ბოსნია და ჰერცეგოვინის ქალაქების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
Jump to navigation Jump to search

სტატიაში მოცემულია ბოსნია და ჰერცეგოვინის იმ ქალაქების სია, რომელთა მოსახლეობაც 10 000 ადამიანს აჭარბებს.

სარაევო, ბოსნია და ჰერცეგოვინის უდიდესი ქალაქი და დედაქალაქი.[1]
ბანია-ლუკა, მეორე უდიდესი ქალაქი
ტუზლა, მესამე უდიდესი ქალაქი
ზენიცა, მეოთხე უდიდესი ქალაქი
მოსტარი, მეხუთეუდიდესი ქალაქი
ქალაქი კანტონი მუნიციპალური მოსახლეობა საკუთრივ ქალაქის მოსახლეობა მუნიციპალური მოსახლეობა
2013 რანგი 2013 რანგი 1991 რანგი
სარაევო სარაევოს კანტონი &&&&&&&&&0438443.&&&&&0438,443 კანტონი
1
&&&&&&&&&0369534.&&&&&0369,534
1
&&&&&&&&&0510694.&&&&&0510,694 კანტონი
ბანია-ლუკა სერბთა რესპუბლიკა &&&&&&&&&0199191.&&&&&0199,191
2
&&&&&&&&&0150997.&&&&&0150,997
2
&&&&&&&&&0195692.&&&&&0195,692
ტუზლა ტუზლის კანტონი &&&&&&&&&0120441.&&&&&0120,441
3
&&&&&&&&&&080570.&&&&&080,570
3
&&&&&&&&&0131618.&&&&&0131,618
ზენიცა ზენიცა დობოის კანტონი &&&&&&&&&0115134.&&&&&0115,134
4
&&&&&&&&&&073751.&&&&&073,751
4
&&&&&&&&&0145517.&&&&&0145,517
ბიელინა სერბთა რესპუბლიკა &&&&&&&&&0114663.&&&&&0114,663
5
&&&&&&&&&&045291.&&&&&045,291
6
&&&&&&&&&&096988.&&&&&096,988
მოსტარი ჰერცეგოვინა-ნერეტვის კანტონი &&&&&&&&&0113169.&&&&&0113,169
6
&&&&&&&&&&065286.&&&&&065,286
5
&&&&&&&&&0126628.&&&&&0126,628
პრიედორი სერბთა რესპუბლიკა &&&&&&&&&&097588.&&&&&097,588
7
&&&&&&&&&&032342.&&&&&032,342
9
&&&&&&&&&0112543.&&&&&0112,543
ბრჩკო ბრჩკოს რაიონი &&&&&&&&&&093028.&&&&&093,028
8
&&&&&&&&&&043859.&&&&&043,859
7
&&&&&&&&&&087627.&&&&&087,627
ცაზინი უნა-სანის კანტონი &&&&&&&&&&069411.&&&&&069,411
9
&&&&&&&&&&014387.&&&&&014,387
17
&&&&&&&&&&063409.&&&&&063,409
დობოი სერბთა რესპუბლიკა &&&&&&&&&&069358.&&&&&069,358
10
&&&&&&&&&&026987.&&&&&026,987
10
&&&&&&&&&0102549.&&&&&0102,549
ზვორნიკი სერბთა რესპუბლიკა &&&&&&&&&&063386.&&&&&063,386
11
&&&&&&&&&&012674.&&&&&012,674
22
&&&&&&&&&&081295.&&&&&081,295
ჟივინიცე ტუზლის კანტონი &&&&&&&&&&061201.&&&&&061,201
12
&&&&&&&&&&017495.&&&&&017,495
13
&&&&&&&&&&054783.&&&&&054,783
ბიჰაკი უნა-სანის კანტონი &&&&&&&&&&061186.&&&&&061,186
13
&&&&&&&&&&043007.&&&&&043,007
8
&&&&&&&&&&070732.&&&&&070,732
