სიმფსონები (ეპიზოდების სია)

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
(გადამისამართდა გვერდიდან სიმპსონები (ეპიზოდების სია))
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება
The Simpsons Logo.svg

ამერიკული ანიმაციური ტელესერიალ „სიმფსონების“ პირველი ეპიზოდი ეთერში გავიდა 1989 წლის 17 დეკემბერს, სახელწოდებით „Simpsons Roasting on an Open Fire“. დღეისათვის ეთერში სრულად გავიდა 23 სეზონი. ამჟამად ეთერში 24-ე სეზონი გადის. თითოეულ სეზონში დაახლოებით 21-22 ეპიზოდი შედის. სეზონების სხვადასხვა ეპიზოდებმა ამა თუ იმ ჯილდოზე წარდგენილები და გამარჯვებულები იყვნენ. DVD ფორმატში ოფიციალურად გამოვიდა პირველი 20 სეზონი. Blu-Ray დისკის ფორმატში გამოიცა 13-ე, 14-ე, 15-ე და 20-ე სეზონები.

„სიმფსონების ფილმი“, რომელიც გამოვიდა 2007 წლის 27 ივლისს, ასევე დიდი პოპულარობით სარგებლობდა.

2017 წლის 12 დეკემბრისათვის ეთერში გავიდა სერიალის 624 ეპიზოდი.

წარმოდგენილ სიაში ეპიზოდები ქრონოლოგიურად არის დაწყობილი, მათი ეთერში გასვლის მიხედვით. სიაში არ არის წარმოდგენილი „ტრეისი ულმანის შოუ“ და „სიმფსონების ფილმი“.

