ბივისი და ბატ-ჰედი (ეპიზოდების სია)

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
(გადამისამართდა გვერდიდან ბივისი და ბათ-ჰედი (ეპიზოდების სია))
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება

მოცემულ სიაში წარმოდგენილია ანიმაციური სერიალის „ბივისი და ბატ-ჰედი“ ეპიზოდების სია და მათი მოკლე აღწერა. სერიალის პირველი სერიები პირველად გამოჩნდა 1992 წელს, როდესაც მაიკ ჯაჯის მიერ წარდგენილი იქნა ორი ეპიზოდი - Frog Baseball და Peace, Love & Understanding. ისინი ნაჩვენები იქნა ტელეარხ Liquid Television-ის ეთერში.

მიმოხილვა[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სეზონი ეპიზოდები პირველად ეთერში
პირველად ეთერში უკანასკნელად ეთერში
პილოტები 2 სექტემბერი 22, 1992 (1992-09-22) ნოემბერი 17, 1992 (1992-11-17)
1 4 მარტი 8, 1993 (1993-03-08) მარტი 25, 1993 (1993-03-25)
2 25 მაისი 17, 1993 (1993-05-17) ივლისი 15, 1993 (1993-07-15)
3 31 სექტემბერი 6, 1993 (1993-09-06) მარტი 5, 1994 (1994-03-05)
4 32 მარტი 14, 1994 (1994-03-14) ივლისი 19, 1994 (1994-07-19)
5 50 ოქტომბერი 31, 1994 (1994-10-31) ოქტომბერი 12, 1995 (1995-10-12)
6 20 ოქტომბერი 31, 1995 (1995-10-31) მარტი 7, 1996 (1996-03-07)
7 41 იანვარი 26, 1997 (1997-01-26) ნოემბერი 28, 1997 (1997-11-28)
8 22 ოქტომბერი 27, 2011 (2011-10-27) დეკემბერი 29, 2011 (2011-12-29)

ეპიზოდები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

საცდელი ეპიზოდები: 1992 (2 საცდელი ეპიზოდი)[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდება ორიგინალური ეთერის თარიღი
1 1 Frog Baseball სექტემბერი 22, 1992 (1992-09-22)
ბივისი და ბატ-ჰედი თამაშობენ ბეისბოლს ბაყაყით.
2 2 Peace, Love & Understanding ნოემბერი 17, 1992 (1992-11-17)

ბივისი და ბატ-ჰედი მიდიან მანქანების რალიზე. ეპიზოდში პირველად ჩნდება მათი მასწავლებელი - დევიდ ვან დრისენი.

ამოჭრილი სცენები - ბივისისა და ბატ-ჰედის რასისტული გამონათქვამები აზიელის შესახებ.

სეზონი 1: 1993 (4 ეპიზოდი)[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდება ორიგინალური ეთერის თარიღი
3 1 „Door to Door“ მარტი 8, 1993 (1993-03-08)

ვან დრისენი კლასს აძლევს დავალებას, შეკრიბონ შესაწირი საქველმოქმედო ფონდისათვის.

ამოჭრილი სცენები - სცენა, სადაც ბივისსა და ბატ-ჰედს აწამებს ქალაქის ერთ-ერთი მაცხოვრებელი.
4 2 „Give Blood“ მარტი 8, 1993 (1993-03-08)

ბივისი და ბატ-ჰედი გადაწყვიტავენ, ჩააბარონ სისხლი, იმ იმედით, რომ ამისათვის ფულს მიიღებენ.

შენიშვნა: ამ ეპიზოდში ბივისი ატარებს სლეიერის მაისურს. სხვა ეპიზოდებში მას მეტალიკას მაისური აცვია.
5 3 „Sign Here“ მარტი 19, 1993 (1993-03-19)
ვან დრისენის დავალებით ბივისი და ბატ-ჰედი აგროვებენ ხელმოწერებს ფიტულების მაღაზიის გახსნის წინააღმდეგ.
6 4 „Balloon“ მარტი 25, 1993 (1993-03-25)
ბივისი და ბატ-ჰედი ეწვევიან აკვარიუმს, რათა დელფინებს წყალში ჩაუყარონ საჰაერო ბუშტები (ეს აზრი მათ მის მერე გაუჩნდებათ, რაც ერთ-ერთ ტელეარხზე იხილავენ სიუჟეტს პოლიეთილენის პაკეტებისგან მომაკვდავ დელფინებზე).

