სიმპსონები (ეპიზოდების სია)

თავისუფალი ქართულენოვანი ენციკლოპედია ვიკიპედიიდან
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება
სიმპსონების ვარსკვლავი ჰოლივუდში

ტელესერიალ სიმპსონების პირველი სერია ეთერში გავიდა 1989 წლის 17 დეკემბერს, სახელწოდებით „Simpsons Roasting on an Open Fire“. დღეისათვის ეთერში სრულად გავიდა 23 სეზონი. ამჟამად ეთერში 24-ე სეზონი გადის. თითოეულ სეზონში დაახლოებით 21-22 სერია შედის. სეზონების სხვადასხვა ეპიზოდებმა ამა თუ იმ ჯილდოზე წარდგენილები და გამარჯვებულები იყვნენ. DVD ფორმატში ოფიციალურად გამოვიდა პირველი 20 სეზონი. Blu-Ray დისკის ფორმატში გამოიცა 13-ე, 14-ე, 15-ე და 20-ე სეზონები.

სიმპსონების ფილმი, რომელიც გამოვიდა 2007 წლის 27 ივლისს, ასევე დიდი პოპულარობით სარგებლობდა.

2012 წლის 16 დეკემბრისათვის ეთერში გავიდა სერიალის 516 სერია.

წარმოდგენილ სიაში სერიები ქრონოლოგიურად არის დაწყობილი, მათი ეთერში გასვლის მიხედვით. სიაში არ არის წარმოდგენილი „ტრეისი ულმანის შოუ“ და „სიმპსონების ფილმი“.

სეზონები[რედაქტირება]

სეზონი ეპიზოდი ორიგინალური ეთერი
პირველად ეთერში უკანასკნელად ეთერში
1 13 დეკემბერი 17, 1989 (1989-12-17) მაისი 13, 1990 (1990-05-13)
2 22 ოქტომბერი 11, 1990 (1990-10-11) ივლისი 11, 1991 (1991-07-11)
3 24 სექტემბერი 19, 1991 (1991-09-19) აგვისტო 27, 1992 (1992-08-27)
4 22 სექტემბერი 24, 1992 (1992-09-24) მაისი 13, 1993 (1993-05-13)
5 22 სექტემბერი 30, 1993 (1993-09-30) მაისი 19, 1994 (1994-05-19)
6 25 სექტემბერი 4, 1994 (1994-09-04) მაისი 21, 1995 (1995-05-21)
7 25 სექტემბერი 17, 1995 (1995-09-17) მაისი 19, 1996 (1996-05-19)
8 25 ოქტომბერი 27, 1996 (1996-10-27) მაისი 18, 1997 (1997-05-18)
9 25 სექტემბერი 21, 1997 (1997-09-21) მაისი 17, 1998 (1998-05-17)
10 23 აგვისტო 23, 1998 (1998-08-23) მაისი 16, 1999 (1999-05-16)
11 22 სექტემბერი 26, 1999 (1999-09-26) მაისი 21, 2000 (2000-05-21)
12 21 ნოემბერი 1, 2000 (2000-11-01) მაისი 20, 2001 (2001-05-20)
13 22 ნოემბერი 6, 2001 (2001-11-06) მაისი 22, 2002 (2002-05-22)
14 22 ნოემბერი 3, 2002 (2002-11-03) მაისი 18, 2003 (2003-05-18)
15 22 ნოემბერი 2, 2003 (2003-11-02) მაისი 23, 2004 (2004-05-23)
16 21 ნოემბერი 7, 2004 (2004-11-07) მაისი 15, 2005 (2005-05-15)
17 22 სექტემბერი 11, 2005 (2005-09-11) მაისი 21, 2006 (2006-05-21)
18 22 სექტემბერი 10, 2006 (2006-09-10) მაისი 20, 2007 (2007-05-20)
#სიმპსონების ფილმი (2007) ივლისი 27, 2007 (2007-07-27)
19 20 სექტემბერი 23, 2007 (2007-09-23) მაისი 18, 2008 (2008-05-18)
20 21 სექტემბერი 28, 2008 (2008-09-28) მაისი 17, 2009 (2009-05-17)
21 23 სექტემბერი 27, 2009 (2009-09-27) მაისი 23, 2010 (2010-05-23)
22 22 სექტემბერი 26, 2010 (2010-09-26) მაისი 22, 2011 (2011-05-22)
23 22 სექტემბერი 25, 2011 (2011-09-25) მაისი 20, 2012 (2012-05-20)
24 22 სექტემბერი 30, 2012 (2012-09-30) მაისი 19, 2013 (2013-05-19)
25 22 სექტემბერი 29, 2013 (2013-09-29) მაისი 18, 2014 (2014-05-18)
26 22 სექტემბერი 28, 2014 (2014-09-28) მომავალი

ეპიზოდები[რედაქტირება]

იხილეთ აგრეთვე: სიმპსონები (მოკლემეტრაჟიანი ფილმები)

სეზონი 1 (1989–90)[რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : სიმპსონები (სეზონი 1).
#
სერიალში
#
სეზონში
სათაური რეჟისორი სცენარის ავტორი პირველად ეთერში წარმოების კოდი
1 1 „Simpsons Roasting on an Open Fire“ 
"The Simpsons Christmas Special"
დევიდ სილვერმანი მიმი პონდი დეკემბერი 17, 1989 (1989-12-17) 7G08
ამ სერიაში ოჯახში ჩნდება ახალი წევრი - სანტას უმცროსი დამხმარე (ძაღლი). 
2 2 „Bart the Genius“  დევიდ სილვერმანი ჯონ ვიტი იანვარი 14, 1990 (1990-01-14) 7G02
პრობლემები ბარტის ინტელექტუალურ განვითარებასთან. 
3 3 „Homer's Odyssey“  უეს არჩერი ჯეი კოგენი და უოლეს ვოლოდარსკი იანვარი 21, 1990 (1990-01-21) 7G03
მისტერ ბერნსი ჰომერს სთავაზობს უფრო მაღალ თანამდებობას. 
4 4 „There's No Disgrace Like Home“  გრეგ ვენზო და კენტ ბატერუორთი ელ ჯინი და მაიკ რაისი იანვარი 28, 1990 (1990-01-28) 7G04
პიკნიკი მისტერ ბერნსის მამულში. 
5 5 „Bart the General“  დევიდ სილვერმანი ჯონ სუორცუელდერი თებერვალი 4, 1990 (1990-02-04) 7G05
ბარტისა და ნელსონ მანცის დაპირისპირებები. 
6 6 „Moaning Lisa“  უეს არჩერი ელ ჯინი და მაიკ რაისი თებერვალი 11, 1990 (1990-02-11) 7G06
დეპრესიისას ლიზა გაიცნობს საქსოფონისტ მერფის. 
7 7 „The Call of the Simpsons“  უეს არჩერი ჯონ სუორცუელდერი თებერვალი 18, 1990 (1990-02-18) 7G09
პიკნიკზე მეგი იკარგება დათვებთან, ხოლო ჰომერი ყველას ჰგონია ბიგფუტი. 
8 8 „The Telltale Head“  რიჩ მური ელ ჯინი, მაიკ რაისი, სემ საიმონი და მეტ გრენინგი თებერვალი 25, 1990 (1990-02-25) 7G07
სპრინგფილდში ცნობილი ხულიგნების აღიარების მოსაპოვებლად ბარტი იპარავს ჯებედაია სპრინგფილდის ძეგლის თავს. 
9 9 „Life on the Fast Lane“  დევიდ სილვერმანი ჯონ სუორცუელდერი მარტი 18, 1990 (1990-03-18) 7G11
ჰომერი ივიწყებს მარჯის დაბადების დღეს, ხოლო მარჯს გაიცნობს მამაკაცი, რომელსაც იგი შეუყვარდება. 
10 10 „Homer's Night Out“  რიჩ მური ჯონ ვიტი მარტი 25, 1990 (1990-03-25) 7G10
ბარტი ყიდულობს მომცრო ზომის ფოტოაპარატს და იღებს მეტად სკანდალურ ფოტოებს. 
11 11 „The Crepes of Wrath“  უეს არჩერი და მილტონ გრეი ჯორჯ მაიერი, სემ საიმონი, ჯონ სუორცუელდერი და ჯონ ვიტი აპრილი 15, 1990 (1990-04-15) 7G13

