მაკედონიის ქალაქების სია

თავისუფალი ქართულენოვანი ენციკლოპედია ვიკიპედიიდან
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება
მაკედონიის ქალაქების რუკა

ეს არის მაკედონიის ქალაქების სია. მაკედონიაში არის 34 ქალაქი, მათგან 5 მათგანის მოსახლეობა 50 000-ზე მეტია, 12 ქალაქის მოსახლეობა კი — 10 000-ზე მეტია. დედაქალაქ სკოპიეში ცხოვრობს ქვეყნის მოსახლეობის 25%. 2002 წლის მონაცემებით მოსახლეობის 59.5% ცხოვრობს ქალაქებში.

ქალაქები[რედაქტირება]

აღმოსავლეთი რეგიონი[რედაქტირება]

აღმოსავლეთი რეგიონის რუკა
ქალაქი თემი მოსახლეობა გერბი დროშა სურათი
ბეროვო ბეროვო 7 002[1]
Coat of arms of Berovo Municipality.svg
Flag of Berovo Municipality.svg
Berovo-monastery-church.jpg
დელჩევო დელჩევო 11 500 [1]
Coat of arms of Delčevo Municipality.svg
Flag of Delčevo Municipality.svg
Delcevo.JPG
კოჩანი კოჩანი 28 330 [1]
Coat of arms of Kočani Municipality.svg
Flag of Kocani Municipality.svg
Центар2.JPG
მაკედონსკა-კამენიცა მაკედონსკა-კამენიცა 5 147 [1]
Coat of arms of Makedonska Kamenica Municipality.svg
Flag of Makedonska Kamenica municipality.svg
Town of Makedonska Kamenica.JPG
პეხჩევო პეხჩევო 3 237 [1]
Coat of arms of Pehčevo Municipality.svg
Flag of Pehčevo Municipality.svg
Pehcevo.jpg
პრობიშტიპი პრობიშტიპი 8 714[1]
Coat of arms of Probištip Municipality.svg
Flag.svg
Probistip town hall.JPG
შტიპი შტიპი 43 652[1]
Coat of arms of Štip Municipality.svg
Flag of Štip Municipality.svg
Sveti Nikola Shtip.jpg
ვინიცა ვინიცა 10 863 [1]
Coat of arms of Vinica Municipality.png
Flag of Vinica Municipality.svg
Vinica - Pogled od Kale 002.jpg

ჩრდილო-აღმოსავლეთი რეგიონი[რედაქტირება]

ჩრდილო-აღმოსავლეთ რეგიონის რუკა
ქალაქი თემი მოსახლეობა გერბი დროშა სურათი
კრატოვო კრატოვო 6 924 [1]
Coat of arms of Kratovo Municipality.svg
Flag of Kratovo Municipality.svg
Kratovo-panorama.jpg
კრივა-პალანკა კრივა-პალანკა 14 558 [1]
Coat of arms of Kriva Palanka Municipality.svg
Flag of Kriva Palanka Municipality.svg
Kriva-Palanka-and-Kriva-Reka.jpg
კუმანოვო კუმანოვო 70 842 [1]
Coat of arms of Kumanovo Municipality.svg
Flag of Kumanovo Municipality.svg
The square of Kumanovo (2).JPG

პელაგონიის რეგიონი[რედაქტირება]

პელაგონიის რეგიონის რუკა
ქალაქი თემი მოსახლეობა გერბი დროშა სურათი
ბიტოლა ბიტოლა 74 550 [1]
Coat of arms of Bitola Municipality.svg
Flag of Bitola Municipality.svg
Bitola 2007.JPG
დემირ-ჰისარი დემირ-ჰისარი 2 593 [1]
Coat of arms of Demir Hisar Municipality.jpg
Zname DH.jpg
DemirHisar (1).jpg
კრუშევო კრუშევო 5 330 [1]
Coat of arms of Kruševo Municipality.svg
Flag of Kruševo Municipality.svg
Krusevo panorama.jpg
პრილეპი პრილეპი 66 246 [1]
Coat of arms of Prilep Municipality.svg
Flag of Prilep Municipality.svg
AlexanderStatuePrilep.jpg
რესენი რესენი 8 748 [1]
Coat of arms of Resen Municipality.svg
Flag of Resen Municipality.svg
Resne - Niyazi Bey Sarayı 01.JPG

