საშინელებათა ვიდეო თამაშების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
Jump to navigation Jump to search

ეს არის საშინელებათა ვიდეო თამაშების სია.

საშინელებათა თამაშები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სათაური ჟანრი დეველოპერი პლატფრმა გამოშვების წელი სქოლიო
1916: Der Unbekannte Krieg პირველი პირის მსროლელი Det Danske Akademi for Digital, Interaktiv Underholdning Filmskolen Microsoft Windows, Mac OS, ბრაუზერი 2011-03-28
3D Monster Maze პირველი პირის სათავგადასავლო მალკოლმ ევანსი ZX81 1982 [1]
7 Days to Die Survival horror The Fun Pimps Microsoft Windows 2013-12-13 [2]
უცხო . Argus Press Software Ltd. Commodore 64 1984
Alien: Isolation მოქმედებითი-სათავგადასავლო, სტელსი The Creative Assembly Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One, Xbox 360 2014-10-07 [3]
Akai Ito სათავგადასავლო Success Corporation PlayStation 2 2004-10-21 [4]
Alan Wake მესამე პირის მსროლელი Remedy Entertainment Microsoft Windows, Xbox 360 2010-05-14 [5]
Alan Wake's American Nightmare მესამე პირის მსროლელი Remedy Entertainment Microsoft Windows, Xbox 360 2012-02-21
American McGee's Alice მოქმედებითი-სათავგადასავლო Rouge Entertainment Microsoft Windows, Mac OS, Xbox 360, PlayStation 3 2000-12-05
Alice: Madness Returns მოქმედებითი-სათავგადასავლო Spicy Horse Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360 2011-06-14
Aliens: Colonial Marines მესამე პირის მსროლელი Sega Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360 2013-02-12
Alone in the Dark-ის სერია Survival horror Infogrames, Darkworks, Eden Games, Pure FPS 1992
Alone in the Dark მოქმედებითი-სათავგადასავლო Infogrames DOS, PC-98, FM Towns, 3DO, Mac OS, RISC OS, iOS 1992 [6]
Alone in the Dark 2 Survival horror Infogrames DOS, PC-98, FM Towns, 3DO, Mac OS, Sega Saturn, PlayStation 1993 [7]
Alone in the Dark 3 Survival horror Infogrames DOS, PC-98, Windows 95, Mac OS 1994 [7]
Alone in the Dark 4: The New Nightmare Survival horror Darkworks PlayStation, Game Boy Color, Microsoft Windows, Dreamcast, PlayStation 2 2001-05-18 [7]
Alone in the Dark 5: Inferno Survival horror Eden Games Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation 2, Wii, Xbox 360 2008-06-20 [7]
Alone in the Dark 6: Illumination მესამე პირის მსროლელი Pure FPS Microsoft Windows 2015-06-11
Amnesia: The Dark Descent Survival horror Frictional Games Linux, Mac OS X, Microsoft Windows 2010-09-22 [3]
Amnesia: A Machine for Pigs Survival horror The Chinese Room Linux, Mac OS X, Microsoft Windows 2013-09-10
Among the Sleep მოქმედებითი-სათავგადასავლო, Survival horror Krillbite Studio Linux, Mac OS X, Microsoft Windows, PlayStation 4 2014-05-29
Amy Survival horror, სტელსი VectorCell Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360 2012-01-11 [8]
Anchorhead Michael S. Gentry PC 1998 [3]
Atic Atac Arcade Tim and Chris Stamper ZX Spectrum, BBC Micro 1983
Ao Oni RPG, სათავგადასავლო noprops PC 2008-11
Bad Day on the Midway პირველი პირის სათავგადასავლო inSCAPE Microsoft Windows, Mac 1995-10-31
Bad Mojo თავსატეხი თამაში Pulse Entertainment Microsoft Windows 1996 [3]
Blue Stinger Survival horror, მოქმედებითი Climax Graphics Dreamcast 1999-03-25
Bible Black TrollSoft Microsoft Windows 2000-07-14
BioShock პირველი პირის მსროლელი Irrational Games Microsoft Windows, Xbox 360, PlayStation 3, OS X, iOS 2007 [3]
Blood პირველი პირის მსროლელი 3D Realms, Monolith Productions DOS 1997-06-20 [5]
Blood II: The Chosen პირველი პირის მსროლელი Monolith Productions PC, Microsoft Windows 1998-10-31
Bloodborne მოქმედებითი როლური თამაში From Software PlayStation 4 2015-03-25 [9]
Buffy the Vampire Slayer Beat 'em up The Collective, Inc. Xbox 2002-08-18
Candles Lasse Westmark Nielsen PC, Microsoft Windows 2011
Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth პირველი პირის მსროლელი, Survival horror Headfirst Productions Xbox, Microsoft Windows 2005-10-24 [3]
Call of Duty: Advanced Warfare - Exo Zombies პირველი პირის მსროლელი Sledgehammer Games Microsoft Windows, PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 2014-11-04
Call of Duty: Black Ops - Zombies პირველი პირის მსროლელი Treyarch Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360, Wii, Nintendo DS 2010-11-09
Nostromo Survival horror აკირა ტაკიგუჩი PET 2001, PC-6001 1981 [10]
Call of Duty: Black Ops II - Zombies პირველი პირის მსროლელი Treyarch Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360, Wii U 2012-11-13
Call of Duty: Black Ops III - Zombies პირველი პირის მსროლელი Treyarch Microsoft Windows, PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 2015-11-06
Call of Duty: Black Ops – Zombies პირველი პირის მსროლელი Ideaworks Game Studio iOS, Android 2011-12-01
Call of Duty: Ghosts - Extinction პირველი პირის მსროლელი Infinity Ward, Neversoft Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One 2013-11-05
Call of Duty: World at War - Nazi Zombies პირველი პირის მსროლელი Treyarch Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360 2008-11-04
Call of Duty: Zombies პირველი პირის მსროლელი Ideaworks Game Studio iOS 2009-11-16
