ციხიდან გაქცევა (ეპიზოდების სია)

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება

ამერიკული ტელესერიალის, ციხიდან გაქცევის ეპიზოდების ჩამონათვალი. შოუს პრემიერა გაიმართა ამერიკაში, Fox–ზე, 2005 წლის 29 აგვისტოს.

დღესდღეობით გადაღებულია 57 ეპიზოდი (3 სეზონი).

სეზონების ჩამონათვალი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სეზონი ეპიზოდები სპეციალური ხანგრძლივობა DVD გამოშვებები
რეგიონი 1 რეგიონი 2 რეგიონი 4
სეზონი 1 22 1 20052006 აშშ/კან.: 8 აგვისტო, 2006 UK: 18 სექტემბერი, 2006 AUS: 13 სექტემბერი, 2006
სეზონი 2 22 1 20062007 აშშ/კან.: 4 სექტემბერი, 2007 UK: 20 აგვისტო, 2007 AUS: 19 სექტემბერი, 2007
სეზონი 3 13 1 20072008 აშშ/კან.: 12 აგვისტო, 2008 UK: 19 მაისი, 2008;
სეზონი 4 22 1 20082009 აშშ/კან.: UK:

სეზონი 1[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ციხიდან გაქცევის პირველი სეზონი შეიცავს 22 ეპიზოდს. მათი გადაღება გრძელდებოდა 2005 წლის 29 აგვისტოდან 2006 წლის 15 მაისამდე.

