ავღანეთის ქალაქების სია

თავისუფალი ქართულენოვანი ენციკლოპედია ვიკიპედიიდან
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება

ავღანეთში ერთადერთი მილიონიანი ქალაქია ქვეყნის დედაქალაქი ქაბული, ხოლო დანარჩენი პატარა ქალაქები და დაბებია. ბოლო დროს ცენტრალური სტატისტიკური ორგანიზაციის მიერ ჩატარებული გამოკითხვის შეფასებით, ავღანეთის ტერიტორიაზე მცხოვრები მოსახლეობის რაოდენობა 27.5 მილიონი კაცია.[1]

ცხრილში მოყვანილია ავღანეთის 19 ქალაქი მოსახლეობის რაოდენობის მიხედვით.

სახელი მოსახლეობა (ბოლო შეფასებით)
ქაბული 3,289,000 [2]
ყანდაარი 491,500 [3]
ჰერათი 436,300 [4]
მაზარ-ი-შარიფი 368,100 [5]
ყუნდუზი 304,600 [6]
თალიკანი 219,000 [7]
ჯალალაბადი 206,500 [8]
ფულ-ი-ხუმრი 203,600 [9]
ჩარიქარი 171,200 [10]
შიბარღანი 161,700 [11]
ღაზნი 157,600 [12]
სარი-პული 150,700 [13]
ხოსტი 133,700 [14]
ჩაჰჩარანი 131,800 [15]
მეჰთარლამი 126,000 [16]
ფარაჰი 108,400 [17]
პულ-ი-ალამი 102,700 [18]
სამანგანი 100,500 [19]
ლაშქარგაჰი 100,200 [20]

ავღანეთის მოსახლეობა 2013-2014 წლების სტატისტიკური მონაცემების[21] მიხედვით, სულ შეადგენს 26,023,100 კაცს.

# პროვინცია/რაიონი სახელწოდება (ავღანურად) ფართობი (კვ. კმ.) მოსახლეობა 2013-2014 ადმინისტრაციული ცენტრები
1 ქაბულის პროვინცია کابلولایت 4,461.60 4,086,500 ქაბული [کا بل]
2 Kabul City مرکز کابل ( کابل ) 3,414,100
3 Paghman ولسوالی پغمان 120,200
4 Chahar Asyab ولسوالی چهارآسیاب 36,200
5 Bagrami ولسوالی بگرامی 54,800
6 Deh Sabz ولسوالی ده سبز 53,400
7 Shakar Dara ولسوالی شکردره 81,400
8 Musahi ولسوالی موسهی 23,100
9 Mir Bacha Kot ولسوالی میربچه کوت 51,700
10 Khaki-e-Jabar ولسوالی خاک جبار 14,200
11 Kalakan ولسوالی کلکان 29,900
12 Guldara ولسوالی گلدره 22,600
13 Farza ولسوالی فرزه 21,200
14 Estalef ولسوالی استالف 33,300
15 Qara Bagh ولسوالی قره باغ 75,600
16 Surubi ولسوالی سروبی 54,800
17 Kapisa Province کاپیسا ولایت 1,842.10 426,800 Mahmood Raqi [محمود راقی]
18 Kapisa Center (Mahmood Raqi) مرکزکاپیسا ( محمودراقی) 63,500
19 Hissa-e-Duwumi Kohistan ولسوالی حصه دومکوهستان 44,500
20 Koh Band ولسوالی کوه بند 23,200
21 Hissa-e-Awali Kohistan ولسوالی حصه اولکوهستان 67,200
22 Nijrab ولسوالی نجراب 111,000
23 Tagab ولسوالی تگاب 80,000
24 Alasai ولسوالی اله سای 37,400
25 Parwan Province پروانولایت 5,974.00 642,300 ჩარიქარი [چاریکار]
26 Parwan Center (Charikar ) مـرکز پروان (چاریکار ) 174,200
27 Bagram ولسوالی بگرام 102,400
28 Shinwari ولسوالی شینواری 40,700
29 Sayyid Khel ولسوالی سید خیل 45,100
30 Jabulussaraj ولسوالی جبل السراج 63,100
