Google-ის შენაძენების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
Jump to navigation Jump to search
Google-ის ლოგო.

Googleკომპიუტერის პროგრამებისა და საძიებო სისტემის კომპანია. თითოეული შენაძენი არის განსაზღვრული კომპანიის შესასრულებლად, ზუსტი განსაზღვრების გარეშე. შეძენის თარიღად მიჩნეულია შეთანხმების დღე Google-სა და შენაძენ კომპანიას ან მის ყოფილ მფლობელს შორის. თითოეული შენაძენის ღირებულება ჩამოწეილია აშშ დოლარით, რადგან Google-ის მთავარი შტაბი მდებარეობს აშშ-ში. თუ შენაძენის ფასი არ მითითებული, ანუ ეს ინფორმაცია არ გამჟღავნებულა.

Google-ის უდიდესი შენაძენი არის DoubleClick, ონლაინც რეკლამის კომპანია, რომელიც შეიძინა 3.1 მილიარდ აშშ დოლარად. Google-ის მიერ შეძენილი კომპანიების უდიდესი ნაწილი დაფუძვნებულია აშშ-ში, ხოლო მათგან დიდი პროცენტი სან ფრანცისკოს ყურის ზონაში. 2009 წლის ნოემბრის მონაცემებით, Google-ს აქვს 59 შენაძენი.

შენაძენები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

რიცხვი შეძენის თარიღი კომპანია ბიზნესი ქვეყენა ღირებულება ($) გამოყენებული / ინტერგრირებული სქოლიო
1 2001 თებერვალი 12 Deja Usenet აშშ-ის დროშა USA Google Groups [1]
2 2001 სექტემბერი 20 Outride ვების საძიებელი სისტემა აშშ-ის დროშა USA Google Personalized Search (iGoogle) [2]
3 თებერვალი, 2003 Pyra Labs ვებლოგის პროგრამა აშშ-ის დროშა USA Blogger [3]
4 აპრილი, 2003 Neotonic Software მყიდველის უერთიერთობის მართვა აშშ-ის დროშა USA Google Groups, Gmail [4]
5 აპრილი, 2003 Applied Semantics ონლაინ რეკლამა აშშ-ის დროშა USA $&&&&&&0102000000.&&&&&0102,000,000 AdSense, AdWords [5]
6 2003 სექტემბერი 30 Kaltix ვების საძიებელი სისტემა აშშ-ის დროშა USA iGoogle [6]
7 ოქტომბერი, 2003 Sprinks ონლაინ რეკლამა აშშ-ის დროშა USA AdSense, AdWords [7]
8 ოქტომბერი, 2003 Genius Labs ბლოგირება აშშ-ის დროშა USA Blogger [8]
9 2004 მაისი 10 Ignite Logic HTML რედაქტორი აშშ-ის დროშა USA [9]
10 2004 ივნისი 23 BaiduA საძიებელი სისტემა ჩინურ ენაზე ჩინეთის დროშა CHN $&&&&&&&&05000000.&&&&&05,000,000 Baidu [10]
11 2004 ივლისი 13 Picasa სურათების ორგანიზატორი აშშ-ის დროშა USA Picasa, Blogger [11]
12 სექტემბერი, 2004 ZipDash Traffic ანალიზი აშშ-ის დროშა USA Google Maps მობილურისათვის [12]
13 ოქტომბერი, 2004 Where2 რუკის ანალიზი ავსტრალიის დროშა AUS Google Maps [13]
14 2004 ოქტომბერი 27 Keyhole, Inc რუკის ანალიზი აშშ-ის დროშა USA Google Maps, Google Earth [14]
15 2005 მარტი 28 Urchin Software Corporation ვებ-ანალიტიკა აშშ-ის დროშა USA Google Analytics [15]
16 2005 მაისი 12 Dodgeball სოციალური ქსელის სერვისი აშშ-ის დროშა USA Google Latitude [16]
17 ივლისი, 2005 Reqwireless მობილურის ბრაუზერი კანადის დროშა CAN Google Mobile [17]
18 2005 ივლისი 7 Current Communications Group Broadband internet access აშშ-ის დროშა USA $&&&&&&0100000000.&&&&&0100,000,000 Internet backbone [18]
