3DO Interactive Multiplayer-ის თამაშების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება
The Panasonic FZ-1 R.E.A.L. 3DO Interactive Multiplayer

ეს არის 3DO Interactive Multiplayer-ის თამაშების სია, დალაგებული ანბანის მიხედვით. 3DO არის მეხუთე თაობის სახლის ვიდეო თამაშების კონსოლი, შექმნილი კომპანია The 3DO Company-ის მიერ და გამოცემული კომპანიების, Panasonic, Sanyo-სა და GoldStar-ის მიერ.

სისტემის არსებობის ისტორიაში შეიქმნა მისი რამდენიმე მოდელი, რომელთაგანაც ყველაზე პირველი, პოპულარული და გავრცელებული აღმოჩნდა Panasonic FZ-1 R·E·A·L 3DO Interactive Multiplayer, გამოსული იაპონიაში, აზიაში, ჩრდილოეთ ამერიკასა და ევროპაში.

კონსოლის თავდაპირველი ფასი იყო 699.99 აშშ დოლარი.[1][2] 1994 წლის ბოლოს 399 დოლარამდე დაიკლო.[3] კონსოლის თამაშების ბიბლიოთეკა ძირითადად მოიცავდა არკადული და PC თამაშების პორტებს, როგორებიცაა „Alone in the Dark“, „Myst“, „Star Control II“ და სხვებს. საერთო ჯამში მასზე ხელმისაწვდომი იყო 300-მდე ვიდეო თამაში.

აქტიური სარეკლამო კამპანიების (ჟურნალმა „Time“-მა უწოდა “1993 წლის საუკეთესო პროდუქტი“) და თანამედროვე ტექნოლოგიბის გამოყენების მიუხედავად, კონსოლის მაღალმა ფასმა[4] და სათამაშო კონსოლებით გადატვირთვულმა ბაზარმა 1996 წელს განაპირობა 3DO-ის სიცოცხლის ხანგრძლივობის სწრაფად დასრულება. ის მიჩნეულია კომეციულ ჩავარდნად, რომლის გაყიდვებმა მხოლოდ და მხოლოდ 2 მილიონი ასლი შეადგინა.

საერთო ჯამში კონსოლზე გამოვიდა 286 ერთეული ვიდეო თამაში, აქედან 214 გამოიცა იაპონიაში, 162ჩრდილოეთ ამერიკაში და 30ევროპაში. ამ თამაშების უმეტესობა მოიცავდა არკადული და PC თამაშების პორტებს.

ლიცენზირებული თამაშები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სათაური[5] წელი[5] დეველოპერი[6][7][8] გამომცემელი რეგიონი
„3DO Buffet“ 1995 Interplay The 3DO Company ჩრდ.ამერ.
„Achieve Peace“ 1993 Ariadne Ariadne იაპ
„Advanced Dungeons & Dragons: DeathKeep“ 1995 Lion Entertainment Strategic Simulations ჩრდ.ამერ.
„Advanced Dungeons & Dragons: Slayer“
„Advanced Dungeons & Dragons: Lost Dungeon“იაპ
1994ჩრდ.აემერ.
1995ევრ, იაპ
Lion Entertainment Strategic Designsჩრდ.აემერ
T&E Softიაპ
ევრ, იაპ, ჩრდ. ამერ.
„AI Shogi“ 1995 Taito Taito იაპ
„Akagi: Topaiten 1996 Micronet Micronet იაპ
„Alfred Hitchcock Presents 1993 Toyota Panasonic იაპ
„Alone in the Dark“ 1993ჩრდ.ამერ.
1994
Krisalis Interplayჩრდ.ამერ.
Infogramesევრ
Pony Canyonიაპ
ევრ, იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Alone in the Dark 2“ 1994იაპ
1995იაპ
Krisalis InterplayNA
Electronic Arts VictorJP
იაპ ჩრდ.ამერ.
„Aqua World: Umibi Monogatari“ 1995 Mizuki Mizuki იაპ
„Autobahn Tokio“ 1995 Sanyei Shobou Sanai იაპ
„Bakushou!! All Yoshimoto Quiz-Ou Ketteisen“ 1995 TOSE Yoshimoto Kogyo იაპ
„Ballz: The Director's Cut“ 1995 PF Magic PF Magic ევრ, იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Battery Navi“ 1995 Dai Nippon Printing Dai Nippon Printing იაპ
„Battle Chess 1993
1994იაპ
Krisalis Interplay იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Battle Pinball“ 1994 Nippon Data Works Nippon Data Works იაპ
„BattleSport“ 1996 Cyclone Studios The 3DO Company ჩრდ.ამერ.
