ტვინ პიქსი (ეპიზოდების სია)

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
Jump to navigation Jump to search
ტელესერიალის ყველა ეპიზოდის სრული გამოცემა. ამ ოქროსფერი ყუთის ფორმატის კომპლექტში შეტანილია პირველი ორი სეზონის ყველა ეპიზოდი და სპეციალური დამატებები.

ამერიკული დრამატული ტელესერიალ „ტვინ პიქსის“ პრემიერა გაიმართა 1990 წლის 8 აპრილს, ABC Network-ზე. ჩვენება 1991 წლის 10 ივნისს დასრულდა. სერიალის შემქმნელები არიან დევიდ ლინჩი და მარკ ფროსტი. იგი მოიცავს 30 ეპიზოდს და 2 სეზონს. ორიგინალური პილოტი და მეორე სეზონის პირველი ეპიზოდი ერთსაათიანებია, ხოლო დანარჩენი ეპიზოდების ხანგრძლივობა 45 წუთამდეა. ABC-მ სერიალის წარმოება შეაჩერა მეორე სეზონის დაბალი რეიტინგის გამო.[1]

2001 და 2007 წელს გამოვიდა სერიალის ორივე სეზონის DVD ვერსიები.[2][3] სრული კომპლექტი, „The Definitive Gold Box Edition“, გაყიდვაში 2007 წლის 30 ოქტომბერს გამოჩნდა, სხვა დამატებითი ვიდეოებით.[4] სრული სერიალი (ისევე, როგორც ფილმი „ტვინ პიქსი: მომყევი, ცეცხლო“) Blu-ray-ზე, კიდევ უფრო მეტ მასალასთან ერთად, 2014 წლის 29 ივლისში გამოვიდა.[5]

სერიალის მთავარი პერსონაჟია დეილ კუპერი, გამოძიების ფედერალური ბიუროს სპეციალური აგენტი, რომელიც ჩადის გამოგონილ ქალაქ ტვინ პიქსში (ვაშინგტონის შტატი), რათა გამოიძიოს სკოლის მოსწავლე ლორა პალმერის იდუმალებით მოცული მკვლელობა. სრულმეტრაჟიან ფილმში „ტვინ პიქსი: მომყევი, ცეცხლო“ მოთხრობილია იმ მოვლენების შესახებ, რომლებიც ამ გამოძიებას წინ უსწრებდნენ. ფილმი 1992 წლის 28 აგვისტოს გამოვიდა.[6]

სერიალის პერსონაჟების როლებს ასრულებენ: კაილ მაკლაქლენი (დეილ კუპერი), მაიკლ ონტკინი (შერიფი ჰარი ს. ტრუმენი), მედხენ ამიკი (შელი ჯონსონი), დენა ეშბრუკი (ბობი ბრიგზი), რიჩარდ ბაიმერი (ბენჯამინ ჰორნი), ლარა ფლინ ბოილი (დონა ჰეიუორდი), შერილინ ფენი (ოდრი ჰორნი), უორენ ფროსტი (ექიმი უილ ჰეიუორდი), პეგი ლიპტონი (ნორმა ჯენინგზი), ჯეიმზ მარშალი (ჯეიმზ ჰარლი), ევერეტ მაკგილი (დიდი ედ ჰარლი), ჯეკ ნენსი (პიტ მარტელი), კიმი რობერტსონი (ლუსი მორანი), რეი უაიზი (ლილანდ პალმერი), ჯოან ჩენი (ჯოზი პაკარდი) და პაიპერ ლორი (კეთრინ მარტელი).

2015 წლის 6 ოქტომბერს დადასტურდა, რომ სერიალი გაგრძელდებოდა Showtime-ზე.[7] მისი პრემიერა გაიმართა 2017 წლის 21 მაისს. სეზონში შედის 18 ეპიზოდი.[8]

სერიალის მიმოხილვა[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სეზონიეპიზოდიპირველად ეთერში
პირველად ეთერშიუკანასკნელად ეთერშიარხი
18აპრილი 8, 1990 (1990-04-08)მაისი 23, 1990 (1990-05-23)ABC
222სექტემბერი 30, 1990 (1990-09-30)ივნისი 10, 1991 (1991-06-10)
ტვინ პიქსი: მომყევი, ცეცხლოაგვისტო 28, 1992 (1992-08-28)არხის გარეშე
318მაისი 21, 2017 (2017-05-21)სექტემბერი 3, 2017 (2017-09-03)[9]Showtime

ეპიზოდები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სეზონი 1 (1990)[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ტელესერიალის პირველი სეზონი დაიწყო 1990 წლის 8 აპრილს. მასში რვა ეპიზოდი შედის. სერიალი მოკლული ლორა პალმერის პოვნით. ეს მოვლენა ქალაქის მთლიან დასახლებას ააღელვებს. შერიფი ჰარი ს. ტრუმენი აღძრულ საქმეს იძიებს მოწვეულ აგენტ დეილ კუპერთან ერთად, რომელიც ეჩვევა ქალაქს, გაიცნობს მის მაცხოვრებლებს, რომელთაგან ყოველი თავისებურად საინტერესოა. სერიალის მსვლელობისას ქალაქის ჩვეული ცხოვრება სახეს იცვლის, აშკარა ხდება საიდუმლოებები, რომლებსაც იგი მანამდე მალავდა.