19 2005 აგვისტო 17 Android მობილურის პროგრამა აშშ-ის დროშა USA Android [19]
20 ნოემბერი, 2005 Skia გრაფიკული პროგრამა აშშ-ის დროშა USA Android, Google Chrome Browser [20]
21 2005 ნოემბერი 17 Akwan Information Technologies საძიებელი სისტემა ბრაზილიის დროშა BRA Internet backbone [21]
22 2005 დეკემბერი 20 AOLB Broadband internet access აშშ-ის დროშა USA $&&&&&01000000000.&&&&&01,000,000,000 [22]
23 2005 დეკემბერი 27 Phatbits Widget-ის ძრავა აშშ-ის დროშა USA Google Desktop [23]
24 2005 დეკემბერი 31 allPAY GmbH მობილურის პროგრამა გერმანიის დროშა GER Google Mobile [24]
25 2005 დეკემბერი 31 bruNET GmbH მობილურის პროგრამა გერმანიის დროშა GER Google Mobile [24]
26 2006 იანვარი 17 dMarc Broadcasting რეკლამა აშშ-ის დროშა USA $&&&&&&0102000000.&&&&&0102,000,000 AdSense [25]
27 2006 თებერვალი 14 Measure Map ვებლოგის პროგრამა აშშ-ის დროშა USA Google Analytics [26]
28 2006 მარტი 9 Upstartle ტექსტური პროცესორი აშშ-ის დროშა USA Google Documents [27]
29 2006 მარტი 14 @Last Software 3D მოდელირების პროგრამა აშშ-ის დროშა USA Google Sketchup [28]
30 2006 აპრილი 9 Orion ვების საძიებელი სისტემა ავსტრალიის დროშა AUS Google Search [29]
31 2006 ივნისი 1 2Web Technologies Online spreadsheets აშშ-ის დროშა USA Google Spreadsheet [30][31]
32 2006 აგვისტო 15 Neven Vision კომპიუტერის ხედვა აშშ-ის დროშა USA Picasa [32]
33 2006 ოქტომბერი 9 YouTube ვიდეოების გავრცელება აშშ-ის დროშა USA $&&&&&01650000000.&&&&&01,650,000,000 YouTube [33][34]
34 2006 ოქტომბერი 31 JotSpot ვების პროგრამა აშშ-ის დროშა USA Google Sites [35]
35 2006 დეკემბერი 18 Endoxon რუკის შექმნა შვეიცარიის დროშა CHE $&&&&&&&028000000.&&&&&028,000,000 Google Maps [36]
36 2007 იანვარი 4 XunleiC File sharing ჩინეთის დროშა CHN $&&&&&&&&05000000.&&&&&05,000,000 [37]
37 2007 თებერვალი 16 Adscape რეკლამა კომპიუტერულ თამაშში აშშ-ის დროშა USA $&&&&&&&023000000.&&&&&023,000,000 AdSense [38]
38 2007 მარტი 16 Trendalyzer სტატისტიკური პროგრამა შვედეთის დროშა SWE Google Analytics [39]
39 2007 აპრილი 17 Tonic Systems საპრეზენტაციო პროგრამა აშშ-ის დროშა USA Google Documents [40]
40 2007 აპრილი 19 Marratech ვიდეოკონფერენცია შვედეთის დროშა SWE Google Talk [41]
41 2007 აპრილი 13 DoubleClick ონლაინ რეკლამა აშშ-ის დროშა USA $&&&&&03100000000.&&&&&03,100,000,000 AdSense [42][43][44]
42 2007 მაისი 11 GreenBorder კომპიუტერის უსაფრთხოება აშშ-ის დროშა USA Google Chrome [45]
43 2007 ივნისი 1 Panoramio ფოტოჰოსტინგი ესპანეთის დროშა ESP Panoramio [46]
44 2007 ივნისი 3 FeedBurner Web feed აშშ-ის დროშა USA $&&&&&&0100000000.&&&&&0100,000,000 FeedBurner [47]
45 2007 ივნისი 5 PeakStream Parallel processing აშშ-ის დროშა USA სერვერი (კომპიუტერი) [48]