„BC Racers“ 1995 Core Design Core Design ჩრდ.ამერ.
„Belzerion“ 1994 Human Entertainment Human Entertainment იაპ
„Bishoujo Senshi Sailor Moon S“ 1995 TOSE Bandai იაპ
„Blade Force“ 1995 The 3DO Company The 3DO Company იაპ. ჩრდ.ამერ.
„Blue Forest Story: Kaze no Fuuin“ 1996 Right Stuff Right Stuff იაპ
„Bonogurashi“ 1995 Amuze Amuze იაპ
„Brain Dead 13“ 1996 ReadySoft ReadySoft, Digital Leisure ჩრდ.ამერ.
„Burning Soldier“ 1994 Genki Panasonic იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Bust-a-Move“ 1995 Taito Taito იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Sid Meier's C.P.U. Bach“ 1994 MicroProse MicroProse ჩრდ.ამერ.
„Cannon Fodder“ 1994 Sensible Software Virgin Interactive ჩრდ.ამერ.
„Captain Quazar“ 1995
1996იაპ
Cyclone Studios The 3DO Company იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Carrier: Fortress at Sea“ 1995 RMG Dentsu USA Panasonic ჩრდ.ამერ.
„Casper“ 1996 Logicware Interplay ჩრდ.ამერ.
„Chizu Monogatari: Sono 1“ 1995 Ariadne Ariadne იაპ
„Cogal“ 1995 Micronet Micronet იაპ
„Conan: The Boy In Future“ 1995 Bandai Visual Emotion Digital Software იაპ
„Corpse Killer“ 1994
1995იაპ
Digital Pictures Digital Pictures იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Cowboy Casino“ 1994 Intellimedia Intelliplay ჩრდ.ამერ.
„Crash 'n Burn“ 1993ჩრდ.ამერ.
1994იაპ
Crystal Dynamics Crystal Dynamics იაპ, ჩრდ.ამერ.
“Crayon Shin-Chan: Puzzle Daimaou no Nazo“ 1995 TOSE Bandai იაპ
„Creature Shock“ 1996 Argonaut Software Virgin Interactive ჩრდ.ამერ.
„Crime Patrol“ 1993 American Laser Games American Laser Games ჩრდ.ამერ.
„Crime Patrol 2: Drug Wars“ 1994 American Laser Games American Laser Games ჩრდ.ამერ.
„Cyberdillo“ 1996 Pixel Technologies Panasonic ჩრდ.ამერ.
„Cyberia“ 1996 Xatrix Entertainment Interplay Entertainment იაპ, ჩრდ.ამერ.
„D“
„D no Shokutaku“იაპ
1995 WARP Acclaim Entertainment იაპ, ჩრდ.ამერ.
„D no Shokutaku: Director's Cut“ 1996 WARP Acclaim Entertainment იაპ
„The Daedalus Encounter“
„Daedalus Episode 1: Nanpasen no Alien“იაპ
1995 Mechadeus Virgin Interactive ევრ, იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Defcon 5“ 1995 Millennium Interactive Multisoft იაპ
„Demolition Man“ 1994იაპ
1995ჩრდ.ამერ.
Alexandria, Virgin Interactive Virgin Interactive იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Dennou Hyouryuu: Multimedia Cruising“ 1995 Scitron & Art Hamlet იაპ
„DinoPark Tycoon“ 1994 Manley & Associates MECC ჩრდ.ამერ.
“Doctor Hauzer“ 1994 Riverhillsoft Riverhillsoft იაპ
„Doom“ 1996 id Software, Art Data Interactive, Logicware id Software, Art Data Interactive იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Doraemon Yuujou Densetsu“ 1995 Shogakukan Shogakukan იაპ
„Dragon Lore: The Legend Begins“ 1994 Cryo Interactive Mindscape ჩრდ.ამერ.
„Dragon Tycoon Edge“ 1995 Sara International Sara International იაპ
„Dragon's Lair“ 1994 Advanced Microcomputer Systems ReadySoft იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Driving School“ 1995“ Jiscsoft Jiscsoft იაპ
„Eigo de Go!“ 1996 Gakushuu Kenkyuusha Gakushuu Kenkyuusha იაპ
„EMIT“ 1995 Koei Koei იაპ
„Escape from Monster Manor“
„Virtual Horror: Norowarate Yakata“იაპ
1993ჩრდ.ამერ.
1994
The 3DO Company Electronic Arts ევრ, იაპ, ჩრდ.ამერ.
„ESPN Baseball: Interactive Hitting“ 1994 Intelliplay Intelliplay ჩრდ.ამერ.
ESPN Let's Go Skiing 1994 Intelliplay Intelliplay ჩრდ.ამერ.