#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდებარეჟისორისცენარის ავტორიორიგინალური ეთერის თარიღიაშშ მაყურებელი
(მილიონი)
11„პილოტი“[a][b]
„Northwest Passage“
დევიდ ლინჩიმარკ ფროსტი და დევიდ ლინჩიაპრილი 8, 1990 (1990-04-08)34.6[10]
საპილოტო ეპიზოდი ფაქტობრივად სრულმეტრაჟიანი ფილმის ხანგრძლივობის არის. გამოძიების ფედერალური ბიუროს აგენტი დეილ კუპერი ტვინ პიქსში ჩადის ლორა პალმერის მკვლელობის გამოსაძიებლად. არსებობს კავშირი ამ და ერთი წლით ადრე სხვა გოგონას მკვლელობას შორის. ხელწერაც ერთნაირია - ორივეს ფრჩხილის ქვეშ ნაპოვნია ქაღალდის ნაწილები მათზე დაბეჭდილი ასოებით. ტრუმენი აპატიმრებს ბობი ბრიგზს, ლორას შეყვარებულს. უკანასკნელი, ამავე დროს, ფარულად ხვდება შელის (რომელიც, თავის მხრივ, გათხოვილია ლეო ჯონსონზე). ლორას დედა საზარელ კოშმარს ხედავს.
22„ეპიზოდი 1“
„Traces to Nowhere“
დუეინ დანემიმარკ ფროსტი და დევიდ ლინჩიაპრილი 12, 1990 (1990-04-12)23.2[11]
კუპერი განაგრძობს გამოძიებას. დაკითხავენ ლორას კიდევ ერთ საიდუმლო შეყვარებულს, ჯეიმზ ჰარლის. ყველაფერი ისე ჩანს, თითქოს სატვირთო მანქანის მძღოლი ლეო ჯონსონი და ფსიქიატრი ექიმი ლოურენს ჯაკობი ასევე არიან გარეულები ლორას საქმეში. უკანასკნელის საუკეთესო მეგობარი დონა ჰეიუორდი და ოდრი ჰორნი ერთმანეთს ჰპირდებიან, რომ მკვლელობას გამოიძიებენ.
33„ეპიზოდი 2“
„Zen, or the Skill to Catch a Killer“
დევიდ ლინჩიმარკ ფროსტი და დევიდ ლინჩიაპრილი 19, 1990 (1990-04-19)19.2[12]
კუპერი შერიფ ტრუმენს და მის მოადგილეებს უამბობს ლორას მკვლელობაში ეჭვმიტანელთა რაოდენობის შემცირების უნიკალური მეთოდის შესახებ. მოგზაურობის შემდეგ შინ ბრუნდება ბენ ჰორნის (ოდრის მამის და ადგილობრივი სასტუმროს მფლობელის) ძმა ჯერი, რომელიც ცუდ ამბებს ამცნობს, რის შემდეგაც ისინი ერთად მიდიან „One Eyed Jacks“-ში - ადგილობრივ სამორინეში, რომელიც, ამავე დროს, ბორდელია. ქალაქში აგრეთვე ჩნდება აგენტი ალბერტ როზენფილდი. ჯოზი აღმოაჩენს, რომ კეთრინი ატყუებს. იმავე ღამით კუპერი ხედავს სიზმარს, რომელიც მკვლელობის გამოძიების მიმართულებას ცვლის - იგი ზის წითელი ფარდებით მორთულ ოთახში, სადაც ლორა პალმერი უახლოვდება და ყურში რაღაცას ჩასჩურჩულებს.
44„ეპიზოდი 3“
„Rest in Pain“
ტინა რეთბორნიჰარლი პეიტონიაპრილი 26, 1990 (1990-04-26)16.7[13]
კუპერი ცდილობს, დაადგინოს უცნაური სიზმრის მნიშვნელობა. მოგვიანებით ნორმა ჯენინგზი აღმოაჩენს, რომ მისი მეუღლე ჰენკი ციხიდან ვადაზე ადრე გათავისუფლდა. შერიფი ტრუმენი კუპერს უამბობს საიდუმლო საზოგადოება „Bookhouse Boys“-ის და მისი საქმიანობის შესახებ, რომელიც ტვინ პიქსის ტყეში დაბუდებული ბოროტების წინააღმდეგ არის მიმართული. ქალაქში ლორას დეიდაშვილი, მედი ჩამოდის (რომელიც მას ძალიან ჰგავს).
55„ეპიზოდი 4“
„The One-Armed Man“
ტიმ ჰანტერირობერტ ენგელსიმაისი 3, 1990 (1990-05-03)17.4[14]
კუპერის სიზმარში ნანახ მაიკს, ცალხელიან მამაკაცს, დეილი და ჰარი პოულობენ. ჯოზი პაკარდი თვალს ადევნებს ბენს და კეთრინს, რომლებიც აპირებენ პაკარდების ქარხნის შეჩერებას. ჯოზი აგრეთვე მიიღებს გზავნილს ჰენკ ჰენინგზისგან.
66„ეპიზოდი 5“
„Cooper's Dreams“
ლესლი ლინკა გლეტერიმარკ ფროსტიმაისი 10, 1990 (1990-05-10)17.3[15]
კუპერი, ტრუმენი, მოადგილე ჰოუკი და უილ ჰეიუორდი მიდიან ტყეში, სადაც მარგარეტ ლენტერმანს, „მორიან ქალბატონს“ ესაუბრებიან და აღმოაჩენენ ჟაკ რენოს ქოხს. ამასობაში, ოდრი ცდილობს, დაეხმაროს კუპერს და მამის კუთვნილ მაღაზიაში მუშაობას იწყებს, რათა ლორას შესახებ მეტი გაიგოს. დონა და ჯეიმზ ჰარლი ლორას საქმეს საკუთარი ძალებით იძიებენ, ცდილობენ რა მოიპოვონ მედის ნდობა. შელი ჯონსონი გადაწყვიტავს, ქმარზე შური იძიოს.
77„ეპიზოდი 6“
„Realization Time“
კალებ დეშანელიჰარლი პეიტონიმაისი 17, 1990 (1990-05-17)15.6[16]
აგენტი კუპერი „One Eyed Jacks“-ში „დიდ“ ედ ჰარლისთან ერთად გადაცმული შედის და ცდილობს ჟაკ რენოს პოვნას. კუპერისგან ფარულად, ოდრი ბორდელში მუშაობს - კვლავ ლორაზე მეტი ინფორმაციის მოპოვების მიზნით. ამასობაში მედი, დონა და ჯეიმზი ექიმ ჯაკობის სახლიდან გარეთ მოტყუებით გაყვანას და ლორას მიერ გარდაცვალებამდე ჩაწერილი ფირის მოპარვას გადაწყვიტავენ. ბობი, რომელიც კვლავ ნაწყენია, რომ ლორა მის გარდა სხვასაც ხვდებოდა, ჯეიმზზე შურისძიებაზე ფიქრობს.
88„ეპიზოდი 7“
„The Last Evening“
მარკ ფროსტიმარკ ფროსტიმაისი 23, 1990 (1990-05-23)18.7[17]
ბენ ჰორნის მითითებით, ლეო ჯონსონმა არა მხოლოდ პაკარდების ქარხანა უნდა დაწვას, არამედ თავიდან მოიშოროს შელი, კეთრინ მარტელი და ბობიც. ყოველივე უფრო მეტად რთულდება, როდესაც ირკვევა ჟაკ რენოს ლორას მკვლელობაში მონაწილეობის დეტალები. ნადინ ჰარლი გადაწყვიტავს, თავი მოიკლას. კუპერს სასტუმროს საკუთარ ნომერში ესვრიან.

სეზონი 2 (1990–91)[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სერიალის მეორე სეზონის დაწყებამდე გამოვიდა წიგნი „ლორა პალმერის საიდუმლო დღიური“. პირველ სეზონთან დაკავშირებული მოვლენების ნაწილი მასში არის აღწერილი.[18]

სეზონის პრემიერა გაიმართ 1990 წლის 30 სექტემბერს. მასში 22 ეპიზოდი შევიდა. პირველი ორის რეჟისორი თავად დევიდ ლინჩი იყო, ისევე, როგორც მეშვიდე ეპიზოდის, რომელშიც ირკვევა ლორა პალმერის მკვლელის ვინაობა. დევიდი სეზონის ბოლო ეპიზოდის რეჟისორიც არის.

1991 წლის თებერვალში რობერტ აიგერმა, ABC Entertainment-ის პრეზიდენტმა, განაცხადა, რომ სეზონი დროებით დაიხურებოდა[19]. მაისში იგი ამბობდა, რომ სერიალის განახლების თარიღი უცნობი იყო[20].