46 2007 ივნისი 19 Zenter საპრეზენტაციო პროგრამა აშშ-ის დროშა USA Google Documents [49]
47 2007 ივლისი 2 GrandCentral VoIP აშშ-ის დროშა USA $&&&&&&&045000000.&&&&&045,000,000 Google Voice [50][51]
48 2007 ივლისი 20 Image America აეროფოტოგრაფია აშშ-ის დროშა USA Google Maps [52]
49 2007 ივლისი 9 Postini კომუნიკაციის უსაფრთხოება აშშ-ის დროშა USA $&&&&&&0625000000.&&&&&0625,000,000 Gmail [53]
50 2007 სექტემბერი 27 Zingku სოციალური ქსელის სერვისი აშშ-ის დროშა USA Google Mobile [54]
51 2007 ოქტომბერი 9 Jaiku მიკრობლოგირება ფინეთის დროშა FIN Google Mobile [55]
52 2008 ივლისი 30 Omnisio ონლაინ ვიდეო აშშ-ის დროშა USA $&&&&&&&015000000.&&&&&015,000,000 YouTube [56]
53 2008 სექტემბერი 12 TNC (Tatter and Company) ვებლოგის პროგრამა სამხრეთ კორეის დროშა KOR Textcube.com [57]
54 2009 აგვისტო 5 On2 ვიდეოს კუმშვა აშშ-ის დროშა USA $ 106,500,000 [58]
55 2009 სექტემბერი 16 reCAPTCHA უსაფრთხოება აშშ-ის დროშა USA [59]
56 2009 ნოემბერი 9 AdMob მობილურის რეკლამა აშშ-ის დროშა USA $750,000,000 [60]
57 2009 ნოემბერი 9 Gizmo5 VoIP აშშ-ის დროშა USA $30,000,000 Google Voice [61]
58 2009 ნოემბერი 23 Teracent ონლაინ რეკლამა აშშ-ის დროშა USA Adsense [62]
59 2009 დეკემბერი 4 AppJet (EtherPad) Collaborative real-time editor აშშ-ის დროშა USA Google Wave [63]
60 თებერვალი 12, 2010 Aardvark Social Search აშშ-ის დროშა USA $50,000,000 Aardvark [64]
61 თებერვალი 17, 2010 reMail Email Search აშშ-ის დროშა USA Gmail [65]
62 მარტი 1, 2010 Picnik Photo Editing აშშ-ის დროშა USA $5,000,000 Picasa [66][67]
63 მარტი 5, 2010 DocVerse Microsoft Office files sharing site აშშ-ის დროშა USA $25,000,000 Google Docs [68]
64 აპრილი 2, 2010 Episodic Online video platform start-up აშშ-ის დროშა USA YouTube [69]
65 აპრილი 12, 2010 PlinkArt Visual Search Engine Mobile start-up გაერთიანებული სამეფოს დროშა UK Google Goggles [70]
66 აპრილი 20, 2010 Agnilux Server technology start-up აშშ-ის დროშა USA [71]
67 აპრილი 27, 2010 LabPixies Gadgets ისრაელის დროშა ISR [72]
68 აპრილი 30, 2010 Bump Technologies Desktop environment კანადის დროშა CAN $&&&&&&&030000000.&&&&&030,000,000 Google Android [73]
70 მაისი 20, 2010 Simplify Media Music syncing გაერთიანებული სამეფოს დროშა UK Android [74]
71 მაისი 21, 2010 Ruba.com Travel აშშ-ის დროშა USA Google [75]
72 ივნისი 3, 2010 Invite Media Advertising აშშ-ის დროშა USA $81,000,000 DoubleClick [76]
73 ივლისი 1, 2010 ITA Software Travel technology აშშ-ის დროშა USA $700,000,000 [77]
74 ივლისი 16, 2010 Metaweb Semantic Search აშშ-ის დროშა USA [78]
75 აგვისტო 4, 2010 Instantiations Java/Eclipse/AJAX Developer Tools აშშ-ის დროშა USA Google Web Toolkit [79][80]
