საქართველოს უნივერსიტეტების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
Jump to navigation Jump to search

ეს არის სია უნივერსისტეტებისა საქართველოში.

თბილისი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

კერძო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სახელმწიფო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

N სახელწოდება შემოკლრებით ფოტო სახელწოდება ლათინურად დამფუძნებელი/დამფუძნებლები დაფუძნების წელი
1 ივანე ჯავახიშვილის სახელობის თბილისის სახელმწიფო უნივერსიტეტი თსუ TSU Main Building in 2018 (2).jpg Universitas Tphilisensis
  • ივანე ჯავახიშვილი
  • კონსტანტინე აფხაზი
  • გრიგოლ გველესიანი
  • ექვთიმე თაყაიშვილი
  • გიორგი ახვლედიანი
  • შალვა ნუცუბიძე
  • დიმიტრი უზნაძე
  • გრიგოლ წერეთელი
  • აკაკი შანიძე
  • ანდრია რაზმაძე
  • იოსებ ყიფშიძე
  • კორნელი კეკელიძე
  • პეტრე მელიქიშვილი
  • 8 თებერვალი, 1918
    [ძვ. სტ. 26 იანვარი]
    2 ილიას სახელმწიფო უნივერსიტეტი ილიაუნი Iliauni1korpusi.jpg Heliae Universitas Publica 2006
    3 საქართველოს ტექნიკური უნივერსიტეტი Georgian Technical University, Building 0.jpg GEORGIAE UNIVERSITAS RERUM TECHNICI 1922
    4 სოხუმის სახელმწიფო უნივერსიტეტი სოხუმის სახელმწიფო უნივერსიტეტი 7 თებერვალი, 1932
    5 თბილისის სახელმწიფო სამედიცინო უნივერსიტეტი 1930, 10 ივნისი
    6 აპოლონ ქუთათელაძის სახელობის თბილისის სახელმწიფო სამხატვრო აკადემია სამხატვრო აკადემიის შენობა გრიბოედოვის ქუჩაზე.jpg 8 მარტი, 1922
    7 თბილისის სახელმწიფო კონსერვატორია თბილისის კონსერვატორიის შენობა 2009 წელს 1917 წლის 1 მაისი

    სახელმწიფო უნივერსიტეტები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

    კერძო უნივერსიტეტები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

    სქოლიო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

    1. ქუთაისის სახელმწიფო უნივერსიტეტი
    2. ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტი
    3. ბათუმის სახელმწიფო საზღვაო აკადემია
    4. თბილისის სამხატვრო აკადემია
    5. თბილისის სახელმწიფო კონსერვატორია
    6. თბილისის სახელმწიფო სამედიცინო უნივერსიტეტი
    7. თბილისის სახელმწიფო უნივერსიტეტი
    8. თსუ-ის ეკონომიკის საერთაშორისო სკოლა
    9. ილიას სახელმწიფო უნივერსიტეტი
    10. საქართველოს სახელმწიფო სასოფლო-სამეურნეო უნივერსიტეტი
    11. საქართველოს ტექნიკური უნივერსიტეტი
    12. სოხუმის სახელმწიფო უნივერსიტეტი
    13. სუბტროპიკული მეურნეობის სოხუმის სახელმწიფო სასწავლო უნივერსიტეტში
    14. შოთა რუსთაველის თეატრისა და კინოს უნივერსიტეტი
    15. წმიდა ანდრია პირველწოდებულის სახელობის ქართული უნივერსიტეტი
    16. ამერიკული ჰუმანიტარული უნივერსიტეტის თბილისის ფილიალი – სასწავლო უნივერსიტეტი
    17. აღმოსავლეთ ევროპის უნივერსიტეტი
    18. გრიგოლ რობაქიძის სახელობის უნივერსიტეტი
    19. ზუგდიდის დამოუკიდებელი უნივერსიტეტი
    20. ექვთიმე თაყაიშვილის სახელობის სასწავლო უნივერსიტეტი
    21. თავისუფალი უნივერსიტეტი
    22. თბილისის დავით აღმაშენებლის სასწავლო უნივერსიტეტი
    23. თბილისის სამედიცინო სასწავლო უნივერსისტეტი „ჰიპოკრატე“
    24. თბილისის სასწავლო უნივერსიტეტი
    25. თბილისის უნივერსიტეტი „მეტეხი“
    26. ილიას სასწავლო უნივერსიტეტი
    27. კავკასიის უნივერსიტეტი
    28. კავკასიის საერთაშორისო უნივერსიტეტი
    29. საერთაშორისო სამართლისა და მართვის ქართულ-ბრიტანული უნივერსიტეტი
    30. საქართველოს დავით აღმაშენებლის სახელობის უნივერსიტეტი
    31. საქართველოს საავიაციო უნივერსიტეტი
    32. საქართველოს საერთაშორისო ურთიერთობათა უნივერსიტეტი
    33. საქართველოს უნიევერსიტეტი
    34. სუხიშვილის სასწავლო უნივერსიტეტი
    35. დავით ტვილდიანის სახელობის სამედიცინო უნივერსიტეტი
    36. ქართულ-ამერიკული უნივერსიტეტი
    37. ქუთაისის უნივერსიტეტი
    38. შავი ზღვის საერთაშორისო უნივერსიტეტი
    39. პოლონეთის კრაკოვის აკადემია