პოლოგის რეგიონი[რედაქტირება]

პლოგის რეგიონის რუკა
ქალაქი თემი მოსახლეობა გერბი დროშა სურათი
გოსტივარი გოსტივარი 35 847 [1]
No coats of arms.svg
Flag.svg
Church Gostivar Macedonia.jpg
ტეტოვო ტეტოვო 52 915 [1]
Coat of arms of Tetovo Municipality.png
Flag of Tetovo Municipality.svg
The small park in the city square in Tetovo, Macedonia.JPG

სკოპიეს რეგიონი[რედაქტირება]

სკოპიეს რეგიონის რუკა
ქალაქი თემი მოსახლეობა გერბი დროშა სურათი
სკოპიე დიდი სკოპიე 506 926[2]
Coat of arms of Skopje.svg
Flag of Skopje.png
Portra Makedonija 1.JPG

სამხრეთ-აღმოსავლეთი რეგიონი[რედაქტირება]

სამხრეთ-აღმოსავლეთი რეგიონის რუკა
ქალაქი თემი მოსახლეობა გერბი დროშა სურათი
ბოგდანცი ბოგდანცი 6 011 [1]
Coat of arms of Bogdanci Municipality.svg
Flag of Bogdanci Municipality.svg
Bogdanci.jpg
გევგელია გევგელია 15 685 [1]
Coat of arms of Gevgelija Municipality.svg
Flag of Gevgelija Municipality.svg
Gevgelija čaršija.jpg
რადოვიში რადოვიში 16 223 [1]
Coat of arms of Radoviš Municipality.svg
Flag of Radoviš Municipality.svg
Radovis Panorama 2.jpg
სტრუმიცა სტრუმიცა 35 311[1]
Coat of arms of Strumica Municipality.svg
Flag of Strumica Municipality.svg
Пазарот Глобал Струмица.jpg
ვალანდოვო ვალანდოვო 4 402 [1]
Coat of arms of Valandovo Municipality.svg
Flag of Valandovo Municipality.svg
Town center of Valandovo.jpg

სამხრეთ-დასავლეთი რეგიონი[რედაქტირება]

სამხრეთ-დასავლეთი რეგიონის რუკა
ქალაქი თემი მოსახლეობა გერბი დროშა სურათი
დებარი დებარი 14 561[1]
No coats of arms.svg
Flag.svg
Debar-Macedonia.JPG
კიჩევო კიჩევო 27 067 [1]
Coat of arms of Kičevo Municipality.png
Flag.svg
Kicevo 11-08-2006.jpg
მაკედონსკი-ბროდი მაკედონსკი-ბროდი 3 740 [1]
Coat of arms of Makedonski Brod Municipality (2012).svg
Flag of Makedonski Brod Municipality.svg
Makedonski brod panorama.JPG
ოჰრიდი ოჰრიდი 42 033 [1]
Former coat of arms of Ohrid Municipality.svg
Old flag of Ohrid Municipality.svg
Самуилова крепост, Охрид, Македония.jpg
სტრუგა სტრუგა 16 559 [1]
Coat of arms of Struga Municipality.svg
Flag of Struga Municipality.svg
Black Drin.jpg

ვარდარის რეგიონი[რედაქტირება]

ვარდარის რეგიონის რუკა
ქალაქი თემი მოსახლეობა გერბი დროშა სურათი
დემირ-კაპია დემირ-კაპია 3 275[1]
Coat of arms of Demir Kapija Municipality.svg
Flag of Demir Kapija Municipality.svg
Demir kapija.jpg
კავადარცი კავადარცი 29 188[1]
Coat of arms of Kavadarci Municipality.svg
Flag of Kavadarci Municipality.svg
Makedonija, Kavadarci - most na reci Luda Mara.JPG
ნეგოტინო ნეგოტინო 13 284[1]
Coat of arms of Negotino Municipality.svg
Flag of Negotino Municipality.svg
Negotino plostad.jpg
სვეტი-ნიკოლე სვეტი-ნიკოლე 13 746 [1]
No coats of arms.svg
Flag.svg
Sveti Nikole Center, Macedonia.JPG
ველესი ველესი 43 716[1]
Coat of arms of Veles Municipality.png
Flag.svg
Spomenik na Ilindencite vo Veles.jpg

სქოლიო[რედაქტირება]