ბელარუსის ქალაქების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
Jump to navigation Jump to search
მინსკის მერია

თანამედროვე ბელარუსის რესპუბლიკის ადმინისტრაციული დაყოფა დამტკიცებულია 1938 წელს, ბელარუსის სსრ-ის უმაღლესი საბჭოს მიერ.

2010 წლის დასაწყისში 112 ერთეულს ჰქონდა ქალაქის სტატუსი. მათ შორის:[1]

  • 12 ქალაქი სამხარეო დაქვემდებარებაშია
  • 99 ქალაქი რაიონულ დაქვემდებარებაშია
  • მინსკი -ქვეყნის დედაქალაქი

ქალაქების სია[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ნუმერაცია სახელი (ქართულად) სახელი (ბელარუსულად) სახელი (ინგლისურად) დაარსების თარიღი მოსახლეობა (2010)
მინსკის რეგიონი
1 მინსკი Мінск Minsk 1067 1,834,200
2 ბორისოვი Барысаў Borisov 1102 147,100
3 სოლიგორსკი Салігорск Soligorsk 1959 102,300
4 მოლოდეჩნო Маладзечна Molodechno 1388 94,200
5 ჟოდინო Жодзіна Zhodino 1643 61,800
6 სლუცკი Слуцк Slutsk 1116 61,400
7 ვილეიკა Вілейка Vileyka 1460 26,800
8 ძერჟინსკი Дзяржынск Dzerzhinsk მე-11 ს 25,200
9 მარინა-გორკა Мар'іна Горка Martina Horka მე-16 ს 21,400
10 სტობცი Стоўбцы Stowbtsy 1511 15,400
11 სმოლევიჩი Смалявічы Smolevichi 1448 15,100
12 ზასლავლი Заслаўе Zaslawye 985 14,200
13 ნესვიჟი Нясвіж Nesvizh 1223 14,100
14 ფანიპოლი Фаніпаль Fanipol 1856 12,700
15 ბერაზინო Беразіно Byerazino 1501 12,000
16 ლიუბანი Любань Lyuban 1566 11,300
17 სტარიე-დოროგი Старыя Дарогі Staryya Dorohi 1524 11,000
18 კლეცკი Клецк Kletsk 1127 10,800
19 ლაგოისკი Лагойск Lahoysk 1078 10,800
20 ვალოჟინი Валожын Valozhyn მე-14 ს 10,600
21 ჩერვენი Чэрвень Chervyen 1387 10,100
22 კაპილი Капыль Kapyl 1274 9,900
23 უზდა Узда Uzda 1450 9,700
24 კრუპკი Крупкі Krupki 1575 8,600
25 მიადელი Мядзел Myadel 1324 7,000
ნუმერაცია სახელი (ქართულად) სახელი (ბელარუსულად) სახელი (ინგლისურად) დაარსების თარიღი მოსახლეობა (2010)
ვიტებსკის რეგიონი
1 ვიტებსკი Віцебск Vitebsk 974 348,000
2 ორშა Орша Orsha 1067 117,200
3 ნავაპოლაცკი Наваполацк Navapolatsk 1958 98,200
4 პოლოცკი Полацк Palotsk 862 82,547
5 პოსტავი Паставы Postally 1409 19,800
6 გლუბოკოე Глыбокае Glubokoye 1514 18,200
7 ლეპელი Лепель Lepel’ 1439 17,400
8 ნოვოლუკომლი Новалукомль Novolukoml 1964 13,800
9 გოროდოკი Гарадок Gorodok მე-13 ს 12,900
10 ბარანი Барань Baran 1593 11,600
11 ტოლოჩინი Талачын Tolochin 1433 10,200
12 ბრასლავი Браслаў Braslav 1065 9,500
13 ჩაშნიკი Чашнікі Chashniki 1504 9,200
14 მიორი Міёры Miory 1514 8,100
15 დუბროვნო Дуброўна Dubrovno 1773 8,000
16 სენო Сянно Senno 1442 8,000
17 ვერხნედვინვსკი Верхнядзвінск Verkhnedvinsk 1386 7,300
18 დოკშიცი Докшыцы Dokshisty 1407 6,600
19 დისნა Дзісна Disna 1461 2,000

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

Commons-logo.svg
ვიკისაწყობში? არის გვერდი თემაზე:

სქოლიო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  1. Административно-территориальное деление Республики Беларусь на 1 января 2010 года // Статистический ежегодник Республики Беларусь 2010 / Зинковский В.И. и др.. — Мн.: Национальный статистический комитет Республики Беларусь, 2009. — С. 26.