შავი სარკე (ეპიზოდების სია)

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
Jump to navigation Jump to search

„შავი სარკე“ — ბრიტანული ტელესერიალი, რომლის ავტორია ჩარლი ბრუკერი. მას აწარმოებს Zeppotron, Endemol-ისთვის. სერიალის შინაარსის და სტრუქტურის აღწერისას ბრუკერმა აღნიშნა: „ყოველ ეპიზოდში განსხვავებული მსახიობები, განსხვავებული ადგილი და განსხვავებული რეალობაც კი არის. მაგრამ ყოველი მათგანი აღწერს, თუ როგორ ვცხოვრობთ ამჟამად და როგორ ვიცხოვრებდით ათი წუთის შემდეგ, თუკი ინერტულები ვიქნებოდით.“[1]

2015 წლის სექტემბერში Netflix-მა მწარმოებლებს შეუკვეთა სერიალის მესამე სეზონი, შემდგარი 12 ეპიზოდისგან[2], რომელიც მოგვიანებით დაიწყო ორ ცალკე სეზონად, ყოველ მათგანში ექვსი ეპიზოდით.[3] მესამე სეზონი გამოვიდა 2016 წლის 21 ოქტომბერს.[4] დღეისთვის სულ გამოსულია სერიალის 13 ეპიზოდი.

სერიალის მიმოხილვა[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სეზონიეპიზოდი ეთერში
პირველად ეთერშიუკანასკნელად ეთერშიარხი
13დეკემბერი 4, 2011 (2011-12-04)დეკემბერი 18, 2011 (2011-12-18)Channel 4
23თებერვალი 11, 2013 (2013-02-11)თებერვალი 25, 2013 (2013-02-25)
სპეციალური ეპიზოდიდეკემბერი 16, 2014 (2014-12-16)
36ოქტომბერი 21, 2016 (2016-10-21)Netflix
46[5]2018 (2018)[6]

ეპიზოდები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სეზონი 1 (2011)[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

#
ჯამში
#
სერიალში
სახელწოდებარეჟისორისცენარის ავტორიორიგინალური ეთერის თარიღიბრიტანეთი მაყურებელი
(მილიონი) [7]
11„The National Anthem“ოტო ბეტჰერსტიჩარლი ბრუკერიდეკემბერი 4, 2011 (2011-12-04)2.07
22„Fifteen Million Merits“ეიროს ლინიჩარლი ბრუკერი და კანაკ ჰაკიდეკემბერი 11, 2011 (2011-12-11)1.52
33„The Entire History of You“ბრაიან უელშიჯესი არმსტრონგიდეკემბერი 18, 2011 (2011-12-18)0.87

სეზონი 2 (2013)[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

#
ჯამში
#
სერიალში
სახელწოდებარეჟისორისცენარის ავტორიორიგინალური ეთერის თარიღიბრიტანეთი მაყურებელი
(მილიონი) [7]
41„Be Right Back“ოუენ ჰარისიჩარლი ბრუკერითებერვალი 11, 2013 (2013-02-11)2.01
52„White Bear“კარლ ტიბეტსიჩარლი ბრუკერითებერვალი 18, 2013 (2013-02-18)1.69
63„The Waldo Moment“ბრინ ჰიგინზიჩარლი ბრუკერითებერვალი 25, 2013 (2013-02-25)1.28

სპეციალური ეპიზოდი (2014)[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

#
ჯამში
სახელწოდებარეჟისორისცენარის ავტორიორიგინალური ეთერის თარიღიბრიტანეთი მაყურებელი
(მილიონი) [7]
7„White Christmas“კარლ ტაიბეტსიჩარლი ბრუკერიდეკემბერი 16, 2014 (2014-12-16)1.66

სეზონი 3 (2016)[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

#
ჯამში
#
სერიალში
სახელწოდებარეჟისორისცენარის ავტორიორიგინალური გამოსვლის თარიღი
81„Nosedive“ჯო რაიტიამბავი: ჩარლი ბრუკერი
ტელედადგმა: რაშიდა ჯოუნსი და მაიკ შური
ოქტომბერი 21, 2016 (2016-10-21)
92„Playtest“დენ ტრახტენბერგიჩარლი ბრუკერიოქტომბერი 21, 2016 (2016-10-21)
103„Shut Up and Dance“ჯეიმზ უოტკინსიჩარლი ბრუკერი და უილიამ ბრიჯესიოქტომბერი 21, 2016 (2016-10-21)
114„San Junipero“ოუენ ჰარისიჩარლი ბრუკერიოქტომბერი 21, 2016 (2016-10-21)
125„Men Against Fire“იაკობ ვერბრიუგენიჩარლი ბრუკერიოქტომბერი 21, 2016 (2016-10-21)
136„Hated in the Nation“ჯეიმზ ჰოუსიჩარლი ბრუკერიოქტომბერი 21, 2016 (2016-10-21)

