წმინდა გიორგის ორდენის კავალრების სია (საქართველო)

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
ნავიგაციაზე გადასვლა ძიებაზე გადასვლა

სიაში წარმოდგენილია რუსეთის იმპერიის უმაღლესი სამხედრო ჯილდოს — წმინდა გიორგის ორდენის — კავალრები, რომლებიც იყვნენ ეროვნებით ქართველები ან წარმოშობით საქართველოდან.

წმინდა გიორგის ორდენი, II ხარისხი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წმინდა გიორგის ორდენი, II ხარისხი
პიროვნება დაჯილდოების თარიღი კომენტარი
ბაგრატიონი, პეტრე 28 იანვარი, 1806 თავადი, გენერალ-ლეიტენანტი, ლაიბ-გვარდიის ეგერთა პოლკის უფროსი; 1805 წლის კამპანიისთვის.
ბებუთოვი, ვასილ 6 დეკემბერი, 1853 თავადი, გენერალ-ლეიტენანტი, კავკასია-თურქეთის საზღვარზე მოქმედი კორპუსის მეთაური; 1853 წლის 19 ნოემბერს ბაშკადიკლარის ბრძოლაში რეის-აჰმედ-ფაშას თურქული კორპუსის დამარცხებისთვის.
ლორის-მელიქოვი, მიხეილ 27 ოქტომბერი, 1877 გენერალ-ადიუტანტი, კავალერიის გენერალი; 1877 წლის 3 ოქტომბერს ალაჯინის სიმაღლეებზე მუხთარ-ფაშას არმიის დამარცხებისთვის.

წმინდა გიორგის ორდენი, III ხარისხი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წმინდა გიორგის ორდენი, III ხარისხი
პიროვნება დაჯილდოების თარიღი კომენტარი
ალხაზიშვილი, იაკობ 19 დეკემბერი, 1877 № 556; გენერალ-ლეიტენანტი; 1877 წლის 5-6 ნოემბერს ყარსის ციხესიმაგრის აღების დროს ხაფიზის სიმაგრის იერიშით დაუფლებისთვის.
ამირაჯიბი, მიხეილ 19 აპრილი, 1877 № 570; თავადი, გენერალ-მაიორი; 1877 წლის 23 ოქტომბერს საკვანძო თურქული პოზიციების დაკავებისთვის დევე-ბოინუსთან.
ანდრონიკაშვილი, ივანე 30 ნოემბერი, 1853 № 475; თავადი, გენერალ-ლეიტენანტი; 1853 წლის 14 ნოემბერს ახალციხესთან თურქული კორპუსის დამარცხებისთვის.
არღუთაშვილი-მხარგრძელი, მოსე 3 დეკემბერი, 1842 № 460; თავადი, გენერალ-მაიორი.
ბაგრატიონი, რომან 28 იანვარი, 1814 № 361; თავადი, გენერალ-მაიორი. 1814 წლის 13 იანვარს ჰამბურგზე შეტევის დროს გამოჩენილი სიმამაცისათვის.
ბაგრატიონ-მუხრანელი, ივანე 16 იანვარი, 1854 № 477; თავადი, გენერალ-მაიორი.
ბაქრაძე, ზაქარია 3 ნოემბერი, 1915 მინსკის 54-ე ქვეითი პოლკის პოლკოვნიკი. 1914 წლის 1 დეკემბერს მდ. დუნაეცის ნაპირზე, ადგილ ზაკლიჩინთან ავსტრიელთა შეტევის წარმატებით მოგერიებისთვის.
ბარათაევი, სიმონ 14 აპრილი, 1789 № 64; გენერალ-მაიორი. ოჩაკოვის ციხე-სიმაგრის იერიშით აღების დროს გამოჩენილი სიმამაცისთვის.
ბებუთოვი, ვასილ 4 ნოემბერი, 1846 № 462; გენერალ-ლეიტენანტი. 1846 წლის 16 ოქტომბერს სოფ. კუტაშისთან შამილის ლაშქრის დამარცხებაში შეტანილი წვლილისათვის.
ბებუთოვი, დავით 1 სექტემბერი, 1849 № 468; გენერალ-მაიორი. 1849 წელს დებრეცენთან ბრძოლაში უნგრელი რევოლუციონერების დამარცხებაში შეტანილი წვლილისათვის.
ჟევახოვი, სპირიდონ 26 თებერვალი, 1814 № 365; გენერალ-მაიორი. 1814 წლის 23, 25 და 26 თებერვალს კრაონთან და ლაონთან საფრანგეთის ჯარებთან გამოჩენილი სიმამაცისთვის.
იმერეტინსკი, ალექსანდრე 29 ნოემბერი, 1877 № 551; გენერალ-ლეიტენანტი. 1877 წელს პლევნის ალყისა და აღების დროს გამოჩენილი სიმამაცისთვის.
ქავთარაძე, ალექსი 30 მარტი, 1879 № 574; გენერალ-მაიორი. 1877 წლის 2 ოქტომბერს, დერბენდის 154-ე ქვეითი პოლკის სათავეში, ორლოქის სიმაღლეების იერიშით აღების, ხოლო 3 ოქტომბერს, მუხთარ-ფაშას არმიის განადგურების დროს, ვიზენკევის სიმაღლეზე განხორციელებული შეტევისთვის.
ლორის-მელიქოვი, მიხეილ 14 მაისი, 1877 № 534; კავალერიის გენერალი.
ფანჩულიძე, ივანე 3 ივნისი, 1813 № 295; გენერალ-მაიორი. 1812 წლის 4-6 ნოემბერს საფრანგეთის ჯარებთან კრასნისთან ბრძოლაში გამოჩენილი სიმამაცისთვის.
ფანჩულიძე, სიმონ 3 ივნისი, 1813 № 296; გენერალ-მაიორი. 1812 წლის 4-6 ნოემბერს საფრანგეთის ჯარებთან კრასნისთან ბრძოლაში გამოჩენილი სიმამაცისთვის.
თარხან-მოურავი, იოსებ 8 სექტემბერი, 1859 № 507; გენერალ-მაიორი. 1859 წლის 25 აგვისტოს ღუნიბის აღებასა და შამილის დატყვევებაში შეტანილი წვლილისთვის.
ტერგუკასოვი, არშაკ 22 ივლისი, 1878 № 572; გენერალ-ლეიტენანტი. 1877 წლის ივნისში ბაიაზეთის აღებისა და ციხესიმაგრის ბლოკირებული გარნიზონის გათავისუფლების დროს გამოჩენილი სიმამაცისთვის.
ციციანოვი, პავლე 15 სექტემბერი, 1794 № 108; გენერალ-მაიორი. 1794 წლის 4 სექტემბერს პოლონელებთან ლიუბანის ბრძოლაში გამოჩენილი სიმამაცისთვის.
ჭავჭავაძე, ზაქარია 19 დეკემბერი, 1877 № 555; გენერალ-ლეიტენანტი. 1877 წლის 5-6 ნოემბრის ღამეს, ყარსის იერიშის დროს, ქანლისა და სუვარის მიმართულებით მეთაურობისას გამოჩენილი სიმამაცისთვის და გამარჯვებაში შეტანილი წვლილისთვის.
ჭავჭავაძე, იასონ 16 იანვარი, 1854 № 478; გენერალ-მაიორი. 1853 წლის 19 ნოემბერს ბაშკადიკლარის ბრძოლაში გამოჩენილი სიმამაცისთვის.
ჩალიკოვი, ანტონ 13 მარტი, 1814 № 366; გენერალ-მაიორი. 1814 წლის 13 მარტს საფრანგეთის ჯარებთან ფერ-შამპენუაზის ბრძოლაში გამოჩენილი სიმამაცისთვის.
იაშვილი, ლევ 21 აპრილი, 1808 № 176; პოლკოვნიკი. 1807 წლის 29 მაისს საფრანგეთის ჯარებთან ჰაილსბერგის ბრძოლაში გამოჩენილი სიმამაცისთვის.

