სლოვაკეთის ქალაქების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
Jump to navigation Jump to search

სლოვაკეთის ქალაქის სტატუსი (სლოვაკ. mesto) აქვს ქვეყნის 138 დასახლებულ პუნქტს. ქალაქებში სულ ცხოვრობს 2 939 180 კაცი[1], ანუ ქვეყნის მოსახლეობის 54,38 % . 10 000-ზე მეტი მოსახლეობა ცხოვრობს 66 ქალაქში, 10 000-დან 30 000-მდე — 51 ქალაქში, 30 000-დან 50 000-მდე — 11 ქალაქში, 50 000-დან 100 000-მდე — 8 ქალაქში და 100 000-ზე მეტი ცხოვრობს 2 ქალაქში. უდიდესი ქალაქია დედაქალაქი ბრატისლავა 413 192 მცხოვრებით[2].

ქალაქების სია[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

გერბი სახელწოდება მხარე რაიონი მოსახლეობა
(2012)[3]
ფართობი
(კმ²)[4]
წელი კოორდინატები ფოტო
Coa Slovakia Town Bán.svg ბანოვცე-ნად-ბებრავოუ
(სლოვაკ. Bánovce nad Bebravou)
ტრენჩინის მხარე ბანოვცე-ნად-ბებრავოუ 19503 26,54 1232 48°43′07″ ჩ. გ. 18°15′29″ ა. გ. / 48.71861° ჩ. გ. 18.25806° ა. გ. / 48.71861; 18.25806 Banovce kostol.jpg
Banska Bystrica Erb.svg ბანსკა-ბისტრიცა
(სლოვაკ. Banská Bystrica)
ბანსკა-ბისტრიცის მხარე ბანსკა-ბისტრიცა 79775 103,37 1255 48°44′08″ ჩ. გ. 19°08′43″ ა. გ. / 48.73556° ჩ. გ. 19.14528° ა. გ. / 48.73556; 19.14528 Banska Bystrica SNP Square.jpg
Banska Stiavnica CoA.png ბანსკა-შტიავნიცა
(სლოვაკ. Banská Štiavnica)
ბანსკა-ბისტრიცის მხარე ბანსკა-შტიავნიცა 10387 46,73 1156 48°27′31″ ჩ. გ. 18°53′35″ ა. გ. / 48.45861° ჩ. გ. 18.89306° ა. გ. / 48.45861; 18.89306 Banska Stiavnica- pohlad z Katovej ulice.jpg
Coa Slovakia Town Bártfa.svg ბარდეიოვი
(სლოვაკ. Bardejov)
პრეშოვის მხარე ბარდეიოვი 33625 72,33 1247 49°17′42″ ჩ. გ. 21°16′33″ ა. გ. / 49.29500° ჩ. გ. 21.27583° ა. გ. / 49.29500; 21.27583 Bardejov10Slovakia6.JPG
Coat of arms of Bytča.png ბიტჩა
(სლოვაკ. Bytča)
ჟილინის მხარე ბიტჩა 11313 43,16 1250 49°13′22″ ჩ. გ. 18°33′29″ ა. გ. / 49.22278° ჩ. გ. 18.55806° ა. გ. / 49.22278; 18.55806 Bytca zamok.jpg
Bojnice herb2.png ბოინიცე
(სლოვაკ. Bojnice)
ტრენჩინის მხარე პრიევიძა 4939 19,92 1113 48°46′56″ ჩ. გ. 18°35′10″ ა. გ. / 48.78222° ჩ. გ. 18.58611° ა. გ. / 48.78222; 18.58611 Bojnice a Prievidza (pohlad zo zamku).jpg
Coat of Arms of Bratislava.svg ბრატისლავა
(სლოვაკ. Bratislava)
ბრატისლავის მხარე 413192 367,66 907 48°08′41″ ჩ. გ. 17°06′46″ ა. გ. / 48.14472° ჩ. გ. 17.11278° ა. გ. / 48.14472; 17.11278 Bratislava Panorama R01.jpg
Coa Slovakia Town Brezno.svg ბრეზნო
(სლოვაკ. Brezno)
ბანსკა-ბისტრიცის მხარე ბრეზნო 21827 121,95 1265 48°48′13″ ჩ. გ. 19°38′17″ ა. გ. / 48.80361° ჩ. გ. 19.63806° ა. გ. / 48.80361; 19.63806 Brezno1.JPG
Coat of arms of Brezová pod Bradlom.png ბრეზოვა-პოდ-ბრადლომი
(სლოვაკ. Brezová pod Bradlom)
ტრენჩინის მხარე მიიავა 5109 41,07 1263 48°39′55″ ჩ. გ. 17°32′14″ ა. გ. / 48.66528° ჩ. გ. 17.53722° ა. გ. / 48.66528; 17.53722 Slovak Republic - Brezova pod Bradlom (8).JPG
Coa Slovakia Town Nagykapos.svg ველკე-კაპუშანი
(სლოვაკ. Veľké Kapušany)
კოშიცეს მხარე მიხალოვცე 9371 29,61 1211 48°33′15″ ჩ. გ. 22°04′30″ ა. გ. / 48.55417° ჩ. გ. 22.07500° ა. გ. / 48.55417; 22.07500 Veškovce.JPG
Coat of arms of Veľký Krtíš.png ველკი-კრტიში
(სლოვაკ. Veľký Krtíš)
ბანსკა-ბისტრიცის მხარე ველკი-კრტიში 12853 15,02 1245 48°12′40″ ჩ. გ. 19°20′57″ ა. გ. / 48.21111° ჩ. გ. 19.34917° ა. გ. / 48.21111; 19.34917 Nagykurtos 01.jpg
Coat of arms of Veľký Meder.png ველკი-მედერი
(სლოვაკ. Veľký Meder)
ტრნავის მხარე დუნაისკა-სტრედა 8869 55,54 1268 47°51′23″ ჩ. გ. 17°46′12″ ა. გ. / 47.85639° ჩ. გ. 17.77000° ა. გ. / 47.85639; 17.77000 Nagymegyer096.JPG
Coat of arms of Veľký Šariš.png ველკი-შარიში
(სლოვაკ. Veľký Šariš)
პრეშოვის მხარე პრეშოვი 5404 25,73 1217 49°02′32″ ჩ. გ. 21°11′57″ ა. გ. / 49.04222° ჩ. გ. 21.19917° ა. გ. / 49.04222; 21.19917 VelkySaris11Slovakia15.jpg
Coat of arms of Vráble.png ვრაბლე
(სლოვაკ. Vráble)
ნიტრის მხარე ნიტრა 8983 38,31 1265 48°14′37″ ჩ. გ. 18°18′30″ ა. გ. / 48.24361° ჩ. გ. 18.30833° ა. გ. / 48.24361; 18.30833 Flag of Slovakia.svg
Coat of arms of Vranov nad Topľou.png ვრანოვ-ნად-ტოპლიოუ
