Apple II-ის თამაშების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
Jump to navigation Jump to search
ორიგინალი Apple II

სია მოიცავს Apple II თამაშებს. Apple II არის კომპანია Apple-ის მიერ შემუშავებული კომპიუტერი, რომელიც პოპულარული იყო 1970-1990-იან წლებში.

თამაშები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სახელი წელი დეველოპერი გამომცემელი ჟანრი
„$100,000 Pyramid“ 1987 კრეიგ კარლსონი[1] The Box Office
„2400 A.D.“ 1987 Origin Systems Origin Systems
„3 in 1 College & Pro Football“ 1984
„4th & Inches“ 1988 Accolade Accolade სპორტული თამაში
„Adventure“ (ასევე ცნობილია როგორც „Colossal Cave Adventure“, „ADVENT“, ან „Colossal Cave“) 1981 უილიამ კროუთერი და დონ ვუდსი CRL ტექსტური სათავგადასავლო თამაში
„Adventure Construction Set“ 1985 სტიუარტ სმითი Electronic Arts
'„Adventure in Time“ 1981 Phoenix Software, Inc Phoenix Software, Inc
„Adventure to Atlantis“ 1982 რობერტ კლარდი Synergistic Software
„Adventureland“ 1978 Adventure International Adventure International ინტერაქტიული რომანი
„Adventures in Narnia: Dawn Treader“ 1984 Liveware / Gruen Studios Word Publishing მოქმედებითი-სათავგადასავლო
„Adventures in Narnia: Narnia“ 1984 Liveware / Gruen Studios Word Publishing მოქმედებითი-სათავგადასავლო
„The Adventures of Buckaroo Banzai: Across the Eighth Dimension“ 1984 Adventure International Adventure International
„AE“ 1982 Programmers 3 Brøderbund არკადა
„Airheart“ 1986 Dan Gorlin Productions Brøderbund
„Akalabeth“ 1979 რიჩარდ გერიოტი California Pacific Computer Company
„Ali Baba and the Forty Thieves“ 1982 სტიუარტ სმითი Quality Software
„Alien Rain“ 1981 ტონი სუძუკი Brøderbund არკადული შუტერი
„Aliens: The Computer Game“ 1986 Activision Activision მოქმედებითი-სათავგადასავლო
„Alpine Encounter“ 1985 ibidinc Games Random House
„Alter Ego“ 1986 Activision Activision RPG
„Alternate Reality: The City“ 1985 Paradise Programming Datasoft RPG
„Alternate Reality: The Dungeon“ 1987 Paradise Programming Datasoft RPG
„Amazon“ 1984 მაიკლ კრაიტონი Telarium გრაფიკული სათავგადასავლო
„Amnesia“ 1986 Cognetics Corporation Electronic Arts ინტერაქტიული რომანი
„Ancient Art of War“ 1984 Evryware Brøderbund
„Anti Gravity“ 1984
„Ape Escape“ 1982
„Apple Cider Spider“ 1983 Sierra Entertainment Sierra Entertainment
'„Apple Panic“ 1981 Brøderbund Brøderbund
„Apple Trek“ 1979 Apple Computer, Inc. Apple Computer, Inc.
„Aquatron“ 1983 ჯასტინ გრეი Sierra On-Line
„Arcade Bootcamp“ 1984
„The Arcade Machine“ 1982 Brøderbund Brøderbund
„Archon“ 1983 Free Fall Associates Electronic Arts მოქმედებითი-სათავგადასავლო
„Archon II: Adept“ 1984 Free Fall Associates Electronic Arts
„Arcticfox“ 1986 Dynamix Electronic Arts
„Ardy the Aardvark“ 1982 Stern Electronics Tago Electronics
„Arena of Octos“ 1981 Steve Kropinak SoftSide
„Arkanoid“ 1988 Taito Taito არკადული შუტერი
„The Asteroid Field“ 1980 Cavalier Computer Cavalier Computer
„Astro-Grover“ 1984 Children's Computer Workshop CBS Software
„Autoduel“ 1985 Origin Systems Origin Systems
„Aztec“ 1982 Paul Stephenson Datamost
„Bad Dudes“ 1988 Quicksilver Software Data East
„Balance of Power“ 1985 კრის კროუფორდი Mindscape
„Ballblazer“ 1984 Lucasfilm Games Atari
„Ballyhoo“ 1985 Infocom Infocom
„Bandits“ 1982 Tony Ngo and Benny Ngo Sirius Software
„Bard's Tale“ 1985 Interplay Productions Electronic Arts RPG
