შავი ზღვის თევზების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
Jump to navigation Jump to search
Black-Sea-NASA.jpg

შავ ზღვაში გავრცელებულია თევზის 186 სახეობა. ქვემოთ წარმოდგენილია შავი ზღვის თევზების სია, რომელიც შეიცავს როგორც აბორიგენულ, ისე ინტროდუცირებულ სახეობებს.

EX გადაშენება
CR გადაშენების პირას
EN საფრთხეში მყოფი სახეობები
VU მოწყვლადი
NT გადაშენების პირასთან ახლო მყოფი სახეობები
LC ნაკლებად მოწყვლადი სახეობი
DD მონაცემთა უკმარისობა
NE არ არის შეფასებული

ყველა ჩამოთვლილი სახეობა კლასიფიცირდება მათი წარმოშობის მიხედვით, როგორც ადგილობრივი, ინტროდუქციული, ინვაზიური და შემთხვევითი ჯიში (რომელიც რთულია დაახასიათო, როგორც ადგილობრივი ან ინვაზიური).

სამეცნიერო სახელწოდება ტაქსონის ავტორი ქართული სახელწოდება წარმოშობა ქვეყანა IUCN სტატუსი სურათი
რიგი: Petromyzontiformes
ოჯახი: სალამურები
Eudontomyzon mariae (Berg, 1931) უკრაინული სალამურა ადგილობრივი დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Одинока мінога.JPG
რიგი: Rajiformes
ოჯახი: Rajidae
Raja clavata Linnaeus, 1758 ქიცვიანი სკაროსი ადგილობრივი დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 NT.svg
Near Threatened
Raja clavata aquarium mareis.JPG
რიგი: Myliobatiformes
ოჯახი: Dasyatidae
Dasyatis pastinaca Linnaeus, 1758 ზღვის კატა ადგილობრივი დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 blank.svg
Data Deficient
Common stingray tynemouth.jpg
ოჯახი: Gymnuridae
Gymnura altavela (Linnaeus, 1758) ქიცვიანი პეპელა სკაროსი შემთხვევითი დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 VU.svg
Vulnerable
Gymnura altavela.jpg
რიგი: Carcharhiniformes
ოჯახი: Scyliorhinidae
Scyliorhinus canicula (Linnaeus, 1758) Small-spotted catshark Accidental დროშა: თურქეთი თურქეთი Status none NE.svg
Not Evaluated
Kleingefleckter Katzenhai.jpg
ოჯახი: Sphyrnidae
Sphyrna zygaena (Linnaeus, 1758) Smooth hammerhead Accidental დროშა: რუმინეთი რუმინეთი Status iucn3.1 VU.svg
Vulnerable
Sphyrna zygaena noaa.jpg
რიგი: Lamniformes
ოჯახი: Alopiidae
Alopias vulpinus (Bonnaterre, 1788) Common thresher Accidental დროშა: თურქეთი თურქეთი Status iucn3.1 VU.svg
Vulnerable
Thresher shark.jpg
რიგი: Squaliformes
ოჯახი: Squalidae
Squalus acanthias Linnaeus, 1758 Spiny dogfish ადგილობრივი დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 VU.svg
Vulnerable
Spiny dogfish hokitika.jpg
Squalus blainville (Risso, 1827) Longnose spurdog ადგილობრივი დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: თურქეთი თურქეთი Status none NE.svg
Not Evaluated
Squalus blainville.jpg
რიგი: Squatiniformes
ოჯახი: Squatinidae
Squatina squatina Linnaeus, 1758 Angelshark Accidental დროშა: თურქეთი თურქეთი Status iucn3.1 CR.svg
Critically Endangered
Squatina squatina lanzarote.jpg
რიგი: Acipenseriformes
ოჯახი: Acipenseridae
Acipenser gueldenstaedtii (Brandt & Ratzeburg, 1833) Russian sturgeon Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 CR.svg
Critically Endangered
Acipenser gueldenstaedti.JPG
Acipenser nudiventris Lovetsky, 1828 Bastard sturgeon ადგილობრივი დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 CR.svg
Critically Endangered
Shipzaur.jpg
Acipenser persicus Borodin, 1897 Persian sturgeon ადგილობრივი დროშა: საქართველო საქართველო Status iucn3.1 CR.svg
Critically Endangered
Acipenser persicus.jpg
Acipenser ruthenus Linnaeus, 1758 Sterlet ადგილობრივი დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 VU.svg
Vulnerable
Acipenser ruthenus Prague Vltava 1.jpg
Acipenser stellatus Pallas, 1771 Starry sturgeon ადგილობრივი დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 CR.svg
Critically Endangered
Acipenser stellatus sőregtok.jpg
Acipenser sturio Linnaeus, 1758 European sea sturgeon ადგილობრივი დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 CR.svg
Critically Endangered
Stör - Sturgeon.jpg
Huso huso Linnaeus, 1758 Beluga ადგილობრივი დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 CR.svg
Critically Endangered
Huhus u0.gif