წმინდა გიორგის ორდენი, IV ხარისხი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წმინდა გიორგის ორდენი, IV ხარისხი
პიროვნება დაჯილდოების თარიღი კომენტარი
აბაზაძე, ვლადიმერ გიორგის ძე 11 დეკემბერი, 1915 ზლატოუსტის 330-ე ქვეითი პოლკის პორუჩიკი; 1915 წლის 8-9 მაისის ღამეს სოფ. ზაკრჟევთან ერთ-ერთი სიმაღლის აღებისას გამოჩენილი სიმამაცისთვის.
აბამელიქი, ივანე სიმონის ძე 16 დეკემბერი, 1821 № 3541; გენერალ-მაიორი.
აბამელიქი, დავით სიმონის ძე 20 მაისი, 1808 № 1987 (895); როტმისტრი; 1807 წლის 2 ივნისს საფრანგეთის ჯარებთან ფრიდლანდის ბრძოლაში გამოჩენილი სიმამაცისთვის.
აბამელიქოვი, გრიგოლ იაკობის ძე 26 ნოემბერი, 1858 № 10141; პორუჩიკი.
აფხაზი, ივანე ნიკოლოზის ძე 30 იანვარი, 1813 № 2546 (1179); მაიორი; 1812 წლის 19-20 ოქტომბერს არაქსზე სპარსეთის ჯარების დამარცხებასა და ასლანდუზის იერიშით აღებაში შეტანილი წვლილისთვის.
ავალიშვილი, ზაქარია სოლომონის ძე 26 ნოემბერი, 1858 № 10133; მაიორი.
ავალიშვილი, ივანე სოლომონის ძე 5 დეკემბერი, 1841 № 6604; მაიორი; 25-წლიანი უმწიკვლო ოფიცრული სამსახურისთვის.
ავალიშვილი, იოსებ დიმიტრის ძე 15 აგვისტო, 1837 № 5517; პორუჩიკი.
ავალიშვილი, სიმონ ნიკოლოზის ძე 4 მარტი, 1917 პოდპოლკოვნიკი; 1914 წლის 31 ოქტომბერს სოფ. გავაიტენთან (რუმინეთის ფრონტი) საარტილერიო ბატარეის მეთაურობისას გამოჩენილი სიმამაცისთვის.
ადამიძე, ივანე ილარიონის ძე 28 ივნისი, 1916 პოდპორუჩიკი; ერზრუმის რეგიონში 1916 წლის თებერვლის ბრძოლებში თავის გამოჩენისთვის.
ადიშელიძევი, თედორე ილიას ძე 29 ნოემბერი, 1837 № 5628; პოდპორუჩიკი.
ალხაზიშვილი, იაკობ ქაიხოსროს ძე 1877 გენერალ-მაიორი; აფხაზეთისა და კავკასიის სანაპიროს მოწინააღმდეგის ძალებისგან გაწმენდისთვის.
ამაშუკელი, ზაქარია ვასილის ძე 15 ოქტომბერი, 1916 პოლკოვნიკი; 1915 წლის 11 ივლისს სოფელ ხან-ოღლისთან ბრძოლაში კავალერიული ესკადრონით შეტევის წარმატებით განხორციელებისთვის.
ამილახვარი, ივანე გივის ძე 23 დეკემბერი, 1878 გენერალ-მაიორი; 1877 წლის 6 ივნისს მუხთარ-ფაშას არმიის წინააღმდეგ ბრძოლის დროს დაიარის სიმაღლეებზე ერევნის რაზმის კავალერიით განხორციელებული წარმატებული შეტევისთვის.
ამილახვარი, გივი ივანეს ძე 23 მაისი, 1916 პოლკოვნიკი; კულჩიცე-დობროპილეს რაიონში ბრძოლებში დაღესტნის მე-2 ცხენოსანი პოლკის მეთაურობისას გამოჩენილი უნარისა და პირადი მამაცობისთვის.
ამირაჯიბი, მიხეილ ქაიხოსროს ძე 1877 პოლკოვნიკი; არდაგანის ციხისა და მოწინავე სიმაგრეების აღებისას თავის გამოჩენითვის.
ანდღულაძე, გიორგი ბეჟანის ძე 4 აპრილი, 1917 პოლკოვნიკი; 1916 წლის 22-30 ივნისს მდ. სერეტის გადალახვისას და სოფ. ნეტერპინიცეს მიდამოებში ბრესტის 49-ე ქვეითი პოლკის მეთაურობისას გამოჩენილი უნარისა და პირადი მამაცობისთვის.
ანჯაფარიძე, ივანე არტემის ძე 25 ნოემბერი, 1916 ნოვოინგერმანლანდის მე-10 ქვეითი პოლკის შტაბს-კაპიტანი; 1916 წლის 22-23 მაისს ავსტრიელების წინააღმდეგ სოფ. სოპანოვთან გამოჩენილი მამაცობისთვის.
ანდრონიკაშვილი, ალექსანდრე სიმონის ძე 3 თებერვალი, 1915 (სიკვდილის შემდეგ) ვლადიკავკაზის 152-ე ქვეითი პოლკის კაპიტანი; 1914 წლის 16 აგვისტოს სოფ. იანოვოსთან მოწინააღმდეგის საარტილერიო ბატარეაზე განხორციელებული შეტევისთვის.
ანდრონიკაშვილი, ივანე მალხაზის ძე 6 აგვისტო, 1830 № 4404; პოლკოვნიკი; 1829 წლის 27 სექტემბერს ბეიბურთის ბრძოლაში თურქული ბატარეის ხელში ჩაგდებისთვის.
ანდრონიკაშვილი, ნიკოლოზ ილიას ძე 21 დეკემბერი, 1832 № 4671; კაპიტანი.
ანდრონიკაშვილი, ნიკოლოზ სპირიდონის ძე 7 აპრილი, 1915 (სიკვდილის შემდეგ) ნიჟეგოროდის დრაგუნთა მე-17 პოლკის პორუჩიკი; 1914 წლის 10 ნოემბერს სოფ. კოლიუშკისთან ბრძოლაში მტრის ბატარეაზე იერიშისას გამოჩენილი სიმამაცისთვის (დაიღუპა ამავე ბრძოლაში).
ანდრონიკაშვილი, რევაზ ივანეს ძე 26 ნოემბერი, 1855 № 9638; გენერალ-მაიორი; მრავალწლიანი სამხედრო სამსახურისთვის.
არღუთაშვილი-მხარგრძელი, ივანე 26 ნოემბერი, 1849 № 8299; კაპიტანი.
არღუთაშვილი-მხარგრძელი, მოსე ზაქარიას ძე 9 აპრილი, 1831 № 4525; პოდპოლკოვნიკი.
არჯევანიძე, გიორგი პავლეს ძე 9 ივლისი, 1916 გენერალ-მაიორი; 1916 წლის 29-30 იანვარს დევე-ბოინენის თურქული სიმაგრეების იერიშის დროს ბაქოს 153-ე ქვეითი პოლკის მეთაურობისას თავის გამოჩენისთვის.
ართმელაძე, დავით ადამის ძე 6 იანვარი, 1917 პოლკოვნიკი; 1916 წლის 25 ივნ.-3 ივლ. თურქული სიმაგრეების იერიშის დროს თურქესტანის 23-ე მსროლელი პოლკის ბატალიონის მეთაურობისას თავის გამოჩენისთვის, რითაც შეუწყო რუსეთის ჯარების წინ წაწევას ქ. ბაიბურთისკენ.
ახვერდოვი, ნიკოლოზ ალექსანდრეს ძე 3 დეკემბერი, 1839 № 5966; პოლკოვნიკი; მრავალწლიანი სამხედრო სამსახურისთვის.
ახვერდოვი, თედორე იესეს ძე 5 თებერვალი, 1808 № 1919; პოლკოვნიკი; 1807 წლის 18 ივნისს თურქებთან ბრძოლაში გამოჩენილი სიმამაცისთვის.
ახვლედიანი, ვლადიმერ ტარასის ძე 7 იანვარი, 1916 (სიკვდილის შემდეგ) პოდპოლკოვნიკი; 1915 წლის 15 იანვარს სოფიანზე შეტევის დროს კავკასიის მე-6 მსროლელი პოლკის შემადგენლობაში რაზმის მეთაურობისას გამოჩენილი სიმამაცისთვის.
ახვლედიანი, იუვენალ იასონის ძე 26 აგვისტო, 1916 შტაბს-კაპიტანი; 1914 წლის 14 მაისს სოფ. ვილევოსთან ბრძოლაში აფშერონის 81-ე ქვეითი პოლკის ასეულის მეთაურობისას გამოჩენილი სიმამაცისთვის.
ახვლედიანი, იასონ ალექსანდრეს ძე 13 თებერვალი, 1905 პოლკოვნიკი; 1904 წლის 11 ივლისს იაპონელებთან ბრძოლაში ციმბირის ბარნაულის 12-ე ქვეითი პოლკის ბატალიონის მეთაურობისას გამოჩენილი სიმამაცისთვის.