„The Bard's Tale II: The Destiny Knight“ 1986 Interplay Productions Electronic Arts
„The Bard's Tale III: Thief of Fate“ 1988 Interplay Productions Electronic Arts
„Bats in the Belfry“ 1983 Samuel Moore Phoenix Software
„Battle Chess“ 1988 Interplay Interplay
„BC's Quest for Tires“ 1983 Sydney Development Sierra On-Line
„Beach Head“ 1983 Access Software U.S. Gold
„Beach Head II“ 1988 Access Software Access Software
„Bee Crunch“
„Beer Run“ 1981 Sirius Software Sirius Software
„Below the Root“ 1984 Dale DeSharone Windham Classics
„Beneath Apple Manor“ 1978 Don Worth The Software Factory
„Beyond Castle Wolfenstein“ 1984 Muse Software Muse Software სტელსი თამაში
„Beyond Zork“ 1987 Infocom Infocom RPG
„The Bilestoad“ 1982 მარკ გუდმენი Datamost
„Black Magic“ 1987 Datasoft Datasoft
„Blade of Blackpoole“ 1983 Sirius Software Sirius Software
„Blister Ball“ 1981 როდნი მაკოლეი Creative Computing Software
„Bloody Murder“ 1979 Stoneware
„Bolo“ 1982 Synergistic Software Synergistic Software
„Bongo's Bash“ 1985 ჯონ რომერო inCider Magazine ლაბირინთი თამაში
„Borrowed Time“ 1985 Interplay Productions, Inc. Activision
„Boulder Dash“ 1984 First Star Software Various მოქმედებითი
'„Bouncing Kamungas“ 1983 Tom Becklund Penguin Software
„Broadsides“ 1983 Strategic Simulations, Inc. Strategic Simulations, Inc.
„Bruce Lee“ 1984 Datasoft Datasoft
„Bubble Bobble“ 1988 Novalogic Taito
„Buck Rogers“ 1982 Sega Sega
„Bug Attack“ 1981 Cavalier Computer Cavalier Computer არკადა
„Bureaucracy“ 1987 Infocom Infocom ინტერაქტიული რომანი
„BurgerTime“ 1983 Mattel Electronics Mattel Electronics არკადა
„California Games“ 1987 Epyx Epyx
„Cannonball Blitz“ 1982 Sierra On-Line Sierra On-Line პლატფორმერი
„Canyon Climber“ 1982 Datasoft Datasoft პლატფორმერი
„Captain Goodnight and the Islands of Fear“ 1985 Brøderbund Brøderbund
„Castle Smurfenstein“ 1983
„Castle Wolfenstein“ 1981 Muse Software Muse Software სტელსი
„Catacomb“ 1989 John Carmack Softdisk
„Cavern Creatures“ 1983 პოლ ლოურენსი Datamost
„Caverns of Callisto“ 1983 Origin Systems Origin Systems
„Ceiling Zero“ 1981 RAM Software Turnkey Software Shoot 'em up
„Centauri Alliance“ 1990 Brøderbund Brøderbund
„Centipede“ 1983 Atarisoft
„Championship Lode Runner“ 1983 Brøderbund Brøderbund
„Chessmaster 2000“ 1986 Software Toolworks Software Toolworks ჭადრაკი
„Chivalry“ 1983 Optimum Resource Optimum Resource მოქმედებითი როლური ვიდეო თამაში
„Choplifter“ 1982 Dan Gorlin Brøderbund მოქმედებითი
„Chuck Yeager's Advanced Flight Trainer“ 1987 Lerner Research Electronic Arts
„Commando“ 1987 Quicksilver Software Data East
„Computer Baseball“ 1987 Strategic Simulations, Inc. Strategic Simulations, Inc. სპორტული თამაში
„Computer Quarterback“ 1981 Strategic Simulations, Inc. Strategic Simulations, Inc. სპორტული თამაში
„Conan: Hall of Volta“ 1984 SE Software Datasoft
„Congo“ 1982 Sentient Software, Inc Sogiciel
“Congo Bongo“ 1983 Sega Sega არკადა
„Copts and Robbers“ 1983 ალან მერელი და ერიკ კნოპი Sirius Software
„The Count“ 1981 Adventure International Adventure International
„The Coveted Mirror“ 1983 Penguin Software Penguin Software
„Cranston Manor“ 1981 On-Line Systems On-Line Systems
„Crazy Mazey“ 1982 Datamost Datamost
„Crickety Manor“
„Crisis Mountain“ 1982 დევიდ შრიოდერი Synergistic Software, Inc.