(სლოვაკ. Vranov nad Topľou)
პრეშოვის მხარე ვრანოვ-ნად-ტოპლიოუ 23225 34,36 1270 48°53′18″ ჩ. გ. 21°40′48″ ა. გ. / 48.88833° ჩ. გ. 21.68000° ა. გ. / 48.88833; 21.68000 Vranov nad Topľou, general view.jpg
Coat of arms of Vrbové.png ვრბონე
(სლოვაკ. Vrbové)
ტრნავის მხარე პიეშტიანი 6212 13,96 1113 48°37′15″ ჩ. გ. 17°43′21″ ა. გ. / 48.62083° ჩ. გ. 17.72250° ა. გ. / 48.62083; 17.72250 Vrbove city centre.jpg
Coat of arms of Vrútky.png ვრუტკი
(სლოვაკ. Vrútky)
ჟილინის მხარე მარტინი 7579 18,65 1255 49°06′43″ ჩ. გ. 18°55′28″ ა. გ. / 49.11194° ჩ. გ. 18.92444° ა. გ. / 49.11194; 18.92444 Vrútky03.JPG
SVK Vysoke Tatry COA.svg ვისოკე-ტატრი
(სლოვაკ. Vysoké Tatry)
პრეშოვის მხარე პოპრადი 4222 359,78 1947 49°08′18″ ჩ. გ. 20°13′07″ ა. გ. / 49.13833° ჩ. გ. 20.21861° ა. გ. / 49.13833; 20.21861 Smokovce po víchrici.JPG
Coat of arms of Galanta.png გალანტა
(სლოვაკ. Galanta)
ტრნავის მხარე გალანტა 15147 33,91 1237 48°11′29″ ჩ. გ. 17°43′51″ ა. გ. / 48.19139° ჩ. გ. 17.73083° ა. გ. / 48.19139; 17.73083 Galanta by night.jpg
Coat of arms of Handlová.png ჰანდლოვა
(სლოვაკ. Handlová)
ტრენჩინის მხარე პრიევიძა 17738 85,52 1376 48°43′48″ ჩ. გ. 18°45′38″ ა. გ. / 48.73000° ჩ. გ. 18.76056° ა. გ. / 48.73000; 18.76056 Church st.Catherine.jpg
Coat of arms of Hanušovce nad Topľou.png ჰანუშოვცე-ნად-ტოპლიოუ
(სლოვაკ. Hanušovce nad Topľou)
პრეშოვის მხარე ვრანოვ-ნად-ტოპლიოუ 3747 14,37 1317 49°01′37″ ჩ. გ. 21°30′10″ ა. გ. / 49.02694° ჩ. გ. 21.50278° ა. გ. / 49.02694; 21.50278 Hanusovce-pano.jpg
Coat of arms of Gbely.png გბელი
(სლოვაკ. Gbely)
ტრნავის მხარე სკალიცა 5218 59,94 1392 48°43′01″ ჩ. გ. 17°07′16″ ა. გ. / 48.71694° ჩ. გ. 17.12111° ა. გ. / 48.71694; 17.12111 Gbely church.jpg
Coa Slovakia Town Gölnicbánya.svg გელნიცა
(სლოვაკ. Gelnica)
კოშიცეს მხარე გელნიცა 6232 57,65 1264 48°51′18″ ჩ. გ. 20°56′23″ ა. გ. / 48.85500° ჩ. გ. 20.93972° ა. გ. / 48.85500; 20.93972 Hauptplatz Gelnica 2011.jpg
Coat of arms of Giraltovce.png გირალტოვცე
(სლოვაკ. Giraltovce)
პრეშოვის მხარე სვიდნიკი 4160 11,0 1383 49°07′ ჩ. გ. 21°31′ ა. გ. / 49.117° ჩ. გ. 21.517° ა. გ. / 49.117; 21.517 Francovce.jpg
Coa Slovakia Town Galgóc.svg ჰლოჰოვეცი
(სლოვაკ. Hlohovec)
ტრნავის მხარე ჰლოჰოვეცი 22661 64,12 1113 48°25′52″ ჩ. გ. 17°48′11″ ა. გ. / 48.43111° ჩ. გ. 17.80306° ა. გ. / 48.43111; 17.80306 Hlohovec panorama.JPG
Hnúšťa Erb.svg ჰნუშტია
(სლოვაკ. Hnúšťa)
ბანსკა-ბისტრიცის მხარე რიმავსკა-სობოტა 7749 68,04 1334 48°34′25″ ჩ. გ. 19°57′11″ ა. გ. / 48.57361° ჩ. გ. 19.95306° ა. გ. / 48.57361; 19.95306 Flag of Slovakia.svg
Coat of arms of Holíč.png ჰოლიჩი
(სლოვაკ. Holíč)
ტრნავის მხარე სკალიცა 11218 34,79 1205 48°48′37″ ჩ. გ. 17°09′42″ ა. გ. / 48.81028° ჩ. გ. 17.16167° ა. გ. / 48.81028; 17.16167 Holic st martin square 4.jpg
Coat of arms of Hriňová.png ჰრინიოვა
(სლოვაკ. Hriňová)
ბანსკა-ბისტრიცის მხარე დეტვა 7802 126,48 1890 48°34′38″ ჩ. გ. 19°31′41″ ა. გ. / 48.57722° ჩ. გ. 19.52806° ა. გ. / 48.57722; 19.52806 Flag of Slovakia.svg
Coat of arms of Humenné.png ჰუმენე
(სლოვაკ. Humenné)
პრეშოვის მხარე ჰუმენე 34921 28,63 1317 48°56′06″ ჩ. გ. 21°54′35″ ა. გ. / 48.93500° ჩ. გ. 21.90972° ა. გ. / 48.93500; 21.90972 Centrum mesta HE.jpg
Coat of arms of Hurbanovo.png ჰურბანოვო
(სლოვაკ. Hurbanovo)
ნიტრის მხარე კომარნო 7740 59,93 1242 47°52′37″ ჩ. გ. 18°11′42″ ა. გ. / 47.87694° ჩ. გ. 18.19500° ა. გ. / 47.87694; 18.19500 Ógyalla108.JPG
Coat of arms of Detva.png დეტვა
(სლოვაკ. Detva)
ბანსკა-ბისტრიცის მხარე დეტვა 15062 68,08 1638 48°33′38″ ჩ. გ. 19°25′12″ ა. გ. / 48.56056° ჩ. გ. 19.42000° ა. გ. / 48.56056; 19.42000 Flag of Slovakia.svg
Coa Slovakia Town Dobsina.svg დობშინა
(სლოვაკ. Dobšiná)
კოშიცეს მხარე როჟნიავა 5696 82,72 1326 48°49′14″ ჩ. გ. 20°22′03″ ა. გ. / 48.82056° ჩ. გ. 20.36750° ა. გ. / 48.82056; 20.36750 Budova radnice.jpg
Coat of arms of Dolný Kubín.png დოლნი-კუბინი
(სლოვაკ. Dolný Kubín)