სერიალის ამ სეზონში აგენტი კუპერი განაგრძობს ლორას მკვლელობის გამოძიებას. მინიშნებებს მას აძლევს იდუმალი გოლიათი, რომელიც სიზმარში იხილა. მორიგი მკვლელობის შემდეგ მკვლელი ნაპოვნია, მაგრამ კუპერს გამოძიების ფედერალური ბიუროს მხრიდან სტატუსი შეუჩერდება, „One Eyed Jacks“-ში ჩატარებული უნებართვო ჩხრეკის გამო. ფსიქიატრიული ჰოსპიტალიდან გარბის უინდომ ერლი, კუპერის ყოფილი თანამშრომელი, რომელიც ტვინ პიქსში ფარულად ჩნდება და დეილს უპირისპირდება. ქალაქი ემზადება კონკურსისთვის „მისს ტვინ პიქსი“, ხოლო კუპერი ცდილობს, დაადგინოს „შავი ვიგვამის“ საიდუმლო, რაშიც შერიფი ტრუმენიც ეხმარება.

#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდებარეჟისორისცენარის ავტორიორიგინალური ეთერის თარიღიაშშ მაყურებელი
(მილიონი)
91„ეპიზოდი 8“[b]
„May the Giant Be with You“
დევიდ ლინჩიისტორია: მარკ ფროსტი და დევიდ ლინჩი
ტელედადგმა: მარკ ფროსტი
სექტემბერი 30, 1990 (1990-09-30)19.1[21]
კუპერი წევს სასტუმროს ნომერში, დაჭრილი. მას ეწვევა გოლიათი, რომელიც აძლევს მითითებებს გამოძიების შესახებ. ქალაქში ჩადის აგენტი ალბერტ როზენფილდი, რომელიც დეილს გამოძიებისას უერთდება. ლილანდ პალმერის თმა მოულოდნელად ჭაღარა ხდება. უცნაურია მისი ქცევაც - იგი უჩვეულოდ ხალისიანი ჩანს. ჯეიმზი ციხეშია, მას შემდეგ, რაც მის მოტოციკლში აღმოაჩენენ ლეოს მიერ ჩაყრილ კოკაინს. ნადინი თვითმკვლელობის მცდელობის შემდეგ კომაშია, ისევე, როგორც ლეო, რომელსაც ჰენკმა ესროლა. ქარხანა იწვის. კეთრინი და ჯოზი გამქრალები არიან, ხოლო შელი და პიტი, გადარჩენილები, ჰოსპიტალში იმყოფებიან. დონა, მორიანი ქალბატონისგან გზავნილის მიღების შემდეგ, გადაწყვიტავს, გამოძიება განაგრძოს „Meals on Wheels“-ში, სადაც ლორა მუშაობდა.
102„ეპიზოდი 9“
„Coma“
დევიდ ლინჩიჰარლი პეიტონიოქტომბერი 6, 1990 (1990-10-06)14.4[22]
კუპერი შეიტყობს, რომ ფსიქიატრიული კლინიკიდან გაიქცა მისი ყოფილი პარტნიორი, უინდომ ერლი. დონა იწყებს „Meals on Wheels“-ში მუშაობას. მას ევალება მოხუცებთან საკვების სახლში მიტანაც - სწორედ ამ ვითარებაში იგი მიაგნებს ჰაროლდ სმითს, ლორას კიდევ ერთ შეყვარებულს. ოდრი „One Eyed Jacks“-ში შეიტყობს უფრო მეტს ლორას ორმაგი ცხოვრების შესახებ, თუმცა, ეს გამოძიება მისთვის უფრო და უფრო სახიფათო ხდება.
113„ეპიზოდი 10“
„The Man Behind the Glass“
ლესლი ლინკა გლეტერირობერტ ენგელსიოქტომბერი 13, 1990 (1990-10-13)13.7[22]
ბლეკი ო'რაილი ოდრის იჭერს და ჟან რენოსთან ერთად საზარელ გეგმას შეიმუშავებს. ჯეიმზი და მედი ერთმანეთს უახლოვდებიან, რის გამოც დონა ნაწყენია. ლური მორანი ვახშმობს დიკ ტრემეინთან. ექიმი ჯაკობი ჰიპნოზის სეანსს გადის. ნადინი კომის შემდეგ იღვიძებს, შეცვლილი გონებით. დონა ჰაროლდ სმითის სახლში პოულობს ლორას დღიურს.
124„ეპიზოდი 11“
„Laura's Secret Diary“
ტოდ ჰოლანდიჯერი სტოლი და მარკ ფროსტი და ჰარლი პეიტონი და რობერტ ენგელსიოქტომბერი 20, 1990 (1990-10-20)12.8[22]
კუპერი და ტრუმენი აპატიმრებენ ლილანდს, რომელიც აღიარებს, რომ ჰოსპიტალში ჟაკ რენო მოკლა. ჰენკი ნორმას სთხოვს, დაალაგოს „Double R Diner“, თავად კი შეიტყობს, რომ ქალაქში ჩამოდის რესტორნების კრიტიკოსი მ.ტ. უენცი. ჟან რენო ბენ ჰორნს უჩვენებს ბორდელში დაბმული ოდრის ვიდეოჩანაწერს და მისგან შვილის სანაცვლოდ 125 000 აშშ დოლარს ითხოვს, ისევე, როგორც კუპერის გადაცემას. „One Eyed Jacks“-ში დაბრუნების შემდეგ ჟანი კლავს ემორი ბეტისს ოდრისთან უხეში მოპყრობის გამო. ტრუმენის დახმარებით კუპერი იძიებს ოდრის გატაცებას. ჯოზი ბრუნდება, აცხადებს რა, რომ საქმის გამო სიეტლში იმყოფებოდა. პიტისგან იგი შეიტყობს, რომ კეთრინი დაიღუპა ქარხანაში გაჩენილი ხანძრის გამო. მოგვიანებით ბენის კუთვნილ სასტუმროში „Great Northern“ სახლდება იაპონელი ბიზნესმენი, მისტერ ტოჯამურა.
135„ეპიზოდი 12“
„The Orchid's Curse“
გრეიემ კლიფორდიბარი პულმანიოქტომბერი 27, 1990 (1990-10-27)11.4[22]
კუპერი და ტრუმენი შეიპარებიან „One Eyed Jacks“-ში. იწყება ლილანდის სასამართლო პროცესი. დონა და მედი გადაწყვიტავენ ჰაროლდისგან ლორას საიდუმლო დღიურის მოპარვას. ბენს საქმიანი წინადადებით მიმართავს მისტერ ტოჯამურა. შელი და ბობი აღადგენენ ურთიერთობას და ცხოვრობენ იმავე სახლში, რაც პარალიზებული ლეო ჯონსონი.
146„ეპიზოდი 13“
„Demons“
ლესლი ლინკა გლეტერიჰარლი პეიტონი და რობერტ ენგელსინოემბერი 3, 1990 (1990-11-03)11.3[22]
შელი და ბობი ლეოსთვის წვეულებას მართავენ. კუპერის უფროსი, გორდონ კოული, ქალაქში ჩამოდის და დეილს აფრთხილებს უინდომ ერლის მხრიდან მომდინარე საშიშროებაზე. ჯოზი ბენთან შეთანხმებას აღწევს. ცალხელიანი მამაკაცი დაკითხვისას საუბრობს „ბობის“ შესახებ. ლილანდი სამუშაოს უბრუნდება.
157„ეპიზოდი 14“
„Lonely Souls“
დევიდ ლინჩიმარკ ფროსტინოემბერი 10, 1990 (1990-11-10)17.2[23]