„Cross Country USA“ 1985 Didatech Didatech
„Crossfire“ 1981 Sierra On-Line Sierra On-Line
„Crush, Crumble and Chomp!“ 1981 Epyx Epyx
„Crypt of Medea“ 1984 Sir-Tech Sir-Tech
„Crystal Castles“ 1983 Atarisoft
„Curse of the Azure Bonds“ 1989 Strategic Simulations, Inc (SSI) Strategic Simulations, Inc (SSI) RPG
„Curse of Crowley Manor“ 1981 Adventure International Adventure International
„Cyber Strike“ 1980 Sirius Software Sirius Software
„Cyclod“ 1984 Hunter Hancock Sirius Software
„The Dam Busters“ 1984 Sydney Development Corp. Accolade
„Dangerous Dave“ 1988 ჯონ რომერო „UpTime“ პლატფორმერი
„The Dark Crystal“ 1983 Sierra Online SierraVenture
„Dark Forest“ 1981 Sirius Software Sirius Software
„Dark Tower“ 1984 Melbourne House Melbourne House
„Dart Room“
„David's Midnight Magic“ 1982 დევიდ სნაიდერი Brøderbund Pinball
„Dawn Patrol“ 1982
„Deadline“ 1982 Infocom Infocom ინტერაქტიული რომანი
„Death in the Caribbean“ 1983 Micro Fun Micro Fun გრაფიკული-სათავგადასავლო
„Death Race '82“
„Deathlord“ 1987 Electronic Arts Electronic Arts RPG
„Deathmaze 5000“ 1980 ფრანკ კორი და უილიამ დენმანი Med Systems Software
„Delta Squadron“ 1983 Nexa Corporation Nexa Corporation
„Demon's Forge“ 1981 Saber Software
„Demon's Winter“ 1988 Strategic Simulations, Inc. Strategic Simulations, Inc. RPG
„Depth Charge“ 1978 კრის ობერთი The Elektrik Keyboard
„Designasaurus“ 1988 DesignWare Britannica Software
„Diamond Mine“ 1983 IDSI Roklan Corporation
„Dig Dug“ 1982 Atari, Inc. Atarisoft არკადა
„Dino Eggs“ 1983 Micro Fun Micro Fun
„Dino Smurf“
„Dogfight“ 1980 ბილ ბაშამი Microlab, Inc.
„Dondra“ 1987 Spectrum Holobyte Spectrum Holobyte
„Donkey Kong“ 1984 Atarisoft
„Drol“ 1983 Aik Beng Brøderbund
„Dung Beetles“ 1982 ბობ ბიშოპი DataSoft
„Dungeon!“ 1982
„Dungeon Campaign“ 1978 Synergistic Software Synergistic Software
„Dynasty“ 1978 ვეიმან ფონგი Apple Core
„Eamon“ 1980 დონალდ ბრაუნი
„Earl Weaver Baseball“ 1989 Mirage Graphics Electronic Arts
„Earth Orbit Stations“ 1987 კარლ ბუიტერი Electronic Arts
„Earthly Delights“ 1983 როჯერ წებსტერი და დენ ლევიტონი Datamost
„Electrifying Adventures“ 1983 უცნობია MECC
„Elite“ 1985 დევიდ ბრაბენი და იან ბელი Firebird
„Empire: Wargame of the Century“ 1987 Northwest Software Interstel Corporationn
„Empire I: World Builders“ 1981 Edu-ware Services Interactive Fantasies
„Empire II: Interstellar Sharks“ 1982 Edu-ware Services Interactive Fantasies
„Empire III: Armageddon“ 1983 Edu-ware Services Interactive Fantasies
„Epoch“ 1981 ლარი მილერი Sirius Software
„Escape from Antcatraz“ 1985 ლორი ჰოპინგი Scholastic Corporation
„Escape from Arcturus“ 1981 Synergistic Software Synergistic Software
„Escape from Rungistan“ 1982 Bob Bluaschild Sirius Software
„ET Comes Back“
„Evolution“ 1982 ჯეფ სემბერი და დონ მატრიკი Sydney Development Corp
„Expedition Amazon“ 1983 უილარდ ფილიპსი Penguin Software