76 აგვისტო 5, 2010 Slide.com Social gaming აშშ-ის დროშა USA $182,000,000 [81]
77 აგვისტო 10, 2010 Jambool Social Gold payment აშშ-ის დროშა USA $70,000,000 [82]
78 აგვისტო 15, 2010 Like.com Visual Search Engine აშშ-ის დროშა USA $100,000,000 boutiques.com [83][84]
79 აგვისტო 30, 2010 Angstro Social networking service აშშ-ის დროშა USA [85]
80 აგვისტო 30, 2010 SocialDeck, Inc. Social gaming კანადის დროშა CAN [86]
81 სექტემბერი 13, 2010 Quiksee Online video ისრაელის დროშა ISR $10,000,000 Google Maps [87]
82 სექტემბერი 28, 2010 Plannr Schedule Management აშშ-ის დროშა USA [88]
83 ოქტომბერი 1, 2010 BlindType Touch Typing საბერძნეთის დროშა GRE Android [89]
84 დეკემბერი 3, 2010 Phonetic Arts Speech synthesis გაერთიანებული სამეფოს დროშა UK Google Voice, Google Translate [90]
85 დეკემბერი 3, 2010 Widevine Tecnologies DRM აშშ-ის დროშა USA Google TV [91]

იხილეთ აგრეთვე[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

შენიშვნები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • ^A  იყიდა 2.6%-იანი წილით.
  • ^B  იყიდა 5%-იანი წილით
  • ^C  იყიდა 4%-იანი წილით

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სქოლიო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  1. Google Acquires Usenet Discussion Service and Significant Assets from Deja.com. Google (2001-02-12). წაკითხვის თარიღი: 2007-04-04.
  2. McCaffrey, Cindy. (2001-09-20) Google Acquires Technology Assets of Outride Inc. Google. წაკითხვის თარიღი: 2007-04-04.
  3. Sherman, Chris. (2003-02-18) Puzzling Out Google's Blogger Acquisition. Search Engine Watch. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-08.
  4. Google acquires Neotonic Software. Search Engine Journal (2004-06-04). წაკითხვის თარიღი: 2007-04-04.
  5. Google Buys Applied Semantics. Search Engine Watch (2003-04-23). წაკითხვის თარიღი: 2008-01-08.
  6. Orlowski, Andrew. (2003-09-30) Google buys search engine – PageRank RIP?. The Register. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-08.
  7. Grunberg, Ilana. (2003-11-05) Google Acquires Sprinks. SearchNewz. წაკითხვის თარიღი: 2007-07-03.
  8. List of Companies Acquired by Google. SEO Consultants. წაკითხვის თარიღი: 2007-07-03.
  9. Google Quietly Acquires Ignite Logic. WebProNews (2004-05-10). წაკითხვის თარიღი: 2007-04-04.
  10. Google acquires sizeable stake in Baidu. People's Daily Online (2004-06-16). წაკითხვის თარიღი: 2008-01-08.
  11. Mara, Janis. (2007-07-13) Google Acquires Picasa. Clickz. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-08.
  12. Bazeley, Michael. (2005-03-30) Google acquires traffic info start-up Zipdash. SiliconBeat. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-08.