ბენს დაკითხავენ მას შემდეგ, რაც ოდრი უამბობს მას და კუპერს, თუ რა შეიტყო მამის საქმიანობის შესახებ „One Eyed Jacks“-ში მძევლად ყოფნისას. ენდი იძიებს ჰაროლდ სმითის ჩანაწერს, რომელიც უკანასკნელმა სიკვდილის წინ დატოვა. შელის და ბობის ბედნიერებას ეღობება ფინანსური სირთულეები. პიტი შეიტყობს ტოჯამურას გეგმების შესახებ. ედის ცხოვრება უფრო შეშლილი ხდება, მას შემდეგ, რაც ამნეზიის მქონე ნადინი გადაწყვიტავს, რომ მოზარდია. მორიანი ქალბატონი კუპერთან ერთად „The Roadhouse“-ში მიდის, სადაც კუპერი კვლავ ხედავს გოლიათს, რომელიც ეუბნება, რომ „ეს კვლავ ხდება“. ლილანდი ამ დროს კლავს მედის.
168„ეპიზოდი 15“
„Drive with a Dead Girl“
კალებ დეშანელისკოტ ფროსტინოემბერი 17, 1990 (1990-11-17)13.3[23]
ჯერი ცდილობს, ბენი, რომელსაც ლორას მკვლელობას აბრალებენ, ციხიდან გამოიყვანოს. კუპერი არ არის დარწმუნებული, რომ დამნაშავე ბენია, თუმცა ტრუმენი ასე არ ფიქრობს. პიტი ბენთან მიდის და ასმენინებს კეთრინის გზავნილს, რომლითაც იგი ჰორნს ჰპირდება, რომ დაიცავს, თუკი უკანასკნელი მას მთელ ქონებას გადასცემს. ამასობაში ნამდვილი მკვლელი, ლილანდი, რომელსაც ბობი მართავს, მედის გოლფისთვის განკუთვნილ ჩანთაში მალავს და მოგვიანებით მდინარეს გააყოლებს. ქალაქში ჩნდება ვივიენ სმითი, ნორმას დედა. მას თან მოჰყავს ახალი ქმარი. ჰენკი რამდენიმე დღის შემდეგ ბრუნდება. ლუსი ტვინ პიქსში უფროს და, გვენთან ერთად ჩამოდის. ენდი ლუსის სთხოვს ურთიერთობის აღდგენას. ცალხელიანი კაცი პოლიციის განყოფილებიდან გარბის, მაგრამ მანამდე ყველას ამცნობს, რომ ბობი დაბრუნდა.
179„ეპიზოდი 16“
„Arbitrary Law“
ტიმ ჰანტერიმარკ ფროსტი, ჰარლი პეიტონი და რობერტ ენგელსიდეკემბერი 1, 1990 (1990-12-01)12.4[23]
საიდუმლო დღიურიდან კუპერი აღმოაჩენს, რომ მან და ლორამ ერთი და იგივე სიზმარი იხილეს. კეთრინი ბენს მოტყუებით აიძულებს, უარი თქვას ქარხანაზე. ენდი და ტრემეინი - ლუსის მომავალი ბავშვის პოტენციური მამები - პაექრობენ. ჯეიმზი ქალაქს ტოვებს, ვინაიდან მედის მკვლელობაში თავს დამნაშავედ გრძნობს. ლილანდის, როგორც ლორას მკვლელის ვინაობა, საბოლოოდ ირკვევა. იგი თავს იკლავს, მაგრამ უკანასკნელ წამებში გონს მოდის და დასტირის საკუთარი ხელით მოკლულ შვილს.
1810„ეპიზოდი 17“
„Dispute Between Brothers“
ტინა რეთბორნიტრიშა ბრუკიდეკემბერი 8, 1990 (1990-12-08)11.1[24]
ლილანდს ასაფლავებენ. კუპერი აპირებს ქალაქის დატოვებას, მაგრამ ამ დროს მას ამცნობენ, რომ შეუჩერდა გამოძიების უფლება, ვინაიდან „One Eyed Jacks“-ში უნებართვო გამოძიება ჩაატარა. ჟან რენო ქირაობს ჰენკს და ერნის, რათა ერთად მოატყუონ კუპერი. ნადინი სკოლაში შედის. მაიორი ბრიგზი, კუპერთან ერთად ტყეში ყოფნისას, გაუჩინარდება.
1911„ეპიზოდი 18“
„Masked Ball“
დუეინ დანემიბარი პულმანიდეკემბერი 15, 1990 (1990-12-15)12.1[24]
კუპერის საქმიანობას იძიებენ. ნადინს უყვარდება სკოლის მოსწავლე მაიკ ნელსონი. ჯეიმზი ჩერდება ახლოს მდებარე ქალაქში, იდუმალ ქერათმიან ქალბატონთან, რომელიც ავტომობილის შეკეთებას სთხოვს. ჰენკი უპირისპირდება ბენს. კეთრინი ჯოზის აიძულებს, მისი მსახური გახდეს. კუპერის ძველი ნაცნობი დენის ბრაისონი ქალაქში ჩნდება, უცნაური გარეგნობით, ხოლო ენდრიუ პაკარდი ცოცხალი აღმოჩნდება.
2012„ეპიზოდი 19“
„The Black Widow“
კალებ დეშანელიჰარლი პეიტონი & რობერტ ენგელსიიანვარი 12, 1991 (1991-01-12)10.3[25]
რენოს ქოხში კუპერი აღმოაჩენს კოკაინს. შეშლილ ბენთან მუშაობას ბობი იწყებს. დაგი მილფორდი უცნაურ ვითარებაში იღუპება. ნადინი ჭიდაობის შეჯიბრში იმარჯვებს. მაიორი ბრიგზი ბრუნდება და იკვეთება უფრო მეტი დეტალი ტვინ პიქსის ტყეებში არსებული იდუმალი ადგილის შესახებ.
2113„ეპიზოდი 20“
„Checkmate“
ტოდ ჰოლანდიჰარლი პეიტონიიანვარი 19, 1991 (1991-01-19)9.8[25]
კუპერი რენოს მძევლად ჰყავს აყვანილი. მას გადაარჩენენ, ხოლო რენოს კლავენ. ენდი და ტრემეინი ნიკის, დიკის მიერ ნაშვილების წარსულის გამოძიებას ცდილობენ. ბენი თავს ამერიკის სამოქალაქო ომის გენერლად წარმოიდგენს. ჯეიმზს იზიდავს ქერათმიანი ქალბატონი ეველინი, რომელსაც საკუთარი გეგმები აქვს. ედი და ნორმა უბრუნდებიან რამდენიმე ათეული წლის წინანდელ ურთიერთობას. ლეო ჯონსონი, გამოსული კომიდან შელის თავს ესხმის, შემდეგ კი, ბობის მიერ შეშინებული, ტყეში გარბის და უინდომ ერლის ქოხში აღმოჩნდება. ჰენკი უპირისპირდება დიდ ედს. უინდომ ერლი შერიფის კაბინეტში ტოვებს მოკლულ ერიკ პაუელს, რომლის თითი მიშვერილია ჭადრაკის დაფაზე.
2214„ეპიზოდი 21“
„Double Play“
ული ედელისკოტ ფროსტითებერვალი 2, 1991 (1991-02-02)8.7[25]
კუპერი ტრუმენს უამბობს უინდომ ერლის წარსულის შესახებ. ოდრი შეუთანხმდება ბობის, თუ როგორ გამოიყვანონ ბენი უცნაური მდგომარეობიდან. ეველინის ქმარს კლავენ და ჯეიმზი ხვდება, რომ ეს თავად ეველინმა მოაწყო და დანაშაულს მას დააბრალებენ. ტომას ეკჰარდტი, ჯოზის ყოფილი საყვარელი, რომელმაც ენდრიუ პაკარდის მოკვლა სცადა, ქალაქში ჩნდება. უინდომ ერლი უფრო ღიად მოქმედებას იწყებს და ლეოს აიძულებს, დაწეროს იდუმალი ტექსტი.
