბერი, 1951 7 აპრილი, 1955 კონსერვატიული
ენტონი იდენი Anthony Eden visiting Canada 1954 cropped.jpg 7 აპრილი, 1955 9 იანვარი, 1957 კონსერვატიული
ჰაროლდ მაკმილანი Harold Macmillan number 10 official.jpg 11 იანვარი, 1957 19 ოქტომბერი, 1963 კონსერვატიული
ალექსანდრ დუგლას-ჰოუმი Alec Douglas Home Allan Warren cropped.jpg 19 ოქტომბერი, 1963 16 ოქტომბერი, 1964 კონსერვატიული
ჰაროლდ უილსონი
(პირველად)
Dodwilson.JPG 16 ოქტომბერი, 1964 19 ივნისი, 1970 ლეიბორისტული
ედუარდ ჰიტი Heathdod.JPG 19 ივნისი, 1970 4 მარტი, 1974 კონსერვატიული
ჰაროლდ უილსონი
(მეორედ)
Dodwilson.JPG 4 მარტი, 1974 5 აპრილი, 1976 ლეიბორისტული
ჯეიმზ კალაჰანი James Callaghan.JPG 5 აპრილი, 1976 4 მაისი, 1979 ლეიბორისტული
მარგარეტ ტეტჩერი Margaret Thatcher 1983.jpg 4 მაისი, 1979 28 ნოემბერი, 1990 კონსერვატიული
ჯონ მეიჯორი John Major 1996.jpg 28 ნოემბერი, 1990 2 მაისი, 1997 კონსერვატიული
ტონი ბლერი Tony Blair.jpg 2 მაისი, 1997 27 ივნისი, 2007 ლეიბორისტული
გორდონ ბრაუნი GordonBrown2004.JPG 27 ივნისი, 2007 11 მაისი,2010 ლეიბორისტული
დეივიდ კამერონი David Cameron - World Economic Forum Annual Meeting Davos 2010.jpg 11 მაისი, 2010 13 ივლისი, 2016 კონსერვატიული პარტია
ტერეზა მეი Theresa May UK Home Office (cropped).jpg 13 ივლისი, 2016 დღემდე კონსერვატიული პარტია

იხილეთ აგრეთვე[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]