გაცვლითი პროგრამის ფარგლებში ბარტს აგზავნიან საფრანგეთში, თუმცა იგი მოხვდება ორ ბოროტმოქმედთან, რომლებიც ხარშავენ ღვინოს ანტიფრიზის დამატებით. ხოლო სიმპსონებს ეწვევა ალბანელი ბიჭუნა ადილი, რომელიც ჯაშუში აღმოჩნდება.

შენიშვნა: ეს არის პირველი ეპიზოდი აგნეს სკინერის მონაწილეობით. 
12 12 „Krusty Gets Busted“  ბრედ ბერდი ჯეი კოგენი და უოლეს ვოლოდარსკი აპრილი 29, 1990 (1990-04-29) 7G12

ჯამბაზ კრასტის აბრალებენ სუპერმარკეტში ქურდობას. ბარტი დარწმუნებულია, რომ იგი უდანაშაულოა.

შენიშვნა: აქ პირველად ჩნდება კენტ ბროკმენი. 
13 13 „Some Enchanted Evening“  დევიდ სილვერმანი და კენტ ბატერუორთი მეტ გრენინგი და სემ საიმონი მაისი 13, 1990 (1990-05-13) 7G01
სანამ მშობლები შინ არ არიან, ბავშვებთან რჩება მომვლელი, რომელიც აღმოჩნდება ცნობილი ქურდი 

