ყველაზე ძვირადღირებული განქორწინებების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
Jump to navigation Jump to search

ეს არის ყველაზე ძვირადღირებული განქორწინებების სია კანონის ისტორიაში (როგორც განსაზღვრულია განქორწინების შეთანხმების შეფასებული თანხის მიხედვით). თანხები მოცემულია დოლარებში და არ არის შესწორებული ინფლაციისათვის.

ყველაზე ძვირადღირებული განქორწინებები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • ალექ ვილდენშტაინის განქორწინება 1999 წელში ჯოსელინ ვილდენშტაინთან; შეფასებულია 3,8 მილიარდ დოლარად (5,6 მილიარდი დოლარი შესწორებული ინფლაციისათვის).[1][2][3]
  • რუპერტ მერდოქის განქორწინება 1999 წლის შემდეგ ანასთან; შეფასებულია 1,7 მილიარდ დოლარად (2,5 მილიარდი დოლარი შესწორებული ინფლაცია).[4]
  • ბერნი ეკლესტონის განქორწინება სლავიკასთან 2009 წელს, 23 წლის შემდეგ სლავიკასთან ქორწინებიდან. შეფასდა 1,2 მილიარდ დოლარად (1,4 მილიარდ დოლარად შესწორებული ინფლაცია).[5][4]
  • სტივ ვინის განქორწინება ილეინთან შეფასდა 1 მილიარდ დოლარად 2010 წელს (1,1 მილიარდ დოლარად შესწორებული ინფლაცია).[4]
  • ჰაროლდ ჰემის განქორწინება 2012 წელს 24 წლის შემდეგ სუ ენ არნალგთან შეფასდა 974,8 მილიონ აშშ დოლარად (1,0 მილიარდად შესწორებული ინფლაცია).[6][4]
  • ადნან ხაშგოგის განქორწინება 1980 წელს 20 წლის შემდეგ სორაია ხაშოგთან შეფასდა 874 მილიონ აშშ დოლარად (2,2 მილიარდად შესწორებული ინფლაცია).[7][4]
  • დიმიტრი რიბოლოვლევის განქორწინება 2014 წელს ელენთან შეფასდა 604 მილიონ დოლარად (624 მილიონ დოლარად შესწორებული ინფლაცია).[4]
  • ქრეიგ მაკკოუს განქორწინება 1997 წელს, 21 წლიანი ქორწინების შემდეგ ვენდი მაკკოუსთან გადააჭარბა 460 მილიონ დოლარს.[8]
  • მელ გიბსონის განქორწინება 2006 წელს რობინ მურ გიბსონთან 26 წლიანი ქორწინების შემდეგ; სავარაუდოდ 425 მილიონ დოლარად შეფასდა.[9]
  • რობერტ ჯონსონის განქორწინება შილა ჯონსონთან; 400 მილიონ დოლარად შეფასდა.
  • რომან აბრამოვიჩის გაყრა ირინა აბრამოვიჩთან დაახლოებით 300 მილიონ დოლარად შეფასდა.[10]
  • ჩარლზ ედგარ ფიპკის გაყრა მარლენ ფიპკთან სავარაუდოდ 200 მილიონ დოლარად შეფასადა.[11]
  • კომპანია ინვენერჯის მესაკუთრე მაიკლ პოლსკის განქორწინება მაია პოლსკისთან 184 მილიონ დოლარად შეფასდა.[12]
  • მაიკლ ჯორდანის განქორწინება ხუანიტა ჯორდანთან 168 მილიონ დოლარად შეფასდა.[13]თარგი:Better source needed
  • ბორის ბერეზოვსკის განქორწინება გალინა ბეშაროვასთან შეფასდა 160 მილიონ დოლარად.[14]
  • ნილ დაიმანდის განქორწინება მარსია მერფთან დაახლოებით 150 მილიონი დოლარად შეფასდა.[15]
  • ფრენკ მაკორტის განქორწინება ჯემი მაკკოტთან დაახლოებით 130 მილიონ დოლარად შეფასდა.[16]
