ბივისი და ბატ-ჰედი (ეპიზოდების სია)

თავისუფალი ქართულენოვანი ენციკლოპედია ვიკიპედიიდან
(გადამისამართდა გვერდიდან ბივისი და ბათ-ჰედი (ეპიზოდების სია))
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება

მოცემულ სიაში წარმოდგენილია ანიმაციური სერიალის „ბივისი და ბატ-ჰედი“ ეპიზოდების სია და მათი მოკლე აღწერა. სერიალის პირველი სერიები პირველად გამოჩნდა 1992 წელს, როდესაც მაიჯ ჯაჯის მიერ წარდგენილი იქნა ორი ეპიზოდი - Frog Baseball და Peace, Love & Understanding. ისინი ნაჩვენები იქნა ტელეარხ Liquid Television-ის ეთერში.

საცდელი სერიები: 1992 (2 საცდელი სერია)[რედაქტირება]

# სათაური პირველად ეთერში
1 „Frog Baseball“  სექტემბერი 22, 1992 (1992-09-22)
ბივისი და ბატ-ჰედი თამაშობენ ბეისბოლს ბაყაყით. 
2 „Peace, Love & Understanding“  ნოემბერი 17, 1992 (1992-11-17)

ბივისი და ბატ-ჰედი მიდიან მანქანების რალიზე. სერიაში პირველად ჩნდება მათი მასწავლებელი - დევიდ ვან დრისენი.

ამოჭრილი სცენები - ბივისისა და ბატ-ჰედის რასისტული გამონათქვამები აზიელის შესახებ. 

სეზონი 1: 1993 (4 ეპიზოდი)[რედაქტირება]

# სათაური პირველად ეთერში
3 „Door to Door“  მარტი 8, 1993 (1993-03-08)

ვან დრისენი კლასს აძლევს დავალებას, შეკრიბონ შესაწირი საქველმოქმედო ფონდისათვის.

ამოჭრილი სცენები - სცენა, სადაც ბივისსა და ბატ-ჰედს აწამებს ქალაქის ერთ-ერთი მაცხოვრებელი. 
4 „Give Blood“  მარტი 8, 1993 (1993-03-08)

ბივისი და ბატ-ჰედი გადაწყვიტავენ, ჩააბარონ სისხლი, იმ იმედით, რომ ამისათვის ფულს მიიღებენ.

შენიშვნა: ამ ეპიზოდში ბივისი ატარებს სლეიერის მაისურს. სხვა ეპიზოდებში მას მეტალიკას მაისური აცვია. 
5 „Sign Here“  მარტი 19, 1993 (1993-03-19)
ვან დრისენის დავალებით ბივისი და ბატ-ჰედი აგროვებენ ხელმოწერებს ფიტულების მაღაზიის გახსნის წინააღმდეგ. 
6 „Balloon“  მარტი 25, 1993 (1993-03-25)
ბივისი და ბატ-ჰედი ეწვევიან აკვარიუმს, რათა დელფინებს წყალში ჩაუყარონ საჰაერო ბუშტები (ეს აზრი მათ მის მერე გაუჩნდებათ, რაც ერთ-ერთ ტელეარხზე იხილავენ სიუჟეტს პოლიეთილენის პაკეტებისგან მომაკვდავ დელფინებზე). 

სეზონი 2: 1993 (25 ეპიზოდი)[რედაქტირება]

# სათაური პირველად ეთერში
7 „Scientific Stuff“  მაისი 17, 1993 (1993-05-17)
დარია მორგენდორფერი, ბივისისა და ბატ-ჰედის კლასელი გოგონა, ატარებს გამოკვლევას და გამოდის მოხსენებით ორეულის სიჩლუნგის მეცნიერული ახსნის შესახებ 
8 „Good Credit“  მაისი 17, 1993 (1993-05-17)
ბივისი და ბატ-ჰედი პოულობენ მათი მეზობლის, მისტერ ანდერსონის საკრედიტო ბარათს. 
9 „Burger World“  მაისი 18, 1993 (1993-05-18)
ბივისი და ბატ-ჰედი მუშაობენ სწრაფი კვების კაფეში. მისტერ ანდერსონი 20 წუთის მანძილზე ელოდება შეკვეთას, მაგრამ საბოლოოდ მიიღებს შემწყვარი თაგვისა და ბუზების კერძს 
10 „Baby Makes, Uh, Three“  მაისი 18, 1993 (1993-05-18)
მწვრთნელი ბაზკაიტი ასწავლის ბივისსა და ბატ-ჰედს ოჯახურ საკითხებს. 
11 „Beware of the Butt“  მაისი 19, 1993 (1993-05-19)
ბივისი და ბატ-ჰედი უღებენ ფოტოს მსუქან ქალს, რის გამოც იგი შურს იძიებს. 
12 „At the Sideshow“  მაისი 19, 1993 (1993-05-19)