ჟილინის მხარე დოლნი-კუბინი 19554 55,05 1314 49°12′42″ ჩ. გ. 19°17′57″ ა. გ. / 49.21167° ჩ. გ. 19.29917° ა. გ. / 49.21167; 19.29917 DolnyKubinMainstreet2.JPG
Dubnica nad Váhom - erb.svg დუბნიცა-ნად-ვაჰომი
(სლოვაკ. Dubnica nad Váhom)
ტრენჩინის მხარე ილავა 25229 49,13 1193 48°57′37″ ჩ. გ. 18°10′28″ ა. გ. / 48.96028° ჩ. გ. 18.17444° ა. გ. / 48.96028; 18.17444 Dubnica nad Váhom 20.02.2011 14-46-29.JPG
Coat of arms of Dudince.png დუდინცე
(სლოვაკ. Dudince)
ბანსკა-ბისტრიცის მხარე კრუპინა 1474 6,84 1284 48°10′07″ ჩ. გ. 18°52′48″ ა. გ. / 48.16861° ჩ. გ. 18.88000° ა. გ. / 48.16861; 18.88000 Dudince historicka cast.jpg
Dunajská Streda - erb.svg დუნაისკა-სტრედა
(სლოვაკ. Dunajská Streda)
ტრნავის მხარე დუნაისკა-სტრედა 22486 31,45 1238 47°59′38″ ჩ. გ. 17°37′04″ ა. გ. / 47.99389° ჩ. გ. 17.61778° ა. გ. / 47.99389; 17.61778 Dunajská Streda 2.jpg
Coat of arms of Jelšava.png იელშავა
(სლოვაკ. Jelšava)
ბანსკა-ბისტრიცის მხარე რევუცა 3235 46,79 1243 48°37′35″ ჩ. გ. 20°14′29″ ა. გ. / 48.62639° ჩ. გ. 20.24139° ა. გ. / 48.62639; 20.24139 Flag of Slovakia.svg
Coa Slovakia Town Zsarnóca.svg ჟარნოვიცა
(სლოვაკ. Žarnovica)
ბანსკა-ბისტრიცის მხარე ჟარნოვიცა 6476 30,39 1332 48°29′02″ ჩ. გ. 18°43′24″ ა. გ. / 48.48389° ჩ. გ. 18.72333° ა. გ. / 48.48389; 18.72333 Flag of Slovakia.svg
Coat of arms of Želiezovce.png ჟელიეზოვცე
(სლოვაკ. Želiezovce)
ნიტრის მხარე ლევიცე 7166 56,52 1274 48°03′02″ ჩ. გ. 18°39′33″ ა. გ. / 48.05056° ჩ. გ. 18.65917° ა. გ. / 48.05056; 18.65917 Flag of Slovakia.svg
Žilina Erb.svg ჟილინა
(სლოვაკ. Žilina)
ჟილინის მხარე ჟილინა 81515 80,02 1297 49°13′15″ ჩ. გ. 18°44′32″ ა. გ. / 49.22083° ჩ. გ. 18.74222° ა. გ. / 49.22083; 18.74222 Žilina skyline.jpg
Coa Slovakia Town Garamszentkereszt.svg ჟიარ-ნად-ჰრონომი
(სლოვაკ. Žiar nad Hronom)
ბანსკა-ბისტრიცის მხარე ჟიარ-ნად-ჰრონომი 19862 39,08 1075 48°35′00″ ჩ. გ. 18°52′00″ ა. გ. / 48.58333° ჩ. გ. 18.86667° ა. გ. / 48.58333; 18.86667 Žiar nad Hronom2.JPG
Zvolen Erb.svg ზვოლენი
(სლოვაკ. Zvolen)
ბანსკა-ბისტრიცის მხარე ზვოლენი 43311 98,72 1135 48°34′36″ ჩ. გ. 19°08′03″ ა. გ. / 48.57667° ჩ. გ. 19.13417° ა. გ. / 48.57667; 19.13417 Zvolen (Zólyom, Altsohl) - city center.jpg
н/д ზლატე-მორავცე
(სლოვაკ. Zlaté Moravce)
ნიტრის მხარე ზლატე-მორავცე 12286 27,15 1113 48°23′10″ ჩ. გ. 18°23′40″ ა. გ. / 48.38611° ჩ. გ. 18.39444° ა. გ. / 48.38611; 18.39444 Zlate Moravce (6).jpg
Coat of arms of Ilava.png ილავა
(სლოვაკ. Ilava)
ტრენჩინის მხარე ილავა 5418 24,30 1200 48°59′56″ ჩ. გ. 18°13′52″ ა. გ. / 48.99889° ჩ. გ. 18.23111° ა. გ. / 48.99889; 18.23111 Ilava.jpg
Coa Slovakia Town Kežmarok.svg კეჟმაროკი
(სლოვაკ. Kežmarok)
პრეშოვის მხარე კეჟმაროკი 16843 24,83 1251 49°08′18″ ჩ. გ. 20°25′45″ ა. გ. / 49.13833° ჩ. გ. 20.42917° ა. გ. / 49.13833; 20.42917 Kežmarok z Kamennej bane.jpg
Coat of arms of Kysucké Nové Mesto.png კისუცკე-ნოვე-მესტო
(სლოვაკ. Kysucké Nové Mesto)
ჟილინის მხარე კისუცკე-ნოვე-მესტო 15652 26,41 1244 49°18′00″ ჩ. გ. 18°47′00″ ა. გ. / 49.30000° ჩ. გ. 18.78333° ა. გ. / 49.30000; 18.78333 Kysucke nove mesto-namestie slobody.jpg
Coat of arms of Kolárovo.png კოლაროვო
(სლოვაკ. Kolárovo)
ნიტრის მხარე კომარნო 10683 106,82 1268 47°54′55″ ჩ. გ. 17°59′50″ ა. გ. / 47.91528° ჩ. გ. 17.99722° ა. გ. / 47.91528; 17.99722 Kolárovo09.JPG
Coat of arms of Komárno.png კომარნო
(სლოვაკ. Komárno)
ნიტრის მხარე კომარნო 34478 103,16 1265 47°45′49″ ჩ. გ. 18°07′42″ ა. გ. / 47.76361° ჩ. გ. 18.12833° ა. გ. / 47.76361; 18.12833 Komarno city centre.JPG
Coat of arms of Košice.png კოშიცე
(სლოვაკ. Košice)
კოშიცეს მხარე 240688 243,75 1230 48°43′20″ ჩ. გ. 21°15′39″ ა. გ. / 48.72222° ჩ. გ. 21.26083° ა. გ. / 48.72222; 21.26083 Letecká panoráma Košíc.jpg
Kráľovský Chlmec - erb.jpg კრალიოვსკი-ხლმეცი
(სლოვაკ. Kráľovský Chlmec)
კოშიცეს მხარე ტრებიშოვი 7685 23,81 1214 48°25′24″ ჩ. გ. 21°58′47″ ა. გ. / 48.42333° ჩ. გ. 21.97972° ა. გ. / 48.42333; 21.97972 Királyhelmec049.JPG
Coat of arms of Krásno nad Kysucou.jpg კრასნო-ნად-კისუცოუ
(სლოვაკ. Krásno nad Kysucou)