სეზონები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

რეიტინგები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სეზონი ეპიზოდი პირველად ეთერში Nielsen-ის რეიტინგები[1]
პირველად ეთერში უკანასკნელად ეთერში მაყურებელი ადგილი რეიტინგი
1 13 დეკემბერი 17, 1989 (1989-12-17) მაისი 13, 1990 (1990-05-13) 13.4მ. მაყურებელი[n1][2] 30-ე 14.5
2 22 ოქტომბერი 11, 1990 (1990-10-11) ივლისი 11, 1991 (1991-07-11) 12.2მ. მაყურებელი[n1][n2] 38-ე[3] არ არის
3 24 სექტემბერი 19, 1991 (1991-09-19) აგვისტო 27, 1992 (1992-08-27) 12.0მ. მაყურებელი[n1][n3] 33-ე[4] არ არის
4 22 სექტემბერი 24, 1992 (1992-09-24) მაისი 13, 1993 (1993-05-13) 12.1მ. მაყურებელი[n1][5] 30-ე 13.0
5 22 სექტემბერი 30, 1993 (1993-09-30) მაისი 19, 1994 (1994-05-19) 10.5მ. მაყურებელი[n1][n4] 53-ე[6] არ არის
6 25 სექტემბერი 4, 1994 (1994-09-04) მაისი 21, 1995 (1995-05-21) 9.0მ. მაყურებელი[n1][7] 67-ე[7] არ არის
7 25 სექტემბერი 17, 1995 (1995-09-17) მაისი 19, 1996 (1996-05-19) 8.0მ. მაყურებელი[n1][8] 75-ე[8] არ არის
8 25 ოქტომბერი 27, 1996 (1996-10-27) მაისი 18, 1997 (1997-05-18) 8.6მ. მაყურებელი[9] 53-ე[9] არ არის
9 25 სექტემბერი 21, 1997 (1997-09-21) მაისი 17, 1998 (1998-05-17) 9.1მ. მაყურებელი[10] 30-ე 9.2
10 23 აგვისტო 23, 1998 (1998-08-23) მაისი 16, 1999 (1999-05-16) 7.9მ. მაყურებელი[11] 46-ე[11] არ არის
11 22 სექტემბერი 26, 1999 (1999-09-26) მაისი 21, 2000 (2000-05-21) 8.2მ. მაყურებელი[12] 44-ე[12] არ არის
12 21 ნოემბერი 1, 2000 (2000-11-01) მაისი 20, 2001 (2001-05-20) 14.7მ. მაყურებელი[13] 21st[13] არ არის
13 22 ნოემბერი 6, 2001 (2001-11-06) მაისი 22, 2002 (2002-05-22) 12.4მ. მაყურებელი[14] 30-ე[14] არ არის
14 22 ნოემბერი 3, 2002 (2002-11-03) მაისი 18, 2003 (2003-05-18) 13.4მ. მაყურებელი[15] 25-ე[15] არ არის
15 22 ნოემბერი 2, 2003 (2003-11-02) მაისი 23, 2004 (2004-05-23) 10.6მ. მაყურებელი[16] 42-ე[16] არ არის
16 21 ნოემბერი 7, 2004 (2004-11-07) მაისი 15, 2005 (2005-05-15) 9.6მ. მაყურებელი[17] 52-ე[17] არ არის
17 22 სექტემბერი 11, 2005 (2005-09-11) მაისი 21, 2006 (2006-05-21) 9.1მ. მაყურებელი[18] 62-ე[18] 3.2
18 22 სექტემბერი 10, 2006 (2006-09-10) მაისი 20, 2007 (2007-05-20) 8.6მ. მაყურებელი[19] 60-ე[19] 4.1
ფილმი ივლისი 27, 2007 (2007-07-27) არ არის არ არის არ არის
19 20 სექტემბერი 23, 2007 (2007-09-23) მაისი 18, 2008 (2008-05-18) 8.0მ. მაყურებელი[20] 87-ე[20] არ არის
20 21 სექტემბერი 28, 2008 (2008-09-28) მაისი 17, 2009 (2009-05-17) 6.9მ. მაყურებელი[21] 77-ე[21] არ არის
21 23 სექტემბერი 27, 2009 (2009-09-27) მაისი 23, 2010 (2010-05-23) 7.2მ. მაყურებელი[22] 61-ე[22] 3.4
22 22 სექტემბერი 26, 2010 (2010-09-26) მაისი 22, 2011 (2011-05-22) 7.3მ. მაყურებელი[23] 65-ე[23] 3.3
23 22 სექტემბერი 25, 2011 (2011-09-25) მაისი 20, 2012 (2012-05-20) 7.0მ. მაყურებელი[24] 69-ე[24] 3.3
24 22 სექტემბერი 30, 2012 (2012-09-30) მაისი 19, 2013 (2013-05-19) 6.3მ. მაყურებელი[25] 70-ე[25] 2.9
25 22 სექტემბერი 29, 2013 (2013-09-29) მაისი 18, 2014 (2014-05-18) 5.6მ. მაყურებელი[26] 81-ე[26] არ არის
26 22 სექტემბერი 28, 2014 (2014-09-28) მაისი 17, 2015 (2015-05-17) 5.6მ. მაყურებელი[27] 35-ე[27] 2.6
27 22 სექტემბერი 27, 2015 (2015-09-27) მაისი 22, 2016 (2016-05-22) 4.7მ. მაყურებელი[28] 42-ე[28] 2.1
28 22 სექტემბერი 25, 2016 (2016-09-25) მაისი 21, 2017 (2017-05-21) 4.8მ. მაყურებელი[29] 92-ე[29] 2.1
29 22 ოქტომბერი 1, 2017 (2017-10-01) ცნობილი გახდება ცნობილი გახდება ცნობილი გახდება ცნობილი გახდება

ეპიზოდები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

იხილეთ აგრეთვე: სიმფსონები (მოკლემეტრაჟიანი ფილმები)