# სახელი სცენარის
ავტორი
რეჟისორი გამოშვების
თარიღი
# სულ
1 "პილოტი" პოლ შერინგი ბრეტ რატნერი 29 აგვისტო, 2005 1
მაიკლ სკოფილდი შედის ფოქს რივერ შტეიტის გამოსასწორებელ ციხეში, იმისთვის რომ გამოიყვანოს ციხიდან მისი უდანაშაულო ძმა ლინკოლნ ბაროუსი, რომელიც ციხეში ზის მკვლელობისთვის, რომელიც მას არ დაუშავებია.
2 "ალენი" პოლ შერინგი მაიკლ უატკინსი 29 აგვისტო, 2005 2
A race riot is brewing amongst the prisoners of Fox River, and Michael finds that he needs something from both sides. Veronica sees the evidence that seems to prove that Lincoln did murder Terrence Steadman.
3 "საკნის გამოცდა" მაიკლ პავონე ბრედ ტურნერი 5 სექტემბერი, 2005 3
Michael plans to test whether Sucre, his cellmate, can keep a secret, but it backfires when Sucre wants nothing to do with the escape plan. T-Bag wants revenge on Michael and Abruzzi tries to get Fibonacci's location a different way.
4 "საზრიანი საწამლავი" მეთიუ ოლმსტიდი მეთიუ ერლ ბისლი 12 სექტემბერი, 2005 4
Michael continues working on the escape plan while working around his new cellmate, Haywire. When Sucre discovers that his cousin Hector is making a move on his fiancee he decides he wants in on the escape.
5 "ინგლისური, ფიტსი ან პერსი" ზახ ესტრინი რანდალ ზისკი 19 სექტემბერი, 2005 5
Having discovered his connection to Lincoln, Agents Kellerman and Hale try to have Michael transferred out of Fox River by blackmailing Warden Pope. Michael enlists the team’s help to discover part of the escape route.
6 "აჯანყებები, ბურღები და ეშმაკი ნაწილი 1" ნიკ სანტორა რობერტ მანდელი 26 სექტემბერი, 2005 6
Falling behind schedule, Michael maneuvers the prisoners and guards into initiating a lockdown of the prison to give himself more time to dig, but it backfires when T-Bag starts a full-scale riot that threatens Lincoln, Sara and the escape plan itself.
7 "აჯანყებები, ბურღები და ეშმაკი ნაწილი 2" კარინ უშერი ვერნ გილამი 3 ოქტომბერი, 2005 7
Michael puts the escape plan at risk to rescue Sara from the rowdy prisoners in sick-bay, leaving Sucre, Abruzzi and T-Bag to continue the digging. Lincoln must fight off an assassination attempt. Veronica and Nick follow a lead to Washington D.C..
8 "ძველი თავი" მონიკა მასერი ჯეის ალექსანდერი 24 ოქტომბერი, 2005 8
After discovering that the guards are sitting right on top of a vital part of the plan, Michael tries to recruit Westmoreland into the escape team. Veronica, Nick and LJ find their lives in danger from Kellerman and Hale.
9 "ტვინერი" პოლ შერინგი მეთიუ ერლ ბისლი 31 ოქტომბერი, 2005 9
Michael tries to protect a young inmate from T-Bag’s predations. The escape plan is endangered when Abruzzi falls out of favour with Philly Falzone and loses control of PI. C-Note begins to investigate his suspicions about Michael.
10 "ხელის სიმარჯვე" ნიკ სანტორა დვაით ჰ. ლითლი 7 ნოემბერი, 2005 10
Abruzzi and Michael try to figure out how to regain control of PI, but to do so Michael may have to give up Fibonacci. C-Note forces his way onto the escape team. Veronica, Nick and LJ are pursued by an agent of "The Company".
11 "და მაშინ ისინი იქნებიან 7" ზაკ ესტრინი იესუს სალვადორ ტრევინო 14 ნოემბერი, 2005 11
The escape team and prison staff – including Sara – discover that Michael has a wife when she arrives to give him an item for the plan. Westmoreland changes his mind about escaping. Veronica, Nick and LJ try to escape Quinn.
