შინაარსზე გადასვლა

რა? სად? როდის? (სპორტული ვერსია)

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
ქობულეთის ფესტივალი, 2006
ქობულეთის ფესტივალი, 2007

სპორტული რა? სად? როდის? — ინტელექტუალური თამაშის „რა? სად? როდის?“ სპორტული ნაირსახეობა, როდესაც თამაშში ერთდროულად მონაწილეობს რამდენიმე (2-დან 100-მდე) გუნდი. ყველა გუნდს დაესმება ერთი და იგივე შეკითხვა ერთდროულად. მოსაფიქრებელი წუთის გასვლის შემდეგ გუნდები ფურცელზე წერენ პასუხს და აბარებენ ჟიურის. გარკვეული რაოდენობის კითხვების (როგორც წესი 12-15 შეკითხვა ერთ ტურში) გაჟღერების შემდეგ, ჟიური (წამყვანი) აცხადებს გამარჯვებულს, რომელსაც ყველაზე მეტი სწორი პასუხი დაუგროვდა.

საქართველოს პირველი ჩემპიონატი სპორტულ „რა? სად? როდის?“-ში გაიმართა 1995 წელს.

საქართველოს ჩემპიონატი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

საქართველოს ჩემპიონატის გამარჯვებულები
სეზონი გუნდი ქალაქი კაპიტანი წევრები გუნდების რაოდენობა
1995 ინტერფერონი თბილისი ვალერიან ლობჟანიძე გიორგი ნაკაშიძე, მიხეილ თევდორაძე, მანანა თევდორაძე, ირმა ლობჟანიძე, მაია გამზარდია 11
1996 პარაბელუმი თბილისი ლევან ნამორაძე გიორგი ბაქრაძე, ცოტნე მირცხულავა, ირაკლი თოდრია, ეკატერინე ნაკაშიძე, გოგი ხახუტაშვილი 12
1997 გრაალი თბილისი გედევან ფოფხაძე ნიკა გვარამია, ცოტნე მირცხულავა, ირაკლი თოდრია, გიგა კვერენჩხილაძე, მიხეილ ბრეგვაძე 12
1998 მხიარული როჯერი ქუთაისი გიორგი მიქელთაძე გიორგი ბაქრაძე, ლაშა კილაძე, ალექსანდრე ტვილდიანი, თემურ კუპრაშვილი, თენგიზ კუპრაშვილი 15
1999 მხიარული როჯერი ქუთაისი გიორგი მიქელთაძე გიორგი ბაქრაძე, ლაშა კილაძე, ზურაბ მაღრაძე, ალექსანდრე ტვილდიანი, თემურ კუპრაშვილი 15
2000 გალახადი თბილისი ლაშა კილაძე გიორგი ბაქრაძე, ზურაბ მაღრაძე, მანანა თევდორაძე, ირინე ფრუიძე, ვლადიმერ ნაცვლიშვილი 18
2001 გალახადი თბილისი ლაშა კილაძე გიორგი ბაქრაძე, ზურაბ მაღრაძე, გიორგი ტარიელაშვილი, ირინე ფრუიძე, ვლადიმერ ნაცვლიშვილი 23
2002 მესამე გზა თბილისი ბესიკ ბუთურიშვილი ვახტანგ ელერდაშვილი, გიორგი ლაშხი, თორნიკე თურმანიძე, ერეკლე ურუშაძე, გია კაკაჩია 25
2003 მესამე გზა თბილისი ბესიკ ბუთურიშვილი ვახტანგ ელერდაშვილი, გიორგი ლაშხი, თორნიკე თურმანიძე, ერეკლე ურუშაძე, გია კაკაჩია 26
2004 გალახადი თბილისი ლაშა კილაძე გიორგი ბაქრაძე, ნიკა გვარამია, ზურაბ მაღრაძე, მიხეილ ბრეგვაძე, ვლადიმერ ნაცვლიშვილი 25
2005 ინკოგნიტო თბილისი თემურ დანელია ირაკლი თოდრია, ლევან თოფურიძე, გიორგი მარქარიანი, ინგა ნიკაგოსიანი, კახა ხაჩიძე 26
2006 პენტიუმი სოხუმი დავით რაფავა ია მეტრეველი, თეიმურაზ პაპასქირი, გიორგი ტარიელაშვილი, გიგა სულაძე, ვალერიან ლობჟანიძე 22
2007 გალახადი თბილისი გიორგი ბაქრაძე ნიკა გვარამია, ზურაბ მაღრაძე, ლევან ჩხეიძე, თამარ შარაშიძე, ვლადიმერ ნაცვლიშვილი 25
2008 მიმინო თბილისი გიორგი ლომიძე ლაშა კილაძე, მიხეილ ბრეგვაძე, გედევან ფოფხაძე, გიორგი მელაძე, ლექსო მაჭავარიანი 27