„Exterminator“
„EZLOGO“
„F-15 Strike Eagle“ 1985 Microprose Microprose
„Falcons“ 1981 Piccadilly Software Piccadilly Software
„Fight Night“ 1985 Sydney Development Corp Accolade
„Firebug“ 1982 Muse Software Muse Software
„Flight Simulator I“ 1979 subLOGIC subLOGIC
„Flight Simulator II“ 1983 subLOGIC subLOGIC
„Fooblitzky“ 1985 Infocom Infocom
„Fracas“ 1980 Quality Software Computersmiths
`Fraction Munchers~
„Freedom!“ 1992 MECC MECC
„Frogger“ 1983 ოლაფ ლუბეკი Sierra On-Line
„Frogger II: ThreeeDeep!“ 1984
„G.I. Joe: A Real American Hero“ 1985 Epyx Epyx
„Galaxian“ 1983 Atarisoft
„Gamma Goblins“ 1981 Sirius Software Sirius Software არკადა
„Gateway to Apshai“ 1983 The Connelley Group Epyx მოქმედებითი როლური თამაში
„Gato“ 1985 Spectrum Holobyte Spectrum Holobyte
„Gauntlet“ 1985 Atari Mindscape
„Gemstone Healer“ 1986 Paradigm Creators Strategic Simulations
„Gemstone Warrior“ 1984 Paradigm Creators Strategic Simulations
„Gertrude's Secrets“ 1984 The Learning Company The Learning Company
„Ghostbusters“ 1984 Activision Activision
„Gobbler“ 1981 ოლაფ ლუბეკი On-Line Systems
„Gold Rush!“ 1988 Sierra On-Line Sierra On-Line
„Gorgon“ 1981 Sirius Software Sirius Software
„Grammar Gremlins“
„The Great American Cross-Country Road Race“ 1985 Activision Activision
„Gremlins“ 1984 Atari Atarisoft
„Gruds in Space“ 1983 Sirius Software Sirius Software
„Guerrilla War“ 1987 Quicksilver Software Data East
„Hacker“ 1985 Activision Activision
„Hacker II: The Doomsday Files“ 1986 Activision Activision
„Hadron“ 1981 Sirius Software Sirius Software
„Halley Project“ 1985 ტომ სნაიდერი და ომარ ხუდარი Mindscape
„Hard Hat Mack“ 1983 მაიკლ ებოტი და მეთიუ ალექსანდერი Electronic Arts
„Hardball!“ 1986 Accolade Accolade
„Heavy Barrel“ 1989 Quicksilver Software Data East
„The Heist“ 1983 მაიკ ლაივსეი და მაიკ მუნი Micro Fun
„Hellfire Warrior“ 1980 Automated Simulations Automated Simulations
„H.E.R.O.“ 1984 Microsmiths Activision
„Hi-Res Computer Golf“ Avant-Garde Avant-Garde
„Hi-Res Computer Golf 2“ 1980 Avant-Garde Avant-Garde
„High Rise“ 1983 Micro Learn Micro Learn
„The Hitchhiker's Guide to the Galaxy“ 1984 Infocom Infocom
„The Hobbit: A Software Adventure“ 1982 Beam Software Addison-Wesley
„Hunt for Red October“ 1987 Oxford Digital Enterprises Argus Press Software
„Impossible Mission“ 1986 Epyx Epyx
„Impossible Mission II“ 1988 Novotrade Software Epyx
„In Search of the Most Amazing Thing“ 1983 Tom Snyder Productions Spinnaker Software
„Indoor Sports“
„Infiltrator“ 1986 Chris Gray Enterprises Mindscape
„Infiltrator II“ 1987 Chris Gray Enterprises Mindscape
„Intrigue!“ 1986 Kinemation Spectrum Holobyte
„James Bond 007: Goldfinger“ 1986 Angelsoft, Inc Mindscape
„James Bond 007: A View to a Kill“ 1985 Angelsoft, Inc Mindscape
„Jawbreaker“ 1981 On-Line Systems On-Line Systems
„Jeopardy!“ 1987 Sharedata Inc. Sharedata Inc.
