ჩრდილოეთ ამერიკის ქვეყნების სია მოსახლეობის მიხედვით

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
Jump to navigation Jump to search

ეს არის ჩრდილოეთ ამერიკის კონტინენტის ქვეყნების სია, მოსახლეობის მიხედვით, 2007 წლის დეკემბრის მონაცემებით. ამ ჩამონათვალში შედის კარიბის ზღვის აუზის კუნძულებიც.

ქვეყანა მოსახლეობა
-
ჩრდილოეთი ამერიკა
514,600,000
1 დროშა: ამერიკის შეერთებული შტატები აშშ 303,606,020
2 მექსიკის დროშა მექსიკა 106,535,000
3 დროშა: კანადა კანადა 33,163,000
4 დროშა: გვატემალა გვატემალა 13,354,000
5 დროშა: კუბა კუბა 11,268,000
6 დროშა: დომინიკელთა რესპუბლიკა დომინიკანელთა რესპუბლიკა 9,760,000
7 ჰაიტის დროშა ჰაიტი 9,598,000
8 ჰონდურასის დროშა ჰონდურასი 7,106,000
9 სალვადორის დროშა სალვადორი 6,857,000
10 დროშა: ნიკარაგუა ნიკარაგუა 5,603,000
11 დროშა: კოსტა-რიკა კოსტა-რიკა 4,468,000
- პუერტო-რიკოს დროშა პუერტო-რიკო (აშშ-ის დროშა აშშ) 3,991,000
13 პანამის დროშა პანამა 3,343,000
14 დროშა: იამაიკა იამაიკა 2,714,000
15 ტრინიდადი და ტობაგოს დროშა ტრინიდადი და ტობაგო 1,333,000
- გვადელუპა გვადელუპა (საფრანგეთის დროშა საფრანგეთი) 405,000
- მარტინიკა მარტინიკა (საფრანგეთის დროშა საფრანგეთი) 399,000
18 დროშა: ბაჰამის კუნძულები ბაჰამის კუნძულები 331,000
19 დროშა: ბარბადოსი ბარბადოსი 294,000
20 დროშა: ბელიზი ბელიზი 288,000
- ნიდერლანდების ანტილის კუნძულების დროშა ნიდერლანდის ანტილები (ნიდერლანდების დროშა ნიდერლანდი) 192,000
22 სენტ-ლუსიის დროშა სენტ-ლუსია 165,000
23 სენტ-ვინსენტისა და გრენადინების დროშა სენტ-ვინსენტი და გრენადინები 120,000
- დროშა: ამერიკის ვირჯინიის კუნძულები ამერიკის ვირჯინიის კუნძულები (აშშ-ის დროშა აშშ) 111,000
25 დროშა: გრენადა გრენადა 106,000
- დროშა: არუბა არუბა (ნიდერლანდების დროშა ნიდერლანდი) 104,000
27 დროშა: ანტიგუა და ბარბუდა ანტიგუა და ბარბუდა 85,000
28 დროშა: დომინიკა დომინიკა 67,000
- დროშა: ბერმუდის კუნძულები ბერმუდის კუნძულები (გაერთიანებული სამეფოს დროშა გაერთიანებული სამეფო) 65,000
- დროშა: გრენლანდია გრენლანდია (დანიის დროშა დანია) 58,000
31 სენტ-კიტსისა და ნევისის დროშა სენტ-კიტსი და ნევისი 50,000
- კაიმანის კუნძულების დროშა კაიმანის კუნძულები (გაერთიანებული სამეფოს დროშა გაერთიანებული სამეფო) 47,000
- ტერქსისა და კაიკოსის კუნძულების დროშა ტერქსისა და კაიკოსის კუნძულები (გაერთიანებული სამეფოს დროშა გაერთიანებული სამეფო) 26,000
- დროშა: ბრიტანეთის ვირჯინიის კუნძულები ბრიტანეთის ვირჯინიის კუნძულები (გაერთიანებული სამეფოს დროშა გაერთიანებული სამეფო) 23,000
- დროშა: ანგილია ანგილია (გაერთიანებული სამეფოს დროშა გაერთიანებული სამეფო) 13,000
სენ-პიერი და მიკელონი სენ-პიერი და მიკელონი (საფრანგეთის დროშა საფრანგეთი) 6,125
- მონსერატის დროშა მონსერატი (გაერთიანებული სამეფოს დროშა გაერთიანებული სამეფო) 5,900

იხილეთ აგრეთვე[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]