რიგი: Anguilliformes
ოჯახი: Anguillidae
Anguilla anguilla Linnaeus, 1758 European eel ადგილობრივი დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 CR.svg
Critically Endangered
Anguilla anguilla.jpg
ოჯახი: Congridae
Conger conger Linnaeus, 1758 European conger Accidental დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
European conger.jpg
რიგი: Clupeiformes
Family: Engraulidae
Engraulis encrasicolus Linnaeus, 1758 European anchovy Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Engraulis encrasicolus Gervais.jpg
Family: Clupeidae
Alosa caspia (Eichwald, 1838) Caspian shad Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Alosa caspia.jpg
Alosa fallax Lacépède, 1800 Twait shad Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Alosa fallax.jpg
Alosa immaculata Bennett, 1835 Pontic shad Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 VU.svg
Vulnerable
Caspialosa kessleri pontica Dunai hering.jpg
Alosa maeotica Grimm, 1901 Black Sea shad Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Alosa maeotica.jpg
Alosa tanaica (Grimm, 1901) Azov shad Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Clupeonella cultriventris (Nordmann, 1840) Black-Sea sprat Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
3 specimens of Clupeonella cultriventris.jpg
Sardina pilchardus Walbaum, 1792 European pilchard Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Sardina pilchardus 2011.jpg
Sardinella aurita Valenciennes, 1847 Round sardinella Accidental დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Sardinella aurita.jpg
Sprattus sprattus (Linnaeus, 1758) European sprat Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Sprattus sprattus2.JPG
რიგი: Salmoniformes
ოჯახი: Salmonidae
Salmo labrax Pallas, 1814 Black Sea salmon Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Salmo trutta Linnaeus, 1758 Brown trout Introduced species დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Salmo trutta Prague Vltava 2.jpg
რიგი: Gadiformes
ოჯახი: Gadidae
Merlangius merlangus Linnaeus, 1758 Whiting Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Wijting002.jpg
Micromesistius poutassou (Risso, 1827) Blue whiting Accidental დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Galdus poutassou.Lirio.jpg
ოჯახი: Lotidae
Gaidropsarus mediterraneus (Linnaeus, 1758) Shore rockling Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Gaidropsarus mediterraneus.jpg
ოჯახი: Merlucciidae
Merluccius merluccius (Linneus, 1758) European hake Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: თურქეთი თურქეთი Status none NE.svg
Not Evaluated
Merluccius merluccius.002 - Aquarium Finisterrae.JPG
რიგი: Ophidiiformes
ოჯახი: Ophidiidae
Ophidion rochei Müller, 1845 Roche’s snake blenny Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 blank.svg
Data Deficient
Ophidion rochei - Zmiinyi.jpg
რიგი: Lophiiformes
ოჯახი: Lophiidae
Lophius budegassa (Spinola, 1807) Blackbellied angler Native დროშა: თურქეთი თურქეთი Status none NE.svg
Not Evaluated
Lophius budegassa.jpg
Lophius piscatorius Linnaeus, 1758 Sea-devil Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Seeteufel.jpg
რიგი: Atheriniformes
ოჯახი: Atherinidae
Atherina boyeri Risso, 1810 Big-scale sand smelt Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Atherina boyeri, Gulf of Odessa, Black Sea.jpg
Atherina hepsetus Linnaeus, 1758 Mediterranean sand smelt Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Atherina hepsetus Stefano Guerrieri 1.jpg
რიგი: Beloniformes
ოჯახი: Belonidae
Belone belone (Linnaeus, 1761) Garfish Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Belona.JPG
რიგი: Cyprinodontiformes
ოჯახი: Poeciliidae
Gambusia holbrooki Girard, 1859 Eastern mosquitofish Introduced species დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: თურქეთი თურქეთი Status none NE.svg
Not Evaluated
Gambusia holbrooki.png
რიგი: Zeiformes