„ESPN Let's Play Beach Volleyball“ 1994 Intelliplay Intelliplay ჩრდ.ამერ.
„ESPN Let's Play Soccer“ 1994 Intelliplay Intelliplay ჩრდ.ამერ.
„ESPN Let's Play Tennis“ 1994 Intellimedia Intelliplay ჩრდ.ამერ.
„ESPN Step Aerobics“ 1994 Intelliplay Intelliplay ჩრდ.ამერ.
„The Eye of Typhoon“ 1996 Viccom GoldStar იაპ
„F-1 GP“ 1995 Pony Canyon Pony Canyon ია
„Family Feud“ 1994 Eurocom GameTek ჩრდ.ამერ.
„Fatty Bear's Birthday Surprise“ 1993
1995იაპ
Humongous Entertainment Humongous Entertainmentჩრდ.ამერ.
Media.Visionიაპ
იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Fatty Bear's Fun Pack“ 1994 Humongous Entertainment Marubeni იაპ
„FIFA International Soccer“ 1994 Extended Play Productions Electronic Arts ევრ, ჩრდ.ამერ.
„Flashback: The Quest for Identity“ 1995 Delphine Software, Tiertex U.S. Gold იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Flying Nightmares“ 1994 Domark Domark ჩრდ.ამერ.
„Foes of Ali“ 1995 Gray Matter Studios EA Sports ევრ, ჩრდ.ამერ.
„Fun 'n Games“
„Fun Game: Soft no Omochabako“იაპ
1994
1995იაპ
Panasonic Panasonic იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Furopon World“ 1995 WARP WARP იაპ
„Gakkou no Kowai Usawa: Hanako-San ga Kite!!“ 1995 Amuze Amuze იაპ
„Game Guru“ 1996 The 3DO Company The 3DO Company ჩრდ.ამერ.
„Game no Tatsujin“ 1995 SunSoft SunSoft იაპ
„Gex“ 1994
1995იაპ
Crystal Dynamics BMG Interactive ევრ, იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Goal FH“ 1995 Carrozzeria Carrozzeria იაპ
„Golf Ba Multimedia Shinchaku“ 1995 Jiscsoft Jiscsoft იაპ
„Graduation II: Neo Generation Special“ 1995 Shar Rock Shar Rock იაპ
„Gridders“ 1994 Tetragon The 3DO Company იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Grimm Meisaku Gekijou: Akazukin“ 1994 Ima Company Ima Company იაპ
„Grimm Meisaku Gekijou: Bremen no Ongakutai“ 1994 Ima Company Ima Company იაპ
„Grimm Meisaku Gekijou: Hansel to Gretel“ 1994 Ima Company Ima Company იაპ
„Guardian War“ჩრდ.ამერ.
„Powers Kingdom“ევრ, იაპ
1993ჩრდ.ამერ.
1994
Micro Cabin Matsushita ევრ, იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Gunslinger Collection“ 1995 American Laser Games American Laser Games ჩრდ.ამერ.
„Hell: A Cyberpunk Thriller“ 1994 Take-Two Interactive GameTek ევრ, ჩრდ.ამერ.
„Hello Kitty Asobi no Mochabako“ 1995 Mizuki Mizuki იაპ
„Hirata Shogo Interactive Ehon: Aesop Monogatari“ 1994 Elcom Elcom იაპ
„Hirata Shogo Interactive Ehon: Cinderella“ 1995 Elcom Elcom იაპ
„Hirata Shogo Interactive Ehon: Ningyo Hime“ 1994 Elcom Elcom იაპ
„Hirata Shogo Interactive Ehon: Ookami to Shichi Hiki no Koyagi“ 1995 Elcom Elcom იაპ
„Hirata Shogo Interactive Ehon: Sanhiki no Kabuta“ 1994 Elcom Elcom იაპ
„Hirata Shogo Interactive Ehon: Shirayuki Hime“ 1994 Elcom Elcom იაპ
„The Horde“ 1994 Toys for Bob Crystal Dynamicsჩრდ.ამერ.
Viseიაპ
იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Icebreaker“ 1995 Magnet Interactive Studios Panasonic ჩრდ.ამერ.