სეზონი 2: 1993 (25 ეპიზოდი)[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდება ორიგინალური ეთერის თარიღი
7 1 „Scientific Stuff“ მაისი 17, 1993 (1993-05-17)
დარია მორგენდორფერი, ბივისისა და ბატ-ჰედის კლასელი გოგონა, ატარებს გამოკვლევას და გამოდის მოხსენებით ორეულის სიჩლუნგის მეცნიერული ახსნის შესახებ
8 2 „Good Credit“ მაისი 17, 1993 (1993-05-17)
ბივისი და ბატ-ჰედი პოულობენ მათი მეზობლის, მისტერ ანდერსონის საკრედიტო ბარათს.
9 3 „Burger World“ მაისი 18, 1993 (1993-05-18)
ბივისი და ბატ-ჰედი მუშაობენ სწრაფი კვების კაფეში. მისტერ ანდერსონი 20 წუთის მანძილზე ელოდება შეკვეთას, მაგრამ საბოლოოდ მიიღებს შემწყვარი თაგვისა და ბუზების კერძს
10 4 „Baby Makes, Uh, Three“ მაისი 18, 1993 (1993-05-18)
მწვრთნელი ბაზკაიტი ასწავლის ბივისსა და ბატ-ჰედს ოჯახურ საკითხებს.
11 5 „Beware of the Butt“ მაისი 19, 1993 (1993-05-19)
ბივისი და ბატ-ჰედი უღებენ ფოტოს მსუქან ქალს, რის გამოც იგი შურს იძიებს.
12 6 „At the Sideshow“ მაისი 19, 1993 (1993-05-19)

ბივისი და ბატ-ჰედი ცირკში მახინჯების შოუს ესწრებიან მახინჯების შოუს.

ამოჭრილი სცენები - ყველა სცენა, სადაც ბივისი ცდილობს რამეზე ცეცხლის მოკიდებას.
13 7 „Customers Suck“ მაისი 20, 1993 (1993-05-20)
ბივისი და ბატ-ჰედი და მყიდველები
14 8 „Sick“ მაისი 20, 1993 (1993-05-20)
ორეული გაცივდება. ისინი ცდილობენ, მოიძიონ შესაბამისი წამალი
15 9 „Home Improvement“ მაისი 24, 1993 (1993-05-24)

ბივისი და ბატ-ჰედი ალაგებენ მისტერ ანდერსონის სახლს. მისი არყოფნისას, ისინი ანადგურებენ ჩანაწერების იშვიათ კოლექციას.

აკრძალული სცენები- ცეცხლის წაკიდების სცენები.
16 10 „Way Down Mexico Way“ მაისი 26, 1993 (1993-05-26)
ბივისი და ბატ-ჰედი მიემგზავრებიან მექსიკაში, რათა ფოიერვერკები შეიძინონ.
17 11 „Way Down Mexico Way, Part II“ მაისი 26, 1993 (1993-05-26)

ბივისისა და ბატ-ჰედის მექსიკიდან დაბრუნება

აკრძალული სცენები - ყველა სცენა დაკავშირებული ნარკოტიკთან.
18 12 „At the Movies“ მაისი 31, 1993 (1993-05-31)

ბივისი და ბატ-ჰედი მიდიან ღია კინოთეატრში.

აკრძალული სცენები - ცეცხლის წაკიდებისა და პოლიციელის დაცინვის სცენები.
19 13 „No Laughing“ ივნისი 2, 1993 (1993-06-02)
დირექტორი მაკ-ვიკერი ცდილობს, მოძებნოს ბივისისა და ბატ-ჰედის სიჩლუნგის ახსნა.
20 14 „No Laughing (ნაწილი 2)“ ივნისი 2, 1993 (1993-06-02)

ბივისსა და ბატ-ჰედს უკრძალავენ სიცილს სპეციალურ გაკვეთილზე, სადაც საუბრობენ სექსზე.

ამოჭრილი სცენები - მწერების სასამართლოს სცენა.
21 15 „The Butt-head Experience“ ივნისი 7, 1993 (1993-06-07)
ბურგერ-უორლდში მუშაობისას ბატ-ჰედს ჩაეძინება და ხედავს სიზმარს, რომელშიც იგი და ბივისი როკ-ჯგუფს აყალიბებენ.
22 16 „Lawn & Garden“ ივნისი 9, 1993 (1993-06-09)

ბივისი და ბატ-ჰედი კრიჭავენ მისტერ ანდერსონის ბაღში მდგარი ხის კენწეროს.