Carrier Survival horror Jaleco Dreamcast 2000-01-31 [7]
Castlevania Konami Family Computer Disk System, Nintendo Entertainment System, PlayChoice-10, Commodore 64, Amiga, DOS, Microsoft Windows, Game Boy Advance, AT&T Wireless mMode Network, Virtual Console 1986-09-26 [7]
Castlevania: Lords of Shadow მოქმედებითი-სათავგადასავლო, Hack and slash, პლატფორმერი MercurySteam, Kojima Productions PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows 2010
Castlevania: Lords of Shadow 2 მოქმედებითი-სათავგადასავლო, Hack and Slash, პლატფორმერი MercurySteam PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows 2014
Catherine თავსატეხი პლატფორმერი Atlus PlayStation 3, Xbox 360 2011-02-17
Chaos Break მესამე პირის მსროლელი, Survival horror EON Digital Entertainment PlayStation 2000-01-27
Chiller სინათლის იარაღის შუტერი Exidy არკადა, Nintendo Entertainment System 1986 [7]
Clive Barker's Jericho პირველი პირის მსროლელი MercurySteam Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360 2007-10-23 [11]
Clive Barker's Undying პირველი პირის მსროლელი DreamWorks Interactive, Westlake Interactive Microsoft Windows, Mac OS X 2001-02-07 [12]
Clock Tower-ის სერია Human Entertainment, Capcom Production Studio 3, Agetec Inc. 1995-09-14
Clock Tower: The First Fear Point-and-click adventure, Survival horror, სტელსი Human Entertainment Super Famicom, Microsoft Windows, Playstation, Wonderswan 1995-09-14
Clock Tower Survival horror, სტელსი, Point-and-click adventure Human Entertainment, ASCII Entertainment Playstation 1996-12-13 [13]
Clock Tower II: The Struggle Within Survival horror, Point-and-click adventure Human Entertainment, Agetec Inc. Playstation 1998-03-12
Clock Tower 3 Survival horror Capcom Production Studio 3, Sunsoft PlayStation 2 2002-12-12
Clockwork - Three Tapes WIA Studio, WIA Studio PC 2013-03-15
Cold Fear Survival horror, მესამე პირის მსროლელი Darkworks Microsoft Windows, PlayStation 2, Xbox 2005-03-15
Condemned: Criminal Origins Survival horror Monolith Productions Xbox 360, Microsoft Windows 2005-11-15 [9]
Condemned 2: Bloodshot Survival horror Monolith Productions PlayStation 3, Xbox 360 2008-03-11
Corpse Party Team GrisGris PC-98 1996-04-22 [14]
Corpse Party BloodCovered Team GrisGris Microsoft Windows 2008-03-08 [14]
Corpse Party BloodCovered: ...Repeated Fear Team GrisGris PlayStation Portable, iOS, Nintendo 3DS 2010-08-12 [14]
Corpse Party: Book of Shadows Team GrisGris PlayStation Portable, iOS 2011-09-11 [14]
Corpse Party: Blood Drive Team GrisGris PlayStation Vita 2014-07-24 [14]
Cry of Fear პიველი პირის მსროლელი, Survival horror Team Psykskallar PC 2013-04-25
Cryostasis: Sleep of Reason ფსიქოლოგიური საშინელება Action Forms Microsoft Windows 2008-12-05 [15]
Cursed Mountain სათავგადასავლო, Survival horror Sporing Interactive Media Microsoft Windows, Wii 2009-08-21
Curse: The Eye of Isis Survival horror Asylum Entertainment Xbox, PC, PlayStation 2 2003-10-21
D სათავგადასავლო თავსატეხი WARP 3DO, Sega Saturn, PlayStation, DOS, Microsoft Windows 1995-04-01
D2 Survival horror WARP Dreamcast 1999-12-23 [7]
Dante's Inferno Hack and Slash, პლატფორმერი Visceral Games PlayStation 3, Xbox 360, PSP 2010-02-04
Dark Salvation პირველი პირის მსროლელი Mangled Eye Studios Microsoft Windows, Linux, Mac OS X 2009-07-28
Dark Seed Point-and-click adventure Cyberdreams Amiga, Amiga CD32, DOS, Macintosh, Sega Saturn, PlayStation 1992 [16]
Dark Seed II Point-and-click adventure Destiny Media Technologies Microsoft Windows, Macintosh, Sega Saturn, PlayStation 1995
Darksiders Hack and slash Vigil Games Microsoft Windows, Xbox 360, Playstation 3 2010
Darksiders II Hack and slash Vigil Games Microsoft Windows, Wii U, Xbox 360, Xbox One, Playstation 3, PlayStation 4 2012
Darkness Within: In Pursuit of Loath Nolder სათავგადასავლო Zoetrope Interactive Microsoft Windows 2007-11-06
Darkness Within 2: The Dark Lineage სათავგადასავლო თამაში Zoetrope Interactive Microsoft Windows 2010-05-28
Dark Souls მოქმედებითი როლური ვიდეო თამაში From Software PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows 2011 [3]
Darkwatch პირველი პირის მსროლელი High Moon Studios PlayStation 2, Xbox 2005-08-16
Darkwood Survival horror Acid Wizard Studio Microsoft Windows, Mac OSX, SteamOS/Ubuntu 2014-07-24 [17]
Daylight Survival horror Zombie Studios PlayStation 4, Microsoft Windows 2014-04-29
DayZ ღია სამყარო, მესამე პირის მსროლელი, პირველი პირის მსროლელი Bohemia Interactive Microsoft Windows 2013-12-16(alpha) [3]
Dead Island მოქმედებითი როლური ვიდეო თამაში, Survival horror Techland PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows, OS X, Linux 2011-09-06 [8]
Dead Island: Riptide მოქმედებითი როლური ვიდეო თამაში, Survival horror Techland PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows 2013-04-23
Dead Island: Epidemic მოქმედებითი როლური ვიდეო თამაში, Survival horror Deep Silver Microsoft Windows TBA
Depths of Fear: Knossos მოქმედებითი-სათავგადასავლო Dirigo Games Microsoft Windows 2014 [5]