ბივისი და ბატ-ჰედი ცირკში მახინჯების შოუს ესწრებიან მახინჯების შოუს.

ამოჭრილი სცენები - ყველა სცენა, სადაც ბივისი ცდილობს რამეზე ცეცხლის მოკიდებას. 
13 „Customers Suck“  მაისი 20, 1993 (1993-05-20)
ბივისი და ბატ-ჰედი და მყიდველები 
14 „Sick“  მაისი 20, 1993 (1993-05-20)
ორეული გაცივდება. ისინი ცდილობენ, მოიძიონ შესაბამისი წამალი 
15 „Home Improvement“  მაისი 24, 1993 (1993-05-24)

ბივისი და ბატ-ჰედი ალაგებენ მისტერ ანდერსონის სახლს. მისი არყოფნისას, ისინი ანადგურებენ ჩანაწერების იშვიათ კოლექციას.

აკრძალული სცენები- ცეცხლის წაკიდების სცენები. 
16 „Way Down Mexico Way“  მაისი 26, 1993 (1993-05-26)
ბივისი და ბატ-ჰედი მიემგზავრებიან მექსიკაში, რათა ფოიერვერკები შეიძინონ. 
17 „Way Down Mexico Way, Part II“  მაისი 26, 1993 (1993-05-26)

ბივისისა და ბატ-ჰედის მექსიკიდან დაბრუნება

აკრძალული სცენები - ყველა სცენა დაკავშირებული ნარკოტიკთან. 
18 „At the Movies“  მაისი 31, 1993 (1993-05-31)

ბივისი და ბატ-ჰედი მიდიან ღია კინოთეატრში.

აკრძალული სცენები - ცეცხლის წაკიდებისა და პოლიციელის დაცინვის სცენები. 
19 „No Laughing“  ივნისი 2, 1993 (1993-06-02)
დირექტორი მაკ-ვიკერი ცდილობს, მოძებნოს ბივისისა და ბატ-ჰედის სიჩლუნგის ახსნა. 
20 „No Laughing (ნაწილი 2)“  ივნისი 2, 1993 (1993-06-02)

ბივისსა და ბატ-ჰედს უკრძალავენ სიცილს სპეციალურ გაკვეთილზე, სადაც საუბრობენ სექსზე.

ამოჭრილი სცენები - მწერების სასამართლოს სცენა. 
21 „The Butt-head Experience“  ივნისი 7, 1993 (1993-06-07)
ბურგერ-უორლდში მუშაობისას ბატ-ჰედს ჩაეძინება და ხედავს სიზმარს, რომელშიც იგი და ბივისი როკ-ჯგუფს აყალიბებენ. 
22 „Lawn & Garden“  ივნისი 9, 1993 (1993-06-09)

ბივისი და ბატ-ჰედი კრიჭავენ მისტერ ანდერსონის ბაღში მდგარი ხის კენწეროს.

ამოჭრილი სცენები - ცეცხლის წაკიდების სცენები და ფრაზა "Welcome to the jungle baby, you're gonna die" 
23 „Stewart's House“  ივნისი 14, 1993 (1993-06-14)

ბივისი და ბატ-ჰედი ესტუმრებიან სტიუარტს და უყურებენ ტელევიზორს, მაგრამ მოგვიანებით მთელ სახლს არევენ.

აკრძალული სცენები - სტიუარტის სახლის დაწვა. 
24 „For Better or Verse“  ივნისი 17, 1993 (1993-06-17)

მისტერ ვან დრისენის დავალებით ბივისი და ბატ-ჰედი კლასში წერენ ჰაიკუს სტილის ლექსებს.