სეზონი 1 (1989–90)[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : სიმფსონები (სეზონი 1).
#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდება რეჟისორი სცენარის ავტორი ორიგინალური ეთერის თარიღი წარმ.
კოდი
1 1 „Simpsons Roasting on an Open Fire“
„The Simpsons Christmas Special“
დევიდ სილვერმანი მიმი პონდი დეკემბერი 17, 1989 (1989-12-17) 7G08
2 2 „Bart the Genius“ დევიდ სილვერმანი ჯონ ვიტი იანვარი 14, 1990 (1990-01-14) 7G02
3 3 „Homer's Odyssey“ უეს არჩერი ჯეი კოგენი და უოლეს ვოლოდარსკი იანვარი 21, 1990 (1990-01-21) 7G03
4 4 „There's No Disgrace Like Home“ გრეგ ვენზო და კენტ ბატერუორთი ელ ჯინი და მაიკ რაისი იანვარი 28, 1990 (1990-01-28) 7G04
5 5 „Bart the General“ დევიდ სილვერმანი ჯონ სუორცუელდერი თებერვალი 4, 1990 (1990-02-04) 7G05
6 6 „Moaning Lisa“ უეს არჩერი ელ ჯინი და მაიკ რაისი თებერვალი 11, 1990 (1990-02-11) 7G06
7 7 „The Call of the Simpsons“ უეს არჩერი ჯონ სუორცუელდერი თებერვალი 18, 1990 (1990-02-18) 7G09
8 8 „The Telltale Head“ რიჩ მური ელ ჯინი, მაიკ რაისი, სემ საიმონი და მეტ გრენინგი თებერვალი 25, 1990 (1990-02-25) 7G07
9 9 „Life on the Fast Lane“ დევიდ სილვერმანი ჯონ სუორცუელდერი მარტი 18, 1990 (1990-03-18) 7G11
10 10 „Homer's Night Out“ რიჩ მური ჯონ ვიტი მარტი 25, 1990 (1990-03-25) 7G10
11 11 „The Crepes of Wrath“ უეს არჩერი და მილტონ გრეი ჯორჯ მაიერი, სემ საიმონი, ჯონ სუორცუელდერი და ჯონ ვიტი აპრილი 15, 1990 (1990-04-15) 7G13
12 12 „Krusty Gets Busted“ ბრედ ბერდი ჯეი კოგენი და უოლეს ვოლოდარსკი აპრილი 29, 1990 (1990-04-29) 7G12
13 13 „Some Enchanted Evening“ დევიდ სილვერმანი და კენტ ბატერუორთი მეტ გრენინგი და სემ საიმონი მაისი 13, 1990 (1990-05-13) 7G01