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წმინდა გიორგის ორდენი, IV ხარისხი
პიროვნება დაჯილდოების თარიღი კომენტარი
ბაგრატიონი, ივანე ვახუშტის ძე 26 ნოემბერი, 1778 № 302; გენერალ-პორუჩიკი.
ბაგრატიონი, რომან ივანეს ძე 20 იანვარი, 1810 № 2173 (960); როტმისტრი.
ბაგრატიონ-იმერეტინსკი, ალექსანდრე გიორგის ძე 11 დეკემბერი, 1840 № 6176; გენერალ-მაიორი.
ბაგრატიონ-იმერეტინსკი, დიმიტრი გიორგის ძე 3 დეკემბერი, 1842 № 6684; გენერალ-მაიორი.
ბაგრატიონ-მუხრანელი, გრიგოლ ივანეს ძე 26 ნოემბერი, 1847 № 7767; პოლკოვნიკი.
ბაგრატიონ-მუხრანელი, ივანე კონსტანტინეს ძე 26 ნოემბერი, 1851 № 8605; გენერალ-მაიორი.
ბაგრატიონ-მუხრანელი, კონსტანტინე ალექსანდრეს ძე 10 ივნისი, 1915 პორუჩიკი.
ბაზლიძე (ბაზლიძევი), თომა ბორისის ძე 1 თებერვალი, 1852 № 9024; შტაბს-კაპიტანი.
ბაქრაძე, გიორგი ივანეს ძე 26 აგვისტო, 1916 შტაბს-კაპიტანი.
ბაქრაძე, ზაქარია დიმიტრის ძე 24 აპრილი, 1915 პოლკოვნიკი.
ბაქრაძე, ივანე გიორგის ძე 18 დეკემბერი, 1859 № 10185; პორუჩიკი.
ბარათაევი, ალექსანდრე 26 ნოემბერი, 1772 № 200; პოდპოლკოვნიკი.
ბარათაევი, ალექსანდრე ანდრიას ძე 26 ნოემბერი, 1804 № 1563; პოლკოვნიკი.
ბარათაევი, ნიკოლოზ სიმონის ძე 25 დეკემბერი, 1828 № 4229; პოდპოლკოვნიკი.
ბარათაევი, სიმონ მიხეილის ძე 26 ნოემბერი, 1785 № 419; პოდპოლკოვნიკი.
ბარათაშვილი, გრიგოლ ნიკოლოზის ძე 11 დეკემბერი, 1840 № 6297; პოდპოლკოვნიკი.
ბარათაშვილი, ივანე თეიმურაზის ძე 3 დეკემბერი, 1842 № 6857; მაიორი.
ბარათაშვილი, ივანე იურის ძე 26 ნოემბერი, 1786 № 462; პრემიერ-მაიორი.
ბარათაშვილი, ნიკოლოზ ნიკოლოზის ძე 15 ოქტომბერი, 1916 გენერალ-ლეიტენანტი.
ბარათაშვილი, პეტრე 26 ნოემბერი, 1849 № 8232; პოდპოლკოვნიკი.
ბარათაშვილი, როსტომ ივანეს ძე 21 დეკემბერი, 1832 № 4720; პოდპოლკოვნიკი.
ბებუთოვი, ვასილის იოსების ძე 18 დეკემბერი, 1830 № 4426; გენერალ-მაიორი.
ბებუთოვი, დავითის იოსების ძე 3 დეკემბერი, 1834 № 4912; მაიორი.
ბებუთოვი, კონსტანტინე ალექსანდრეს ძე 8 ივლისი, 1915 პოდპორუჩიკი.
ბეკ-სოფიევი, ბორის ალექსანდრეს ძე 13 იანვარი, 1915 პოდპოლკოვნიკი.
ბეგთაბეგოვი, ევსები ალექსანდრეს ძე 26 ნოემბერი, 1878 კაპიტანი.
ბეგთაბეგოვი, სოლომონ ივანეს ძე 26 ნოემბერი, 1847 № 7766; პოლკოვნიკი.
ბერიძე, ბორის იოსების ძე 5 მაისი, 1917 პორუჩიკი.
ბერიძე, დიმიტრი იოსების ძე 30 ივნისი, 1917 პოდპოლკოვნიკი.
ბუჭყიაშვილი, დიმიტრი ივანეს ძე 17 ივლისი, 1830 № 4403; მაიორი.
ბუჭყიაშვილი, გედეონ ივანეს ძე 26 ნოემბერი, 1847 № 7819; პოდპოლკოვნიკი.
ბუჭყიაშვილი, ივანე ბორისის ძე 17 იანვარი, 1849 № 8134; კაპიტანი.