ოჯახი: Zeidae
Zeus faber Linnaeus, 1758 John Dory Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Zeus.faber 2.jpg
რიგი: Gasterosteiformes
ოჯახი: Gasterosteidae
Gasterosteus aculeatus Linnaeus, 1758 Three-spined stickleback Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
ThreeSpinedandTenspinedSticklebackMales.JPG
Pungitius platygaster (Kessler, 1859) Ukrainian stickleback Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Ukrainian stickleback (Pungitius platygaster).jpg
რიგი: Syngnathiformes
ოჯახი: Syngnathidae
Hippocampus guttulatus (Cuvier, 1829) Long-snouted seahorse Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 blank.svg
Data Deficient
Black Sea fauna Seahorse.JPG
Nerophis ophidion (Linnaeus, 1758) Straightnose pipefish Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Wężynka.jpg
Syngnathus abaster Risso, 1826 Black-striped pipefish Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Syngnathus abaster body B.jpg
Syngnathus acus Linnaeus, 1758 Greater pipefish Accidental დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Océanopolis - les aquariums 003.JPG
Syngnathus schmidti Popov, 1927 Black-Sea pelagic pipefish Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Syngnathus tenuirostris Rathke, 1837 Narrow-snouted pipefish Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 blank.svg
Data Deficient
Syngnathus tenuirostris 04.jpg
Syngnathus typhle Linnaeus, 1758 Broadnosed pipefish Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Syngnathus typhle 20111103 151208 0650M.JPG
Syngnathus variegatus Pallas, 1814 Thickly snouted pipefish Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
რიგი: Scorpaeniformes
ოჯახი: Scorpaenidae
Scorpaena notata Rafinesque, 1810 Small red scorpionfish Native დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი Status none NE.svg
Not Evaluated
Scorpaena notata (DFdB).JPG
Scorpaena porcus Linnaeus, 1758 Black scorpionfish Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
S.porcus.JPG
ოჯახი: Dactylopteridae
Dactylopterus volitans Linnaeus, 1758 Flying gurnard Accidental დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Dactylopterus volitans.jpg
Family: Triglidae
Chelidonichthys cuculus (Linnaeus, 1758) Red gurnard Accidental დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Aspitrigla cuculus.jpg
Chelidonichthys lucerna (Linnaeus, 1758) Tub gurnard Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Chelidonichthys lucernus 1 Luc viatour.jpg
Eutrigla gurnardus (Linnaeus, 1758) Grey gurnard Accidental დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი Status none NE.svg
Not Evaluated
Eutrigla gurnardus.jpg
რიგი: Gobiesociformes
ოჯახი: Gobiesocidae
Apletodon dentatus (Facciolà, 1887) Small-headed clingfish Native დროშა: რუმინეთი რუმინეთი Status none NE.svg
Not Evaluated
Diplecogaster bimaculata (Bonnaterre, 1788) Two-spotted clingfish Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Diplecogaster bimaculata (dorsal).jpg
Lepadogaster candolii Risso, 1810 Connemarra clingfish Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Lepadogaster candollii 04-02-06 DSCF8726.jpg
Lepadogaster lepadogaster (Bonnaterre, 1788) Shore clingfish Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Lepadogaster lepadogaster.jpg
რიგი: Perciformes
ოჯახი: Blenniidae
Aidablennius sphynx (Valenciennes, 1836) Sphinx blenny Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Aidablennius sphynx.jpg
Blennius ocellaris Linnaeus, 1758 Butterfly blenny Native დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Blennius ocellaris Messina.jpg
Coryphoblennius galerita (Linnaeus, 1758) Montagu's blenny Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Coryphoblennius galerita.jpg
Microlipophrys adriaticus (Steindachner & Kolombatovic, 1883) Adriatic blenny Accidental დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 blank.svg
Data Deficient