სეზონი 2 (1990–91)[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : სიმფსონები (სეზონი 2).
#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდება რეჟისორი სცენარის ავტორი ორიგინალური ეთერის თარიღი წარმ.
კოდი
14 1 „Bart Gets an F“ დევიდ სილვერმანი დევიდ მ. სტერნი ოქტომბერი 11, 1990 (1990-10-11) 7F03
15 2 „Simpson and Delilah“ რიჩ მური ჯონ ვიტი ოქტომბერი 18, 1990 (1990-10-18) 7F02
16 3 „Treehouse of Horror“
„The Simpsons Halloween Special“
ნაწილი 1: რიჩ მური
ნაწილი 2: უეს არჩერი
ნაწილი 3: დევიდ სილვერმანი
ნაწილი 1: ჯონ სუორცუელდერი
ნაწილი 2: ჯეი კოგენი და უოლეს ვოლოდარსკი
ნაწილი 3: ედგარ ალან პო და სემ საიმონი
ოქტომბერი 25, 1990 (1990-10-25) 7F04
17 4 „Two Cars in Every Garage and Three Eyes on Every Fish“ უეს არჩერი სემ საიმონი და ჯონ სუორცუელდერი ნოემბერი 1, 1990 (1990-11-01) 7F01
18 5 „Dancin' Homer“ მარკ კირკლენდი კენ ლევინი და დევიდ აიზეკსი ნოემბერი 8, 1990 (1990-11-08) 7F05
19 6 „Dead Putting Society“ რიჩ მური ჯეფ მარტინი ნოემბერი 15, 1990 (1990-11-15) 7F08
20 7 „Bart vs. Thanksgiving“ დევიდ სილვერმანი ჯორჯ მაიერი ნოემბერი 22, 1990 (1990-11-22) 7F07
21 8 „Bart the Daredevil“ უეს არჩერი ჯეი კოგენი და უოლეს ვოლოდარსკი დეკემბერი 6, 1990 (1990-12-06) 7F06
22 9 „Itchy & Scratchy & Marge“ ჯიმ რირდონი ჯონ სუორცუელდერი დეკემბერი 20, 1990 (1990-12-20) 7F09
23 10 „Bart Gets Hit by a Car“ მარკ კირკლენდი ჯონ სუორცუელდერი იანვარი 10, 1991 (1991-01-10) 7F10
24 11 „One Fish, Two Fish, Blowfish, Blue Fish“ უესლი არჩერი ნელ სკოველი იანვარი 24, 1991 (1991-01-24) 7F11
25 12 „The Way We Was“ დევიდ სილვერმანი ელ ჯინი, მაიკ რაისი და სემ საიმონი იანვარი 31, 1991 (1991-01-31) 7F12
26 13 „Homer vs. Lisa and the 8th Commandment“ რიჩ მური სტივ პიპუნი თებერვალი 7, 1991 (1991-02-07) 7F13
27 14 „Principal Charming“ მარკ კირკლენდი დევიდ მ. სტერნი თებერვალი 14, 1991 (1991-02-14) 7F15
28 15 „Oh Brother, Where Art Thou?“ უეს არჩერი ჯეფ მარტინი თებერვალი 21, 1991 (1991-02-21) 7F16
29 16 „Bart's Dog Gets an "F"“ ჯიმ რირდონი ჯონ ვიტი მარტი 7, 1991 (1991-03-07) 7F14
30 17 „Old Money“ დევიდ სილვერმანი ჯეი კოგენი და უოლეს ვოლოდარსკი მარტი 28, 1991 (1991-03-28) 7F17
31 18 „Brush with Greatness“ ჯიმ რირდონი ბრაიან კ. რობერტსი აპრილი 11, 1991 (1991-04-11) 7F18
32 19 „Lisa's Substitute“ რიჩ მური ჯონ ვიტი აპრილი 25, 1991 (1991-04-25) 7F19
33 20 „The War of the Simpsons“ დევიდ სილვერმანი ჯონ სუორცუელდერი მაისი 2, 1991 (1991-05-02) 7F20
34 21 „Three Men and a Comic Book“ უეს არჩერი ჯეფ მარტინი მაისი 9, 1991 (1991-05-09) 7F21
35 22 „Blood Feud“ მარკ კირკლენდი ჯორჯ მაიერი ივლისი 11, 1991 (1991-07-11) 7F22