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წმინდა გიორგის ორდენი, IV ხარისხი
პიროვნება დაჯილდოების თარიღი კომენტარი
გაბაშვილი, ვასილი დავითის ძე 17 მაისი, 1915 გენერალ-მაიორი.
გაბაშვილი, ილარიონ გლახას ძე 26 ნოემბერი, 1849 № 8283; მაიორი.
გაბაშვილი, კონსტანტინე ნიკოლოზის ძე 7 ნოემბერი, 1916 (სიკვდილის შემდეგ) პოდპოლკოვნიკი.
გაბაშვილი, იასონ იგორის ძე 8 სექტემბერი, 1859 № 10155; პოდპოლკოვნიკი.
გაბუნია, პეტრე 10 ივნისი, 1916 (სიკვდილის შემდეგ) პოდპორუჩიკი.
გამსახურდია, გიორგი ნიკოლოზის ძე 3 თებერვალი, 1915 პოლკოვნიკი.
განგებლოვი, სიმონ გიორგის ძე 20 ოქტომბერი, 1813 № 2715; გენერალ-მაიორი.
განძიელი, გიორგი სპირიდონის ძე 19 აგვისტო, 1863 № 10220; პრაპორშჩიკი.
გვარჯალაძე, სამსონ გიტოს ძე 28 აგვისტო, 1916 (სიკვდილის შემდეგ) პორუჩიკი.
გელოვანი, კონსტანტინე ლევანის ძე 6 ივლისი, 1915 პოდპოლკოვნიკი.
გელოშვილი, გიორგი ალექსის ძე 26 სექტემბერი, 1916 (სიკვდილის შემდეგ) პრაპორშჩიკი.
გერსევანოვი, ნიკოლოზ ბორისის ძე 26 ნოემბერი, 1855 № 9677; პოლკოვნიკი.
გიგაური, ალექსანდრე რაჟდენის ძე 11 სექტემბერი, 1916 (სიკვდილის შემდეგ) შტაბს-კაპიტანი.
გობრონიძე, მოსე ალექსის ძე 15 ოქტომბერი, 1916 პორუჩიკი.
გოგიჩაიშვილი, როსტომ 22 დეკემბერი, 1917 (სიკვდილის შემდეგ) პორუჩიკი.
გოლოშვილი (გოლოშვილევი), ანდრია ლეონტის ძე 3 დეკემბერი, 1839 პოდპოლკოვნიკი.
გუნცაძე, დავით კონსტანტინეს ძე 25 მარტი, 1916 გენერალ-მაიორი.
გურამიშვილი, ივანე ზაქარიას ძე 5 დეკემბერი, 1841 № 6499; პოდპოლკოვნიკი.
გურგენიძე, ივანე კონსტანტინეს ძე 29 მაისი, 1915 შტაბს-კაპიტანი.
გურიელი, სტეფანე ქრისტეფორეს ძე 26 ნოემბერი, 1787 № 511; სეკუნდ-მაიორი.
გურიელი, ივანე სტეფანეს ძე 5 თებერვალი, 1806 № 1649; გენერალ-მაიორი.

