შინაარსზე გადასვლა

ფილიპინების პორტების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
მანილის პორტი, მსოფლიოს ერთ-ერთი ყველაზე დატვირთული კონტეინერების პორტი

ქვემოთ მოცემულია ფილიპინების პორტების სია წყალსატევების მიხედვით:

სამხრეთ ჩინეთის ზღვა

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სამხრეთ ჩინეთის ზღვა ფილიპინების დასავლეთით მდებარეობს.

სუბიკის პორტი, აშშ-ის ყოფილი საზღვაო-სამხედრო ბაზა და ამჟამად ერთ-ერთი მთავარი საკრუიზო პორტი
ბატანგასის პორტი, ნავთობისა და ტრანსპორტის ერთ-ერთი უდიდესი ტერმინალი ფილიპინებში
პორტი კუნძული წყალსატევი
აბრა-დე-ილოგის პორტი Mindoro Verde Island Passage
ალამინოსი (ლუკაპის პორტი) ლუსონი ლინგაიენის ყურე
ბალაბაკი ბალაბაკი
ბატანგასის პორტი ლუსონი ბატანგასის ყურე
კაბუგაო (სალომაგის პორტი) ლუსონი
კალაპანის პორტი მინდორო Verde Island Passage
Cavite ლუსონი კანიაკაოს ყურე
Coron Busuanga კორონის ყურე
Culion Culion
Currimao ლუსონი
Dagupan ლუსონი Lingayen Gulf
El Nido Palawan Bacuit Bay
Limay (Lamao Port) ლუსონი Manila Bay
Lubang (Tilik Port) Lubang Verde Island Passage
Manila ლუსონი Manila Bay
Mariveles ლუსონი Manila Bay
Masinloc ლუსონი
Orion (Capinpin Port) ლუსონი მანილის ყურე
San Fernando (Poro Point Port) ლუსონი ლინგაიენის ყურე
San Jose Mindoro Mindoro Strait
Santo Tomas (Damortis Port) ლუსონი Lingayen Gulf
Sual ლუსონი Lingayen Gulf
Subic ლუსონი Subic Bay

Note: In September 2012, Philippine President Benigno Aquino III signed Administrative Order No. 29, mandating that all government agencies use the name "West Philippine Sea" to refer to the parts of the South China Sea within the Philippines' exclusive economic zone, and tasked the National Mapping and Resource Information Authority (NAMRIA) to use the name in official maps.[1]

The Philippine Sea is a marginal sea east and northeast of the Philippines. It is located in the western part of the North Pacific Ocean.

დავაოს პორტი, მინდანაო
Port of მატნოგი
პორტი კუნძული წყალსატევი
Allen Samar San Bernardino Strait
Aparri ლუსონი Luzon Strait
Atimonan ლუსონი Lamon Bay
Basco Batan Luzon Strait
Bislig Mindanao Philippine Sea
Borongan Samar Philippine Sea
Casiguran ლუსონი Casiguran Sound
Dapa Siargao Philippine Sea
Davao (Sasa Wharf) Mindanao Davao Gulf
Dingalan ლუსონი Dingalan Bay
Guiuan Samar Philippine Sea
Infanta (Dinahican Port) ლუსონი Lamon Bay
Jose Panganiban ლუსონი Philippine Sea
Legazpi ლუსონი Albay Gulf
Mati Mindanao Pujada Bay
Matnog ლუსონი San Bernardino Strait
Palanan ლუსონი Philippine Sea
Piso Point (Piso Point Global Port) Mindanao Davao Gulf
Real (Puerto Real/Ungos Port) ლუსონი Lamon Bay
San Jose (Caraingan Port) Samar Philippines Sea
Santa Ana (Port Irene) ლუსონი Luzon Strait
Surigao (Verano & Lipata Ports) Mindanao Surigao Strait
Tabaco ლუსონი Lagonoy Gulf
Virac Virac Lagonoy Gulf
ხენერალ-სანტოსის ხედი. მინდანაოს უკიდურეს სამხრეთ ნაწილში მდებარე პორტი
პორტი კუნძული წყალსატევი
კოტაბატო მინდანაო მოროს ყურე
General Santos (Makar Wharf) Mindanao Sarangani Bay
Isabela Basilan Basilan Strait
Kalamansig Mindanao
Pagadian Mindanao Illana Bay
Parang Mindanao Moro Gulf
Zamboanga Mindanao Basilan Strait
სებუს პორტი291x291px
ილოილოს პორტი
Port of კაგაიან-დე-ორო


