იტალიის ვულკანების სია

თავისუფალი ქართულენოვანი ენციკლოპედია ვიკიპედიიდან
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება

ცხრილში მოცემულია იტალიის მოქმედი და ჩამქრალი ვულკანების სია:

სახელი სიმაღლე მდებარეობა
მეტრი ფუტი კოორდინატები
ალიკუდი 675 2215 38°53′ ჩ. გ. 14°36′ ა. გ. / 38.883° ჩ. გ. 14.600° ა. გ. / 38.883; 14.600
ამიატა 1738 5702 42°90′ ჩ. გ. 11°63′ ა. გ. / 43.500° ჩ. გ. 12.050° ა. გ. / 43.500; 12.050 კოორდინატები: latitude minutes >= 60
კოორდინატები: longitude minutes >= 60
{{#coordinates:}}: არასწორი განედი
ფლეგრეის მინდორი 458 1503 40°827′ ჩ. გ. 14°139′ ა. გ. / 53.783° ჩ. გ. 16.317° ა. გ. / 53.783; 16.317 კოორდინატები: latitude minutes >= 60
კოორდინატები: longitude minutes >= 60
{{#coordinates:}}: არასწორი განედი
სიცილიის ზღვის ფლეგრეის მინდორი -8 -26 37°10′ ჩ. გ. 12°70′ ა. გ. / 37.167° ჩ. გ. 13.167° ა. გ. / 37.167; 13.167 კოორდინატები: longitude minutes >= 60
{{#coordinates:}}: არასწორი გრძედი
ალბანის მთები (Colli Albani) 950 3113 41°73′ ჩ. გ. 12°70′ ა. გ. / 42.217° ჩ. გ. 13.167° ა. გ. / 42.217; 13.167 კოორდინატები: latitude minutes >= 60
კოორდინატები: longitude minutes >= 60
{{#coordinates:}}: არასწორი განედი
ჩიმინის მთები (monti Cimini) - - -
ეტნა 3329 10922 37°73′ ჩ. გ. 15°00′ ა. გ. / 38.217° ჩ. გ. 15.000° ა. გ. / 38.217; 15.000 კოორდინატები: latitude minutes >= 60
{{#coordinates:}}: არასწორი განედი
ფერდინანდეია[1] წყალქვეშა (-6) - -
ფილიკუდი 774 2539 38°58′ ჩ. გ. 14°58′ ა. გ. / 38.967° ჩ. გ. 14.967° ა. გ. / 38.967; 14.967
მონტე-ლაურო[2] 986 3117 37°734′ ჩ. გ. 15°04′ ა. გ. / 49.233° ჩ. გ. 15.067° ა. გ. / 49.233; 15.067 კოორდინატები: latitude minutes >= 60
{{#coordinates:}}: არასწორი განედი
ისკია 789 2589 40°73′ ჩ. გ. 13°98′ ა. გ. / 41.217° ჩ. გ. 14.633° ა. გ. / 41.217; 14.633 კოორდინატები: latitude minutes >= 60
კოორდინატები: longitude minutes >= 60
{{#coordinates:}}: არასწორი განედი
ლარდერელო 500 1640 43°25′ ჩ. გ. 10°87′ ა. გ. / 43.417° ჩ. გ. 11.450° ა. გ. / 43.417; 11.450 კოორდინატები: longitude minutes >= 60
{{#coordinates:}}: არასწორი გრძედი
ლინოზა 195 640 35°88′ ჩ. გ. 12°38′ ა. გ. / 36.467° ჩ. გ. 12.633° ა. გ. / 36.467; 12.633 კოორდინატები: latitude minutes >= 60
{{#coordinates:}}: არასწორი განედი
ლიპარი 602 1975 38°48′ ჩ. გ. 14°95′ ა. გ. / 38.800° ჩ. გ. 15.583° ა. გ. / 38.800; 15.583 კოორდინატები: longitude minutes >= 60
{{#coordinates:}}: არასწორი გრძედი
პანარეა 421 1381 38°63′ ჩ. გ. 15°07′ ა. გ. / 39.050° ჩ. გ. 15.117° ა. გ. / 39.050; 15.117 კოორდინატები: latitude minutes >= 60
{{#coordinates:}}: არასწორი განედი
პანტელერეია 836 2743 36°77′ ჩ. გ. 12°02′ ა. გ. / 37.283° ჩ. გ. 12.033° ა. გ. / 37.283; 12.033 კოორდინატები: latitude minutes >= 60
{{#coordinates:}}: არასწორი განედი
რაკამონფინა 1005 3297 41°03′ ჩ. გ. 14°09′ ა. გ. / 41.050° ჩ. გ. 14.150° ა. გ. / 41.050; 14.150
მონტი-საბატინი 612 2008 42°05′ ჩ. გ. 12°05′ ა. გ. / 42.083° ჩ. გ. 12.083° ა. გ. / 42.083; 12.083
კუნძული სალინა 965 3166 38°635′ ჩ. გ. 14°877′ ა. გ. / 48.583° ჩ. გ. 28.617° ა. გ. / 48.583; 28.617 კოორდინატები: latitude minutes >= 60
კოორდინატები: longitude minutes >= 60
{{#coordinates:}}: არასწორი განედი
სტრომბოლი 926 3038 38°79′ ჩ. გ. 15°21′ ა. გ. / 39.317° ჩ. გ. 15.350° ა. გ. / 39.317; 15.350 კოორდინატები: latitude minutes >= 60
{{#coordinates:}}: არასწორი განედი
უსტიკა 239 784 38°72′ ჩ. გ. 13°20′ ა. გ. / 39.200° ჩ. გ. 13.333° ა. გ. / 39.200; 13.333 კოორდინატები: latitude minutes >= 60
{{#coordinates:}}: არასწორი განედი
მარზილი წყალქვეშა 3000 მ (-500 მ)
მონტეკრისტო 645 2116 42°34′ ჩ. გ. 10°32′ ა. გ. / 42.567° ჩ. გ. 10.533° ა. გ. / 42.567; 10.533
ვეზუვი 1281 4203 40°82′ ჩ. გ. 14°43′ ა. გ. / 41.367° ჩ. გ. 14.717° ა. გ. / 41.367; 14.717 კოორდინატები: latitude minutes >= 60
{{#coordinates:}}: არასწორი განედი
ვიკო 965 3120
ვულკანო 500 1640 38°24′13″ ჩ. გ. 14°57′42″ ა. გ. / 38.40361° ჩ. გ. 14.96167° ა. გ. / 38.40361; 14.96167
ვულკანელო 123 404 38°404′ ჩ. გ. 14°962′ ა. გ. / 44.733° ჩ. გ. 30.033° ა. გ. / 44.733; 30.033 კოორდინატები: latitude minutes >= 60
კოორდინატები: longitude minutes >= 60
{{#coordinates:}}: არასწორი განედი
ვულზინი 800 2625 42°60′ ჩ. გ. 11°93′ ა. გ. / 43.000° ჩ. გ. 12.550° ა. გ. / 43.000; 12.550 კოორდინატები: latitude minutes >= 60
კოორდინატები: longitude minutes >= 60
{{#coordinates:}}: არასწორი განედი
მონტე-ვულტურე 1326 4350 -

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება]

სქოლიო[რედაქტირება]