ჟილინის მხარე ჩადცა 6905 27,77 1325 49°23′44″ ჩ. გ. 18°50′06″ ა. გ. / 49.39556° ჩ. გ. 18.83500° ა. გ. / 49.39556; 18.83500 Flag of Slovakia.svg
Coat of Arms of Kremnica.svg კრემნიცა
(სლოვაკ. Kremnica)
Банскобистрицкий край ჟიარ-ნად-ჰრონომი 5571 43,13 1328 48°42′16″ ჩ. გ. 18°55′06″ ა. გ. / 48.70444° ჩ. გ. 18.91833° ა. გ. / 48.70444; 18.91833 Körmöcbánya-view6.JPG
Coat of arms of Krompachy.png კრომპახი
(სლოვაკ. Krompachy)
კოშიცეს მხარე სპიშსკა-ნოვა-ვესი 8776 22,88 1282 48°55′00″ ჩ. გ. 20°52′28″ ა. გ. / 48.91667° ჩ. გ. 20.87444° ა. გ. / 48.91667; 20.87444 Krompachy 51.JPG
Coat of arms of Krupina.png კრუპინა
(სლოვაკ. Krupina)
ბანსკა-ბისტრიცის მხარე კრუპინა 8035 88,66 1135 48°21′10″ ჩ. გ. 19°04′03″ ა. გ. / 48.35278° ჩ. გ. 19.06750° ა. გ. / 48.35278; 19.06750 Krupina.JPG
ლევიცე
(სლოვაკ. Levice)
ნიტრის მხარე ლევიცე 34649 60,99 1156 48°12′49″ ჩ. გ. 18°36′25″ ა. გ. / 48.21361° ჩ. გ. 18.60694° ა. გ. / 48.21361; 18.60694 Levice.jpg
Coat of arms of Levoča.png ლევოჩა
(სლოვაკ. Levoča)
პრეშოვის მხარე ლევოჩა 14796 114,76 1249 49°01′22″ ჩ. გ. 20°35′26″ ა. გ. / 49.02278° ჩ. გ. 20.59056° ა. გ. / 49.02278; 20.59056 Slovakia region Spis 31.jpg
Coat of arms of Leopoldov.png ლეოპოლდოვი
(სლოვაკ. Leopoldov)
ტრნავის მხარე ჰლოჰოვეცი 4164 5,65 1665 48°26′35″ ჩ. გ. 17°45′47″ ა. გ. / 48.44306° ჩ. გ. 17.76306° ა. გ. / 48.44306; 17.76306 Estacao de trem em Leopoldov.jpg
Coat of arms of Lipany.png ლიპანი
(სლოვაკ. Lipany)
პრეშოვის მხარე საბინოვი 6426 12,66 1312 49°09′00″ ჩ. გ. 20°58′00″ ა. გ. / 49.15000° ჩ. გ. 20.96667° ა. გ. / 49.15000; 20.96667 Slovakia Lipany 21.JPG
Coat of arms of Liptovský Hrádok.png ლიპტოვსკი-ჰრადოკი
(სლოვაკ. Liptovský Hrádok)
ჟილინის მხარე ლიპტოვსკი-მიკულაში 7555 18,32 1341 49°02′22″ ჩ. გ. 19°43′28″ ა. გ. / 49.03944° ჩ. გ. 19.72444° ა. გ. / 49.03944; 19.72444 Liptovsky hradok hrad.JPG
SK Liptovský Mikuláš COA.svg ლიპტოვსკი-მიკულაში
(სლოვაკ. Liptovský Mikuláš)
ჟილინის მხარე ლიპტოვსკი-მიკულაში 31928 70,11 1286 49°04′52″ ჩ. გ. 19°37′05″ ა. გ. / 49.08111° ჩ. გ. 19.61806° ა. გ. / 49.08111; 19.61806 LiptovskyMikulas11Slovakia28.JPG
Coat of arms of Lučenec.png ლუჩენეცი
(სლოვაკ. Lučenec)
ბანსკა-ბისტრიცის მხარე ლუჩენეცი 28508 47,78 1128 48°19′48″ ჩ. გ. 19°39′46″ ა. გ. / 48.33000° ჩ. გ. 19.66278° ა. გ. / 48.33000; 19.66278 Lucenec Panorama3.jpg
Coat of arms of Malacky.png მალაცკი
(სლოვაკ. Malacky)
ბრატისლავის მხარე მალაცკი 17066 27,17 1206 48°26′17″ ჩ. გ. 17°01′25″ ა. გ. / 48.43806° ჩ. გ. 17.02361° ა. გ. / 48.43806; 17.02361 Slovakia malacky mainstreet.jpg
Martin, Slovakia (coat of arms).png მარტინი
(სლოვაკ. Martin)
ჟილინის მხარე მარტინი 57300 67,73 1284 49°03′49″ ჩ. გ. 18°55′17″ ა. გ. / 49.06361° ჩ. გ. 18.92139° ა. გ. / 49.06361; 18.92139 Martin-13.jpg
Coat of arms of Medzev.png მეძევი
(სლოვაკ. Medzev)
კოშიცეს მხარე კოშიცე-პერიფერია 4276 31,86 1241 48°42′01″ ჩ. გ. 20°53′34″ ა. გ. / 48.70028° ჩ. გ. 20.89278° ა. გ. / 48.70028; 20.89278 Medzev11Slovakia12.JPG
Coat of arms of Medzilaborce.png მეძილაბორცე
(სლოვაკ. Medzilaborce)
პრეშოვის მხარე მეძილაბორცე 6781 47,48 1374 49°16′18″ ჩ. გ. 21°54′15″ ა. გ. / 49.27167° ჩ. გ. 21.90417° ა. გ. / 49.27167; 21.90417 Medzilaborce main street.jpg
Coat of arms of Michalovce.png მიხალოვცე
(სლოვაკ. Michalovce)
კოშიცეს მხარე მიხალოვცე 39989 52,81 1244 48°45′02″ ჩ. გ. 21°54′53″ ა. გ. / 48.75056° ჩ. გ. 21.91472° ა. გ. / 48.75056; 21.91472 Slovakia Town Michalovce 9.JPG
Coat of arms of Myjava.png მიიავა
(სლოვაკ. Myjava)
ტრენჩინის მხარე მიიავა 12267 48,54 1586 48°45′14″ ჩ. გ. 17°34′04″ ა. გ. / 48.75389° ჩ. გ. 17.56778° ა. გ. / 48.75389; 17.56778 Myjavacentrum.jpg
Coat of arms of Modra.png მოდრა
(სლოვაკ. Modra)
ბრატისლავის მხარე პეზინოკი 8795 49,62 1158 48°19′59″ ჩ. გ. 17°18′25″ ა. გ. / 48.33306° ჩ. გ. 17.30694° ა. გ. / 48.33306; 17.30694 Modra square 02.JPG
Coat of arms of Modrý Kameň.png მოდრი-კამენი
(სლოვაკ. Modrý Kameň)