2315„ეპიზოდი 22“
„Slaves and Masters“
დაიენ კიტონიჰარლი პეიტონი და რობერტ ენგელსითებერვალი 9, 1991 (1991-02-09)8.2[26]
კუპერი შეიტყობს, თუ ვინ ესროლა. პიტის, ქალაქის მაცხოვრებლებიდან ჭადრაკში ყველაზე მეტად გაწაფულის დახმარებით, იგი ცდილობს, დაადგინოს ერლის ქმედებების ლოგიკა. დონა სასოწარკვეთილი ცდილობს ჯეიმზის გადარჩენას. შელი უბრუნდება სამუშაოს. ნადინი ედს შორდება და მაიკთან მიდის.
2416„ეპიზოდი 23“
„The Condemned Woman“
ლესლი ლინკა გლეტერიტრიშა ბრუკითებერვალი 16, 1991 (1991-02-16)7.8[27]
ედი ნორმასთან დაქორწინებას აპირებას. ჯეიმზი და დონა ერთმანეთს შორდებიან. ქალაქში ბენთან სასაუბროდ ჩამოდის ბიზნესმენი ჯონ უილერი, რომელსაც მოგვიანებით ოდრი უყვარდება. შელი, დონა და ოდრი ერლისგან მიიღებენ ლეოს ხელით დაწერილი ლექსის ნაწილებს. ჰენკს აპატიმრებენ ლეოს მკვლელობის ბრალდებით. კეთრინი იყენებს ჯოზის ეკჰარდტის მოსაკლავად (თუმცა, შემთხვევას თავად ჯოზიც ეწირება).
2517„ეპიზოდი 24“
„Wounds and Scars“
ჯეიმზ ფოლიბარი პულმანიმარტი 28, 1991 (1991-03-28)9.2[28]
ნორმას და, ენი, ქალაქში ჩამოდის. კუპერი მისდამი, მოულოდნელად, ყურადღებას იჩენს. ტრუმენი ჯოზის მკვლელობის შემდეგ დეპრესიაშია ჩავარდნილი. კეთრინს ეკჰარდტი იდუმალ ყუთს უტოვებს. მიმდინარეობს მზადება კონკურსისთვის „მისს ტვინ პიქსი“. ბენი კვლავ უპირისპირდება კეთრინის ქარხნის მუშაობას, ამტკიცებს რა, რომ მის ადგილზე ცხოვრობენ უნიკალური კვერნები.
2618„ეპიზოდი 25“
„On the Wings of Love“
დუეინ დანემიჰარლი პეიტონი & რობერტ ენგელსიაპრილი 4, 1991 (1991-04-04)9.2[29]
კუპერი და შერიფის სხვა თანაშემწეები ადგილობრივ „ბუების გამოქვაბულში“ შედიან. ტრუმენი იღვიძებს უცნაურ ადგილზე, სადაც მოკლულ ქალს პოულობს. ოდრი და ჯონ უილერი ერთმანეთს ხვდებიან. უინდომ ერლი პოტენციურ მსხვერპლებს სხვადასხვა გარეგნობით ხვდება. ოდრი და დონა აღმოაჩენენ, რომ ეილინ ჰეიუორდი ხვდება ბენს.
2719„ეპიზოდი 26“
„Variations on Relations“
ჯონათან სენგერიმარკ ფროსტი და ჰარლი პეიტონიაპრილი 11, 1991 (1991-04-11)7.9[30]
კუპერი და ტრუმენი ცდილობენ გამოქვაბულში ნაპოვნი იეროგლიფების მნიშვნელობის ამოხსნას. პიტი და კეთრინი ცდილობენ ყუთის გახსნას. ენი და კუპერი ერთმანეთს ხვდებიან. გორდონ კოულს უყვარდება შელი. ტრემეინი სასტუმროში ღვინის დაგემოვნების ცერემონიას აწყობს. უინდო ერლი განაგრძობს კუპერის დაშინებას.
2820„ეპიზოდი 27“
„The Path to the Black Lodge“
სტივენ ჯილენჰოლიჰარლი პეიტონი & რობერტ ენგელსიაპრილი 18, 1991 (1991-04-18)7.4[31]
უინდომ ერლი იჭერს მაიორ ბრიგზს და ცდილობს, შეიტყოს ყველაფერი, რაც უკანასკნელმა გამოქვაბულში არსებული ნახატების შესახებ იცის. კუპერი მიიღებს გზავნილს სხვა სამყაროდან. დონა აღმოაჩენს, რომ ბენი მამამისია. უილერმა უნდა დატოვოს ქალაქი საქმიანი მიზნით, მაგრამ წასვლის წინ მას ასაფრენ ზოლზე ხვდება ოდრი და სთხოვს, მასთან სექსით დაკავდეს.
2921„ეპიზოდი 28“[c]
„Miss Twin Peaks“
ტიმ ჰანტერიბარი პულმანიივნისი 10, 1991 (1991-06-10)10.4[32]
ენდის დახმარებით კუპერი და ტრუმენი „შავი ვიგვამის“ საიდუმლოს ნაწილობრივ ამოხსნიან. კუპერი ენის ეხმარება „მისს ტვინ პიქსისთვის“ მომზადებაში. მაიორი ბრიგზი ლეოს დახმარებით გარბის ერლის ქოხიდან. კეთრინი კვლავ ცდილობს ყუთის გახსნას. ედი შორდება ნადინს. ლუსი ბავშვის მამად აირჩევს ენდის. კონკურსი იწყება, მაგრამ, მას შემდეგ, რაც მასში ენი იმარჯვებს, ჩნდება მორიან ქალბატონად გადაცმული ერლი, რომელიც ენის იტაცებს.
3022„ეპიზოდი 29“[c]
„Beyond Life and Death“
დევიდ ლინჩიმარკ ფროსტი და ჰარლი პეიტონი & რობერტ ენგელსიივნისი 10, 1991 (1991-06-10)10.4[32]
კუპერს უკანასკნელი გზა დარჩა - იგი პირისპირ უნდა შეხვდეს ერლს, რომელმაც ენი გაიტაცა და „შავ ვიგვამში“ წაიყვანა. ნადინს უბრუნდება მეხსიერება და ედი იძულებულია, ნორმას დაშორდეს. ექიმი ჰეიუორდი, მისი ოჯახის საქმეებში ჩარევის გამო, ბენს უპირისპირდება. ოდრი შედის ტვინ პიქსის საცავში, სადაც თავს მიიჯაჭვებს, მამამისის მიერ წამოწყებული გოუსტვუდის პროექტის პროტესტის ნიშნად. მას შემდეგ, რაც ეკჰარდტის ყუთში ნაპოვნია გასაღები, ენდრიუ და პიტი საცავში მიდიან. როდესაც გასაღებით შესაბამის განყოფილებას აღებენ, საცავში აფეთქება გაისმის. კუპერი შედის „შავ ვიგვამში“, სახიფათო მოგზაურობაში. იგი ერთ-ერთ წითელფარდიან ოთახში ერლს პოულობს და საკუთარ თავს ენის სანაცვლოდ სთავაზობს. ჩნდება ბობი, რომელიც ეუბნება, რომ ერლს არ შეუძლია ამაზე შეთანხმება და უინდომის სულს ითვისებს. კუპერი საკუთარ ორეულს ხვდება, რომელიც „შავი ვიგვამიდან“ თავს დააღწევს - მასში ჩასახლებულ ბობთან - და გადარჩენილ ენისთან ერთად.