„Ide Yosuke Meijin no Shinmi Sen Mahjong“ 1996 Capcom Capcom იაპ
„Idol Janshi Suchie-Pai Special“ 1995 Jaleco Entertainment Jaleco Entertainment იაპ
„Idol Mahjong Final Romance 2: Hyper Edition“ 1996 Infini Infini იაპ
„Igo Time Trial: Shikatsu Daihyakka“ 1995 Ematic Ematic იაპ
„Igo Time Trial: Thumego 1“ 1994 Ematic Ematic იაპ
„Iida Joji Nightmare Interactive: Moon Cradle-Igyou no Hanayome“ 1995 TOSE Pack-In-Video იაპ
„Immercenary“
„Perfect World“იაპ
1995 5 Miles Out Electronic Arts ჩრდ.ამერ, იაპ
„The Incredible Machine“ 1994 Dynamix Dynamix იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Insect War“ 1994 Riverhillsoft Riverhillsoft იაპ
„Iron Angel of the Apocalypse“
„Tetsujin“იაპ
1994
1995იაპ
Synergy Inc. Synergy Inc. იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Iron Angel of the Apocalypse: The Return“
„Tetsujin Returns“იაპ
1995 Synergy Inc. Synergy Inc. იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Ishida Masao Ku-Dan no Igo Seiha“ 1995 Electronic Arts Victor Electronic Arts Victor იაპ
„It's a Birds Life“ 1994 Sanctuary Woods Multimedia Corporation Sanctuary Woods Multimedia Corporation იაპ, ჩრდ.ამერ.
„J-League Virtual Stadium '95“ 1995 Electronic Arts Victor Electronic Arts Victor იაპ
„J.B. Harold: Blue Chicago Blues“ 1995 Riverhillsoft Riverhillsoft იაპ
„Jammit“ 1994 GTE Vantage GTE Entertainment ჩრდ.ამერ.
„Jikki Pachi-Slot Simulator Vol. 1“ 1995 Electronic Arts Victor Electronic Arts Victor იაპ
John Madden Football 1994 EA Sports Electronic Arts იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Johnny Bazookatone“ 1995 Arc Developments U.S. Gold ჩრდ.ამერ.
„Jurassic Park Interactive“ 1994 Universal Interactive Studios Universal Interactive Studios ევრ, იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Kakinoki Shogi“ 1994 ASCII Entertainment ASCII Entertainment იაპ
„Keiba Saishou no Housoku“ 1994 Copya Systems Copya Systems იაპ
„Kero Kero Keroppi to Origami no Tabibito“ 1995 Mizuki Mizuki იაპ
„Killing Time“ 1995 The 3DO Company The 3DO Company ჩრდ.ამერ.
„Kingdom: The Far Reaches“ 1995 Interplay Interplay ჩრდ.ამერ.
„Konpeki no Kantai“ 1995 Tokuma Shoten Tokuma Shoten იაპ
„Kurokishi no Kamen“ 1994 MMC Hummingbird Soft MMC Hummingbird Soft იაპ
„Kyuusei Senjutsu Niyoru Heisei Kaiun Koyomi“ 1994 Ariadne Ariadne იაპ
„The Last Bounty Hunter“ 1995 American Laser Games American Laser Games ჩრდ.ამერ.
„Lemmings“ 1993
1994იაპ
DMA Design Psygnosis იაპ, ჩრდ.ამერ.
„The Life Stage: Virtual House“ 1993ჩრდ.ამერ.
1994იაპ
Micro Cabin Matsushita იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Lost Eden“ 1995 Cryo Interactive Virgin Interactive ჩრდ.ამერ.
„The Lost Files of Sherlock Holmes“ 1994 Mythos Software Electronic Arts ევრ, ჩრდ.ამერ.
„Lower Your Score with Tom Kite - Mental Messages“ 1994 Intellimedia Intellimedia ჩრდ.ამერ.
„Lower Your Score with Tom Kite - Shot Making“
„Tom Kite no Korega Golf da“იაპ
1994 Vise Vise იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Lucienne's Quest“
„Sword & Sorcery“იაპ
1995 Micro Cabin Panasonic იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Macaroni Houren Shou Interactive“ 1995 Toshiba Toshiba იაპ
„Mad Dog II: The Lost Gold“ 1994 American Laser Games American Laser Games ევრ, ჩრდ.ამერ.
„Mad Dog McCree“ 1994 American Laser Games American Laser Games ევრ, ჩრდ.ამერ.
„Mahjong Goku Tenjiku“ 1994 ASCII Entertainment ASCII Entertainment იაპ
„Mahjong Kuru Jidai: AV Gal Seifukuhen“ 1994 Micronet Micronet იაპ
„Mahjong Kuru Jidai: Ko Gal Hokagohen“ 1995 Micronet Micronet იაპ
„Marine Tour“ 1994 Office Create Office Create იაპ
„Masters Harukanaru Augusta 3“ 1994 T&E Soft T&E Soft იაპ
„Mathemagics“ 1994 L3 Interactive The 3DO Company ჩრდ.ამერ.
„Mazer“ 1995“ American Laser Games American Laser Games ჩრდ.ამერ.