ბანსკა-ბისტრიცის მხარე ველკი-კრტიში 1560 19,64 1290 48°14′27″ ჩ. გ. 19°20′05″ ა. გ. / 48.24083° ჩ. გ. 19.33472° ა. გ. / 48.24083; 19.33472 Modrý Kameň-Kékkő-view from Castle.JPG
Coat of arms of Moldava nad Bodvou.png მოლდავა-ნად-ბოდვოუ
(სლოვაკ. Moldava nad Bodvou)
კოშიცეს მხარე კოშიცე-პერიფერია 11087 19,76 1255 48°36′47″ ჩ. გ. 20°59′53″ ა. გ. / 48.61306° ჩ. გ. 20.99806° ა. გ. / 48.61306; 20.99806 Moldava nad Bodvou, kostol reformovanej cirkvi.jpg
Coat of arms of Námestovo.png ნამესტოვო
(სლოვაკ. Námestovo)
ჟილინის მხარე ნამესტოვო 7945 44,44 1557 49°24′36″ ჩ. გ. 19°28′48″ ა. გ. / 49.41000° ჩ. გ. 19.48000° ა. გ. / 49.41000; 19.48000 Namestovo Hviezdoslavovo namestie.jpg
Coat of arms of Nemšová.png ნემშოვა
(სლოვაკ. Nemšová)
ტრენჩინის მხარე ტრენჩინი 6269 33,44 1242 48°58′01″ ჩ. გ. 18°07′01″ ა. გ. / 48.96694° ჩ. გ. 18.11694° ა. გ. / 48.96694; 18.11694 Flag of Slovakia.svg
Nitra CoA.svg ნიტრა
(სლოვაკ. Nitra)
ნიტრის მხარე ნიტრა 78875 100,47 825 48°18′21″ ჩ. გ. 18°04′50″ ა. გ. / 48.30583° ჩ. გ. 18.08056° ა. გ. / 48.30583; 18.08056 Nitra view from above.jpg
Coa Slovakia Town Újbánya.svg ნოვა-ბანია
(სლოვაკ. Nová Baňa)
ბანსკა-ბისტრიცის მხარე ჟარნოვიცა 7556 61,25 1337 48°25′36″ ჩ. გ. 18°38′22″ ა. გ. / 48.42667° ჩ. გ. 18.63944° ა. გ. / 48.42667; 18.63944 Flag of Slovakia.svg
Nova Dubnica Erb.svg ნოვა-დუბნიცა
(სლოვაკ. Nová Dubnica)
ტრენჩინის მხარე ილავა 11469 11,25 1951 48°56′00″ ჩ. გ. 18°08′44″ ა. გ. / 48.93333° ჩ. გ. 18.14556° ა. გ. / 48.93333; 18.14556 FIJO Cheb 2012 24.jpg
Coat of arms of Nováky.png ნოვაკი
(სლოვაკ. Nováky)
ტრენჩინის მხარე პრიევიძა 4283 19,29 1113 48°42′41″ ჩ. გ. 18°32′10″ ა. გ. / 48.71139° ჩ. გ. 18.53611° ა. გ. / 48.71139; 18.53611 Flag of Slovakia.svg
Coat of arms of Nové Zámky.png ნოვე-ზამკი
(სლოვაკ. Nové Zámky)
ნიტრის მხარე ნოვე-ზამკი 39585 72,56 1573 47°59′11″ ჩ. გ. 18°09′49″ ა. გ. / 47.98639° ჩ. გ. 18.16361° ა. გ. / 47.98639; 18.16361 NZ namestie.jpg
Coat of arms of Nové Mesto nad Váhom.png ნოვე-მესტო-ნად-ვაჰომი
(სლოვაკ. Nové Mesto nad Váhom)
ტრენჩინის მხარე ნოვე-მესტო-ნად-ვაჰომი 20360 32,58 1253 48°45′24″ ჩ. გ. 17°49′50″ ა. გ. / 48.75667° ჩ. გ. 17.83056° ა. გ. / 48.75667; 17.83056 Nové Mesto nad Váhom, kostol, Slovensko.jpg
Partizanske CoA SK.gif პარტიზანსკე
(სლოვაკ. Partizánske)
ტრენჩინის მხარე პარტიზანსკე 24006 22,31 1938 48°37′37″ ჩ. გ. 18°22′37″ ა. გ. / 48.62694° ჩ. გ. 18.37694° ა. გ. / 48.62694; 18.37694 Partizanske4.jpg
Coat of arms of Pezinok.png პეზინოკი
(სლოვაკ. Pezinok)
ბრატისლავის მხარე პეზინოკი 21263 72,75 1208 48°17′24″ ჩ. გ. 17°16′06″ ა. გ. / 48.29000° ჩ. გ. 17.26833° ა. გ. / 48.29000; 17.26833 Pezinok castle 02.JPG
Povazska Bystrica Erb.svg პოვაჟსკა-ბისტრიცა
(სლოვაკ. Považská Bystrica)
ტრენჩინის მხარე პოვაჟსკა-ბისტრიცა 41153 90,55 1316 49°06′43″ ჩ. გ. 18°26′41″ ა. გ. / 49.11194° ჩ. გ. 18.44472° ა. გ. / 49.11194; 18.44472 Povazska bystrica2.jpg
Coat of arms of Podolínec.png პოდოლინეცი
(სლოვაკ. Podolínec)
პრეშოვის მხარე სტარა-ლიუბოვნია 3271 33,77 1235 49°15′28″ ჩ. გ. 20°32′04″ ა. გ. / 49.25778° ჩ. გ. 20.53444° ა. გ. / 49.25778; 20.53444 Podolínec, Mariánske námestie (4).jpg
Coat of arms of Poltár.png პოლტარი
(სლოვაკ. Poltár)
ბანსკა-ბისტრიცის მხარე პოლტარი 5794 30,52 1330 48°25′43″ ჩ. გ. 19°47′37″ ა. გ. / 48.42861° ჩ. გ. 19.79361° ა. გ. / 48.42861; 19.79361 Flag of Slovakia.svg
Poprad CoA - new version.svg პოპრადი
(სლოვაკ. Poprad)
პრეშოვის მხარე პოპრადი 52791 63,11 1256 49°03′18″ ჩ. გ. 20°17′40″ ა. გ. / 49.05500° ჩ. გ. 20.29444° ა. გ. / 49.05500; 20.29444 Square of Poprad 2.jpg
CoA Prešov.svg პრეშოვი
(სლოვაკ. Prešov)
პრეშოვის მხარე პრეშოვი 91638 70,43 1247 48°59′53″ ჩ. გ. 21°14′22″ ა. გ. / 48.99806° ჩ. გ. 21.23944° ა. გ. / 48.99806; 21.23944 Presov-Rue principale-3.jpg
Coat of arms of Prievidza.png პრიევიძა
(სლოვაკ. Prievidza)
ტრენჩინის მხარე პრიევიძა 48866 43,06 1113 48°46′32″ ჩ. გ. 18°37′32″ ა. გ. / 48.77556° ჩ. გ. 18.62556° ა. გ. / 48.77556; 18.62556 Prievidza03.JPG