სეზონი 3 (1991–92)[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : სიმფსონები (სეზონი 3).
#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდება რეჟისორი სცენარის ავტორი ორიგინალური ეთერის თარიღი წარმ.
კოდი
36 1 „Stark Raving Dad“ რიჩ მური ელ ჯინი და მაიკ რაისი სექტემბერი 19, 1991 (1991-09-19) 7F24
37 2 „Mr. Lisa Goes to Washington“ უეს არჩერი ჯორჯ მაიერი სექტემბერი 26, 1991 (1991-09-26) 8F01
38 3 „When Flanders Failed“ ჯიმ რირდონი ჯონ ვიტი ოქტომბერი 3, 1991 (1991-10-03) 7F23
39 4 „Bart the Murderer“ რიჩ მური ჯონ სუორცუელდერი ოქტომბერი 10, 1991 (1991-10-10) 8F03
40 5 „Homer Defined“ მარკ კირკლენდი ჰოვარდ გევირცი ოქტომბერი 17, 1991 (1991-10-17) 8F04
41 6 „Like Father, Like Clown“ ჯეფრი ლინჩი და ბრედ ბერდი ჯეი კოგენი და უოლეს ვოლოდარსკი ოქტომბერი 24, 1991 (1991-10-24) 8F05
42 7 „Treehouse of Horror II“ ჯიმ რირდონი ელ ჯინი და მაიკ რაისი
ჯეფ მარტინი
ჯორჯ მაიერი
სემ საიმონი
ჯონ სუორცუელდერი
ოქტომბერი 31, 1991 (1991-10-31) 8F02
43 8 „Lisa's Pony“ კარლოს ბაესა ელ ჯინი და მაიკ რაისი ნოემბერი 7, 1991 (1991-11-07) 8F06
44 9 „Saturdays of Thunder“ ჯიმ რირდონი კენ ლევინი და დევიდ აიზეკსი ნოემბერი 14, 1991 (1991-11-14) 8F07
45 10 „Flaming Moe's“ რიჩ მური და ალან სმარტი რობერტ კოენი ნოემბერი 21, 1991 (1991-11-21) 8F08
46 11 „Burns Verkaufen der Kraftwerk“ მარკ კირკლენდი ჯონ ვიტი დეკემბერი 5, 1991 (1991-12-05) 8F09
47 12 „I Married Marge“ ჯეფრი ლინჩი ჯეფ მარტინი დეკემბერი 26, 1991 (1991-12-26) 8F10
48 13 „Radio Bart“ კარლოს ბაესა ჯონ ვიტი იანვარი 9, 1992 (1992-01-09) 8F11
49 14 „Lisa the Greek“ რიჩ მური ჯეი კოგენი და უოლეს ვოლოდარსკი იანვარი 23, 1992 (1992-01-23) 8F12
50 15 „Homer Alone“ მარკ კირკლენდი დევიდ მ. სტერნი თებერვალი 6, 1992 (1992-02-06) 8F14
51 16 „Bart the Lover“ ჯეფრი ლინჩი ჯონ ვიტი თებერვალი 13, 1992 (1992-02-13) 8F16
52 17 „Homer at the Bat“ ჯიმ რირდონი ჯონ სუორცუელდერი თებერვალი 20, 1992 (1992-02-20) 8F13
53 18 „Separate Vocations“ კარლოს ბაესა ჯორჯ მაიერი თებერვალი 27, 1992 (1992-02-27) 8F15
54 19 „Dog of Death“ ჯიმ რირდონი ჯონ სუორცუელდერი მარტი 12, 1992 (1992-03-12) 8F17
55 20 „Colonel Homer“ მარკ კირკლენდი მეტ გრენინგი მარტი 26, 1992 (1992-03-26) 8F19
56 21 „Black Widower“ დევიდ სილვერმანი ამბავი: ტომას ჩესტეინი და სემ საიმონი
სატელევიზიო სცენარი: ჯონ ვიტი
აპრილი 9, 1992 (1992-04-09) 8F20
57 22 „The Otto Show“ უეს არჩერი ჯეფ მარტინი აპრილი 23, 1992 (1992-04-23) 8F21
58 23 „Bart's Friend Falls in Love“ ჯიმ რირდონი ჯეი კოგენი და უოლეს ვოლოდარსკი მაისი 7, 1992 (1992-05-07) 8F22
59 24 „Brother, Can You Spare Two Dimes?“ რიჩ მური ჯონ სუორცუელდერი აგვისტო 27, 1992 (1992-08-27) 8F23