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • Дадиани, Давид Платонович; поручик; 18 сентября 1917 (посмертно)
  • Дидебулидзе, Александр Дмитриевич; поручик; 4 марта 1917
  • Думбадзе, Георгий Самсонович; поручик; 12 августа 1917

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • Эгазе, Александр Петрович; майор; № 5048; 3 декабря 1834
  • Эгазе, Захар; капитан; № 7340; 17 декабря 1844
  • Эристов, Александр; поручик; № 7375; 7 июля 1845
  • Эристов, Александр Николаевич; полковник; 10 ноября 1914
  • Эристов, Георгий Евсеевич; подполковник; № 1543 (641); 12 января 1804
  • Эристов, Давид Евстафьевич; полковник; 16 апреля 1881
  • Эристов, Николай Дмитриевич; полковник; № 9313; 9 июля 1854
  • Эристов-Ксанский, Александр Николаевич; генерал-майор; 10 ноября 1914
  • Эристов-Ксанский, Торник; майор; № 1549 (647); 24 февраля 1804

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • Ванидзе, Василий; подпоручик; 19 апреля 1917
  • Вахвахов, Иван; штабс-капитан; № 5908; 3 декабря 1839
  • Вачнадзе, Александр Иосифович; поручик; 29 марта 1915 (по другим данным — 14 февраля 1915)
  • Вачнадзе, Семён Соломонович; ротмистр; № 9466; 26 ноября 1854
  • Вашакидзе, Тарас Давидович; капитан; 7 января 1917
  • Визиров, Алиамбар Измайлович; майор; № 9900; 19 марта 1856
  • Визиров, Николай Семёнович; поручик; 11 сентября 1917 (посмертно)

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • Званбай, Соломон Тимуркеевич; подполковник; № 8253; 26 ноября 1849
  • Зедгинадзе, Алексей; штабс-капитан; № 7360; 17 декабря 1844

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • Таварткиладзе, Георгий Иессеевич; прапорщик; 12 июня 1917 (посмертно)
  • Тархан-Моуравов, Иосиф Давыдович; полковник; № 9555; 28 декабря 1854
  • Тархан-Моуравов, Константин Давыдович; подполковник; № 8725; 26 ноября 1851; 18 апреля 1855 пожалован бант
  • Тархан-Моуравов, Роман Дмитриевич; майор; № 6850; 3 декабря 1842
  • Тархан-Моуравов, Сергей Григорьевич; поручик; 24 ноября 1917
  • Тетруев, Василий Гаврилович; полковник; 5 февраля 1916 (посмертно)
  • Топурия, Дмитрий Соломонович; полковник; 24 ноября 1916
  • Туманов, Антон Георгиевич; майор; № 7492; 12 января 1846
  • Туманов, Георгий Александрович; генерал от кавалерии; 14 октября 1917
  • Туманов, Григорий Григорьевич; поручик; № 5909; 3 декабря 1839
  • Туманов, Егор Сергеевич; штабс-капитан; № 6892; 3 декабря 1842
  • Туманов, Исаак Шиошиевич; подполковник; № 8031; 26 ноября 1848
  • Туманов, Лев Константинович; подполковник; 5 мая 1917
  • Туманов, Константин Александрович; генерал-майор; 5 мая 1917
  • Туркистанов, Михаил Борисович; бригадир; № 298; 26 ноября 1777