შეზღუდული ტელესერიალი (2017)[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

გაგრძელების მოქმედება მიმდინარეობს ჩვენს დროს, თავდაპირველი მოვლენებიდან 25 წლის შემდეგ. ყველა ეპიზოდის რეჟისორები არიან დევიდ ლინჩი და მარკ ფროსტი.[7] თავდაპირველად დაგეგმილი იქნებოდა, რომ სერიალი შედგებოდა ცხრა ეპიზოდისგან, მაგრამ Showtime-ის თხოვნით, მათი რაოდენობა გაიზარდა.[33] სერიალის პრემიერა 2017 წლის 21 მაისს გაიმართა. მასში 18 ეპიზოდია შესული.[8]

#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდებარეჟისორისცენარის ავტორიორიგინალური ეთერის თარიღიაშშ მაყურებელი
(მილიონი)
311„დაბრუნება, ნაწილი 1“
„The Return, Part 1“
დევიდ ლინჩიმარკ ფროსტი და დევიდ ლინჩიმაისი 21, 2017 (2017-05-21)0.506[34]
322„დაბრუნება, ნაწილი 2“
„The Return, Part 2“
დევიდ ლინჩიმარკ ფროსტი და დევიდ ლინჩიმაისი 21, 2017 (2017-05-21)0.506[34]
333„დაბრუნება, ნაწილი 3“
„The Return, Part 3“
დევიდ ლინჩიმარკ ფროსტი და დევიდ ლინჩიმაისი 28, 2017 (2017-05-28)0.195[35]
344„დაბრუნება, ნაწილი 4“
„The Return, Part 4“
დევიდ ლინჩიმარკ ფროსტი და დევიდ ლინჩიმაისი 28, 2017 (2017-05-28)0.195[35]
355„დაბრუნება, ნაწილი 5“
„The Return, Part 5“
დევიდ ლინჩიმარკ ფროსტი და დევიდ ლინჩიივნისი 4, 2017 (2017-06-04)0.254[36]
366„დაბრუნება, ნაწილი 6“[37]
„The Return, Part 6“
დევიდ ლინჩიმარკ ფროსტი და დევიდ ლინჩიივნისი 11, 2017 (2017-06-11)0.270[38]
377„დაბრუნება, ნაწილი 7“[39]
„The Return, Part 7“
დევიდ ლინჩიმარკ ფროსტი და დევიდ ლინჩიივნისი 18, 2017 (2017-06-18)0.294[40]
388„დაბრუნება, ნაწილი 8“[41]
„The Return, Part 8“
დევიდ ლინჩიმარკ ფროსტი და დევიდ ლინჩიივნისი 25, 2017 (2017-06-25)0.246[42]
399„დაბრუნება, ნაწილი 9“[43]
„The Return, Part 9“
დევიდ ლინჩიმარკ ფროსტი და დევიდ ლინჩიივლისი 9, 2017 (2017-07-09)0.355[44]
4010„დაბრუნება, ნაწილი 10“[45]
„The Return, Part 10“
დევიდ ლინჩიმარკ ფროსტი და დევიდ ლინჩიივლისი 16, 2017 (2017-07-16)0.267[46]
4111„დაბრუნება, ნაწილი 11“[47]
„The Return, Part 11“
დევიდ ლინჩიმარკ ფროსტი და დევიდ ლინჩიივლისი 23, 2017 (2017-07-23)0.219[48]
4212„დაბრუნება, ნაწილი 12“[49]
„The Return, Part 12“
დევიდ ლინჩიმარკ ფროსტი და დევიდ ლინჩიივლისი 30, 2017 (2017-07-30)0.240[50]
4313„დაბრუნება, ნაწილი 13“[51]
„The Return, Part 13“
დევიდ ლინჩიმარკ ფროსტი და დევიდ ლინჩიაგვისტო 6, 2017 (2017-08-06)0.280[52]
4414„დაბრუნება, ნაწილი 14“[53]
„The Return, Part 14“
დევიდ ლინჩიმარკ ფროსტი და დევიდ ლინჩიაგვისტო 13, 2017 (2017-08-13)0.253[54]
4515„დაბრუნება, ნაწილი 15“[55]
„The Return, Part 15“
დევიდ ლინჩიმარკ ფროსტი და დევიდ ლინჩიაგვისტო 20, 2017 (2017-08-20)0.329[56]
4616„დაბრუნება, ნაწილი 16“[57]
„The Return, Part 16“
დევიდ ლინჩიმარკ ფროსტი და დევიდ ლინჩიაგვისტო 27, 2017 (2017-08-27)0.267[58]
4717„დაბრუნება, ნაწილი 17“[59]
„The Return, Part 17“
დევიდ ლინჩიმარკ ფროსტი და დევიდ ლინჩისექტემბერი 3, 2017 (2017-09-03)0.254[60]
4818„დაბრუნება, ნაწილი 18“[59]
„The Return, Part 18“
დევიდ ლინჩიმარკ ფროსტი და დევიდ ლინჩისექტემბერი 3, 2017 (2017-09-03)0.240[60]