2009 კოზა ნოსტრა ქუთაისი კახა მაჩიტიძე სერგო თევდორაძე, გიორგი ჭეიშვილი, დავით ბახტაძე, ფარნავაზ ფხაკაძე, გიორგი კილაძე 29
2010 პენტიუმი სოხუმი დავით რაფავა ია მეტრეველი, თეიმურაზ პაპასქირი, გაგი გაბრიჭიძე, ნიკოლოზ აგლაძე, ლევან გერაძე 31
2011 გალახადი / მესამე გზა თბილისი / თბილისი გიორგი ბაქრაძე / ბესიკ ბუთურიშვილი ნიკა გვარამია, ზურაბ მაღრაძე, ლევან ჩხეიძე, თამარ შარაშიძე, ვლადიმერ ნაცვლიშვილი, თამარ კორახაშვილი / გიორგი ლაშხი, ანდრო სოლოღაშვილი, ირაკლი ნაზღაიძე, ილია რევია, თორნიკე თურმანიძე, ირინე ფრუიძე 33
2012 პენტიუმი სოხუმი დავით რაფავა ია მეტრეველი, თეიმურაზ პაპასქირი, გაგი გაბრიჭიძე, ნიკოლოზ აგლაძე, გიგა სულაძე 36
2013 პენტიუმი სოხუმი დავით რაფავა ია მეტრეველი, თეიმურაზ პაპასქირი, გაგი გაბრიჭიძე, ნიკოლოზ აგლაძე, ვალერიან ლობჟანიძე 59
2014 პენტიუმი სოხუმი დავით რაფავა ია მეტრეველი, თეიმურაზ პაპასქირი, გაგი გაბრიჭიძე, ნიკოლოზ აგლაძე, ვალერიან ლობჟანიძე 53
2015 პენტიუმი / მესამე გზა სოხუმი / თბილისი დავით რაფავა / ბესიკ ბუთურიშვილი ია მეტრეველი, თეიმურაზ პაპასქირი, გაგი გაბრიჭიძე, ნიკოლოზ აგლაძე, დავით ლომინაძე / გიორგი ლაშხი, ანდრო სოლოღაშვილი, ირაკლი ნაზღაიძე, ილია რევია, თორნიკე თურმანიძე 58
2016 გალახადი თბილისი გიორგი ბაქრაძე ლევან ჩხეიძე, თამარ კორახაშვილი, თამარ შარაშიძე, ზურაბ მაღრაძე, დავით კილაძე 60
2017 [1] ჯაგერნაუტი თბილისი გიორგი გვეტაძე გიორგი ბაქრაძე, დავით სიჭინავა, რატი შუბლაძე, თენგიზ ლელუჩაშვილი, დიმიტრი ქიტოშვილი, თინათინ ხომერიკი 64
2018[2] ჯაგერნაუტი თბილისი გიორგი ბაქრაძე გიორგი გვეტაძე, დავით სიჭინავა, რატი შუბლაძე, თენგიზ ლელუჩაშვილი, დიმიტრი ქიტოშვილი, თინათინ ხომერიკი 73
2019[3] ჯაგერნაუტი თბილისი გიორგი გვეტაძე გიორგი ბაქრაძე, დავით სიჭინავა, რატი შუბლაძე, თენგიზ ლელუჩაშვილი, დიმიტრი ქიტოშვილი 88
2020[4] ჯაგერნაუტი თბილისი გიორგი გვეტაძე გიორგი ბაქრაძე, დავით სიჭინავა, რატი შუბლაძე, თენგიზ ლელუჩაშვილი, დიმიტრი ქიტოშვილი 80
2021[ა]
2022[5] დინამო თბილისი ალექსანდრე ლორთქიფანიძე მარიამ კორინთელი, ირაკლი ისაკაძე, თორნიკე ჯანგველაძე, ცოტნე გვასალია, შანშე ქენქაძე 96
  1. გაუქმდა COVID-19-ის პანდემიის გამო.

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სქოლიო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  1. საქართველოს 23-ე ჩემპიონატი Facebook ღონისძიება, 4 ივნისი, 2017, წვდომის თარიღი: 21 ივლისი 2021.
  2. საქართველოს 24-ე ჩემპიონატი Facebook ღონისძიება, 1 ივლისი, 2018, წვდომის თარიღი: 21 ივლისი 2021.
  3. საქართველოს 25-ე ჩემპიონატი Facebook ღონისძიება, 30 ივნისი, 2019, წვდომის თარიღი: 21 ივლისი 2021.
  4. საქართველოს 26-ე ჩემპიონატი Facebook ღონისძიება, 12 ივლისი, 2020, წვდომის თარიღი: 21 ივლისი 2021.
  5. საქართველოს 27-ე ჩემპიონატი Facebook ღონისძიება, 26 ივნისი, 2022, წვდომის თარიღი: 25 ივლისი 2022.