„Jet“ 1986 subLOGIC subLOGIC
„Journey to the Center of the Earth“
„Jumpman“ 1983 Epyx Epyx
„Jungle Hunt“ 1984 Synergistic Software Atarisoft
„Kabul Spy“ 1982 Sirius Software Sirius Software
„Kampfgruppe“ 1985 Strategic Simulations Strategic Simulations
„Karate Champ“ 1985 Berkeley Softworks Data East
„Karateka“ 1984 ჯორდან მეკნერი Brøderbund
„Kid Niki: Radical Ninja“ 1987 Quicksilver Software Data East
„King's Bounty“ 1990 New World Computing New World Computing
„Koronis Rift“ 1985 Lucasfilm Games Lucasfilm Games
„Kung-Fu Master“ 1985 Berkeley Softworks Data East
„LA Crackdown“ 1988 Nexa Corporation Epyx
„Labyrinth“ 1982 Brøderbund Brøderbund
„Labyrinth: The Computer Game“ 1986 Lucasfilm Activision
„Labyrinth of Crete“ 1982 Adventure International
„Lady Tut“ 1984 Spinnaker Programe
„Law of the West“ 1985 Accolade Accolade
„Leather Goddesses of Phobos“ 1986 Infocom Infocom
„Legacy of the Ancients“ 1987 Quest Software, Inc. Electronic Arts
„Legend of Blacksilver“ 1988 Quest Software Epyx
„Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards“ 1987 Sierra On-Line Sierra On-Line სათავგადასავლო
„Lemonade Stand“ 1979 MECC Apple Computer
„Little Brick Out“ 1979 Apple Computer Apple Computer
„Lode Runner“ 1983 დუგლას სმითი Brøderbund
„Lords of Conquest“ 1986 Eon Software Electronic Arts
„Lords of Karma“ 1981 Microcomputer Games Avalon Hill
„Lunar Leepers“ 1982 Syndein Systems Sierra On-Line
„Lurking Horror“ 1987 Infocom Infocom
„Magic Candle“ 1989 Mindcraft Mindcraft
„Maniac Mansion“ 1987 Lucasfilm Games Lucasfilm Games
„Marble Madness“ 1986 უილ ჰარვი Electronic Arts
„Mars Cars“ 1982 Datamost Datamost
„The Mask of the Sun“ 1982 Ultrasoft Brøderbund
„Masquerade“ 1983 დეილ ჯონსონი Phoenix Software
„Matterhorn Screamer“ 1988 Walt Disney Computer Software Hi-Tech Expressions
„Micro Habit“
„Microwave“
„Might & Magic“ 1986 New World Computing New World Computing
„Might and Magic II“ 1988 New World Computing New World Computing
„A Mind Forever Voyaging“ 1985 Infocom Infocom ინტერაქტიული რომანი
„Mindshadow“ 1984 Interplay Productions Activision
„Mindwheel“ 1984 Synapse Software Brøderbund
„Miner 2049er“ 1982 მაიკ ლაივსეი Micro Fun
„Mines of Titan“ 1989 Westwood Associates Infocom
„Mission Asteroid“ 1980 On-Line Systems On-Line Systems
„The Mist“ 1985 Angelsoft, Inc Mindscape
„Moebius: The Orb of Celestial Harmony“ 1985 Origin Systems Brøderbund
„Money Munchers“ 1982 ბობ ბიშოპი Datamost
„Montezuma's Revenge“ 1983 BCI Software Parker Brothers
„Moon Patrol“ 1983 TMQ Software Atarisoft
„Morloc's Tower“ 1979 Automated Simulations Automated Simulations
„Mr. Robot and His Robot Factory“ 1983 Datamost Datamost
„Ms. Pac-Man“ 1983 Atari Atarisoft
„Muppets on Stage“
„Murphy's Minerals“ 1990 MECC MECC
„Mystery Fun House“ 1981 Adventure International Adventure International
„Mystery House“ 1980 On-Line Systems On-Line Systems ასევე ცნობილი როგორც „Hi-Res Adventure #1“
„Neptune“ 1987 Nasir Gebelli Gebelli Software
„Network“ 1980 Nasir Gebelli Gebelli Software
„Neuromancer“ 1988 Interplay Productions Mediagenic
„Night Driver“
„Night Mission“ 1982 subLOGIC subLOGIC
„Nightmare 6“
„Number Munchers“ 1990 MECC MECC
„Odell Lake“ 1986 MECC MECC
„Odell Woods“
„Odyssey: The Compleat Apventure“ 1980 Synergistic Software Synergistic Software
„Oil Barons“ 1983 Epyx Epyx
„Olympic Decathlon“ 1981
„One on One: Dr. J vs. Larry Bird“ 1983 Electronic Arts Electronic Arts
„The Oregon Trail“ 1985 MECC MECC
„Pac-Man“ 1983 Atari Atarisoft არკადა
„Paragon“ 1988 Softdisk Softdisk