31 Salang ولسوالی سالنگ 25,700
32 Syahgird (Ghurband) ولسوالی سیاه گرد(غوربند) 95,500
33 Koh-e-Safi ولسوالی کوه صافی 30,700
34 Surkhi Parsa ولسوالی سرخ پارسا 40,500
35 Shaykh Ali ولسوالی شیخ علی 24,400
36 Wardak Province میدان وردکولایت 8,938.10 577,100 Maidan Shahr [ميدان شهر]
37 Wardak Center (Maidan Shahr) مر کز وردک ( میدان شهر ) 39,900
38 Nerkh ولسوالی نرخ 56,300
39 Jalrez ولسوالی جلریز 52,400
40 Chak-e-Wardak ولسوالی چک وردک 83,300
41 Sayyid Abad ولسوالی سید آباد 114,800
42 Daimir Dad ولسوالی دایمیرداد 30,700
43 Hissa-e-Awali Behsud ولسوالی حصه اول بهسود 36,600
44 Jaghatu ولسوالی جغتو 45,200
45 Markaz-e-Behsud ولسوالی مرکز بهسود 117,900
46 ლოგარის პროვინცია لوگرولایت 3,879.80 379,400 პულ-ი-ალამი [پل علم]
47 ლოგარის რაიონი مرکز لوگر (پل علم) 104,500
48 Baraki Barak ولسوالی برکی برک 86,500
49 Charkh ولسوالی چرخ 43,900
50 khushi ولسوالی خوشی 23,800
51 Mohammad Agha ولسوالی محمد آغه 74,600
52 Khar war ولسوالی خروار 25,900
53 Azra ولسوالی ازره 20,200
54 Nangarhar Province ننگرهارولایت 7,727.40 1,462,600 ჯალალაბადი [جلا ل ابا د]
55 Nangarhar Center (Jalalabad) مرکز ننگرهار (جلال آباد ) 212,900
56 Behsud ولسوالی بهسود 112,300
57 Surkh Rud ولسوالی سرخرود 119,000
58 Chapar har ولسوالی چپرهار 59,600
59 Kama ولسوالی کامه 76,000
60 Kuzkunar ولسوالی کوزکنر 54,400
61 Rodat ولسوالی رودات 68,300
62 Khugyani ولسوالی خوگیانی 128,900
63 Bati Kot ولسوالی بتی کوت 74,800
64 Deh Bala ولسوالی ده بالا 39,800
65 Pachir Waagam ولسوالی پچیر واگام 42,000
66 Darah-e-Noor ولسوالی دره نور 39,800
67 Kot ولسوالی کوت 51,400
68 Goshta ولسوالی گوشته 26,900
69 Achin ولسوالی اچین 99,100
70 Shinwar ولسوالی شینوار 59,200
71 Muhmand Dara ولسوالی مهمند دره 44,400
72 Lalpoor ولسوالی لعل پور 20,200
73 Sher Zad ولسوالی شیرزاد 65,500
74 Nazyan ولسوالی نازیان 14,600
75 Hesarak ولسوالی حصارک 30,400
76 Dur Baba ولسوالی دربابا 23,100
77 ლაღმანის პროვინცია لغمانولایت 3,842.60 431,200 მეჰთარლამი [مهترلام]
78 ლაღმანის რაიონი مرکزلغمان (مهترلام ) 128,000
79 Qarghayee ولسوالی قرغه ئی 96,900
80 Alishing ولسوالی علیشینگ 70,500
81 Alingar ولسوالی علینگار 95,600
82 Dawlat Shah ولسوالی دولت شاه 32,900
83 Bad Pash ولسوالی باد پښ 7,300
84 Panjsher Province پنجشیرولایت 3,610.00 148,600 Bazarak [بازارک]
85 Panjsher Center (Bazarak) مرکزپنجشیر (بازارک) 18,600
86 Rukha ولسوالی رخه 22,600
87 Darah ولسوالی دره 13,700
88 Hissa-e- Awal (Khinj) ولسوالی حصه اول (خینج) 39,500
89 Unaba ولسوالی عنابه 17,800
90 Shutul ولسوالی شتل 10,900