  13. LeMay, Renai. (2005-07-29) Google mapper advises: take browsers to the limit. CNET. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-08.
  14. Google Acquires Keyhole Corp. Google (2004-10-27). წაკითხვის თარიღი: 2007-04-04.
  15. Google Agrees To Acquire Urchin. Google (2005-03-28). წაკითხვის თარიღი: 2007-04-04.
  16. Google buys Dodgeball. Engadget (2005-05-12). წაკითხვის თარიღი: 2007-04-04.
  17. Google turning Canada into mobile software mecca. The Register (2006-01-10). წაკითხვის თარიღი: 2007-04-04.
  18. Google invests in power-line broadband. ZDNet (2007-07-07). წაკითხვის თარიღი: 2007-04-04.
  19. Google Buys Android for Its Mobile Arsenal. Business Week (2005-08-17). წაკითხვის თარიღი: 2007-04-04.
  20. Krishnan, Anne. (2007-01-06) Google already has foothold in Triangle. The News & Observer. წაკითხვის თარიღი: 2007-04-04.
  21. Google Continues International Expansion, Opens Offices in Latin America. Google (2005-11-17). წაკითხვის თარიღი: 2007-04-04.
  22. Time Warner's AOL and Google to Expand Strategic Alliance. Google (2005-12-20). წაკითხვის თარიღი: 2007-04-04.;Google Sells AOL Stake Back To Time Warner For $283 Million. Business Insider (2009-09-27). წაკითხვის თარიღი: 2009-09-11.
  23. Mills, Elinor. (2007-06-27) Ex-Googler tells all to Microsoft. CNET. წაკითხვის თარიღი: 2008-03-18.
  24. 24.0 24.1 Google Subsidiaries. U.S. Securities and Exchange Commission. წაკითხვის თარიღი: 2008-03-19.
  25. Google Acquires dMarc Radio for $1.2 Billion. Information Week (2006-01-17). წაკითხვის თარიღი: 2007-04-04.
  26. Here comes Measure Map. Official Google blog (2006-02-14). წაკითხვის თარიღი: 2007-04-04.
  27. Google buys Web word-processing technology. CNET (2007-03-09). წაკითხვის თარიღი: 2007-04-04.
  28. Google acquires @Last Software. CNET (2006-03-14). წაკითხვის თარიღი: 2007-04-04.
  29. Oates, John. (2006-04-10) Google buys Orion algorithm. The Register. წაკითხვის თარიღი: 2008-03-22.
  30. Roberts, Paul. (2006-06-07) Google bites the Big Apple. InfoWorld. წაკითხვის თარიღი: 2007-04-04.
  31. Chan, Rex. (2007-02-01) Strategic Use of Information Technology (PDF). University of California, Irvine. წაკითხვის თარიღი: 2008-03-19.
  32. A better way to organize photos?. Official Google Blog (2006-08-15). წაკითხვის თარიღი: 2007-04-02.
  33. La Monica, Paul R. (2006-10-09) Google to buy YouTube for $1.65 billion. CNN. წაკითხვის თარიღი: 2006-10-09.
  34. Google To Acquire YouTube for $1.65 Billion in Stock. Google. წაკითხვის თარიღი: 2008-03-19.
  35. Ames, Ben. (2006-10-31) Google Buys JotSpot, Offers Free Wiki Pages. PC World. წაკითხვის თარიღი: 2006-10-09.
  36. Perez, Juan Carlos. (2006-12-18) Google buys Endoxon. InfoWorld. წაკითხვის თარიღი: 2007-04-02.
  37. Google says bought stake in China's Xunlei. Reuters (2007-01-04). წაკითხვის თარიღი: 2007-05-21.
  38. Olson, Ryan. (2007-02-15) Google Agrees to Buy Adscape. Red Herring. დაარქივებულია ორიგინალიდან - 2007-08-07. წაკითხვის თარიღი: 2007-04-02.