სეზონი 2 (1990–91)[რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : სიმპსონები (სეზონი 2).
#
სერიალში
#
სეზონში
სათაური რეჟისორი სცენარის ავტორი პირველად ეთერში წარმოების კოდი
14 1 „Bart Gets an F“  დევიდ სილვერმანი დევიდ მ. სტერნი ოქტომბერი 11, 1990 (1990-10-11) 7F03
აშშ-ის ისტორიაში გამოცდისას წარუმატებლობის შემდეგ ბარტს ეხმარება მარტინ პრინსი. 
15 2 „Simpson and Delilah“  რიჩ მური ჯონ ვიტი ოქტომბერი 18, 1990 (1990-10-18) 7F02
მას შემდეგ, რაც ჰომერ სიმპსონზე გამოცდიან თმიც ცვენის ახალ საშუალებას, მას მისტერ ბერნსი აწინაურებს, ჩათვლის რა მას მეტად სექსუალურად. 
16 3 „Treehouse of Horror“ 
"The Simpsons Halloween Special"
ნაწილი 1: რიჩ მური
ნაწილი 2: უეს არჩერი
ნაწილი 3: დევიდ სილვერმანი
ნაწილი 1: ჯონ სუორცუელდერი
ნაწილი 2: ჯეი კოგენი და უოლეს ვოლოდარსკი
ნაწილი 3: ედგარ ალან პო და სემ საიმონი
ოქტომბერი 25, 1990 (1990-10-25) 7F04
ჰელოუინთან დაკავშირებით გამოსული ეპიზოდი, რომელიც მოიცავს სამ ამბავს. ეპიზოდების სერიის Treehouse of Horror (საშინელებათა სახლი ხეზე) პირველი ფილმი. 
17 4 „Two Cars in Every Garage and Three Eyes on Every Fish“  უეს არჩერი სემ საიმონი და ჯონ სუორცუელდერი ნოემბერი 1, 1990 (1990-11-01) 7F01
ბარტი და ლიზა სპრინგფილდის ატომურ სადგურთან ახლოს იჭერენ სამთვალა თევზს, რასაც მოჰყვება მთელი კამპანია ბერნსის წინააღმდეგ. 
18 5 „Dancin' Homer“  მარკ კირკლენდი კენ ლევინი და დევიდ აიზეკსი ნოემბერი 8, 1990 (1990-11-08) 7F05
ჰომერი სპრინგფილდში ცნობილი ხდება მას შემდეგ, რაც ბეისბოლის ადგილობრივი გუნდის თილისმად იქცევა. 
19 6 „Dead Putting Society“  რიჩ მური ჯეფ მარტინი ნოემბერი 15, 1990 (1990-11-15) 7F08
ნედ ფლანდერსი და ჰომერ სიმპსონი შეთანმხდებიან, რომ იმ შემთხვევაში, თუ ერთ-ერთის შვილი წააგებს საბავშვო მინიგოლფში, მამა ჩაიცვამს ქალის კაბას და მეზობლის ბაღს გაკრიჭავს. 
20 7 „Bart vs. Thanksgiving“  დევიდ სილვერმანი ჯორჯ მაიერი ნოემბერი 22, 1990 (1990-11-22) 7F07
ბარტი სახლიდან გარბის და მიეკედლება უსახლკაროებს. 
21 8 „Bart the Daredevil“  უეს არჩერი ჯეი კოგენი და უოლეს ვოლოდარსკი დეკემბერი 6, 1990 (1990-12-06) 7F06
კაპიტანი ლენს მერდოკი, თავქარიანი, იქცევა ბარტის შთაგონებად. ბარტი იწყებს სკეიტბორდზე ვარჯიშს, მაგრამ საბოლოოდ, თავს ანებებს, მას შემდეგ, რაც ჰომერი მას სახიფათო ილეთის შესრულებისგან გადაარჩენს. 
22 9 „Itchy & Scratchy & Marge“  ჯიმ რირდონი ჯონ სუორცუელდერი დეკემბერი 20, 1990 (1990-12-20) 7F09
თვლის რა, რომ სერიალის ღიტინა და ფხანია ყურება ბავშვებს ავნებს, მარჯი იწყებს საპროტესტო კამპანიას მის შემქმნელთა წინააღმდეგ. 
23 10 „Bart Gets Hit by a Car“  მარკ კირკლენდი ჯონ სუორცუელდერი იანვარი 10, 1991 (1991-01-10) 7F10
სკეიტბორდით კატაობისას ბარტს ეჯახება მისტერ ბერნსის მანქანა. ბარტი კომაშია და მოხვდება ჯოჯოხეთშიც და სამოთხეშიც. ჰომერი და მარჯი უჩივიან ბერნსს და ითხოვენ კომპენსაციას მილიონი დოლარის სახით. ბერნსი 500.000-ზე დათანხმდება, მაგრამ საბოლოოდ მათ არაფერს აძლევს, მას შემდეგ, რაც აღმოჩნდება, რომ ბარტი თავს იკატუნებდა. 
24 11 „One Fish, Two Fish, Blowfish, Blue Fish“  უესლი არჩერი ნელ სკოველი იანვარი 24, 1991 (1991-01-24) 7F11
სიმპსონები მიდიან ახალ იაპონურ სუში-ბარში. მას შემდეგ, რაც შეჭამს შხამიანი თევზის ნაწილს, ჰომერი იწამლება. ექიმი ჰიბერტი ეუბნება, რომ სიცოცხლის ბოლომდე დარჩა მხოლოდ 24 საათი. ამიტომ ჰომერი იწყებს ყველა მნიშვნელოვანი საქმის კეთებას. თუმცა, აღმოჩნდება, რომ თევზმა სასიკვდილოდ არ ავნო. 
25 12 „The Way We Was“  დევიდ სილვერმანი ელ ჯინი, მაიკ რაისი და სემ საიმონი იანვარი 31, 1991 (1991-01-31) 7F12
ეს არის სიმპსონების პირველი ეპიზოდი, რომელიც მოგონებებს ეფუძნება. მას შემდეგ, რაც ტელევიზორი ფუჭდება და გასართობი არ არის, მარჯი ბავშვებს უამბობს, თუ როგორ გაიცნო ჰომერი> 
26 13 „Homer vs. Lisa and the 8th Commandment“  რიჩ მური სტივ პიპუნი თებერვალი 7, 1991 (1991-02-07) 7F13
ჰომერი კვლავ პოპულარული ხდება - ამჯერად მას შემდეგ, რაც სპრინგფილდში არალეგალურ საკაბელო სატელევიზიო ქსელს ქმნის. 
27 14 „Principal Charming“  მარკ კირკლენდი დევიდ მ. სტერნი თებერვალი 14, 1991 (1991-02-14) 7F15
მარჯის თხოვნით, ჰომერი მისი დისთვის, სელმასთვის, ქმარს ეძებს. იგი მას გააცნობს სკოლის დირექტორ სკინერს. 
28 15 „Oh Brother, Where Art Thou?“  უეს არჩერი ჯეფ მარტინი თებერვალი 21, 1991 (1991-02-21) 7F16
ბაბუა აღიარებს, რომ ჰომერს ნახევარძმა ჰყავს, რომელიც ეიბმა ჩვილობისას თავშესაფარში დატოვა. ჰომერი მას პოულობს. აღმოჩნდება, რომ ეს არის დეტროიტში მცხოვრები ჰერბერტ პაუელი - საავტომობილო კომპანიის ცნობილი მფლობელი. ჰომერი ჩადის დეტროიტში და მისი შემოთავაზებით, ახალი მანქანის შემუშავებას იწყებს, მაგრამ მოდელი არაკომფორტულია, რის გამოც ჰერბერტი კოტრდება.
მოწვეული ვარსკვლავი: დენი დევიტო.[1] 
29 16 „Bart's Dog Gets an "F"“  ჯიმ რირდონი ჯონ ვიტი მარტი 7, 1991 (1991-03-07) 7F14

სიმპსონების ძაღლი, სანტას პატარა დამხმარე, საშინლად იქცევა. იგი ანადგურებს სხვასხვა ნივთს და ბარტი მამას არწმუნებს, რომ აუცილებელია ძაღლის სკოლაში ჩაბარება. მაგრამ ძაღლი წვრთნას არ ექვემდებარება. საბოლოოდ, ბარტი მას მოარჯულებს და ცხოველი სიმპსონებთან რჩება.


მოწვეული ვარსკვლავი: ტრეისი ულმანი 
30 17 „Old Money“  დევიდ სილვერმანი ჯეი კოგენი და უოლეს ვოლოდარსკი მარტი 28, 1991 (1991-03-28) 7F17
ეიბ სიმპსონს უყვარდება ბეატრის სიმონსი, მოხუცებულთა თავშესაფრის კიდევ ერთი პაციენტი. მათ შორის რომანის დროს ბეატრისი მოულოდნელად კვდება. ეიბს იგი უანდერძებს 106.000 დოლარის. ეიბი გადაწყვიტავს, ფული საქველმოქმედოდ გამოიყენოს, მაგრამ ვერ პოულობს ადამიანს, რომელსაც იგი ნამდვილად სჭირდება. საბოლოოდ, მთელი თანხა გადაეცემა თავად მოხუცებულთა თავშესაფარს, ახალი ტექნიკის შესაძენად.
მოწვეული ვარსკვლავები: ოდრი მედოუზი და ფილ ჰარტმენი 
31 18 „Brush with Greatness“  ჯიმ რირდონი ბრაიან კ. რობერტსი აპრილი 11, 1991 (1991-04-11) 7F18
მარჯის ინტერესი ხელოვნებისადმი იღვიძებს, როდესაც იგი პოულობს თავის ძველ ნახატებს. იგი ახალ ტილოს ქმნის, რომელიც სპრინგფილდის გამოფენაზე იმარჯვებს. მისტერ ბერნსი მას პორტრეტს უკვეთავს, თუმცა მარჯისთვის რთულია მისი შექმნა, ვინაიდან ბერნსში კარგს არაფერს ხედავს.
მოწვეული ვარსკვლავები: ჯონ ლოვიცი და რინგოპ სტარი
32 19 „Lisa's Substitute“  რიჩ მური ჯონ ვიტი აპრილი 25, 1991 (1991-04-25) 7F19
ლიზას მასწავლებელი მისს ჰუვერი ავად ხდება და მას სკოლაში მისტერ ბერგსტრომი ენაცვლება. ლიზას მისი სწავლების მეთოდები მოსწონს და სწავლისადმი უფრო მეტ ინტერესს იჩენს. მაგრამ ჰუვერის გამოჯანმრთელების შემდეგ ბერგსტრომი სკოლიდან მიდის.
მოწვეული ვარსკვლავი: დასტინ ჰოფმანი (სემ ეტიკი) 
33 20 „The War of the Simpsons“  დევიდ სილვერმანი ჯონ სუორცუელდერი მაისი 2, 1991 (1991-05-02) 7F20
ჰომერი თვრება და თავს ირცხვენს ერთ-ერთ წვეულებაზე. მისი და მარჯის ქორწინება საფრთხის ქვეშ არის. 
34 21 „Three Men and a Comic Book“  უეს არჩერი ჯეფ მარტინი მაისი 9, 1991 (1991-05-09) 7F21
ბარტს სურს რადიოაქტიური კაცის პირველი ნომრის შეძენა, მაგრამ ამისთვის 100 დოლარი სჭირდება, რომელიც არ აქვს. მილჰაუზთან და მარტინ პრინსთან ერთად ფულის შეკრების შემდეგ ნომერი საბოლოოდ შეძენილია. მაგრამ, როდესაც ბავშვები ვერ გადაწყვიტავენ, თუ ვის რამდენი ხნის განმავლობაში ექნება ჟურნალი, მათ შორის მტრობა იწყება.
მოწვეული ვარსკვლავი: კლორის ლიჩმენი და დენიელ სტერნი 
35 22 „Blood Feud“  მარკ კირკლენდი ჯორჯ მაიერი ივლისი 11, 1991 (1991-07-11) 7F22
მისტერ ბერნსს ესაჭიროება სისიხლის გადასხმა. მას ბარტ სიმპსონი გადაარჩენს. ჰომერი დარწმუნებულია, რომ ბერნსი ოჯახს გარკვეულ საზღაურს გადაუხდის და ამიტომ, შეურაცხმყოფელ წერილს უგზავნის. ბერნსი შურისძიებას აპირებს, მაგრამ სმითერსი დაარწმუნებს, რომ იგი ცდება. მაშინ ბერნსი ბარტს უგზავნის გიგანტურ ქანდაკებას, რომელიც სიმპსონებთან ძლივს ეტევა. 