ტრავნიკის ცენტრალური ბოსნიის კანტონი &&&&&&&&&&057543.&&&&&057,543
14
&&&&&&&&&&016543.&&&&&016,543
15
&&&&&&&&&&070747.&&&&&070,747
გრადიშკა სერბთა რესპუბლიკა &&&&&&&&&&056727.&&&&&056,727
15
&&&&&&&&&&016106.&&&&&016,106
16
&&&&&&&&&&059974.&&&&&059,974
გრაჩანიცა ტუზლის კანტონი &&&&&&&&&&048395.&&&&&048,395
16
&&&&&&&&&&013400.&&&&&013,400
20
&&&&&&&&&&059134.&&&&&059,134
სანსკი-მოსტი უნა-სანის კანტონი &&&&&&&&&&047359.&&&&&047,359
17
&&&&&&&&&&019475.&&&&&019,475
12
&&&&&&&&&&060307.&&&&&060,307
ლუკავაცი ტუზლის კანტონი &&&&&&&&&&046731.&&&&&046,731
18
&&&&&&&&&&012490.&&&&&012,490
24
&&&&&&&&&&057070.&&&&&057,070
ტეშანი ზენიცა-დობოის კანტონი &&&&&&&&&&046135.&&&&&046,135
19
&&&&&&&&&&&05531.&&&&&05,531
&&&&&&&&&&048480.&&&&&048,480
ველიკაია-კლადუშა უნა-სანის კანტონი &&&&&&&&&&044770.&&&&&044,770
20
&&&&&&&&&&&05009.&&&&&05,009
&&&&&&&&&&052908.&&&&&052,908
სრებრენიკი ტუზლის კანტონი &&&&&&&&&&042762.&&&&&042,762
21
&&&&&&&&&&&07163.&&&&&07,163
&&&&&&&&&&040896.&&&&&040,896
ტესლიცი სერბთა რესპუბლიკა &&&&&&&&&&041904.&&&&&041,904
22
&&&&&&&&&&&07518.&&&&&07,518
&&&&&&&&&&059584.&&&&&059,584
გრადაჩაცი ტუზლის კანტონი &&&&&&&&&&041836.&&&&&041,836
23
&&&&&&&&&&013474.&&&&&013,474
19
&&&&&&&&&&056581.&&&&&056,581
ვისოკო ზენიცა-დობოის კანტონი &&&&&&&&&&041352.&&&&&041,352
24
&&&&&&&&&&011552.&&&&&011,552
29
&&&&&&&&&&046160.&&&&&046,160
ზავიდოვიჩი ზენიცა-დობოის კანტონი &&&&&&&&&&040272.&&&&&040,272
25
&&&&&&&&&&&09217.&&&&&09,217
36
&&&&&&&&&&057164.&&&&&057,164
კაკანიე ზენიცა-დობოის კანტონი &&&&&&&&&&038937.&&&&&038,937
26
&&&&&&&&&&012256.&&&&&012,256
25
&&&&&&&&&&055950.&&&&&055,950
პრნიავორი სერბთა რესპუბლიკა &&&&&&&&&&038399.&&&&&038,399
27
&&&&&&&&&&&08484.&&&&&08,484
&&&&&&&&&&047055.&&&&&047,055
ლივნო კანტონი 10 &&&&&&&&&&037487.&&&&&037,487
28
&&&&&&&&&&&09045.&&&&&09,045
&&&&&&&&&&040600.&&&&&040,600
ლაკტაში სერბთა რესპუბლიკა &&&&&&&&&&036848.&&&&&036,848
29
&&&&&&&&&&&05879.&&&&&05,879
&&&&&&&&&&029832.&&&&&029,832
კალესიეა ტუზლის კანტონი &&&&&&&&&&036748.&&&&&036,748
30
&&&&&&&&&&&02220.&&&&&02,220
&&&&&&&&&&041809.&&&&&041,809
ბუგოინო ცენტრალური ბოსნიის კანტონი &&&&&&&&&&034559.&&&&&034,559
31
&&&&&&&&&&017202.&&&&&017,202
14