91 Paryan ولسوالی پریان 14,600
92 Ab Shar ولسوالی آبشار 10,900
93 Baghlan Province بغلانولایت 21,118.40 879,000 ფულ-ი-ხუმრი [بغلا ن]
94 Baghlan Center (Pul-i-Khumri) مرکز بغلان (پلخمری) 207,600
95 Dahana-e-Ghuri ولسوالی دهنه غوری 58,100
96 Dushi ولسوالی دوشی 66,100
97 Nahreen ولسوالی نهرین 68,300
98 Baghlan-e-Jadeed ولسوالی بغلان جدید 170,500
99 Khinjan ولسوالی خنجان 30,100
100 Andarab ولسوالی اندراب 25,200
101 Deh Salah ولسوالی ده صلاح 31,600
102 Khwaja hejran (Jalga ) ولسوالی خواجه هجران (جلگه ) 23,600
103 Burka ولسوالی برکه 52,000
104 Tala Wa Barfak ولسوالی تاله وبر فک 29,800
105 Pul–e-Hisar ولسوالی پل حصار 27,300
106 Khost Wa Firing ولسوالی خوست و فرنگ 62,400
107 Gozargah-e-Noor ولسوالی گذرگاه نور 10,000
108 Firing Wa Gharu ولسوالی فرنگ و غارو 16,400
109 Bamyan Province بامیانولایت 14,175.30 432,700 Bamyan [بامیان]
110 Bamyan Center (Bamyan) مرکز بامیان (بامیان) 82,500
111 Shebar ولسوالی شیبر 29,200
112 Saighan ولسوالی سیغان 23,700
113 Kahmard ولسوالی کهمرد 35,800
114 Yakawlang ولسوالی یکاولنگ 86,400
115 Panjab ولسوالی پنجاب 67,300
116 Waras ولسوالی ورس 107,800
117 ღაზნის პროვინცია غزنی ولایت 22,914.60 1,188,600 ღაზნი [غزني]
118 ღაზნის რაიონი مرکز غزنی (غزنی) 160,800
119 Wali M. Shahid (Khugyani) ولسوالی ولی محمدشهید (خوگیانی) 19,800
120 Khwaja Omari ولسوالی خواجه عمری 18,700
121 Waghaz ولسوالی واغظ 38,100
122 Deh Yak ولسوالی ده یک 48,300
123 Jaghatu ولسوالی جغتو 31,300
124 Andar ولسوالی اندر 123,300
125 Zanakhan ولسوالی زنخان 12,400
126 Rashidan ولسوالی رشیدان 17,800
127 Nawur ولسوالی ناور 93,500
128 Qara Bagh ولسوالی قره باغ 141,100
129 Giro ولسوالی گیرو 36,100
130 Ab Band ولسوالی آب بند 27,200
131 Jaghuri ولسوالی جاغوری 174,400
132 Muqur ولسوالی مقر 49,700
133 Malistan ولسوالی مالستان 81,100
134 Gelan ولسوالی گیلان 57,200
135 Ajristan ولسوالی اجرستان 28,400
136 Nawa ولسوالی ناوه 29,400
137 Paktika Province پکتیکاولایت 19,482.40 420,700 Sharan [شرن]
138 Paktika Center (Sharan) مرکز پکتیکا (شرن) 49,500
139 Mata Khan ولسوالی متا خان 24,700
140 Yosuf Khel ولسوالی یوسف خیل 13,300
141 Yahya Khel ولسوالی یحیی خیل 17,200
142 Sar Rawza ولسوالی سرروضه 22,900
143 Omna ولسوالی اومنه 12,000
144 Zarghun Shahr ولسوالی زرغون شهر 29,500
145 Gomal ولسوالی گومل 7,600
146 Jani Khel ولسوالی جانی خیل 23,700
147 Surubi ولسوالی سروبی 12,300
148 Urgoon ولسوالی ارگون 54,600
149 Ziruk ولسوالی زیروک 19,100
150 Nika ولسوالی نیکه 12,300
151 Barmal ولسوالی برمل 34,400