სეზონი 3 (1991–92)[რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : სიმპსონები (სეზონი 3).
#
სერიალში
#
სეზონში
სათაური რეჟისორი სცენარის ავტორი პირველად ეთერში წარმოების კოდი
36 1 „Stark Raving Dad“  რიჩ მური ელ ჯინი და მაიკ რაისი სექტემბერი 19, 1991 (1991-09-19) 7F24

ბარტი თავის მაისურებს დებს სარეცხ მანქანაში, რომელშიც მარჯი ჰომერის პერანგებს რეცხავს. ყველა პერანგი წითელი ფერის ხდება. როდესაც ჰომერი სამსახურში წითელი პერანგით მოდის, მას ფსიქიატრიული საავადმყოფოს პაციენტად ჩათვლიან.


მოწვეული ვარსკვლავი: მაიკლ ჯექსონი (ფსევდონიმით ჯონი ჯეი სმითი) და კიპ ლენონი.[2] 
37 2 „Mr. Lisa Goes to Washington“  უეს არჩერი ჯორჯ მაიერი სექტემბერი 26, 1991 (1991-09-26) 8F01
ლიზა მონაწილეობს ესეების კონკურსში და ჯილდოს სახით მიემგზავრება ვაშინგტონში. იქ მისი დემოკრატიისადმი ნდობა ირღვევა, როდესაც შემთხვევით შეამჩნევს, თუ როგორ იღებს ერთ-ერთი კონგრესმენი ქრთამს. [3] 
38 3 „When Flanders Failed“  ჯიმ რირდონი ჯონ ვიტი ოქტომბერი 3, 1991 (1991-10-03) 7F23
ჰომერი მოაწყობს წვეულებას, რომელზეც აცხადებს, რომ იწყებს საკუთარ ბიზნესს - ხსნის მაღაზიას, რომელშიც გაიყიდება პროდუქცია ცაციებისთვის. [4] 
39 4 „Bart the Murderer“  რიჩ მური ჯონ სუორცუელდერი ოქტომბერი 10, 1991 (1991-10-10) 8F03
როდესაც ბარტი სკეიტბორდით შემთხვევით მოხვდება კანონიერი ბიზნესმენების სოციალური კლუბის შენობის კიბეზე, იგი შეუერთდება სპრინგფილდის მაფიას. მოგვიანებით იგი ხდება მსუქანი ტონის, ლუის, ჯოისა და სხვების პარტნიორი.
მოწვეული ვარსკვლავი: ჯო მანტენია, ნილ პატრიკ ჰარისი.[5] 
40 5 „Homer Defined“  მარკ კირკლენდი ჰოვარდ გევირცი ოქტომბერი 17, 1991 (1991-10-17) 8F04

სპრინგფილდის ატომური ელექტროსადგურის თითქმის გარდაუვალი აფეთქებისას ჰომერი შეცდომით კრეფს ღილაკების გარკვეულ კომბინაციას და აჩერებს კატასტროფას.


მოწვეული ვარსკვლავები: მეჯიკ ჯონსონი, ჩიკ ჰერნი და ჯონ ლოვიცი.[6] 
41 6 „Like Father, Like Clown“  ჯეფრი ლინჩი და ბრედ ბერდი ჯეი კოგენი და უოლეს ვოლოდარსკი ოქტომბერი 24, 1991 (1991-10-24) 8F05
სიმპსონებთან სტუმრობისას ჯამბაზი კრასტი აღიარებს, რომ იგი არის ორთოდოქსალური ებრაელი რაბინის დაკარგული შვილი. აღმოჩნდება, რომ მამამისი, რაბინი კრასტოვსკი, უკმაყოფილო იყო შვილის მიერ არჩეული პროფესიით.
მოწვეული ვარსკვლავი: ჯეკი მეისონი.[7] 
42 7 „Treehouse of Horror II“ 
"The Simpsons Halloween Special II"
ჯიმ რირდონი ელ ჯინი და მაიკ რაისი
ჯეფ მარტინი
ჯორჯ მაიერი
სემ საიმონი
ჯონ სუორცუელდერი
ოქტომბერი 31, 1991 (1991-10-31) 8F02
Treehouse of Horror-ის რიგით მეორე ეპიზოდი, სამი ნოველით. ლიზა, ბარტი და ჰომერი მიირთმევენ ზედმეტად დიდი რაოდენობის კანფეტებს და სხვადასხვა უცნაური ხილვები აქვთ. [8] 
43 8 „Lisa's Pony“  კარლოს ბაესა ელ ჯინი და მაიკ რაისი ნოემბერი 7, 1991 (1991-11-07) 8F06

ლიზას და ჰომერს შორის მორიგი კამათის შემდეგ, მამა ცდილობს, დაიბრუნოს ნდობა და შვილს პონის უყიდის.