&&&&&&&&&&046889.&&&&&046,889
ტომისლავგრადი კანტონი 10 &&&&&&&&&&033032.&&&&&033,032
32
&&&&&&&&&&&05760.&&&&&05,760
&&&&&&&&&&030009.&&&&&030,009
ჟეპჩე ზენიცა-დობოის კანტონი &&&&&&&&&&031582.&&&&&031,582
33
&&&&&&&&&&&05804.&&&&&05,804
&&&&&&&&&&022966.&&&&&022,966
ტრებინე სერბთა რესპუბლიკა &&&&&&&&&&031433.&&&&&031,433
34
&&&&&&&&&&025589.&&&&&025,589
11
&&&&&&&&&&030966.&&&&&030,966
იაიცე ცენტრალური ბოსნიის კანტონი &&&&&&&&&&030758.&&&&&030,758
35
&&&&&&&&&&&08067.&&&&&08,067
&&&&&&&&&&045007.&&&&&045,007
დერვენტა სერბთა რესპუბლიკა &&&&&&&&&&030177.&&&&&030,177
36
&&&&&&&&&&012680.&&&&&012,680
21
&&&&&&&&&&056489.&&&&&056,489
შიროკი-ბრიეგი დასავლეთ-ჰერცეგოვინის კანტონი &&&&&&&&&&029809.&&&&&029,809
37
&&&&&&&&&&&06426.&&&&&06,426
&&&&&&&&&&026437.&&&&&026,437
ბოსანსკა-კრუპა უნა-სანის კანტონი &&&&&&&&&&029659.&&&&&029,659
&&&&&&&&&&011514.&&&&&011,514
30
&&&&&&&&&&058320.&&&&&058,320
ნოვი-გრადი სერბთა რესპუბლიკა &&&&&&&&&&028799.&&&&&028,799
&&&&&&&&&&011063.&&&&&011,063
33
&&&&&&&&&&041665.&&&&&041,665
ვოგოშჩა სარაევოს კანტონი &&&&&&&&&&027816.&&&&&027,816
&&&&&&&&&&011216.&&&&&011,216
31
&&&&&&&&&&024647.&&&&&024,647
მოდრიჩა სერბთა რესპუბლიკა &&&&&&&&&&027799.&&&&&027,799
&&&&&&&&&&010137.&&&&&010,137
34
&&&&&&&&&&035613.&&&&&035,613
კონიცი ჰერცეგოვინა-ნერეტვის კანტონი &&&&&&&&&&026381.&&&&&026,381
&&&&&&&&&&011165.&&&&&011,165
32
&&&&&&&&&&043878.&&&&&043,878
ნოვი-ტრავნიკი ცენტრალური ბოსნიის კანტონი &&&&&&&&&&025107.&&&&&025,107
&&&&&&&&&&&09533.&&&&&09,533
35
&&&&&&&&&&030713.&&&&&030,713
კოზარსკა-დუბიცა სერბთა რესპუბლიკა &&&&&&&&&&023074.&&&&&023,074
&&&&&&&&&&011566.&&&&&011,566
28
&&&&&&&&&&031606.&&&&&031,606
პალე სერბთა რესპუბლიკა &&&&&&&&&&022282.&&&&&022,282
&&&&&&&&&&013883.&&&&&013,883
18
&&&&&&&&&&016355.&&&&&016,355
გორაჟდე ბოსნიის პოდრინის კანტონი &&&&&&&&&&022080.&&&&&022,080
&&&&&&&&&&012512.&&&&&012,512
23
&&&&&&&&&&037573.&&&&&037,573
ფოჩა სერბთა რესპუბლიკა &&&&&&&&&&019811.&&&&&019,811
&&&&&&&&&&012334.&&&&&012,334
26
&&&&&&&&&&040513.&&&&&040,513
სარაევოს პანორამული ხედი
სარაევოს პანორამული ხედი

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სქოლიო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]