„Pensate“ 1983
„People Pong“
„Perception“ 1979 Edu-Ware Edu-Ware
„Pest Patrol“ 1982 Sierra On-Line Sierra On-Line
„Phantasie“ 1985 Strategic Simulations Strategic Simulations
„Phantasie II“ 1986 Strategic Simulations Strategic Simulations
„Phantasie III: The Wrath of Nikademus“ 1987 Strategic Simulations Strategic Simulations
„Phantoms Five“ 1980 Nasir Gebelli Sirius Software
„Phoenix“
„Pick-A-Dilly“ 1983 Norm Gray Actioncraft
„Pigpen“
„Pinball Construction Set“ 1983 Bill Budge Electronic Arts
„Pirate Adventure“ 1978 Adventure International Adventure International
„Pitfall II: Lost Caverns“ 1984 Activision Activision
„Pitstop II“ 1984 Synergistic Software Epyx
„Planetfall“ 1983 Infocom Infocom
„Police Artist“ 1983 Sir-Tech Sir-Tech
„Police Quest: In Pursuit of the Death Angel“ 1987 Sierra On-Line Sierra On-Line
„Pool of Radiance“ 1988 Strategic Simulations, Inc. (SSI) Strategic Simulations, Inc. (SSI) RPG
„Pooyan“ 1984 Datasoft Datasoft
„Portal“ 1986 Nexa Corporation Activision
„President Elect“ 1981 Strategic Simulations, Inc. (SSI) Strategic Simulations, Inc. (SSI)
„Prince of Persia“ 1989 Brøderbund Brøderbund
„The Prisoner“ 1980 Edu-Ware Edu-Ware
„Prisoner 2“ 1982 Edu-Ware Edu-Ware
„Pro Golf I“ 1985 Micro Imagery Hesware
„Project Space Station“ 1987 Micro Imagery Hesware
„Pyramids of Egypt“ 1987 ჯონ რომერო „UpTime“ ლაბირინთი თამაში
„Pyromania“
„Quasar“ 1983 Jonathan Dubman Aristotle Software
„The Quest“ 1983 Dallas Snell Penguin Software
„Questprobe“ 1985 Adventure International Adventure International
„Raft Away River“
„Raid over Moscow“ 1985 Access Software Access Software
„Raiders of the Lost Ring“
„Raster Blaster“ 1981 BudgeCo BudgeCo
„Reach for the Stars“ 1985 Strategic Simulations Strategic Simulations Group (SSG) სტრატეგიული თამაში
„Read n' Roll“
„Reader Rabbit“ 1984 The Learning Company The Learning Company საგანმანათლებლო
„Rear Guard“ 1982 Adventure International Adventure International
„Reforger '88“ 1984 Strategic Simulations Strategic Simulations
„Repton“ 1983 Sirius Software Sirius Software
„Rescue at Rigel“ 1980 Epyx Epyx
„Rescue on Fractalus!“ 1985 THQ Software Epyx
„Rescue Raiders“ 1983 Sir-Tech Sir-Tech
„Return of Heracles“ 1983 სტიუარტ სმითი Quality Software
„Ring Quest“ 1983 Dallas Snell Penguin Software „The Quest“-ის გაგრძელება
„Roach Motel“
„Roadwar 2000“ 1986 Strategic Simulations, Inc. Strategic Simulations, Inc.
„Roadwar Europa“ 1987 Strategic Simulations, Inc. Strategic Simulations, Inc.
„RoboCop“ 1988 Quicksilver Software Data East
„Robot Odyssey“ 1984 Mike Wallace and Dr. Leslie Grimm The Learning Company
„Robotron: 2084“ 1983 TMQ Software Atarisoft
„RobotWar“ 1981 Muse Software Muse Software
„Rocky's Boots“ 1982 Warren Robinett and Dr. Leslie Grimm The Learning Company
„Roundabout“ 1983 Gumby Bitworks (Ray Giarratana) Datamost
„Russki Duck“ 1982 Softsmith Gebelli Software
„Sabotage“ 1981 Mark Allen On-Line Systems
„Sammy Lightfoot“ 1983 Sierra On-Line Sierra On-Line
„Santa Paravia en Fiumaccio“ 1978 George Blank
„Saracen“ 1987 IntelliCreations Datasoft
„Sargon“ 1979 Dan and Kathleen Spracklen Hayden Software
„Sargon II“ 1982 Dan and Kathleen Spracklen Hayden Software
„Sea Dragon“ 1982 John Anderson Adventure International
„Secret Agent: Mission One“
„Serpentine“ 1982 David Snider Brøderbund
„The Seven Cities of Gold“ 1984 Ozark Software Electronic Arts
„Shamus“ 1983 Synapse Software Corporation Synapse Software Corporation
„Shard of Spring“ 1986 Craig Roth and David Stark Strategic Simulations