მოწვეული ვარსკვლავი: ფრენკ უელერი.[9] 
44 9 „Saturdays of Thunder“  ჯიმ რირდონი კენ ლევინი და დევიდ აიზეკსი ნოემბერი 14, 1991 (1991-11-14) 8F07

ბარტი დაინტერესებულია სასაპნეებით რბოლით, ხოლო ჰომერი ხვდება, რომ იგი არც თუ კარგი მამაა.

[10] 
45 10 „Flaming Moe's“  რიჩ მური და ალან სმარტი რობერტ კოენი ნოემბერი 21, 1991 (1991-11-21) 8F08
ჰომერი იგონებს უცნაურ სასმელს, რომელსაც Flaming Homer-ს უწოდებს. იგი იმდენად კარგია, რომ ბარმენი მო მის რეცეპტს იპარავს, სახელს უცვლის და მდიდრდება.
მოწვეული ვარსკვლავები: Aerosmith.[11] 
46 11 „Burns Verkaufen der Kraftwerk“  მარკ კირკლენდი ჯონ ვიტი დეკემბერი 5, 1991 (1991-12-05) 8F09
მისტერ ბერნსი ჰყიდის სპრინგფილდის ატომურ ელექტროსადგურს 100 მილიონ დოლარად. მას ყიდულობს ორი გერმანელი ინვესტორი. ჰომერს სამსახურიდან უშვებენ და ტოვებენ სხვა თანამშრომლებს, რომლებიც სადგურს დიდ ზიანს მიაყენებენ.
მოწვეული ვარსკვლავი: ფილ ჰარტმენი.[12] 
47 12 „I Married Marge“  ჯეფრი ლინჩი ჯეფ მარტინი დეკემბერი 26, 1991 (1991-12-26) 8F10
ჰომერი და მარჯი ბარტსა და ლიზას ახალგაზრდობის წლებზე უამბობენ. [13] 
48 13 „Radio Bart“  კარლოს ბაესა ჯონ ვიტი იანვარი 9, 1992 (1992-01-09) 8F11
დაბადების დღეზე ჰომერი ბარტისთვის ყიდულობს მიკროფონს. ბარტი ჩათვლის, რომ ეს არის მსოფლიოში ყველაზე ცუდი საჩუქარი, მაგრამ მოგვიანებით აღმოაჩენს, რომ მისი დახმარებით ბევრი ონავრობაა შესაძლებელი.
მოწვეული ვარსკვლავი: სტინგი.[14] 
49 14 „Lisa the Greek“  რიჩ მური ჯეი კოგენი და უოლეს ვოლოდარსკი იანვარი 23, 1992 (1992-01-23) 8F12
ჰომერი აღმოაჩენს, რომ ლიზას შეუძლია საფეხბურთო მატჩების გამარჯვებულების წინასწარ გამოცნობა. მოგვიანებით ორივე კვირაობით ერთობა საფეხბურთო ფსონებით.[15] 
50 15 „Homer Alone“  მარკ კირკლენდი დევიდ მ. სტერნი თებერვალი 6, 1992 (1992-02-06) 8F14

მარჯს აქვს ნერვიული აშლილობა. მას მცირე განტვირთვისთვის აგზავნიან დასასვენებელ რანჩოზე. სანამ იგი ერთობა, ლიზა და ბარტი ჰომერის ინიციატივით რჩებიან დეიდებთან, პეტისთან და სელმასთან. მაგრამ თავად ჰომერი იძულებულია, მიხედოს მეგის.


მოწვეული ვარსკვლავი: ფილ ჰარტმენი.[16] 
51 16 „Bart the Lover“  ჯეფრი ლინჩი ჯონ ვიტი თებერვალი 13, 1992 (1992-02-13) 8F16
ბარტი გაკვეთილების შემდეგ სკოლაში რჩება და აღმოაჩენს, რომ მისი მასწავლებლები, მისს კრაბეპლი აქვეყნებს კერძო განცხადებას, რომლითაც სასიყვარულო ურთიერთობას ეძებს. ბარტი მას სწერს წერილს ვინმე ვუდროს სახელით. [17] 
52 17 „Homer at the Bat“  ჯიმ რირდონი ჯონ სუორცუელდერი თებერვალი 20, 1992 (1992-02-20) 8F13

მისტერ ბერნსი სანაძლეოს დებს თავის მეტოქე არისტოტელე ამადოპოლისთან, რომ სპრინგფილდის აეს-ის გუნდი დაამარცხებს შელბივილის აეს-ის გუნდს სოფტფოლის თამაშისას. გამარჯვებისთვის ბერნსი ქირაობს მრავალ სპორტსმენს, რომელთა შორის არიან პროფესიონალი ბეისბოლისტებიც, ვინაიდან სპრინგფილდის აეს-ის რამდენიმე თანამშრომელი მან თავად გაუშვა სამსახურიდან.