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • Яшвиль, Лев Михайлович; поручик; № 1166 (596); 1 января 1795
  • Илашвили, Григорий Георгиевич; прапорщик; 19 мая 1915
  • Имеретинский, Александр Константинович; генерал-майор; 1877
  • Иоселиани, Иван Виссарионович; капитан; 26 сентября 1917
  • Иоселиани, Шалва Константинович; поручик; 7 февраля 1917
  • Иосселиани, Захар Анисимович; генерал-майор; № 4557; 16 декабря 1831
  • Иосселиани, Ростом Исаевич; подполковник; № 9139; 26 ноября 1853
  • Иосселиани, Ясон Гигоевич; капитан; 7 января 1916 (посмертно)

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • Каландаришвили, Ермолай Виссарионович; прапорщик; 3 сентября 1916 (посмертно)
  • Канделаки, Александр Минаевич; штабс-капитан; 5 мая 1917 (посмертно)
  • Каргалетелли, Сергей Дмитриевич; капитан; 1 сентября 1917
  • Квалиев, Дмитрий Тариелович; штабс-капитан; 31 июля 1877
  • Квинитадзе, Георгий Иванович; полковник; 27 сентября 1917
  • Квинитадзе, Иван Семёнович; подполковник; 3 сентября 1873
  • Кикачейшвили, Давид; подпоручик; 5 мая 1915
  • Кикнадзе, Евгений Иванович; капитан; 19 апреля 1917
  • Кобешавидзе, Георгий Павлович; штабс-капитан; 26 августа 1916
  • Кобиев, Захар Семёнович; ротмистр; 10 апреля 1906
  • Кобиев, Николай Георгиевич; поручик; 11 апреля 1917 (посмертно)
  • Кониев, Александр Григорьевич; капитан; 6 марта 1916
  • Кониев, Владимир Григорьевич; подполковник; 17 января 1916 (посмертно)
  • Кордзая, Николай Парменович; корнет; 30 июня 1917

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • Лакербай, Константин Антонович; поручик; 31 декабря 1916
  • Лашкарёв, Александр Сергеевич; ротмистр; № 2512 (1145); 23 декабря 1812
  • Лашкарёв, Павел Сергеевич; полковник; № 2486 (1119); 23 декабря 1812
  • Лионидзе, Юрий Васильевич; подполковник; 28 августа 1918

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • Мазнев, Георгий Иванович; полковник; 5 августа 1917
  • Макарашвили, Илья Сокварелович; штабс-капитан; 23 декабря 1878
  • Мамацев, Дмитрий Осипович; подполковник; 12 апреля 1878
  • Мамацев, Константин Христофорович; полковник; № 9319; 17 октября 1854
  • Манвелов, Спиридон Николаевич; секунд-майор; № 1037; 26 ноября 1793
  • Мансурадзе, Георгий Александрович; полковник; 18 ноября 1917 (посмертно)
  • Мансурадзе, Дмитрий Александрович; капитан; 17 октября 1915
  • Мансурадзев, Иван Давидович; майор; № 9037; 30 декабря 1852
  • Масхарашвили, Иван Несторович; поручик; 12 октября 1917 (посмертно)
  • Махатадзе, Георгий Александрович (ротмистр); ротмистр; 19 марта 1917
  • Мачабели, Давид Егорович; полковник; № 231 (191); 26 ноября 1773
  • Мачабели, Иван Егорович; поручик; № 9307; 19 мая 1854
  • Мачавариани, Давид Михайлович; полковник; 25 октября 1917
  • Мачавариани, Дмитрий Петрович; поручик; 16 декабря 1877
  • Мачавариани, Михаил Лукич (Сергеевич); штабс-капитан; 27 марта 1918
  • Махатадзе, Георгий Александрович; полковник; 19.03.1917
  • Микеладзе, Алмасхан Отиевич; подполковник; 31 июля 1877
  • Микеладзе, Дмитрий Отиевич; штабс-капитан; 2 апреля 1879
  • Микеладзе, Ивлиан Хотович; полковник; 29 октября 1917
  • Микеладзе, Симон Дмитриевич; подпоручик; № 10160; 8 сентября 1859
  • Мгалоблишвили, Виктор Георгиевич; штабс-капитан; 15 марта 1917
  • Мгебров, Владимир Авельевич; штабс-капитан; 21 августа 1917 (посмертно)
  • Меликов, Иван Осипович; подполковник; № 4845; 25 декабря 1833
  • Меликов, Леван Иванович; капитан; № 7371; 1 июля 1845
  • Мкурнали, Александр Константинович; подпоручик; 27 января 1917
  • Мусхелов, Дмитрий Иванович; полковник; 26 декабря 1877
  • Мусхелов, Ефрем Соломонович; полковник; 13 февраля 1905