Lipophrys adriaticus Krk.JPG
Parablennius gattorugine (Linnaeus, 1758) Tompot blenny Native დროშა: თურქეთი თურქეთი Status none NE.svg
Not Evaluated
Parablennius gattorugine Bretagne.jpg
Parablennius incognitus Bath, 1968 Mystery blenny Invasive დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Parablennius incognitus.jpg
Parablennius sanguinolentus (Pallas, 1814) Rusty blenny Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Parablennius sanguinolentus 30-07-07.jpg
Parablennius tentacularis (Brünnich, 1768) Tentacled blenny Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Parablennius tentacularis 22-07-05 1.jpg
Parablennius zvonimiri Kolombatovic, 1892 Zvonimir's blenny Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 blank.svg
Data Deficient
Parablennius zvonimiri 08-04-08 DSCF2468.jpg
Salaria pavo (Risso, 1810) Peacock blenny Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Salaria pavo DSCF9189.jpg
ოჯახი: Tripterygiidae
Tripterygion tripteronotus (Risso, 1810) Red-black triplefin Native დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Tripterygion tripteronotum argeles france.jpg
ოჯახი: Callionymidae
Callionymus fasciatus Valenciennes, 1837 Banded dragonet Native დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Callionymus lyra Linnaeus, 1758 Common dragonet Native დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი Status none NE.svg
Not Evaluated
Callionymus lyra.jpg
Callionymus pusillus Delaroche, 1809 Sailfin dragonet Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Callionymus pusillus maschio Koufonissi.jpg
Callionymus risso Le Sueur, 1814 Risso’s dragonet Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Callionymus risso Cres 2.JPG
ოჯახი: Gobiidae
Aphia minuta (Risso, 1810) Transparent goby Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
2 - Aphia minuta 03-11-06 DSCF4095.jpg
Babka gymnotrachelus (Kessler, 1857) Racer goby Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Racer goby.jpg
Benthophiloides brauneri Beling & Iljin, 1927 Beardless tadpole goby Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 blank.svg
Data Deficient
Benthophiloides brauneri.png
Benthophilus nudus Berg, 1898 Black Sea tadpole-goby Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Benthophilus nudus.jpg
Caspiosoma caspium (Kessler, 1877) Caspiosoma Native დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Chromogobius quadrivittatus (Steindachner, 1863) Chestnut goby Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Chromogobius quadrivittatus.jpg
Gammogobius steinitzi (Bath, 1971) Steinitz's goby Native დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 blank.svg
Data Deficient
1 - Gammogobius steinitzi 26-07-08 DSCF4139.jpg
Gobius bucchichi Steindachner, 1870 Bucchich's goby Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
2 - Gobius bucchichi DSCF0003.jpg
Gobius cobitis Pallas, 1814 Giant goby Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Gobius cobitis, Croatia - 20090209.jpg
Gobius cruentatus Gmelin, 1789 Red-mouthed goby Invasive დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Gobius cruentatus 1 (Stefano Guerrrieri).jpg
Gobius niger Linnaeus, 1758 Black goby Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Gobius niger (varietà Albidus) - (Stefano Guerrieri).jpg
Gobius paganellus Linnaeus, 1758 Rock goby Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Gobius paganellus.jpg
Gobius xanthocephalus Heymer & Zander, 1992 Yellow-headed goby Native დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Gobius xanthocephalus.JPG
Knipowitschia cameliae Nalbant & Otel, 1995 Danube delta dwarf goby Native დროშა: რუმინეთი რუმინეთი Status iucn3.1 CR.svg
Critically Endangered
Knipowitschia caucasica (Berg, 1916) Caucasian dwarf goby Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Knipowitschia caucasica.jpg