Escape Dead Island მოქმედებითი როლური ვიდეო თამაში, Survival horror Fatshark PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows 2014-11-18
Dead by Daylight Survival horror Behavior Interactive PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows 2016-06-14
Dead Island 2 მოქმედებითი როლური ვიდეო თამაში, Survival horror Sumo Digital PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows 2016
Dead Rising-ის სერია Capcom 2006-08-08
Dead Rising ღია სამყარო, Beat 'em up, Survival horror Capcom Xbox 360 2006-08-08 [13]
Dead Rising: Chop Till You Drop Survival horror, Beat 'em up Tose Software Wii 2009-02-19
Dead Rising 2: Case Zero Blue Castle Games Xbox Live Arcade 2010-08-31
Dead Rising 2 ღია სამყარო, Beat 'em up, Survival horror Blue Castle Games PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows 2010-09-24
Dead Rising 2: Case West Blue Castle Games Xbox Live Arcade 2010-12-27
Dead Rising 2: Off the Record Survival horror, Beat 'em up Capcom Vancouver PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows 2011-10-11
Dead Rising 3 Survival horror, Beat 'em up Capcom Vancouver Xbox One, Microsoft Windows 2013-11-22
Dead Rising 4 Survival horror, Beat 'em up Capcom Vancouver Xbox One, Microsoft Windows 2016-12-06
Dead Space-ის სერია Visceral Games 2008-10-13 [18]
Dead Space მესამე პირის მსროლელი, Survival horror Visceral Games PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows 2008-10-13 [3]
Dead Space Ignition Visceral Games PlayStation Network, Xbox Live Arcade 2010-10-12
Dead Space: Extraction Visceral Games, Eurocom Wii, PlayStation 3 2009-09-29
Dead Space 2 Survival horror Visceral Games PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows 2011-01-25 [5]
Dead Space 3 მესამე პირის მსროლელი Visceral Games PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows 2013-02-05
Dead State როლური ვიდეო თამაში DoubleBear Productions Microsoft Windows 2014-12-04
Deadly Premonition ღია სამყარო, Survival horror Access Games PlayStation 3, Xbox 360 2010-02-23
Deep Fear Survival horror Sega Sega Saturn 1998-07-16
Dementium: The Ward Survival horror, პირველი პირის მსროლელი Renegade Kid Nintendo DS 2007-10-31
Dementium II Survival horror, პირველი პირის მსროლელი Renegade Kid Nintendo DS, OS X, Microsoft Windows 2010-05-04
Dino Crisis Survival horror Capcom PlayStation, Dreamcast, Microsoft Windows 1999-07-01 [7]
Dino Crisis 2 მოქმედებითი-სათავგადასავლო Capcom PlayStation, PlayStation Network, Microsoft Windows 2000-09-13
Dino Crisis 3 მოქმედებითი-სათავგადასავლო Capcom Xbox 2003-06-23 [7]
Doctor Hauzer Riverhillsoft 3DO Interactive Multiplayer 1994-04-29
Don't Starve მოქმედებითი-სათავგადასავლო Klei Entertainment PC, PlayStation 4, Playstation Vita 2013-04-23
Doom პირველი პირის მსროლელი id software Microsoft Windows 1993 [1]
Doom 3 პირველი პირის მსროლელი id Software, Activision Windows, Linux, Mac OS X, Xbox, Xbox 360, PlayStation 3 2004-08-03 [19]
Doom 3: Resurrection of Evil პირველი პირის მსროლელი, Survival horror Nerve Software, id Software, Activision Microsoft Windows, Linux, Xbox 2005-04-03
Doppelganger The Ryan, Dat Game Microsoft Windows, Linux, Mac 2013-04-06
DreadOut Survival horror Digital Happiness, PT Digital Semantika Indonesia Microsoft Windows, OS X, Linux 2014-05-15
Dying Light ღია სამყარო, მოქმედებითი როლური ვიდეო თამაში, Survival horror Techland Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One 2015-01-27
Elvira: Mistress of the Dark Horrorsoft Amiga, Atari ST, C64 DOS 1990
Elvira II: The Jaws of Cerberus Horrorsoft Amiga, Atari ST, C64 DOS 1992
Emily Wants to Play Survival horror Shawn Hitchcock Microsoft Windows, Mac OS X, iOS, Android, PlayStation 4, Xbox One 2015-12-10 [20]
Enemy Zero სტელის, Survival horror WARP Sega Saturn, Microsoft Windows 1996-12-13
Escape from Bug Island Spike Wii 2006-12-02
Escape from Monster Manor Electronic Arts 3DO Interactive Multiplayer 1993
Eternal Darkness: Sanity's Requiem მოქმედებითი-სათავგადასავლო Silicon Knights Nintendo GameCube 2002-06-23 [9]
Evil Dead-ის სერია Palace Software, Heavy Iron Studios, VIS Entertainment, Cranky Pants Games, THQ 1984
The Evil Dead Palace Software Commodore 64, ZX Spectrum 1984
The Evil Dead: Hail to the King Survival horror Heavy Iron Studios, THQ PlayStation, Dreamcast, Microsoft Windows 2000-2001
The Evil Dead: A Fistful of Boomstick Hack and slash VIS Entertainment, THQ PlayStation 2, Xbox 2003-06-27
The Evil Dead: Regeneration მოქმედებითი, Hack and slash Cranky Pants Games, THQ PlayStation 2, Xbox, Microsoft Windows 2005
The Evil Within Survival horror Tango Gameworks Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One, Xbox 360 2014-10-14 [3]
Extermination Deep Space PlayStation 2 2001-03-08
Eyes: The horror game Eyes: The horror game Microsoft Windows, Linux, Mac OS X, iOS, Android 2013-02-14
Fatal Frame-ის სერია/
Project Zero-ს სერია
Tecmo Koei, Grasshopper Manufacture 2001-12-13
Fatal Frame /
Project Zero
Survival horror Tecmo Koei PlayStation 2, Xbox 2001-12-13 [7]
Fatal Frame II: Crimson Butterfly /
Project Zero II: Crimson Butterfly
Survival horror Tecmo Koei PlayStation 2, Xbox, Wii 2003-11-27 [9]
Fatal Frame II: Wii Edition /
Project Zero II: Wii Edition
Tecmo Koei Wii 2012-06-28
Fatal Frame III: The Tormented /
Project Zero III: The Tormented
Tecmo Koei PlayStation 2, Playstation Network 2005-07-28
Fatal Frame IV: Mask of the Lunar Eclipse /
Project Zero IV: Mask of the Lunar Eclipse
Grasshopper Manufacture Wii 2008-07-31
Fatal Frame V: Maiden of Black Water /
Project Zero V: Maiden of Black Water
Tecmo Koei Wii U 2014-09-27
F.E.A.R.-ის სერია Monolith Productions, Day 1 Studios, TimeGate Studios 2005-10-18
F.E.A.R. Survival horror, პირველი პირის მსროლელი Monolith Productions Microsoft Windows, Xbox 360, PlayStation 3 2005-10-18 [3]
F.E.A.R. Extraction Point TimeGate Studios Microsoft Windows, Xbox 360 2006-10-24 [21]
F.E.A.R. Perseus Mandate TimeGate Studios Microsoft Windows, Xbox 360 2007-11-06 [22]
F.E.A.R. 2: Project Origin პირველი პირის მსროლელი, Survival horror Monolith Productions Microsoft Windows, Xbox 360, PlayStation 3 2009-02-10 [23]
F.E.A.R. 2: Reborn Monolith Productions Microsoft Windows, Xbox 360, PlayStation 3 2009-09-03 [24]
F.E.A.R. 3 პირველი პირის მსროლელი, Survival horror Day 1 Studios Microsoft Windows, Xbox 360, PlayStation 3 2011-06-21 [25]
Fear Effect მოქმედებითი-სათავგადასავლო Kronos Digital Entertainment PlayStation 2000-01-31
Fear Effect 2: Retro Helix Kronos Digital Entertainment PlayStation 2001-11-15
Forbidden Forest მოქმედებითი Cosmi Corporation Commodore 64 1983 [26]
Forgotten Memories: Alternative Realies Survival Horror ფსიქოლოგიური საშინელება 2015
Frankenstein CRL Group Amstrad CPC, Commodore 64, ZX Spectrum 1987
Friday the 13th Pack-In-Video Nintendo Entertainment System 1989-02 [27]
Five Nights at Freddy's-ის სერია Point and click Scott Cawthon Microsoft Windows, Android, IOS 2014-08-24
Five Nights at Freddy's Point and click Scott Cawthon Microsoft Windows, Android, IOS 2014-08-24
Five Nights at Freddy's 2 Point and click Scott Cawthon Microsoft Windows, Android, IOS 2014-11-10
Five Nights at Freddy's 3 Point and click Scott Cawthon Microsoft Windows, Android, IOS 2015-03-02
Five Nights at Freddy's 4 Point and click Scott Cawthon Microsoft Windows, Android, IOS 2015-07-23
Five Nights at Freddy's: Sister Location Point and click Scott Cawthon Microsoft Windows, Android, IOS 2016-10-07
Gakkou de atta Kowai Hanashi Pandora Box Super Famicom, Virtual Console 1995
Galerians Polygon Magic PlayStation 1999-08-26
Ghost House Sega Sega Master System 1986-04-21 [7]
Ghost Hunters Oliver Twins Amstrad CPC, ZX Spectrum 1987
Ghost Manor სათავგადასავლო Xonox Atari 2600, Vic-20, TurboGrafx-16 1983 [26]
Glass Rose Point-and-click adventure Capcom PlayStation 2 2003-11-06
Gregory Horror Show Capcom PlayStation 2 2003-08-07
Halloween Survival horror Wizard Video Atari 2600 1983 [7]
Harvester სათავგადასავლო DigiFX Interactive DOS 1996-08-31
Haunted House Atari Atari 2600 1982 [7]
Haunting Ground Survival horror Capcom PlayStation 2 2005-04-21
Hell: A Cyberpunk Thriller Point-and-click adventure Take-Two Interactive DOS, 3DO 1994
Hellnight Survival horror Atlus PlayStation 1998-06-11
Hell was here Crystal Lake Microsoft Windows 2013-09-15
Higurashi When They Cry 07th Expansion PC, PlayStation 2, Nintendo DS, iOS 2002-08-10
Hugo's House of Horrors სათავგადასავლო Gray Design Associates DOS, Windows 1990 [28]
Hungry Ghosts Deep Space PlayStation 2 2003-07-31
I Am Alive მოქმედებითი-სათავგადასავლო Darkworks PlayStation 3, Xbox 360 2012-04-03 [29]
I Have No Mouth, and I Must Scream Point-and-click adventure The Dreamers Guild Mac OS, DOS 1995-10-31 [13]
Illbleed Survival horror Climax Graphics Dreamcast 2001-03-29 [7]
Imabikisō Chunsoft PlayStation 3, Wii 2007-10-23
It Came from the Desert მოქმედებითი-სათავგადასავლო Cinemaware Amiga, DOS, Mega Drive/Mega Drive, Turbo Grafx 16 1989 [30]
Jack the Ripper CRL Group Amstrad CPC, Commodore 64, ZX Spectrum 1987
Juggernaut სათავგადასავლო Jaleco PlayStation 1998-11-19
Kabus 22 Son Isık Ltd. (2GEN Studio) Microsoft Windows 2006-12-25
Kenseiden Sega Sega Master System 1988-06-02 [7]
Knights Contract Hack and Slash Game Republic Playstation 3, Xbox 360 2011
Knock-Knock Survival horror Ice Pick Lodge 2013 [5]
Kowa-Oto Chunsoft iOS 2010-08-31
Kuon From Software PlayStation 2 2004-04-01
Laplace no Ma Group SNE, Vic Tokai NEC PC-8801, NEC PC-9801, Sharp X68000, DOS, TurboGrafx CD, Super Famicom 1987
Layers of Fear პირველი პირის სათავგადასავლო Bloober Team Linux, Microsoft Windows, OS X, PlayStation 4, Xbox One 2016-2-16 [9]
The Last of Us მოქმედებითი-სათავგადასავლო Survival horror Naughty Dog PlayStation 3 2013 [13]
Left 4 Dead პირველი პირის მსროლელი Turtle Rock Studios Microsoft Windows, Xbox 360, OS X 2008 [13]
Left 4 Dead 2 პირველი პირის მსროლელი Turtle Rock Studios Microsoft Windows, Xbox 360, Mac OS, Linux 2009 [18]
Lifeline Survival horror Sony Computer Entertainment PlayStation 2 2003-01-30
LIT WayForward Technologies WiiWare 2009-12-22
Lollipop Chainsaw Hack and slash, მოქმედებითი Grasshopper Manufacture PlayStation 3, Xbox 360 2012 [31]
Lone Survivor Survival horror Superflat Games Microsoft Windows, OS X, Linux, PlayStation 3, PlayStation Vita, PlayStation 4, Wii U 2012 [5]
Lucius Shiver Games Microsoft Windows 2012-10-26
Lucius II Shiver Games Microsoft Windows 2015-02-15
Manhunt Rockstar North PlayStation 2, Xbox, Microsoft Windows 2003-11-18 [5]
Manhunt 2 Rockstar Games PlayStation 2, PlayStation Portable, Wii, Microsoft Windows 2007-10-29
Maniac Mansion Lucasfilm Games Commodore 64, Apple II, IBM PC, Amiga, Atari ST, Nintendo Entertainment System 1987-10
Martian Gothic: Unification Survival horror Creative Reality Microsoft Windows, PlayStation 2000-04-30
Metro 2033 პირველი პირის მსროლელი 4A Games Microsoft Windows, Xbox 360 2010-03-16
Metro: Last Light პირველი პირის მსროლელი 4A Games Microsoft Windows, Xbox 360, PS3 2013-05-14
Michigan: Report from Hell Grasshopper Manufacture PlayStation 2 2004-08-05
Ghost House Sega არკადა 1982
Monster House მოქმედებითი-სათავგადასავლო Artificial Mind and Movement PlayStation 2, Nintendo DS, GameCube, Game Boy Advance 2006-07-18 [32]
Monster Madness: Battle for Suburbia Shoot 'em up Artificial Studios, Immersion Games Xbox 360, Microsoft Windows 2007-06-12
Monster Madness: Grave Danger Shoot 'em up Psyonix Studios, Immersion Games PlayStation 3 2008-08-05
Moonlight Syndrome Human Entertainment PlayStation 1997-10-09
My Father's Long, Long Legs Interactive fiction Michael Lutz 2014 [5]
Mystery : Curiosity and seek the truth TakeTimeGames PC 2012-01-03
Nanashi no Game Epics Nintendo DS 2008-07-03
Necronomicon: The Dawning of Darkness Wanadoo Edition Microsoft Windows, PlayStation 2001-05-11
NecroVisioN The Farm 51 Microsoft Windows 2009-02-20
NightCry Survival horror Nude Maker PC 2016-03-29
Night Slashers Data East არკადა 1993-09
Nightmare Creatures Kalisto Entertainment PlayStation, Microsoft Windows, Nintendo 64, მობილური ტელეფონი 1997-09-30
Nightmare Creatures II Kalisto Entertainment PlayStation, Dreamcast 2000-04-29
A Nightmare on Elm Street პლატფორმერი Rare Nintendo Entertainment System 1990
Nitemare 3D Gray Design Associates DOS, Microsoft Windows 1994-05-17
Nocturne Terminal Reality Microsoft Windows 1999-10-31 [33]
Nosferatu: The Wrath of Malachi პირველი პირის მსროლელი Idol FX Microsoft Windows 2003-10-21
Nosferatu the Vampyre Piranha Amstrad CPC, Commodore 64, ZX Spectrum 1986
ObsCure Hydravision Entertainment PlayStation 2, Xbox, Microsoft Windows 2004-10-01
ObsCure II Hydravision Entertainment Microsoft Windows, PlayStation 2, Wii, PlayStation Portable 2007-09-07
Onimusha: Warlords Hack and slash, Survival horror Capcom PlayStation 2, Xbox, Microsoft Windows 2001-01-25 [7]
Outlast Red Barrels Microsoft Windows, Xbox One, PlayStation 4 2013-09-04 [9]
OverBlood Riverhillsoft PlayStation 1997-05-22
Parasite Eve-ის სერია Square Enix 1998-03-29
Parasite Eve მოქმედებითი როლური თამაში, Survival horror Square Usa, Inc. PlayStation 1998-03-29 [7]
Parasite Eve II Squaresoft, Inc. PlayStation 1999-12-06
Parasite Eve III Square Enix, HexaDrive PlayStation Portable 2010-12-22
The Path არტ-გეიმი Tale of Tales Microsoft Windows, Mac OS X 2009-03-18
Pathologic Survival, როლური თამაში, სათავგადასავლო Ice-Pick Lodge Microsoft Windows 2005-06-09 [3]
Penumbra: Black Plague Survival horror Frictional Games Microsoft Windows, Linux, Mac OS X 2008-02-12 [1]
Penumbra: Overture Survival horror Frictional Games Microsoft Windows, Linux, Mac OS X 2007-03-30 [1]
Penumbra: Requiem Frictional Games Microsoft Windows, Linux, Mac OS X 2008-08-27 [1]
Phantasmagoria: A Puzzle of Flesh Point-and-click adventure Sierra Entertainment DOS, Microsoft Windows 1996-11-30 [34]
Phantasmagoria Point-and-click adventure Sierra On-Line Kronos Digital Entertainment DOS, Microsoft Windows, Mac OS, Sega Saturn 1995-07-31 [35]
Project Firestart Survival horror Dynamix Commodore 64 1989 [7]
P.T. Survival horror Kojima Productions Playstation 4 2014 [9]
Rake: Back to Asylum ? PC 2012
The Rats Survival horror, ტექსტური სათავგადასავლო Commodore 64, ZX Spectrum Hodder & Stoughton 1985 [8]
Realms of the Haunting Gremlin Interactive Windows 95 1996-11-28
Resident Evil-ის სერია Capcom 1996-03-22
Resident Evil Survival horror Capcom PlayStation, Microsoft Windows, Sega Saturn, Nintendo DS 1996-03-22 [3]
Resident Evil (რიმეიკი) Survival horror Capcom Nintendo Gamecube, Nintendo Wii 2002-03-22 [36]
Resident Evil 0: Zero Survival horror Capcom GameCube, Wii, Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One 2002-11-12 [13]
Resident Evil 2 Survival horror Capcom PlayStation, Microsoft Windows, Nintendo 64, Dreamcast, Nintendo GameCube 1998-01-21 [9]
Resident Evil 3: Nemesis Survival horror Capcom PlayStation, Dreamcast, Microsoft Windows, Nintendo GameCube 1999-09-22 [7]
Resident Evil - Code: Veronica Survival horror Capcom Dreamcast, PlayStation 2, GameCube, Xbox 360, PlayStation 3 2000-02-03 [7]
Resident Evil 4 მესამე პირის მსროლელი Capcom Nintendo GameCube, PlayStation 2, Microsoft Windows, Nintendo Wii, PlayStation 3, Xbox 360 2005-01-11 [5]
Resident Evil Revelations Survival horror Capcom PlayStation 3, Xbox 360 Microsoft Windows 2012-01-27
Resident Evil 5 მესამე პირის მსროლელი Capcom PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows 2009-03-05 [7]
Resident Evil: Revelations 2 Survival horror Capcom Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Xbox 360, Xbox One 2015-03-20
Resident Evil 6 მესამე პირის მსროლელი Capcom PlayStation 3, Xbox 360 Microsoft Windows 2012-10-02
Resident Evil 7: Biohazard Survival horror Capcom PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows 2017-1-24
Resident Evil Operation Raccoon City მესამე პირის მსროლელი Capcom PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows 2012-03-23
Resistance: Fall of Man პირველი პირის მსროლელი Insomniac Games PlayStation 3 2006-11-11
Resistance 2 პირველი პირის მსროლელი Insomniac Games PlayStation 3 2008-11-04
Resistance 3 პირველი პირის მსროლელი Insomniac Games PlayStation 3 2011-09-06
Return to Castle Wolfenstein Gray Matter Interactive Microsoft Windows, Linux, Mac OS X, Xbox, PlayStation 2 2001-11-19
Rise of Nightmares Survival horror Sega Xbox 360 Kinect 2011-09-06
Rule of Rose Survival horror Punchline PlayStation 2 2006-01-19
Sanitarium Point-and-click adventure DreamForge Intertainment Microsoft Windows 1998-04-30 [13]
Saw Survival horror Zombie Studios Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360 2009-10-06 [37]
Saw II: Flesh & Blood Zombie Studios PlayStation 3, Xbox 360 2010-10-19 [38]
SCP – Containment Breach Joonas Rikkonen PC 2012 [9]
Scratches Nucleosys PC 2006-03-08 [5]
The Screamer Magical Zoo NEC PC-8801 1985
Shadow Man Acclaim Studios Teesside Nintendo 64, Dreamcast, PlayStation, Microsoft Windows 1999-07-31
Shadows of the Damned მოქმედებითი, მესამე პირის მსროლელი Grasshopper Manufacture PlayStation 3, Xbox 360 2011-06-21 [13]
Shiryou Sensen: War of the Dead Fun Factory MSX2, NEC PC-8801, PC Engine 1987 [8]
Silent Hill-ის სერია Team Silent, Konami, Climax Studios, Double Helix Games, Vatra Games, Kojima Productions 1999-01-31
Silent Hill Survival horror Team Silent PlayStation, PlayStation Network 1999-01-31 [39]
Silent Hill 0: Origins Survival horror Climax Studios PlayStation 2, Playstation Portable 2007-11-06
Silent Hill 2 Survival horror Team Silent PlayStation 2, Xbox, Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360 2001-09-24 [3]
Silent Hill 3 Survival horror Team Silent PlayStation 2, Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360 2003-05-23
Silent Hill 4: The Room Survival horror Team Silent PlayStation 2, Microsoft Windows, Xbox 2004-06-17 [36]
Silent Hill: Homecoming Double Helix Games Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360 2008-09-30
Silent Hill: Shattered Memories Climax Studios Wii, PlayStation 2, PlayStation Portable, PlayStation Network 2009-12-08 [9]
Silent Hill: Downpour Survival horror Vatra Games PlayStation 3, Xbox 360 2012-03-13 [8]
Silent Hills Kojima Productions PlayStation 4 გაუქმებული
Singularity პირველი პირის მსროლელი Raven Software Microsoft Windows, Xbox 360, PlayStation 3 2010-06-25
Forbidden Siren-ის სერია Project Siren 2003-11-06
Forbidden Siren Survival horror Project Siren PlayStation 2 2003-11-06
Forbidden Siren 2 Survival horror Project Siren PlayStation 2 2006-02-09
Forbidden Siren 3: Blood Curse Project Siren PlayStation 3 2008-07-24
Sir, You Are Being Hunted Big Robot PC 2014-05-01
Slender: The Eight Pages Parsec Productions Microsoft Windows, OS X 2012-06 [3]
Slender: The Arrival Parsec Productions Microsoft Windows, OS X, Xbox 360, PlayStation 3 2013-03 [15]
Soft & Cuddly The Power House ZX Spectrum 1987-09
SOMA Frictional Games Linux, OS X, Microsoft Windows, PlayStation 4 2015-09-22 [3]
Soul of the Samurai Konami PlayStation 1999-04-28
Space Gun Taito Amiga, არკადა, Atari ST, Commodore 64, PC, PlayStation 2, Master System, Xbox, ZX Spectrum 1990-10
Splatterhouse Namco არკადა, PC Engine 1988 [13]
Splatterhouse (2010) Beat 'em up, Hack and slash BottleRocket, Namco Bandai Games PlayStation 3, Xbox 360 2010-11-23
Splatterhouse 2 Beat 'em up Namco Mega Drive 1992
Splatterhouse 3 Namco Mega Drive 1993
S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat პირველი პირის მსროლელი GSC Game World Microsoft Windows 2009 [3]
Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse მოქმედებითი Wideload Xbox, Xbox 360, Microsoft Windows, Mac OS X 2005
The Suffering პირველი პირის მსროლელი, მესამე პირის მსროლელი Surreal Software PlayStation 2, Xbox, Microsoft Windows 2004-03-09 [13]
The Suffering: Ties That Bind პირველი პირის მსროლელი, მესამე პირის მსროლელი Surreal Software PlayStation 2, Xbox, Microsoft Windows 2005-09-26
Sweet Home როლური ვიდეო თამაში Capcom Nintendo Entertainment System 1989-12-15 [15]
Sylvio სათავგადასავლო Apostrophe Microsoft Windows, OS X 2015 [5]
System Shock Looking Glass Studios DOS, Mac OS, Microsoft Windows 1994-09-22 [1]
System Shock 2 Irrational Games, Looking Glass Studios PC 1999-08-11 [3]
Tecmo's Deception: Invitation to Darkness ტაქტიკური RPG Tecmo PlayStation, PlayStation Network 1996-06-25
Terror House Bandai Bandai LCD Solarpower 1982
Theresia WorkJam Nintendo DS 2008-09-11
The Thing მესამე პირის მსროლელი Computer Artworks PlayStation 2, Microsoft Windows, Xbox 2002-08-21
The 7th Guest Trilobyte DOS, Microsoft Windows, CD-i, Mac OS, iOS 1993-04 [40]
The 11th Hour სათავგადასავლო თავსატეხი Trilobyte DOS, Microsoft Windows, Macintosh 1995-12-13 [40]
The Black Mirror Series Point-and-click adventure Future Games, Cranberry Production GmbH Microsoft Windows 2003-02, 2009, 2011
The Black Mirror I: Death's Messenger Point-and-click adventure Future Games Microsoft Windows 2003-02
The Black Mirror II: Reigning Evil Point-and-click adventure Cranberry Production GmbH Microsoft Windows 2009
The Black Mirror III: Final Fear Point-and-click adventure Cranberry Production GmbH Microsoft Windows 2011
The Dark Eye Point-and-click adventure inSCAPE PC, Mac 1995-10-31
The Darkness პირველი პირის მსროლელი Starbreeze Studios, 2K Games PlayStation 3, Xbox 360 2007-06-25
The Darkness II პირველი პირის მსროლელი Digital Extremes, 2K Games PlayStation 3, Xbox 360 2012-02-07
The Grinder High Voltage Software Wii, PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows 2011-10
The Guardian of Darkness Cryo Interactive PC, PlayStation 1999-06-20
The House of the Dead რელსური შუტერი Wow Entertainment PC, არკადა, Sega Saturn, Nintendo Wii 1996-09-13
The Legacy: Realm of Terror Magnetic Scrolls DOS 1993
The Lurking Horror Infocom Amiga, Amstrad CPC/PCW, Apple II, Atari 8-bit, Atari ST, Commodore 64/128, Macintosh, DOS 1987-05-06 [30]
The Note Team Bughouse PlayStation 1997-01-17
The Queen Anne's Revenge Arrowshot Games ბრაუზერი 2013
The Rake: Hostel ? PC 2012
The Ring: Terror's Realm Asmik Ace Entertainment, Nurding Group Dreamcast 2000-02-24
Teleglitch Roguelike Test3 Projects Microsoft Windows, Mac OS X, Linux 2013 [5]
The Texas Chainsaw Massacre Survival horror Wizard Video Atari 2600 1982 [7]
Twisted Metal: Black ბრბოლა გადარჩენისთვის Incognito Entertainment PlayStation 2, PlayStation 4 2001-06-18
Uninvited ICOM Simulations Apple IIGS, Commodore Amiga, Atari ST, Commodore 64, Macintosh, NES, Famicom, PC, Pocket PC 1986 [15]
Until Dawn Survival horror Supermassive Games PlayStation 4 2015-08-25 [9]
Unturned Nelson Sexton Microsoft Windows, Mac OS X 2014-07-07
Vampire Killer Konami MSX2, Wii U (Virtual Console) 1986-10-30
Vampire: The Masquerade - Bloodlines Troika Games Microsoft Windows 2004-11-16 [5]
Vampire Rain Survival horror, სტელსი Artoon Xbox 360, PlayStation 3 2007
The Walking Dead გრაფიკული სათავგადასავლო Telltale Games Multiple 2012 [3]
War of the Dead-ის სერია Fun Factory 1987
War of the Dead Part 2 Fun Factory MSX2, NEC PC-8801 1988
White Day: A Labyrinth Named School Survival horror Sonnori Microsoft Windows 2001 [1]
Beyond Castle Wolfenstein Muse Software Apple II, Atari 8-bit family, Commodore 64, DOS 1984
Wolfenstein 3D Id Software Acorn Archimedes, Amiga 1200, Apple IIGS, NEC PC-9801, SNES, Atari Jaguar, GBA, 3DO 1992-05-05
Spear of Destiny Id Software MS-DOS, 1992-09-12
Return to Castle Wolfenstein Gray Matter Interactive, Id Software Microsoft Windows, Linux, OS X, Xbox, PlayStation 2 2001-11-19
Wolfenstein: Enemy Territory Splash Damage, Id Software Microsoft Windows, Linux, OS X, AROS, MorphOS 2003-05-29
Wolfenstein RPG Fountainhead Entertainment J2ME, BREW, iOS 2008-09-30
Wolfenstein (2009) პირველი პირის მსროლელი Raven Software Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360 2009-08-17
Wolfenstein: The New Order პირველი პირის მსროლელი MachineGames Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One 2014-05-20
Wolfenstein: The Old Blood პირველი პირის მსროლელი, მოქმედებითი-სათავგადასავლო MachineGames Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One 2015-05-05
Zero: Tsukihami no Kamen Survival horror Grasshopper Manufacture Wii 2008-06-31
ZombiU Ubisoft Montreal Wii U 2012-11-18 [41]

იხილეთ აგრეთვე[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სქოლიო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  1. 1.0 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 Lemke, Parker. (2015-11-07) Can't Look Away: The Evolution Of Modern First-Person Horror. Game Informer. წაკითხვის თარიღი: 2016-06-20.
  2. Nunneley, Stephany. (2016-04-07) Telltale to publish zombie-survival crafting game 7 Days to Die. VG247. წაკითხვის თარიღი: 2016-06-20.
  3. 3.00 3.01 3.02 3.03 3.04 3.05 3.06 3.07 3.08 3.09 3.10 3.11 3.12 3.13 3.14 3.15 3.16 3.17 3.18 The 20 best horror games on PC. PC Gamer (2015-10-30). წაკითხვის თარიღი: 2016-06-18.
  4. Now Playing in Japan. IGN (2004-10-25). წაკითხვის თარიღი: 2016-06-19.
  5. 5.00 5.01 5.02 5.03 5.04 5.05 5.06 5.07 5.08 5.09 5.10 5.11 5.12 Smith, Adam. (2015-07-27) The 25 Best Horror Games On PC. Rock Paper Shotgun. წაკითხვის თარიღი: 2016-06-18.
  6. Chick, Tom. (2000-11-01) PC Retroview: Alone in the Dark. IGN. წაკითხვის თარიღი: 2016-06-18.
  7. 7.00 7.01 7.02 7.03 7.04 7.05 7.06 7.07 7.08 7.09 7.10 7.11 7.12 7.13 7.14 7.15 7.16 7.17 7.18 7.19 7.20 7.21 7.22 Fahs, Travis. (2009-10-30) IGN Presents the History of Survival Horror. IGN. წაკითხვის თარიღი: 2016-06-19.
  8. 8.0 8.1 8.2 8.3 8.4 Donovan, Tristan. (2011-05-12) Beginner's Guide: Survival Horror. Eurogamer. წაკითხვის თარიღი: 2016-06-19.
  9. 9.00 9.01 9.02 9.03 9.04 9.05 9.06 9.07 9.08 9.09 9.10 The 20 best horror games of all time. GamesRadar (2016-02-17). წაკითხვის თარიღი: 2016-06-18.
  10. Szczepaniak, John (2014). The Untold History of Japanese Game Developers. SMG Szczepaniak, გვ. 544–573. ISBN 978-0-9929260-3-8. 
  11. Deans, Tony. (2013-08-28) The Bin: Jericho. Hardcore Gamer. წაკითხვის თარიღი: 2016-06-20.
  12. Smith, Adam. (2015-07-21) Have You Played… Clive Barker’s Undying?. Rock Paper Shotgun. წაკითხვის თარიღი: 2016-06-20.
  13. 13.0 13.1 13.2 13.3 13.4 13.5 13.6 13.7 13.8 13.9 Reiner, Andrew. (2015-10-31) The Top 25 Horror Games Of All Time. Game Informer. წაკითხვის თარიღი: 2016-06-18.
  14. 14.0 14.1 14.2 14.3 14.4 Matulef, Jeffrey. (2015-07-21) Corpse Party: Blood Drive dated for Halloween in Europe. Eurogamer. წაკითხვის თარიღი: 2016-06-19.
  15. 15.0 15.1 15.2 15.3 Hartup, Andy. (2013-04-26) Where have all the survival horror games gone?. GamesRadar. წაკითხვის თარიღი: 2016-06-18.
  16. Smith, Adam. (2015-10-15) Have You Played… Dark Seed?. Rock Paper Shotgun. წაკითხვის თარიღი: 2016-06-18.
  17. Smith, Adam. (2013-03-07) Fear And Roaming: Darkwood en-US. წაკითხვის თარიღი: 2016-09-22
  18. 18.0 18.1 Osborne, Joe; Slater-Robins, Max. The 10 best horror games on PC and consoles to play right now. TechRadar (2016-05-24). წაკითხვის თარიღი: 2016-06-18.
  19. Doom 3 - a great game, but it could have been so much more. Edge (2015-06-24). წაკითხვის თარიღი: 2016-06-18.
  20. Madan, Asher. (2016-09-13) REVIEW: Emily Wants to Play. icxm.net. წაკითხვის თარიღი: 2016-09-17.
  21. Neigher, Eric. (2006-10-31) F.E.A.R. Extraction Point. 1UP.com. წაკითხვის თარიღი: 2016-06-19.
  22. Gillen, Kieron. (2007-11-08) FEAR Perseus Mandate review. GamesRadar. წაკითხვის თარიღი: 2016-06-19.
  23. Ralph, Nate. (2009-02-10) Review: F.E.A.R. 2: Project Origin Scares Up Atmospheric Thrills. Wired.com. წაკითხვის თარიღი: 2016-06-19.
  24. VanOrd, Kevin. (2009-09-10) F.E.A.R. 2: Project Origin - Reborn Review. Gamespot. წაკითხვის თარიღი: 2016-06-19.
  25. Francis, Tom. (2011-08-28) Fear 3 Review. PC Gamer. წაკითხვის თარიღი: 2016-06-19.
  26. 26.0 26.1 Buchanan, Levi. (2008-10-31) The Horror of Retro. IGN. წაკითხვის თარიღი: 2016-06-19.
  27. Handlen, Zack. (2015-10-26) Never judge a game by its jumpsuit: Friday The 13th on NES was ahead of its time. The A.V. Club. წაკითხვის თარიღი: 2016-06-19.
  28. Hugo’s House of Horrors. Adventure Gamers. წაკითხვის თარიღი: 2016-06-19.
  29. Benson, Julian. (2012-10-20) I Am Alive review. PC Gamer. წაკითხვის თარიღი: 2016-06-19.
  30. 30.0 30.1 Byrd, Matt. (2013-10-07) The Five Best Horror Games Released Before Resident Evil. Hardcore Gamer. წაკითხვის თარიღი: 2016-06-19.
  31. Liebl, Matt. (2011-09-06) Lollipop Chainsaw is Filled with Blood, Violence, and Over-the-Top Humor. GameZone. წაკითხვის თარიღი: 2016-06-19.
  32. Monster House - GC - Review. GameZone (2006-07-23). წაკითხვის თარიღი: 2016-06-20.
  33. Smith, Adam. (2016-03-15) Have You Played… Nocturne?. Rock Paper Shotgun. წაკითხვის თარიღი: 2016-06-20.
  34. Phantasmagoria: A Puzzle of Flesh. Adventure Gamers. წაკითხვის თარიღი: 2016-06-19.
  35. Andreadis, Kosta. (2014-05-11) Revisiting The 7th Guest and Phantasmagoria. IGN. წაკითხვის თარიღი: 2016-06-19.
  36. 36.0 36.1 The Top 10 Survival Horror Games. IGN (2014-08-22). წაკითხვის თარიღი: 2016-06-18.
  37. VanOrd, Kevin. (2009-10-09) Saw Review. GameSpot. წაკითხვის თარიღი: 2016-06-20.
  38. Gallegos, Anthony. (2010-10-26) Saw II: Flesh and Blood Review. IGN. წაკითხვის თარიღი: 2016-06-20.
  39. Turner, Stephen. (2015-05-30) What's going on with that radio?. Destructoid. წაკითხვის თარიღი: 2016-06-18.
  40. 40.0 40.1 Brown, Sophie. (2012-02-09) Revisiting The 7th Guest: A Classic Re-Released after 19 Years. Wired.com. წაკითხვის თარიღი: 2016-06-19.
  41. Stanton, Rich. (2012-11-18) ZombiU review. Eurogamer. წაკითხვის თარიღი: 2016-06-19.

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]