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • Накашидзе, Александр Давидович; генерал-майор; 5 апреля 1878
  • Натиев, Иван; капитан; 6 июля 1915
  • Нацвалов, Давид Малахиевич; генерал-майор; 5 февраля 1916 (посмертно)
  • Нацвалов, Николай Георгиевич; войсковой старшина; 5 ноября 1916
  • Нижерадзе, Константин Константинович; капитан; 25 февраля 1907
  • Николадзев, Сергей Давидович; секунд-майор; № 1223; 26 ноября 1795

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • Одишелидзе, Александр Ильич; поручик; 26 сентября 1916
  • Одишелидзе, Илья Зурабович; генерал-майор; 19 сентября 1907
  • Орбелиани; майор; № 2739; 4 ноября 1813
  • Орбелиани, Дмитрий Фомич; генерал-лейтенант; № 10249; 26 ноября 1867
  • Орбелиани, Дмитрий Захарович; генерал-майор; № 1624 (654); 30 ноября 1804
  • Орбелиани, Захар Дмитриевич; подполковник; № 6678; 30 мая 1842
  • Орбелиани, Илья Дмитриевич; капитан; № 7374; 7 июля 1845
  • Орбелиани, Иосиф Константинович; майор; № 9290; 6 февраля 1854
  • Орбелиани, Лаурсаб; майор; № 1499 (638); 14 апреля 1803
  • Орбелиани, Макар Фомич; подполковник; 1848 (в кавалерских списках не значится, но орден показан в послужном списке)

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • Жвания, Константин Дмитриевич; поручик; 5 мая 1917
  • Жевахов, Иван Семёнович; полковник; № 1801 (787); 9 сентября 1807
  • Жевахов, Пётр; майор; № 1486; 15 декабря 1802
  • Жевахов, Спиридон Эристович; подполковник; № 1916 (822); 27 декабря 1807

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • Рамишвили, Гавриил Григорьевич; прапорщик; 12 июня 1917
  • Ратиев, Иван Давидович; премьер-майор; № 1116; 26 ноября 1794
  • Ройнишвили, Мина Фомич; подполковник; 12 февраля 1917 (посмертно)

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • Сагинов, Александр Дмитриевич; майор; № 8290; 26 ноября 1849
  • Сагинов, Егор Дмитриевич; майор; № 6581; 5 декабря 1841
  • Сагинов, Иван Зурабович; капитан; 26 ноября 1878
  • Сагинов, Ростислав (Ростом) Иванович; штабс-капитан; 26 ноября 1878 (по другим данным 28 ноября 1878)
  • Сакварелидзе, Луарсаб Михайлович; полковник; 26 апреля 1917
  • Севарсемидзе, Леонтий Яковлевич; полковник; № 3705; 26 ноября 1823
  • Сулханов, Захар Осипович; майор; № 6100; 3 декабря 1839
  • Сумбатов, Георгий Николаевич; подполковник; 2 июня 1915
  • Сумбатов, Герасим Степанович; майор; № 8090; 26 ноября 1848
  • Сумбатов, Егор Степанович; полковник; № 6230; 11 декабря 1840
  • Схулухия, Спиридон Фёдорович; подпоручик; 26 января 1917

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • Татиев, Николай Растомович; полковник; 11 октября 1917
  • Тергукасов, Арзас Артемьевич; полковник; № 10151; 8 сентября 1859
  • Тохателов, Исаак Артемьевич; полковник; 24 октября 1904
  • Тулаев, Алексей Васильевич; майор; 12 апреля 1878
  • Тулаев, Гавриил Иванович; майор; № 6102; 3 декабря 1839

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • Узнидзе, Соломон Пантелеевич; поручик; № 7128; 18 августа 1844

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • Панчулидзев, Евгений Алексеевич; поручик; 1 января 1878
  • Панчулидзев, Иван Давидович; генерал-майор; № 2314; 26 ноября 1811
  • Панчулидзев, Семён Давидович; полковник; № 1628 (658); 12 января 1806
  • Пурцеладзе, Александр Михайлович; подполковник; 17 октября 1915
  • Пурцеладзе, Георгий Михайлович; полковник; 29 мая 1915
  • Пурцеладзе, Ираклий Михайлович; подполковник; 26 августа 1916
  • Пхейзе, Павел Давидович; генерал-майор; № 3796; 12 декабря 1824

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • Ковторадзе, Алексей Гаврилович; штабс-капитан; № 9570; 28 декабря 1854
  • Коркия, Степан Иосифович; майор; № 7490; 12 января 1846
  • Кочакидзе, Георгий Тадеевич; штабс-капитан; 19 апреля 1878

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • Казбек, Михаил Гаврилович; полковник; № 8872; 1 февраля 1852
  • Карганов, Гавриил Иванович; подполковник; 1849 (в кавалерских списках не значится, но орден показан в послужном списке)
  • Карганов, Иосиф Иванович; майор; № 7296; 17 декабря 1844 (по данным послужного списка — 25 января 1842 года)
  • Карганов, Николай Тихонович; штабс-капитан; № 8827; 26 ноября 1851
  • Корганов, Гавриил Иванович; подполковник; № 8236; 26 ноября 1849

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • Шавгулидзе, Симон Иовович; поручик; 4 марта 1917
  • Шавдия, Михаил Александрович; поручик; 25 сентября 1917
  • Шаликов, Дмитрий; майор; № 5269; 1 декабря 1835
  • Шаликов, Иван Дмитриевич; секунд-майор; № 514; 26 ноября 1787
  • Шаликов, Иван Осипович; майор; № 9289; 6 февраля 1854
  • Шаликов, Николай Осипович; майор; № 9292; 6 февраля 1854
  • Шаликов, Семён Осипович; подполковник; № 8916; 1 февраля 1852
  • Шаншиев, Захарий Самойлович; штабс-капитан; № 6906; 4 декабря 1843
  • Шарадзе, Христофор Устинович; поручик; 15 сентября 1917