Knipowitschia longecaudata (Berg, 1916) Longtail dwarf goby Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Knipowitschia2.jpg
Mesogobius batrachocephalus (Pallas, 1814) Toad goby Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Toad goby from Gelendzhik, Caucasus.jpg
Millerigobius macrocephalus (Kolombatovic, 1891) Large-headed goby Invasive დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Millerigobius macrocephalus.jpg
Neogobius fluviatilis (Pallas, 1814) Monkey goby Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Monkey goby, Bug River, Poland.jpg
Neogobius melanostomus (Pallas, 1814) Round goby Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Zwartbekgrondel op de wal.JPG
Pomatoschistus bathi (Miller, 1982) Bath's goby Invasive დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Pomatoschistus bathi 20-10-06 DSCF3721.jpg
Pomatoschistus marmoratus (Risso, 1810) Marbled goby Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Pomatoschistus marmoratus 2.JPG
Pomatoschistus minutus (Pallas, 1770) Sand goby Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Pom min.jpg
Pomatoschistus pictus Malm, 1865 Painted goby Accidental დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Pomatoschistus pictus adriaticus.jpg
Ponticola cephalargoides (Pinchuk, 1976) Pinchuk's goby Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Ponticola cephalargoides 1.jpg
Ponticola eurycephalus (Kessler, 1874) Mushroom goby Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
P eurycephalus 1.jpg
Ponticola kessleri (Günther, 1861) Bighead goby Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Ponticola kessleri on sand, Dniester Estuary.jpg
Ponticola platyrostris (Pallas, 1814) Flatsnout goby Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Ponticola from Caucasus, Black Sea - 1.jpg
Ponticola ratan (Nordmann, 1840) Ratan goby Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Ponticola ratan 7.jpg
Ponticola syrman (Nordmann, 1840) Syrman goby Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Ponticola syrman - head.jpg
Proterorhinus marmoratus (Pallas, 1814) Marine tubenose goby Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Proterorhinus marmoratus 6.jpg
Tridentiger trigonocephalus (Gill, 1859) Chameleon goby Invasive დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
T.trigonocephalus.jpg
Zebrus zebrus (Risso, 1827) Zebra goby Accidental დროშა: თურქეთი თურქეთი Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Zebrus zebrus Minorca.jpg
Zosterisessor ophiocephalus (Pallas, 1814) Grass goby Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 blank.svg
Data Deficient
Zelenchak 1.jpg
Family: Labridae
Coris julis (Linnaeus, 1758) Mediterranean rainbow wrasse Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Coris julis(3451).jpg
Ctenolabrus rupestris (Linnaeus, 1758) Goldsinny wrasse Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Ctenolabrus rupestris.jpg
Labrus bergylta Linnaeus, 1758 Ballan wrasse Native დროშა: თურქეთი თურქეთი Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Labrus bergylta (Gootebank).jpg
Labrus merula Linnaeus, 1758 Brown wrasse Native დროშა: თურქეთი თურქეთი Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Labrus merula 03-12-06 (Stefano Guerrieri).jpg
Labrus viridis Linnaeus, 1758 Green wrasse Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი,დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 VU.svg
Vulnerable
Labrus viridis.jpg
Symphodus cinereus (Bonnaterre, 1788) Grey wrasse Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Symphodus cinereus (Stefano Guerrieri) spawning.jpg
Symphodus ocellatus Forsskål, 1775 Ocellated wrasse Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Symphodus ocellatus 24-05-07 (Stefano Guerrieri).jpg
Symphodus roissali (Risso, 1810) Five-spotted wrasse Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Symphodus roissali 17-04-06 (Stefano Guerrieri).jpg