  • ჰარისონ ფორდის განქორწინება მელისა მეთისონთან სავარაუდოდ 118 მილიონ დოლარად შეფასდა.[17]
  • გრეგ ნორმანის განქორწინება ლაურა ანდრასთან სავარაუდოდ 103 მილიონ დოლარად შეფასდა.[18]
  • სტივენ სპილბერგის განქორწინება ემი ირვინგთან 100 მილიონი დოლარად შეფასდა.[19]
  • მადონას განქორწინება გაი რიჩთან შეფასდა 76-92 მილიონ დოლარად.[20]
  • ტაიგერ ვუდსის განქორწინება ელინ ნორდეგრენთან სავარაუდოდ 100 მილიონ დოლარადაა შეფასებული.[21]
  • პოლინ ჩაის განქორწინება დოქტორ ხუ ქეი პენგთან დაახლოებით 80 მილიონ დოლარად შეფასდა.[22]
  • კევინ კოსტნერის განქორწინება სინდი სილვასთან დაახლოებით 80 მილიონ დოლარად შეფასდა.[23]
  • აგა ხან IV-ის განქორწინება ინარა აგა ხანთან დაახლოებით 78 მილიონ დოლარად შეფასდა.[24]
  • კენი როჯერსის განქორწინება მარიან როჯერსთან 60 მილიონ დოლარად შეფასდა.[25]
  • ჯეიმს კამერონის განქორწინება ლინდა ჰამილტონთან 50 მილიონ დოლარად შეფასადა.[26]
  • პოლ მაკარტნის განქორწინება ჰეზერ მილსთან სავარაუდოდ 48,6 მილიონ დოლარად შეფასადა.[27]
  • მაიკლ დუგლასის განქორწინება დაიენდრა დუგლასთან 45 მილიონ დოლარად შეფასდა.[26]
  • ტედ დანსონის განქორწინება ქეისი ქოუცთან დაახლოებით 30 მილიონ დოლარად შეფასდა.[28]
  • დონალდ ტრამპის განქორწინება ივანა ტრამპთან; დაახლოებით 25 მილიონ დოლარად შეფასდა.[29]
  • ქელსი გრემერის განქორწინება ქამილ გრემერთან 30 მილიონ დოლარად შეფასდა.[30][31]თარგი:Better source needed
  • მარტინ სორელის განქორწინება სანდრა ფაინსტოუნთან 30 მილიონ დოლარად შეფასდა.[32]
  • ლაინლ რიჩის განქორწინება დაიენ რიჩთან დაახლოებით 20 მილიონ დოლარად შეფასდა.[26]
  • ჯონი კარსონის განქორწინება ჯოანა ჰოლენდთან დაახლოებით 20 მილიონ დოლარად შეფასდა.
  • მიკ ჯაგერის განქორწინება ჯერი ჰოლთან შეფასდა 15 მილიონ დოლარსა და 25 მილიონ დოლარს შორის.[26]
  • ნატალია პოტანიამ მისი ყოფილი მეუღლის ვლადიმერ პოტანანის წინააღმდეგ შეიტანა სარჩელი 7,5 მილიარდი დოლარის მოთხოვნით. საქმე 2017 წლიდან მიმდინარეობს.[33]


რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სქოლიო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  1. Petridou, Ria. (September 29, 2011) Queens of plastic: Jocelyn Wildenstein. Fashion Love. ციტირების თარიღი: February 4, 2012.
  2. https://www.yahoo.com/news/catwoman-arrested-clawing-boyfriend-lloyd-054928000.html
  3. Top 10 Most Expensive Divorces in History“, Everylist.xyz, July 3, 2015. 
  4. 4.0 4.1 4.2 4.3 4.4 4.5 Time.com: Most Expensive Divorce Settlements of All Time
  5. Toscano, Paul. “The World's Most Expensive Divorce Settlements“, CNBC, July 4, 2012. ციტირების თარიღი: January 25, 2013. 