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • Чаликов, Антон Степанович; полковник; № 1945 (852); 20 мая 1808
  • Чаликов, Борис Антонович; полковник; № 8631; 26 ноября 1851
  • Чаликов, Григорий Антонович; ротмистр; № 8292; 26 ноября 1849
  • Чаликов, Николай Антонович; полковник; № 7978; 26 ноября 1848
  • Чарухчев, Леон Степанович
  • Челокаев, Захарий Дмитриевич; подполковник; № 8451; 26 ноября 1850
  • Челокаев, Иван Николаевич; подполковник; № 8014; 26 ноября 1848
  • Челокаев, Илья Васильевич; прапорщик; 7 ноября 1916 (посмертно)
  • Челяев, Фёдор Степанович; капитан-лейтенант; № 1620; 26 ноября 1804
  • Чердилели, Михаил Чердилелевич; капитан; 1 января 1878
  • Черкезов, Георгий Дмитриевич; капитан; 13 ноября 1916
  • Чиковани, Николай Мирабович; подполковник; 23 декабря 1878
  • Чичуа, Лонгин Михайлович; подпоручик; 7 ноября 1915
  • Чхетиани, Христофор Павлович; капитан; 5 августа 1917

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • Цицианов, Иван Давидович; полковник; 26 августа 1916
  • Цицианов, Михаил Ираклиевич; поручик, январь 1878

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • Дзимистаришвили, Бинтоль Заликович; подпоручик; 7 ноября 1915

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • Церетели, Давид Дмитриевич; поручик; 1 марта 1916
  • Церетели, Давид Соломонович; подполковник; 18 мая 1915
  • Церетели, Иосиф Дмитриевич; подпоручик; 30 декабря 1915 (посмертно)
  • Циклауров, Григорий Семёнович; подполковник; № 5009; 3 декабря 1834
  • Цитлядзев, Георгий Павлович; генерал-майор; 5 мая 1878
  • Цитлядзев, Павел Александрович; поручик; № 2441 (1074); 23 октября 1812
  • Цулукидзе, Георгий Давидович; полковник; 7 января 1916

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • Чавчавадзе, Арчил Гульбатович; подполковник; 2 августа 1879
  • Чавчавадзе, Давид Захарович; ротмистр; 7 апреля 1915
  • Чавчавадзе, Захарий Гульбатович; капитан; № 9293; 6 февраля 1854
  • Чавчавадзе, Иван Сульханович; полковник; 12 июня 1878
  • Чавчавадзе, Николай Михайлович; полковник; 15 октября 1916
  • Чавчавадзе, Спиридон Иванович; майор; № 7378; 27 ноября 1845
  • Чавчавадзе, Спиридон Михайлович; полковник; 29 августа 1916
  • Чавчавадзе, Ясон Иванович; майор; № 7037; 4 декабря 1843
  • Чилаев, Алексей Семёнович; майор; № 6103; 3 декабря 1839
  • Чилаев, Василий Иванович; капитан; № 6647; 5 декабря 1841
  • Чиляев, Сергей Гаврилович; ротмистр; № 6357; 11 декабря 1840 — за выслугу лет

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • Хвабулов, Матвей Афанасьевич; подполковник; № 182 (154); 7 апреля 1772
  • Хевцуриани, Василий Александрович; подпоручик; 26 августа 1916 (посмертно)
  • Херхеулидзев, Захар Семёнович; генерал-майор; № 7734; 26 ноября 1847
  • Химшиев, Георгий Спиридонович; полковник; 19 апреля 1878
  • Химшиев, Михаил Георгиевич; ротмистр; 17 октября 1915
  • Химшиев, Николай Николаевич; полковник; № 8186; 26 ноября 1849
  • Хмолодзев, Семён Ананьевич; майор; № 2897; 18 марта 1814
  • Хохашвили, Шалва Константинович; подпоручик; 27 марта 1917

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • Джавров, Василий Соломонович; штабс-капитан; 31 октября 1917
  • Джамбакуриан-Орбелиани, Григорий Дмитриевич; генерал-лейтенант; № 9334; 26 ноября 1854
  • Джамбакуриан-Орбелиани, Иван Макарович; войсковой старшина; 1 января 1878
  • Джандиеров, Георгий Николаевич; подпоручик; 10 июня 1916
  • Джандиеров, Георгий Росебович; подполковник; № 9321; 17 октября 1854
  • Джорджадзе, Дмитрий Иванович; корнет; 25 ноября 1917 (посмертно)

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ლიტერატურა[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • Военный орден Святого Великомученика и Победоносца Георгия. Именные списки 1769—1920. Биобиблиографический справочник / Отв. составитель В. М. Шабанов. — М.: Русский міръ, 2004. — 928 с. — ISBN 5-89577-059-2.
  • Степанов В. С., Григорович П. И. В память столетнего юбилея Императорского Военного ордена Святого Великомученика и Победоносца Георгия. (1769—1869). — СПб., 1869.
  • Судравский В. К. Кавалеры ордена Святого Великомученика и Победоносца Георгия за 140 лет (1769—1909 гг.) // Военный сборник : журнал. — 1909. — № 3—12.
  • Судравский В. К. Кавалеры ордена Святого Великомученика и Победоносца Георгия за 140 лет (1769—1909 гг.) // Военный сборник : журнал. — 1910. — № 1—12.