ამოჭრილი სცენები - ბატ-ჰედი უკიდებს ცეცხლს აეროზოლის სპრეის. 
25 „Bedpans & Broomsticks“  ივნისი 21, 1993 (1993-06-21)
ბივისი და ბატ-ჰედი იპარავენ ბილი ბობის სკუტერს. 
26 „Babes'R'Us“  ივნისი 23, 1993 (1993-06-23)
ბივისი და ბატ-ჰედი ცდილობენ საჭიდაო რინგზე გასვლას, მაგრამ ასაკობრივი აკრძალვების გამო ამას ვერ ახერხებენ. 
27 „Yogurt's Cool“  ივნისი 28, 1993 (1993-06-28)

ბივისი და ბატ-ჰედი ყიდულობენ გაყინულ იოგურტს. როდესაც ისინი ითხოვენ მის უკან დაბრუნებას და არაფერს მიიღებენ, ისინი სუპერმარკეტზე შურს იძიებენ.

ამოჭრილი სცენები - სიგარეტის ანთების სცენა. 
28 „Heroes“  ივნისი 30, 1993 (1993-06-30)

ბივისი და ბატ-ჰედი ესტუმრებიან ტირს.

აკრძალული სცენები - ბატ-ჰედის მიერ თვითმფრინავის ჩამოგდება. 
29 „Washing the Dog (*1,1)“  ივლისი 8, 1993 (1993-07-08)
ბივისი და ბატ-ჰედი მისტერ ანდერსონის ძაღლის დაბანაზე ზრუნავენ. 
30 „Friday Night“  ივლისი 14, 1993 (1993-07-14)
ბივისი და ბატ-ჰედი სუპერმარკეტში ცდილობენ გოგონების გაცნობას, მაგრამ ერთ-ერთი აღმოჩნდება ბაიკერი, რომელიც მათ იყენებს სუპერმარკეტის გასაქურდად. 
31 „Be All You Can Be“  ივლისი 15, 1993 (1993-07-15)

ბივისი და ბატ-ჰედი ჩაეწერებიან აშშ-ს სამხედრო ძალებში.

აკრძალული სცენები - ცეცხლის სცენების გამო. 

სეზონი 3: 1993-1994 (31 ეპიზოდი/1 სპეციალური გამოშვება)[რედაქტირება]

# სათაური პირველად ეთერში
32 „Comedians“  სექტემბერი 6, 1993 (1993-09-06)

მეგობრები ცდილობენ კომედიურ სკეტჩების გათამაშებას.

აკრძალული სცენები - ბივისის მიერ შენობის დაწვა.

შენიშვნა: ეს არის სკანდალურად ცნობილი ეპიზოდი. 5 წლის ბიჭუნამ ოჰაიოს შტატში დაწვა საკუთარი ტრეილერი, შემდგომში კი ახსენებდა ამ ეპიზოდს. 
33 „Carwash“  სექტემბერი 6, 1993 (1993-09-06)
სატელევიზიო პულტის ახალი ბატარეების საფასურის ასანაზღაურებლად მეგობრები რეცხავენ შევროლეს, მაგრამ გადაწყვიტავენ, წაიყვანონ იგი. 
34 „Couch-Fishing“  სექტემბერი 7, 1993 (1993-09-07)
მეგობრები სხედან დივანზე და ცდილობენ ასე თევზის დაჭერას. 
35 „Incognito“  სექტემბერი 8, 1993 (1993-09-08)

მეგობრები შიშობენ, რომ მათ ვიღაც მოკლას, ამიტომ გადაცმულები დადიან.

აკრძალული სცენები - ბიჭუნას სკოლაში მოაქვს იარაღი. 
36 „Kidnapped“  სექტემბერი 8, 1993 (1993-09-08)

მეგობრები იტაცებენ სტიუარტს და ემუქრებიან მის მშობლებს.

ამოჭრილი სცენები - ცეცხლის სცენები, დიდი რაოდენობით.

შენიშვნა: ყველა სხვა ეპიზოდთან შედარებით, ამ ეპიზოდიდან ამოჭრილი იქნა ცეცხლის სცენების ყველაზე დიდი რაოდენობა 
37 „Kidnapped, Part II“  სექტემბერი 8, 1993 (1993-09-08)

სტიუარტის გატაცების ისტორიის გაგრძელება.

ამოჭრილი სცენები - ცეცხლის სცენები, დიდი რაოდენობით.