Symphodus rostratus (Bloch, 1791) Pointed-snout wrasse Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Symphodus rostratus.jpg
Symphodus tinca (Linnaeus, 1758) East Atlantic peacock wrasse Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Symphodus tinca femmina Muggia.jpg
Family: Pomacentridae
Chromis chromis (Linnaeus, 1758) Damselfish Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Chromis chromis 2.jpg
Family: Mugilidae
Chelon labrosus (Risso, 1827) Thicklip grey mullet Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი,დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Chelon labrosus 01 by dpc.jpg
Liza aurata (Risso, 1810) Golden grey mullet Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Liza aurata Corsica.jpg
Liza haematocheilus (Temminck & Schlegel, 1845) Redlip mullet Introduced species დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Liza haematocheila by OpenCage.jpg
Liza ramada (Risso, 1810) Thinlip mullet Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Liza ramada.jpg
Liza saliens (Risso, 1810) Leaping mullet Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Meeräsche.jpg
Mugil cephalus Linnaeus, 1758 Flathead mullet Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Grey Mullet.jpg
Family: Carangidae
Lichia amia Linnaeus, 1758 Leerfish Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი Status none NE.svg
Not Evaluated
Lichia amia.jpg
Trachurus mediterraneus (Steindachner, 1868) Mediterranean horse mackerel Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Jurel mediterráneo (Trachurus mediterraneus).jpg
Trachurus trachurus (Linnaeus, 1758) Atlantic horse mackerel Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Trachurus trachurus.jpg
Naucrates ductor (Linnaeus, 1758) Pilot fish Accidental დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Carcharhinus longimanus 1.jpg
Family: Centracanthidae
Spicara maena (Linnaeus, 1758) Blotched picarel Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი,დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Spicara flexuosa 1.jpg
Spicara smaris (Linnaeus, 1758) Picarel Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Spicara smaris.jpg
Family: Centrarchidae
Lepomis gibbosus (Linnaeus, 1758) Pumpkinseed Invasive დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Lepomis gibbosus - Zoo Frankfurt.jpg
Family: Chaetodontidae
Heniochus acuminatus (Linnaeus, 1758) Pennant coralfish Accidental დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Heniochus acuminatus, jeune individu.jpg
Family: Moronidae
Dicentrarchus labrax (Linnaeus, 1758) European seabass Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Dicentrarchus labrax (Belgium).jpg
Morone saxatilis (Walbaum, 1792) Striped bass Introduced species დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Family: Mullidae
Mullus barbatus Linnaeus, 1758 Red mullet Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Mullus barbatus Linnaeus, 1758 1.jpg
Mullus surmuletus Linnaeus, 1758 Surmullet Native დროშა: თურქეთი თურქეთი Status none NE.svg
Not Evaluated
Mullus surmuletus.JPG
Family: Percidae
Percarina demidoffii Nordmann, 1840 Common percarina Native დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 NT.svg
Near Threatened
Percarina maeotica Kuznetsov, 1888 Azov percarina Native დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Sander marinus (Cuvier, 1828) Estuarine Perch Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 blank.svg
Data Deficient
Family: Pomatomidae
Pomatomus saltatrix (Linnaeus, 1766) Bluefish Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Very Large Bluefish.JPG
Family: Echeneidae
Echeneis naucrates (Linnaeus, 1758) Live sharksucker Accidental დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი Status none NE.svg
Not Evaluated
Echeneis04.JPG
Family: Sciaenidae