152 Giyan ولسوالی گیان 34,400
153 DilaWa Khushamand ولسوالی دیله وخوشا مند 24,900
154 Wazakhwah ولسوالی وازه خواه 22,900
155 Wormamay ولسوالی ورممی 3,400
156 Turwo ولسوالی تروو 2,000
157 Paktya Province پکتیاولایت 6,431.70 534,000 Gardez [گردیز]
158 Paktya Center (Gardez) مرکزپکتیا (گردیز ) 82,600
159 Ahmadaba ولسوالی احمد اباً 27,500
160 Zurmat ولسوالی زرمت 106,300
161 Shwak ولسوالی شواک 5,500
162 Wuza Zadran ولسوالی وزه ځدران 35,100
163 Sayyid Karam ولسوالی سید کرم 55,000
164 Jaji ولسوالی جاجی 62,200
165 Laja Ahmad khel ولسوالی لجه احمد خیل 22,500
166 Jani Khel ولسوالی جانی خیل 34,500
167 Samkani ولسوالی ولسوالى څمكنى 49,400
168 Dand Patan ولسوالی دند پتان 26,300
169 Laja Mangel ولسوالی لجه منگل 18,600
170 Mirzaka ولسوالی میر زکه 8,500
171 ხოსტის პროვინცია خوستولایت 4,151.50 556,000 ხოსტი [خوست]
172 ხოსტის რაიონი مرکز خوست (خوست) 135,900
173 Manduzay (Esmayel khil) ولسوالی مندوزائی (اسمعیل خیل) 55,800
174 Gurbuz ولسوالی گربز 25,800
175 Tanay ولسوالی تنی 58,900
176 Musa khel ولسوالی موسی خیل 40,600
177 Nadir Shah kot ولسوالی نادرشاه کوت 31,500
178 Sabari (Yaqubi) ولسوالی صبری (یعقو بی) 70,100
179 Tirzayee (Ali Sher ) ولسوالی تیرزائی (علیشیر) 44,200
180 Baak ولسوالی باک 21,800
181 Qalandar ولسوالی قلندر 10,100
182 Spera ولسوالی سپیره 24,000
183 Shamul ولسوالی شمل 13,500
184 Jaji Maidan ولسوالی جاجی میدان 23,800
185 Kunarha Province کنرهاولایت 4,941.50 436,000 Asad Abad [اسعد اباد]
186 Kunarha Center (Asad Abad) مرکزکنرها ( اسعد آباد) 32,900
187 Mara wara ولسوالی مروره 20,200
188 Watapoor ولسوالی وته پور 27,000
189 Narang Wa Badil ولسوالی نرنگ وبادیل 29,800
190 Sar Kani ولسوالی سرکانی 26,900
191 Shigal Wa Sheltan ولسوالی شیگل و شلتن 29,000
192 Dara-e- Pech ولسوالی دره پیچ 54,000
193 Bar Kunar ولسوالی بر کنر 21,700
194 Sawkai ولسوالی څوکی 35,300
195 Khas Kunar ولسوالی خاص کنر 34,600
196 Ghazi Abad ولسوالی غازی اباد 18,500
197 Dangam ولسوالی دانگام 16,700
198 Chapa Dara ولسوالی چپه دره 30,700
199 Noorgal ولسوالی نورگل 31,500
200 Nari ولسوالی ناری (نرئی ) 27,200
201 Nooristan Province نورستانولایت 9,225.00 143,200 Paroon [پارون]
202 Nooristan Center (Paroon) مرکز نورستان (پارون) 13,400
203 Waygal ولسوالی وایگل 19,400
204 Wama ولسوالی واما 10,900
205 Noor Gram ولسوالی نورگرام 32,000
206 Duab ولسوالی دواب 7,700
207 Kamdesh ولسوالی کامدیش 24,900
208 Mandol ولسوالی مندول 19,500
209 Bargi Matal ولسوالی برگ متال 15,400
210 Badakhshan Province بدخشانولایت 44,059.30 919,900 Faiz Abad [فیض اباد]