ამოჭრილი სცენები - ცეცხლის წაკიდების სცენები და ფრაზა "Welcome to the jungle baby, you're gonna die"
23 17 „Stewart's House“ ივნისი 14, 1993 (1993-06-14)

ბივისი და ბატ-ჰედი ესტუმრებიან სტიუარტს და უყურებენ ტელევიზორს, მაგრამ მოგვიანებით მთელ სახლს არევენ.

აკრძალული სცენები - სტიუარტის სახლის დაწვა.
24 18 „For Better or Verse“ ივნისი 17, 1993 (1993-06-17)

მისტერ ვან დრისენის დავალებით ბივისი და ბატ-ჰედი კლასში წერენ ჰაიკუს სტილის ლექსებს.

ამოჭრილი სცენები - ბატ-ჰედი უკიდებს ცეცხლს აეროზოლის სპრეის.
25 19 „Bedpans & Broomsticks“ ივნისი 21, 1993 (1993-06-21)
ბივისი და ბატ-ჰედი იპარავენ ბილი ბობის სკუტერს.
26 20 „Babes'R'Us“ ივნისი 23, 1993 (1993-06-23)
ბივისი და ბატ-ჰედი ცდილობენ საჭიდაო რინგზე გასვლას, მაგრამ ასაკობრივი აკრძალვების გამო ამას ვერ ახერხებენ.
27 21 „Yogurt's Cool“ ივნისი 28, 1993 (1993-06-28)

ბივისი და ბატ-ჰედი ყიდულობენ გაყინულ იოგურტს. როდესაც ისინი ითხოვენ მის უკან დაბრუნებას და არაფერს მიიღებენ, ისინი სუპერმარკეტზე შურს იძიებენ.

ამოჭრილი სცენები - სიგარეტის ანთების სცენა.
28 22 „Heroes“ ივნისი 30, 1993 (1993-06-30)

ბივისი და ბატ-ჰედი ესტუმრებიან ტირს.

აკრძალული სცენები - ბატ-ჰედის მიერ თვითმფრინავის ჩამოგდება.
29 23 „Washing the Dog (*1,1)“ ივლისი 8, 1993 (1993-07-08)
ბივისი და ბატ-ჰედი მისტერ ანდერსონის ძაღლის დაბანაზე ზრუნავენ.
30 24 „Friday Night“ ივლისი 14, 1993 (1993-07-14)
ბივისი და ბატ-ჰედი სუპერმარკეტში ცდილობენ გოგონების გაცნობას, მაგრამ ერთ-ერთი აღმოჩნდება ბაიკერი, რომელიც მათ იყენებს სუპერმარკეტის გასაქურდად.
31 25 „Be All You Can Be“ ივლისი 15, 1993 (1993-07-15)

ბივისი და ბატ-ჰედი ჩაეწერებიან აშშ-ს სამხედრო ძალებში.

აკრძალული სცენები - ცეცხლის სცენების გამო.

სეზონი 3: 1993-1994 (31 ეპიზოდი/1 სპეციალური გამოშვება)[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდება ორიგინალური ეთერის თარიღი
32 1 „Comedians“ სექტემბერი 6, 1993 (1993-09-06)

მეგობრები ცდილობენ კომედიურ სკეტჩების გათამაშებას.

აკრძალული სცენები - ბივისის მიერ შენობის დაწვა.

შენიშვნა: ეს არის სკანდალურად ცნობილი ეპიზოდი. 5 წლის ბიჭუნამ ოჰაიოს შტატში დაწვა საკუთარი ტრეილერი, შემდგომში კი ახსენებდა ამ ეპიზოდს.
33 2 „Carwash“ სექტემბერი 6, 1993 (1993-09-06)
სატელევიზიო პულტის ახალი ბატარეების საფასურის ასანაზღაურებლად მეგობრები რეცხავენ შევროლეს, მაგრამ გადაწყვიტავენ, წაიყვანონ იგი.
34 3 „Couch-Fishing“ სექტემბერი 7, 1993 (1993-09-07)
მეგობრები სხედან დივანზე და ცდილობენ ასე თევზის დაჭერას.
35 4 „Incognito“ სექტემბერი 8, 1993 (1993-09-08)

მეგობრები შიშობენ, რომ მათ ვიღაც მოკლას, ამიტომ გადაცმულები დადიან.

აკრძალული სცენები - ბიჭუნას სკოლაში მოაქვს იარაღი.
36 5 „Kidnapped“ სექტემბერი 8, 1993 (1993-09-08)

მეგობრები იტაცებენ სტიუარტს და ემუქრებიან მის მშობლებს.

ამოჭრილი სცენები - ცეცხლის სცენები, დიდი რაოდენობით.