„Sherlock Holmes: Another Bow“ 1985 Imagic Bantam Software
„Sherwood Forest“ 1982 დეილ ჯონსონი და დევ ჰოლი Phoenix Software
„Shogun“ 1988 Infocom Infocom
„Sid Meier's Pirates!“ 1987 MicroProse Software MicroProse Software
„Silent Service“ 1985 MicroProse Software MicroProse Software
„Situation Critical“ 1984
„Ski crazed“ 1987 JAM Software Baudville
„Skyfox“ 1984 Ray Tobey Electronic Arts
„Snack Attack“ 1982 Funtastic Funtastic
„Snack Attack II“ 1982 Funtastic Funtastic
„Snake Byte“ 1982 Chuck Summerville Sirius Software
„Sneakers“ 1981 Mark Turmell Sirius Software
„Snooper Troops“ 1982 Computer Learning Connection Spinnaker Software
„Snoopy to the Rescue“ 1984 Random House Random House
„Softporn Adventure“ 1981 Chuck Benton On-Line Systems ტექსტური სათავგადასავლო
„Sokoban“ 1984 Thinking Rabbit Thinking Rabbit
„Southern Command“ 1981 Strategic Simulations Strategic Simulations
„Space“ 1978 Edu-Ware Edu-Ware
„Space II“ 1979 Edu-Ware Edu-Ware
„Space Defender“ 1982 Daniel Schuyler Bel-Air Software
„Space Eggs“ 1981 Nasir Gebelli Sirius Software
„Space Quarks“ 1981 Brøderbund Brøderbund
„Space Quest“ 1986 Sierra On-Line Sierra On-Line
„Space Quest II: Vohaul's Revenge“ 1987 Sierra Sierra
„Space Vikings“ 1982 Mitchell Robbins subLOGIC
„Spare Change“ 1983 Brøderbund Brøderbund
„Speedway Classic“
„Spellevator“ 1988
„Spellicopter“
„Spider-Man“ 1985 Adventure International Adventure International
„Spindizzy“ 1986 The Softworks Factory Activision
„Spy Hunter“ 1986 Bally Midway Bally Midway
„Spy vs. Spy“ 1984 First Star Software First Star Software
„Spy's Demise“ 1982 Penguin Software Penguin Software
„Standing Stones“ 1983 Peter Schmuckal and Dan Sommers Electronic Arts
Star Blazer 1982 StarCraft, Inc. Brøderbund
„Star Fleet I: The War Begins“ 1984 Interstel Interstel
„Star Thief“ 1981 ტიმ ნიტჩალსი Cavalier Computer
„Star Trek: The Kobayashi Alternative“ 1985 MicroMosaics Simon & Schuster Interactive
„Star Trek: Strategic Operations Simulator“ 1983 Sega Sega
„Starcross“ 1982 Infocom Infocom
„Stargate“ 1983 Atarisoft Atarisoft „Defender II“-ის ნაწილი
„Starship Commander“ 1981 Gilman Louie Voyager Software
„Stationfall“ 1987 Infocom Infocom ინტერაქტიული რომანი
„Stellar 7“ 1983 Damon Slye Software Entertainment Company
„Strange Odyssey“ 1981 Adventure International Adventure International
„Strike Fleet“ 1987 Lucasfilm Games Electronic Arts საზღვაო სიმულატორი თამაში
Strip Poker 1982 Artworx Artworx
„Structris“ 2012 Martin Haye Martin Haye ტეტრისი
„Suicide!“
„Summer Games“ 1984 Epyx Epyx სპორტული თამაში
„SunDog: Frozen Legacy“ 1986 FTL Games Accolade კოსმოსური სიმულატორი
„Super Bunny“ 1983 Datamost Datamost
„Super Invader“ 1979 M. Hata California Pacific Computer Company არკადა
„Supermartian“ 1984 Ted Griggs Computer Easy
„Suspect“ 1984 Infocom Infocom
„Suspended“ 1983 Infocom Infocom
„Swashbuckler“ 1982 Paul Stephenson Datamost
„Sword of Kadash“ 1984 Dynamix Penguin Software
„SwordThrust“ 1981 Donald Brown CE Software
„Syzygy“
„T.W.E.R.P.S.“ 1981 Dan Thompson Sirius Software
„Tactical Armor Command“ 1983 Avalon Hill
„Tag Team Wrestling“ 1984 Quicksilver Software Data East
„Taipan!“ 1982 Mega-micro Computers Avalanche Productions
„Tass Times in Tonetown“ 1986 Interplay Productions
Brainwave Creations
Activision გრაფიკული სათავგადასავლო თამაში
„Tawala's Last Redoubt“ 1981 Brøderbund
„Taxman“ „Pac-Man“-ის კლონი
„Techno Cop“ 1988 Gray Matter US Gold
„Telengard“ 1982 Daniel Lawrence Avalon Hill
„Temple of Apshai“ 1979 Automated Simulations Automated Simulations