211 Badakhshan Center (Faiz Abad) مرکز بدخشان (فیض آباد) 66,000
212 Argo ولسوالی ارگو 77,400
213 Arghanj Khwah ولسوالی ارغنجخواه 15,900
214 Yaftal-e-Sufla ولسوالی یفتل سفلی 52,100
215 Khash ولسوالی خاش 37,700
216 Baharak ولسوالی بهارک 28,500
217 Darayim ولسوالی درایم 60,900
218 Kohistan ولسوالی کوهستان 16,400
219 Yawan ولسوالی یاوان 32,100
220 Jurm ولسوالی جرم 37,200
221 Tashkan ولسوالی تشکان 29,500
222 Shuhada ولسوالی شهدا 34,100
223 Shahri Buzurg ولسوالی شهربزرگ 51,700
224 Raghistan ولسوالی راغستان 39,100
225 Kishm ولسوالی کشم 79,900
226 Wardooj ولسوالی وردوج 21,600
227 Tagab ولسوالی تگاب 27,800
228 Yamgan (Girwan) ولسوالی یمگان (گیروان) 25,400
229 Shighnan ولسوالی شیغنان 27,600
230 Khwahan ولسوالی خواهان 16,300
231 Kufab ولسوالی کوف آب 22,000
232 Darwaz-e-Payin (Mamay) ولسوالی درواز پائین (مامی) 26,100
233 Eshkashim ولسوالی اشکاشم 13,700
234 შიკის რაიონი ولسوالی شکی 26,000
235 Zebak ولسوالی زیباک 7,800
236 Kiran Wa Menjan ولسوالی کرا ن ومنجان 9,400
237 Darwaz-e- Bala (Nesay) ولسوالی دروازبالا (نیسی) 22,900
238 Wakhan ولسوالی واخان 14,800
239 თახარის პროვინცია تخارولایت 12,333.00 950,100 თალიკანი [تا لقا ن]
240 თახარის რაიონი مرکز تخار (تالقان) 223,100
241 Hazar Sumuch ولسوالی هزار سموچ 13,600
242 Baharak ولسوالی بهارک 30,600
243 Bangi ولسوالی بنگی 34,700
244 Chal ولسوالی چال 27,900
245 Namak Ab ولسوالی نمک آب 12,000
246 Kalafgan ولسوالی کلفگان 34,800
247 Farkhar ولسوالی فرخار 46,300
248 Khwaja Ghar ولسوالی خواجه غار 66,200
249 Rustaq ولسوالی رستاق 162,200
250 Eshkamesh ولسوالی اشکمش 58,300
251 Dashti Qala ولسوالی دشت قلعه 31,600
252 Warsaj ولسوالی ورسج 37,500
253 Khwaja Bahawuddin ولسوالی خواجه بهاوالدین 23,000
254 Darqad ولسوالی درقد 26,600
255 Chahab ولسوالی چاه آب 77,700
256 Yangi Qala ولسوالی ینگی قلعه 44,000
257 ყუნდუზის პროვინცია کندزولایت 8,039.70 972,200 ყუნდუზი [کندز]
258 ყუნდუზის რაიონი مرکز کندز (کندز) 311,600
259 Chahar Darah ولسوالی چهاردره 72,600
260 Ali Abad ولسوالی علی آباد 46,600
261 Khan Abad ولسوالی خان آباد 159,100
262 Hazrati Imam Sahib ولسوالی حضرت امام صاحب 229,800
263 Dasht-e-Archi ولسوالی دشت ارچی 83,700
264 Qala-e-Zal ولسوالی قلعه ذال 68,800
265 Samangan Province سمنگانولایت 11,261.90 375,100 Aybak [ایبک]
266 Samangan Center (Aybak) مرکز سمنگان (ایبک) 102,400
267 Hazrat-e-Sultan ولسوالی حضرت سلطان 40,800
268 Khuram Wa Sarbagh ولسوالی خرم و سارباغ 39,400
269 Feroz Nakhcheer ولسوالی فیروز نخچیر 12,900