მოწვეული ვარსკვლავები: უეიდ ბოგზი, ხოსე კანსეკო, როჯერ კლემენსი, კენ გრიფი უმცროსი, დონ მეტინგლი, სტივ საქსი, მაიკ შოშა, ოზი სმითი, ტერი კეშმენი და დერილ სტროუბერი.[18] 
53 18 „Separate Vocations“  კარლოს ბაესა ჯორჯ მაიერი თებერვალი 27, 1992 (1992-02-27) 8F15
სკოლაში ამა თუ იმ პროფესიისათვის აუცილებელი უნარების ტესტების გავლის შემდეგ ლიზა აღმოაჩენს, რომ მისთვის ყველაზე ხელსაყრელია დიასახლისობა, ხოლო ბარტი - პოლიციის ოფიცრის უნარებს.
მოწვეული ვარსკვლავი: სტივ ალენი.[19] 
54 19 „Dog of Death“  ჯიმ რირდონი ჯონ სუორცუელდერი მარტი 12, 1992 (1992-03-12) 8F17
სანტას პატარა დამხმარე გადაუდებელი ოპერაციისთვის საავადმყოფოში მოხვდება. ჰომერი იძულებულია, ბარტსა და ლიზას აუხსნას, რომ ოპერაციაში 750 დოლარს ვერ გადაიხდის, მაგრამ, გამომდინარე იქიდან, რომ მთელ ოჯახს ძაღლი უყვარს, იგი ცდილობს, მოიძიოს ოპერაციის ხარჯების ასანაზღაურებელი თანხა. [20] 
55 20 „Colonel Homer“  მარკ კირკლენდი მეტ გრენინგი მარტი 26, 1992 (1992-03-26) 8F19
ჰომერი და მარჯი კინოთეატრში ფილმის ნახვის შემდეგ კამათობენ და გაბრაზებული ჰომერი სახლს ტოვებს. მას აქვს დროებით რომანი ლარლინ ლამპკინთან. ჰომერი მისი მენეჯერი ხდება.
მოწვეული ვარსკვლავი: ბევერლი დ'ანჯელო.[21] 
56 21 „Black Widower“  დევიდ სილვერმანი ამბავი: ტომას ჩესტეინი და სემ საიმონი
სატელევიზიო სცენარი: ჯონ ვიტი
აპრილი 9, 1992 (1992-04-09) 8F20
სელმა საიდშოუ ბობის მეუღლე უნდა გახდეს. ბარტს და ლიზას ეშინიათ, რომ ასეთი ბიძა ეყოლებათ, ვინაიდან ბობი პატიმარია (ერთ-ერთ ეპიზოდში ბობი ბარტს დაემუქრა, რომ დაბრუნდებოდა და შურს იძიებდა - მას შემდეგ, რაც ბარტმა გამოაშკარავა, რომ ბობი ქურდობისას კრასტის განასახიერებდა, რის გამოც კრასტი დაიჭირეს. ბობი და სელმა მაინც ქორწინდებიან, მაგრამ აღმოჩნდება, რომ ბობს ცოლის მოკვლა სურს, რასაც წინ აღუდგება ბარტი.
მოწვეული ვარსკვლავი: კელსი გრემერი.[22] 
57 22 „The Otto Show“  უეს არჩერი ჯეფ მარტინი აპრილი 23, 1992 (1992-04-23) 8F21
ჯგუფ Spinal Tap-ის წარმატებული კონცერტის შემდეგ ბარტი გადაწყვიტავს, ისწავლოს ელექტროგიტარაზე დაკვრა. ეს უფრო რთული აღმოჩნდება, ვიდრე მას მიაჩნდა და იგი განიცდის, როდესაც ხედავს, თუ როგორ კარგად უკრავს სკოლის ავტობუსის მძღოლი ოტო.
მოწვეული ვარსკვლავები: კრისტოფერ გესტი და მაიკლ მაკ-კინი.[23] 
58 23 „Bart's Friend Falls in Love“  ჯიმ რირდონი ჯეი კოგენი და უოლეს ვოლოდარსკი მაისი 7, 1992 (1992-05-07) 8F22
ბარტის სკოლის მეგობარ მილჰაუზს უყვარდება ახალი მოსწავლე, სამანთა სტენკი. ბარტი ეჭვიანობს და ბრაზდება, რომ მილჰაუზი გოგონასთან ზედმეტად დიდ დროს ატარებს. ამიტომ იგი აწყობს შეთქმულებას, რათა ისინი ერთმანეთს დააშოროს. ბარტი სამანთას მამას უამბობს ამ ურთიერთობის შესახებ და გოგონა გადაჰყავთ კათოლიკურ სკოლაში. მილჰაუზი გულგატეხილია. ბარტი აღიარებს, რომ სამანთა მისი ჩარევის შემდეგ გადაიყვანეს და ბიჭები ჩხუბობენ. საბოლოოდ, ისინი მაინც შერიგდებიან და სამანთას აკითხავენ ახალ სკოლაში, სადაც გოგონა, როგორც აღმოჩნდება, თავს კარგად გრძნობს.
მოწვეული ვარსკვლავი: კიმი რობერტსონი.[24] 
59 24 „Brother, Can You Spare Two Dimes?“  რიჩ მური ჯონ სუორცუელდერი აგვისტო 27, 1992 (1992-08-27) 8F23
ჰომერის ნახევარძმა ჰერბ პაუელი ბრუნდება, მაგრამ ამჯერად, როგორც უსახლკარო. მას შემდეგ, რაც ჰომერმა მისი საავტომობილო წარმოება გააკოტრა, ჰერბი მაწანწალად იქცა, მაგრამ მეგის მცირე დახმარებით, იგი ქმნის ახალ გამოგონებას, რომელიც მას წარმატებას მოუტანს - მოწყობილობას, რომელიც ბავშვის ბუტბუტს ნამდვილ საუბრად გარდაქმნის.
მოწვეული ვარსკვლავები: დენი დევიტო და ჯო ფრეიზიერი.[25] 

სეზონი 4 (1992–93)[რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : სიმპსონები (სეზონი 4).
#
სერიალში
#
სეზონში
სათაური რეჟისორი სცენარის ავტორი პირველად ეთერში წარმოების კოდი
60 1 „Kamp Krusty“  მარკ კირკლენდი დევიდ მ. სტერნი სექტემბერი 24, 1992 (1992-09-24) 8F24
ბარტი და ლიზა მიემგზავრებიან ჯამბაზ კრასტის საზაფხულო ბანაკში. 
61 2 „A Streetcar Named Marge“  რიჩ მური ჯეფ მარტინი ოქტომბერი 1, 1992 (1992-10-01) 8F18

მარჯი მონაწილეობს სპექტაკლის „ტრამვაი სახელად სურვილი“ ადგილობრივ დადგმაში, სადაც მას ბლან დიუბუას როლს აძლევენ.


მოწვეული ვარსკვლავი: ჯონ ლოვიცი და ფილ ჰარტმენი[26] 
62 3 „Homer the Heretic“  ჯიმ რირდონი ჯორჯ მაიერი ოქტომბერი 8, 1992 (1992-10-08) 9F01
ჰომერი აცდენს საკვირაო მესას და საერთოდ აღარ აინტერესებს რწმენა, მაგრამ მას შემდეგ, რაც ხანძარს გადაურჩება, ეკლესიას უბრუნდება. [27] 
63 4 „Lisa the Beauty Queen“  მარკ კირკლენდი ჯეფ მარტინი ოქტომბერი 15, 1992 (1992-10-15) 9F02
ლიზა პატარა მისს სპრინგფილდის მეორე ადგილის მფლობელი ხდება, მაგრამ მას შემდეგ, რაც მთავარი გამარჯვებული, ემბერ დემპსი, ელექტროქსელით დარტყმის შემდეგ გამოეთიშება კონკურსს, ლიზა მის ადგილს იკავებს. თუმცა, აღმოაჩენს რა, რომ ხელისუფლება მის სახელს ექსპლუატაციას უწევს, ქალაქში აურზაურს აწყობს.
მოწვეული ვარსკვლავი: ბობ ჰოუპი.[28] 
64 5 „Treehouse of Horror III“ 
"The Simpsons Halloween Special III"
კარლოს ბაესა ელ ჯინი და მაიკ რაისი
ჯეი კოგენი და უოლეს ვოლოდარსკი
სემ საიმონი
ჯონ ვიტი
ოქტომბერი 29, 1992 (1992-10-29) 9F04
Treehouse of Horror-ის სერიის მესამე ფილმში სიმპსონები და მათი ოჯახის წევრები აღნიშნავენ ჰელოუინის დღესასწაულს და ერთმანეთს საზარელ ისტორიებს უამბობენ. [29] 
65 6 „Itchy & Scratchy: The Movie“  რიჩ მური ჯონ სუორცუელდერი ნოემბერი 3, 1992 (1992-11-03) 9F03