12 "უცნაური კაცი გარეთ" კარინ უშერი ბობი როზი 21 ნოემბერი, 2005 12
Friction amongst the escape team is at an all-time high when they discover they are one person too many. Michael prepares the final leg of the escape. Veronica receives help from an unlikely ally.
13 "გვირაბის დასასრული" პოლ შერინგი სანფორდ ბუკსტავერი 28 ნოემბერი, 2005 13
The team readies for the escape but Michael is unwilling to leave Lincoln behind, who has been placed in the solitary. Veronica goes on television to try and expose the conspiracy, with help from a turncoat.
14 "თაგვი" მეთიუ ოლმსტიდი კევინ ჰუკსი 20 მარტი, 2006 14
With Lincoln's execution only hours away, Michael tampers with the electric chair and pleads for Sara to appeal to her father, the Governor of Illinois, to review Lincoln's case. Meanwhile, Veronica and Nick try to have Terrance Steadman exhumed.
15 "კანით და კბილებით" ნიკ სანტორა ფრედ გერბერი 27 მარტი, 2006 15
When anonymous evidence leads to a stay of execution of Lincoln, Michael reformulates his escape plan. He must now figure out a way to get into and through the prison's asylum undetected.
16 "ძმების მცველი" ზაკ ესტრინი გრეგ იატანესი 3 აპრილი, 2006 16
This episode is set three years before Michael's incarceration and features the lives of the various main characters, prior to their time at Fox River. The main plot of the episode revolves around the murder set-up that led to Lincoln's conviction and the reason of Michael's decision to save his brother.
17 "ჯ–კატი" კარინ უშერი გაი ფერლანდი 10 აპრილი, 2006 17
Unable to answer the warden's questions about his burn, Michael is sent to solitary. Sucre is forced to make sure the escape plan stays undetected. Veronica, Nick and LJ return to New Glarus to search for information. LJ decides he wants revenge.
18 "სიცრუე" ნიკ სანტორა & კარინ უშერი ჯეის ალექსანდერი 17 აპრილი, 2006 18
Now in the prison's asylum, Michael tries to get Haywire to recreate the missing part of the tattoo from memory. Geary decides to auction off Michael and Sucre's empty cell to the highest bidder, and the rest of the team must raise the money to buy it.
19 "გასაღები" ზაკ ესტრინი & მეთიუ ოლმსტიდი სერხიო მიმიცა გეზანი 24 აპრილი, 2006 19
Lincoln is rescued from the car crash by his father, and learns the reason behind his set-up for Steadman's murder. Michael needs the infirmary key to complete the escape plan but is unable to steal it from Sara. Abruzzi returns to Fox River.
20 "დღეს საღამოს" ზაკ ესტრინი ბობი როზი 1 მაისი, 2006 20
After Bellick discovers the hole, the team resolves to make their escape immediately. With no time and no alternatives, Michael is forced to involve Sara in the breakout. Tweener joins the team. Veronica finds evidence leading to Blackfoot, Montana.
21 " გადაცემა" მეთიუ ოლმსტიდი დინ ვაიტი 8 მაისი, 2006 21
Michael betrays Pope in order to have Lincoln released from the solitary. Sara is faced with the decision to aid Michael's escape or not. Nick is forced to betray Veronica. The escape team attempts a prison break.
22 "ფრენა" პოლ შერინგი კევინ ჰუკსი 15 მაისი, 2006 22
Now outside the prison walls, Michael, Lincoln and six other escapees race for their freedom as the authorities close in on them. Caroline Reynolds is abandoned by the Company and decides to take matters into her own hands. Veronica arrives in Montana to find the evidence that will prove Lincoln's innocence.

სეზონი 2[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ციხიდან გაქცევის მეორე სეზონი შეიცავს 22 ეპიზოდს. მათი გადაღება გრძელდებოდა 2006 წლის 21 აგვისტოდან 2007 წლის 2 აპრილამდე.

# Title Writer Director Original airdate # in total
1 "ადამიანზე ნადირობა" Paul Scheuring Kevin Hooks August 21, 2006 23
Eight hours after the escape, Michael, Lincoln, Sucre, C-Note and Abruzzi head for Oswego as FBI Special Agent Alexander Mahone is assigned to lead the pursuit of the escapees. T-Bag finds help for his cut-off hand. Veronica becomes unsuccessful while trying to bring out the evidence that Terrence Steadman is still alive.
2 "ოტისი" Matt Olmstead Bobby Roth August 28, 2006 24
Agent Mahone tries to lure the escapees by targeting an imprisoned L.J. as Michael and Lincoln plan another breakout. Abruzzi, C-Note, and Sucre flee on their own, while Tweener finds a ride. Bellick and Pope face tribunal for their roles in the breakout.
3 "მოვლენების ანალიზი" Zack Estrin Bryan Spicer September 4, 2006 25
Michael and Lincoln go to Nika for help. Sucre searches for Maricruz, while C-Note seeks out his family, despite their being observed by the authorities. Sara is arrested for aiding the escape. Bellick and Geary become bounty hunters.
4 "პირველი მსხვერპლი" Nick Santora Bobby Roth September 11, 2006 26
Bellick and Geary catch Michael, Lincoln and Nika. Abruzzi is determined to exact his revenge on Fibonacci as Mahone narrows his search on him. Kellerman approaches Sara. Meanwhile, T-Bag gets a lift from a stranger.
5 "რუკა 1213" Karyn Usher Peter O'Fallon September 18, 2006 27
Mahone takes an interest in the hidden millions of D.B. Cooper, with Michael and Lincoln racing to Utah in order to be the first to locate Westmoreland's Double K ranch. Sucre is determined to stop Maricruz's wedding in Las Vegas.
6 "ქვედანაყოფი" Monica Macer Eric Laneuville September 25, 2006 28
Michael, Lincoln, T-Bag and Tweener search for Westmoreland's money and are unexpectedly joined by Sucre and C-Note. Mahone arrives in Utah while Haywire surfaces in Wisconsin. Governor Tancredi sees Kellerman at the United States Capitol.
7 "განძი" Seth Hoffman Sergio Mimica Gezzan October 2, 2006 29
Lincoln leaves Michael in order to go search for LJ in Arizona. Michael, C-Note, Sucre and T-Bag succeed in locating Westmoreland's money. Sara and her father are targeted by "The Company". Mahone interrogates Tweener.
8 "მახე" Zack Estrin Vincent Misiano October 23, 2006 30
The fugitives split up again. Mahone is investigated by Internal Affairs regarding Tweener's death. Lincoln travels to Arizona to find LJ. Sara is hunted by "The Company". Bellick and Geary return to the hunt.
9 "ამოთხრილი" Nick Santora Kevin Hooks October 30, 2006 31
The fugitives try again to make contact with their loved ones while the brothers head for their rendezvous. Michael makes a discovery about Mahone. Sara deciphers Michael's coded messages but so do Kellerman and Mahone.
10 "შეხვედრის ადგილი" Karyn Usher Dwight Little November 6, 2006 32
Michael and Sara rendezvous in New Mexico as Mahone tracks them. Lincoln and LJ are rescued from the police, while Sucre tries to reach Maricruz by phone in Nebraska. Bellick and Geary torture T-Bag.
11 "ბოლშოი ბუზი" Monica Macer & Seth Hoffman Greg Yaitanes November 13, 2006 33
Michael has to outsmart a coyote to secure a getaway plane while Lincoln leaves LJ again. T-Bag escapes and finds Geary. Kellerman tortures Sara as Mahone figures out the location of Bolshoi Booze.
12 "კავშირის გაწყვეტა" Nick Santora & Karyn Usher Karen Gaviola November 20, 2006 34
Mahone searches for Michael's getaway plane while Michael reunites with his father. Sara escapes from Kellerman, who must face Agent Kim's wrath for his failure. C-Note risks public exposure. Bellick is implicated in Geary's murder.
13 "ორ ცეცხლს შუა" Zack Estrin Bobby Roth November 27, 2006 35
T-Bag continues his search for Susan. Bellick returns to Fox River as an inmate, while Michael and Lincoln are also to be sent back after being arrested. Sucre is forced to parachute off his getaway plane as Kellerman hatches a plan.
14 "ჯონ დოუ" Matt Olmstead & Nick Santora Kevin Hooks January 22, 2007 36
Michael, Lincoln and Kellerman go to Montana to find Terrence Steadman. Bellick has trouble with other Fox River inmates. C-Note continues his journey alone with his daughter and T-Bag invades the Hollander family.
15 "შეტყობინება" Zack Estrin & Karyn Usher Bobby Roth January 29, 2007 37
In order to broadcast a message to Sara on television, Michael, Lincoln and Kellerman kidnap a cameraman. Bellick is sent to the infirmary. Haywire buys beer for two teenagers, while Sucre steals a car in Mexico.
16 "ჩიკაგო" Nick Santora & Matt Olmstead Jesse Bochco February 5, 2007 38
Michael and Sara have an intimate moment on a train as they head to Chicago with Lincoln and Kellerman. Mahone enlists help from Bellick and corners Haywire. C-Note is held up at a diner with his daughter. T-Bag continues to hold the Hollanders hostage.
17 "ბინძური სისხლი" Paul Scheuring & Karyn Usher Nelson McCormick February 19, 2007 39
Michael and Sara seek Henry Pope for help to recover information that can bring down "The Company". As his daughter's illness worsens, C-Note decides to surrender. Sucre reunites with Maricruz while T-Bag visits his childhood home.
18 "ნაკვალევი დინებაში" Nick Santora Bobby Roth February 26, 2007 40
Lincoln, Michael and Sara find the evidence they need to expose the conspiracy. Mahone uses C-Note to locate Michael. Bellick goes to Mexico to find Sucre while T-Bag steals the identity of a psychiatrist. Kellerman prepares to assassinate the President.
19 "ძვირფასო ქეროლაინ" Karyn Usher Dwight Little March 5, 2007 41
Michael uses the audio file to bargain with the President while Lincoln gets help from a friend for a backup plan. Mahone captures Sara. In Mexico, T-Bag loses Westmoreland's money while Bellick finds Sucre. C-Note is offered a way to save his family and himself.
20 "პანამა" Zack Estrin Vincent Misiano March 19, 2007 42
Sara surrenders to the F.B.I. in order to allow Michael and Lincoln to escape to Panama. Bellick forces Sucre to search for Westmoreland's money with him. C-Note agrees to testify against Mahone in exchange for freedom.
21 "სასტუმრო ”გზის დასასრული”" Matt Olmstead & Seth Hoffman Bobby Roth March 26, 2007 43
Michael, Sucre and Bellick, each with different motives, work together to capture T-Bag. Lincoln attempts to thwart Mahone's plan to capture Michael. In Chicago, Sara attends her trial as Kellerman contemplates suicide.
22 "სონა" Paul Scheuring Kevin Hooks April 2, 2007 44
Kellerman's testimony frees Sara and Lincoln of their charges. Michael tries to save his brother from Mahone. Sucre searches for Bellick in order to find Maricruz, while T-Bag meets Bellick in a Panamanian jail.

