სიმპსონები (ეპიზოდების სია)

თავისუფალი ქართულენოვანი ენციკლოპედია ვიკიპედიიდან
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება
სიმპსონების ვარსკვლავი ჰოლივუდში

ტელესერიალ სიმპსონების პირველი სერია ეთერში გავიდა 1989 წლის 17 დეკემბერს, სახელწოდებით „Simpsons Roasting on an Open Fire“. დღეისათვის ეთერში სრულად გავიდა 23 სეზონი. ამჟამად ეთერში 24-ე სეზონი გადის. თითოეულ სეზონში დაახლოებით 21-22 სერია შედის. სეზონების სხვადასხვა ეპიზოდებმა ამა თუ იმ ჯილდოზე წარდგენილები და გამარჯვებულები იყვნენ. DVD ფორმატში ოფიციალურად გამოვიდა პირველი 20 სეზონი. Blu-Ray დისკის ფორმატში გამოიცა 13-ე, 14-ე, 15-ე და 20-ე სეზონები.

სიმპსონების ფილმი, რომელიც გამოვიდა 2007 წლის 27 ივლისს, ასევე დიდი პოპულარობით სარგებლობდა.

2012 წლის 16 დეკემბრისათვის ეთერში გავიდა სერიალის 516 სერია.

წარმოდგენილ სიაში სერიები ქრონოლოგიურად არის დაწყობილი, მათი ეთერში გასვლის მიხედვით. სიაში არ არის წარმოდგენილი „ტრეისი ულმენის შოუ“ და „სიმპსონების ფილმი“.

სეზონები[რედაქტირება]

სეზონი ეპიზოდი პირველი
ჩვენება
სერიის
კოდი
DVD გამოცემის თარიღი
რეგიონი 1 რეგიონი 2 რეგიონი 4
1 13 1989–1990 7Gxx სექტემბერი 25, 2001 სექტემბერი 24, 2001 ოქტომბერი, 2001
2 22 1990–1991 7Fxx აგვისტო 6, 2002 ივლისი 8, 2002 სექტემბერი, 2002
3 24 1991–1992 8Fxx აგვისტო 26, 2003 ოქტომბერი 6, 2003 ოქტომბერი 22, 2003
4 22 1992–1993 9Fxx ივნისი 15, 2004 აგვისტო 2, 2004 აგვისტო 25, 2004
5 22 1993–1994 1Fxx დეკემბერი 21, 2004 მარტი 21, 2005 მარტი 23, 2005
6 25 1994–1995 2Fxx აგვისტო 16, 2005 ოქტომბერი 17, 2005 სექტემბერი 28, 2005
7 25 1995–1996 3Fxx დეკემბერი 13, 2005 იანვარი 30, 2006 მარტი 29, 2006
8 25 1996–1997 4Fxx აგვისტო 15, 2006 ოქტომბერი 2, 2006 სექტემბერი 27, 2006
9 25 1997–1998 5Fxx დეკემბერი 19, 2006 იანვარი 29, 2007 მარტი 21, 2007
10 23 1998–1999 AABFxx აგვისტო 7, 2007 სექტემბერი 10, 2007 სექტემბერი 26, 2007
11 22 1999–2000 BABFxx ოქტომბერი 7, 2008 ოქტომბერი 6, 2008 ნოემბერი 5, 2008
12 21 2000–2001 CABFxx ჯერ უცნობია ჯერ უცნობია ჯერ უცნობია
13 22 2001–2002 DABFxx ჯერ უცნობია ჯერ უცნობია ჯერ უცნობია
14 22 2002–2003 EABFxx ჯერ უცნობია ჯერ უცნობია ჯერ უცნობია
15 22 2003–2004 FABFxx ჯერ უცნობია ჯერ უცნობია ჯერ უცნობია
16 21 2004–2005 GABFxx ჯერ უცნობია ჯერ უცნობია ჯერ უცნობია
17 22 2005–2006 HABFxx ჯერ უცნობია ჯერ უცნობია ჯერ უცნობია
18 22 2006–2007 JABFxx ჯერ უცნობია ჯერ უცნობია ჯერ უცნობია
19 20 2007–2008 KABFxx ჯერ უცნობია ჯერ უცნობია ჯერ უცნობია
20 20 2008–2009 LABFxx 12 იანვარი 2010 ჯერ უცნობია 20 იანვარი
21 23 2009–2010 MABFxx ჯერ უცნობია ჯერ უცნობია ჯერ უცნობია
22 22 2010–2011 NABFxx ჯერ უცნობია ჯერ უცნობია ჯერ უცნობია
23 23 ჯერ უცნობია PABFxx ჯერ უცნობია ჯერ უცნობია ჯერ უცნობია
24 24 ჯერ უცნობია RABFxx ჯერ უცნობია ჯერ უცნობია ჯერ უცნობია
აგრეთვე იხილეთ