ბარტის საქციელის გამო მშობლები სასოწარკვეთამდე არიან მისულები. იგი შემთხვევით ტეხავს ბაბუის კბილის პროტეზს, რის გამოც ჰომერი მას დასაძინებლად ვახშმის გარეშე უშვებს. მამის მოთმინება იწურება, როდესაც ბარტი, რომელსაც მეგისთვის უნდა მიეხედა, ივიწყებს დას და უკანასკნელი, მშობლების მანქანაზე დამჯდარი, ქალაქის ციხის კედელს ეჯახება. ამის გამო ჰომერი ბარტს უკრძალავს ღიტინას და ფხანია-ს ფილმის ნახვას, რომელიც ამ დროს სპრინგფილდში გადის. სასჯელის სისასტიკე ბარტს დეპრესიამდე მიიყვანს, მაგრამ ჰომერი თვლის, რომ ეს შვილს სამომავლოდ გამოადგება.

[30]
ამ ეპიზოდში პირველად ჩნდება ბაზ-კაცი.[31] 
66 7 „Marge Gets a Job“  ჯეფ ლინჩი ბილ ოუკლი და ჯოშ უაინსტაინი ნოემბერი 5, 1992 (1992-11-05) 9F05

წყლის გაჟონვის გამო სიმპსონების სახლი იწყებს საძირკველში ჩაწევას. საძირკველის რემონტისთვის თანხის მოსაძიებლად მარჯი იწყებს სპრინგფილდის ატომურ სადგურში მუშაობას. მაგრამ იგი ბერნსს უყვარდება, რომელიც, შეიტყობს რა, რომ მარჯი გათხოვილია, მას სამსახურიდან უშვებს.


მოწვეული ვარსკვლავი: ტომ ჯონსი და ფილ ჰარტმენი.[32] 
67 8 „New Kid on the Block“  უეს არჩერი კონან ო'ბრაიენი ნოემბერი 12, 1992 (1992-11-12) 9F06

უინფილდები, სიმპსონების მეზობლები, საცხოვრებლად სხვა შტატში გადადიან. სახლს ყიდულობენ პაუერსები - რუთი და მისი შვილი ლორა. რამდენიმე დღეში ჰომერი ლორას სთხოვს შვილებთან დარჩენას, რის გამოც ბარტი გახარებულია. ჰომერი ამასობაში უჩივის უფასო კვების რესტორან The Frying Dutchman-ს, რომლიდანაც იგი გამოაგდეს.


მოწვეული ვარსკვლავები: სარა ჯილბერტი და პამელა რიდი.[33]
ზღვის კაპიტანი აქ პირველად ჩნდება. აგრეთვე პირველად ჩნდება რუთ პაუერსი.[34] 
68 9 „Mr. Plow“  ჯიმ რირდონი ჯონ ვიტი ნოემბერი 19, 1992 (1992-11-19) 9F07
ძლიერი თოვლის გამო ჰომერი ამტვრევს სიმპსონების ორივე მანქანას. მათ სანაცვლოდ იგი განვადებით ყიდულობს თოვლის საწმენდ მანქანას და იმედი აქვს, რომ ასე გარკვეულ თანხას იშოვის. მაგრამ მსგავს მანქანას ბარნიც ყიდულობს და მის კონკურენტად იქცევა. თუმცა, როდესაც იგი სპრინგფილდის მთაზე ადის, ზვავის ქვეშ მოხვდება და მას ჰომერი გადაარჩენს.
მოწვეული ვარსკვლავები: ლინდა რონსტადტი, ადამ უესტი[35] 
69 10 „Lisa's First Word“  მარკ კირკლენდი ჯეფ მარტინი დეკემბერი 3, 1992 (1992-12-03) 9F08
მარჯი იხსენებს ლიზას მიერ ნათქვამ პირველი სიტყვის ამბავს.
მოწვეული ვარსკვლავი: ელიზაბეთ ტეილორი.[36] 
70 11 „Homer's Triple Bypass“  დევიდ სილვერმანი გერი ეპლი და მაიკლ კერინგტონი დეკემბერი 17, 1992 (1992-12-17) 9F09
არასწორი კვების გამო ჰომერს გული აწუხებს. მას შემდეგ, რაც მას ბერნსი არაკომპეტენტურობის გამო კიცხავს, იგი ინფარქტით საავადმყოფოში მოხვდება. ექიმი ჰიბერტი თვლის, რომ აუცილებელია ოპერაციის ჩატარება, რომელიც სიმპსონებს 40.000 დოლარი დაუჯდება. ვინაიდან ასეთი ფული არ აქვთ, ისინი მიმართავენ ექიმ ნიკს, რომელიც იგივე ოპერაციას სულ 130 დოლარად აკეთებს. [37] 
71 12 „Marge vs. the Monorail“  რიჩ მური კონან ო'ბრაიენი იანვარი 14, 1993 (1993-01-14) 9F10
ბერნსი იძულებულია, სპრინგფილდს აუნაზღაუროს ქალაქს ზარალი, 3 მილიონი დოლარის სახით, პარკში ტოქსიკური ნივთიერებების დაყრის სანაცვლოდ. სანამ მოქალაქეები ფიქრობენ, თუ როგორ დახარჯონ ფული, ჩნდება საქმოსანი, რომელიც სპრინგფილდში მონორელსიანი გზის გაყვანას სთავაზობს. ჰომერი მემანქანის კურსებზე დადის, ხოლო მარჯი აღმოაჩენს, რომ მონორელსები დამზადებულია უხარისხო მასალებისგან და მგზავრებისთვის საშიშია.
მოწვეული ვარსკვლავები: ფილ ჰარტმენი და ლეონარდ ნიმოი.[38] 
72 13 „Selma's Choice“  კარლოს ბაესა დევიდ მ. სტერნი იანვარი 21, 1993 (1993-01-21) 9F11
მარჯის პაპიდა გლედის ბუვიეს გარდაცვალების ცნობის შემდეგ სიმპსონები, პეტი და სელმა მის დასაფლავებას ესწრებიან. ვიდეო-ანდერძში გლედისი პეტისა და სელმას სთხოვს, მარტოობაში არ მოკვდნენ. მიუხედავად იმისა, რომ პეტის ამას ყურადღებას არ აქცევს, სელმა გადაწყვიტავს, რომ სურს, შვილი ჰყავდეს.
მოწვეული ვარსკვლავი: ფილ ჰარტმენი.[39] 
73 14 „Brother from the Same Planet“  ჯეფ ლინჩი ჯონ ვიტი თებერვალი 4, 1993 (1993-02-04) 9F12
საფეხბურთო მატჩის შემდეგ ჰომერს ავიწყდება ბარტის გამოყვანა და ბიჭუნა მიდის სააგენტო დიდ ძმა-ში, სადაც უამბობს, რომ უსახლკაროა. მას უფროს ძმას მიუჩენენ. სანამ ბარტი ახალ მამა ტომთან ცხოვრობს, ჰომერი იმავე სააგენტოში უმცროს ძმას იძენს, ლიზა კი ხდება დამოკიდებული ნდობის ტელეფონზე.
მოწვეული ვარსკვლავი: ფილ ჰარტმენი.[40] 
74 15 „I Love Lisa“  უეს არჩერი ფრენკ მალა თებერვალი 11, 1993 (1993-02-11) 9F13
ვალენტინობაზე ლიზა თანაკლასელ რალფს ბარათს გადასცემს. რალფი იწყებს ლიზაზე ზრუნვას, მაგრამ საბოლოოდ ლიზა მას სკანდალს უწყობს და ტოვებს. თუმცა, ისინი მაინც შერიგდებიან სასკოლო წარმოდგენაზე. [41] 
75 16 „Duffless“  ჯიმ რირდონი დევიდ მ. სტერნი თებერვალი 18, 1993 (1993-02-18) 9F14
Duff-ს ქარხანაში ტურის შემდეგ ჰომერი მთვრალია და მას აპატიმრებენ.
მოწვეული ვარსკვლავები: ფილ ჰარტმენი და მარსია უოლესი.[42] 
76 17 „Last Exit to Springfield“  მარკ კირკლენდი ჯეი კოგენი და უოლეს ვოლოდარსკი მარტი 11, 1993 (1993-03-11) 9F15
სტომატოლოგთან ვიზიტისას ლიზას ეუბნებიან, რომ მას ესაჭიროება ფირფიტების ჩადგმა. ჰომერმა იცის, რომ მისტერ ბერნსს სპრინგფილდის ატომურ ელექტროსადგურში აქვს მოქმედი აქცია ჯანსაღი კბილები, მაგრამ აღმოჩნდება, რომ მან იგი უკვე გააუქმა. ჰომერი აჯანყებს თანამშრომლებს. მას პროფკავშირების თავმჯდომარედ ირჩევენ. იგი იწყებს ხანგრძლივ მოლაპარაკებებს ბერნსთან.
მოწვეული ვარსკვლავი: ექიმი ჯოის ბრაზერსი.[43] 
77 18 „So It's Come to This: A Simpsons Clip Show“  კარლოს ბაესა ჯონ ვიტი აპრილი 1, 1993 (1993-04-01) 9F17
პირველ აპრილს ბარტი ეხუმრება ჰომერს და ლუდის ამღვრეულ ქილას აძლევს. მძლავრი აფეთქების შემდეგ ჰომერი საავადმყოფოში აღმოჩნდება. სანამ იგი კომაშია, ოჯახის სხვა წევრები იხსენებენ ცხოვრების სხვადასხვა მოვლენას. [44] 
78 19 „The Front“  რიჩ მური ადამ ლაპიდუსი აპრილი 15, 1993 (1993-04-15) 9F16
ბარტი და ლიზა იგონებენ ღიტინას და ფხანიას-ს შოუს საკუთარ სცენარებს და მათ შემქმნელებს უგზავნიან, ეიბ სიმპსონის ხელმოწერით. სიუჟეტები იმდენად საინტერესოა, რომ შოუს რეიტინგი მატულობს.
მოწვეული ვარსკვლავი: ბრუკ შილდსი.[45] 
79 20 „Whacking Day“  ჯეფ ლინჩი ჯონ სუორცუელდერი აპრილი 29, 1993 (1993-04-29) 9F18
სპრინგფილდის სკოლაში მორიგი შემოწმებისას დირექტორი სკინერი ყველაზე დიდ ონავრებს კეტავს სკოლის სარდაფში.
მოწვეული ვარსკვლავი: ბარი უაიტი.
პირველად ჩნდება მმართველი გერი ჩელმერზი.[46] 
80 21 „Marge in Chains“  ჯიმ რირდონი ბილ ოუკლი და ჯოშ უაინსტაინი მაისი 6, 1993 (1993-05-06) 9F20