შენიშვნა: ყველა სხვა ეპიზოდთან შედარებით, ამ ეპიზოდიდან ამოჭრილი იქნა ცეცხლის სცენების ყველაზე დიდი რაოდენობა 
38 „Naked Colony“  სექტემბერი 13, 1993 (1993-09-13)
ბივისი და ბატ-ჰედი აღმოჩნდებიან ნუდისტების კოლონიაში. წლების შემდეგ ისინი თავის მთავარ მოგონებად შიშველი ქალის ხილვას ასახელებენ. 
39 „Tornado“  სექტემბერი 14, 1993 (1993-09-14)

ქალაქში მოსალოდნელია ტორნადო.

ამოჭრილი სცენები - ცეცხლის სცენები და მასთან დაკავშირებული ფრაზები. 
40 „Cleaning House“  სექტემბერი 20, 1993 (1993-09-20)
ბივისი და ბატ-ჰედი ვან დრისენის სახლს ალაგებენ. 
41 „Scratch 'N' Win“  სექტემბერი 21, 1993 (1993-09-21)
1 დოლარით მეგობრები ლატარეაში იგებენ 500-ს, შემდეგ კი ფიქრობენ, რა შეიძინონ ამ თანხით. 
42 „Scared Straight“  სექტემბერი 27, 1993 (1993-09-27)

მეგობრები ციხეში.

ამოჭრილი სცენები - ცეცხლის სცენები და მასთან დაკავშირებული ფრაზები. 
43 „Eating Contest“  სექტემბერი 30, 1993 (1993-09-30)

ბივისი და ბატ-ჰედი მონაწილეობენ ჭამის კონკურსში.

ამოჭრილი სცენები - ცეცხლის სცენები და მასთან დაკავშირებული ფრაზები (მუსიკალური კლიპიდან) 
44 „Sporting Goods“  ოქტომბერი 4, 1993 (1993-10-04)

ბივისი და ბატ-ჰედი ბაზკატის დავალებით მიდიან მაღაზიაში, სპორტული ინვენტარის შესაძენად.

ამოჭრილი სცენები - კალიების წამების სცენები. 
45 „Sperm Bank“  ოქტომბერი 7, 1993 (1993-10-07)

სპერმის გაყიდვის სერვისის შესახებ. ორეული ცდილობს აქედან სარგებელი ნახოს.

აკრძალული სცენები - due to sexual themes. 
46 „Buff 'N' Stuff“  ოქტომბერი 14, 1993 (1993-10-14)
ბაზკატს ორეული სავარჯიშოდ მიჰყავს. 
47 „Citizen Butt-head“  ოქტომბერი 18, 1993 (1993-10-18)
სკოლაში სტუმრად მოდის ბილ კლინტონი. დირექტორი მაკ-ვიკერი ცდილობს, მას აარიდოს ორეულთან შეხვედრა. 
48 „Citizen Butt-head, Part II“  ოქტომბერი 18, 1993 (1993-10-18)

სკოლაში სტუმრად მოდის ბილ კლინტონი. დირექტორი მაკ-ვიკერი ცდილობს, მას აარიდოს ორეულთან შეხვედრა (გაგრძელება).

შენიშვნა: ეს არის სერიალის უკანასკნელი სერია, რომელიც შეიცავს სიტყვას 'ცეცხლი'. 
49 „Politically Correct“  ოქტომბერი 21, 1993 (1993-10-21)
ორეულის თავგადასავალი სტუდენტების ოფისში. 
50 „Ball Breakers“  ოქტომბერი 25, 1993 (1993-10-25)

ორეულის თავგადასავალი ბოულინგის კლუბში.

აკრძალული სცენები - ასაფეთქებელით სავსე ბოულინგის ბურთის მოხვედრა შენობაში.