პორტი კუნძული წყალსატევი
Amlan (Tandayag Port) Negros Tañon Strait
Argao Cebu Mindanao Sea
Balingoan Mindanao Mindanao Sea
Banate Panay Guimaras Strait
Banago Negros Guimaras Strait
Baybay Leyte Camotes Sea
Boac (Cawit Port) Marinduque Tayabas Bay
BREDCO Negros Guimaras Strait
Brooke's Point Palawan Sulu Sea
Bulan Luzon Ticao Pass
Butuan (Masao & River Ports) Mindanao Butuan Bay
Cagayan de Oro Mindanao Macajalar Bay
Calbayog Samar Samar Sea
Catbalogan Samar Samar Sea
Cebu Cebu Mactan Channel
Danao Cebu Camotes Sea
Dapitan (Pulauan Port) Mindanao Mindanao Sea
Dipolog (Galas Feeder Port) Mindanao Mindanao Sea
Dumaguete Negros Mindanao Sea
Dumangas Panay Mindanao Sea
Dumanjug Cebu Tañon Strait
Escalante Negros Visayan Sea
Estancia Panay Visayan Sea
Getafe Bohol Camotes Sea
Guihulngan Negros Tañon Strait
Hilongos Leyte Camotes Sea
Hinoba-an Negros Sulu Sea
Iligan Mindanao Iligan Bay
Iloilo Panay Iloilo Strait
Jagna Bohol Bohol Sea
Jimenez Mindanao Mindanao Sea
Larena Siquijor Mindanao Sea
Liloan Leyte Sogod Bay
Loon Bohol Mindanao Sea
Lucena Luzon Tayabas Bay
Maasin Leyte Mindanao Sea
Macabalan Wharf Mindanao Macajalar Bay
Magdiwang (Ambulong Port) Sibuyan Sibuyan Sea
Mahinog (Benoni Port) Camiguin Mindanao Sea
Malay (Caticlan Port) Panay Sulu Sea
Mandaue (Ouano Wharf) Cebu Mindanao Sea
Masbate Masbate Masbate Bay
Mukas, Kolambugan Mindanao Panguil Bay
Mogpog (Balanacan Port) Marinduque Tayabas Bay
Nasipit Mindanao Butuan Bay
New Washington (Dumaguit Port) Panay Sibuyan Sea
Odiongan (Poctoy Port) Tablas Tablas Strait
Opol Mindanao Macajalar Bay
Ormoc Leyte Camotes Sea
Ozamiz Mindanao Panguil Bay
Palompon Leyte Camotes Sea
Pasacao Luzon Ragay Gulf
Pio Duran Luzon Burias Pass
Plaridel Mindanao Mindanao Sea
Puerto Princesa Palawan Sulu Sea
Pulupandan Negros Guimaras Strait
Romblon Romblon Sibuyan Sea
Roxas (Culasi Port) Panay Visayan Sea
Roxas (Dangay Port) Mindoro Tablas Strait
Samboan (Bato Port) Cebu Tañon Strait
San Carlos Negros Tañon Strait
San Jose de Buenavista Panay Sulu Sea
San Isidro Samar Samar Sea
San Jose (Tampi Port) Negros Tañon Strait
Santa Cruz (Buyabod Port) Marinduque Tayabas Bay
San Remigio (Hagnaya Port) Cebu Tañon Strait
Santander (Liloan Port) Cebu Tañon Strait
Sibulan Negros Tañon Strait
Sorsogon Luzon Sorsogon Bay
Tabuelan Cebu Tañon Strait
Tacloban Leyte San Juanico Strait
Tagbilaran Bohol Bohol Sea
Talibon Bohol Camotes Sea
Tubigon Bohol Cebu Strait
Tubod Mindanao Panguil Bay
Ubay Bohol Camotes Sea
Tapal Wharf Bohol Camotes Sea
  1. West Philippine Sea Limited To Exclusive Economic Zone, September 14, 2012, International Business Times