ეპიზოდები[რედაქტირება]

მითითება
  • # სვეტში:
    • პირველი ნომერი აღნიშნავს ეთერში პირველად გასვლის დროს
    • მეორე ნომერი აღნიშნავს ეპიზოდის ნომერს ამა თუ იმ სეზონში: მაგალითად, 1506 არის 15ე სეზონის 6ე ეპიზოდი.
  • სერიის კოდი აღნიშნავს ეპიზოდის კოდს, რომელიც მას მიანიჭა კომპანიამ. პირველი ორი სიმბოლო აღნიშნავს სეზონს, რომლისთვისაც ეს ეპიზოდი შეიქმნა. 7Gxx ამგვარად, არის პირველი სეზონის, მეორეა - 7Fxx, მესამეა 8Fxx და მეოთხეა 9Fxx. ამის შემდეგ, პირველი სეზონი იწყება ნომრით 1F და მხოლოდ მეცხრე სეზონის შემდეგ ნომერი ხდება 5F. მეათე სეზონით დაწყებული, გამოიყენბა კოდი AABF, ხოლო ამ კოდის პირველი ასო იცვლება ყოველ სეზონთან ერთად - BABF, CABF და ა.შ. კოდის ბოლოს მითითებული ნომერი აღნიშნავს იმ თანმიმდევრობას, რომლითაც წარმოებული იქნა ეპიზოდები.

სეზონი 1[რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : სიმპსონები (სეზონი 1).
# პირველი ეთერი სერიის კოდი სახელწოდება
1 - 101 დეკემბერი 17, 1989 7G08 Simpsons Roasting on an Open Fire
2 - 102 იანვარი 14, 1990 7G02 Bart the Genius
3 - 103 იანვარი 21, 1990 7G03 Homer's Odyssey
4 - 104 იანვარი 28, 1990 7G04 There's No Disgrace Like Home
5 - 105 თებერვალი 4, 1990 7G05 Bart the General
6 - 106 თებერვალი 11, 1990 7G06 Moaning Lisa
7 - 107 თებერვალი 18, 1990 7G09 The Call of the Simpsons
8 - 108 თებერვალი 25, 1990 7G07 The Telltale Head
9 - 109 მარტი 18, 1990 7G11 Life on the Fast Lane
10 - 110 მარტი 25, 1990 7G10 Homer's Night Out
11 - 111 აპრილი 15, 1990 7G13 The Crepes of Wrath
12 - 112 აპრილი 29, 1990 7G12 Krusty Gets Busted
13 - 113 მაისი 13, 1990 7G01 Some Enchanted Evening

სეზონი 2[რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : სიმპსონები (სეზონი 2).
# პირველი ეთერი სერიის კოდი სახელწოდება
14 - 201 ოქტომბერი 11, 1990 7F03 Bart Gets an F
15 - 202 ოქტომბერი 18, 1990 7F02 Simpson and Delilah
16 - 203 ოქტომბერი 25, 1990 7F04 Treehouse of Horror
17 - 204 ნოემბერი 1, 1990 7F01 Two Cars in Every Garage and Three Eyes on Every Fish
18 - 205 ნოემბერი 8, 1990 7F05 Dancin' Homer
19 - 206 ნოემბერი 15, 1990 7F08 Dead Putting Society
20 - 207 ნოემბერი 22, 1990 7F07 Bart vs. Thanksgiving
21 - 208 დეკემბერი 6, 1990 7F06 Bart the Daredevil
22 - 209 დეკემბერი 20, 1990 7F09 Itchy & Scratchy & Marge
23 - 210 იანვარი 10, 1991 7F10 Bart Gets Hit by a Car
24 - 211 იანვარი 24, 1991 7F11 One Fish, Two Fish, Blowfish, Blue Fish
25 - 212 იანვარი 31, 1991 7F12 The Way We Was
26 - 213 თებერვალი 7, 1991 7F13 Homer vs. Lisa and the 8th Commandment
27 - 214 თებერვალი 14, 1991 7F15 Principal Charming
28 - 215 თებერვალი 21, 1991 7F16 Oh Brother, Where Art Thou?
29 - 216 მარტი 7, 1991 7F14 Bart's Dog Gets an F
30 - 217 მარტი 28, 1991 7F17 Old Money
31 - 218 აპრილი 11, 1991 7F18 Brush with Greatness
32 - 219 აპრილი 25, 1991 7F19 Lisa's Substitute
33 - 220 მაისი 2, 1991 7F20 The War of the Simpsons
34 - 221 მაისი 9, 1991 7F21 Three Men and a Comic Book
35 - 222 ივლისი 11, 1991 7F22 Blood Feud

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება]