ჩილეს ეროვნული პარკების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
ნავიგაციაზე გადასვლა ძიებაზე გადასვლა

ჩილეს 42 ეროვნული პარკი 13 206 810 ჰექტარს იკავებს.[1]

სია[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სახელი ფოტო ბუნებრივი რეგიონი ფართობი დაარსების თარიღი
ალბერტო-დე-აგოსტინი Ainsworth bay and Marinelli Glacier.jpg ავსტრალის ზონა 14,600 kм² (5,637 მილი²) 2000
ალერსე-ანდინო Laguna sargazo (45724272632).jpg სამხრეთი ზონა 393 kм² (152 მილი²) 1982
ალერსე-კოსტერო Cordillera Pelada.jpg სამხრეთი ზონა 139 kм² (54 მილი²) 2012
ხუან ფერნანდესის არქიპელაგი Tres Torres - Isla Alejandro Selkirk por Pato Novoa.jpg არცერთი 96 kм² (37 მილი²) 1935
ბერნანდო ო'ჰიგინსი Amalia Glacier Chile 2007-12-28.JPG ავსტრალის ზონა 35,259 kм² (13,614 მილი²) 1969
ბოსკე-დე-ფრაი-ხორხე Nimbosilva de Fray Jorge.jpg დიდი ჩრდილოეთი 100 kм² (39 მილი²) 1941
კაბო-დე-ჰორნი Antarctica(js) 2.jpg ავსტრალის ზონა 631 kм² (244 მილი²) 1945
ჩილოე Abtao-Parque Nacional Chiloé.jpg ავსტრალის ზონა 431 kм² (166 მილი²) 1983
კონგილიო Araucaria araucana - Parque Nacional Conguillío por lautaroj - 001.jpg სამხრეთი ზონა 608 kм² (235 მილი²) 1950
კორკოვადო Corcovado volcano aerial.jpg ავსტრალის ზონა 2,096 kм² (809 მილი²) 2005
ორნოპირენი Hornopirén and hualiaque or apagado volcanoes chile x region.jpg ავსტრალის ზონა 482 kм² (186 მილი²) 1988
უერკეუე ROSWO Huerquehue2.jpg სამხრეთი ზონა 125 kм² (48 მილი²) 1967
გამბლინის კუნძული ავსტრალის ზონა 106.25 kм² (41 მილი²) 1967
კუნძული მაგდალენა Puerto Gaviota en contexto.jpg ავსტრალის ზონა 1,576 kм² (608 მილი²) 1983
კავესქარი Alacalufes NR Magallanes Chile Dec 2018 Ale Gallo.jpg სამხრეთი ზონა 23,138 kм² (8,934 მილი²) 1969
ლა-კამპანა Palmas de Ocoa - Chile.jpg ცენტრალური ზონა 80 kм² (31 მილი²) 1967
ლაგუნა-დელ-ლახა Plaja.jpg ცენტრალური ზონა 119 kм² (46 მილი²) 1958
ლაგუნა-სან-რაფაელი Laguna San Rafael.jpg ავსტრალის ზონა 17,420 kм² (6,726 მილი²) 1959
ლას-პალმას-დე-კოკალანის ეროვნული პარკი La palma chilena (Jubaea Chilensis).JPG ცენტრალური ზონა 37.02 kм² (14 მილი²) 1971
ლაუკა Parinacota volcano.jpg დიდი ჩრდილოეთი 1,379 kм² (532 მილი²) 1970
ლიანოს-დე-ჩალიე LLanosdechalleporfelipecancino.jpg მცირე ჩრდილოეთი 457 kм² (176 მილი²) 1994
ლიულიაილიაკო Llullaillaco.jpg დიდი ჩრდილოეთი 2,687 kм² (1,037 მილი²) 1995
მელიმოიუ Volcán Melimoyu.jpg Aysén 1,055 kм² (407 მილი²) 2018
მორო-მორენო Morro Moreno (188636737).jpeg დიდი ჩრდილოეთი 73 kм² (28 მილი²) 2010
ნაუელბუტა P.N.Nahuelbuta2.jpg სამხრეთი ზონა 68 kм² (26 მილი²) 1939
ნევადო-ტრეს-კრუსესი Laguna Santa Rosa.jpg დიდი ჩრდილოეთი 591 kм² (228 მილი²) 1994
პალი-აიკე Cueva de Pali-Aike.jpg ავსტრალის ზონა 50 kм² (19 მილი²) 1970
პან-დე-ასუკარი Pan de Azucar National Park.jpg დიდი ჩრდილოეთი 438 kм² (169 მილი²) 1985
პუიეუე Lago Constancia Parque Nacional Puyehue 35.jpg სამხრეთი ზონა 1,068 kм² (412 მილი²) 1941
კეულატი Glaciar Colgante Queulat.JPG ავსტრალის ზონა 1,541 kм² (595 მილი²) 1983
რადალ-სიეტე-ტასასი Colmillo del Diablo en Radal Siete Tazas.jpg ცენტრალური ზონა 5,148 kм² (1,988 მილი²) 2008
რაპა-ნუი Ranoraraku2.jpg არცერთი 71.3 kм² (28 მილი²) 1935
რიო-კლარილიო 101.85 kм² (39 მილი²) 2020
სალარ-დელ-უასკო Salar de huasco.jpg მცირე ჩრდილოეთი 1,600 kм² (618 მილი²) 2010
ტოლუაკი Tolhuaca Volcano.jpg სამხრეთი ზონა 65 kм² (25 მილი²) 1935
ტორეს-დელ-პაინე A view towards Torres Del Paine.jpg ავსტრალის ზონა 2,400 kм² (927 მილი²) 1959
ვისენტე-პერეს-როსალესი Volcano Osorno and Petrohué waterfalls.JPG სამხრეთი ზონა 2,530 kм² (977 მილი²) 1926
ვილიარიკა Villarrica Nieve Bosque.jpg სამხრეთი ზონა 630 kм² (243 მილი²) 1940
ვულკანი ისლუგა Isluga National Park Panorama.jpg დიდი ჩრდილოეთი 1,747 kм² (675 მილი²) 1967
იენდეგაია Darwin mountain range.jpg ავსტრალის ზონა 1,480 kм² (571 მილი²) 2013

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სქოლიო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]