  39. Rosmarin, Rachel. (2007-03-16) Google Buys Data Visualization Software. Forbes. წაკითხვის თარიღი: 2007-04-02.
  40. We want to welcome the team from Tonic Systems to Google. Official Google Blog (2007-04-13). წაკითხვის თარიღი: 2007-04-17.
  41. Collaborating with Marratech. Official Google Blog (2007-04-19). წაკითხვის თარიღი: 2007-04-19.
  42. Wojcicki, Susan. (2007-04-13) The next step in Google advertising. Official Google Blog. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-08.
  43. US Clears Google Acquisition of DoubleClick. Economic Times (2007-12-23). წაკითხვის თარიღი: 2007-12-22.
  44. West, Ellen. (2008-03-11) Google Closes Acquisition of DoubleClick. Google. წაკითხვის თარიღი: 2008-03-18.
  45. Kawamoto, Dawn. (2007-05-29) Google acquires GreenBorder Technologies. CNET. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-08.
  46. Duncan, Geoff. (2007-06-01) Google has announced plans to acquire Spain's Panoramio photo sharing service. Digital Trends. წაკითხვის თარიღი: 2007-06-01.
  47. Google buys Internet news delivery firm FeedBurner. The Age (2007-06-02). წაკითხვის თარიღი: 2008-03-22.
  48. Google shivs server crowd with PeakStream buy. The Register (2007-06-05). წაკითხვის თარიღი: 2007-06-05.
  49. We're pleased to announce that we've acquired the assets of Zenter. Official Google Blog (2007-06-19). წაკითხვის თარიღი: 2008-01-08.
  50. Moving to Google Voice!. Official Google Voice Blog (2009-03-12). წაკითხვის თარიღი: 2009-03-13.
  51. We're pleased to announce that we have acquired GrandCentral Communications. Official Google Blog (2007-07-02). წაკითხვის თარიღი: 2007-07-02.
  52. We have acquired ImageAmerica, a company that builds high resolution cameras for the collection of aerial imagery.. Google LatLong Blog (2007-07-20). წაკითხვის თარიღი: 2007-07-21.
  53. Google buys Postini for $625m. vnunet (2007-07-09). დაარქივებულია ორიგინალიდან - 2007-12-20. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-08.
  54. Niccolai, James. (2007-09-29) Google Buys Mobile Social Network Zingku. PC World. წაკითხვის თარიღი: 2008-01-08.
  55. Google acquires Jaiku. Jaiku (2007-10-09). წაკითხვის თარიღი: 2008-01-08.
  56. YouTube and Omnisio Join Forces. YouTube Blog (2008-07-30). წაკითხვის თარიღი: 2008-07-30.
  57. Google buys Korean blogging software company. Reuters (2008-09-13). წაკითხვის თარიღი: 2009-03-24.
  58. Google to Acquire On2 Technologies. Google Press release (2009-08-05). წაკითხვის თარიღი: 2009-08-05.
  59. Teaching computers to read: Google acquires reCAPTCHA (2009-09-16). წაკითხვის თარიღი: 2009-09-16.
  60. Facts about Google's acquisition of AdMob (2009-09-16). წაკითხვის თარიღი: 2009-09-16.
  61. Exclusive: Google Has Acquired Gizmo5 (2009-09-16). წაკითხვის თარიღი: 2009-11-09.
  62. Google Has Acquired Teracent (2009-11-24). წაკითხვის თარიღი: 2009-11-28.
  63. Google Acquires AppJet (2009-12-04). წაკითხვის თარიღი: 2009-12-04.
  64. Google acquires social search engine Aardvark (2010-02-12). წაკითხვის თარიღი: 2010-02-12.
  65. Google Continues Shopping Spree; Acquires reMail And Former Gmail Employee (2010-02-17). წაკითხვის თარიღი: 2010-02-17.