  6. Cordova, Elisabeth Butler. (January 8, 2015) Harold Hamm's ex cashes the big check after all. CNBC.
  7. The world's top ten highest divorce settlements“, The Daily Telegraph, August 24, 2010. ციტირების თარიღი: 2010-09-14. 
  8. (ფასიანი რეგისტრაცია)Nextel, Nextlink Stakes Awarded in Divorce Case; Settlement: Even Bill Gates is deposed in suit that includes major holdings in telecom firms“, Los Angeles Times, November 1, 1997. „Wendy P. McCaw ... received major stakes worth at least $460 million in Nextel Communications Inc. and Nextlink Communications Inc. as part of their divorce settlement, a regulatory filing showed Friday“ 
  9. Lee, Ken. “Mel Gibson's Ex Wife Takes Half His Estimated $850 Million in Divorce Settlement“, People, December 23, 2011. ციტირების თარიღი: January 25, 2013. 
  10. Harding, Luke. “Goodnight Irina: Abramovich settles for mere £155m“, The Guardian, March 16, 2007. ციტირების თარიღი: January 25, 2013. 
  11. How a Rogue Geologist Discovered a Diamond Trove in the Canadian Arctic (2008-11-24).
  12. Divorce Suit Awards $184M to Chicago Woman“, Associated Press, June 5, 2007. 
  13. http://my.xfinity.com/slideshow/entertainment-divorcepayouts/9/
  14. Bowcott, Owen. “Boris Berezovsky pays out £100m in UK's biggest divorce settlement“, The Guardian, July 22, 2011. ციტირების თარიღი: April 11, 2013. 
  15. Diamond's wife gets $150M. Jam! Showbiz (May 30, 1996). ციტირების თარიღი: January 25, 2013.
  16. Shaikin, Bill. “Frank and Jamie McCourt reach settlement involving Dodgers“, Los Angeles Times, October 17, 2011. ციტირების თარიღი: January 25, 2013. 
  17. Harrison Ford & Melissa Mathison from Most Expensive Celeb Divorces“, E! Online. ციტირების თარიღი: August 14, 2017. 
  18. Price of Norman's freedom: $103 million“, Palm Beach Post, July 11, 2008. დაარქივებულია ორიგინალიდან - October 6, 2008. 
  19. Jackson, Kathi (2007). Steven Spielberg: A Biography. Greenwood Publishing Group, გვ. 43. ISBN 978-0-313-33796-3. 
  20. Madonna gives Guy £50m in divorce“, BBC News, December 15, 2008. ციტირების თარიღი: January 25, 2013. 
  21. [[#CITEREF|]]
  22. 'Homemaker' ex-wife of Laura Ashley boss wins a third of his £200m fortune after bitter divorce battle“, The Telegraph. (en-GB) 
  23. Lambert, Pat (November 7, 1994). "Trouble in Paradise". People 42 (19). http://www.people.com/people/archive/article/0,,20104315,00.html.
  24. The Aga Khan, his 10-year divorce battle with German princess, and a 'deal for £50 million’“, The Telegraph. 
  25. Most expensive divorces in history“, The Telegraph, November 26, 2009. ციტირების თარიღი: January 25, 2013. 
  26. 26.0 26.1 26.2 26.3 By The Numbers: The 10 Most Expensive Celebrity Divorces“, Forbes, April 12, 2007. ციტირების თარიღი: January 25, 2013. 
  27. Sadowitz, Emma. “Paul McCartney-Heather Mills Divorce Saga Ends in $48.6 Million Settlement“, The American Lawyer, March 17, 2008. ციტირების თარიღი: January 25, 2013. 
  28. Singh, Anita. “Mel Gibson to top list of biggest celebrity divorce payouts“, The Telegraph, April 14, 2009. ციტირების თარიღი: January 25, 2013. 
  29. Hansen, Mark (November 1999). "Split-Up Insurance". ABA Journal (American Bar Association) 85: 30. https://books.google.com/books?id=BOXllRpWhnUC&pg=PA30.
  30. Camille Grammer Divorce Settlement Details Emerge Housewives Star Gets $30 Million“, Huffington Post. ციტირების თარიღი: August 14, 2017. 
  31. Camille Grammer To Score $30 Million in Kelsey Grammer Divorce TMZ.… (2013-02-16). დაარქივებულია ორიგინალიდან - 2013-02-16.
  32. City tycoon Martin Sorrell ‘used £45million in shares to pay for divorce'“, Mail Online. 
  33. http://www.businessinsider.com/natalia-potanina-divorce-vladimir-potanin-one-of-russia-richest-men-2016-7?IR=T