სეზონი 4 (1992–93)[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : სიმფსონები (სეზონი 4).
#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდება რეჟისორი სცენარის ავტორი ორიგინალური ეთერის თარიღი წარმ.
კოდი
60 1 „Kamp Krusty“ მარკ კირკლენდი დევიდ მ. სტერნი სექტემბერი 24, 1992 (1992-09-24) 8F24
61 2 „A Streetcar Named Marge“ რიჩ მური ჯეფ მარტინი ოქტომბერი 1, 1992 (1992-10-01) 8F18
62 3 „Homer the Heretic“ ჯიმ რირდონი ჯორჯ მაიერი ოქტომბერი 8, 1992 (1992-10-08) 9F01
63 4 „Lisa the Beauty Queen“ მარკ კირკლენდი ჯეფ მარტინი ოქტომბერი 15, 1992 (1992-10-15) 9F02
64 5 „Treehouse of Horror III“ კარლოს ბაესა ელ ჯინი და მაიკ რაისი
ჯეი კოგენი და უოლეს ვოლოდარსკი
სემ საიმონი
ჯონ ვიტი
ოქტომბერი 29, 1992 (1992-10-29) 9F04
65 6 „Itchy & Scratchy: The Movie“ რიჩ მური ჯონ სუორცუელდერი ნოემბერი 3, 1992 (1992-11-03) 9F03
66 7 „Marge Gets a Job“ ჯეფ ლინჩი ბილ ოუკლი და ჯოშ უაინსტაინი ნოემბერი 5, 1992 (1992-11-05) 9F05
67 8 „New Kid on the Block“ უეს არჩერი კონან ო'ბრაიენი ნოემბერი 12, 1992 (1992-11-12) 9F06
68 9 „Mr. Plow“ ჯიმ რირდონი ჯონ ვიტი ნოემბერი 19, 1992 (1992-11-19) 9F07
69 10 „Lisa's First Word“ მარკ კირკლენდი ჯეფ მარტინი დეკემბერი 3, 1992 (1992-12-03) 9F08
70 11 „Homer's Triple Bypass“ დევიდ სილვერმანი გერი ეპლი და მაიკლ კერინგტონი დეკემბერი 17, 1992 (1992-12-17) 9F09
71 12 „Marge vs. the Monorail“ რიჩ მური კონან ო'ბრაიენი იანვარი 14, 1993 (1993-01-14) 9F10
72 13 „Selma's Choice“ კარლოს ბაესა დევიდ მ. სტერნი იანვარი 21, 1993 (1993-01-21) 9F11
73 14 „Brother from the Same Planet“ ჯეფ ლინჩი ჯონ ვიტი თებერვალი 4, 1993 (1993-02-04) 9F12
74 15 „I Love Lisa“ უეს არჩერი ფრენკ მალა თებერვალი 11, 1993 (1993-02-11) 9F13
75 16 „Duffless“ ჯიმ რირდონი დევიდ მ. სტერნი თებერვალი 18, 1993 (1993-02-18) 9F14
76 17 „Last Exit to Springfield“ მარკ კირკლენდი ჯეი კოგენი და უოლეს ვოლოდარსკი მარტი 11, 1993 (1993-03-11) 9F15
77 18 „So It's Come to This: A Simpsons Clip Show“ კარლოს ბაესა ჯონ ვიტი აპრილი 1, 1993 (1993-04-01) 9F17
78 19 „The Front“ რიჩ მური ადამ ლაპიდუსი აპრილი 15, 1993 (1993-04-15) 9F16
79 20 „Whacking Day“ ჯეფ ლინჩი ჯონ სუორცუელდერი აპრილი 29, 1993 (1993-04-29) 9F18
80 21 „Marge in Chains“ ჯიმ რირდონი ბილ ოუკლი და ჯოშ უაინსტაინი მაისი 6, 1993 (1993-05-06) 9F20
81 22 „Krusty Gets Kancelled“ დევიდ სილვერმანი ჯონ სუორცუელდერი მაისი 13, 1993 (1993-05-13) 9F19