სეზონი 4[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

#
ჯამში
#
სერიალში
სახელწოდება [5]რეჟისორისცენარის ავტორიორიგინალური გამოსვლის თარიღი [6]
141„USS Callister“ჯონ ჰილკოუტიჩარლი ბრუკერი2018 (2018)
ქალი იღვიძებს კოსმოსურ ხომალდზე, სადაც ყველა ემსახურება საზარელ კაპიტანს. უკანასკნელმა, თავის მხრივ, რეალური ცხოვრებიდან დნმ-ების დახმარებით შექმნა თანამშრომლების ასლები. როლებში: ჯესი პლემონსი, კრისტინ მილიოტი, ჯიმი სიმფსონი, მიქაელა კოელი.
152„Arkangel“ჯოდი ფოსტერიჩარლი ბრუკერიდეკემბერი 29, 2017 (2017-12-29)
დედა ცდილობს, აკონტროლოს საკუთარი შვილი. ამისათვის იგი გოგონას უნერგავს ექსპერიმენტულ ჩიპს, რომელიც საშუალებას აძლევს, ცალკე პლანშეტიდან თვალი ადევნოს მის ქმედებებს. როლებში: როზმარი დევიტი, ბრენა ჰარდინგი, ოუენ ტეგი.
163„Crocodile“ჯონ ჰილკოუტიჩარლი ბრუკერიდეკემბერი 29, 2017 (2017-12-29)
მთავარ პერსონაჟს, ქალბატონს, კვლავ აწუხებს მისი წარსული. მოულოდნელად იგი ხდება რამდენიმე პიროვნების მკვლელი. როლებში: ანდრეა რაისბორო, კირან სონია სავარი, ენდრიუ გაუერი, ენტონი უელჩი, კლერ რაშბრუკი.
174„Hang the DJ“ტიმ ვან პატენიჩარლი ბრუკერიდეკემბერი 29, 2017 (2017-12-29)
შეხვედრებისთვის განკუთვნილი აპლიკაცია ერთმანეთს ახვედრებს ადამიანებს, იმის გათვალისწინებით, თუ რამდენად ეთავსებიან ისინი ერთმანეთს. როლებში: ჯორჯინა კემპბელი და ჯო კოული.
185„Metalhead“დევიდ სლეიდიჩარლი ბრუკერიდეკემბერი 29, 2017 (2017-12-29)
ქალი შედის ტერიტორიაზე, რომელზეც ცხოვრობენ მკვლელი რობოტი ძაღლები. გაურბის რა მათ, იგი საბოლოოდ იღუპება, თუმცა ცნობილი ხდება, რომ მას სინამდვილეში სურდა მათ მიერ დაცული საწყობიდან თოჯინა დათუნიის აღება. მთავარ როლში: მაქსინ პიკი.
196„Black Museum“კოლმ მაკ-კართიჩარლი ბრუკერიდეკემბერი 29, 2017 (2017-12-29)
ქალი შედის მუზეუმში, სადაც მას მფლობელი უამბობს ამა თუ იმ ექსპონატთან დაკავშირებულ ამბავს. როლებში: დაგლას ჰოჯი და ლეტიჩა რაიტი.

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სქოლიო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  1. Broker, Charlie. “ჩარლი ბრუკერი: ჩვენი გაჯეტებისადმი ინტერესის ბნელი მხარე“, 1 December 2011. ციტირების თარიღი: 17 December 2011. 
  2. Birnbaum, Debra. (25 September 2015) ‘Black Mirror’ Lands at Netflix. Variety. ციტირების თარიღი: 25 August 2017.
  3. Brooker, Charlie. (2 August 2016) Two seasons of six. Twitter. ციტირების თარიღი: 14 November 2016.
  4. Schwindt, Oriana. (27 July 2016) Netflix Announces Premiere Dates for 'Black Mirror,' 'Gilmore Girls'. Variety. ციტირების თარიღი: 14 November 2016.
  5. 5.0 5.1 Smith, Reiss. (October 26, 2017) Black Mirror season 4 release date: When is Black Mirror season 4 out? Trailer, cast, more. ციტირების თარიღი: November 5, 2017
  6. 6.0 6.1 Ramos, Dino-Ray. (November 25, 2017) ‘Black Mirror’ Season Four Trailer: Good Parenting Takes A Dark Turn In Jodie Foster’s ‘Arkangel’. ციტირების თარიღი: November 26, 2017
  7. 7.0 7.1 7.2 Top 30 Programmes. BARB. ციტირების თარიღი: 19 April 2015.