ეპიზოდების სახელწოდებები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ორიგინალურ სერიალში ეპიზოდებს ოფიციალურად სახელწოდებები არ ჰქონდათ. გერმანიაში სერიალის ჩვენების დროს მათ ისინი შეურჩიეს, შემდგომში კი ინგლისურად თარგმნეს. DVD-ებზე სახელწოდებები აღნიშნული არ არის, მაგრამ CBS-ის საიტზე ყველა გამოქვეყნდა, განმეორებითი ჩვენებისას.[61] ეპიზოდი 2, „Zen, or the Skill to Catch a Killer“, აგრეთვე ცნობილია, როგორც „Zen and the Art of Killer-Catching“. გერმანიაში უკანასკნელი ორი ეპიზოდი ერთად აჩვენეს, მაგრამ აქედან მხოლოდ უკანასკნელს ჰქონდა მითითებული სახელწოდება. ამიტომ, მოყვარულებმა მის წინამორბედს „Miss Twin Peaks“-ს უწოდეს, როგორც CBS-ის საიტზეა მითითებულია. როდესაც ბოლოს წინა ეპიზოდი კიდევ ერთხელ აჩვენეს 1996 წელს, მისი სახელწოდება იყო „The Night of the Decision“.[62][63]

რეიტინგები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ტვინ პიქსი: აშშ მაყურებელი ეპიზოდის მიხედვით (მილიონი)
სეზონიეპ. 1ეპ. 2ეპ. 3ეპ. 4ეპ. 5ეპ. 6ეპ. 7ეპ. 8ეპ. 9ეპ. 10ეპ. 11ეპ. 12ეპ. 13ეპ. 14ეპ. 15ეპ. 16ეპ. 17ეპ. 18ეპ. 19ეპ. 20ეპ. 21ეპ. 22
134.623.219.216.717.417.315.618.7არ არის
219.114.413.712.811.411.317.213.312.411.112.110.39.88.78.27.89.29.27.97.410.410.4

შენიშვნები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  1. პილოტი ევროპაში გავიდა, როგორც სატელევიზიო ფილმი.
  2. 2.0 2.1 ორმაგი ხანგრძლივობის ეპიზოდები (90 წუთამდე)
  3. 3.0 3.1 ორი ეპიზოდი გავიდა ერთად ორიგინალური ჩვენებისას.
შეცდომა ციტირებაში ტეგი <ref> სახელად „part3&4“, გარკვეული <references>-ში, არ გამოიყენება წინა ტექსტში.; $2