შენიშვნა: ეს ეპიზოდი აკრძალული იქნა, ვინაიდან 18 წლის კევინ სეტლმა ასევე გადმოაგდო ბოულინგის ბურთი და მოკლა 8 თვის გოგონა ნატალია რივიერა. 
51 „Meet God“  ოქტომბერი 28, 1993 (1993-10-28)
ორეული ავტოსტოპით მოგზაურობს და ცდილობს გოგონების გაცნობას. 
52 „Meet God, Part II“  ოქტომბერი 28, 1993 (1993-10-28)
ორეული გაიცნობს პიროვნებას, რომელიც თავი ღმერთი ჰგონია. 
53 „True Crime“  ნოემბერი 1, 1993 (1993-11-01)
სატელევიზიო ეთერში გადის ინციდენტი ორეულის მონაწილეობით. 
54 „The Trial“  ნოემბერი 4, 1993 (1993-11-04)
ბივისი და ბატ-ჰედი სასამართლოზე ერთ-ერთი დესტრუქციული ქმედების გამო. 
55 „The Crush (*1,1)“  ნოემბერი 8, 1993 (1993-11-08)
ორეული ცდილობს, შეუერთდეს ტოდის ბანდას. 
56 „Plate Frisbee (*1,1)“  ნოემბერი 11, 1993 (1993-11-11)
ბივისი და ბატ-ჰედი და სტიუარტის დედის კუთვნილი ანტიკური თეფში. 
57 „Canoe“  ნოემბერი 15, 1993 (1993-11-15)
ვან დრისენი და ორეული მოგზაურობენ კანოეთი. 
58 „Young, Gifted & Crude“  ნოემბერი 25, 1993 (1993-11-25)
ორეული გადის ტესტებს და მოხვდება ნიჭიერთა კლასში. 
59 „Foreign Exchange“  დეკემბერი 9, 1993 (1993-12-09)
იაპონიიდან გაცვლითი პროგრამით ჩამოდის მოსწავლე და უმეგობრდება ორეულს. 
Special 1 „A Very Special Christmas With Beavis and Butt-head“  დეკემბერი 17, 1993 (1993-12-17)
ვრცელი საშობაო ეპიზოდი მუსიკალური კლიპებით. 
60 „Closing Time“  დეკემბერი 23, 1993 (1993-12-23)

ბივისი და ბატ-ჰედი ანგრევენ ბურგერ-უორლდს.

ამოჭრილი სცენები - Jeopardy!-ს მუსიკალური თემის შესრულება. 
61 „Most Wanted (*1,1)“  მარტი 5, 1994 (1994-03-05)
ვრცელი ეპიზოდი. ორეულს უპირისპირდება ციხიდან გაქცეული მკვლელი. 

სეზონი 4: 1994 (32 ეპიზოდი)[რედაქტირება]

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება]

# სათაური პირველად ეთერში
62 „Wall of Youth“  მარტი 14, 1994 (1994-03-14)
ორეული მუშაობს კლარკ კობისთვის. 
63 „Cow Tipping“  მარტი 15, 1994 (1994-03-15)

ძროხა სრისავს ბივისს, რომელსაც ასევე კინაღამ კლავს შეშლილი ფერმერი.

attempt cow tipping, but instead Beavis ends up getting squashed by a cow and nearly killed by a crazy farmer. 
64 „Trouble Urinating“  მარტი 17, 1994 (1994-03-17)
ბივისი და ბატ-ჰედი ივიწყებენ, თუ როგორ უნდა მოშარდონ. 
65 „Rabies Scare (*1,1)“  მარტი 18, 1994 (1994-03-18)
ბივისს კბენს ცოფიანი ძაღლი. 
66 „They're Coming to Take Me Away, Huh Huh (*1,1)“  მარტი 21, 1994 (1994-03-21)
ბივისს და ბატ-ჰედს უყვარდებათ სკოლის ფსიქიატრი. 
67 „Jump!“  მარტი 24, 1994 (1994-03-24)

ორეულის დრამატული ვიზიტი ბანკში.

ამოჭრილი სცენები - პოლიციელების მიერ ბანკის თანამშრომლის მრავალჯერ ცემა. 
68 „Pumping Iron“  მარტი 28, 1994 (1994-03-28)
ბივისი და ბატ-ჰედი დადიან ტრენაჟორებზე სავარჯიშოდ. 
69 „Let's Clean it Up“  მარტი 31, 1994 (1994-03-31)
ორეულის ვიზიტი სკოლის მედდასთან. 
70 „1-900-BEAVIS (*1,1)“  აპრილი 4, 1994 (1994-04-04)
დუეტი ცდილობს 1-900 ტიპის ნომრის გაფორმებას. 
71 „Water Safety“  აპრილი 7, 1994 (1994-04-07)
ბაზკატის ცურვის გაკვეთილები.