„MegaRace“ 1994 Cryo Interactive The Software Toolworks იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Microcosm“ 1994 Psygnosis Psygnosis იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Mind Teazzer“ 1994 Vivid Interactive Vivid Interactive ევრ
„Mirai Shounen Conan Digital Library“ 1995 Bandai Bandai იაპ
„Monoshiri Koro Yuugaku“ 1995 Shinko Human Create Shinko Human Create იაპ
„Montana Jones“ 1995 Future Pirates Future Pirates იაპ
„Murphy da yo Zenin Shuugou“ 1994 Bantan International Bantan International იაპ
„Myst“ 1995 Cyan Worlds Panasonic იაპ, ჩრდ.ამერ.
„N.O.B. Neo Organic Biofarm“ 1995 Sanyo Sanyo იაპ
„Naoko to Hide Bou: Kanji no Tensai 1“ 1995 Gakuman Gakuman იაპ
„Naoko to Hide Bou: Sansuu no Tensai 1“ 1995 Gakuman Gakuman იაპ
„Naoko to Hide Bou: Sansuu no Tensai 2“ 1995 Gakuman Gakuman იაპ
„The Need for Speed“
„Over Drivin“იაპ
1994 Pioneer Productions Electronic Arts იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Nemurenu Yoru no Chiisana Ohanashi“ 1994 Amuze Amuze იაპ
„NeuroDancer: Journey Into the Neuronet!“ 1994 Electric Dreams Pixis ჩრდ.ამერ.
„Nice Body All-Star Suiei Taikai“ 1995 Fuji Television Fuji Television იაპ
„Night Trap“ 1994 Digital Pictures Virgin Interactive იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Nishimura Kyotarou Travel Mystery: Akugyaku no Kisetsu“ 1994 TOSE Pack-In-Video იაპ
„Nobunaga no Yabou: Haouden“ 1994 Koei Koei იაპ
„Nontan no Issho“ 1994 Victor Interactive Software Victor Interactive Software იაპ
„Nontan no Issho: Hoshino Okurimono“ 1995 Victor Interactive Software Victor Interactive Software იაპ
„Novastorm“ 1994 Psygnosis Sony Electronic Publishing იაპ, ჩრდ.ამერ.
</span„Oceans Below“ 1995 The Software Toolworks Multisoft იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Off-World Interceptor“ 1994 Crystal Dynamics Crystal Dynamics ევრ, იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Ogura Hyakunin Isshu“ 1995 Bansoft Bansoft იაპ
„Olympic Soccer“ 1996 Silicon Dreams, Tiertex U.S. Gold ევრ, ჩრდ.ამერ.
Olympic Summer Games 1996 Silicon Dreams, Tiertex U.S. Gold ევრ, ჩრდ.ამერ.
„Oneesan to Issho! Janken Paradise“ 1994 Interlas Interlas იაპ,
„Oneesan to Issho! Kisekae Paradise“ 1995 Bullet Proof Software Bullet Proof Software იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Oukoku no Grand Chef“ 1996 Sara International Sara International იაპ
„Out of This World“ჩრდ.ამერ.
„Another World“ევრ
„Outer World“იაპ
1994 Delphine Software Interplay ევრ, იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Oyaji Hunter Mahjong“ 1995 WARP WARP იაპ
„Paddock Note '95“ 1995 Scitron & Art Scitron & Art იაპ
„Panzer General“ 1995 Strategic Simulations Strategic Simulations ჩრდ.ამერ.
„PaTaank“ 1994 BMG Interactive PF Magic იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Pebble Beach Golf Links“ 1994 T&E Soft Panasonic იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Penthouse Interactive: Virtual Photo Shoot Vol. 1“ 1994 Apollo Apollo იაპ
„Peperon Mura no Shiki“ 1995 NHK NHK იაპ
„The Perfect General“ 1996 Game Guild Kirin Entertainment ჩრდ.ამერ.
„Peter Frankel: Puzzle no Tou“ 1995 TBS TBS იაპ
„PGA Tour 96“ 1996 NuFX, Hitmen Productions Electronic Arts ჩრდ.ამერ.
„Phoenix 3“ 199 Gray Matter Studios The 3DO Company ჩრდ.ამერ.
„Plumbers Don't Wear Ties“ 1994 Kirin Entertainment Kirin Entertainment ჩრდ.ამერ.
„PO'ed“ 1995 Any Channel Accolade ჩრდ.ამერ.