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სქოლიო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  1. ლევერი, დევიდ (1995). Full of Secrets: Critical Approaches to Twin Peaks. Wayne State University Press. 
  2. Twin Peaks - The 1st Season DVD Information. TVShowsOnDVD.com. წაკითხვის თარიღი: აპრილი 24, 2008.
  3. Twin Peaks - The 2nd Season DVD Information. TVShowsOnDVD.com. წაკითხვის თარიღი: აპრილი 24, 2008.
  4. Twin Peaks - Definitive Gold Box Edition DVD Information. TVShowsOnDVD.com. წაკითხვის თარიღი: აპრილი 24, 2008.
  5. 'Twin Peaks': Watch 'Fire Walk With Me' lost scenes before entire series hits Blu-ray – EXCLUSIVE. Entertainment Weekly (მაისი 15, 2014). წაკითხვის თარიღი: მაისი 15, 2014.
  6. როდლი, კრის (1997). Lynch on Lynch. Faber and Faber, გვ. 184. 
  7. 7.0 7.1 ლიტლტონი, სინთია. (ოქტომბერი 6, 2014) Twin Peaks Revival to Air on Showtime in 2016. Variety. წაკითხვის თარიღი: ოქტომბერი 6, 2014.
  8. 8.0 8.1 ანდრივა, ნელი. (იანვარი 9, 2017) ‘Twin Peaks’ Gets Premiere Date, Episode Count On Showtime. Deadline.com. წაკითხვის თარიღი: იანვარი 9, 2017.
  9. პეტსკი, დენის. (აპრილი 28, 2017) ‘Ray Donovan’ & ‘Episodes’ Get Summer Premiere Dates; ‘Twin Peaks’ Finale Also Slotted. Deadline.com. წაკითხვის თარიღი: აპრილი 30, 2017.
  10. Ratings Archive - აპრილი 2, 1990 (JPG). TV-aholic's TV Blog. წაკითხვის თარიღი: იანვარი 18, 2011.
  11. Ratings Archive - აპრილი 9, 1990 (JPG). TV-aholic's TV Blog. წაკითხვის თარიღი: იანვარი 18, 2011.
  12. Ratings Archive - აპრილი 16, 1990 (JPG). TV-aholic's TV Blog. წაკითხვის თარიღი: იანვარი 18, 2011.
  13. Ratings Archive - აპრილი 23, 1990 (JPG). TV-aholic's TV Blog. წაკითხვის თარიღი: იანვარი 18, 2011.
  14. Ratings Archive - აპრილი 30, 1990 (JPG). TV-aholic's TV Blog. წაკითხვის თარიღი: იანვარი 18, 2011.
  15. Ratings Archive - მაისი 7, 1990 (JPG). TV-aholic's TV Blog. წაკითხვის თარიღი: იანვარი 18, 2011.
  16. Ratings Archive - მაისი 14, 1990 (JPG). TV-aholic's TV Blog. წაკითხვის თარიღი: იანვარი 18, 2011.
  17. Ratings Archive - მაისი 21, 1990 (JPG). TV-aholic's TV Blog. წაკითხვის თარიღი: იანვარი 18, 2011.
  18. ლინჩი, ჯენიფერ (1990). ლორა პალმერის საიდუმლო დღიური. Pocket Books, გვ. 184. ISBN 0-671-73590-X. 
  19. Twin Peaks Canceled As a Saturday Regular“, The New York Times, February 16, 1991. წაკითხვის თარიღი: იანვარი 30, 2011. 
  20. გრაიმზი, უილიამ. “Welcome to Twin Peals and Valleys“, The New York Times, მაისი 5, 1991. წაკითხვის თარიღი: მაისი 13, 2013. 
  21. Ratings Archive - September 1990, Pt.2 (JPG). TV-aholic's TV Blog. წაკითხვის თარიღი: იანვარი 18, 2011.
  22. 22.0 22.1 22.2 22.3 22.4 Ratings Archive - ოქტომბერი 1990 (JPG). TV-aholic's TV Blog. წაკითხვის თარიღი: იანვარი 18, 2011.
  23. 23.0 23.1 23.2 Ratings Archive - ნოემბერი 1990 (JPG). TV-aholic's TV Blog. წაკითხვის თარიღი: იანვარი 18, 2011.
  24. 24.0 24.1 Ratings Archive - დეკემბერი 1990 (JPG). TV-aholic's TV Blog. წაკითხვის თარიღი: იანვარი 18, 2011.
  25. 25.0 25.1 25.2 Ratings Archive - იანვარი 1991 (JPG). TV-aholic's TV Blog. წაკითხვის თარიღი: იანვარი 18, 2011.
  26. Week of February 4, 1991 (PDF). TV-aholic's TV Blog. წაკითხვის თარიღი: ნოემბერი 7, 2011.
  27. Week of February 11, 1991 (PDF). TV-aholic's TV Blog. წაკითხვის თარიღი: ნოემბერი 7, 2011.
  28. Week of მარტი 25, 1991 (PDF). TV-aholic's TV Blog. წაკითხვის თარიღი: ნოემბერი 7, 2011.
  29. Week of აპრილი 1, 1991 (PDF). TV-aholic's TV Blog. წაკითხვის თარიღი: ნოემბერი 7, 2011.
  30. Week of აპრილი 8, 1991 (PDF). TV-aholic's TV Blog. წაკითხვის თარიღი: ნოემბერი 7, 2011.
  31. Week of აპრილი 15, 1991 (PDF). TV-aholic's TV Blog. წაკითხვის თარიღი: ნოემბერი 7, 2011.
  32. 32.0 32.1 Week of June 10, 1991 (PDF). TV-aholic's TV Blog. წაკითხვის თარიღი: ნოემბერი 7, 2011.
  33. ოსიელო, მაიკლ. (მაისი 15, 2015) Twin Peaks Revival Back On for 'More Than' 9 Episodes as David Lynch, Showtime Resolve Stalemate. TVLine. წაკითხვის თარიღი: მაისი 16, 2015.
  34. 34.0 34.1 პორტერი, რიკ. (მაისი 23, 2017) Sunday cable ratings: 'Twin Peaks' return comes in low for Showtime. TV by the Numbers. წაკითხვის თარიღი: მაისი 23, 2017.
  35. 35.0 35.1 Porter, Rick. (მაისი 31, 2017) Sunday cable ratings: ‘Naked and Afraid XL’ tops a down day. TV by the Numbers. წაკითხვის თარიღი: მაისი 31, 2017.
  36. Porter, Rick. (ივნისი 6, 2017) Sunday cable ratings: 'The Leftovers' ends on up note, 'Fear the Walking Dead' premieres to series low. TV by the Numbers. წაკითხვის თარიღი: ივნისი 6, 2017.
  37. Twin Peaks – The Return, Part 6. Showtime. წაკითხვის თარიღი: მაისი 2, 2017.
  38. Metcalf, Mitch. (ივნისი 13, 2017) UPDATED: SHOWBUZZDAILY's Top 150 Sunday Cable Originals & Network Finals: 6.11.2017. Showbuzz Daily. წაკითხვის თარიღი: ივნისი 13, 2017.
  39. Twin Peaks – The Return, Part 7. Showtime. წაკითხვის თარიღი: მაისი 2, 2017.
  40. Porter, Rick. (ივნისი 20, 2017) Sunday cable ratings: ‘American Gods’ finale improves, ‘Fear the Walking Dead’ hits another low. TV by the Numbers. წაკითხვის თარიღი: ივნისი 20, 2017.
  41. Twin Peaks – The Return, Part 8. Showtime. წაკითხვის თარიღი: მაისი 2, 2017.
  42. Metcalf, Mitch. (ივნისი 27, 2017) UPDATED: SHOWBUZZDAILY's Top 150 Sunday Cable Originals & Network Finals: 6.25.2017. Showbuzz Daily. წაკითხვის თარიღი: ივნისი 27, 2017.
  43. Twin Peaks – The Return, Part 9. Showtime. წაკითხვის თარიღი: ივნისი 1, 2017.
  44. Metcalf, Mitch. (ივლისი 11, 2017) UPDATED: SHOWBUZZDAILY's Top 150 Sunday Cable Originals & Network Finals: 7.9.2017. Showbuzz Daily. წაკითხვის თარიღი: ივლისი 11, 2017.
  45. Twin Peaks – The Return, Part 10. Showtime. წაკითხვის თარიღი: ივნისი 1, 2017.
  46. Metcalf, Mitch. (ივლისი 18, 2017) UPDATED: SHOWBUZZDAILY's Top 150 Sunday Cable Originals & Network Finals: 7.16.2017. Showbuzz Daily. წაკითხვის თარიღი: ივლისი 18, 2017.
  47. Twin Peaks – The Return, Part 11. Showtime. წაკითხვის თარიღი: ივნისი 1, 2017.
  48. Metcalf, Mitch. (ივლისი 25, 2017) UPDATED: SHOWBUZZDAILY's Top 150 Sunday Cable Originals & Network Finals: 7.23.2017. Showbuzz Daily. წაკითხვის თარიღი: ივლისი 25, 2017.
  49. Twin Peaks – The Return, Part 12. Showtime. წაკითხვის თარიღი: ივნისი 1, 2017.
  50. Metcalf, Mitch. (აგვისტო 1, 2017) UPDATED: SHOWBUZZDAILY's Top 150 Sunday Cable Originals & Network Finals: 7.30.2017. Showbuzz Daily. წაკითხვის თარიღი: აგვისტო 1, 2017.
  51. Twin Peaks – The Return, Part 13. Showtime. წაკითხვის თარიღი: ივლისი 31, 2017.
  52. Metcalf, Mitch. (აგვისტო 8, 2017) UPDATED: SHOWBUZZDAILY's Top 150 Sunday Cable Originals & Network Finals: 8.6.2017. Showbuzz Daily. წაკითხვის თარიღი: აგვისტო 8, 2017.
  53. Twin Peaks – The Return, Part 14. Showtime. წაკითხვის თარიღი: ივლისი 31, 2017.
  54. Metcalf, Mitch. (აგვისტო 15, 2017) UPDATED: SHOWBUZZDAILY's Top 150 Sunday Cable Originals & Network Finals: 8.13.2017. Showbuzz Daily. წაკითხვის თარიღი: აგვისტო 15, 2017.
  55. Twin Peaks – The Return, Part 15. Showtime. წაკითხვის თარიღი: ივლისი 31, 2017.
  56. Metcalf, Mitch. (August 22, 2017) UPDATED: SHOWBUZZDAILY's Top 150 Sunday Cable Originals & Network Finals: 8.20.2017. Showbuzz Daily. წაკითხვის თარიღი: August 22, 2017.
  57. Twin Peaks – The Return, Part 16. Showtime. წაკითხვის თარიღი: ივლისი 31, 2017.
  58. Metcalf, Mitch. (August 29, 2017) UPDATED: SHOWBUZZDAILY's Top 150 Sunday Cable Originals & Network Finals: 8.27.2017. Showbuzz Daily. წაკითხვის თარიღი: August 29, 2017.
  59. 59.0 59.1 Shows A-Z – twin peaks on showtime. The Futon Critic. წაკითხვის თარიღი: May 29, 2017.
  60. 60.0 60.1 Metcalf, Mitch. (September 6, 2017) UPDATED: SHOWBUZZDAILY's Top 150 Sunday Cable Originals & Network Finals: 9.3.2017. Showbuzz Daily. წაკითხვის თარიღი: September 6, 2017.
  61. Twin Peaks Video. CBS.com. წაკითხვის თარიღი: მარტი 6, 2017.
  62. Twin Peaks Episode Guide. francesfarmersrevenge.com. წაკითხვის თარიღი: დეკემბერი 29, 2010.
  63. Twin Peaks FAQ: TV Episode Questions. twinpeaks.org. წაკითხვის თარიღი: დეკემბერი 29, 2010.