სპრინგფილდში ოსაკის გრიპი მძვინვარებს. მარჯი ერთადერთია სიმპსონების სახლში, ვისაც იგი არ გადაედო, ამიტომ საყიდლებზე სწორედ იგი დადის. მას შემდეგ, რაც მაღაზიაში ფულის გადახდა ავიწყდება, მას აპატიმრებენ. სანამ მარჯი შინ არ არის, ჰომერს სახლს ნაგვით ავსებს.


მოწვეული ვარსკვლავი: დევიდ კროსბი.[47] 
81 22 „Krusty Gets Kancelled“  დევიდ სილვერმანი ჯონ სუორცუელდერი მაისი 13, 1993 (1993-05-13) 9F19
სპრინგფილდში ახალი პოპულარული შოუა, რომელშიც ჩნდება მოლაპარაკე თოჯინა გებო, რომელიც კრასტის წარმატებას ჩრდილავს. კრასტის სტუდია დახურვის პირას არის და ბარტი და ლიზა გებოს დისკრედიტირებას ახდენენ, ხოლო კრასტის გადაცემაში იწვევენ სხვადასხვა ვარსკვლავს და Red Hot Chili Peppers-ს.
მოწვეული ვარსკვლავები: ჯონი კარსონი, ჰიუ ჰეფნერი, ბეტ მიდლერი, ბარი უაიტი, ლუკ პერი, ელიზაბეთ ტეილორი და Red Hot Chili Peppers.[48] 

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება]

სქოლიო[რედაქტირება]

  1. Richmond & Coffman, 1997 , გვ. 50
  2. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 62
  3. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 63
  4. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 64
  5. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 65
  6. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 66
  7. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 67
  8. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 68-69
  9. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 70
  10. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 71
  11. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 72-73
  12. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 74
  13. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 75
  14. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 76-77
  15. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 78
  16. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 79
  17. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 80-81
  18. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 82
  19. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 83
  20. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 84
  21. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 85
  22. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 86
  23. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 87
  24. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 88
  25. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 89
  26. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 93
  27. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 94
  28. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 95
  29. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 96-97
  30. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 98
  31. Reiss, Mike. (2004). [DVD]. 20th Century Fox.
  32. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 99
  33. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 100
  34. Martyn, Warren; Wood, Adrian. (2000)New Kid on the Block. BBC. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-22.
  35. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 101
  36. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 102
  37. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 103
  38. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 104-105
  39. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 106
  40. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 107
  41. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 108
  42. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 109
  43. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 110
  44. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 111
  45. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 112-113
  46. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 114
  47. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 115
  48. რიჩმონდი და კოფმანი, 1997 , გვ. 116-117