„Policenauts“ 1995 Konami Konami იაპ
„Primal Rage“ 1995 Probe Software Time Warner Interactive ევრ, იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Princess Maker 2“ 1994 Gainax Gainax იაპ
„Pro Stadium“ 1995 Sanyo Sanyo იაპ
„Pro Yakyuu Virtual Stadium“ 1995 Electronic Arts Victor Electronic Arts Victor იაპ
„Psychic Detective 1996 Colossal Pictures Electronic Arts ევრ,ჩრდ.ამერ.
„Puppet Tale“ 1994 Micro Cabin Micro Cabin იაპ
„Putt-Putt Goes to the Moon“ 1994 Humongous Entertainment Humongous Entertainment ჩრდ.ამერ.
„Putt-Putt Joins the Parade“ 1994 Humongous Entertainment Humongous Entertainment იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Putt-Putt's Fun Pack“ 1994 Humongous Entertainment Humongous Entertainment იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Pyramid Intruder“ 1995 High-Tech Lab Japan Taito იაპ,
„Quarantine“ 1994
1995იაპ
Imagexcel GameTek იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Quarterback Attack with Mike Ditka“ 1996 Digital Pictures Digital Pictures ჩრდ.ამერ.
„Real Pinball“
„Fire Ball!“იაპ
1994 Nippon Data Works Panasonic იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Return Fire“ 1995 Silent Software Prolific Publishing ევრ, იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Return Fire: Maps o' Death“ 1996 Prolific Publishing Prolific Publishing ევრ
„Rise of the Robots“ 1995 Mirage Time Warner Interactive ჩრდ.ამერ., იაპ, ევრ
„Road Rash“ 1994 Monkey Do Productions Electronic Arts ევრ, იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Robinson's Requiem“ 1996 Silmarils ReadySoft ჩრდ.ამერ.
Royal Pro Wrestling 1996 Natsume Natsume იაპ
„Samurai Shodown“ 1995 SNK, Crystal Dynamics Crystal Dynamics იაპ, ჩრდ.ამერ.
„San Goku Shi IV“ 1995 Koei Koei იაპ
„Scramble Cobra“ 1995 Genki Panasonic იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Seal of the Pharaoh“
„Virtual Quest: Pharaoh no Fuuin“იაპ
1994 System Sacom Panasonic იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Seimei Handan“ 1995 Ariadne Ariadne იაპ
„Sekura/Fuumin no Mocha Hako“ 1994 Grams' Grams' იაპ
„Sesame Street: Numbers“ 1994
1995იაპ
Viridis Electronic Arts იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Sewer Shark“ 1994 Digital Pictures Sony Imagesoft ევრ, ჩრდ.ამერ.
„Sex“ 1995 Vivid Interactive Vivid Interactive ჩრდ.ამერ.
„Shadow: War of Succession
„Shadow Warriors“იაპ
1994 Tribeca Digital Studios Tribeca Digital Studios იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Shanghai: Triple Threat“ 1994 Electronic Arts Victor Electronic Arts Victor იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Shockwave“ 1994 Electronic Arts Electronic Arts იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Shockwave: Operation Jumpgate“ 1995 Electronic Arts Electronic Arts ევრ, იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Shockwave 2: Beyond the Gate“ 1995
1996ევრ
Electronic Arts Electronic Arts ევრ, ჩრდ.ამერ.
„Short Warp“ 1996 WARP WARP ისპ
„Slam 'n Jam '95“ 1995 Crystal Dynamics Crystal Dynamics ევრ, იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Slopestyle“ 1994 L3 Interactive L3 Interactive ჩრდ.ამერ.
„Snow Job“ 1995 Ix Entertainment The 3DO Company ევრ, ჩრდ.ამერ.
„Soccer Kid“
„Great Soccer Kid“იაპ
1994 Team17 The 3DO Company იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Sotsugyou II: Neo Generation Special“ 1995 Fill-In Cafe SharRock იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Sotsugyou Final“ 1994 SharRock SharRock იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Space Ace“ 1995 Advanced Microcomputer Systems Cinematronics ჩრდ.ამერ.
„Space Hulk: Vengeance of the Blood Angels“
„Blood Angels“იაპ
1995იაპ
1996ჩრდ.ამერ.
Key Game Electronic Arts იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Space Pirates“ 1994 American Laser Games American Laser Games ჩრდ.ამერ.
„Space Shuttle“ 1994 Amazing Studios The Software Toolworks ჩრდ.ამერ.
„Star Control II“ 1993
1995იაპ
Toys for Bob Crystal Dynamics იაპ ჩრდ.ამერ.
„Star Fighter“ 1996 Krisalis The 3DO Company ჩრდ.ამერ.
„Star Wars: Rebel Assault“ 1995 LucasArts LucasArts იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Starblade“ 1994იაპ
1995NA
Namco Namco იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Club 3DO: Station Invasion“ 1994 The 3DO Company The 3DO Company ჩრდ.ამერ.