სეზონი 3[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ციხიდან გაქცევის პირველი სეზონი შეიცავს 13 ეპიზოდს. მათი გადაღება გრძელდებოდა 2007 წლის 17 სექტემბრიდან 2008 წლის 18 თებერვლამდე.

# Title Writer Director Original airdate # in total
1 "გაცნობა" Paul Scheuring Kevin Hooks September 17, 2007 45
Michael is incarcerated in a prison along with T-Bag, Bellick and Mahone. Lincoln tries to find a way to get his brother out, Sara is missing and LJ arrives in Panama.
2 "ცეცხლი და წყალი" Matt Olmstead Bobby Roth September 24, 2007 46
Michael races to find a hidden Whistler before Mahone. Searching for clues outside the prison, Lincoln runs into an old friend and makes a new one. T-Bag slithers his way into Lechero's graces as the prisoners threaten a revolt due to the lack of water.
3 "ზარის მოლოდინში" Zack Estrin Milan Cheylov October 1, 2007 47
Determined to speak with Sara, Michael enlists T-Bag's help to get Lechero's phone. Lincoln attempts a daring rescue of LJ and Sara. Whistler comes clean to Michael. Mahone tries to get his drugs through a lawyer. Bellick makes an enemy while attempting to acquire a pair of shoes.
4 "გასაძრომი" Nick Santora Michael Switzer October 8, 2007 48
After his failed attempt at rescue, Lincoln receives a deadly threat from the company. Michael formulates an electrifying escape plan from Sona. Mahone is haunted by hallucinations of Haywire. T-Bag becomes a member of Lechero's crew by murdering Nieves. Bellick's attempt to rat on Michael backfires.
5 "დაბრკოლება" Karyn Usher Karen Gaviola October 22, 2007 49
A new inmate enters Sona unnerving Whistler and raising Michael's suspicions; Lincoln plans an ocean getaway with Sofia as Susan moves up the escape timetable; T-Bag tempts his fate with his latest attraction; and Sucre attempts to get goods into Sona.
6 "ფოტოფინიში" Seth Hoffman Kevin Hooks November 5, 2007 50
Michael threatens to cancel the escape plan unless he sees proof that Sara is still alive. Whistler is accused of murdering an inmate and it is up to Michael to prove his innocence and save his life. Lincoln and Sofia help in monitoring the morning guards. Mahone may have another way to get out of Sona.
7 "მივდივართ" Zack Estrin & Kalinda Vazquez Vincent Misiano November 5, 2007 51
When Michael is told Sara is dead he takes his anger out on Whistler by throwing in the chicken foot. Mahone's offer is not all that it seems. Lincoln and Sofia find themselves in trouble as Susan threatens to kill LJ. Lechero is losing his power over Sona.
8 "”ბუხ” და თავისუფალი ხარ" Christian Trokey & Nick Santora Bobby Roth November 12, 2007 52
Susan takes the escape into her own hands, leaving Michael’s life hanging in the balance; Lechero reveals a secret buried beneath Sona; Sofia uncovers more of Whistler’s past; Mahone’s freedom hinges on his testimony; and Lincoln and Sucre are targeted by The Company.
9 "გალიაში" Karyn Usher Craig Ross January 14, 2008 53
Newly appointed General Zavala takes control of Sona, by taking Michael out of it. Sucre and Linc have plans to get more money; Bellick gets into an argument with the wrong inmate; and Susan finds herself in an unexpected place. Sammy receives a gift.
10 "ცოცხლად დამარხული" Matt Olmstead & Seth Hoffman Michael Switzer January 21, 2008 54
As tensions rise between Lechero and Sammy, an unexpected con throws down the chicken foot; Susan tests Sucre; Michael and Whistler continue digging; and another body is taken out of Sona; T-Bag gets a shock.
11 "დაბლა და გარეთ" Zack Estrin Greg Yaitanes February 4, 2008 55
Heavy rains force Michael to move up the escape timetable and break out of Sona that evening. McGrady joins in on the escape, and T-Bag and Lechero form an alliance as Bellick hopes to form one with Mahone. Lincoln and Sucre help bring the lights down on Sona.
12 "რთული გაქცევა" Nick Santora Kevin Hooks February 11, 2008 56
Michael & his fellow inmates make their break from Sona, but the escape doesn't go as planned for all of them.
13 "გაცვლის ხელოვნება" Matt Olmstead & Seth Hoffman Nelson McCormick February 18, 2008 57
Michael & Lincoln must hand over Whistler to Gretchen so they can save LJ and Sofia's lives; Mahone seizes a golden opportunity; T-Bag shows Sona who's boss; a familiar face enters Sona as another leaves it in a body bag.

სეზონი 4[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სპეციალური[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

Season Title Narrator Original airdate
1 "Behind the Walls" Mark Thompson October 11, 2005
Summing up the first seven episodes, including behind-the-scenes footage and interviews with the cast and actors. Background information on the show and the main characters is provided.
2 "The Road to Freedom" John Leader January 8, 2007
The second special episode for the series runs for approximately 23 minutes. Aired prior to the fourteenth episode preview of the remaining episodes and interviews with Wentworth Miller, Dominic Purcell, Sarah Wayne Callies, William Fichtner, Wade Williams, Paul Adelstein, Robert Knepper and Silas Weir Mitchell.
3 "Access All Areas" Amanda Byram September 23, 2007
A third special episode, aired on Sky One in the Maldives. This time summing up the beginning of the third season, including behind-the-scenes footage and interviews with the cast. Background information on the show and the main characters is provided.

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]