Argyrosomus regius Asso, 1801 Meagre Native დროშა: თურქეთი თურქეთი Status none NE.svg
Not Evaluated
Maigre11.jpg
Sciaena umbra (Linnaeus, 1758) Brown meagre Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Sciaena umbra 01.jpg
Umbrina cirrosa (Linnaeus, 1758) Shi drum Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Umbrina cirrosa Italy 01.jpg
Family: Serranidae
Serranus cabrilla (Linnaeus, 1758) Comber Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Cabrilla reina.jpg
Serranus scriba (Linnaeus, 1758) Painted comber Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Serranus scriba by Line1.jpg
Family: Sparidae
Boops boops (Linnaeus, 1758) Bogue Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Boga Galiza.jpg
Dentex dentex (Linnaeus, 1758) Common dentex Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Sparidae - Dentex dentex.JPG
Diplodus annularis (Linnaeus, 1758) Annular seabream Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Diplodus annularis.jpg
Diplodus puntazzo Cetti, 1777 Sharpsnout seabream Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Diplodus puntazzo Guido Picchetti.jpg
Diplodus sargus (Linnaeus, 1758) Sargo Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Diplodus sargus 0056.JPG
Diplodus vulgaris (Geoffroy Saint-Hilaire, 1817) Common two-banded seabream Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი Status none NE.svg
Not Evaluated
Diplodus vulgaris.jpg
Lithognathus mormyrus (Linnaeus, 1758) Sand steenbras Accidental დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი Status none NE.svg
Not Evaluated
Lithognathus mormyrus, Slovenia - 20080420.jpg
Oblada melanura (Linnaeus, 1758) Saddled seabream Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი Status none NE.svg
Not Evaluated
Capo Gallo Oblada melanura.jpg
Pagellus erythrinus (Linnaeus, 1758) Common pandora Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Pagellus erythrinus RO.jpg
Sarpa salpa (Linnaeus, 1758) Salema porgy Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Sarpa salpa 02.jpg
Sparus aurata Linnaeus, 1758 Gilt-head bream Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი,დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Sparus aurata Sardegna.jpg
Spondyliosoma cantharus (Linnaeus, 1758) Black seabream Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი Status none NE.svg
Not Evaluated
Spondyliosoma cantharus.jpg
Family: Sphyraenidae
Sphyraena pinguis (Günther, 1874) Red barracuda Accidental დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Sphyraena sphyraena (Linnaeus, 1758) European barracuda Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Sphyraena viridensis.jpg
Family: Trichiuridae
Lepidopus caudatus (Euphrasen, 1788) Silver scabbardfish Accidental დროშა: თურქეთი თურქეთი Status none NE.svg
Not Evaluated
Drawing of Lepidopus caudatus from The Royal Natural History (1896).jpg
Family: Scombridae
Auxis rochei (Lacépède, 1800) Bullet tuna Native დროშა: თურქეთი თურქეთი Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Auroc u0.png
Euthynnus alletteratus (Rafinesque, 1810) Little tunny Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Euall u0.gif
Sarda sarda Bloch, 1793 Atlantic bonito Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Bonito photo.jpg
Scomber colias Gmelin, 1789 Atlantic chub mackerel Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Lanzardo 2.jpg
Scomber scombrus Linnaeus, 1758 Atlantic mackerel Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Scomber scombrus 1 - 2011.02.04.jpg
Thunnus thynnus (Linnaeus, 1758) Atlantic bluefin tuna Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 EN.svg
Endangered
Bluefin-big.jpg
Family: Xiphiidae
Xiphias gladius Linnaeus, 1758 Swordfish Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Xiphias gladius1.jpg
Family: Ammodytidae