„Stellar 7: Draxon's Revenge“ 1993
1994იაპ
Dynamix Sierra Entertainment იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Strahl“ 1994იაპ
1995ჩრდ.ამერ.
Data East Panasonic იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Striker: World Cup Special“ 1995 Rage Software Coconuts Japan ევრ
„Super Real Mahjong PIV + Aishou Shindan“ 1995 Seta Corporation Seta Corporation იაპ
„Super Real Mahjong P V“ 1995 Seta Corporation Seta Corporation იაპ
„Super Model Gail McKenna“ 1995 Digital Production Digital Production იაპ
„Super Street Fighter II Turbo“ 1994 Capcom Capcom ევრ, იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Super Wing Commander“ 1994 Origin Systems Origin Systems ევრ, იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Supreme Warrior“ 1994
1995იაპ
Digital Pictures Digital Pictures ჩრდ.ამერ.
„Syndicate“ 1995 Bullfrog Productions Electronic Arts იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Taiketsu! Rooms“ 1995 Sanyei Shobou Sanyei Shobou იაპ
„Tanjou: Debut Pure“ 1996 Fill-In Cafe SharRock იაპ
„Takeru: Letter of the Law“ 1994 Fun Project Fun Project იაპ
„Tarot Uranai“ 1995 Axes Art Amuze Ariadne იაპ
„Terasawa Takeichi no Takeru“ 1994 Fun Project Fun Project იაპ
„Theatre Wars: Goraku no Dendou“ 1994 Scitron & Art Hamlet იაპ
„Theme Park“ 1994
1995იაპ
Bullfrog Productions Electronic Arts იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Toki o Koeta Tegami“ 1994 Thinking Rabbit Thinking Rabbit იაპ
„Tokimeki Mahjong Paradise Special“ 1996 Sonnet Sonnet იაპ
„ToonTime ...In the classroom“ 1994 Videoact V LC Videoact V LC ჩრდ.ამერ.
„Total Eclipse“ 1994 Crystal Dynamics Crystal Dynamics ევრ, იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Totsugeki Kikan (Karakuri) Megadasu!!“ 1994 WARP WARP იაპ
„The Tower“ 1996 OpenBook Co., Ltd. Maxis იაპ
„Tozasarata Tachi“ 1995 The 3DO Company The 3DO Company იაპ
„Trip'd“ 1995 WARP Panasonic ჩრდ.ამერ.
„Twinkle Knights“ 1995 Axes Art Amuze Intarus იაპ
„Twisted: The Game Show“ 1993
1994იაპ
The 3DO Company Electronic Arts იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Uchuu Seibutsu Furopon-Kun“ 1994 Sanyei Shobou Sanyei Shobou იაპ
„Ultraman Powered“ 1994 TOSE Bandai იაპ
„V-Goal Soccer '96“ 1996 Tecmo Tecmo იაპ
„Virtual Cameraman Part 1: Sawada Naomi and Juri Anna“ 1995 Naxat Soft Naxat Soft იაპ
„Virtual Cameraman Part 2: Kawai Natsumi and Tachihara Kimi“ 1995 Naxat Soft Naxat Soft იაპ
„Virtual Cameraman Part 3: Sugimoto Yumika“ 1995 Naxat Soft Naxat Soft იაპ
„Virtual Cameraman Part 4: Toya Shiori“ 1995 Naxat Soft Naxat Soft იაპ
„Virtual Cameraman Part 5: Anzo Ari“ 1995 Naxat Soft Naxat Soft იაპ
„Virtual Puppet Reika“ 1994 Kuki Kuki იაპ
„Virtuoso“ 1995 Elite Systems Imagineer იაპ, ჩრდ.ამერ.
„VR Stalker“ 1994 Morpheus Interactive American Laser Games ჩრდ.ამერ.
„Wacky Races“ 1994 Future Pirates Future Pirates იაპ
„Wacky Races 2: In Space“ 1995 Future Pirates Future Pirates იაპ
„Waialae Country Club“
„Waialae no Kiseki“იაპ
1994 T&E Soft Panasonic იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Way of the Warrior“ 1995 Naughty Dog Universal Interactive Studios იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Who Shot Johnny Rock?“ 1995 Origin Systems American Laser Games ევრ, ჩრდ.ამერ.
„Wicked 18“
„Devil's Course“იაპ
1995 T&E Soft T&E Soft იაპ, ჩრდ.ამერ.
Wing Commander III: Heart of the Tiger“ 1995 Origin Systems Origin Systems ჩრდ.ამერ.