„Terrorist“ 1980 Edu-Ware Edu-Ware
„Test Drive“ 1987 Distinctive Software Accolade
„Tetris“ 1988 Spectrum Holobyte Spectrum Holobyte
„Theseus and the Minotaur“ 1982 TSR
„Thexder“ 1987 Synergistic Software Sierra On-Line
„Think Quick!“ 1987 The Learning Company The Learning Company
„Threshold“ 1981 On-Line Systems On-Line Systems
„Time Tunnels“
„Time Zone“ 1982 On-Line Systems On-Line Systems
„Titan Empire“ 1981 Muse Software Muse Software
„Torpedos Away“
„Track & Field“ 1984 Atarisoft
„Transylvania“ 1982 Penguin Software Penguin Software
„Transylvania II: Crimson Crown“ 1985 Penguin Software Penguin Software
„Trek of the 49ers“
„Trinity“ 1986 Infocom Infocom
„Trolls and Tribulations“ 1984 Jimmy Huey Creative Software
„Troll's Tale“ 1983 Al Lowe Sierra Entertainment
„Ultima“ 1981 რიჩარდ გერიოტი California Pacific Computer Company
'„Ultima I: The First Age of Darkness“ 1986 რიჩარდ გერიოტი California Pacific Computer Company 1981 წლის „Ultima“-ს რიმეიკი
„Ultima II: The Revenge of the Enchantress“ 1982 რიჩარდ გერიოტი Sierra On-Line
„Ultima III: Exodus“ 1983 Origin Systems Origin Systems
„Ultima IV: Quest of the Avatar“ 1985 Origin Systems Origin Systems
„Ultima V: Warriors of Destiny“ 1988 Origin Systems Origin Systems
„Ulysses and the Golden Fleece“ 1981 Sierra Entertainment Sierra Entertainment
„Valley of the Minotaur“ 1983 Softtalk Softtalk
„Victory Road“ 1987 Quicksilver Software Data East
„Voodoo Castle“ 1980 Adventure International Adventure International
„Voodoo Island“ 1985 Angelsoft, Inc Mindscape
„Wasteland“ 1988 Interplay Productions Electronic Arts
„Wavy Navy“ 1983 Rodney McAuley Sirius Software
„Wayout“ 1982 Paul Edelstein Sirius Software
„Where in Time Is Carmen Sandiego?“ 1989 Brøderbund Brøderbund
„Where in the U.S.A. is Carmen Sandiego?“ 1986 Brøderbund Brøderbund
„Where in the World is Carmen Sandiego?“ 1985 Brøderbund Brøderbund
„Wilderness Campaign“ 1979 Synergistic Software Synergistic Software
„Willy Byte in the Digital Dimension“
„Windfall: The Oil Crisis Game“ 1980 Edu-ware Edu-ware
„Windwalker“ 1989 Origin Systems Origin Systems
„Wings of Fury“ 1987 Steve Waldo Brøderbund
„Wings Out of Shadow“ 1983 Berserker Works
„Winter Games“ 1985 Epyx Epyx
„Wishbringer“ 1985 Infocom Infocom
„Wizard and the Princess“ 1982 On-Line Systems On-Line Systems
„The Wizard of Oz“ 1985 Windham Classics Windham Classics
„Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord“ 1981 Sir-Tech Sir-Tech
„Wizardry II: The Knight of Diamonds“ 1982 Sir-Tech Sir-Tech
„Wizardry III: Legacy of Llylgamyn“ 1983 Sir-Tech Sir-Tech
„Wizardry IV: The Return of Werdna“ 1987 Sir-Tech Sir-Tech
„Wizardry V: Heart of the Maelstrom“ 1988 Sir-Tech Sir-Tech
„Word Attack!“ 1984 Davidson & Associates Davidson & Associates
„Word Munchers“ 1985 MECC MECC
„Xonix“
„Xyphus“ 1984 Penguin Software Penguin Software
„Zaxxon“ 1983 Datasoft Datasoft
„Zenith“ 1982 Gabelli Software Gabelli Software
„Zork: The Great Underground Empire“ 1980 Infocom Infocom ინტერაქტიული რომანი
„Zork II: The Wizard of Frobozz“ 1981 Infocom Infocom ინტერაქტიული რომანი
„Zork III: The Dungeon Master“ 1982 Infocom Infocom ინტერაქტიული რომანი
„Zork Zero: The Revenge of Megaboz“ 1989 Infocom Infocom ინტერაქტიული რომანი
„Zorro“ 1985 Datasoft Datasoft

იხილეთ აგრეთვე[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სქოლიო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  1. Hague, James. The Giant List of Classic Game Programmers. წაკითხვის თარიღი: 2018-07-10.