Gymnammodytes cicerelus (Rafinesque, 1810) Mediterranean sand eel Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Gymnammodytes cicerelus.jpg
Family: Trachinidae
Trachinus draco Linnaeus, 1758 Greater weever Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Trachinus draco Stefano Guerrieri.jpg
Family: Uranoscopidae
Uranoscopus scaber Linnaeus, 1758 Atlantic stargazer Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Uranoscopus.jpg
Ordo: Pleuronectiformes
Family: Scophthalmidae
Scophthalmus maeoticus (Pallas, 1814) Black-Sea Turbot Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Psetta maeotica (upside).jpg
Scophthalmus rhombus (Linnaeus, 1758) Brill Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Turbot-de-sable-devant.jpg
Family: Bothidae
Arnoglossus kessleri (Schmidt, 1915) Scaldback Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 blank.svg
Data Deficient
Arnoglossus laterna (Walbaum, 1792) Mediterranean scaldfish Native დროშა: თურქეთი თურქეთი Status none NE.svg
Not Evaluated
Arnoglossus laterna.jpg
Arnoglossus thori (Kyle, 1913) Thor's scaldfish Native დროშა: თურქეთი თურქეთი Status none NE.svg
Not Evaluated
Family: Pleuronectidae
Platichthys flesus Linnaeus, 1758 European flounder Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status iucn3.1 LC.svg
Least Concern
Platichthys flesus Vääna-Jõesuu in Estonia.jpg
Family: Soleidae
Buglossidium luteum (Risso, 1810) Solenette Native დროშა: თურქეთი თურქეთი Status none NE.svg
Not Evaluated
Buglossidium luteum.jpg
Microchirus variegatus (Donovan, 1808) Thickback sole Native დროშა: თურქეთი თურქეთი Status none NE.svg
Not Evaluated
Microchirus variegatus.JPG
Pegusa nasuta (Pallas, 1814) Blackhand sole Native დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი, დროშა: საქართველო საქართველო, დროშა: რუმინეთი რუმინეთი, დროშა: რუსეთი რუსეთი, დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
Solea solea (Linnaeus, 1758) Common sole Native დროშა: თურქეთი თურქეთი Status none NE.svg
Not Evaluated
Solea solea 1.jpg
Ordo: Tetraodontiformes
Family: Balistidae
Balistes capriscus (Gmelin, 1789) Grey triggerfish Native დროშა: თურქეთი თურქეთი, დროშა: უკრაინა უკრაინა Status none NE.svg
Not Evaluated
GreyTriggerfish.JPG

References[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • Aleksandrov, A. I., 1927: Anchois de la mer d'Azoff et de la mer Noire, leurs origine et indications taxonomiques. Reports of the Scientific Station of Fisheries in Kertch v. 1 (2–3): 37–99.
  • Kessler, K. T., 1860: A zoological voyage to the northern coast of the Black Sea and Crimea in 1858. Kiev: 1–248, Pls. 1–2.
  • Murgoci, A. A., 1940: Étude sur quelques espèces du genre Lepadogaster de la mer Noire. Comptes Rendus des Séances de l'Institut des Sciences de Roumanie, ancienne Académie des Sciences de Roumanie, Bucarest. v. 4 (núms. 5–6): 380—386.
  • Murgoci, A. A., 1964: Contribution à la connaissance des gobiesocides (ordre des Xenopterygii) de la Mer Noire. Revue Roumaine de Biologie Serie de Zoologie v. 9 (núm. 5): 297—306.
  • Pavlov, P. I., 1959: The clupeid genus Alosa in the northwestern part of the Black Sea. Inst. Akad. Nauk. USSR, Kiev: 252 pp.
  • Slastenenko, E. P., 1935: The scorpionfishes Scorpaena of the Black Sea. Doklady Akademii nauk SSSR, v. 1: 74–80.
  • Slastenenko, E. P., 1938: Les Poissons de la Mer Noire et de la Mer d'Azov. Annales scientifiques de l'Université de Jassy v. 25 (pt 2, núm. 1): 1–196.
  • Slastenenko, E. P., 1955-1956: The fishes of the Black Sea Basin. The fishes of the Black Sea Basin.: 1–711.
  • Мовчан Ю.В. (2011) Риби України, Київ, 420 с.
  • Васильева Е. Д. Рыбы Черного моря. — Москва: Изд-во ВНИРО, 2007. — 238 с.
  • Ковтун O.A. (2012) Первая находка бычка Gammogobius steinitzi Bath, 1971 (Actinopterygii, Perciformes, Gobiidae) в морских подводных пещерах западного Крыма (Чёрное море) (Предварительное сообщение). Морський екологічний журнал, 3(11): 56.