Puchov znak.jpg პუხოვი
(სლოვაკ. Púchov)
ტრენჩინის მხარე პუხოვი 18213 41,49 1243 49°07′29″ ჩ. გ. 18°19′34″ ა. გ. / 49.12472° ჩ. გ. 18.32611° ა. გ. / 49.12472; 18.32611 Puchov Muzeum.jpg
Coat of arms of Piešťany.png პიეშტიანი
(სლოვაკ. Piešťany)
ტრნავის მხარე პიეშტიანი 28267 44,2 1113 48°35′30″ ჩ. გ. 17°49′41″ ა. გ. / 48.59167° ჩ. გ. 17.82806° ა. გ. / 48.59167; 17.82806 Winterova ulica, Piešťany (2008).jpg
Coat of arms of Rajec.png რაიეცი
(სლოვაკ. Rajec)
ჟილინის მხარე ჟილინა 5874 31,45 1193 49°05′18″ ჩ. გ. 18°38′20″ ა. გ. / 49.08833° ჩ. გ. 18.63889° ა. გ. / 49.08833; 18.63889 Rajec-namestie SNP.jpg
Rajecke Teplice Erb.svg რაიეცკი-ტეპლიცე
(სლოვაკ. Rajecké Teplice)
ჟილინის მხარე ჟილინა 2868 11,84 1376 49°07′38″ ჩ. გ. 18°41′03″ ა. გ. / 49.12722° ჩ. გ. 18.68417° ა. გ. / 49.12722; 18.68417 Flag of Slovakia.svg
н/д რევუცა
(სლოვაკ. Revúca)
ბანსკა-ბისტრიცის მხარე რევუცა 12815 38,86 1357 48°41′00″ ჩ. გ. 20°07′00″ ა. გ. / 48.68333° ჩ. გ. 20.11667° ა. გ. / 48.68333; 20.11667 Gymnazium Revuca.jpg
Coa Slovakia Town Rimavská Sobota.svg რიმავსკა-სობოტა
(სლოვაკ. Rimavská Sobota)
ბანსკა-ბისტრიცის მხარე რიმავსკა-სობოტა 24549 77,55 1271 48°23′00″ ჩ. გ. 20°01′00″ ა. გ. / 48.38333° ჩ. გ. 20.01667° ა. გ. / 48.38333; 20.01667 RimSobota 2.jpg
Coa Slovakia Town Rožňava.svg როჟნიავა
(სლოვაკ. Rožňava)
კოშიცეს მხარე როჟნიავა 19651 45,61 1281 48°39′25″ ჩ. გ. 20°32′02″ ა. გ. / 48.65694° ჩ. გ. 20.53389° ა. გ. / 48.65694; 20.53389 Bskaly 6.jpg
Ružomberok Erb.svg რუჟომბეროკი
(სლოვაკ. Ružomberok)
ჟილინის მხარე რუჟომბეროკი 28364 126,71 1233 49°04′47″ ჩ. გ. 19°18′04″ ა. გ. / 49.07972° ჩ. გ. 19.30111° ა. გ. / 49.07972; 19.30111 Papieren ruzomberok.jpg
Sabinov.jpg საბინოვი
(სლოვაკ. Sabinov)
პრეშოვის მხარე საბინოვი 12715 23,37 1248 49°06′10″ ჩ. გ. 21°05′49″ ა. გ. / 49.10278° ჩ. გ. 21.09694° ა. გ. / 49.10278; 21.09694 Slovakia Sabinov 34.jpg
Erb Svaty jur.gif სვეტი-იური
(სლოვაკ. Svätý Jur)
ბრატისლავის მხარე პეზინოკი 5229 39,86 1209 48°15′00″ ჩ. გ. 17°13′00″ ა. გ. / 48.25000° ჩ. გ. 17.21667° ა. გ. / 48.25000; 17.21667 Panorama jur2.jpg
Coa Slovakia Town Felsővízköz.svg სვიდნიკი
(სლოვაკ. Svidník)
პრეშოვის მხარე სვიდნიკი 11602 20,2 1944 49°18′28″ ჩ. გ. 21°34′23″ ა. გ. / 49.30778° ჩ. გ. 21.57306° ა. გ. / 49.30778; 21.57306 Svidnik hlavne namestie.JPG
Coat of arms of Svit.png სვიტი
(სლოვაკ. Svit)
პრეშოვის მხარე პოპრადი 7605 4,47 1946 49°03′29″ ჩ. გ. 20°12′22″ ა. გ. / 49.05806° ჩ. გ. 20.20611° ა. გ. / 49.05806; 20.20611 Svit (Slovakia).JPG
Coat of arms of Senec.png სენეცი
(სლოვაკ. Senec)
ბრატისლავის მხარე სენეცი 17289 38,71 1252 48°13′08″ ჩ. გ. 17°23′59″ ა. გ. / 48.21889° ჩ. გ. 17.39972° ა. გ. / 48.21889; 17.39972 Senec6.jpg
Coat of arms of Senica.png სენიცა
(სლოვაკ. Senica)
ტრნავის მხარე სენიცა 20320 50,29 1256 48°40′50″ ჩ. გ. 17°22′00″ ა. გ. / 48.68056° ჩ. გ. 17.36667° ა. გ. / 48.68056; 17.36667 Senica square.jpg
Coat of arms of Sereď.png სერედი
(სლოვაკ. Sereď)
ტრნავის მხარე გალანტა 16214 30,45 1313 48°17′21″ ჩ. გ. 17°43′57″ ა. გ. / 48.28917° ჩ. გ. 17.73250° ა. გ. / 48.28917; 17.73250 Sered.JPG
н/д სეჩოვცე
(სლოვაკ. Sečovce)
კოშიცეს მხარე ტრებიშოვი 8249 32,65 1245 48°42′09″ ჩ. გ. 21°39′21″ ა. გ. / 48.70250° ჩ. გ. 21.65583° ა. გ. / 48.70250; 21.65583 Municipality building in Sečovce.jpg
Coa Slovakia Town Szakolca.svg სკალიცა
(სლოვაკ. Skalica)
ტრნავის მხარე სკალიცა 14466 60,0 1218 48°50′41″ ჩ. გ. 17°13′34″ ა. გ. / 48.84472° ჩ. გ. 17.22611° ა. გ. / 48.84472; 17.22611 View by airplane above skalica.JPG
Coat of arms of Sládkovičovo.png სლადკოვიჩოვო
(სლოვაკ. Sládkovičovo)
ტრნავის მხარე გალანტა 5465 29,09 1252 48°12′08″ ჩ. გ. 17°38′18″ ა. გ. / 48.20222° ჩ. გ. 17.63833° ა. გ. / 48.20222; 17.63833 Diószeg kastély.JPG
Coat of arms of Sliač.jpg სლიაჩი
(სლოვაკ. Sliač)
ბანსკა-ბისტრიცის მხარე ზვოლენი 5095 39,83 1244 48°36′53″ ჩ. გ. 19°08′31″ ა. გ. / 48.61472° ჩ. გ. 19.14194° ა. გ. / 48.61472; 19.14194 Rimskokatolicky kostol na Sliaci.jpg
Coat of arms of Snina.png სნინა
(სლოვაკ. Snina)
პრეშოვის მხარე სნინა 20701 58,61 1364 48°59′17″ ჩ. გ. 22°09′24″ ა. გ. / 48.98806° ჩ. გ. 22.15667° ა. გ. / 48.98806; 22.15667 Snina.panorama.2.JPG
Coat of arms of Sobrance.png სობრანცე
(სლოვაკ. Sobrance)
კოშიცეს მხარე სობრანცე 5992 10,68 1344 48°44′43″ ჩ. გ. 22°10′52″ ა. გ. / 48.74528° ჩ. გ. 22.18111° ა. გ. / 48.74528; 22.18111 Flag of Slovakia.svg
Coat of arms of Spišská Belá.png სპიშსკა-ბელა
(სლოვაკ. Spišská Belá)
პრეშოვის მხარე კეჟმაროკი 6411 33,93 1263 49°11′19″ ჩ. გ. 20°27′21″ ა. გ. / 49.18861° ჩ. გ. 20.45583° ა. გ. / 49.18861; 20.45583 Spisska Bela ulice.JPG
Coa Slovakia Town Igló.svg სპიშსკა-ნოვა-ვესი
(სლოვაკ. Spišská Nová Ves)
კოშიცეს მხარე სპიშსკა-ნოვა-ვესი 37948 66,67 1268 48°56′40″ ჩ. გ. 20°33′41″ ა. გ. / 48.94444° ჩ. გ. 20.56139° ა. გ. / 48.94444; 20.56139 Spišská Nová Ves Street 01.JPG
Coa Slovakia Town Spišská Stará Ves.svg სპიშსკა-სტარა-ვესი
(სლოვაკ. Spišská Stará Ves)
პრეშოვის მხარე კეჟმაროკი 2270 17,53 1309 49°23′01″ ჩ. გ. 20°21′37″ ა. გ. / 49.38361° ჩ. გ. 20.36028° ა. გ. / 49.38361; 20.36028 SpisskaStaraVes11Slovakia8.JPG
Spisské Vlachy erb.jpg სპიშსკე-ვლახი
(სლოვაკ. Spišské Vlachy)
პრეშოვის მხარე სპიშსკა-ნოვა-ვესი 3627 42,21 1243 48°56′50″ ჩ. გ. 20°47′50″ ა. გ. / 48.94722° ჩ. გ. 20.79722° ა. გ. / 48.94722; 20.79722 SpisskeVlachy11Slovakia3.jpg
Coat of arms of Spišské Podhradie.png სპიშსკე-პოდჰრადიე
(სლოვაკ. Spišské Podhradie)
პრეშოვის მხარე ლევოჩა 4075 24,94 1249 49°00′01″ ჩ. გ. 20°45′08″ ა. გ. / 49.00028° ჩ. გ. 20.75222° ა. გ. / 49.00028; 20.75222 Spissky Hrad 5.jpg
Coat of arms of Stará Ľubovňa.png სტარა-ლიუბოვნია
(სლოვაკ. Stará Ľubovňa)
პრეშოვის მხარე სტარა-ლიუბოვნია 16334 30,78 1292 49°17′58″ ჩ. გ. 20°41′18″ ა. გ. / 49.29944° ჩ. გ. 20.68833° ა. გ. / 49.29944; 20.68833 StaraLubovna.mainsquare.JPG
Coat of arms of Stará Turá.png სტარა-ტურა
(სლოვაკ. Stará Turá)
ტრენჩინის მხარე ნოვე-მესტო-ნად-ვაჰომი 9338 50,94 1392 48°46′34″ ჩ. გ. 17°41′37″ ა. გ. / 48.77611° ჩ. გ. 17.69361° ა. გ. / 48.77611; 17.69361 Stará Turá, nádraží, vlak s vozem 811.015.jpg
Strážske CoA.svg სტრაჟსკე
(სლოვაკ. Strážske)
კოშიცეს მხარე მიხალოვცე 4404 24,77 1337 48°52′26″ ჩ. გ. 21°50′25″ ა. გ. / 48.87389° ჩ. გ. 21.84028° ა. გ. / 48.87389; 21.84028 Strazske Laborec 01.jpg
Erb stropkov.svg სტროპკოვი
(სლოვაკ. Stropkov)
პრეშოვის მხარე სტროპკოვი 10905 24,66 1245 49°12′18″ ჩ. გ. 21°39′05″ ა. გ. / 49.20500° ჩ. გ. 21.65139° ა. გ. / 49.20500; 21.65139 Stropkov.jpg
Coat of arms of Stupava SK.png სტუპავა
(სლოვაკ. Stupava)
ბრატისლავის მხარე მალაცკი 9345 67,54 1269 48°16′22″ ჩ. გ. 17°01′52″ ა. გ. / 48.27278° ჩ. გ. 17.03111° ა. გ. / 48.27278; 17.03111 Panorama stupavy.jpg
Tvrdošin erb.svg ტვრდოშინი
(სლოვაკ. Tvrdošín)
ჟილინის მხარე ტვრდოშინი 9360 56,54 1111 49°20′03″ ჩ. გ. 19°33′21″ ა. გ. / 49.33417° ჩ. გ. 19.55583° ა. გ. / 49.33417; 19.55583 Wooden Church, Tvrdošín.jpg
Coat of arms of Tisovec.png ტისოვეცი
(სლოვაკ. Tisovec)
ბანსკა-ბისტრიცის მხარე რიმავსკა-სობოტა 4309 123,42 1334 48°40′35″ ჩ. გ. 19°56′38″ ა. გ. / 48.67639° ჩ. გ. 19.94389° ა. გ. / 48.67639; 19.94389 Tisovec, Clementisovo náměstí 03.jpg
Coat of arms of Tlmače.png ტლმაჩე
(სლოვაკ. Tlmače)
ნიტრის მხარე ლევიცე 3813 4,64 1075 48°17′22″ ჩ. გ. 18°31′53″ ა. გ. / 48.28944° ჩ. გ. 18.53139° ა. გ. / 48.28944; 18.53139 Flag of Slovakia.svg
Coa Slovakia Town Nagytapolcsány.svg ტოპოლჩანი
(სლოვაკ. Topoľčany)
ნიტრის მხარე ტოპოლჩანი 27124 27,57 1235 48°33′40″ ჩ. გ. 18°10′05″ ა. გ. / 48.56111° ჩ. გ. 18.16806° ა. გ. / 48.56111; 18.16806 Topolcany (20).jpg
SL Tornal'a COA.svg ტორნალია
(სლოვაკ. Tornaľa)
ბანსკა-ბისტრიცის მხარე რევუცა 7474 57,76 1245 48°25′21″ ჩ. გ. 20°19′37″ ა. გ. / 48.42250° ჩ. გ. 20.32694° ა. გ. / 48.42250; 20.32694 Tornalja019.JPG
Coat of arms of Trebišov.png ტრებიშოვი
(სლოვაკ. Trebišov)
კოშიცეს მხარე ტრებიშოვი 24472 70,15 1254 48°37′29″ ჩ. გ. 21°43′10″ ა. გ. / 48.62472° ჩ. გ. 21.71944° ა. გ. / 48.62472; 21.71944 Rimskokatolicky kostol.jpg
Coat of arms of Trenčin.png ტრენჩინი
(სლოვაკ. Trenčín)
ტრენჩინის მხარე ტრენჩინი 55832 81,99 1111 48°53′37″ ჩ. გ. 18°02′13″ ა. გ. / 48.89361° ჩ. გ. 18.03694° ა. გ. / 48.89361; 18.03694 Panorama to Trenčín, Slovakia from the castle.jpg
Coat of arms of Trenčianske Teplice.png ტრენჩიანსკე-ტეპლიცე
(სლოვაკ. Trenčianske Teplice)
ტრენჩინის მხარე ტრენჩინი 4161 10,44 1247 48°54′32″ ჩ. გ. 18°10′05″ ა. გ. / 48.90889° ჩ. გ. 18.16806° ა. გ. / 48.90889; 18.16806 TrencianskieTeplice SK.jpg
Coa Slovakia Town Nagyszombat.svg ტრნავა
(სლოვაკ. Trnava)
ტრნავის მხარე ტრნავა 66219 71,53 1211 48°22′29″ ჩ. გ. 17°35′10″ ა. გ. / 48.37472° ჩ. გ. 17.58611° ა. გ. / 48.37472; 17.58611 Slovakia-Trnava-Trojicne namestie.JPG
Coat of arms of Trstená.png ტრსტენა
(სლოვაკ. Trstená)
ჟილინის მხარე ტვრდოშინი 7481 82,53 1371 49°21′41″ ჩ. გ. 19°36′48″ ა. გ. / 49.36139° ჩ. გ. 19.61333° ა. გ. / 49.36139; 19.61333 Trstena 01.JPG
Coat of arms of Turzovka.jpg ტურზოვკა
(სლოვაკ. Turzovka)
ჟილინის მხარე ჩადცა 7772 34,91 1598 49°24′18″ ჩ. გ. 18°37′34″ ა. გ. / 49.40500° ჩ. გ. 18.62611° ა. გ. / 49.40500; 18.62611 Flag of Slovakia.svg
Turcianske Teplice COA.gif ტურჩიანსკე-ტეპლიცე
(სლოვაკ. Turčianske Teplice)
ჟილინის მხარე ტურჩიანსკე-ტეპლიცე 6679 33,47 1281 48°51′53″ ჩ. გ. 18°51′36″ ა. გ. / 48.86472° ჩ. გ. 18.86000° ა. გ. / 48.86472; 18.86000 Turčinske Teplice, Blue Spa building.jpg
Coat of arms of Fiľakovo.png ფილიაკოვო
(სლოვაკ. Fiľakovo)
ბანსკა-ბისტრიცის მხარე ლუჩენეცი 10801 16,17 1242 48°16′07″ ჩ. გ. 19°49′29″ ა. გ. / 48.26861° ჩ. გ. 19.82472° ა. გ. / 48.26861; 19.82472 Fiľakovo, square.jpg
Coat of arms of Čadca.png ჩადცა
(სლოვაკ. Čadca)
ჟილინის მხარე ჩადცა 24921 56,79 1565 49°26′19″ ჩ. გ. 18°47′18″ ა. გ. / 49.43861° ჩ. გ. 18.78833° ა. გ. / 49.43861; 18.78833 Čadca - city center.jpg
Čierna nad Tisou Erb.svg ჩიერნა-ნად-ტისოუ
(სლოვაკ. Čierna nad Tisou)
კოშიცეს მხარე ტრებიშოვი 3861 9,37 1828 48°25′01″ ჩ. გ. 22°05′17″ ა. გ. / 48.41694° ჩ. გ. 22.08806° ა. გ. / 48.41694; 22.08806 Čierná nad Tisou, východní část.jpg
Coa Slovakia Town Ipolyság.svg შაჰი
(სლოვაკ. Šahy)
ნიტრის მხარე ლევიცე 7607 42,72 1245 48°04′31″ ჩ. გ. 18°56′59″ ა. გ. / 48.07528° ჩ. გ. 18.94972° ა. გ. / 48.07528; 18.94972 Ipolyság035.JPG
Coat of arms of Šaľa.png შალია
(სლოვაკ. Šaľa)
ნიტრის მხარე შალია 23440 44,96 1002 48°09′09″ ჩ. გ. 17°52′22″ ა. გ. / 48.15250° ჩ. გ. 17.87278° ა. გ. / 48.15250; 17.87278 Vágsellye központ.JPG
Coat of arms of Šamorín.jpg შამორინი
(სლოვაკ. Šamorín)
ტრნავის მხარე დუნაისკა-სტრედა 12801 44,34 1238 48°01′41″ ჩ. გ. 17°18′42″ ა. გ. / 48.02806° ჩ. გ. 17.31167° ა. გ. / 48.02806; 17.31167 Somorja 11.JPG
Coat of arms of Šaštín-Stráže.png შაშტინ-სტრაჟე
(სლოვაკ. Šaštín-Stráže)
ტრნავის მხარე სენიცა 5102 41,94 1218 48°38′16″ ჩ. გ. 17°08′56″ ა. გ. / 48.63778° ჩ. გ. 17.14889° ა. გ. / 48.63778; 17.14889 Sastin gothic church 01.jpg
Coat of arms of Štúrovo.png შტუროვო
(სლოვაკ. Štúrovo)
ნიტრის მხარე ნოვე-ზამკი 10851 13,44 1075 47°47′56″ ჩ. გ. 18°42′54″ ა. გ. / 47.79889° ჩ. გ. 18.71500° ა. გ. / 47.79889; 18.71500 Most Márie Valérie.JPG
Coa Slovakia Town Šurany.svg შურანი
(სლოვაკ. Šurany)
ნიტრის მხარე ნოვე-ზამკი 10155 59,81 1138 48°05′18″ ჩ. გ. 18°10′58″ ა. გ. / 48.08833° ჩ. გ. 18.18278° ა. გ. / 48.08833; 18.18278 Nagysurány központja3.jpg

იხილეთ აგრეთვე[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სქოლიო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  1. Slovenská republika. Mestská a obecná štatistika. დაარქივებულია ორიგინალიდან - 2013-05-25.
  2. Mesto Bratislava. Mestská a obecná štatistika. დაარქივებულია ორიგინალიდან - 2013-05-25.
  3. Základná charakteristika a spádovosť. Mestská a obecná štatistika. დაარქივებულია ორიგინალიდან - 2013-05-25.
  4. Demografia. Mestská a obecná štatistika. დაარქივებულია ორიგინალიდან - 2013-05-25.