შენიშვნა: ყველა სხვა ეპიზოდთან შედარებით, ამ ეპიზოდიდან ამოჭრილი იქნა ცეცხლის სცენების ყველაზე დიდი რაოდენობა
37 6 „Kidnapped, Part II“ სექტემბერი 8, 1993 (1993-09-08)

სტიუარტის გატაცების ისტორიის გაგრძელება.

ამოჭრილი სცენები - ცეცხლის სცენები, დიდი რაოდენობით.

შენიშვნა: ყველა სხვა ეპიზოდთან შედარებით, ამ ეპიზოდიდან ამოჭრილი იქნა ცეცხლის სცენების ყველაზე დიდი რაოდენობა
38 7 „Naked Colony“ სექტემბერი 13, 1993 (1993-09-13)
ბივისი და ბატ-ჰედი აღმოჩნდებიან ნუდისტების კოლონიაში. წლების შემდეგ ისინი თავის მთავარ მოგონებად შიშველი ქალის ხილვას ასახელებენ.
39 8 „Tornado“ სექტემბერი 14, 1993 (1993-09-14)

ქალაქში მოსალოდნელია ტორნადო.

ამოჭრილი სცენები - ცეცხლის სცენები და მასთან დაკავშირებული ფრაზები.
40 9 „Cleaning House“ სექტემბერი 20, 1993 (1993-09-20)
ბივისი და ბატ-ჰედი ვან დრისენის სახლს ალაგებენ.
41 10 „Scratch 'N' Win“ სექტემბერი 21, 1993 (1993-09-21)
1 დოლარით მეგობრები ლატარეაში იგებენ 500-ს, შემდეგ კი ფიქრობენ, რა შეიძინონ ამ თანხით.
42 11 „Scared Straight“ სექტემბერი 27, 1993 (1993-09-27)

მეგობრები ციხეში.

ამოჭრილი სცენები - ცეცხლის სცენები და მასთან დაკავშირებული ფრაზები.
43 1 „Eating Contest“ სექტემბერი 30, 1993 (1993-09-30)

ბივისი და ბატ-ჰედი მონაწილეობენ ჭამის კონკურსში.

ამოჭრილი სცენები - ცეცხლის სცენები და მასთან დაკავშირებული ფრაზები (მუსიკალური კლიპიდან)
44 13 „Sporting Goods“ ოქტომბერი 4, 1993 (1993-10-04)

ბივისი და ბატ-ჰედი ბაზკატის დავალებით მიდიან მაღაზიაში, სპორტული ინვენტარის შესაძენად.

ამოჭრილი სცენები - კალიების წამების სცენები.
45 14 „Sperm Bank“ ოქტომბერი 7, 1993 (1993-10-07)

სპერმის გაყიდვის სერვისის შესახებ. ორეული ცდილობს აქედან სარგებელი ნახოს.

აკრძალული სცენები - due to sexual themes.
46 15 „Buff 'N' Stuff“ ოქტომბერი 14, 1993 (1993-10-14)
ბაზკატს ორეული სავარჯიშოდ მიჰყავს.
47 16 „Citizen Butt-head“ ოქტომბერი 18, 1993 (1993-10-18)
სკოლაში სტუმრად მოდის ბილ კლინტონი. დირექტორი მაკ-ვიკერი ცდილობს, მას აარიდოს ორეულთან შეხვედრა.
48 17 „Citizen Butt-head, Part II“ ოქტომბერი 18, 1993 (1993-10-18)

სკოლაში სტუმრად მოდის ბილ კლინტონი. დირექტორი მაკ-ვიკერი ცდილობს, მას აარიდოს ორეულთან შეხვედრა (გაგრძელება).

შენიშვნა: ეს არის სერიალის უკანასკნელი ეპიზოდი, რომელიც შეიცავს სიტყვას „ცეცხლი“.
49 18 „Politically Correct“ ოქტომბერი 21, 1993 (1993-10-21)
ორეულის თავგადასავალი სტუდენტების ოფისში.
50 19 „Ball Breakers“ ოქტომბერი 25, 1993 (1993-10-25)

ორეულის თავგადასავალი ბოულინგის კლუბში.

აკრძალული სცენები - ასაფეთქებელით სავსე ბოულინგის ბურთის მოხვედრა შენობაში.