  66. Google acquires Picnik (2010-03-01). წაკითხვის თარიღი: 2010-03-01.
  67. Deals may rise as tech firms overflow with cash (2010-05-13). წაკითხვის თარიღი: 2010-05-13.
  68. Google acquires DocVerse (2010-03-05). წაკითხვის თარიღი: 2010-03-05.
  69. Episodic Joins Google (2010-04-02). წაკითხვის თარიღი: 2010-04-02.
  70. Google Acquires Its First Ever UK Startup. Visual Search Engine Plink. (2010-04-12). წაკითხვის თარიღი: 2010-04-12.
  71. Google acquires startup formed by PA Semi defectors (2010-04-12). წაკითხვის თარიღი: 2010-04-20.
  72. Google buys Labpixies. InformationWeek (2010-04-27). წაკითხვის თარიღი: 2010-04-27.
  73. Google Buys Bump Technologies, Maker of 3-D Desktop Software. Bloomberg, L.P (2010-05-02). წაკითხვის თარიღი: 2010-04-30.
  74. Google Buys Simplify Media To Power Music Syncing For New iTunes Competitor. TechCrunch (2010-05-20). წაკითხვის თარიღი: 2010-02-25.
  75. nclick_check=1 Serial entrepreneur Mike Cassidy sells Ruba to Google. Venturebeat (2010-05-21). წაკითხვის თარიღი: 2010-09-22.
  76. Google buys online ad startup Invite Media. San Jose Mercury (2010-06-03). წაკითხვის თარიღი: 2010-06-03.
  77. Google and ITA Software Sign Acquisition Agreement. Google Investor Relations (2010-07-01). წაკითხვის თარიღი: 2010-07-01.
  78. Metaweb Joins Google (2010-07-16). წაკითხვის თარიღი: 2010-07-16.
  79. Siemers, Erik. “Instantiations acquired by Google“, 2010-08-05. წაკითხვის თარიღი: 2010-08-05. 
  80. Google buys Java tools from Instantiations (2010-08-05). წაკითხვის თარიღი: 2010-08-05.
  81. Google to Acquire Slide (2010-08-05). წაკითხვის თარიღი: 2010-08-05.
  82. Google to Acquire jambool (2010-08-10). წაკითხვის თარიღი: 2010-08-10.
  83. Google to Acquire Like.com (2010-08-15). წაკითხვის თარიღი: 2010-08-15.
  84. Geek chic: Google launches Boutiques.com (2010-11-18). წაკითხვის თარიღი: 2010-12-04.<
  85. Google buys Angstro (2010-08-30). წაკითხვის თარიღი: 2010-08-30.
  86. Google buys Canadian gaming company SocialDeck (2010-08-30). წაკითხვის თარიღი: 2010-08-30.
  87. Google purchases Israeli startup Quiksee (2010-09-13). წაკითხვის თარიღი: 2010-09-13.
  88. Google Buys Schedule Management Startup Plannr. ციტატა: „According to multiple sources familiar with the matter, Google has just bought Seattle-based mobile planning startup Plannr, which if you remember our coverage launched about two months ago as an Outlook for hipsters. Plannr, which targets groups of friends less than ten people, is attempting to tie together geolocation, email, SMS and phone calls in order to create an uber-scheduling tool.“ წაკითხვის თარიღი: 2010-09-28.
  89. Google Acquires Impressive Touchscreen Keyboard Startup BlindType. TechCrunch (2010-10-01). წაკითხვის თარიღი: 2010-12-04.
  90. Can we talk? Better speech technology with Phonetic Arts. Official Google Blog (2010-12-03). წაკითხვის თარიღი: 2010-12-04.
  91. On demand is in demand: we’ve agreed to acquire Widevine. Official Google Blog (2010-12-03). წაკითხვის თარიღი: 2010-12-04.