270 Rui-Do-Ab ولسوالی روی دواب 45,100
271 Dara-e-soof-i-Payin ولسوالی دره صوف پائین 70,600
272 Dara-e-soof-e-Bala ولسوالی دره صوف بالا 63,900
273 Balkh Province بلخ ولایت 17,248.50 1,271,300 მაზარ-ი-შარიფი [مزار شریف]
274 Balkh Center (Mazar-e-Sharif) مرکزبلخ (مزار شریف) 379,300
275 Nahri Shahi ولسوالی نهر شاهی 44,300
276 Dehdadi ولسوالی دهدادی 66,600
277 Char kent ولسوالی چارکنت 43,900
278 Marmul ولسوالی مارمل 11,300
279 Balkh ولسوالی بلخ 118,400
280 Sholgara ولسوالی شولگره 112,600
281 Chimtal ولسوالی چمتال 90,600
282 Dawlat Abad ولسوالی دولت اباد 103,600
283 Khulm ولسوالی خلم 70,400
284 Char Bolak ولسوالی چار بولک 80,100
285 Shortepa ولسوالی شورتیپه 39,100
286 Kaldar ولسوالی کلدار 19,700
287 Kishindeh ولسوالی کشنده 48,100
288 Zari ولسوالی زاری 43,300
289 სარი-პულის პროვინცია سرپلولایت 15,999.20 541,000 სარი-პული [سرپل]
290 სარი-პულის რაიონი مرکز سرپل (سرپل) 153,400
291 Sayyad ولسوالی صیاد 53,900
292 Kohistanat ولسوالی کوهستانات 79,100
293 Sozma Qala ولسوالی سوزمه قلعه 48,900
294 Sancharak ولسوالی سانچارک 100,000
295 Gosfandi ولسوالی گوسفندی 55,900
296 Balkhab ولسوالی بلخا ب 49,800
297 ღურის პროვინცია غورولایت 36,478.80 668,000 ჩაჰჩარანი [چغچران ]
298 ღურის რაიონი مرکز غور (چغچران) 133,900
299 Duleena ولسوالی دولینه 35,600
300 Dawlatyar ولسوالی دولتیار 32,300
301 Char Sada ولسوالی چارصده 27,100
302 Pasaband ولسوالی پسا بند 93,800
303 Shahrak ولسوالی شهرک 59,100
304 Lal Wa SarJangal ولسوالی لعل و سر جنگل 110,700
305 Taywara ولسوالی تیوره 90,400
306 Tulak ولسوالی تولک 50,800
307 Saghar ولسوالی ساغر 34,300
308 Daykundi Province دایکندی ولایت 8,088.00 410,800 Nili [نیلی]
309 Daykundi Center (Nili) مرکزدایکندی (نیلی) 40,300
310 Shahristan ولسوالی شهرستان 65,700
311 Ishterlai ولسوالی ولسوالیاشترلی 47,000
312 Khedir ولسوالی خدیر 46,100
313 Giti ولسوالی گیتی 33,100
314 Miramor ولسوالی میرامور 61,900
315 Sang-e-Takht ولسوالی سنگ تخت 50,100
316 Kejran ولسوالی کجران 34,700
317 Patoo ولسوالی پاتو 31,900
318 Urozgan Province ارزگانولایت 22,696.00 374,100 Tirinkot [ترین کوت]
319 Urozgan Center (Tirinkot) مرکزارزگان (ترینکوت) 101,500
320 Dehraoud ولسوالی دهراود 60,300
321 Chora ولسوالی چوره 50,500
322 Shahidhassas ولسوالی شهید حساس 58,300
323 Khas Urozgan ولسوالی خاص ارزگان 55,900
324 Gizab ولسوالی گیزاب 34,900
325 Chinarto ولسوالی چنارتو 12,700
326 Zabul Province زابلولایت 17,343.50 294,100 Qalat [قلات]
327 Zabul Center (Qalat) مرکززابل (قلا ت) 34,900
328 Tarang Wa Jaldak ولسوالی نگ و جلدک 16,900
329 Shinkai ولسوالی شینکی 23,300
330 Mizan ولسوالی میزان 13,600
331 Arghandab ولسوالی ارغنداب 32,300
332 Shah Joi ولسوالی شاه جوی 57,700
333 Daichopan ولسوالی دایچوپان 38,900
334 Atghar ولسوالی اتغر 8,600
335 Naw Bahar ولسوالی نو بهار 18,600
336 Shemel Zayi ولسوالی شمل زائی 25,500
337 Kakar (khak-e-afghan ) ولسوالی کاکر (خاک افغان) 23,800
338 ყანდაარის პროვინცია کندهارولایت 54,022.00 1,175,800 ყანდაარი [کندهار]
339 ყანდაარის რაიონი مرکزکندهار ( کندهار) 491,500
340 Arghandab ولسوالی ارغنداب 60,200
341 Daman ولسوالی دامان 33,700
342 Panjwayee ولسوالی پنجوائی 84,700
343 Zhire ولسوالی ژیړی 83,400
344 Shah Wali Kot ولسوالی شاه ولی کوت 42,200
345 Khakrez ولسوالی خاکریز 22,200
346 Arghistan ولسوالی ارغستان 33,400
347 Ghorak ولسوالی غورک 9,400
348 Maiwand ولسوالی میوند 57,000
349 Spin Boldak ولسوالی سپین بولدک 97,800
350 Nesh ولسوالی نیش 13,000
351 Miyanishin ولسوالی میانشین 14,600
352 Shorabak ولسوالی شورابک 11,200
353 Maruf ولسوالی معروف 32,100
354 Reg ولسوالی ریگ 8,700
355 Dand ولسوالی دند 43,700
356 Takhta Pul ولسوالی تخته پل 12,300
357 Jawzjan Province جوزجانولایت 11,798.30 521,400 შიბარღანი [شبرغان]
358 Jawzjan Center (Sheberghan) مرکز جوزجان (شبر غان) 164,900
359 Khwaja Dukoh ولسوالی خواجه دوکوه 26,600
360 Khanaqa ولسوالی خانقا ه 23,000
361 Mingajik ولسوالی منگجک 42,400
362 Qush Tepa ولسوالی قوش تیپه 23,200
363 Khamyab ولسوالی خمیاب 13,800
364 Aqchah ولسوالی آقچه 75,300
365 Faizabad ولسوالی فیض آباد 41,100
366 Mardyan ولسوالی مردیان 38,100
367 Qarqin ولسوالی قرقین 24,400
368 Darzab ولسوالی درزآب 48,600
369 Faryab Province فاریابولایت 20,292.80 964,600 Maimana [میمنه]
370 Faryab Center (Maimana) مرکز فاریاب (میمنه) 80,300
371 Pashtun kot ولسوالی پشتون کوت 186,500
372 Khwaja Sabz Posh i Wali ولسوالی خواجه سبزپوش ولی 50,200
373 Almar ولسوالی المار 69,500
374 Bilchiragh ولسوالی بلچراغ 51,600
375 Shirin Tagab ولسوالی شرین تگاب 80,500
376 Qaisar ولسوالی قیصار 140,800
377 Gurziwan ولسوالی گرزیوان 74,900
378 Dawlat Abad ولسوالی دولت آباد 48,100
379 Kohistan ولسوالی کوهستان 53,900
380 Qaram Qul ولسوالی قرم قل 19,400
381 Qurghan ولسوالی قرغان 46,600
382 Andkhoy ولسوالی اندخوی 39,400
383 Khani Charbagh ولسوالی خان چارباغ 22,900
384 ჰელმანდის პროვინცია هلمندولایت 58,583.70 894,200 ლაშქარგაჰი [لشکرگاه]
385 ჰელმანდის რაიონი مرکز هلمند (لشکر گاه) 102,000
386 Nad Ali ولسوالی نادعلی 90,100
387 Nawa-i-Barikzayi ولسوالی ناوه بارکزائی 91,900
388 Nahr-i-Saraj ولسوالی نهر سراج 116,100
389 Washer ولسوالی واشیر 15,400
390 Garm Ser ولسوالی گرم سیر 86,900
391 Nawzad ولسوالی نوزاد 50,300
392 Sangin ولسوالی سنگین 59,100
393 Musa Qala ولسوالی موسی قلعه 58,400
394 Kajaki ولسوالی کجکی 70,500
395 Reg-i-Khan Nishin ولسوالی ریگ خان نشین 26,100
396 Baghran ولسوالی باغران 80,600
397 Dishu ولسوالی دیشو 20,200
398 Marja ولسوالی مارجه 26,600
399 ბადღისის პროვინცია بادغیسولایت 20,590.60 479,800 Qala-i-Naw [قلعه نو]
400 Badghis Center (Qala-i-Now) مرکزبادغیس (قلعه نو) 65,300
401 Ab Kamari ولسوالی آب کمری 72,700
402 Muqur ولسوالی مقر 23,500
403 Qadis ولسوالی قادس 89,900
404 Murghab (Bala Murghab) ولسوالی مر غاب (بالا مرغاب) 96,000
405 Jawand ولسوالی جوند 77,900
406 Ghormach ولسوالی غور ماچ 54,500
407 ჰერათის პროვინცია هراتولایت 54,778.00 1,816,100 ჰერათი [هرات]
408 ჰერათის რაიონი مرکزهرات (هرات) 449,600
409 ენჯილის რაიონი ولسوالی انجیل 241,700
410 Guzera (Nizam-i- Shahid) ولسوالی گذره (نظام شهید ) 145,000
411 კარუხის რაიონი ولسوالی کرخ 63,200
412 Zendahjan ولسوالی زنده جان 56,400
413 Pashtun Zarghun ولسوالی پشتون زرغون 99,100
414 Kushk (Rubat-i-Sangi) ولسوالی کشک ( رباط سنگی ) 123,100
415 გულრანის რაიონი ولسوالی گلران 93,100
416 ადრასკანის რაიონი ولسوالی ادرسکن 53,100 ადრასკანი
417 Kushk-i-Kuhna ولسوالی کشک کهنه 45,200
418 Ghoryan ولسوالی غوریان 87,500
419 ობეს რაიონი ولسوالی اوبه 74,800
420 კოჰსანის რაიონი ولسوالی کهسان 53,700
421 შინდანდის რაიონი ولسوالی شیند ند 176,800
422 Fersi ولسوالی فرسی 30,300
423 ჩიშტი შარიფის რაიონი ولسوالی چشت شریف 23,500
424 ფარაჰის პროვინცია فراهولایت 48,470.90 490,600 ფარაჰი [فراه]
425 ფარაჰის რაიონი مرکزفراه (فراه ) 110,400
426 Pushtrud ولسوالی پشت رود 40,200
427 Khak-i-safed ولسوالی خاک سفید 29,900
428 Qala-i-kah ولسوالی قلعه کاه 30,400
429 Shibkoh ولسوالی شیب کوه 23,100
430 Bala Buluk ولسوالی بالا بلوک 70,600
431 ანარ დარას რაიონი ولسوالی اناردره 27,500
432 ბაკუას რაიონი ولسوالی بکواه 35,100
433 Lash-i- Juwayn ولسوالی لاش جو ین 27,700
434 გულისტანის რაიონი ولسوالی گلستان 42,900
435 პურ ჩამანის რაიონი ولسوالی پرچمن 52,800
436 ნიმროზის პროვინცია نیمروزولایت 41,005.40 159,300 ზარანჯი [زرنج]
437 ზარანჯის რაიონი مرکز نیمروز (زرنج ) 56,000
438 კანგის რაიონი ولسوالی کنگ 22,100
439 ასლ-ი-ჩახლანსურის რაიონი ولسوالی اصل چخانسور 23,400
440 ჩარ ბურჯაკის რაიონი ولسوالی چاربرجک 26,200
441 ხაშროდის რაიონი ولسوالی خا شرود 25,100
442 დულარამის რაიონი ولسوالی دلارام 6,500

სქოლიო[რედაქტირება]