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სქოლიო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  1. Brooks, Tim; Marsh, Earle (2007). The Complete Directory to Prime Time Network and Cable TV Shows 1946-Present (Ninth Edition). Ballantine Books, გვ. 1692-1695. ISBN 978-0-345-49773-4. 
  2. “Nielsen's top 50 shows“, USA Today, April 18, 1990, გვ. 3D. 
  3. “Nielsen ratings“, The Tampa Tribune, April 17, 1991, გვ. 4. 
  4. Gable, Donna. “CBS' historic jump“, USA Today, April 15, 1992, გვ. 3D. 
  5. “Year-end ratings“, Deseret News, April 22, 1993, გვ. C6. 
  6. “Nielsen ratings“, The Tampa Tribune, April 21, 1994, გვ. 4. 
  7. 7.0 7.1 Pierce, Scott D.. “They're not laughing at CBS after drop from 1st to worst“, Deseret News, April 19, 1995, გვ. C6. 
  8. 8.0 8.1 “NBC lands 6 series in season's top 10“, Daily Breeze, May 26, 1996, გვ. D3. 
  9. 9.0 9.1 Moses, Robert (1997). The 1998 A & E Entertainment Almanac. Houghton Mifflin Harcourt, გვ. 496–515. ISBN 9780395882771. 
  10. “Final Ratings for '97–'98 TV Season“, San Francisco Chronicle, May 25, 1998, გვ. E4. 
  11. 11.0 11.1 “Nielsen rankings for 1998–99“, San Francisco Chronicle, May 28, 1999, გვ. C5. 
  12. 12.0 12.1 “Nielsen rankings for 1999–2000“, San Francisco Chronicle, May 26, 2000, გვ. C17. 
  13. 13.0 13.1 The Bitter End“, June 1, 2001. წაკითხვის თარიღი: September 10, 2011. 
  14. 14.0 14.1 How did your favorite show rate?“, May 28, 2002. წაკითხვის თარიღი: September 10, 2011. 
  15. 15.0 15.1 Sepinwall, Alan. “Nielsen numbers“, The Star-Ledger, May 29, 2003, გვ. 31. 
  16. 16.0 16.1 Season to date program ratings. ABC Medianet (June 2, 2004). დაარქივებულია ორიგინალიდან - February 8, 2007. წაკითხვის თარიღი: September 10, 2011.
  17. 17.0 17.1 Season program ratings. ABC Medianet (June 1, 2005). დაარქივებულია ორიგინალიდან - March 10, 2007. წაკითხვის თარიღი: September 10, 2011.
  18. 18.0 18.1 Season program ratings. ABC Medianet (May 31, 2006). დაარქივებულია ორიგინალიდან - March 10, 2007. წაკითხვის თარიღი: September 10, 2011.
  19. 19.0 19.1 Season program ratings“, The Hollywood Reporter, May 25, 2007. წაკითხვის თარიღი: September 12, 2011. დაარქივებულია ორიგინალიდან - January 29, 2010. 
  20. 20.0 20.1 Season program ratings. ABC Medianet (May 28, 2008). დაარქივებულია ორიგინალიდან - April 13, 2010. წაკითხვის თარიღი: September 10, 2011.
  21. 21.0 21.1 Season program ratings. ABC Medianet (May 19, 2009). დაარქივებულია ორიგინალიდან - June 23, 2009. წაკითხვის თარიღი: September 10, 2011.
  22. 22.0 22.1 Andreeva, Nellie. “Full Series Rankings For The 2009–10 Broadcast Season“, Deadline.com, May 27, 2010. წაკითხვის თარიღი: September 10, 2011. 
  23. 23.0 23.1 Andreeva, Nellie. “Full 2010–11 TV Season Series Rankings“, Deadline.com, May 27, 2011. წაკითხვის თარიღი: September 10, 2011. 
  24. 24.0 24.1 Andreeva, Nellie. “Full 2011–2012 TV Season Series Rankings“, Deadline.com, May 24, 2012. წაკითხვის თარიღი: May 25, 2012. 
  25. 25.0 25.1 Dominic Patten. “Full 2012–2013 TV Season Series Rankings“, May 23, 2013. წაკითხვის თარიღი: May 25, 2013. 
  26. 26.0 26.1 Primetime TV Series 2013 Ratings & Rankings – Full List. Deadline.com (May 22, 2014). წაკითხვის თარიღი: August 3, 2014.
  27. 27.0 27.1 Full 2014–15 Series Rankings. Deadline Hollywood (May 22, 2015). დაარქივებულია ორიგინალიდან - May 22, 2015. წაკითხვის თარიღი: May 22, 2015.
  28. 28.0 28.1 Full 2015-16 Series Rankings. Deadline Hollywood (May 26, 2016). წაკითხვის თარიღი: May 26, 2016.
  29. 29.0 29.1 Final 2016-17 TV Rankings: ‘Sunday Night Football’ Winning Streak Continues. Deadline Hollywood (May 26, 2017). წაკითხვის თარიღი: May 26, 2017.