შენიშვნა: ეს ეპიზოდი აკრძალული იქნა, ვინაიდან 18 წლის კევინ სეტლმა ასევე გადმოაგდო ბოულინგის ბურთი და მოკლა 8 თვის გოგონა ნატალია რივიერა.
51 20 „Meet God“ ოქტომბერი 28, 1993 (1993-10-28)
ორეული ავტოსტოპით მოგზაურობს და ცდილობს გოგონების გაცნობას.
52 21 „Meet God, Part II“ ოქტომბერი 28, 1993 (1993-10-28)
ორეული გაიცნობს პიროვნებას, რომელიც თავი ღმერთი ჰგონია.
53 22 „True Crime“ ნოემბერი 1, 1993 (1993-11-01)
სატელევიზიო ეთერში გადის ინციდენტი ორეულის მონაწილეობით.
54 23 „The Trial“ ნოემბერი 4, 1993 (1993-11-04)
ბივისი და ბატ-ჰედი სასამართლოზე ერთ-ერთი დესტრუქციული ქმედების გამო.
55 24 „The Crush (*1,1)“ ნოემბერი 8, 1993 (1993-11-08)
ორეული ცდილობს, შეუერთდეს ტოდის ბანდას.
56 25 „Plate Frisbee (*1,1)“ ნოემბერი 11, 1993 (1993-11-11)
ბივისი და ბატ-ჰედი და სტიუარტის დედის კუთვნილი ანტიკური თეფში.
57 26 „Canoe“ ნოემბერი 15, 1993 (1993-11-15)
ვან დრისენი და ორეული მოგზაურობენ კანოეთი.
58 27 „Young, Gifted & Crude“ ნოემბერი 25, 1993 (1993-11-25)
ორეული გადის ტესტებს და მოხვდება ნიჭიერთა კლასში.
59 28 „Foreign Exchange“ დეკემბერი 9, 1993 (1993-12-09)
იაპონიიდან გაცვლითი პროგრამით ჩამოდის მოსწავლე და უმეგობრდება ორეულს.
CS1 29 „A Very Special Christmas With Beavis and Butt-head“ დეკემბერი 17, 1993 (1993-12-17)
ვრცელი საშობაო ეპიზოდი მუსიკალური კლიპებით.
60 30 „Closing Time“ დეკემბერი 23, 1993 (1993-12-23)

ბივისი და ბატ-ჰედი ანგრევენ ბურგერ-უორლდს.

ამოჭრილი სცენები - Jeopardy!-ს მუსიკალური თემის შესრულება.
61 31 „Most Wanted (*1,1)“ მარტი 5, 1994 (1994-03-05)
ვრცელი ეპიზოდი. ორეულს უპირისპირდება ციხიდან გაქცეული მკვლელი.

სეზონი 4: 1994 (32 ეპიზოდი)[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდება ორიგინალური ეთერის თარიღი
62 1 „Wall of Youth“ მარტი 14, 1994 (1994-03-14)
წყვილი მუშაობს კლარკ კობისთვის.
63 2 „Cow Tipping“ მარტი 15, 1994 (1994-03-15)
ძროხა სრისავს ბივისს, რომელსაც ასევე კინაღამ კლავს შეშლილი ფერმერი.
64 3 „Trouble Urinating“ მარტი 17, 1994 (1994-03-17)
ბივისი და ბატ-ჰედი ივიწყებენ, თუ როგორ უნდა მოშარდონ.
65 4 „Rabies Scare (*1,1)“ მარტი 18, 1994 (1994-03-18)
ბივისს კბენს ცოფიანი ძაღლი.
66 5 „They're Coming to Take Me Away, Huh Huh (*1,1)“ მარტი 21, 1994 (1994-03-21)
ბივისს და ბატ-ჰედს უყვარდებათ სკოლის ფსიქიატრი.
67 6 „Jump!“ მარტი 24, 1994 (1994-03-24)

ორეულის დრამატული ვიზიტი ბანკში.

ამოჭრილი სცენები - პოლიციელების მიერ ბანკის თანამშრომლის მრავალჯერ ცემა.
68 7 „Pumping Iron“ მარტი 28, 1994 (1994-03-28)
ბივისი და ბატ-ჰედი დადიან ტრენაჟორებზე სავარჯიშოდ.
69 8 „Let's Clean it Up“ მარტი 31, 1994 (1994-03-31)
ორეულის ვიზიტი სკოლის მედდასთან.
70 9 „1-900-BEAVIS (*1,1)“ აპრილი 4, 1994 (1994-04-04)
დუეტი ცდილობს 1-900 ტიპის ნომრის გაფორმებას.
71 10 „Water Safety“ აპრილი 7, 1994 (1994-04-07)
ბაზკატის ცურვის გაკვეთილები.

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]