„Winning Post“ 1994 Koei Koei იაპ
„Wolfenstein 3D“ 1995 id Software, MacPlay Interplay იაპ, ჩრდ.ამერ.
„Woody Woodpecker and Friends Volume One“ 1994 Universal Interactive Studios Universal Interactive Studios ჩრდ.ამერ.
„Woody Woodpecker and Friends Volume Two“ 1994 Universal Interactive Studios Universal Interactive Studios ჩრდ.ამერ.
„Woody Woodpecker and Friends Volume Three“ 1994 Universal Interactive Studios Universal Interactive Studios ჩრდ.ამერ.
„World Cup Golf: Hyatt Dorado Beach“ 1994 Arc Developments U.S. Gold ჩრდ.ამერ.
World Cup Special 1995 Coconuts Japan Coconuts Japan იაპ
World Cup Super Stadium 1995 TV Tokyo TV Tokyo იაპ
„The Yakyuuken Special“ 1994 Soshietta Soshietta იაპ
„Yamada Kamachi Bijutsukan: Kamachi's Museum“ 1995 System Sacom TV Asahi იაპ
„Yamamura Misa Suspense: Kyoto Kurama Sansou Satsujin Jiken“ 1994 TOSE T&E Soft იაპ
„Yu Yu Hakusho“ 1994 Hudson Soft Tomy იაპ
„Zhadnost: The People's Party“ 1995 The 3DO Company The 3DO Company ჩრდ.ამერ.

გამოუცემელი თამაშები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ინგლისური ვერსია იაპონური ვერსია ჟანრი დეველოპერი
„The 11th Hour“ ინტერაქტიული ფილმი, თავსატეხი/სათავგადასავლო Trilobyte
„BIOS Fear“[9] სათავგადასავლო The 3DO Company
„Dragon Ball Z: Cell To Kogeki Da“[10] საბრძოლო Banpresto
„Dragon's Lair II: Time Warp“ ინტერაქტიული ფილმი Advanced Microcomputer Systems
„Golden Gate: Treasure by the Bay“[9] The 3DO Company
„Housekeeper“ ハウスキーパー პლატფორმერი Humming Bird Soft
„Isis: Earth, Wind and Fire“[9] Panasonic
„The Lemmings Chronicles“ თავასატეხი DMA Design
„Penn & Teller's Smoke and Mirrors“ პლატფორმერი/სიმულატორი Absolute Entertainment
„Rayman“ პლატფორმერი Ubisoft
„Star Trek: The Next Generation: A World For All Seasons“ Spectrum HoloByte
„Return to Zork“ სათავგადასავლო Activision
„Duelin' Firemen!“ RUNANDGUN! inc.

არალიცენზირებული თამაშები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სათაური[5] წელი[5] დეველოპერი გამომცემელი რეგიონი
„Decathlon 2007 Studio 3DO[11]
„Icebreaker 2“ 2007 Magnet Interactive Studios OlderGames ჩრდ.ამერ.
„OnSide Soccer“ 2007 Elite Systems OlderGames ჩრდ.ამერ.
„Powerslide“ 2007 Elite Systems OlderGames ჩრდ.ამერ.

სქოლიო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  1. Nichols, Peter. “Home Video“, The New York Times, December 3, 1993. 
  2. Markoff, John. “Market Place; Investors can only guess which video game device will conquer.“, The New York Times, 9 სექტემბერი, 1993. წაკითხვის თარიღი: 23 აპრილი, 2010. 
  3. Markoff, John. “For 3DO, a Make-or-Break Season“, New York Times, 11 დეკემბერი, 1994. წაკითხვის თარიღი: 31 დეკემბერი, 2007. 
  4. 3DO – 1993–96 – Classic Gaming. Classicgaming.gamespy.com. დაარქივებულია ორიგინალიდან - 2012-10-23. წაკითხვის თარიღი: 2012-07-31.
  5. 5.0 5.1 5.2 5.3 All 3DO Games გვ. 1–7. GameSpot. წაკითხვის თარიღი: May 15, 2012.
  6. All 3DO video game release dates in North America from 1993 to 2013. GameFaqs.
  7. All 3DO video game release dates in Europe from 1994 to 1996. GameFaqs.
  8. All 3DO video game release dates in Japan from 1994 to 1996. GameFaqs.
  9. 9.0 9.1 9.2 Assembler Gamers - Unreleased 3DO games.. წაკითხვის თარიღი: 28 ნოემბერი, 2014.
  10. Dragon Ball Z: V.R.V.S.. VGFacts. წაკითხვის თარიღი: 2013-02-01.
  11. "3DO's Downhill Slide Begins". GamePro (IDG) (94): 16-17. ივლისი, 1996.